(076) 700 27 75

Uw advocaat bij letselschade na een aanrijding Kosteloze hulp bij letselschade

Gratis telefonisch advies

Laat u bellen voor gratis advies

Vul het formulier in en wij bellen u op, u krijgt gratis advies van onze letselschade expert.

Telefoonnummer *
Bel mij terug
Loading...

Wervelletsel

Heeft u bij een ongeval wervelletsel opgelopen? Dan kunnen de gevolgen enorm zijn, zowel lichamelijk als mentaal. Gebeurde het ongeluk buiten uw schuld om? Dan kunt u wellicht aanspraak maken op een schadevergoeding. Een letselschadespecialist kan u bijstaan om deze schade te claimen.

Wat is wervelletsel?

De wervelkolom in het lichaam is in te delen in drie delen: de nekwervelkolom, met zeven wervels, de borstwervelkolom met 12 wervels en tot slot de lende wervelkolom, die bestaat uit 5 wervels. Bij een verkeerssongeval loopt u letsel op aan een van deze wervelgebieden.

Wervelletsel is een verstoring in de stevigheid en samenhang van de wervelkolom. Hierdoor kan schade ontstaan aan het ruggenmerg. Denk bijvoorbeeld aan een dwarslaesie. Is er vermoedelijk sprake van wervelletsel, dan zal er door de hulpdiensten zeer voorzichtig om moeten worden gegaan met u als slachtoffer.

Ook alleen de hulpdiensten mogen eerste hulp toepassen. Er is namelijk een groot risico dat er schade ontstaat aan de nek- of rugwervels of de zenuwbanen. Dit kan ernstige consequenties hebben, zoals verlamming. Bij wervelletsel kunt u verwondingen hebben boven het sleutelbeen, dus in het gebied rond de nekwervel.

Dit kan pijn aan de hals en het hoofd geven. Bij een kop-staartbotsing kan de impact hevig zijn op de nekwervel. U kunt daarbij uw bewustzijn verliezen. Bij wervelletsel in de lendenwervel of borstwervelkolom heeft u bijvoorbeeld letsel aan uw rug. Daar wilt u natuurlijk zo snel mogelijk vanaf en daar is een medische behandeling voor nodig.

Het artikel gaat verder onder onderstaande beoordeling:
8

“Door de nieuwsberichten welke Aanrijdinggehad.nl heeft geplaatst kwam ik erachter dat ik recht had op een schadevergoeding. Ondanks dat het verkeersongeluk dateerde van 3 maanden daarvoor. De schadevergoeding die ik heb gekregen was een lichte deken op de wond”

- Mark
Letselschade melden

Behandeling van wervelletsel en herstel

De behandeling van wervelletsel is afhankelijk van het type verwonding. Bij een scheur of breuk in de wervel is er soms geen behandeling nodig maar is vooral rust belangrijk. Zo kan het lichaam uit zichzelf herstellen. Dit is afhankelijk van of er schade is aan het ruggenmerg.

Is dit niet het geval, dan is de kans klein dat er een verlamming ontstaat. Bij gunstige breuken kan het ook zijn dat u een brace of een korset moet dragen. Zo kan de breuk met voldoende bedrust zonder risico genezen. Bij veel soorten wervelletsel is helaas een operatie nodig. Bijvoorbeeld omdat losse wervels hersteld moeten worden. Die kunnen veel schade aanbrengen en zelfs leiden tot verlammingsverschijnselen.

Bij een operatie worden dan pinnen en schroeven gebruikt om de wervels vast te zetten. Heeft u ook last van uitvalverschijnselen? Dan moet een neuroloog of neurologisch chirurg de operatie uitvoeren. Mogelijk kan die de schade herstellen en komt het gevoel weer terug na de operatie. De pinnen en schroeven worden dan na de operatie niet verwijderd.

Het kan ook zijn dat u ernstige schade op hebt gelopen aan het ruggenmerg waardoor u een dwarslaesie heeft. Dan is volledig herstel vaak niet mogelijk. U zult dan moeten revalideren en leren omgaan met de dwarslaesie en de gevolgen. Soms kan er door een intensieve revalidatie sprake zijn van enig herstel maar u zult vrijwel altijd blijvende impact op het dagelijks leven ervaren.

Gevolgen van wervelletsel

Afhankelijk van het type wervelletsel kunnen de gevolgen dus enorm zijn. Bij schade aan wervels maar niet de ruggenmerg zult u een tijdje moeten herstellen en rust moeten houden. U kunt uw werk niet uitvoeren. Ook in huis kunt u weinig doen. Elke taak die vanzelfsprekend is, is in elk geval tijdelijk zeer moeilijk of zelfs onmogelijk uit te voeren. Hopelijk kunt u uw leven bij spoedig herstel weer snel oppakken. Daarbij moeten ook emotionele problemen niet onderschat worden, een ongeluk heeft altijd impact.

Blijkt er ernstige letselschade met bijvoorbeeld een dwarslaesie tot gevolg, dan verandert uw leven compleet. Allereerst zult u moeten revalideren. Met geluk kan u bepaalde handelingen daarna weer uitvoeren. Maar de kans is zeer groot dat u nooit meer helemaal de oude wordt. Dat kan arbeidsongeschiktheid tot gevolg hebben. Ook zult u uw huis en omgeving moeten aanpassen op de situatie. En ook hier geldt dat de emotionele impact heel groot kan zijn en van invloed op uw levenslust.

Daarbij zijn er ook financiële gevolgen. U kunt tijdelijk of permanent uw beroep niet meer uitvoeren. Dit heeft verlies van inkomsten tot gevolg. Extra ziekenhuisbezoek heeft ook onvoorziene kosten tot gevolg. En u heeft mogelijk hulp in huis nodig omdat u bepaalde taken niet meer kunt uitvoeren.

Bij een dwarslaesie moet het huis wellicht worden aangepast. Deze aanpassingen brengen de nodige kosten met zich. U wilt natuurlijk niet voor deze kosten opdraaien wanneer iemand anders schuldig is aan het opgelopen letsel.

Het artikel gaat verder onder de optie om u terug te laten bellen
voor gratis juridisch advies bij letselschade:

Laat u bellen voor gratis advies

Vul het formulier in en wij bellen u op, u krijgt gratis advies van onze letselschade expert.

Telefoonnummer *
Bel mij terug
Loading...

Schadevergoeding bij wervelletsel claimen?

Wervelletsel kan verstrekkende gevolgen hebben. Zowel fysiek, mentaal als financieel. Een letselschadespecialist biedt hulp om de schade te verhalen op de partij die het ongeluk heeft veroorzaakt. Tijdens het hele traject staat een letselschade expert u bij. Indien nodig zelfs tot aan de rechtbank.

Voor uw claim is het van belang dat uw letsel goed op papier staat. Wordt een schadevergoeding toegewezen, dan moet de tegenpartij de juridische kosten betalen. Wanneer u letselschade heeft opgelopen door toe doen van een ander heeft u vrijwel altijd recht op een passende schadevergoeding.

Schakel een letselschadespecialist in

Een letselschade advocaat claimt voor u de schadevergoeding bij de verzekering van de aansprakelijke partij. Omdat dit goed te doen is daar veel kennis en ervaring voor nodig. Een letselschade expert heeft verstand van deze procedures. Wilt u ook in contact komen met een letselschade advocaat? Het enige wat u hoeft te doen is het invullen van het contact formulier. Vervolgens zal binnen 48 uur een letselschade expert met u opnemen. Wacht niet langer en krijg een schadevergoeding voor uw opgelopen letselschade.

Keer terug naar de letselschade pagina voor nog meer informatie over andere soorten letselschade!

Wij hebben ruim 1500 slachtoffers naar tevredenheid bijgestaan

Het advocatenkantoor waar Aanrijding Gehad mee samenwerkt is Arcus Letselschade. Arcus Letselschade werkt landelijk, en behartigt de belangen van slachtoffers van aanrijdingen. Arcus staat voor deskundigheid en een transparante, voortvarende behandeling van de schade. Uit de Google reviews blijkt dat de werkwijze van de specialisten van Arcus Letselschade zeer goed gewaardeerd wordt:

UITSTEKEND
54 recensies op
simone kafoe
simone kafoe
29/12/2021
Geverifieerde
Na mijn ongeluk begin 2020 heeft de heer Van de Watering mijn belangen behartigd. Dit werd in duidelijke taal en met goede afspraken gedaan. Het gehele dossier ben ik over alle correspondentie op de hoogte gebracht en werd er naar mijn verhaal geluisterd. De heer Van de Watering is een kundige man. Hij is bekwaam, eerlijk en duidelijk in zijn communicatie. Ik ben hem dan ook erg dankbaar voor de fijne afhandeling van mijn dossier.
Lees verder
Wendy Hilkhuijsen
Wendy Hilkhuijsen
23/12/2021
Geverifieerde
Afgelopen jaar zijn wij slachtoffer geworden van een aanrijding. Hierbij is Arcus Letselschade ingezet. Zij hebben de zaak super professioneel behandeld, waarbij wij altijd goed geinformeerd zijn over de voortgang van de zaak. Bij vragen konden wij altijd contact opnemen. Aanrader!
Lees verder
Adwin Huijbrechts
Adwin Huijbrechts
02/12/2021
Geverifieerde
Zeer professioneel en met uitleg in duidelijke taal.
Lees verder
Piotr Chojnacki
Piotr Chojnacki
11/11/2021
Geverifieerde
Zeer goede letselschade kantoor. Erg professioneel en to the point mentaliteit. Houdt cliënt hoog in de vaandel. Respect hiervoor. Mvg Dhr. Chojnacki
Lees verder
Paul Simons
Paul Simons
10/11/2021
Geverifieerde
In 2019 slachtoffer geworden van een ongeval op het werk waarbij ik blijvende beperkingen heb opgelopen. Al snel kwam ik in contact met Arcus die mij vanaf het begin echt top begeleid hebben. Mijn schadezaak is nu netjes afgehandeld en ben erg blij met het resultaat. Dank voor uw hulp!
Lees verder
kawieta
kawieta
17/08/2021
Geverifieerde
Na een jaar ellende, niet compleet dossier en een depressie ben ik terecht gekomen bij Arcus letselschade. Er ging een wereld voor me open! Mijn mails werden beantwoord, ik werd van alles op de hoogte gehouden en al op al er werd naar mij geluisterd. J van de Watering heeft mij de afgelopen 2,5 jaar bijgestaan tegen het gevecht met NN. Hij heeft alles eruit gehaald wat eruit te halen viel. Een goed persoon met de hart op de juiste plek. Je bent een topper! Bedankt voor alles.
Lees verder
Rafal Kujawa
Rafal Kujawa
28/07/2021
Geverifieerde
Een heel goed advocatenkantoor. Woorden van waardering voor J. van de Watering. Mijn zaak was ingewikkeld en moeilijk. J. van de Watering heeft mij geholpen om mijn zaak positief af te ronden. Een zeer professionele advocaat. Zeer betrokken en effectief. Een woord van dank aan het hele team. Het advocatenkantoor en J. van de Watering aanbevelenswaardig. Nogmaals bedankt en ik raad het aan.
Lees verder
Emre Ekkurt
Emre Ekkurt
20/07/2021
Geverifieerde
Super tevreden kan niet anders zeggen. Beste letseladvocaten Nederland!!
Lees verder
Richard Meulendijk
Richard Meulendijk
15/07/2021
Geverifieerde
Mijn dossier liep eerst bij een ander kantoor. Arcus heeft de behandeling overgenomen. Vanaf dat moment ging het snel. Ik zag ook duidelijk verschil in kwaliteit. Mijn behandelaar heeft er voor mijn idee alles uitgehaald wat er in zat. Ik kon me in die periode daarom gelukkig ook beter richten op me herstel. Ik zal Arcus Letselschade zeker bij vrienden en familie aanraden. Super bedankt voor jullie hulp!!
Lees verder

Waarom een aanrijding melden via Aanrijdinggehad.nl?

aanrijding gehad juridisch advies letselschade

Ontzorging

Na een ongeluk staat je hoofd niet naar administratieve rompslomp op juridisch gebied. Emotioneel niet maar het ontbreekt u geheel logisch ook aan kennis en expertise.

juridisch advies letselschade letselschade advies

Recht

In geval van een aanrijding/verkeersongeval heeft u veelal recht op een schadevergoeding.

advocaat letselschade juridisch advies letselschade

Schadevergoeding

Onze aangesloten specialistische letselschade advocaten weten exact of en hoe snel u in aanmerking komt voor een schadevergoeding

letselschade

Gratis en vrijblijvend

Het melden van een aanrijding is geheel gratis en vrijblijvend. Kunnen wij u niet verder helpen, hoeft u niks te betalen.

Laat u bellen voor gratis advies

Vul het formulier in en wij bellen u op, u krijgt gratis advies van onze letselschade expert.

Telefoonnummer *
Bel mij terug
Loading...
Beoordeeld met: Op basis van 752 ervaringen
Gratis en vrijblijvend Snel en eenvoudig Ervaren letselschade advocaten Landelijke dekking
blank

Laat u bellen voor gratis advies

Vul het formulier in en wij bellen u op, u krijgt gratis advies van onze letselschade expert.

Telefoonnummer *
Bel mij terug
Loading...
Beoordeeld met: Op basis van 752 ervaringen