(076) 700 27 75

Uw advocaat bij letselschade na een aanrijding Kosteloze hulp bij letselschade

 • Ervaren letselschade advocaten
 • Binnen 24 uur kosteloos advies
 • Succespercentage van 94,3%
 • Ruim 5000 slachtoffers bijgestaan
 • Alle benodigde expertise in huis
 • Laat gratis berekenen waar u recht op heeft
 • Landelijke dekking en snelle afwikkeling
 • Ervaren letselschade advocaten
 • Binnen 24 uur kosteloos advies
 • Succespercentage van 94,3%
 • Ruim 5000 slachtoffers bijgestaan
 • Alle benodigde expertise in huis
 • Laat gratis berekenen waar u recht op heeft
 • Landelijke dekking en snelle afwikkeling
Beoordeeld met: Op basis van 752 ervaringen

Laat ons gratis uw
schadeclaim verhalen.

Onze schade-expert neemt binnen 24 uur vrijblijvend telefonisch contact met u op.

Naam *
Telefoonnummer *
E-mailadres *
Is de ander schuldig aan het ongeval? *
Heeft u een schadeverzekering inzittenden (SVI)? *
Gratis advies
Loading...

PTSS

Iedereen kan het slachtoffer worden van een ingrijpende en traumatiserende gebeurtenis in het verkeer. Vooral bij een aanrijding is de kans groot dat daardoor een bepaalde angstreactie wordt veroorzaakt. Welke reactie dat precies is, hangt volledig af van de persoon in kwestie. Waar sommige mensen meteen van slag zijn, zijn er ook slachtoffers waar ze pas later realiseren wat de negatieve impact is op hun geestelijke gezondheid. De mogelijke psychische gevolgen na een aanrijding worden vaak onderschat. Posttraumatische stress stoornis (PTSS) kan een behoorlijke impact hebben op uw dagelijks leven. Maar wat is PTSS precies en hoe herkent u het? U vindt in dit artikel antwoord op deze vragen, maar ook informatie over hoe u hulp kunt krijgen bij het claimen van een schadevergoeding voor de opgelopen psychische letselschade.

Wat is een trauma?

Een aanrijding kan op ieder persoon een ander effect hebben. Zo lijken sommige mensen door grote rampen volledig uit evenwicht, terwijl anderen bij een veel minder ernstige gebeurtenis al helemaal overstuur zijn. Men spreekt van een trauma als een bepaalde gebeurtenis in die mate ingrijpend is geweest, dat de persoon deze niet of niet volledig kan verwerken. De gebeurtenis blijft van invloed op het dagelijks leven van de persoon. Ook bij een aanrijding is het mogelijk last te hebben van een trauma. In sommige gevallen spreekt men van een PTSS of posttraumatische stress-stoornis. Maar wat zijn de symptomen van PTSS?

Het artikel gaat verder onder onderstaande beoordeling:
8.6

Terwijl ik op mijn fiets reed opende een auto zijn portier zonder te kijken, daar lag ik. Ik ben ZZP-er, 6 maanden later kan ik nog steeds niet volledig werken, door verschillende klachten. Met de hulp van Aanrijdinggehad.nl heb ik mijn misgelopen inkomsten netjes vergoed gekregen

 

- Henk
Letselschade melden

Het ontstaan van  PTSS

Een dergelijk trauma begint altijd met een ingrijpende situatie of gebeurtenis. Vrijwel iedereen die te maken krijgt met een dergelijke situatie reageert daarop met ofwel angst, prikkelbaarheid, intense herbeleving, enz., ofwel een combinatie van meerdere symptomen. In de meeste gevallen verdwijnen deze tekenen na enkele dagen, weken of maanden. Het is nog onbekend waardoor de sommige symptomen veroorzaakt worden die blijvende schade opleveren. Hoe dan ook gaat het om een situatie die een ernstige invloed heeft op het leven van de persoon in kwestie.

De symptomen van een PTSS

Een posttraumatische stress-stoornis kan verschillende klachten met zich mee brengen, die vaak een effect hebben op enkele aspecten van het leven van het slachtoffer. Zo zijn er de volgende symptomen te herkennen bij PTSS:

Herbelevingsverschijnselen: waarbij iemand angst heeft dat de situatie zich nogmaals zal voordoen, of dat deze persoon de situatie écht herbeleeft bij het zien of horen van bepaalde triggers. Denk hierbij aan geluiden als een remmende auto of claxonneren.

Vermijding: Hierbij zal de persoon gelijkwaardige situaties zo veel mogelijk vermijden, uit angst dat dezelfde gebeurtenis zich zal voordoen.
Verhoogde prikkelbaarheid: De persoon is extra gevoelig voor bepaalde zaken. Zo kan in een auto rijden erg beangstigend zijn voor iemand die een aanrijding als traumatisch heeft ervaren.

Deze drie symptomen zullen hieronder verder uitgelicht worden.

Herbelevingen

Herbelevingen van het ongeval is een van de belangrijkste kenmerken van PTSS. Tijdens een herbeleving is het net of je de gebeurtenis opnieuw ervaart. Dit kan direct zorgen voor hevige emoties. Dit kan overdag gebeuren maar ook wanneer u slaapt. Het is mogelijk dat u geregeld droomt over de gebeurtenis.

Vermijdingsgedrag bij een ongeval

Het vermijden van vergelijkbare situaties kan bij de ontwikkeling van een trauma weleens een grote rol kunnen spelen. Als u bijvoorbeeld een aanrijding heeft gehad waarbij u erg bent geschrokken, dan kan het zelfs zo zijn dat wanneer u de auto instapt er direct angst ontstaat. Het kan zelfs gebeuren dat er beelden in uw hoofd zich afspelen van het ongeval. Wanneer u alleen al zich in de auto bevindt kan dat al geassocieerd worden met het meegemaakte ongeval.

Als u dan toch weer de moed verzamelt om in een wagen te stappen, dan zal die angst na verloop van tijd en veel oefenen geleidelijk aan verdwijnen. De associatie tussen de wagen en het krijgen van een ongeval wordt zwakker. U overwint de angst dus beetje bij beetje. Zodra u ervoor kiest op na het ongeval niet meer de auto in te stappen, kan de drempel om dit weer te gaan doen steeds groter worden.

Prikkelbaarheid

Wanneer u constant gespannen bent wordt dat ook wel prikkelbaar genoemd. U bent bijvoorbeeld snel geïrriteerd, heeft u een slechte concentratie, wordt u snel boos en bent u erg alert. Het lichaam verkeerd zich constant in staan van paniek.

Al deze symptomen kunnen heftig zijn en ernstige gevolgen op uw dagelijks leven. Daar wilt u natuurlijk zo snel mogelijk vanaf.

Het artikel gaat verder onder de optie om u terug te laten bellen
voor gratis juridisch advies bij letselschade:

Laat u bellen voor gratis advies

Vul het formulier in en wij bellen u op, u krijgt gratis advies van onze letselschade expert.

Telefoonnummer *
Bel mij terug
Loading...

Mogelijke gevolgen van PTSS

Een posttraumatische stress stoornis kan de volgende geloven met zich mee brengen:

 • Dat u niet meer instaat bent uw werk goed uit te voeren of zelfs helemaal niet meer kunt doen.
 • Openbare of drukbezochte plekken vermijden.
 • Moeilijkheden met het onderhouden van relaties.
 • Problemen met dagelijkse bezigheden zoals het doen van boodschappen.

Dat is allemaal erg vervelend. U wilt natuurlijk zo snel mogelijk van die klachten afkomen. Daar kunnen verschillende behandelingen bij helpen.

Behandeling van PTSS

Om zo effectief af te komen van PTSS zijn er vier mogelijke behandelingen geschikt.

 1. EMDR: EMDR is de meest effectieve manier van het behandelen van PTSS. Bij Eye Movement Desensitization and Reprocessing worden aan de hand van afleidende stimulans in de vorm van bewegingen of geluiden het trauma verwerkt.
 1. Exposure therapie: Bij exposure therapie stelt u zichzelf bloot aan uw angst onder begeleiding van een behandelaar.
 1. Cognitieve gedragstherapie: Bij cognitieve gedragstherapie moet er gedacht worden aan bijvoorbeeld schrijftherapie.
 1. Medicatie: Er wordt in enkele gevallen gebruikt gemaakt van medicatie als behandeling.

Schadevergoeding bij PTSS

Wanneer u een behandeling ondergaat om van uw trauma af te komen breng dat wel de nodige kosten met zich mee. Doorgaans wordt de behandeling vergoed door de veroorzaker van het ongeval. Daarvoor dient u natuurlijk wel een schadevergoeding hebben afgestemd met de verantwoordelijke partij.

U heeft recht op smartengeld

Een trauma ten gevolge van een aanrijding is een ernstige zaak. Het is aan te raden om allereerst contact op te nemen met een arts die u kunt doorverwijzen naar een specialist. Deze kan u helpen het trauma te verwerken, zodat uw leven er zo min mogelijk erdoor wordt beïnvloed.

Wanneer u letselschade heeft opgelopen en u was niet die veroorzaker van het ongeval heeft u recht op een schadevergoeding en/of smartengeld. Het is begrijpelijk als uw hoofd niet direct staat naar het regelen van financiële zaken. Hiervoor kunt u de hulp van een letselschadespecialist inschakelen. Deze helpt u geheel vrijblijvend om de schadevergoeding te claimen waar u recht op heeft. Wilt u binnen 48 uur in contact komen met een letselschade expert? Vul dan snel het contact formulier in.

Keer terug naar de letselschade pagina voor nog meer informatie over andere soorten letselschade!

Wij hebben ruim 1500 slachtoffers naar tevredenheid bijgestaan

Het advocatenkantoor waar Aanrijding Gehad mee samenwerkt is Arcus Letselschade. Arcus Letselschade werkt landelijk, en behartigt de belangen van slachtoffers van aanrijdingen. Arcus staat voor deskundigheid en een transparante, voortvarende behandeling van de schade. Uit de Google reviews blijkt dat de werkwijze van de specialisten van Arcus Letselschade zeer goed gewaardeerd wordt:

UITSTEKEND
89 recensies op
Marieke Jansen
Marieke Jansen
28/06/2022
Geverifieerd
Deskundige en betrokken begeleiding.
Lees verder
Wini Palo
Wini Palo
22/06/2022
Geverifieerd
Na me ongeluk op 31 oktober een goede vriend van me gaaf me nummer van Arcus want een andere vriend van me was goed geholpen door arcus na auto ongelukt en doordat kwam ik in contact met Joanne Parinussa van letselschade en ik kan je één ding zeggen goed geholpen vanaf dag zii is echt een toppertje ik zal zwz vrienden en kennissen en familie arcus garanderen!!!!!!!
Lees verder
Jolanda Peltzer
Jolanda Peltzer
22/06/2022
Geverifieerd
Arcus Letselschade heeft mij bijgestaan met de vervelende gevolgen van een ongeval. Het was prettig dat Arcus zaken als letselschade geheel voor je oppakken en hier richting in geven. Goed contact, heldere communicatie, kortom het proces werd goed opgepakt en afgesloten. Wel werd mij in dit traject meer dan duidelijk dat wanneer een zaak ook menselijk letsel betreft, dit automatisch een langere termijn in beslag neemt om tot uiteindelijke afhandeling te kunnen komen, hetgeen ook iets zegt over de stroeve houding van de tegenpartij. Hopelijk gaat u het niet nodig hebben, maar mocht dit wel het geval zijn kan u erop rekenen dat Arcus Letselschade u prettig en kundig bij zal staan!
Lees verder
Judith Blom
Judith Blom
21/06/2022
Geverifieerd
Het was voor mij voor het eerst dat ik met een letselschade advocaat te maken had Ik werd zeer goed begeleid en geïnformeerd wat de te nemen stappen waren. Zeker Mr. J. van de Watering heeft mij zeer vakkundig geholpen. Ik raad Arcuatus Letselschade dan ook aan, aan een ieder die hiermee op welke manier dan ook mee te maken krijgt
Lees verder
dennis kemner
dennis kemner
17/06/2022
Geverifieerd
Ik heb zeer goede ervaring met Arcus Letselschade. Na mijn ongeluk en meerdere andere advocaten te hebben gehad ben ik bij Arcus letselschade terecht gekomen. Nadat ik jaren verwikkeld was in mijn zaak en geen uitweg meer zag ben ik uiteindelijk in contact gekomen met Dhr J. van de Wetering. Vanaf het moment dat ik mijn situatie had voorgelegd, werd alles in werking gezet. Na enkele jaren verder te zijn heb ik gerechtigheid mogen ontvangen door het goede werk van Dhr van de Watering. Ik zal dan ook iedereen aanraden met letselschade contact op te nemen met dhr van de Watering. ( Arcus Letselschade ) Ik ben zeer en zeer tevreden! Afz: Dennis.
Lees verder
Sabina
Sabina
24/05/2022
Geverifieerd
Ik heb zeer goede ervaring met Arcus Letselschade. Na mijn auto ongeluk heb ik mij aangemeld bij mijn voormalige rechtsbijstand verzekering. Deze wilde mij echter laten uitkopen voor een slordig bedrag. Nadat ik al jaren bij hen aangesloten was. Dit heb ik echter niet laten gebeuren. En ben vervolgens opzoek gegaan naar een andere advocaat. Uiteindelijk ben ik terecht gekomen bij Dhr J. van de Wetering. Vanaf het moment dat mijn situatie was voorgelegd. Is alles in werking gesteld. Ik ben verwezen naar een kliniek voor nek-en rugklachten. Mijn financiële situatie werd ook direct onder de loep genomen. Ik kan niet anders stellen dat Dhr J. van de Wetering uitstekend werk voor mij heeft verricht. Ik zal iedereen aanraden die een letselschade advocaat nodig heeft dit bedrijf te benaderen. Ik ben zeeeer tevreden! W.G. Shakison
Lees verder
Ronald Brugts
Ronald Brugts
19/05/2022
Geverifieerd
Jessica heeft de zaak goed behandeld en voor mij positief ten einde gebracht al was de tegenpartij lastig. Een echte aanrader.
Lees verder
giovanni de vries
giovanni de vries
18/05/2022
Geverifieerd
Zeer fijne ervaring gehad met dit advocaten kantoor. Pakte alles snel en deskundig op. Fijn contact en neemt de tijd voor jouw verhaal en doet er vervolgens alles aan om het goed af te ronden.
Lees verder
autorijschool maaswijk
autorijschool maaswijk
15/05/2022
Geverifieerd
Van dag 1 een goed gevoel gehad bij Arcus Letselschade. Was voor het eerst dat ik met letselschade te maken had. Dit bedrijf is gewoon heel professioneel bezig en probeert je z.s.m. je normale leven te laten oppakken. Met de juiste advies en de juiste behandelingen. De communicatie met de contact persoon en mensen op kantoor was zeer goed. Ik hoop niet dat ik Arcus in de toekomst nodig zal hebben, maar indien nodig zal ik iedereen adviseren om dit bedrijf in te schakelen bij letselschade.
Lees verder

Waarom een aanrijding melden via Aanrijdinggehad.nl?

aanrijding gehad juridisch advies letselschade

Ontzorging

Na een ongeluk staat je hoofd niet naar administratieve rompslomp op juridisch gebied. Emotioneel niet maar het ontbreekt u geheel logisch ook aan kennis en expertise.

juridisch advies letselschade letselschade advies

Recht

In geval van een aanrijding/verkeersongeval heeft u veelal recht op een schadevergoeding.

advocaat letselschade juridisch advies letselschade

Schadevergoeding

Onze aangesloten specialistische letselschade advocaten weten exact of en hoe snel u in aanmerking komt voor een schadevergoeding

letselschade

Gratis en vrijblijvend

Het melden van een aanrijding is geheel gratis en vrijblijvend. Kunnen wij u niet verder helpen, hoeft u niks te betalen.

Laat u bellen voor gratis advies

Vul het formulier in en wij bellen u op, u krijgt gratis advies van onze letselschade expert.

Telefoonnummer *
Bel mij terug
Loading...
Beoordeeld met: Op basis van 752 ervaringen
Gratis en vrijblijvend Snel en eenvoudig Ervaren letselschade advocaten Landelijke dekking

Laat u bellen voor gratis advies

Vul het formulier in en wij bellen u op, u krijgt gratis advies van onze letselschade expert.

Telefoonnummer *
Bel mij terug
Loading...
Beoordeeld met: Op basis van 752 ervaringen