(076) 700 27 75

Uw advocaat bij letselschade na een aanrijding Kosteloze hulp bij letselschade

Terug naar overzicht

7 tips van een letselschade advocaat: wat te doen na een aanrijding?

31 oktober 2017
Tips van een letselschade advocaat

Wanneer u letselschade heeft opgelopen ten gevolge van een aanrijding, dan is het belangrijk deze zo goed mogelijk te laten behandelen. Het letsel kan zowel lichamelijk als mentaal vervelende gevolgen hebben op uw dagelijks leven. Hierbij kunt u naast de pijn denken aan:

 • Verlies van inkomsten door arbeidsongeschiktheid
 • U kunt niet meer uw huishoudelijke taken uitvoeren
 • Ziekenhuiskosten voor onderzoek naar uw letsel
 • Kosten die u moet maken voor uw herstel denken aan bijvoorbeeld een fysiotherapeut

Al deze kosten kunnen flink oplopen. Wanneer u letsel heeft opgelopen en iemand anders is daar verantwoordelijk voor dan heeft u recht op een schadevergoeding. U, wilt natuurlijk niet opdraaien voor alle gemaakte kosten.

Een letselschade advocaat kan voor u de schadevergoeding claimen waar u recht op heeft. Deze specialist zal u vanaf het eerste contact moment u informeren en de juridische zorgen op zich nemen. Er is veel kennis en ervaring nodig om succesvol te zijn in het verkrijgen van een schadevergoeding. De volgende tips, van een letselschade advocaat, bewijzen hoe belangrijk deze professionele ondersteuning is.

Het artikel gaat verder onder onderstaande beoordeling:
10

Ik ben heel tevreden over de hulp van de specialist! Ik kan het iedereen aanraden die letsel heeft opgelopen. Er komt op juridisch gebied zoveel op je af, dat verwacht je gewoon niet. De advocaat heeft alle zorgen bij mij weggenomen.

- Carmen
Letselschade melden

Wat te doen na het oplopen van letselschade door een aanrijding?

1. Zoek direct medische hulp

Als u na het ongeval nog niet bij een huisarts of ziekenhuis bent geweest, doe dit dan zo snel mogelijk. Anders kan de verzekeraar van de andere partij in twijfel trekken dat de klachten waar u aan lijdt verband houden met de aanrijding. Een causaal verband tussen uw letsel en de aanrijding is noodzakelijk.

2. Claim een schadevergoeding

Een letselschade specialist raadt u hoe dan ook altijd aan om een vergoeding te claimen voor het letsel, ook als het gaat om op het eerste gezicht klein letsel. Zelfs in dat geval kunnen de kosten immers nogal hoog oplopen.

3. Hou overzicht met een logboek

Waarschijnlijk het eerste dat de letselschadespecialist u zal aanraden is om een logboek op te stellen, vanaf het moment van de aanrijding. Hierin beschrijft u hoe het ongeval is gebeurd en wat voor letsel u precies heeft opgelopen. Belangrijke informatie die in het boek moet bijgehouden worden:

 • Doktersafspraken
 • Gemiste activiteiten of werkdagen
 • De tijd die nodig is geweest voor de doktersafspraken
 • De hulp die naasten hebben verleend
 • Een verduidelijking van uw toestand

4. Geef enkel belangrijke info vrij uit uw dossier

Er komt een moment waarop de verzekeraar uw medisch dossier wil inzien. Hoewel dat natuurlijk belangrijk is, is het niet nodig om deze persoon alle gegevens te laten zien. Maak een kopie van alleen de gevraagde informatie, zodat men dit kan gebruiken voor het onderzoek.

De gedachte hierachter is dat alles wat u kenbaar maakt, tegen u gebruikt kan worden. Als u bijvoorbeeld een jaar geleden last had van uw knie en daar door de aanrijding nog meer last van krijgt, dan kan er gediscussieerd worden over de échte oorzaak van de klacht. In het ergste geval betekent dat dat u geen recht heeft op een schadevergoeding.

Het artikel gaat verder onder de optie om u terug te laten bellen
voor gratis juridisch advies bij letselschade:

Laat u bellen voor gratis advies

Vul het formulier in en wij bellen u op, u krijgt gratis advies van onze letselschade expert.

Telefoonnummer *
Bel mij terug
Loading...

5. Communiceer via de letselschadespecialist

Vervolgens is het belangrijk om alle communicatie tijdens het onderzoek te laten verlopen via een specialist. Beantwoord dus geen vragen die door de verzekeraar gesteld worden als de letselschadespecialist er niet bij is. Stuur de verzekeraar in plaats daarvan altijd door naar de expert die u begeleidt.

6. Houd de specialist continu op de hoogte van nieuwe informatie en ontwikkelingen

Dit is waarschijnlijk een van de belangrijkste zaken tijdens het onderzoek: als er zich veranderingen voordoen in uw dagelijkse situatie en leven, dan is het belangrijk dit aan de specialist te laten weten. Bepaalde gebeurtenissen kunnen immers een groot effect hebben op de vergoeding die u krijgt. Denk bijvoorbeeld aan veranderingen met betrekking tot:

 • De ernst van het letsel, als u klachten verbeteren of slechter worden
 • Uw psychologische gemoedstoestand, bij het oplopen van een trauma
 • Uw werksituatie, bijvoorbeeld als u geen contractverlenging krijgt ten gevolge van arbeidsongeschiktheid.

7. Gun uzelf de tijd om te herstellen

Tenslotte is het belangrijk dat u uzelf en uw lichaam de tijd geeft om te herstellen van de opgelopen letselschade. Het is normaal dat u snel weer aan de slag wilt en dat uw weer actief wilt zijn in het dagelijkse leven, maar het is verstandig om de tijd hiervoor te nemen. Het is beter wat langer te herstellen en weer volledig op krachten te komen, dan vroegtijdig weer aan de slag te gaan waardoor de klachten alsnog terugkomen of zelfs erger worden.

Schakel direct een letselschade specialist in!

Na een aanrijding spreekt het voor zich dat u geen energie of aandacht heeft voor juridische en financiële zaken. Laat u volledig ontzorgen op juridisch gebied. Doe daarom beroep op een letselschade specialist. Wanneer u het contact formulier invult wordt u binnen de 48 uur door een professional geholpen om de vergoeding te claimen die u verdient.

Wij hebben ruim 1500 slachtoffers naar tevredenheid bijgestaan

Het advocatenkantoor waar Aanrijding Gehad mee samenwerkt is Arcus Letselschade. Arcus Letselschade werkt landelijk, en behartigt de belangen van slachtoffers van aanrijdingen. Arcus staat voor deskundigheid en een transparante, voortvarende behandeling van de schade. Uit de Google reviews blijkt dat de werkwijze van de specialisten van Arcus Letselschade zeer goed gewaardeerd wordt:

UITSTEKEND
161 recensies op
Rachid Elaita
Rachid Elaita
27/12/2023
Ben heel tevreden met de samenwerking die ik heb mogen ervaren met dhr Watering. Vlotte communicatie en een prima resultaat
Patrick Van den haselkamp
Patrick Van den haselkamp
14/12/2023
Ik heb hele goede ervaringen beleefd,met mr.T.van der ven. Ze heeft ontzettend goed haar best gedaan voor mij.ondanks dat het mijn eigen schuld was (aanrijding). Heeft MR Tessa van der ven mij toch kunnen helpen via inzittende verzekering. Waardoor ik voor 90 procent ben hersteld. Ik zal arcus bij iedereen aanraden
Arek Serafin
Arek Serafin
14/12/2023
Bardzo pomocny Adwokat dostępny z polskim tłumaczem. Polecam :)
Joyce Leijen
Joyce Leijen
07/12/2023
Zeer tevreden. Ze hanteren echt een betrokken en persoonlijke benadering. Communicatie is echt prettig, duidelijk en conform afspraak.
Marjan Polman
Marjan Polman
01/12/2023
Na kontakt gezocht te hebben met Arcus Letsel schade werd ik empatisch en deskundig geholpen door Mevrouw Parinussa. Dat was een hele opluchting in een lastige situatie. Mevrouw Parinussa handelde de kwestie voor me af,waardoor ik me ontzorgd voelde ,en er een redelijke afronding kwam. Heel hartelijk bedankt !
El
El
01/12/2023
Op aanraden ben ik bij advocaat Mark Huigen terecht gekomen. Ik ben super tevreden met zijn professionele manier van werken en ik raad hem zelf ook aan. Meelevend en duidelijke, transparante communicatie. Ik werd voortdurend van alle ontwikkelingen op de hoogte gehouden en als ik met vragen zat dan was hij makkelijk bereikbaar. Dit gaf mij het gevoel dat ik werd vertegenwoordigd door iemand die zich volledig voor mij inzet. Het eindresultaat van mijn claim is daar het bewijs van. Heel erg bedankt voor alle hulp, motivatie en inzet meneer Huigen!
Wirin Jiawan
Wirin Jiawan
18/11/2023
Oeps, eindelijk is het gelukt dank zij advocaat Jorg van de Watering. Het was een complexe zaak, hij heeft het tot het laatste eind getrokken. Hij kent de kneepjes van het vak. Een zaak uit het jaar 2021 zelfs de tegenpartij was doorgereden en wilde niet meewerken. Dat hij zelf de zaak bij de Rechter heeft gebracht en dat wij de zaak hebben gewonnen. Ik werd voortdurend op de hoogte gehouden. Het is een aanrader om bij Jorg van de Watering aan te melden voor professionele hulp en begeleiding van schades. Kennis kunde en professionele begeleiding staan heel hoog in het vaandel bij Arcus Letselschade. Zeker een aanrader om bij hem te melden . Jorg nog bedankt voor alles!
Denise De Voos
Denise De Voos
15/11/2023
Super fijn geholpen door Arcus letselschade. Het is een fijn bedrijf die zeer vriendelijk en behulpzaam is. Ze nemen de tijd voor je verhaal, kijken samen naar de beste oplossing en handelen snel.
Sylvia Buitendijk
Sylvia Buitendijk
05/11/2023
Wij zijn zeer goed in onze zaak geholpen. Alles is uitgelegd in de taal die wij ook begrijpen. Ik voelde me begrepen, en ze werken hard voor je zaak.

Laat u bellen voor gratis advies

Vul het formulier in en wij bellen u op, u krijgt gratis advies van onze letselschade expert.

Telefoonnummer *
Bel mij terug
Loading...
Beoordeeld met: Op basis van 752 ervaringen
Gratis en vrijblijvend Snel en eenvoudig Ervaren letselschade advocaten Landelijke dekking

Laat u bellen voor gratis advies

Vul het formulier in en wij bellen u op, u krijgt gratis advies van onze letselschade expert.

Telefoonnummer *
Bel mij terug
Loading...
Beoordeeld met: Op basis van 752 ervaringen