(076) 700 27 75

Uw advocaat bij letselschade na een aanrijding Kosteloze hulp bij letselschade

 • Ervaren letselschade advocaten
 • Binnen 24 uur kosteloos advies
 • Succespercentage van 94,3%
 • Ruim 5000 slachtoffers bijgestaan
 • Alle benodigde expertise in huis
 • Laat gratis berekenen waar u recht op heeft
 • Landelijke dekking en snelle afwikkeling
 • Ervaren letselschade advocaten
 • Binnen 24 uur kosteloos advies
 • Succespercentage van 94,3%
 • Ruim 5000 slachtoffers bijgestaan
 • Alle benodigde expertise in huis
 • Laat gratis berekenen waar u recht op heeft
 • Landelijke dekking en snelle afwikkeling
Beoordeeld met: Op basis van 752 ervaringen
blank

Laat ons gratis uw
schadeclaim verhalen.

Onze schade-expert neemt binnen 24 uur vrijblijvend telefonisch contact met u op.

Naam *
Telefoonnummer *
E-mailadres *
Is de ander schuldig aan het ongeval? *
Heeft u een schadeverzekering inzittenden (SVI)? *
Gratis advies
Loading...

Heupfractuur

U heeft een aanrijding gehad en daarbij heeft u mogelijk een heupfractuur opgelopen, dat is erg pijnlijk. Wanneer uzelf in het verkeer deelneemt als motorrijder, scooterrijder of fietser loopt u het risico dat u als gevolg van een aanrijding te kampen krijgt met een heupfractuur. Uw lichaam is een stuk kwetsbaarder op een open voertuig dan in een gesloten voertuig zoals een auto.

Stel dat u bent aangereden tijdens het fietsen. Dan bestaat de kans dat u door een harde klap van uw fiets slingert en ongelukkig neerkomt op de grond. Het is dan niet verwonderlijk als u hier schade aan overhoudt.  Heupschade is bij dit soort verkeersincidenten een van de meeste voorkomende kwetsuren. De meest recente cijfers spreken van ruim 20.000 heupfracturen per jaar in Nederland. Botsingen tussen fietsers, scooters en brommers en auto’s veroorzaken de meeste heupfracturen in het verkeer.

Bij het oplopen van letselschade aan de heup is het de vraag: hoe ernstig is het fractuur en hoe goed kan het lichaam snel weer herstellen?

Wanneer u betrokken bent geweest in een verkeersongeval, waarbij u niet de veroorzaker bent van het ongeval, heeft u recht op een passende schadevergoeding. Deze schadevergoeding is afhankelijk van de ernst van het opgelopen letsel. Wat de verschillende soorten heupfracturen zijn en hoe een schadevergoeding vastgesteld wordt, leest u hieronder.

Welke soorten heupfracturen bestaan er?

Heupfractuur is een verzamelwoord voor diversen soorten letsel die aan of rond om de heup kunnen ontstaan. De meest voorkomende fracturen zijn:

• Heupfractuur door dislocatie
• Dijbeenfractuur
• Collum fractuur
• Gebroken heupkop

Maar hoe weet u zeker wanneer u letsel aan uw heup heeft opgelopen? Dat zou u aan onderstaande symptomen kunnen herkennen. Twijfelt u hierover, raadpleeg dan altijd een arts.

Het artikel gaat verder onder onderstaande beoordeling:
8.6

Terwijl ik op mijn fiets reed opende een auto zijn portier zonder te kijken, daar lag ik. Ik ben ZZP-er, 6 maanden later kan ik nog steeds niet volledig werken, door verschillende klachten. Met de hulp van Aanrijdinggehad.nl heb ik mijn misgelopen inkomsten netjes vergoed gekregen

 

- Henk
Letselschade melden

Symptomen van een heupfractuur

Wanneer u door een aanrijding een heupfractuur heeft opgelopen is het vrijwel onmogelijk om nog op uw been te staan, alleen al de pijn belet dat. Een dergelijk heupfractuur is daarbij ook meteen zichtbaar aangezien het ene been korter lijkt dan de andere. Ook is de voet dan licht naar buiten gedraaid. Alhoewel een röntgenfoto de nodige verduidelijk zal moeten brengen, is het dan ook al vaak op voorhand duidelijk dat er een fractuur opgetreden is.

Hevige pijn en de onmogelijkheid om nog het been te steunen, laat staan erop te lopen, zijn de voornaamste symptomen van een gebroken heup. Wanneer dit het geval is, is het raadzaam om direct en bezoek te brengen aan het ziekenhuis. In het ziekenhuis kunt u verder onderzocht worden door een gespecialiseerde arts. Daarbij kunnen er ook snel Röntgenfoto’s en andere scans worden gemaakt van uw heupgewricht. De kosten voor medische zorg worden ook verhaald op de aansprakelijke partij.

De behandeling van een heupfractuur

De behandeling van een heupfractuur houdt vaak in dat er geopereerd moet worden. De chirurg zal in dat geval het heupgewricht herstellen met een bot verbindend materiaal. In de meest ernstige gevallen zal een dergelijke ingreep niet meer mogelijk zijn en kan alleen een prothese geplaatst worden. Daarbij wordt een deel van de heup verwijdert en vervangen door een kunstmatig alternatief, eventueel aangevuld met metalen stukken en schroeven om bepaalde botfragmenten opnieuw vast te zetten.

Wat de ingreep ook moge zijn: een gebroken heup is zelden een pretje. Mogelijk ervaart u de rest van uw leven de nadelige gevolgen van een heupfractuur. Bij een aanrijding is een compenserende vergoeding, niet alleen voor deze gemaakte ziekenhuiskosten, op zijn plaats.

Het artikel gaat verder onder de optie om u terug te laten bellen
voor gratis juridisch advies bij letselschade:

Laat u bellen voor gratis advies

Vul het formulier in en wij bellen u op, u krijgt gratis advies van onze letselschade expert.

Telefoonnummer *
Bel mij terug
Loading...

Herstel en complicaties

Het herstel is voor een groot deel afhankelijk van de leeftijd van het slachtoffer. Jonge mensen kunnen veel sneller weer lopen, terwijl bij ouderen er heel wat complicaties kunnen optreden. Voorbeelden van complicaties zijn hevige pijn, wondontstekingen en bloeduitstortingen – dat is uiteraard niet wenselijk.

Ook gezondheidskwalen komen regelmatig voor, zoals een longontsteking die veroorzaakt wordt door uw verminderde mobiliteit.

Fysiotherapie behandeling

Na een heupoperatie zal de behandelende arts met u overleggen op welke manier u het beste kunt revalideren. Gebruikelijk is dat de arts u adviseert om contact op te nemen met een fysiotherapiepraktijk. Fysiotherapie kan ervoor zorgen dat uw herstel spoedig verloopt en dat de kans groter is dat u op den duur weer normaal kunt bewegen.

Het herstel is afhankelijk van uw eigen inzet. Al speelt leeftijd hier een grote rol bij. Jonge mensen hebben genoeg kracht en motivatie om snel te herstellen en hebben het geluk dat hun botten sterker zijn. Bij ouderen ontbreekt het niet aan inzet maar vaak aan fysieke kracht en ze hebben meer poreuze botten. Dat zorgt ervoor dat herstelproces langer duurt.

Heupfracturen vooral bij ouderen

Een heupfractuur komt eerder voor bij oudere mensen. Dat komt vooral door dat ouderen (65+) sneller uit balans zijn en vaker vallen dan. Het vervelende is ook dat ouderen meer kans hebben op zwaardere fracturen omdat de botten en gewrichten zwakker zijn geworden door slijtage. Ook revalideren ouderen moeizamer en is er zelfs de kans dat (wanneer u 65+ bent) u in sommige gevallen tijdelijk of permanent verzorging en hulp in het huishouden nodig heeft. Dat is natuurlijk erg vervelend. U wilt namelijk niet voor alle kosten opdraaien aangezien u het slachtoffer bent en niet de veroorzaker van al deze ellende.

Berekenen van de schadevergoeding bij een heupfractuur

Een schadevergoeding berekenen is niet gemakkelijk. Zeker bij een heupfractuur komt hier heel wat bij kijken. In de eerste plaats gaat het om een schadevergoeding voor de door u opgelopen fysieke letselschade. Daarbij komen ook nog eens veel andere mogelijke kosten die vergoed worden waaronder:

• Gemaakte ziekenhuiskosten
• Gemaakte kosten voor de fysiotherapie
• Kosten voor huishoudelijke hulp (door de verminderde mobiliteit)
• Vergoeding doordat u tijdelijk of permanent niet in staat bent om te werken
• Vergoeding voor emotionele of psychische letselschade

Zoals u heeft kunnen lezen zijn er vele punten die van invloed zijn op het tot stand komen van een bedrag voor de schadevergoeding.

Professionele hulp binnen handbereik

Het verhalen van een schadevergoeding vraagt om veel juridische kennis en ervaring. Een letselschadespecialist kan u helpen deze schadevergoeding voor u vrijblijvend verhalen bij de aansprakelijke partij.

Dankzij Aanrijdinggehad.nl kom u eenvoudig en binnen 48 uur in contact te staan met een letselschadespecialist. Deze specialist neemt de volledige afwikkeling van uw dossier over en zorgt ervoor dat u de vergoeding krijgt waar u recht op heeft.

Terwijl u denkt aan revalideren, neemt deze letselschadespecialist alle juridische zorgen van u over. Vul het contactformulier in en een letselschade specialist neemt spoedig contact met u op.

Keer terug naar de letselschade pagina voor nog meer informatie over andere soorten letselschade!

Wij hebben ruim 1500 slachtoffers naar tevredenheid bijgestaan

Het advocatenkantoor waar Aanrijding Gehad mee samenwerkt is Arcus Letselschade. Arcus Letselschade werkt landelijk, en behartigt de belangen van slachtoffers van aanrijdingen. Arcus staat voor deskundigheid en een transparante, voortvarende behandeling van de schade. Uit de Google reviews blijkt dat de werkwijze van de specialisten van Arcus Letselschade zeer goed gewaardeerd wordt:

UITSTEKEND
89 recensies op
Marieke Jansen
Marieke Jansen
28/06/2022
Geverifieerd
Deskundige en betrokken begeleiding.
Lees verder
Wini Palo
Wini Palo
22/06/2022
Geverifieerd
Na me ongeluk op 31 oktober een goede vriend van me gaaf me nummer van Arcus want een andere vriend van me was goed geholpen door arcus na auto ongelukt en doordat kwam ik in contact met Joanne Parinussa van letselschade en ik kan je één ding zeggen goed geholpen vanaf dag zii is echt een toppertje ik zal zwz vrienden en kennissen en familie arcus garanderen!!!!!!!
Lees verder
Jolanda Peltzer
Jolanda Peltzer
22/06/2022
Geverifieerd
Arcus Letselschade heeft mij bijgestaan met de vervelende gevolgen van een ongeval. Het was prettig dat Arcus zaken als letselschade geheel voor je oppakken en hier richting in geven. Goed contact, heldere communicatie, kortom het proces werd goed opgepakt en afgesloten. Wel werd mij in dit traject meer dan duidelijk dat wanneer een zaak ook menselijk letsel betreft, dit automatisch een langere termijn in beslag neemt om tot uiteindelijke afhandeling te kunnen komen, hetgeen ook iets zegt over de stroeve houding van de tegenpartij. Hopelijk gaat u het niet nodig hebben, maar mocht dit wel het geval zijn kan u erop rekenen dat Arcus Letselschade u prettig en kundig bij zal staan!
Lees verder
Judith Blom
Judith Blom
21/06/2022
Geverifieerd
Het was voor mij voor het eerst dat ik met een letselschade advocaat te maken had Ik werd zeer goed begeleid en geïnformeerd wat de te nemen stappen waren. Zeker Mr. J. van de Watering heeft mij zeer vakkundig geholpen. Ik raad Arcuatus Letselschade dan ook aan, aan een ieder die hiermee op welke manier dan ook mee te maken krijgt
Lees verder
dennis kemner
dennis kemner
17/06/2022
Geverifieerd
Ik heb zeer goede ervaring met Arcus Letselschade. Na mijn ongeluk en meerdere andere advocaten te hebben gehad ben ik bij Arcus letselschade terecht gekomen. Nadat ik jaren verwikkeld was in mijn zaak en geen uitweg meer zag ben ik uiteindelijk in contact gekomen met Dhr J. van de Wetering. Vanaf het moment dat ik mijn situatie had voorgelegd, werd alles in werking gezet. Na enkele jaren verder te zijn heb ik gerechtigheid mogen ontvangen door het goede werk van Dhr van de Watering. Ik zal dan ook iedereen aanraden met letselschade contact op te nemen met dhr van de Watering. ( Arcus Letselschade ) Ik ben zeer en zeer tevreden! Afz: Dennis.
Lees verder
Sabina
Sabina
24/05/2022
Geverifieerd
Ik heb zeer goede ervaring met Arcus Letselschade. Na mijn auto ongeluk heb ik mij aangemeld bij mijn voormalige rechtsbijstand verzekering. Deze wilde mij echter laten uitkopen voor een slordig bedrag. Nadat ik al jaren bij hen aangesloten was. Dit heb ik echter niet laten gebeuren. En ben vervolgens opzoek gegaan naar een andere advocaat. Uiteindelijk ben ik terecht gekomen bij Dhr J. van de Wetering. Vanaf het moment dat mijn situatie was voorgelegd. Is alles in werking gesteld. Ik ben verwezen naar een kliniek voor nek-en rugklachten. Mijn financiële situatie werd ook direct onder de loep genomen. Ik kan niet anders stellen dat Dhr J. van de Wetering uitstekend werk voor mij heeft verricht. Ik zal iedereen aanraden die een letselschade advocaat nodig heeft dit bedrijf te benaderen. Ik ben zeeeer tevreden! W.G. Shakison
Lees verder
Ronald Brugts
Ronald Brugts
19/05/2022
Geverifieerd
Jessica heeft de zaak goed behandeld en voor mij positief ten einde gebracht al was de tegenpartij lastig. Een echte aanrader.
Lees verder
giovanni de vries
giovanni de vries
18/05/2022
Geverifieerd
Zeer fijne ervaring gehad met dit advocaten kantoor. Pakte alles snel en deskundig op. Fijn contact en neemt de tijd voor jouw verhaal en doet er vervolgens alles aan om het goed af te ronden.
Lees verder
autorijschool maaswijk
autorijschool maaswijk
15/05/2022
Geverifieerd
Van dag 1 een goed gevoel gehad bij Arcus Letselschade. Was voor het eerst dat ik met letselschade te maken had. Dit bedrijf is gewoon heel professioneel bezig en probeert je z.s.m. je normale leven te laten oppakken. Met de juiste advies en de juiste behandelingen. De communicatie met de contact persoon en mensen op kantoor was zeer goed. Ik hoop niet dat ik Arcus in de toekomst nodig zal hebben, maar indien nodig zal ik iedereen adviseren om dit bedrijf in te schakelen bij letselschade.
Lees verder

Waarom een aanrijding melden via Aanrijdinggehad.nl?

aanrijding gehad juridisch advies letselschade

Ontzorging

Na een ongeluk staat je hoofd niet naar administratieve rompslomp op juridisch gebied. Emotioneel niet maar het ontbreekt u geheel logisch ook aan kennis en expertise.

juridisch advies letselschade letselschade advies

Recht

In geval van een aanrijding/verkeersongeval heeft u veelal recht op een schadevergoeding.

advocaat letselschade juridisch advies letselschade

Schadevergoeding

Onze aangesloten specialistische letselschade advocaten weten exact of en hoe snel u in aanmerking komt voor een schadevergoeding

letselschade

Gratis en vrijblijvend

Het melden van een aanrijding is geheel gratis en vrijblijvend. Kunnen wij u niet verder helpen, hoeft u niks te betalen.

Laat u bellen voor gratis advies

Vul het formulier in en wij bellen u op, u krijgt gratis advies van onze letselschade expert.

Telefoonnummer *
Bel mij terug
Loading...
Beoordeeld met: Op basis van 752 ervaringen
Gratis en vrijblijvend Snel en eenvoudig Ervaren letselschade advocaten Landelijke dekking
blank

Laat u bellen voor gratis advies

Vul het formulier in en wij bellen u op, u krijgt gratis advies van onze letselschade expert.

Telefoonnummer *
Bel mij terug
Loading...
Beoordeeld met: Op basis van 752 ervaringen