(076) 700 27 75

Uw advocaat bij letselschade na een aanrijding Kosteloze hulp bij letselschade

 • Ervaren letselschade advocaten
 • Binnen 24 uur kosteloos advies
 • Succespercentage van 94,3%
 • Ruim 5000 slachtoffers bijgestaan
 • Alle benodigde expertise in huis
 • Laat gratis berekenen waar u recht op heeft
 • Landelijke dekking en snelle afwikkeling
 • Ervaren letselschade advocaten
 • Binnen 24 uur kosteloos advies
 • Succespercentage van 94,3%
 • Ruim 5000 slachtoffers bijgestaan
 • Alle benodigde expertise in huis
 • Laat gratis berekenen waar u recht op heeft
 • Landelijke dekking en snelle afwikkeling
Beoordeeld met: Op basis van 752 ervaringen

Laat ons gratis uw
schadeclaim verhalen.

Onze schade-expert neemt binnen 24 uur vrijblijvend telefonisch contact met u op.

Naam *
Telefoonnummer *
E-mailadres *
Is de ander schuldig aan het ongeval? *
Heeft u een schadeverzekering inzittenden (SVI)? *
Gratis advies
Loading...

Heupfractuur

U heeft een aanrijding gehad en daarbij heeft u mogelijk een heupfractuur opgelopen, dat is erg pijnlijk. Wanneer uzelf in het verkeer deelneemt als motorrijder, scooterrijder of fietser loopt u het risico dat u als gevolg van een aanrijding te kampen krijgt met een heupfractuur. Uw lichaam is een stuk kwetsbaarder op een open voertuig dan in een gesloten voertuig zoals een auto.

Stel dat u bent aangereden tijdens het fietsen. Dan bestaat de kans dat u door een harde klap van uw fiets slingert en ongelukkig neerkomt op de grond. Het is dan niet verwonderlijk als u hier schade aan overhoudt.  Heupschade is bij dit soort verkeersincidenten een van de meeste voorkomende kwetsuren. De meest recente cijfers spreken van ruim 20.000 heupfracturen per jaar in Nederland. Botsingen tussen fietsers, scooters en brommers en auto’s veroorzaken de meeste heupfracturen in het verkeer.

Bij het oplopen van letselschade aan de heup is het de vraag: hoe ernstig is het fractuur en hoe goed kan het lichaam snel weer herstellen?

Wanneer u betrokken bent geweest in een verkeersongeval, waarbij u niet de veroorzaker bent van het ongeval, heeft u recht op een passende schadevergoeding. Deze schadevergoeding is afhankelijk van de ernst van het opgelopen letsel. Wat de verschillende soorten heupfracturen zijn en hoe een schadevergoeding vastgesteld wordt, leest u hieronder.

Welke soorten heupfracturen bestaan er?

Heupfractuur is een verzamelwoord voor diversen soorten letsel die aan of rond om de heup kunnen ontstaan. De meest voorkomende fracturen zijn:

• Heupfractuur door dislocatie
• Dijbeenfractuur
• Collum fractuur
• Gebroken heupkop

Maar hoe weet u zeker wanneer u letsel aan uw heup heeft opgelopen? Dat zou u aan onderstaande symptomen kunnen herkennen. Twijfelt u hierover, raadpleeg dan altijd een arts.

Het artikel gaat verder onder onderstaande beoordeling:
8

“Door de nieuwsberichten welke Aanrijdinggehad.nl heeft geplaatst kwam ik erachter dat ik recht had op een schadevergoeding. Ondanks dat het verkeersongeluk dateerde van 3 maanden daarvoor. De schadevergoeding die ik heb gekregen was een lichte deken op de wond”

- Mark
Letselschade melden

Symptomen van een heupfractuur

Wanneer u door een aanrijding een heupfractuur heeft opgelopen is het vrijwel onmogelijk om nog op uw been te staan, alleen al de pijn belet dat. Een dergelijk heupfractuur is daarbij ook meteen zichtbaar aangezien het ene been korter lijkt dan de andere. Ook is de voet dan licht naar buiten gedraaid. Alhoewel een röntgenfoto de nodige verduidelijk zal moeten brengen, is het dan ook al vaak op voorhand duidelijk dat er een fractuur opgetreden is.

Hevige pijn en de onmogelijkheid om nog het been te steunen, laat staan erop te lopen, zijn de voornaamste symptomen van een gebroken heup. Wanneer dit het geval is, is het raadzaam om direct en bezoek te brengen aan het ziekenhuis. In het ziekenhuis kunt u verder onderzocht worden door een gespecialiseerde arts. Daarbij kunnen er ook snel Röntgenfoto’s en andere scans worden gemaakt van uw heupgewricht. De kosten voor medische zorg worden ook verhaald op de aansprakelijke partij.

De behandeling van een heupfractuur

De behandeling van een heupfractuur houdt vaak in dat er geopereerd moet worden. De chirurg zal in dat geval het heupgewricht herstellen met een bot verbindend materiaal. In de meest ernstige gevallen zal een dergelijke ingreep niet meer mogelijk zijn en kan alleen een prothese geplaatst worden. Daarbij wordt een deel van de heup verwijdert en vervangen door een kunstmatig alternatief, eventueel aangevuld met metalen stukken en schroeven om bepaalde botfragmenten opnieuw vast te zetten.

Wat de ingreep ook moge zijn: een gebroken heup is zelden een pretje. Mogelijk ervaart u de rest van uw leven de nadelige gevolgen van een heupfractuur. Bij een aanrijding is een compenserende vergoeding, niet alleen voor deze gemaakte ziekenhuiskosten, op zijn plaats.

Het artikel gaat verder onder de optie om u terug te laten bellen
voor gratis juridisch advies bij letselschade:

Laat u bellen voor gratis advies

Vul het formulier in en wij bellen u op, u krijgt gratis advies van onze letselschade expert.

Telefoonnummer *
Bel mij terug
Loading...

Herstel en complicaties

Het herstel is voor een groot deel afhankelijk van de leeftijd van het slachtoffer. Jonge mensen kunnen veel sneller weer lopen, terwijl bij ouderen er heel wat complicaties kunnen optreden. Voorbeelden van complicaties zijn hevige pijn, wondontstekingen en bloeduitstortingen – dat is uiteraard niet wenselijk.

Ook gezondheidskwalen komen regelmatig voor, zoals een longontsteking die veroorzaakt wordt door uw verminderde mobiliteit.

Fysiotherapie behandeling

Na een heupoperatie zal de behandelende arts met u overleggen op welke manier u het beste kunt revalideren. Gebruikelijk is dat de arts u adviseert om contact op te nemen met een fysiotherapiepraktijk. Fysiotherapie kan ervoor zorgen dat uw herstel spoedig verloopt en dat de kans groter is dat u op den duur weer normaal kunt bewegen.

Het herstel is afhankelijk van uw eigen inzet. Al speelt leeftijd hier een grote rol bij. Jonge mensen hebben genoeg kracht en motivatie om snel te herstellen en hebben het geluk dat hun botten sterker zijn. Bij ouderen ontbreekt het niet aan inzet maar vaak aan fysieke kracht en ze hebben meer poreuze botten. Dat zorgt ervoor dat herstelproces langer duurt.

Heupfracturen vooral bij ouderen

Een heupfractuur komt eerder voor bij oudere mensen. Dat komt vooral door dat ouderen (65+) sneller uit balans zijn en vaker vallen dan. Het vervelende is ook dat ouderen meer kans hebben op zwaardere fracturen omdat de botten en gewrichten zwakker zijn geworden door slijtage. Ook revalideren ouderen moeizamer en is er zelfs de kans dat (wanneer u 65+ bent) u in sommige gevallen tijdelijk of permanent verzorging en hulp in het huishouden nodig heeft. Dat is natuurlijk erg vervelend. U wilt namelijk niet voor alle kosten opdraaien aangezien u het slachtoffer bent en niet de veroorzaker van al deze ellende.

Berekenen van de schadevergoeding bij een heupfractuur

Een schadevergoeding berekenen is niet gemakkelijk. Zeker bij een heupfractuur komt hier heel wat bij kijken. In de eerste plaats gaat het om een schadevergoeding voor de door u opgelopen fysieke letselschade. Daarbij komen ook nog eens veel andere mogelijke kosten die vergoed worden waaronder:

• Gemaakte ziekenhuiskosten
• Gemaakte kosten voor de fysiotherapie
• Kosten voor huishoudelijke hulp (door de verminderde mobiliteit)
• Vergoeding doordat u tijdelijk of permanent niet in staat bent om te werken
• Vergoeding voor emotionele of psychische letselschade

Zoals u heeft kunnen lezen zijn er vele punten die van invloed zijn op het tot stand komen van een bedrag voor de schadevergoeding.

Professionele hulp binnen handbereik

Het verhalen van een schadevergoeding vraagt om veel juridische kennis en ervaring. Een letselschadespecialist kan u helpen deze schadevergoeding voor u vrijblijvend verhalen bij de aansprakelijke partij.

Dankzij Aanrijdinggehad.nl kom u eenvoudig en binnen 48 uur in contact te staan met een letselschadespecialist. Deze specialist neemt de volledige afwikkeling van uw dossier over en zorgt ervoor dat u de vergoeding krijgt waar u recht op heeft.

Terwijl u denkt aan revalideren, neemt deze letselschadespecialist alle juridische zorgen van u over. Vul het contactformulier in en een letselschade specialist neemt spoedig contact met u op.

Keer terug naar de letselschade pagina voor nog meer informatie over andere soorten letselschade!

Wij hebben ruim 1500 slachtoffers naar tevredenheid bijgestaan

Het advocatenkantoor waar Aanrijding Gehad mee samenwerkt is Arcus Letselschade. Arcus Letselschade werkt landelijk, en behartigt de belangen van slachtoffers van aanrijdingen. Arcus staat voor deskundigheid en een transparante, voortvarende behandeling van de schade. Uit de Google reviews blijkt dat de werkwijze van de specialisten van Arcus Letselschade zeer goed gewaardeerd wordt:

UITSTEKEND
161 recensies op
Rachid Elaita
Rachid Elaita
27/12/2023
Trustindex verifieert dat de oorspronkelijke bron van de recensie Google is.
Ben heel tevreden met de samenwerking die ik heb mogen ervaren met dhr Watering. Vlotte communicatie en een prima resultaat
Patrick Van den haselkamp
Patrick Van den haselkamp
14/12/2023
Trustindex verifieert dat de oorspronkelijke bron van de recensie Google is.
Ik heb hele goede ervaringen beleefd,met mr.T.van der ven. Ze heeft ontzettend goed haar best gedaan voor mij.ondanks dat het mijn eigen schuld was (aanrijding). Heeft MR Tessa van der ven mij toch kunnen helpen via inzittende verzekering. Waardoor ik voor 90 procent ben hersteld. Ik zal arcus bij iedereen aanraden
Arek Serafin
Arek Serafin
14/12/2023
Trustindex verifieert dat de oorspronkelijke bron van de recensie Google is.
Bardzo pomocny Adwokat dostępny z polskim tłumaczem. Polecam :)
Joyce Leijen
Joyce Leijen
07/12/2023
Trustindex verifieert dat de oorspronkelijke bron van de recensie Google is.
Zeer tevreden. Ze hanteren echt een betrokken en persoonlijke benadering. Communicatie is echt prettig, duidelijk en conform afspraak.
Marjan Polman
Marjan Polman
01/12/2023
Trustindex verifieert dat de oorspronkelijke bron van de recensie Google is.
Na kontakt gezocht te hebben met Arcus Letsel schade werd ik empatisch en deskundig geholpen door Mevrouw Parinussa. Dat was een hele opluchting in een lastige situatie. Mevrouw Parinussa handelde de kwestie voor me af,waardoor ik me ontzorgd voelde ,en er een redelijke afronding kwam. Heel hartelijk bedankt !
El
El
01/12/2023
Trustindex verifieert dat de oorspronkelijke bron van de recensie Google is.
Op aanraden ben ik bij advocaat Mark Huigen terecht gekomen. Ik ben super tevreden met zijn professionele manier van werken en ik raad hem zelf ook aan. Meelevend en duidelijke, transparante communicatie. Ik werd voortdurend van alle ontwikkelingen op de hoogte gehouden en als ik met vragen zat dan was hij makkelijk bereikbaar. Dit gaf mij het gevoel dat ik werd vertegenwoordigd door iemand die zich volledig voor mij inzet. Het eindresultaat van mijn claim is daar het bewijs van. Heel erg bedankt voor alle hulp, motivatie en inzet meneer Huigen!
Wirin Jiawan
Wirin Jiawan
18/11/2023
Trustindex verifieert dat de oorspronkelijke bron van de recensie Google is.
Oeps, eindelijk is het gelukt dank zij advocaat Jorg van de Watering. Het was een complexe zaak, hij heeft het tot het laatste eind getrokken. Hij kent de kneepjes van het vak. Een zaak uit het jaar 2021 zelfs de tegenpartij was doorgereden en wilde niet meewerken. Dat hij zelf de zaak bij de Rechter heeft gebracht en dat wij de zaak hebben gewonnen. Ik werd voortdurend op de hoogte gehouden. Het is een aanrader om bij Jorg van de Watering aan te melden voor professionele hulp en begeleiding van schades. Kennis kunde en professionele begeleiding staan heel hoog in het vaandel bij Arcus Letselschade. Zeker een aanrader om bij hem te melden . Jorg nog bedankt voor alles!
Denise De Voos
Denise De Voos
15/11/2023
Trustindex verifieert dat de oorspronkelijke bron van de recensie Google is.
Super fijn geholpen door Arcus letselschade. Het is een fijn bedrijf die zeer vriendelijk en behulpzaam is. Ze nemen de tijd voor je verhaal, kijken samen naar de beste oplossing en handelen snel.
Sylvia Buitendijk
Sylvia Buitendijk
05/11/2023
Trustindex verifieert dat de oorspronkelijke bron van de recensie Google is.
Wij zijn zeer goed in onze zaak geholpen. Alles is uitgelegd in de taal die wij ook begrijpen. Ik voelde me begrepen, en ze werken hard voor je zaak.

Waarom een aanrijding melden via Aanrijdinggehad.nl?

aanrijding gehad juridisch advies letselschade

Ontzorging

Na een ongeluk staat je hoofd niet naar administratieve rompslomp op juridisch gebied. Emotioneel niet maar het ontbreekt u geheel logisch ook aan kennis en expertise.

juridisch advies letselschade letselschade advies

Recht

In geval van een aanrijding/verkeersongeval heeft u veelal recht op een schadevergoeding.

advocaat letselschade juridisch advies letselschade

Schadevergoeding

Onze aangesloten specialistische letselschade advocaten weten exact of en hoe snel u in aanmerking komt voor een schadevergoeding

letselschade

Gratis en vrijblijvend

Het melden van een aanrijding is geheel gratis en vrijblijvend. Kunnen wij u niet verder helpen, hoeft u niks te betalen.

Laat u bellen voor gratis advies

Vul het formulier in en wij bellen u op, u krijgt gratis advies van onze letselschade expert.

Telefoonnummer *
Bel mij terug
Loading...
Beoordeeld met: Op basis van 752 ervaringen
Gratis en vrijblijvend Snel en eenvoudig Ervaren letselschade advocaten Landelijke dekking

Laat u bellen voor gratis advies

Vul het formulier in en wij bellen u op, u krijgt gratis advies van onze letselschade expert.

Telefoonnummer *
Bel mij terug
Loading...
Beoordeeld met: Op basis van 752 ervaringen