Betrokken, professioneel en goed advies. Na het oplopen van een gebroken arm door een aanrijding met een scooter, ben ik uitstekend geholpen. Ook heb ik alle ziekenhuis kosten vergoed gekregen.
Wanneer u letselschade heeft opgelopen ten gevolge van een aanrijding, dan is het belangrijk deze zo goed mogelijk te laten behandelen. Het letsel kan zowel lichamelijk als mentaal vervelende gevolgen hebben op uw dagelijks leven. Hierbij kunt u naast de pijn denken aan:
Al deze kosten kunnen flink oplopen. Wanneer u letsel heeft opgelopen en iemand anders is daar verantwoordelijk voor dan heeft u recht op een schadevergoeding. U, wilt natuurlijk niet opdraaien voor alle gemaakte kosten.
Een letselschade advocaat kan voor u de schadevergoeding claimen waar u recht op heeft. Deze specialist zal u vanaf het eerste contact moment u informeren en de juridische zorgen op zich nemen. Er is veel kennis en ervaring nodig om succesvol te zijn in het verkrijgen van een schadevergoeding. De volgende tips, van een letselschade advocaat, bewijzen hoe belangrijk deze professionele ondersteuning is.
Betrokken, professioneel en goed advies. Na het oplopen van een gebroken arm door een aanrijding met een scooter, ben ik uitstekend geholpen. Ook heb ik alle ziekenhuis kosten vergoed gekregen.
1. Zoek direct medische hulp
Als u na het ongeval nog niet bij een huisarts of ziekenhuis bent geweest, doe dit dan zo snel mogelijk. Anders kan de verzekeraar van de andere partij in twijfel trekken dat de klachten waar u aan lijdt verband houden met de aanrijding. Een causaal verband tussen uw letsel en de aanrijding is noodzakelijk.
2. Claim een schadevergoeding
Een letselschade specialist raadt u hoe dan ook altijd aan om een vergoeding te claimen voor het letsel, ook als het gaat om op het eerste gezicht klein letsel. Zelfs in dat geval kunnen de kosten immers nogal hoog oplopen.
3. Hou overzicht met een logboek
Waarschijnlijk het eerste dat de letselschadespecialist u zal aanraden is om een logboek op te stellen, vanaf het moment van de aanrijding. Hierin beschrijft u hoe het ongeval is gebeurd en wat voor letsel u precies heeft opgelopen. Belangrijke informatie die in het boek moet bijgehouden worden:
4. Geef enkel belangrijke info vrij uit uw dossier
Er komt een moment waarop de verzekeraar uw medisch dossier wil inzien. Hoewel dat natuurlijk belangrijk is, is het niet nodig om deze persoon alle gegevens te laten zien. Maak een kopie van alleen de gevraagde informatie, zodat men dit kan gebruiken voor het onderzoek.
De gedachte hierachter is dat alles wat u kenbaar maakt, tegen u gebruikt kan worden. Als u bijvoorbeeld een jaar geleden last had van uw knie en daar door de aanrijding nog meer last van krijgt, dan kan er gediscussieerd worden over de échte oorzaak van de klacht. In het ergste geval betekent dat dat u geen recht heeft op een schadevergoeding.
5. Communiceer via de letselschadespecialist
Vervolgens is het belangrijk om alle communicatie tijdens het onderzoek te laten verlopen via een specialist. Beantwoord dus geen vragen die door de verzekeraar gesteld worden als de letselschadespecialist er niet bij is. Stuur de verzekeraar in plaats daarvan altijd door naar de expert die u begeleidt.
6. Houd de specialist continu op de hoogte van nieuwe informatie en ontwikkelingen
Dit is waarschijnlijk een van de belangrijkste zaken tijdens het onderzoek: als er zich veranderingen voordoen in uw dagelijkse situatie en leven, dan is het belangrijk dit aan de specialist te laten weten. Bepaalde gebeurtenissen kunnen immers een groot effect hebben op de vergoeding die u krijgt. Denk bijvoorbeeld aan veranderingen met betrekking tot:
7. Gun uzelf de tijd om te herstellen
Tenslotte is het belangrijk dat u uzelf en uw lichaam de tijd geeft om te herstellen van de opgelopen letselschade. Het is normaal dat u snel weer aan de slag wilt en dat uw weer actief wilt zijn in het dagelijkse leven, maar het is verstandig om de tijd hiervoor te nemen. Het is beter wat langer te herstellen en weer volledig op krachten te komen, dan vroegtijdig weer aan de slag te gaan waardoor de klachten alsnog terugkomen of zelfs erger worden.
Na een aanrijding spreekt het voor zich dat u geen energie of aandacht heeft voor juridische en financiële zaken. Laat u volledig ontzorgen op juridisch gebied. Doe daarom beroep op een letselschade specialist. Wanneer u het contact formulier invult wordt u binnen de 48 uur door een professional geholpen om de vergoeding te claimen die u verdient.
Het advocatenkantoor waar Aanrijding Gehad mee samenwerkt is Arcus Letselschade. Arcus Letselschade werkt landelijk, en behartigt de belangen van slachtoffers van aanrijdingen. Arcus staat voor deskundigheid en een transparante, voortvarende behandeling van de schade. Uit de Google reviews blijkt dat de werkwijze van de specialisten van Arcus Letselschade zeer goed gewaardeerd wordt: