(076) 700 27 75

Uw advocaat bij letselschade na een aanrijding Kosteloze hulp bij letselschade

Gratis telefonisch advies

Laat u bellen voor gratis advies

Vul het formulier in en wij bellen u op, u krijgt gratis advies van onze letselschade expert.

Telefoonnummer *
Bel mij terug
Loading...

PTSS

Iedereen kan het slachtoffer worden van een ingrijpende en traumatiserende gebeurtenis in het verkeer. Vooral bij een aanrijding is de kans groot dat daardoor een bepaalde angstreactie wordt veroorzaakt. Welke reactie dat precies is, hangt volledig af van de persoon in kwestie. Waar sommige mensen meteen van slag zijn, zijn er ook slachtoffers waar ze pas later realiseren wat de negatieve impact is op hun geestelijke gezondheid. De mogelijke psychische gevolgen na een aanrijding worden vaak onderschat. Posttraumatische stress stoornis (PTSS) kan een behoorlijke impact hebben op uw dagelijks leven. Maar wat is PTSS precies en hoe herkent u het? U vindt in dit artikel antwoord op deze vragen, maar ook informatie over hoe u hulp kunt krijgen bij het claimen van een schadevergoeding voor de opgelopen psychische letselschade.

Wat is een trauma?

Een aanrijding kan op ieder persoon een ander effect hebben. Zo lijken sommige mensen door grote rampen volledig uit evenwicht, terwijl anderen bij een veel minder ernstige gebeurtenis al helemaal overstuur zijn. Men spreekt van een trauma als een bepaalde gebeurtenis in die mate ingrijpend is geweest, dat de persoon deze niet of niet volledig kan verwerken. De gebeurtenis blijft van invloed op het dagelijks leven van de persoon. Ook bij een aanrijding is het mogelijk last te hebben van een trauma. In sommige gevallen spreekt men van een PTSS of posttraumatische stress-stoornis. Maar wat zijn de symptomen van PTSS?

Het artikel gaat verder onder onderstaande beoordeling:
9.3

Betrokken, professioneel en goed advies. Na het oplopen van een gebroken arm door een aanrijding met een scooter, ben ik uitstekend geholpen. Ook heb ik alle ziekenhuis kosten vergoed gekregen.

- Petra
Letselschade melden

Het ontstaan van  PTSS

Een dergelijk trauma begint altijd met een ingrijpende situatie of gebeurtenis. Vrijwel iedereen die te maken krijgt met een dergelijke situatie reageert daarop met ofwel angst, prikkelbaarheid, intense herbeleving, enz., ofwel een combinatie van meerdere symptomen. In de meeste gevallen verdwijnen deze tekenen na enkele dagen, weken of maanden. Het is nog onbekend waardoor de sommige symptomen veroorzaakt worden die blijvende schade opleveren. Hoe dan ook gaat het om een situatie die een ernstige invloed heeft op het leven van de persoon in kwestie.

De symptomen van een PTSS

Een posttraumatische stress-stoornis kan verschillende klachten met zich mee brengen, die vaak een effect hebben op enkele aspecten van het leven van het slachtoffer. Zo zijn er de volgende symptomen te herkennen bij PTSS:

Herbelevingsverschijnselen: waarbij iemand angst heeft dat de situatie zich nogmaals zal voordoen, of dat deze persoon de situatie écht herbeleeft bij het zien of horen van bepaalde triggers. Denk hierbij aan geluiden als een remmende auto of claxonneren.

Vermijding: Hierbij zal de persoon gelijkwaardige situaties zo veel mogelijk vermijden, uit angst dat dezelfde gebeurtenis zich zal voordoen.
Verhoogde prikkelbaarheid: De persoon is extra gevoelig voor bepaalde zaken. Zo kan in een auto rijden erg beangstigend zijn voor iemand die een aanrijding als traumatisch heeft ervaren.

Deze drie symptomen zullen hieronder verder uitgelicht worden.

Herbelevingen

Herbelevingen van het ongeval is een van de belangrijkste kenmerken van PTSS. Tijdens een herbeleving is het net of je de gebeurtenis opnieuw ervaart. Dit kan direct zorgen voor hevige emoties. Dit kan overdag gebeuren maar ook wanneer u slaapt. Het is mogelijk dat u geregeld droomt over de gebeurtenis.

Vermijdingsgedrag bij een ongeval

Het vermijden van vergelijkbare situaties kan bij de ontwikkeling van een trauma weleens een grote rol kunnen spelen. Als u bijvoorbeeld een aanrijding heeft gehad waarbij u erg bent geschrokken, dan kan het zelfs zo zijn dat wanneer u de auto instapt er direct angst ontstaat. Het kan zelfs gebeuren dat er beelden in uw hoofd zich afspelen van het ongeval. Wanneer u alleen al zich in de auto bevindt kan dat al geassocieerd worden met het meegemaakte ongeval.

Als u dan toch weer de moed verzamelt om in een wagen te stappen, dan zal die angst na verloop van tijd en veel oefenen geleidelijk aan verdwijnen. De associatie tussen de wagen en het krijgen van een ongeval wordt zwakker. U overwint de angst dus beetje bij beetje. Zodra u ervoor kiest op na het ongeval niet meer de auto in te stappen, kan de drempel om dit weer te gaan doen steeds groter worden.

Prikkelbaarheid

Wanneer u constant gespannen bent wordt dat ook wel prikkelbaar genoemd. U bent bijvoorbeeld snel geïrriteerd, heeft u een slechte concentratie, wordt u snel boos en bent u erg alert. Het lichaam verkeerd zich constant in staan van paniek.

Al deze symptomen kunnen heftig zijn en ernstige gevolgen op uw dagelijks leven. Daar wilt u natuurlijk zo snel mogelijk vanaf.

Het artikel gaat verder onder de optie om u terug te laten bellen
voor gratis juridisch advies bij letselschade:

Laat u bellen voor gratis advies

Vul het formulier in en wij bellen u op, u krijgt gratis advies van onze letselschade expert.

Telefoonnummer *
Bel mij terug
Loading...

Mogelijke gevolgen van PTSS

Een posttraumatische stress stoornis kan de volgende geloven met zich mee brengen:

  • Dat u niet meer instaat bent uw werk goed uit te voeren of zelfs helemaal niet meer kunt doen.
  • Openbare of drukbezochte plekken vermijden.
  • Moeilijkheden met het onderhouden van relaties.
  • Problemen met dagelijkse bezigheden zoals het doen van boodschappen.

Dat is allemaal erg vervelend. U wilt natuurlijk zo snel mogelijk van die klachten afkomen. Daar kunnen verschillende behandelingen bij helpen.

Behandeling van PTSS

Om zo effectief af te komen van PTSS zijn er vier mogelijke behandelingen geschikt.

  1. EMDR: EMDR is de meest effectieve manier van het behandelen van PTSS. Bij Eye Movement Desensitization and Reprocessing worden aan de hand van afleidende stimulans in de vorm van bewegingen of geluiden het trauma verwerkt.
  1. Exposure therapie: Bij exposure therapie stelt u zichzelf bloot aan uw angst onder begeleiding van een behandelaar.
  1. Cognitieve gedragstherapie: Bij cognitieve gedragstherapie moet er gedacht worden aan bijvoorbeeld schrijftherapie.
  1. Medicatie: Er wordt in enkele gevallen gebruikt gemaakt van medicatie als behandeling.

Schadevergoeding bij PTSS

Wanneer u een behandeling ondergaat om van uw trauma af te komen breng dat wel de nodige kosten met zich mee. Doorgaans wordt de behandeling vergoed door de veroorzaker van het ongeval. Daarvoor dient u natuurlijk wel een schadevergoeding hebben afgestemd met de verantwoordelijke partij.

U heeft recht op smartengeld

Een trauma ten gevolge van een aanrijding is een ernstige zaak. Het is aan te raden om allereerst contact op te nemen met een arts die u kunt doorverwijzen naar een specialist. Deze kan u helpen het trauma te verwerken, zodat uw leven er zo min mogelijk erdoor wordt beïnvloed.

Wanneer u letselschade heeft opgelopen en u was niet die veroorzaker van het ongeval heeft u recht op een schadevergoeding en/of smartengeld. Het is begrijpelijk als uw hoofd niet direct staat naar het regelen van financiële zaken. Hiervoor kunt u de hulp van een letselschadespecialist inschakelen. Deze helpt u geheel vrijblijvend om de schadevergoeding te claimen waar u recht op heeft. Wilt u binnen 48 uur in contact komen met een letselschade expert? Vul dan snel het contact formulier in.

Keer terug naar de letselschade pagina voor nog meer informatie over andere soorten letselschade!

Wij hebben ruim 1500 slachtoffers naar tevredenheid bijgestaan

Het advocatenkantoor waar Aanrijding Gehad mee samenwerkt is Arcus Letselschade. Arcus Letselschade werkt landelijk, en behartigt de belangen van slachtoffers van aanrijdingen. Arcus staat voor deskundigheid en een transparante, voortvarende behandeling van de schade. Uit de Google reviews blijkt dat de werkwijze van de specialisten van Arcus Letselschade zeer goed gewaardeerd wordt:

UITSTEKEND
54 recensies op
simone kafoe
simone kafoe
29/12/2021
Geverifieerde
Na mijn ongeluk begin 2020 heeft de heer Van de Watering mijn belangen behartigd. Dit werd in duidelijke taal en met goede afspraken gedaan. Het gehele dossier ben ik over alle correspondentie op de hoogte gebracht en werd er naar mijn verhaal geluisterd. De heer Van de Watering is een kundige man. Hij is bekwaam, eerlijk en duidelijk in zijn communicatie. Ik ben hem dan ook erg dankbaar voor de fijne afhandeling van mijn dossier.
Lees verder
Wendy Hilkhuijsen
Wendy Hilkhuijsen
23/12/2021
Geverifieerde
Afgelopen jaar zijn wij slachtoffer geworden van een aanrijding. Hierbij is Arcus Letselschade ingezet. Zij hebben de zaak super professioneel behandeld, waarbij wij altijd goed geinformeerd zijn over de voortgang van de zaak. Bij vragen konden wij altijd contact opnemen. Aanrader!
Lees verder
Adwin Huijbrechts
Adwin Huijbrechts
02/12/2021
Geverifieerde
Zeer professioneel en met uitleg in duidelijke taal.
Lees verder
Piotr Chojnacki
Piotr Chojnacki
11/11/2021
Geverifieerde
Zeer goede letselschade kantoor. Erg professioneel en to the point mentaliteit. Houdt cliënt hoog in de vaandel. Respect hiervoor. Mvg Dhr. Chojnacki
Lees verder
Paul Simons
Paul Simons
10/11/2021
Geverifieerde
In 2019 slachtoffer geworden van een ongeval op het werk waarbij ik blijvende beperkingen heb opgelopen. Al snel kwam ik in contact met Arcus die mij vanaf het begin echt top begeleid hebben. Mijn schadezaak is nu netjes afgehandeld en ben erg blij met het resultaat. Dank voor uw hulp!
Lees verder
kawieta
kawieta
17/08/2021
Geverifieerde
Na een jaar ellende, niet compleet dossier en een depressie ben ik terecht gekomen bij Arcus letselschade. Er ging een wereld voor me open! Mijn mails werden beantwoord, ik werd van alles op de hoogte gehouden en al op al er werd naar mij geluisterd. J van de Watering heeft mij de afgelopen 2,5 jaar bijgestaan tegen het gevecht met NN. Hij heeft alles eruit gehaald wat eruit te halen viel. Een goed persoon met de hart op de juiste plek. Je bent een topper! Bedankt voor alles.
Lees verder
Rafal Kujawa
Rafal Kujawa
28/07/2021
Geverifieerde
Een heel goed advocatenkantoor. Woorden van waardering voor J. van de Watering. Mijn zaak was ingewikkeld en moeilijk. J. van de Watering heeft mij geholpen om mijn zaak positief af te ronden. Een zeer professionele advocaat. Zeer betrokken en effectief. Een woord van dank aan het hele team. Het advocatenkantoor en J. van de Watering aanbevelenswaardig. Nogmaals bedankt en ik raad het aan.
Lees verder
Emre Ekkurt
Emre Ekkurt
20/07/2021
Geverifieerde
Super tevreden kan niet anders zeggen. Beste letseladvocaten Nederland!!
Lees verder
Richard Meulendijk
Richard Meulendijk
15/07/2021
Geverifieerde
Mijn dossier liep eerst bij een ander kantoor. Arcus heeft de behandeling overgenomen. Vanaf dat moment ging het snel. Ik zag ook duidelijk verschil in kwaliteit. Mijn behandelaar heeft er voor mijn idee alles uitgehaald wat er in zat. Ik kon me in die periode daarom gelukkig ook beter richten op me herstel. Ik zal Arcus Letselschade zeker bij vrienden en familie aanraden. Super bedankt voor jullie hulp!!
Lees verder

Waarom een aanrijding melden via Aanrijdinggehad.nl?

aanrijding gehad juridisch advies letselschade

Ontzorging

Na een ongeluk staat je hoofd niet naar administratieve rompslomp op juridisch gebied. Emotioneel niet maar het ontbreekt u geheel logisch ook aan kennis en expertise.

juridisch advies letselschade letselschade advies

Recht

In geval van een aanrijding/verkeersongeval heeft u veelal recht op een schadevergoeding.

advocaat letselschade juridisch advies letselschade

Schadevergoeding

Onze aangesloten specialistische letselschade advocaten weten exact of en hoe snel u in aanmerking komt voor een schadevergoeding

letselschade

Gratis en vrijblijvend

Het melden van een aanrijding is geheel gratis en vrijblijvend. Kunnen wij u niet verder helpen, hoeft u niks te betalen.

Laat u bellen voor gratis advies

Vul het formulier in en wij bellen u op, u krijgt gratis advies van onze letselschade expert.

Telefoonnummer *
Bel mij terug
Loading...
Beoordeeld met: Op basis van 752 ervaringen
Gratis en vrijblijvend Snel en eenvoudig Ervaren letselschade advocaten Landelijke dekking
blank

Laat u bellen voor gratis advies

Vul het formulier in en wij bellen u op, u krijgt gratis advies van onze letselschade expert.

Telefoonnummer *
Bel mij terug
Loading...
Beoordeeld met: Op basis van 752 ervaringen