(076) 700 27 75

Uw advocaat bij letselschade na een aanrijding Kosteloze hulp bij letselschade

Gratis telefonisch advies

Laat u bellen voor gratis advies

Vul het formulier in en wij bellen u op, u krijgt gratis advies van onze letselschade expert.

Telefoonnummer *
Bel mij terug
Loading...

Wervelletsel

Heeft u bij een ongeval wervelletsel opgelopen? Dan kunnen de gevolgen enorm zijn, zowel lichamelijk als mentaal. Gebeurde het ongeluk buiten uw schuld om? Dan kunt u wellicht aanspraak maken op een schadevergoeding. Een letselschadespecialist kan u bijstaan om deze schade te claimen.

Wat is wervelletsel?

De wervelkolom in het lichaam is in te delen in drie delen: de nekwervelkolom, met zeven wervels, de borstwervelkolom met 12 wervels en tot slot de lende wervelkolom, die bestaat uit 5 wervels. Bij een verkeerssongeval loopt u letsel op aan een van deze wervelgebieden.

Wervelletsel is een verstoring in de stevigheid en samenhang van de wervelkolom. Hierdoor kan schade ontstaan aan het ruggenmerg. Denk bijvoorbeeld aan een dwarslaesie. Is er vermoedelijk sprake van wervelletsel, dan zal er door de hulpdiensten zeer voorzichtig om moeten worden gegaan met u als slachtoffer.

Ook alleen de hulpdiensten mogen eerste hulp toepassen. Er is namelijk een groot risico dat er schade ontstaat aan de nek- of rugwervels of de zenuwbanen. Dit kan ernstige consequenties hebben, zoals verlamming. Bij wervelletsel kunt u verwondingen hebben boven het sleutelbeen, dus in het gebied rond de nekwervel.

Dit kan pijn aan de hals en het hoofd geven. Bij een kop-staartbotsing kan de impact hevig zijn op de nekwervel. U kunt daarbij uw bewustzijn verliezen. Bij wervelletsel in de lendenwervel of borstwervelkolom heeft u bijvoorbeeld letsel aan uw rug. Daar wilt u natuurlijk zo snel mogelijk vanaf en daar is een medische behandeling voor nodig.

Het artikel gaat verder onder onderstaande beoordeling:
8.6

Terwijl ik op mijn fiets reed opende een auto zijn portier zonder te kijken, daar lag ik. Ik ben ZZP-er, 6 maanden later kan ik nog steeds niet volledig werken, door verschillende klachten. Met de hulp van Aanrijdinggehad.nl heb ik mijn misgelopen inkomsten netjes vergoed gekregen

 

- Henk
Letselschade melden

Behandeling van wervelletsel en herstel

De behandeling van wervelletsel is afhankelijk van het type verwonding. Bij een scheur of breuk in de wervel is er soms geen behandeling nodig maar is vooral rust belangrijk. Zo kan het lichaam uit zichzelf herstellen. Dit is afhankelijk van of er schade is aan het ruggenmerg.

Is dit niet het geval, dan is de kans klein dat er een verlamming ontstaat. Bij gunstige breuken kan het ook zijn dat u een brace of een korset moet dragen. Zo kan de breuk met voldoende bedrust zonder risico genezen. Bij veel soorten wervelletsel is helaas een operatie nodig. Bijvoorbeeld omdat losse wervels hersteld moeten worden. Die kunnen veel schade aanbrengen en zelfs leiden tot verlammingsverschijnselen.

Bij een operatie worden dan pinnen en schroeven gebruikt om de wervels vast te zetten. Heeft u ook last van uitvalverschijnselen? Dan moet een neuroloog of neurologisch chirurg de operatie uitvoeren. Mogelijk kan die de schade herstellen en komt het gevoel weer terug na de operatie. De pinnen en schroeven worden dan na de operatie niet verwijderd.

Het kan ook zijn dat u ernstige schade op hebt gelopen aan het ruggenmerg waardoor u een dwarslaesie heeft. Dan is volledig herstel vaak niet mogelijk. U zult dan moeten revalideren en leren omgaan met de dwarslaesie en de gevolgen. Soms kan er door een intensieve revalidatie sprake zijn van enig herstel maar u zult vrijwel altijd blijvende impact op het dagelijks leven ervaren.

Gevolgen van wervelletsel

Afhankelijk van het type wervelletsel kunnen de gevolgen dus enorm zijn. Bij schade aan wervels maar niet de ruggenmerg zult u een tijdje moeten herstellen en rust moeten houden. U kunt uw werk niet uitvoeren. Ook in huis kunt u weinig doen. Elke taak die vanzelfsprekend is, is in elk geval tijdelijk zeer moeilijk of zelfs onmogelijk uit te voeren. Hopelijk kunt u uw leven bij spoedig herstel weer snel oppakken. Daarbij moeten ook emotionele problemen niet onderschat worden, een ongeluk heeft altijd impact.

Blijkt er ernstige letselschade met bijvoorbeeld een dwarslaesie tot gevolg, dan verandert uw leven compleet. Allereerst zult u moeten revalideren. Met geluk kan u bepaalde handelingen daarna weer uitvoeren. Maar de kans is zeer groot dat u nooit meer helemaal de oude wordt. Dat kan arbeidsongeschiktheid tot gevolg hebben. Ook zult u uw huis en omgeving moeten aanpassen op de situatie. En ook hier geldt dat de emotionele impact heel groot kan zijn en van invloed op uw levenslust.

Daarbij zijn er ook financiële gevolgen. U kunt tijdelijk of permanent uw beroep niet meer uitvoeren. Dit heeft verlies van inkomsten tot gevolg. Extra ziekenhuisbezoek heeft ook onvoorziene kosten tot gevolg. En u heeft mogelijk hulp in huis nodig omdat u bepaalde taken niet meer kunt uitvoeren.

Bij een dwarslaesie moet het huis wellicht worden aangepast. Deze aanpassingen brengen de nodige kosten met zich. U wilt natuurlijk niet voor deze kosten opdraaien wanneer iemand anders schuldig is aan het opgelopen letsel.

Het artikel gaat verder onder de optie om u terug te laten bellen
voor gratis juridisch advies bij letselschade:

Laat u bellen voor gratis advies

Vul het formulier in en wij bellen u op, u krijgt gratis advies van onze letselschade expert.

Telefoonnummer *
Bel mij terug
Loading...

Schadevergoeding bij wervelletsel claimen?

Wervelletsel kan verstrekkende gevolgen hebben. Zowel fysiek, mentaal als financieel. Een letselschadespecialist biedt hulp om de schade te verhalen op de partij die het ongeluk heeft veroorzaakt. Tijdens het hele traject staat een letselschade expert u bij. Indien nodig zelfs tot aan de rechtbank.

Voor uw claim is het van belang dat uw letsel goed op papier staat. Wordt een schadevergoeding toegewezen, dan moet de tegenpartij de juridische kosten betalen. Wanneer u letselschade heeft opgelopen door toe doen van een ander heeft u vrijwel altijd recht op een passende schadevergoeding.

Schakel een letselschadespecialist in

Een letselschade advocaat claimt voor u de schadevergoeding bij de verzekering van de aansprakelijke partij. Omdat dit goed te doen is daar veel kennis en ervaring voor nodig. Een letselschade expert heeft verstand van deze procedures. Wilt u ook in contact komen met een letselschade advocaat? Het enige wat u hoeft te doen is het invullen van het contact formulier. Vervolgens zal binnen 48 uur een letselschade expert met u opnemen. Wacht niet langer en krijg een schadevergoeding voor uw opgelopen letselschade.

Keer terug naar de letselschade pagina voor nog meer informatie over andere soorten letselschade!

Wij hebben ruim 1500 slachtoffers naar tevredenheid bijgestaan

Het advocatenkantoor waar Aanrijding Gehad mee samenwerkt is Arcus Letselschade. Arcus Letselschade werkt landelijk, en behartigt de belangen van slachtoffers van aanrijdingen. Arcus staat voor deskundigheid en een transparante, voortvarende behandeling van de schade. Uit de Google reviews blijkt dat de werkwijze van de specialisten van Arcus Letselschade zeer goed gewaardeerd wordt:

UITSTEKEND
89 recensies op
Marieke Jansen
Marieke Jansen
28/06/2022
Geverifieerd
Deskundige en betrokken begeleiding.
Lees verder
Wini Palo
Wini Palo
22/06/2022
Geverifieerd
Na me ongeluk op 31 oktober een goede vriend van me gaaf me nummer van Arcus want een andere vriend van me was goed geholpen door arcus na auto ongelukt en doordat kwam ik in contact met Joanne Parinussa van letselschade en ik kan je één ding zeggen goed geholpen vanaf dag zii is echt een toppertje ik zal zwz vrienden en kennissen en familie arcus garanderen!!!!!!!
Lees verder
Jolanda Peltzer
Jolanda Peltzer
22/06/2022
Geverifieerd
Arcus Letselschade heeft mij bijgestaan met de vervelende gevolgen van een ongeval. Het was prettig dat Arcus zaken als letselschade geheel voor je oppakken en hier richting in geven. Goed contact, heldere communicatie, kortom het proces werd goed opgepakt en afgesloten. Wel werd mij in dit traject meer dan duidelijk dat wanneer een zaak ook menselijk letsel betreft, dit automatisch een langere termijn in beslag neemt om tot uiteindelijke afhandeling te kunnen komen, hetgeen ook iets zegt over de stroeve houding van de tegenpartij. Hopelijk gaat u het niet nodig hebben, maar mocht dit wel het geval zijn kan u erop rekenen dat Arcus Letselschade u prettig en kundig bij zal staan!
Lees verder
Judith Blom
Judith Blom
21/06/2022
Geverifieerd
Het was voor mij voor het eerst dat ik met een letselschade advocaat te maken had Ik werd zeer goed begeleid en geïnformeerd wat de te nemen stappen waren. Zeker Mr. J. van de Watering heeft mij zeer vakkundig geholpen. Ik raad Arcuatus Letselschade dan ook aan, aan een ieder die hiermee op welke manier dan ook mee te maken krijgt
Lees verder
dennis kemner
dennis kemner
17/06/2022
Geverifieerd
Ik heb zeer goede ervaring met Arcus Letselschade. Na mijn ongeluk en meerdere andere advocaten te hebben gehad ben ik bij Arcus letselschade terecht gekomen. Nadat ik jaren verwikkeld was in mijn zaak en geen uitweg meer zag ben ik uiteindelijk in contact gekomen met Dhr J. van de Wetering. Vanaf het moment dat ik mijn situatie had voorgelegd, werd alles in werking gezet. Na enkele jaren verder te zijn heb ik gerechtigheid mogen ontvangen door het goede werk van Dhr van de Watering. Ik zal dan ook iedereen aanraden met letselschade contact op te nemen met dhr van de Watering. ( Arcus Letselschade ) Ik ben zeer en zeer tevreden! Afz: Dennis.
Lees verder
Sabina
Sabina
24/05/2022
Geverifieerd
Ik heb zeer goede ervaring met Arcus Letselschade. Na mijn auto ongeluk heb ik mij aangemeld bij mijn voormalige rechtsbijstand verzekering. Deze wilde mij echter laten uitkopen voor een slordig bedrag. Nadat ik al jaren bij hen aangesloten was. Dit heb ik echter niet laten gebeuren. En ben vervolgens opzoek gegaan naar een andere advocaat. Uiteindelijk ben ik terecht gekomen bij Dhr J. van de Wetering. Vanaf het moment dat mijn situatie was voorgelegd. Is alles in werking gesteld. Ik ben verwezen naar een kliniek voor nek-en rugklachten. Mijn financiële situatie werd ook direct onder de loep genomen. Ik kan niet anders stellen dat Dhr J. van de Wetering uitstekend werk voor mij heeft verricht. Ik zal iedereen aanraden die een letselschade advocaat nodig heeft dit bedrijf te benaderen. Ik ben zeeeer tevreden! W.G. Shakison
Lees verder
Ronald Brugts
Ronald Brugts
19/05/2022
Geverifieerd
Jessica heeft de zaak goed behandeld en voor mij positief ten einde gebracht al was de tegenpartij lastig. Een echte aanrader.
Lees verder
giovanni de vries
giovanni de vries
18/05/2022
Geverifieerd
Zeer fijne ervaring gehad met dit advocaten kantoor. Pakte alles snel en deskundig op. Fijn contact en neemt de tijd voor jouw verhaal en doet er vervolgens alles aan om het goed af te ronden.
Lees verder
autorijschool maaswijk
autorijschool maaswijk
15/05/2022
Geverifieerd
Van dag 1 een goed gevoel gehad bij Arcus Letselschade. Was voor het eerst dat ik met letselschade te maken had. Dit bedrijf is gewoon heel professioneel bezig en probeert je z.s.m. je normale leven te laten oppakken. Met de juiste advies en de juiste behandelingen. De communicatie met de contact persoon en mensen op kantoor was zeer goed. Ik hoop niet dat ik Arcus in de toekomst nodig zal hebben, maar indien nodig zal ik iedereen adviseren om dit bedrijf in te schakelen bij letselschade.
Lees verder

Waarom een aanrijding melden via Aanrijdinggehad.nl?

aanrijding gehad juridisch advies letselschade

Ontzorging

Na een ongeluk staat je hoofd niet naar administratieve rompslomp op juridisch gebied. Emotioneel niet maar het ontbreekt u geheel logisch ook aan kennis en expertise.

juridisch advies letselschade letselschade advies

Recht

In geval van een aanrijding/verkeersongeval heeft u veelal recht op een schadevergoeding.

advocaat letselschade juridisch advies letselschade

Schadevergoeding

Onze aangesloten specialistische letselschade advocaten weten exact of en hoe snel u in aanmerking komt voor een schadevergoeding

letselschade

Gratis en vrijblijvend

Het melden van een aanrijding is geheel gratis en vrijblijvend. Kunnen wij u niet verder helpen, hoeft u niks te betalen.

Laat u bellen voor gratis advies

Vul het formulier in en wij bellen u op, u krijgt gratis advies van onze letselschade expert.

Telefoonnummer *
Bel mij terug
Loading...
Beoordeeld met: Op basis van 752 ervaringen
Gratis en vrijblijvend Snel en eenvoudig Ervaren letselschade advocaten Landelijke dekking
blank

Laat u bellen voor gratis advies

Vul het formulier in en wij bellen u op, u krijgt gratis advies van onze letselschade expert.

Telefoonnummer *
Bel mij terug
Loading...
Beoordeeld met: Op basis van 752 ervaringen