(076) 700 27 75

Uw advocaat bij letselschade na een aanrijding Kosteloze hulp bij letselschade

Terug naar overzicht

7 tips van een letselschade advocaat: wat te doen na een aanrijding?

31 oktober 2017
Tips van een letselschade advocaat

Wanneer u letselschade heeft opgelopen ten gevolge van een aanrijding, dan is het belangrijk deze zo goed mogelijk te laten behandelen. Het letsel kan zowel lichamelijk als mentaal vervelende gevolgen hebben op uw dagelijks leven. Hierbij kunt u naast de pijn denken aan:

 • Verlies van inkomsten door arbeidsongeschiktheid
 • U kunt niet meer uw huishoudelijke taken uitvoeren
 • Ziekenhuiskosten voor onderzoek naar uw letsel
 • Kosten die u moet maken voor uw herstel denken aan bijvoorbeeld een fysiotherapeut

Al deze kosten kunnen flink oplopen. Wanneer u letsel heeft opgelopen en iemand anders is daar verantwoordelijk voor dan heeft u recht op een schadevergoeding. U, wilt natuurlijk niet opdraaien voor alle gemaakte kosten.

Een letselschade advocaat kan voor u de schadevergoeding claimen waar u recht op heeft. Deze specialist zal u vanaf het eerste contact moment u informeren en de juridische zorgen op zich nemen. Er is veel kennis en ervaring nodig om succesvol te zijn in het verkrijgen van een schadevergoeding. De volgende tips, van een letselschade advocaat, bewijzen hoe belangrijk deze professionele ondersteuning is.

Het artikel gaat verder onder onderstaande beoordeling:
9.3

Betrokken, professioneel en goed advies. Na het oplopen van een gebroken arm door een aanrijding met een scooter, ben ik uitstekend geholpen. Ook heb ik alle ziekenhuis kosten vergoed gekregen.

- Petra
Letselschade melden

Wat te doen na het oplopen van letselschade door een aanrijding?

1. Zoek direct medische hulp

Als u na het ongeval nog niet bij een huisarts of ziekenhuis bent geweest, doe dit dan zo snel mogelijk. Anders kan de verzekeraar van de andere partij in twijfel trekken dat de klachten waar u aan lijdt verband houden met de aanrijding. Een causaal verband tussen uw letsel en de aanrijding is noodzakelijk.

2. Claim een schadevergoeding

Een letselschade specialist raadt u hoe dan ook altijd aan om een vergoeding te claimen voor het letsel, ook als het gaat om op het eerste gezicht klein letsel. Zelfs in dat geval kunnen de kosten immers nogal hoog oplopen.

3. Hou overzicht met een logboek

Waarschijnlijk het eerste dat de letselschadespecialist u zal aanraden is om een logboek op te stellen, vanaf het moment van de aanrijding. Hierin beschrijft u hoe het ongeval is gebeurd en wat voor letsel u precies heeft opgelopen. Belangrijke informatie die in het boek moet bijgehouden worden:

 • Doktersafspraken
 • Gemiste activiteiten of werkdagen
 • De tijd die nodig is geweest voor de doktersafspraken
 • De hulp die naasten hebben verleend
 • Een verduidelijking van uw toestand

4. Geef enkel belangrijke info vrij uit uw dossier

Er komt een moment waarop de verzekeraar uw medisch dossier wil inzien. Hoewel dat natuurlijk belangrijk is, is het niet nodig om deze persoon alle gegevens te laten zien. Maak een kopie van alleen de gevraagde informatie, zodat men dit kan gebruiken voor het onderzoek.

De gedachte hierachter is dat alles wat u kenbaar maakt, tegen u gebruikt kan worden. Als u bijvoorbeeld een jaar geleden last had van uw knie en daar door de aanrijding nog meer last van krijgt, dan kan er gediscussieerd worden over de échte oorzaak van de klacht. In het ergste geval betekent dat dat u geen recht heeft op een schadevergoeding.

Het artikel gaat verder onder de optie om u terug te laten bellen
voor gratis juridisch advies bij letselschade:

Laat u bellen voor gratis advies

Vul het formulier in en wij bellen u op, u krijgt gratis advies van onze letselschade expert.

Telefoonnummer *
Bel mij terug
Loading...

5. Communiceer via de letselschadespecialist

Vervolgens is het belangrijk om alle communicatie tijdens het onderzoek te laten verlopen via een specialist. Beantwoord dus geen vragen die door de verzekeraar gesteld worden als de letselschadespecialist er niet bij is. Stuur de verzekeraar in plaats daarvan altijd door naar de expert die u begeleidt.

6. Houd de specialist continu op de hoogte van nieuwe informatie en ontwikkelingen

Dit is waarschijnlijk een van de belangrijkste zaken tijdens het onderzoek: als er zich veranderingen voordoen in uw dagelijkse situatie en leven, dan is het belangrijk dit aan de specialist te laten weten. Bepaalde gebeurtenissen kunnen immers een groot effect hebben op de vergoeding die u krijgt. Denk bijvoorbeeld aan veranderingen met betrekking tot:

 • De ernst van het letsel, als u klachten verbeteren of slechter worden
 • Uw psychologische gemoedstoestand, bij het oplopen van een trauma
 • Uw werksituatie, bijvoorbeeld als u geen contractverlenging krijgt ten gevolge van arbeidsongeschiktheid.

7. Gun uzelf de tijd om te herstellen

Tenslotte is het belangrijk dat u uzelf en uw lichaam de tijd geeft om te herstellen van de opgelopen letselschade. Het is normaal dat u snel weer aan de slag wilt en dat uw weer actief wilt zijn in het dagelijkse leven, maar het is verstandig om de tijd hiervoor te nemen. Het is beter wat langer te herstellen en weer volledig op krachten te komen, dan vroegtijdig weer aan de slag te gaan waardoor de klachten alsnog terugkomen of zelfs erger worden.

Schakel direct een letselschade specialist in!

Na een aanrijding spreekt het voor zich dat u geen energie of aandacht heeft voor juridische en financiële zaken. Laat u volledig ontzorgen op juridisch gebied. Doe daarom beroep op een letselschade specialist. Wanneer u het contact formulier invult wordt u binnen de 48 uur door een professional geholpen om de vergoeding te claimen die u verdient.

Wij hebben ruim 1500 slachtoffers naar tevredenheid bijgestaan

Het advocatenkantoor waar Aanrijding Gehad mee samenwerkt is Arcus Letselschade. Arcus Letselschade werkt landelijk, en behartigt de belangen van slachtoffers van aanrijdingen. Arcus staat voor deskundigheid en een transparante, voortvarende behandeling van de schade. Uit de Google reviews blijkt dat de werkwijze van de specialisten van Arcus Letselschade zeer goed gewaardeerd wordt:

UITSTEKEND
89 recensies op
Marieke Jansen
Marieke Jansen
28/06/2022
Geverifieerd
Deskundige en betrokken begeleiding.
Lees verder
Wini Palo
Wini Palo
22/06/2022
Geverifieerd
Na me ongeluk op 31 oktober een goede vriend van me gaaf me nummer van Arcus want een andere vriend van me was goed geholpen door arcus na auto ongelukt en doordat kwam ik in contact met Joanne Parinussa van letselschade en ik kan je één ding zeggen goed geholpen vanaf dag zii is echt een toppertje ik zal zwz vrienden en kennissen en familie arcus garanderen!!!!!!!
Lees verder
Jolanda Peltzer
Jolanda Peltzer
22/06/2022
Geverifieerd
Arcus Letselschade heeft mij bijgestaan met de vervelende gevolgen van een ongeval. Het was prettig dat Arcus zaken als letselschade geheel voor je oppakken en hier richting in geven. Goed contact, heldere communicatie, kortom het proces werd goed opgepakt en afgesloten. Wel werd mij in dit traject meer dan duidelijk dat wanneer een zaak ook menselijk letsel betreft, dit automatisch een langere termijn in beslag neemt om tot uiteindelijke afhandeling te kunnen komen, hetgeen ook iets zegt over de stroeve houding van de tegenpartij. Hopelijk gaat u het niet nodig hebben, maar mocht dit wel het geval zijn kan u erop rekenen dat Arcus Letselschade u prettig en kundig bij zal staan!
Lees verder
Judith Blom
Judith Blom
21/06/2022
Geverifieerd
Het was voor mij voor het eerst dat ik met een letselschade advocaat te maken had Ik werd zeer goed begeleid en geïnformeerd wat de te nemen stappen waren. Zeker Mr. J. van de Watering heeft mij zeer vakkundig geholpen. Ik raad Arcuatus Letselschade dan ook aan, aan een ieder die hiermee op welke manier dan ook mee te maken krijgt
Lees verder
dennis kemner
dennis kemner
17/06/2022
Geverifieerd
Ik heb zeer goede ervaring met Arcus Letselschade. Na mijn ongeluk en meerdere andere advocaten te hebben gehad ben ik bij Arcus letselschade terecht gekomen. Nadat ik jaren verwikkeld was in mijn zaak en geen uitweg meer zag ben ik uiteindelijk in contact gekomen met Dhr J. van de Wetering. Vanaf het moment dat ik mijn situatie had voorgelegd, werd alles in werking gezet. Na enkele jaren verder te zijn heb ik gerechtigheid mogen ontvangen door het goede werk van Dhr van de Watering. Ik zal dan ook iedereen aanraden met letselschade contact op te nemen met dhr van de Watering. ( Arcus Letselschade ) Ik ben zeer en zeer tevreden! Afz: Dennis.
Lees verder
Sabina
Sabina
24/05/2022
Geverifieerd
Ik heb zeer goede ervaring met Arcus Letselschade. Na mijn auto ongeluk heb ik mij aangemeld bij mijn voormalige rechtsbijstand verzekering. Deze wilde mij echter laten uitkopen voor een slordig bedrag. Nadat ik al jaren bij hen aangesloten was. Dit heb ik echter niet laten gebeuren. En ben vervolgens opzoek gegaan naar een andere advocaat. Uiteindelijk ben ik terecht gekomen bij Dhr J. van de Wetering. Vanaf het moment dat mijn situatie was voorgelegd. Is alles in werking gesteld. Ik ben verwezen naar een kliniek voor nek-en rugklachten. Mijn financiële situatie werd ook direct onder de loep genomen. Ik kan niet anders stellen dat Dhr J. van de Wetering uitstekend werk voor mij heeft verricht. Ik zal iedereen aanraden die een letselschade advocaat nodig heeft dit bedrijf te benaderen. Ik ben zeeeer tevreden! W.G. Shakison
Lees verder
Ronald Brugts
Ronald Brugts
19/05/2022
Geverifieerd
Jessica heeft de zaak goed behandeld en voor mij positief ten einde gebracht al was de tegenpartij lastig. Een echte aanrader.
Lees verder
giovanni de vries
giovanni de vries
18/05/2022
Geverifieerd
Zeer fijne ervaring gehad met dit advocaten kantoor. Pakte alles snel en deskundig op. Fijn contact en neemt de tijd voor jouw verhaal en doet er vervolgens alles aan om het goed af te ronden.
Lees verder
autorijschool maaswijk
autorijschool maaswijk
15/05/2022
Geverifieerd
Van dag 1 een goed gevoel gehad bij Arcus Letselschade. Was voor het eerst dat ik met letselschade te maken had. Dit bedrijf is gewoon heel professioneel bezig en probeert je z.s.m. je normale leven te laten oppakken. Met de juiste advies en de juiste behandelingen. De communicatie met de contact persoon en mensen op kantoor was zeer goed. Ik hoop niet dat ik Arcus in de toekomst nodig zal hebben, maar indien nodig zal ik iedereen adviseren om dit bedrijf in te schakelen bij letselschade.
Lees verder

Laat u bellen voor gratis advies

Vul het formulier in en wij bellen u op, u krijgt gratis advies van onze letselschade expert.

Telefoonnummer *
Bel mij terug
Loading...
Beoordeeld met: Op basis van 752 ervaringen
Gratis en vrijblijvend Snel en eenvoudig Ervaren letselschade advocaten Landelijke dekking
blank

Laat u bellen voor gratis advies

Vul het formulier in en wij bellen u op, u krijgt gratis advies van onze letselschade expert.

Telefoonnummer *
Bel mij terug
Loading...
Beoordeeld met: Op basis van 752 ervaringen