(076) 700 27 75

Uw advocaat bij letselschade na een aanrijding Kosteloze hulp bij letselschade

 • Ervaren letselschade advocaten
 • Binnen 24 uur kosteloos advies
 • Succespercentage van 94,3%
 • Ruim 5000 slachtoffers bijgestaan
 • Alle benodigde expertise in huis
 • Laat gratis berekenen waar u recht op heeft
 • Landelijke dekking en snelle afwikkeling
 • Ervaren letselschade advocaten
 • Binnen 24 uur kosteloos advies
 • Succespercentage van 94,3%
 • Ruim 5000 slachtoffers bijgestaan
 • Alle benodigde expertise in huis
 • Laat gratis berekenen waar u recht op heeft
 • Landelijke dekking en snelle afwikkeling
Beoordeeld met: Op basis van 752 ervaringen

Laat ons gratis uw
schadeclaim verhalen.

Onze schade-expert neemt binnen 24 uur vrijblijvend telefonisch contact met u op.

Naam *
Telefoonnummer *
E-mailadres *
Is de ander schuldig aan het ongeval? *
Heeft u een schadeverzekering inzittenden (SVI)? *
Gratis advies
Loading...

PTSS

Iedereen kan het slachtoffer worden van een ingrijpende en traumatiserende gebeurtenis in het verkeer. Vooral bij een aanrijding is de kans groot dat daardoor een bepaalde angstreactie wordt veroorzaakt. Welke reactie dat precies is, hangt volledig af van de persoon in kwestie. Waar sommige mensen meteen van slag zijn, zijn er ook slachtoffers waar ze pas later realiseren wat de negatieve impact is op hun geestelijke gezondheid. De mogelijke psychische gevolgen na een aanrijding worden vaak onderschat. Posttraumatische stress stoornis (PTSS) kan een behoorlijke impact hebben op uw dagelijks leven. Maar wat is PTSS precies en hoe herkent u het? U vindt in dit artikel antwoord op deze vragen, maar ook informatie over hoe u hulp kunt krijgen bij het claimen van een schadevergoeding voor de opgelopen psychische letselschade.

Wat is een trauma?

Een aanrijding kan op ieder persoon een ander effect hebben. Zo lijken sommige mensen door grote rampen volledig uit evenwicht, terwijl anderen bij een veel minder ernstige gebeurtenis al helemaal overstuur zijn. Men spreekt van een trauma als een bepaalde gebeurtenis in die mate ingrijpend is geweest, dat de persoon deze niet of niet volledig kan verwerken. De gebeurtenis blijft van invloed op het dagelijks leven van de persoon. Ook bij een aanrijding is het mogelijk last te hebben van een trauma. In sommige gevallen spreekt men van een PTSS of posttraumatische stress-stoornis. Maar wat zijn de symptomen van PTSS?

Het artikel gaat verder onder onderstaande beoordeling:
9

“De eerste uren na het ongeluk was ik in een lichte shock en niet instaat om helder na te denken. Met behulp van Aanrijdinggehad.nl werd er binnen een dag contact met me opgenomen. Naast vakkennis had men ook een luisterend oor”

- Kaylee
Letselschade melden

Het ontstaan van  PTSS

Een dergelijk trauma begint altijd met een ingrijpende situatie of gebeurtenis. Vrijwel iedereen die te maken krijgt met een dergelijke situatie reageert daarop met ofwel angst, prikkelbaarheid, intense herbeleving, enz., ofwel een combinatie van meerdere symptomen. In de meeste gevallen verdwijnen deze tekenen na enkele dagen, weken of maanden. Het is nog onbekend waardoor de sommige symptomen veroorzaakt worden die blijvende schade opleveren. Hoe dan ook gaat het om een situatie die een ernstige invloed heeft op het leven van de persoon in kwestie.

De symptomen van een PTSS

Een posttraumatische stress-stoornis kan verschillende klachten met zich mee brengen, die vaak een effect hebben op enkele aspecten van het leven van het slachtoffer. Zo zijn er de volgende symptomen te herkennen bij PTSS:

Herbelevingsverschijnselen: waarbij iemand angst heeft dat de situatie zich nogmaals zal voordoen, of dat deze persoon de situatie écht herbeleeft bij het zien of horen van bepaalde triggers. Denk hierbij aan geluiden als een remmende auto of claxonneren.

Vermijding: Hierbij zal de persoon gelijkwaardige situaties zo veel mogelijk vermijden, uit angst dat dezelfde gebeurtenis zich zal voordoen.
Verhoogde prikkelbaarheid: De persoon is extra gevoelig voor bepaalde zaken. Zo kan in een auto rijden erg beangstigend zijn voor iemand die een aanrijding als traumatisch heeft ervaren.

Deze drie symptomen zullen hieronder verder uitgelicht worden.

Herbelevingen

Herbelevingen van het ongeval is een van de belangrijkste kenmerken van PTSS. Tijdens een herbeleving is het net of je de gebeurtenis opnieuw ervaart. Dit kan direct zorgen voor hevige emoties. Dit kan overdag gebeuren maar ook wanneer u slaapt. Het is mogelijk dat u geregeld droomt over de gebeurtenis.

Vermijdingsgedrag bij een ongeval

Het vermijden van vergelijkbare situaties kan bij de ontwikkeling van een trauma weleens een grote rol kunnen spelen. Als u bijvoorbeeld een aanrijding heeft gehad waarbij u erg bent geschrokken, dan kan het zelfs zo zijn dat wanneer u de auto instapt er direct angst ontstaat. Het kan zelfs gebeuren dat er beelden in uw hoofd zich afspelen van het ongeval. Wanneer u alleen al zich in de auto bevindt kan dat al geassocieerd worden met het meegemaakte ongeval.

Als u dan toch weer de moed verzamelt om in een wagen te stappen, dan zal die angst na verloop van tijd en veel oefenen geleidelijk aan verdwijnen. De associatie tussen de wagen en het krijgen van een ongeval wordt zwakker. U overwint de angst dus beetje bij beetje. Zodra u ervoor kiest op na het ongeval niet meer de auto in te stappen, kan de drempel om dit weer te gaan doen steeds groter worden.

Prikkelbaarheid

Wanneer u constant gespannen bent wordt dat ook wel prikkelbaar genoemd. U bent bijvoorbeeld snel geïrriteerd, heeft u een slechte concentratie, wordt u snel boos en bent u erg alert. Het lichaam verkeerd zich constant in staan van paniek.

Al deze symptomen kunnen heftig zijn en ernstige gevolgen op uw dagelijks leven. Daar wilt u natuurlijk zo snel mogelijk vanaf.

Het artikel gaat verder onder de optie om u terug te laten bellen
voor gratis juridisch advies bij letselschade:

Laat u bellen voor gratis advies

Vul het formulier in en wij bellen u op, u krijgt gratis advies van onze letselschade expert.

Telefoonnummer *
Bel mij terug
Loading...

Mogelijke gevolgen van PTSS

Een posttraumatische stress stoornis kan de volgende geloven met zich mee brengen:

 • Dat u niet meer instaat bent uw werk goed uit te voeren of zelfs helemaal niet meer kunt doen.
 • Openbare of drukbezochte plekken vermijden.
 • Moeilijkheden met het onderhouden van relaties.
 • Problemen met dagelijkse bezigheden zoals het doen van boodschappen.

Dat is allemaal erg vervelend. U wilt natuurlijk zo snel mogelijk van die klachten afkomen. Daar kunnen verschillende behandelingen bij helpen.

Behandeling van PTSS

Om zo effectief af te komen van PTSS zijn er vier mogelijke behandelingen geschikt.

 1. EMDR: EMDR is de meest effectieve manier van het behandelen van PTSS. Bij Eye Movement Desensitization and Reprocessing worden aan de hand van afleidende stimulans in de vorm van bewegingen of geluiden het trauma verwerkt.
 1. Exposure therapie: Bij exposure therapie stelt u zichzelf bloot aan uw angst onder begeleiding van een behandelaar.
 1. Cognitieve gedragstherapie: Bij cognitieve gedragstherapie moet er gedacht worden aan bijvoorbeeld schrijftherapie.
 1. Medicatie: Er wordt in enkele gevallen gebruikt gemaakt van medicatie als behandeling.

Schadevergoeding bij PTSS

Wanneer u een behandeling ondergaat om van uw trauma af te komen breng dat wel de nodige kosten met zich mee. Doorgaans wordt de behandeling vergoed door de veroorzaker van het ongeval. Daarvoor dient u natuurlijk wel een schadevergoeding hebben afgestemd met de verantwoordelijke partij.

U heeft recht op smartengeld

Een trauma ten gevolge van een aanrijding is een ernstige zaak. Het is aan te raden om allereerst contact op te nemen met een arts die u kunt doorverwijzen naar een specialist. Deze kan u helpen het trauma te verwerken, zodat uw leven er zo min mogelijk erdoor wordt beïnvloed.

Wanneer u letselschade heeft opgelopen en u was niet die veroorzaker van het ongeval heeft u recht op een schadevergoeding en/of smartengeld. Het is begrijpelijk als uw hoofd niet direct staat naar het regelen van financiële zaken. Hiervoor kunt u de hulp van een letselschadespecialist inschakelen. Deze helpt u geheel vrijblijvend om de schadevergoeding te claimen waar u recht op heeft. Wilt u binnen 48 uur in contact komen met een letselschade expert? Vul dan snel het contact formulier in.

Keer terug naar de letselschade pagina voor nog meer informatie over andere soorten letselschade!

Wij hebben ruim 1500 slachtoffers naar tevredenheid bijgestaan

Het advocatenkantoor waar Aanrijding Gehad mee samenwerkt is Arcus Letselschade. Arcus Letselschade werkt landelijk, en behartigt de belangen van slachtoffers van aanrijdingen. Arcus staat voor deskundigheid en een transparante, voortvarende behandeling van de schade. Uit de Google reviews blijkt dat de werkwijze van de specialisten van Arcus Letselschade zeer goed gewaardeerd wordt:

UITSTEKEND
161 recensies op
Rachid Elaita
Rachid Elaita
27/12/2023
Ben heel tevreden met de samenwerking die ik heb mogen ervaren met dhr Watering. Vlotte communicatie en een prima resultaat
Patrick Van den haselkamp
Patrick Van den haselkamp
14/12/2023
Ik heb hele goede ervaringen beleefd,met mr.T.van der ven. Ze heeft ontzettend goed haar best gedaan voor mij.ondanks dat het mijn eigen schuld was (aanrijding). Heeft MR Tessa van der ven mij toch kunnen helpen via inzittende verzekering. Waardoor ik voor 90 procent ben hersteld. Ik zal arcus bij iedereen aanraden
Arek Serafin
Arek Serafin
14/12/2023
Bardzo pomocny Adwokat dostępny z polskim tłumaczem. Polecam :)
Joyce Leijen
Joyce Leijen
07/12/2023
Zeer tevreden. Ze hanteren echt een betrokken en persoonlijke benadering. Communicatie is echt prettig, duidelijk en conform afspraak.
Marjan Polman
Marjan Polman
01/12/2023
Na kontakt gezocht te hebben met Arcus Letsel schade werd ik empatisch en deskundig geholpen door Mevrouw Parinussa. Dat was een hele opluchting in een lastige situatie. Mevrouw Parinussa handelde de kwestie voor me af,waardoor ik me ontzorgd voelde ,en er een redelijke afronding kwam. Heel hartelijk bedankt !
El
El
01/12/2023
Op aanraden ben ik bij advocaat Mark Huigen terecht gekomen. Ik ben super tevreden met zijn professionele manier van werken en ik raad hem zelf ook aan. Meelevend en duidelijke, transparante communicatie. Ik werd voortdurend van alle ontwikkelingen op de hoogte gehouden en als ik met vragen zat dan was hij makkelijk bereikbaar. Dit gaf mij het gevoel dat ik werd vertegenwoordigd door iemand die zich volledig voor mij inzet. Het eindresultaat van mijn claim is daar het bewijs van. Heel erg bedankt voor alle hulp, motivatie en inzet meneer Huigen!
Wirin Jiawan
Wirin Jiawan
18/11/2023
Oeps, eindelijk is het gelukt dank zij advocaat Jorg van de Watering. Het was een complexe zaak, hij heeft het tot het laatste eind getrokken. Hij kent de kneepjes van het vak. Een zaak uit het jaar 2021 zelfs de tegenpartij was doorgereden en wilde niet meewerken. Dat hij zelf de zaak bij de Rechter heeft gebracht en dat wij de zaak hebben gewonnen. Ik werd voortdurend op de hoogte gehouden. Het is een aanrader om bij Jorg van de Watering aan te melden voor professionele hulp en begeleiding van schades. Kennis kunde en professionele begeleiding staan heel hoog in het vaandel bij Arcus Letselschade. Zeker een aanrader om bij hem te melden . Jorg nog bedankt voor alles!
Denise De Voos
Denise De Voos
15/11/2023
Super fijn geholpen door Arcus letselschade. Het is een fijn bedrijf die zeer vriendelijk en behulpzaam is. Ze nemen de tijd voor je verhaal, kijken samen naar de beste oplossing en handelen snel.
Sylvia Buitendijk
Sylvia Buitendijk
05/11/2023
Wij zijn zeer goed in onze zaak geholpen. Alles is uitgelegd in de taal die wij ook begrijpen. Ik voelde me begrepen, en ze werken hard voor je zaak.

Waarom een aanrijding melden via Aanrijdinggehad.nl?

aanrijding gehad juridisch advies letselschade

Ontzorging

Na een ongeluk staat je hoofd niet naar administratieve rompslomp op juridisch gebied. Emotioneel niet maar het ontbreekt u geheel logisch ook aan kennis en expertise.

juridisch advies letselschade letselschade advies

Recht

In geval van een aanrijding/verkeersongeval heeft u veelal recht op een schadevergoeding.

advocaat letselschade juridisch advies letselschade

Schadevergoeding

Onze aangesloten specialistische letselschade advocaten weten exact of en hoe snel u in aanmerking komt voor een schadevergoeding

letselschade

Gratis en vrijblijvend

Het melden van een aanrijding is geheel gratis en vrijblijvend. Kunnen wij u niet verder helpen, hoeft u niks te betalen.

Laat u bellen voor gratis advies

Vul het formulier in en wij bellen u op, u krijgt gratis advies van onze letselschade expert.

Telefoonnummer *
Bel mij terug
Loading...
Beoordeeld met: Op basis van 752 ervaringen
Gratis en vrijblijvend Snel en eenvoudig Ervaren letselschade advocaten Landelijke dekking

Laat u bellen voor gratis advies

Vul het formulier in en wij bellen u op, u krijgt gratis advies van onze letselschade expert.

Telefoonnummer *
Bel mij terug
Loading...
Beoordeeld met: Op basis van 752 ervaringen