(076) 700 27 75

Uw advocaat bij letselschade na een aanrijding Kosteloze hulp bij letselschade

Gratis telefonisch advies

Laat u bellen voor gratis advies

Vul het formulier in en wij bellen u op, u krijgt gratis advies van onze letselschade expert.

Telefoonnummer *
Bel mij terug
Loading...

Heupfractuur

U heeft een aanrijding gehad en daarbij heeft u mogelijk een heupfractuur opgelopen, dat is erg pijnlijk. Wanneer uzelf in het verkeer deelneemt als motorrijder, scooterrijder of fietser loopt u het risico dat u als gevolg van een aanrijding te kampen krijgt met een heupfractuur. Uw lichaam is een stuk kwetsbaarder op een open voertuig dan in een gesloten voertuig zoals een auto.

Stel dat u bent aangereden tijdens het fietsen. Dan bestaat de kans dat u door een harde klap van uw fiets slingert en ongelukkig neerkomt op de grond. Het is dan niet verwonderlijk als u hier schade aan overhoudt.  Heupschade is bij dit soort verkeersincidenten een van de meeste voorkomende kwetsuren. De meest recente cijfers spreken van ruim 20.000 heupfracturen per jaar in Nederland. Botsingen tussen fietsers, scooters en brommers en auto’s veroorzaken de meeste heupfracturen in het verkeer.

Bij het oplopen van letselschade aan de heup is het de vraag: hoe ernstig is het fractuur en hoe goed kan het lichaam snel weer herstellen?

Wanneer u betrokken bent geweest in een verkeersongeval, waarbij u niet de veroorzaker bent van het ongeval, heeft u recht op een passende schadevergoeding. Deze schadevergoeding is afhankelijk van de ernst van het opgelopen letsel. Wat de verschillende soorten heupfracturen zijn en hoe een schadevergoeding vastgesteld wordt, leest u hieronder.

Welke soorten heupfracturen bestaan er?

Heupfractuur is een verzamelwoord voor diversen soorten letsel die aan of rond om de heup kunnen ontstaan. De meest voorkomende fracturen zijn:

• Heupfractuur door dislocatie
• Dijbeenfractuur
• Collum fractuur
• Gebroken heupkop

Maar hoe weet u zeker wanneer u letsel aan uw heup heeft opgelopen? Dat zou u aan onderstaande symptomen kunnen herkennen. Twijfelt u hierover, raadpleeg dan altijd een arts.

Het artikel gaat verder onder onderstaande beoordeling:
9

“De eerste uren na het ongeluk was ik in een lichte shock en niet instaat om helder na te denken. Met behulp van Aanrijdinggehad.nl werd er binnen een dag contact met me opgenomen. Naast vakkennis had men ook een luisterend oor”

- Kaylee
Letselschade melden

Symptomen van een heupfractuur

Wanneer u door een aanrijding een heupfractuur heeft opgelopen is het vrijwel onmogelijk om nog op uw been te staan, alleen al de pijn belet dat. Een dergelijk heupfractuur is daarbij ook meteen zichtbaar aangezien het ene been korter lijkt dan de andere. Ook is de voet dan licht naar buiten gedraaid. Alhoewel een röntgenfoto de nodige verduidelijk zal moeten brengen, is het dan ook al vaak op voorhand duidelijk dat er een fractuur opgetreden is.

Hevige pijn en de onmogelijkheid om nog het been te steunen, laat staan erop te lopen, zijn de voornaamste symptomen van een gebroken heup. Wanneer dit het geval is, is het raadzaam om direct en bezoek te brengen aan het ziekenhuis. In het ziekenhuis kunt u verder onderzocht worden door een gespecialiseerde arts. Daarbij kunnen er ook snel Röntgenfoto’s en andere scans worden gemaakt van uw heupgewricht. De kosten voor medische zorg worden ook verhaald op de aansprakelijke partij.

De behandeling van een heupfractuur

De behandeling van een heupfractuur houdt vaak in dat er geopereerd moet worden. De chirurg zal in dat geval het heupgewricht herstellen met een bot verbindend materiaal. In de meest ernstige gevallen zal een dergelijke ingreep niet meer mogelijk zijn en kan alleen een prothese geplaatst worden. Daarbij wordt een deel van de heup verwijdert en vervangen door een kunstmatig alternatief, eventueel aangevuld met metalen stukken en schroeven om bepaalde botfragmenten opnieuw vast te zetten.

Wat de ingreep ook moge zijn: een gebroken heup is zelden een pretje. Mogelijk ervaart u de rest van uw leven de nadelige gevolgen van een heupfractuur. Bij een aanrijding is een compenserende vergoeding, niet alleen voor deze gemaakte ziekenhuiskosten, op zijn plaats.

Het artikel gaat verder onder de optie om u terug te laten bellen
voor gratis juridisch advies bij letselschade:

Laat u bellen voor gratis advies

Vul het formulier in en wij bellen u op, u krijgt gratis advies van onze letselschade expert.

Telefoonnummer *
Bel mij terug
Loading...

Herstel en complicaties

Het herstel is voor een groot deel afhankelijk van de leeftijd van het slachtoffer. Jonge mensen kunnen veel sneller weer lopen, terwijl bij ouderen er heel wat complicaties kunnen optreden. Voorbeelden van complicaties zijn hevige pijn, wondontstekingen en bloeduitstortingen – dat is uiteraard niet wenselijk.

Ook gezondheidskwalen komen regelmatig voor, zoals een longontsteking die veroorzaakt wordt door uw verminderde mobiliteit.

Fysiotherapie behandeling

Na een heupoperatie zal de behandelende arts met u overleggen op welke manier u het beste kunt revalideren. Gebruikelijk is dat de arts u adviseert om contact op te nemen met een fysiotherapiepraktijk. Fysiotherapie kan ervoor zorgen dat uw herstel spoedig verloopt en dat de kans groter is dat u op den duur weer normaal kunt bewegen.

Het herstel is afhankelijk van uw eigen inzet. Al speelt leeftijd hier een grote rol bij. Jonge mensen hebben genoeg kracht en motivatie om snel te herstellen en hebben het geluk dat hun botten sterker zijn. Bij ouderen ontbreekt het niet aan inzet maar vaak aan fysieke kracht en ze hebben meer poreuze botten. Dat zorgt ervoor dat herstelproces langer duurt.

Heupfracturen vooral bij ouderen

Een heupfractuur komt eerder voor bij oudere mensen. Dat komt vooral door dat ouderen (65+) sneller uit balans zijn en vaker vallen dan. Het vervelende is ook dat ouderen meer kans hebben op zwaardere fracturen omdat de botten en gewrichten zwakker zijn geworden door slijtage. Ook revalideren ouderen moeizamer en is er zelfs de kans dat (wanneer u 65+ bent) u in sommige gevallen tijdelijk of permanent verzorging en hulp in het huishouden nodig heeft. Dat is natuurlijk erg vervelend. U wilt namelijk niet voor alle kosten opdraaien aangezien u het slachtoffer bent en niet de veroorzaker van al deze ellende.

Berekenen van de schadevergoeding bij een heupfractuur

Een schadevergoeding berekenen is niet gemakkelijk. Zeker bij een heupfractuur komt hier heel wat bij kijken. In de eerste plaats gaat het om een schadevergoeding voor de door u opgelopen fysieke letselschade. Daarbij komen ook nog eens veel andere mogelijke kosten die vergoed worden waaronder:

• Gemaakte ziekenhuiskosten
• Gemaakte kosten voor de fysiotherapie
• Kosten voor huishoudelijke hulp (door de verminderde mobiliteit)
• Vergoeding doordat u tijdelijk of permanent niet in staat bent om te werken
• Vergoeding voor emotionele of psychische letselschade

Zoals u heeft kunnen lezen zijn er vele punten die van invloed zijn op het tot stand komen van een bedrag voor de schadevergoeding.

Professionele hulp binnen handbereik

Het verhalen van een schadevergoeding vraagt om veel juridische kennis en ervaring. Een letselschadespecialist kan u helpen deze schadevergoeding voor u vrijblijvend verhalen bij de aansprakelijke partij.

Dankzij Aanrijdinggehad.nl kom u eenvoudig en binnen 48 uur in contact te staan met een letselschadespecialist. Deze specialist neemt de volledige afwikkeling van uw dossier over en zorgt ervoor dat u de vergoeding krijgt waar u recht op heeft.

Terwijl u denkt aan revalideren, neemt deze letselschadespecialist alle juridische zorgen van u over. Vul het contactformulier in en een letselschade specialist neemt spoedig contact met u op.

Keer terug naar de letselschade pagina voor nog meer informatie over andere soorten letselschade!

Wij hebben ruim 1500 slachtoffers naar tevredenheid bijgestaan

Het advocatenkantoor waar Aanrijding Gehad mee samenwerkt is Arcus Letselschade. Arcus Letselschade werkt landelijk, en behartigt de belangen van slachtoffers van aanrijdingen. Arcus staat voor deskundigheid en een transparante, voortvarende behandeling van de schade. Uit de Google reviews blijkt dat de werkwijze van de specialisten van Arcus Letselschade zeer goed gewaardeerd wordt:

UITSTEKEND
54 recensies op
simone kafoe
simone kafoe
29/12/2021
Geverifieerde
Na mijn ongeluk begin 2020 heeft de heer Van de Watering mijn belangen behartigd. Dit werd in duidelijke taal en met goede afspraken gedaan. Het gehele dossier ben ik over alle correspondentie op de hoogte gebracht en werd er naar mijn verhaal geluisterd. De heer Van de Watering is een kundige man. Hij is bekwaam, eerlijk en duidelijk in zijn communicatie. Ik ben hem dan ook erg dankbaar voor de fijne afhandeling van mijn dossier.
Lees verder
Wendy Hilkhuijsen
Wendy Hilkhuijsen
23/12/2021
Geverifieerde
Afgelopen jaar zijn wij slachtoffer geworden van een aanrijding. Hierbij is Arcus Letselschade ingezet. Zij hebben de zaak super professioneel behandeld, waarbij wij altijd goed geinformeerd zijn over de voortgang van de zaak. Bij vragen konden wij altijd contact opnemen. Aanrader!
Lees verder
Adwin Huijbrechts
Adwin Huijbrechts
02/12/2021
Geverifieerde
Zeer professioneel en met uitleg in duidelijke taal.
Lees verder
Piotr Chojnacki
Piotr Chojnacki
11/11/2021
Geverifieerde
Zeer goede letselschade kantoor. Erg professioneel en to the point mentaliteit. Houdt cliënt hoog in de vaandel. Respect hiervoor. Mvg Dhr. Chojnacki
Lees verder
Paul Simons
Paul Simons
10/11/2021
Geverifieerde
In 2019 slachtoffer geworden van een ongeval op het werk waarbij ik blijvende beperkingen heb opgelopen. Al snel kwam ik in contact met Arcus die mij vanaf het begin echt top begeleid hebben. Mijn schadezaak is nu netjes afgehandeld en ben erg blij met het resultaat. Dank voor uw hulp!
Lees verder
kawieta
kawieta
17/08/2021
Geverifieerde
Na een jaar ellende, niet compleet dossier en een depressie ben ik terecht gekomen bij Arcus letselschade. Er ging een wereld voor me open! Mijn mails werden beantwoord, ik werd van alles op de hoogte gehouden en al op al er werd naar mij geluisterd. J van de Watering heeft mij de afgelopen 2,5 jaar bijgestaan tegen het gevecht met NN. Hij heeft alles eruit gehaald wat eruit te halen viel. Een goed persoon met de hart op de juiste plek. Je bent een topper! Bedankt voor alles.
Lees verder
Rafal Kujawa
Rafal Kujawa
28/07/2021
Geverifieerde
Een heel goed advocatenkantoor. Woorden van waardering voor J. van de Watering. Mijn zaak was ingewikkeld en moeilijk. J. van de Watering heeft mij geholpen om mijn zaak positief af te ronden. Een zeer professionele advocaat. Zeer betrokken en effectief. Een woord van dank aan het hele team. Het advocatenkantoor en J. van de Watering aanbevelenswaardig. Nogmaals bedankt en ik raad het aan.
Lees verder
Emre Ekkurt
Emre Ekkurt
20/07/2021
Geverifieerde
Super tevreden kan niet anders zeggen. Beste letseladvocaten Nederland!!
Lees verder
Richard Meulendijk
Richard Meulendijk
15/07/2021
Geverifieerde
Mijn dossier liep eerst bij een ander kantoor. Arcus heeft de behandeling overgenomen. Vanaf dat moment ging het snel. Ik zag ook duidelijk verschil in kwaliteit. Mijn behandelaar heeft er voor mijn idee alles uitgehaald wat er in zat. Ik kon me in die periode daarom gelukkig ook beter richten op me herstel. Ik zal Arcus Letselschade zeker bij vrienden en familie aanraden. Super bedankt voor jullie hulp!!
Lees verder

Waarom een aanrijding melden via Aanrijdinggehad.nl?

aanrijding gehad juridisch advies letselschade

Ontzorging

Na een ongeluk staat je hoofd niet naar administratieve rompslomp op juridisch gebied. Emotioneel niet maar het ontbreekt u geheel logisch ook aan kennis en expertise.

juridisch advies letselschade letselschade advies

Recht

In geval van een aanrijding/verkeersongeval heeft u veelal recht op een schadevergoeding.

advocaat letselschade juridisch advies letselschade

Schadevergoeding

Onze aangesloten specialistische letselschade advocaten weten exact of en hoe snel u in aanmerking komt voor een schadevergoeding

letselschade

Gratis en vrijblijvend

Het melden van een aanrijding is geheel gratis en vrijblijvend. Kunnen wij u niet verder helpen, hoeft u niks te betalen.

Laat u bellen voor gratis advies

Vul het formulier in en wij bellen u op, u krijgt gratis advies van onze letselschade expert.

Telefoonnummer *
Bel mij terug
Loading...
Beoordeeld met: Op basis van 752 ervaringen
Gratis en vrijblijvend Snel en eenvoudig Ervaren letselschade advocaten Landelijke dekking
blank

Laat u bellen voor gratis advies

Vul het formulier in en wij bellen u op, u krijgt gratis advies van onze letselschade expert.

Telefoonnummer *
Bel mij terug
Loading...
Beoordeeld met: Op basis van 752 ervaringen