“De eerste uren na het ongeluk was ik in een lichte shock en niet instaat om helder na te denken. Met behulp van Aanrijdinggehad.nl werd er binnen een dag contact met me opgenomen. Naast vakkennis had men ook een luisterend oor”
Heeft u buiten uw schuld botbreuken opgelopen bij een verkeersongeval? Dit kan verstrekkende gevolgen hebben in uw leven, zowel lichamelijk als financieel. Mogelijk heeft u door het ongeluk recht op een schadevergoeding. Een juridisch specialist kan u helpen letselschade te claimen.
Een ongeluk zit in een klein hoekje, zeker bij botbreuken. Botten breken wanneer er grote druk op komt te staan. Dit kan gebeuren bij een ongeluk maar ook zomaar omdat het bot erg verzwakt is.
Er zijn twee soorten botbreuken, namelijk een gesloten en open fractuur. Bij een open botbreuk is een deel van het bot zichtbaar in een wond of steekt het bot uit. Bij een gesloten fractuur is dit niet het geval.
Er zijn ook diverse soorten fracturen, zoals een twijgbreuk, of ‘greenstick’ breuk’, wat een fractuur aan één kant van het bot is. Dit komt meestal alleen bij kinderen voor.
Wordt er gesproken van een dwarse breuk, dan wordt een breuk bedoeld waarbij het bot dwars doormidden is gebroken. Een spiraal fractuur wordt bijvoorbeeld veroorzaakt door een verdraaiing waarbij een breuk is ontstaan.
Bij een zogenoemde comminutieve fractuur is het bot in kleine stukken gebroken of eigenlijk verbrijzeld. Dit gebeurt vaak bij ongelukken met een flinke impact. Veel voorkomende fracturen zijn een gebroken heup, gebroken schouderblad, gebroken sleutelbeen, gebroken vinger of gebroken hand.
“De eerste uren na het ongeluk was ik in een lichte shock en niet instaat om helder na te denken. Met behulp van Aanrijdinggehad.nl werd er binnen een dag contact met me opgenomen. Naast vakkennis had men ook een luisterend oor”
Bijna alle botbreuken moeten worden gezet. Anders zal de fractuur niet genezen. Door het vastzetten kunnen de breukvlakken weer netjes aan elkaar groeien. Er zijn diverse manieren om dit te bereiken. Gips is de meest voorkomende behandeling van een botbreuk.
Meestal moet gips een aantal weken om de breuk heen blijven zitten. Er zijn ook fracturen die alleen kunnen genezen wanneer ze worden vastgezet met schroeven en platen. Dit noemt men osteosynthese.
Hoe snel een botbreuk geneest is afhankelijk van het type fractuur en de plek. Zo genezen gebroken armen, benen, polsen en heupen in het algemeen binnen zes tot acht weken bij volwassenen. Bij kinderen en baby’s gaat dit sneller en is soms binnen enkele weken al sprake van herstel.
Botbreuken zijn vervelend en belemmeren u in uw dagelijks bestaan. Zelfs wanneer het herstel spoedig verloopt. U zit in het gips en kunt niet werken. Dit betekent een verlies aan inkomsten.
Bij arm of beenbreuken kunt u ook geen huishoudelijke taken uitvoeren. Handelingen die u normaal zo makkelijk doet, worden opeens onmogelijk. Denk aan eten koken, stofzuigen of de hond uitlaten. Hier heeft u mogelijk hulp bij nodig.
Botbreuken betekenen vaak extra ziekenhuisbezoek en dus extra autoritten. Al deze onkosten kunt u eigenlijk niet gebruiken bij uw herstel. In bepaalde gevallen duurt het herstel ook nog eens lang, bijvoorbeeld wanneer een breuk niet goed heelt.
Dan zult u uw dagelijks leven en omgeving compleet aan moeten passen. Naast lichamelijke gebreken is er mogelijk ook emotionele schade. De schok van het ongeval en de nasleep kunnen druk zetten op uw mentale gestel. En dit kan invloed hebben op uw levenslust.
Door een verkeersongeluk heeft u botbreuken opgelopen. Dit heeft verstrekkende gevolgen op lichamelijk, emotioneel en financieel vlak. Een letselschade advocaat kan u helpen om de geleden schade te claimen bij de tegenpartij. Een juridisch expert begeleidt u tijdens het hele traject en zelfs tot aan de rechtbank als dit nodig is.
Samen met de letselschadespecialist verzamelt u de nodige informatie die uw zaak ondersteunt, zoals medische documentatie over uw botbreuken. Krijg u een schadevergoeding toegewezen, dan moet de aansprakelijke partij uw juridische kosten betalen.
Een letselschade expert kent alle juridische procedures en kan u begeleiden wanneer u geleden schade wilt claimen. Kom binnen 48 uur in contact met een letselschade advocaat door het contact formulier in te vullen.
Keer terug naar de letselschade pagina voor nog meer informatie over andere soorten letselschade!
Het advocatenkantoor waar Aanrijding Gehad mee samenwerkt is Arcus Letselschade. Arcus Letselschade werkt landelijk, en behartigt de belangen van slachtoffers van aanrijdingen. Arcus staat voor deskundigheid en een transparante, voortvarende behandeling van de schade. Uit de Google reviews blijkt dat de werkwijze van de specialisten van Arcus Letselschade zeer goed gewaardeerd wordt:
Na een ongeluk staat je hoofd niet naar administratieve rompslomp op juridisch gebied. Emotioneel niet maar het ontbreekt u geheel logisch ook aan kennis en expertise.
In geval van een aanrijding/verkeersongeval heeft u veelal recht op een schadevergoeding.
Onze aangesloten specialistische letselschade advocaten weten exact of en hoe snel u in aanmerking komt voor een schadevergoeding
Het melden van een aanrijding is geheel gratis en vrijblijvend. Kunnen wij u niet verder helpen, hoeft u niks te betalen.