(076) 700 27 75

Uw advocaat bij letselschade na een aanrijding Kosteloze hulp bij letselschade

 • Ervaren letselschade advocaten
 • Binnen 24 uur kosteloos advies
 • Succespercentage van 94,3%
 • Ruim 5000 slachtoffers bijgestaan
 • Alle benodigde expertise in huis
 • Laat gratis berekenen waar u recht op heeft
 • Landelijke dekking en snelle afwikkeling
 • Ervaren letselschade advocaten
 • Binnen 24 uur kosteloos advies
 • Succespercentage van 94,3%
 • Ruim 5000 slachtoffers bijgestaan
 • Alle benodigde expertise in huis
 • Laat gratis berekenen waar u recht op heeft
 • Landelijke dekking en snelle afwikkeling
Beoordeeld met: Op basis van 752 ervaringen

Laat ons gratis uw
schadeclaim verhalen.

Onze schade-expert neemt binnen 24 uur vrijblijvend telefonisch contact met u op.

Naam *
Telefoonnummer *
E-mailadres *
Is de ander schuldig aan het ongeval? *
Heeft u een schadeverzekering inzittenden (SVI)? *
Gratis advies
Loading...

Wervelletsel

Heeft u bij een ongeval wervelletsel opgelopen? Dan kunnen de gevolgen enorm zijn, zowel lichamelijk als mentaal. Gebeurde het ongeluk buiten uw schuld om? Dan kunt u wellicht aanspraak maken op een schadevergoeding. Een letselschadespecialist kan u bijstaan om deze schade te claimen.

Wat is wervelletsel?

De wervelkolom in het lichaam is in te delen in drie delen: de nekwervelkolom, met zeven wervels, de borstwervelkolom met 12 wervels en tot slot de lende wervelkolom, die bestaat uit 5 wervels. Bij een verkeerssongeval loopt u letsel op aan een van deze wervelgebieden.

Wervelletsel is een verstoring in de stevigheid en samenhang van de wervelkolom. Hierdoor kan schade ontstaan aan het ruggenmerg. Denk bijvoorbeeld aan een dwarslaesie. Is er vermoedelijk sprake van wervelletsel, dan zal er door de hulpdiensten zeer voorzichtig om moeten worden gegaan met u als slachtoffer.

Ook alleen de hulpdiensten mogen eerste hulp toepassen. Er is namelijk een groot risico dat er schade ontstaat aan de nek- of rugwervels of de zenuwbanen. Dit kan ernstige consequenties hebben, zoals verlamming. Bij wervelletsel kunt u verwondingen hebben boven het sleutelbeen, dus in het gebied rond de nekwervel.

Dit kan pijn aan de hals en het hoofd geven. Bij een kop-staartbotsing kan de impact hevig zijn op de nekwervel. U kunt daarbij uw bewustzijn verliezen. Bij wervelletsel in de lendenwervel of borstwervelkolom heeft u bijvoorbeeld letsel aan uw rug. Daar wilt u natuurlijk zo snel mogelijk vanaf en daar is een medische behandeling voor nodig.

Het artikel gaat verder onder onderstaande beoordeling:
8.6

Terwijl ik op mijn fiets reed opende een auto zijn portier zonder te kijken, daar lag ik. Ik ben ZZP-er, 6 maanden later kan ik nog steeds niet volledig werken, door verschillende klachten. Met de hulp van Aanrijdinggehad.nl heb ik mijn misgelopen inkomsten netjes vergoed gekregen

 

- Henk
Letselschade melden

Behandeling van wervelletsel en herstel

De behandeling van wervelletsel is afhankelijk van het type verwonding. Bij een scheur of breuk in de wervel is er soms geen behandeling nodig maar is vooral rust belangrijk. Zo kan het lichaam uit zichzelf herstellen. Dit is afhankelijk van of er schade is aan het ruggenmerg.

Is dit niet het geval, dan is de kans klein dat er een verlamming ontstaat. Bij gunstige breuken kan het ook zijn dat u een brace of een korset moet dragen. Zo kan de breuk met voldoende bedrust zonder risico genezen. Bij veel soorten wervelletsel is helaas een operatie nodig. Bijvoorbeeld omdat losse wervels hersteld moeten worden. Die kunnen veel schade aanbrengen en zelfs leiden tot verlammingsverschijnselen.

Bij een operatie worden dan pinnen en schroeven gebruikt om de wervels vast te zetten. Heeft u ook last van uitvalverschijnselen? Dan moet een neuroloog of neurologisch chirurg de operatie uitvoeren. Mogelijk kan die de schade herstellen en komt het gevoel weer terug na de operatie. De pinnen en schroeven worden dan na de operatie niet verwijderd.

Het kan ook zijn dat u ernstige schade op hebt gelopen aan het ruggenmerg waardoor u een dwarslaesie heeft. Dan is volledig herstel vaak niet mogelijk. U zult dan moeten revalideren en leren omgaan met de dwarslaesie en de gevolgen. Soms kan er door een intensieve revalidatie sprake zijn van enig herstel maar u zult vrijwel altijd blijvende impact op het dagelijks leven ervaren.

Gevolgen van wervelletsel

Afhankelijk van het type wervelletsel kunnen de gevolgen dus enorm zijn. Bij schade aan wervels maar niet de ruggenmerg zult u een tijdje moeten herstellen en rust moeten houden. U kunt uw werk niet uitvoeren. Ook in huis kunt u weinig doen. Elke taak die vanzelfsprekend is, is in elk geval tijdelijk zeer moeilijk of zelfs onmogelijk uit te voeren. Hopelijk kunt u uw leven bij spoedig herstel weer snel oppakken. Daarbij moeten ook emotionele problemen niet onderschat worden, een ongeluk heeft altijd impact.

Blijkt er ernstige letselschade met bijvoorbeeld een dwarslaesie tot gevolg, dan verandert uw leven compleet. Allereerst zult u moeten revalideren. Met geluk kan u bepaalde handelingen daarna weer uitvoeren. Maar de kans is zeer groot dat u nooit meer helemaal de oude wordt. Dat kan arbeidsongeschiktheid tot gevolg hebben. Ook zult u uw huis en omgeving moeten aanpassen op de situatie. En ook hier geldt dat de emotionele impact heel groot kan zijn en van invloed op uw levenslust.

Daarbij zijn er ook financiële gevolgen. U kunt tijdelijk of permanent uw beroep niet meer uitvoeren. Dit heeft verlies van inkomsten tot gevolg. Extra ziekenhuisbezoek heeft ook onvoorziene kosten tot gevolg. En u heeft mogelijk hulp in huis nodig omdat u bepaalde taken niet meer kunt uitvoeren.

Bij een dwarslaesie moet het huis wellicht worden aangepast. Deze aanpassingen brengen de nodige kosten met zich. U wilt natuurlijk niet voor deze kosten opdraaien wanneer iemand anders schuldig is aan het opgelopen letsel.

Het artikel gaat verder onder de optie om u terug te laten bellen
voor gratis juridisch advies bij letselschade:

Laat u bellen voor gratis advies

Vul het formulier in en wij bellen u op, u krijgt gratis advies van onze letselschade expert.

Telefoonnummer *
Bel mij terug
Loading...

Schadevergoeding bij wervelletsel claimen?

Wervelletsel kan verstrekkende gevolgen hebben. Zowel fysiek, mentaal als financieel. Een letselschadespecialist biedt hulp om de schade te verhalen op de partij die het ongeluk heeft veroorzaakt. Tijdens het hele traject staat een letselschade expert u bij. Indien nodig zelfs tot aan de rechtbank.

Voor uw claim is het van belang dat uw letsel goed op papier staat. Wordt een schadevergoeding toegewezen, dan moet de tegenpartij de juridische kosten betalen. Wanneer u letselschade heeft opgelopen door toe doen van een ander heeft u vrijwel altijd recht op een passende schadevergoeding.

Schakel een letselschadespecialist in

Een letselschade advocaat claimt voor u de schadevergoeding bij de verzekering van de aansprakelijke partij. Omdat dit goed te doen is daar veel kennis en ervaring voor nodig. Een letselschade expert heeft verstand van deze procedures. Wilt u ook in contact komen met een letselschade advocaat? Het enige wat u hoeft te doen is het invullen van het contact formulier. Vervolgens zal binnen 48 uur een letselschade expert met u opnemen. Wacht niet langer en krijg een schadevergoeding voor uw opgelopen letselschade.

Keer terug naar de letselschade pagina voor nog meer informatie over andere soorten letselschade!

Wij hebben ruim 1500 slachtoffers naar tevredenheid bijgestaan

Het advocatenkantoor waar Aanrijding Gehad mee samenwerkt is Arcus Letselschade. Arcus Letselschade werkt landelijk, en behartigt de belangen van slachtoffers van aanrijdingen. Arcus staat voor deskundigheid en een transparante, voortvarende behandeling van de schade. Uit de Google reviews blijkt dat de werkwijze van de specialisten van Arcus Letselschade zeer goed gewaardeerd wordt:

UITSTEKEND
161 recensies op
Rachid Elaita
Rachid Elaita
27/12/2023
Ben heel tevreden met de samenwerking die ik heb mogen ervaren met dhr Watering. Vlotte communicatie en een prima resultaat
Patrick Van den haselkamp
Patrick Van den haselkamp
14/12/2023
Ik heb hele goede ervaringen beleefd,met mr.T.van der ven. Ze heeft ontzettend goed haar best gedaan voor mij.ondanks dat het mijn eigen schuld was (aanrijding). Heeft MR Tessa van der ven mij toch kunnen helpen via inzittende verzekering. Waardoor ik voor 90 procent ben hersteld. Ik zal arcus bij iedereen aanraden
Arek Serafin
Arek Serafin
14/12/2023
Bardzo pomocny Adwokat dostępny z polskim tłumaczem. Polecam :)
Joyce Leijen
Joyce Leijen
07/12/2023
Zeer tevreden. Ze hanteren echt een betrokken en persoonlijke benadering. Communicatie is echt prettig, duidelijk en conform afspraak.
Marjan Polman
Marjan Polman
01/12/2023
Na kontakt gezocht te hebben met Arcus Letsel schade werd ik empatisch en deskundig geholpen door Mevrouw Parinussa. Dat was een hele opluchting in een lastige situatie. Mevrouw Parinussa handelde de kwestie voor me af,waardoor ik me ontzorgd voelde ,en er een redelijke afronding kwam. Heel hartelijk bedankt !
El
El
01/12/2023
Op aanraden ben ik bij advocaat Mark Huigen terecht gekomen. Ik ben super tevreden met zijn professionele manier van werken en ik raad hem zelf ook aan. Meelevend en duidelijke, transparante communicatie. Ik werd voortdurend van alle ontwikkelingen op de hoogte gehouden en als ik met vragen zat dan was hij makkelijk bereikbaar. Dit gaf mij het gevoel dat ik werd vertegenwoordigd door iemand die zich volledig voor mij inzet. Het eindresultaat van mijn claim is daar het bewijs van. Heel erg bedankt voor alle hulp, motivatie en inzet meneer Huigen!
Wirin Jiawan
Wirin Jiawan
18/11/2023
Oeps, eindelijk is het gelukt dank zij advocaat Jorg van de Watering. Het was een complexe zaak, hij heeft het tot het laatste eind getrokken. Hij kent de kneepjes van het vak. Een zaak uit het jaar 2021 zelfs de tegenpartij was doorgereden en wilde niet meewerken. Dat hij zelf de zaak bij de Rechter heeft gebracht en dat wij de zaak hebben gewonnen. Ik werd voortdurend op de hoogte gehouden. Het is een aanrader om bij Jorg van de Watering aan te melden voor professionele hulp en begeleiding van schades. Kennis kunde en professionele begeleiding staan heel hoog in het vaandel bij Arcus Letselschade. Zeker een aanrader om bij hem te melden . Jorg nog bedankt voor alles!
Denise De Voos
Denise De Voos
15/11/2023
Super fijn geholpen door Arcus letselschade. Het is een fijn bedrijf die zeer vriendelijk en behulpzaam is. Ze nemen de tijd voor je verhaal, kijken samen naar de beste oplossing en handelen snel.
Sylvia Buitendijk
Sylvia Buitendijk
05/11/2023
Wij zijn zeer goed in onze zaak geholpen. Alles is uitgelegd in de taal die wij ook begrijpen. Ik voelde me begrepen, en ze werken hard voor je zaak.

Waarom een aanrijding melden via Aanrijdinggehad.nl?

aanrijding gehad juridisch advies letselschade

Ontzorging

Na een ongeluk staat je hoofd niet naar administratieve rompslomp op juridisch gebied. Emotioneel niet maar het ontbreekt u geheel logisch ook aan kennis en expertise.

juridisch advies letselschade letselschade advies

Recht

In geval van een aanrijding/verkeersongeval heeft u veelal recht op een schadevergoeding.

advocaat letselschade juridisch advies letselschade

Schadevergoeding

Onze aangesloten specialistische letselschade advocaten weten exact of en hoe snel u in aanmerking komt voor een schadevergoeding

letselschade

Gratis en vrijblijvend

Het melden van een aanrijding is geheel gratis en vrijblijvend. Kunnen wij u niet verder helpen, hoeft u niks te betalen.

Laat u bellen voor gratis advies

Vul het formulier in en wij bellen u op, u krijgt gratis advies van onze letselschade expert.

Telefoonnummer *
Bel mij terug
Loading...
Beoordeeld met: Op basis van 752 ervaringen
Gratis en vrijblijvend Snel en eenvoudig Ervaren letselschade advocaten Landelijke dekking

Laat u bellen voor gratis advies

Vul het formulier in en wij bellen u op, u krijgt gratis advies van onze letselschade expert.

Telefoonnummer *
Bel mij terug
Loading...
Beoordeeld met: Op basis van 752 ervaringen