(076) 700 27 75

Uw advocaat bij letselschade na een aanrijding Kosteloze hulp bij letselschade

 • Ervaren letselschade advocaten
 • Binnen 24 uur kosteloos advies
 • Succespercentage van 94,3%
 • Ruim 5000 slachtoffers bijgestaan
 • Alle benodigde expertise in huis
 • Laat gratis berekenen waar u recht op heeft
 • Landelijke dekking en snelle afwikkeling
 • Ervaren letselschade advocaten
 • Binnen 24 uur kosteloos advies
 • Succespercentage van 94,3%
 • Ruim 5000 slachtoffers bijgestaan
 • Alle benodigde expertise in huis
 • Laat gratis berekenen waar u recht op heeft
 • Landelijke dekking en snelle afwikkeling
Beoordeeld met: Op basis van 752 ervaringen

Laat ons gratis uw
schadeclaim verhalen.

Onze schade-expert neemt binnen 24 uur vrijblijvend telefonisch contact met u op.

Naam *
Telefoonnummer *
E-mailadres *
Is de ander schuldig aan het ongeval? *
Heeft u een schadeverzekering inzittenden (SVI)? *
Gratis advies
Loading...

Heupfractuur

U heeft een aanrijding gehad en daarbij heeft u mogelijk een heupfractuur opgelopen, dat is erg pijnlijk. Wanneer uzelf in het verkeer deelneemt als motorrijder, scooterrijder of fietser loopt u het risico dat u als gevolg van een aanrijding te kampen krijgt met een heupfractuur. Uw lichaam is een stuk kwetsbaarder op een open voertuig dan in een gesloten voertuig zoals een auto.

Stel dat u bent aangereden tijdens het fietsen. Dan bestaat de kans dat u door een harde klap van uw fiets slingert en ongelukkig neerkomt op de grond. Het is dan niet verwonderlijk als u hier schade aan overhoudt.  Heupschade is bij dit soort verkeersincidenten een van de meeste voorkomende kwetsuren. De meest recente cijfers spreken van ruim 20.000 heupfracturen per jaar in Nederland. Botsingen tussen fietsers, scooters en brommers en auto’s veroorzaken de meeste heupfracturen in het verkeer.

Bij het oplopen van letselschade aan de heup is het de vraag: hoe ernstig is het fractuur en hoe goed kan het lichaam snel weer herstellen?

Wanneer u betrokken bent geweest in een verkeersongeval, waarbij u niet de veroorzaker bent van het ongeval, heeft u recht op een passende schadevergoeding. Deze schadevergoeding is afhankelijk van de ernst van het opgelopen letsel. Wat de verschillende soorten heupfracturen zijn en hoe een schadevergoeding vastgesteld wordt, leest u hieronder.

Welke soorten heupfracturen bestaan er?

Heupfractuur is een verzamelwoord voor diversen soorten letsel die aan of rond om de heup kunnen ontstaan. De meest voorkomende fracturen zijn:

• Heupfractuur door dislocatie
• Dijbeenfractuur
• Collum fractuur
• Gebroken heupkop

Maar hoe weet u zeker wanneer u letsel aan uw heup heeft opgelopen? Dat zou u aan onderstaande symptomen kunnen herkennen. Twijfelt u hierover, raadpleeg dan altijd een arts.

Het artikel gaat verder onder onderstaande beoordeling:
8.6

Terwijl ik op mijn fiets reed opende een auto zijn portier zonder te kijken, daar lag ik. Ik ben ZZP-er, 6 maanden later kan ik nog steeds niet volledig werken, door verschillende klachten. Met de hulp van Aanrijdinggehad.nl heb ik mijn misgelopen inkomsten netjes vergoed gekregen

 

- Henk
Letselschade melden

Symptomen van een heupfractuur

Wanneer u door een aanrijding een heupfractuur heeft opgelopen is het vrijwel onmogelijk om nog op uw been te staan, alleen al de pijn belet dat. Een dergelijk heupfractuur is daarbij ook meteen zichtbaar aangezien het ene been korter lijkt dan de andere. Ook is de voet dan licht naar buiten gedraaid. Alhoewel een röntgenfoto de nodige verduidelijk zal moeten brengen, is het dan ook al vaak op voorhand duidelijk dat er een fractuur opgetreden is.

Hevige pijn en de onmogelijkheid om nog het been te steunen, laat staan erop te lopen, zijn de voornaamste symptomen van een gebroken heup. Wanneer dit het geval is, is het raadzaam om direct en bezoek te brengen aan het ziekenhuis. In het ziekenhuis kunt u verder onderzocht worden door een gespecialiseerde arts. Daarbij kunnen er ook snel Röntgenfoto’s en andere scans worden gemaakt van uw heupgewricht. De kosten voor medische zorg worden ook verhaald op de aansprakelijke partij.

De behandeling van een heupfractuur

De behandeling van een heupfractuur houdt vaak in dat er geopereerd moet worden. De chirurg zal in dat geval het heupgewricht herstellen met een bot verbindend materiaal. In de meest ernstige gevallen zal een dergelijke ingreep niet meer mogelijk zijn en kan alleen een prothese geplaatst worden. Daarbij wordt een deel van de heup verwijdert en vervangen door een kunstmatig alternatief, eventueel aangevuld met metalen stukken en schroeven om bepaalde botfragmenten opnieuw vast te zetten.

Wat de ingreep ook moge zijn: een gebroken heup is zelden een pretje. Mogelijk ervaart u de rest van uw leven de nadelige gevolgen van een heupfractuur. Bij een aanrijding is een compenserende vergoeding, niet alleen voor deze gemaakte ziekenhuiskosten, op zijn plaats.

Het artikel gaat verder onder de optie om u terug te laten bellen
voor gratis juridisch advies bij letselschade:

Laat u bellen voor gratis advies

Vul het formulier in en wij bellen u op, u krijgt gratis advies van onze letselschade expert.

Telefoonnummer *
Bel mij terug
Loading...

Herstel en complicaties

Het herstel is voor een groot deel afhankelijk van de leeftijd van het slachtoffer. Jonge mensen kunnen veel sneller weer lopen, terwijl bij ouderen er heel wat complicaties kunnen optreden. Voorbeelden van complicaties zijn hevige pijn, wondontstekingen en bloeduitstortingen – dat is uiteraard niet wenselijk.

Ook gezondheidskwalen komen regelmatig voor, zoals een longontsteking die veroorzaakt wordt door uw verminderde mobiliteit.

Fysiotherapie behandeling

Na een heupoperatie zal de behandelende arts met u overleggen op welke manier u het beste kunt revalideren. Gebruikelijk is dat de arts u adviseert om contact op te nemen met een fysiotherapiepraktijk. Fysiotherapie kan ervoor zorgen dat uw herstel spoedig verloopt en dat de kans groter is dat u op den duur weer normaal kunt bewegen.

Het herstel is afhankelijk van uw eigen inzet. Al speelt leeftijd hier een grote rol bij. Jonge mensen hebben genoeg kracht en motivatie om snel te herstellen en hebben het geluk dat hun botten sterker zijn. Bij ouderen ontbreekt het niet aan inzet maar vaak aan fysieke kracht en ze hebben meer poreuze botten. Dat zorgt ervoor dat herstelproces langer duurt.

Heupfracturen vooral bij ouderen

Een heupfractuur komt eerder voor bij oudere mensen. Dat komt vooral door dat ouderen (65+) sneller uit balans zijn en vaker vallen dan. Het vervelende is ook dat ouderen meer kans hebben op zwaardere fracturen omdat de botten en gewrichten zwakker zijn geworden door slijtage. Ook revalideren ouderen moeizamer en is er zelfs de kans dat (wanneer u 65+ bent) u in sommige gevallen tijdelijk of permanent verzorging en hulp in het huishouden nodig heeft. Dat is natuurlijk erg vervelend. U wilt namelijk niet voor alle kosten opdraaien aangezien u het slachtoffer bent en niet de veroorzaker van al deze ellende.

Berekenen van de schadevergoeding bij een heupfractuur

Een schadevergoeding berekenen is niet gemakkelijk. Zeker bij een heupfractuur komt hier heel wat bij kijken. In de eerste plaats gaat het om een schadevergoeding voor de door u opgelopen fysieke letselschade. Daarbij komen ook nog eens veel andere mogelijke kosten die vergoed worden waaronder:

• Gemaakte ziekenhuiskosten
• Gemaakte kosten voor de fysiotherapie
• Kosten voor huishoudelijke hulp (door de verminderde mobiliteit)
• Vergoeding doordat u tijdelijk of permanent niet in staat bent om te werken
• Vergoeding voor emotionele of psychische letselschade

Zoals u heeft kunnen lezen zijn er vele punten die van invloed zijn op het tot stand komen van een bedrag voor de schadevergoeding.

Professionele hulp binnen handbereik

Het verhalen van een schadevergoeding vraagt om veel juridische kennis en ervaring. Een letselschadespecialist kan u helpen deze schadevergoeding voor u vrijblijvend verhalen bij de aansprakelijke partij.

Dankzij Aanrijdinggehad.nl kom u eenvoudig en binnen 48 uur in contact te staan met een letselschadespecialist. Deze specialist neemt de volledige afwikkeling van uw dossier over en zorgt ervoor dat u de vergoeding krijgt waar u recht op heeft.

Terwijl u denkt aan revalideren, neemt deze letselschadespecialist alle juridische zorgen van u over. Vul het contactformulier in en een letselschade specialist neemt spoedig contact met u op.

Keer terug naar de letselschade pagina voor nog meer informatie over andere soorten letselschade!

Wij hebben ruim 1500 slachtoffers naar tevredenheid bijgestaan

Het advocatenkantoor waar Aanrijding Gehad mee samenwerkt is Arcus Letselschade. Arcus Letselschade werkt landelijk, en behartigt de belangen van slachtoffers van aanrijdingen. Arcus staat voor deskundigheid en een transparante, voortvarende behandeling van de schade. Uit de Google reviews blijkt dat de werkwijze van de specialisten van Arcus Letselschade zeer goed gewaardeerd wordt:

UITSTEKEND
107 recensies op
Nicole Patatje
Nicole Patatje
04/01/2023
Ontzettend goed geholpen en altijd goed op de hoogte gebracht...de inzet is geweldig en ik ben heel erg dankbaar voor alles wat voor mij bereikt is...zorgvuldig en aandachtig werk geleverd...heel erg bedankt voor al uw goede zorgen en aandachtig werk..
Edward Verschoor
Edward Verschoor
21/12/2022
Prima geregeld m.b.t. afhandeling lestelschade van mijn ouders en snelle afwikkeling
Elf H
Elf H
20/12/2022
Ik ben voldoende geïnformeerd en ze spraken begrijpelijke taal. Ik ben tevreden over mijn zaak.
najima charif
najima charif
07/12/2022
Bent u nog opzoek naar iemand die uw letselschadezaak moet behandelen, dan zou ik zeker Arvid Letselschade benaderen. De communicatie en resultaten zijn top!
Naomi Pijl
Naomi Pijl
21/11/2022
Ik ben enorm geholpen! Kon geen betere advocaat wensen.
N Boz
N Boz
21/11/2022
Ik heb een hele goede ervaring met Arcus letselschade. Mr. J. (Jorg) van de Watering Heeft me geholpen.
Rolf en Natasja
Rolf en Natasja
18/11/2022
Arcus letselschade heeft zich volledig ingezet voor onze zaak. Zij hebben ons bijgestaan met hun uitstekende kennis en het voortouw genomen bij het bewandelde pad. We zijn alle tijd volledig op de hoogte gehouden. Bedankt.
Rob
Rob
13/11/2022
Ik ben goed geholpen. Alle informatie die voor mij van toepassing was duidelijk gedeeld. Heb zelf eigenlijk niets hoeven doen,zij hebben alles geregeld. Ik beveel deze maatschappij aan om je bij te staan.
Cees Ippel
Cees Ippel
11/11/2022
Met respect, kennis en kunde hebben wij bij een letselschade een zeer positieve ervaring met Arcus Letsschade. Met de aandacht voor persoon en rechtsgang is er op een bijzonder invulling gegeven aan onze zaak.
Michel De Bruijn
Michel De Bruijn
11/11/2022
Na 2 auto ongevallen, in 1 week tijd, letsel opgelopen. 1 mijn schuld, bij andere aanrijding, niet mijn schuld. Direct Arcus Letselschade gebeld, omdat wij bij mijn eerdere werkgever (Meeus Assurantiën) onze verzekerden altijd doorverwezen, naar Arcus! Ik was dus al bekend, met de zéér goede service, van Arcus. Óók onze verzekerden, waren altijd vol lof, over Arcus Letselschade!! Net als véle anderen, heb ik de behandeling van mijn zaak, als prettig en kundig ervaren. Zeer klantgericht en ook zéér professioneel/vakkundig! Ze nemen ook de tijd voor je. 👍👍 Ik ben zó blij, dat ik mijn zaak NIET heb aangemeld, bij mijn rechtsbijstandverzekering DAS, maar direct bij Arcus!!! (dat is gewoon mogelijk, ook al heb je een rechtsbijstandverzekering!) Bij je rechtsbijstandverzekering ben je slechts een 'nummertje', ze zijn niet te bereiken telefonisch én leven niet echt met je mee. Die willen het liefst het dossier zo snel mogelijk sluiten. Dus je bent dan véél beter af, met Arcus. De kosten van Arcus, worden door de aansprakelijke verzekeraar, ook gewoon vergoed. Dus het kostte mij niets. Dus ik zou Arcus Letselschade, aan iedereen aanbevelen! Óók vanuit mijn jarenlange beroep, als Schadebehandelaar voor verschillende verzekeraars/tussenpersonen, kan ik Arcus zeker aanbevelen! Zulke goede letselschadebureaus zijn er maar weinig.... 👍👍

Waarom een aanrijding melden via Aanrijdinggehad.nl?

aanrijding gehad juridisch advies letselschade

Ontzorging

Na een ongeluk staat je hoofd niet naar administratieve rompslomp op juridisch gebied. Emotioneel niet maar het ontbreekt u geheel logisch ook aan kennis en expertise.

juridisch advies letselschade letselschade advies

Recht

In geval van een aanrijding/verkeersongeval heeft u veelal recht op een schadevergoeding.

advocaat letselschade juridisch advies letselschade

Schadevergoeding

Onze aangesloten specialistische letselschade advocaten weten exact of en hoe snel u in aanmerking komt voor een schadevergoeding

letselschade

Gratis en vrijblijvend

Het melden van een aanrijding is geheel gratis en vrijblijvend. Kunnen wij u niet verder helpen, hoeft u niks te betalen.

Laat u bellen voor gratis advies

Vul het formulier in en wij bellen u op, u krijgt gratis advies van onze letselschade expert.

Telefoonnummer *
Bel mij terug
Loading...
Beoordeeld met: Op basis van 752 ervaringen
Gratis en vrijblijvend Snel en eenvoudig Ervaren letselschade advocaten Landelijke dekking

Laat u bellen voor gratis advies

Vul het formulier in en wij bellen u op, u krijgt gratis advies van onze letselschade expert.

Telefoonnummer *
Bel mij terug
Loading...
Beoordeeld met: Op basis van 752 ervaringen