(076) 700 27 75

Uw advocaat bij letselschade na een aanrijding Kosteloze hulp bij letselschade

Gratis telefonisch advies

Laat u bellen voor gratis advies

Vul het formulier in en wij bellen u op, u krijgt gratis advies van onze letselschade expert.

Telefoonnummer *
Bel mij terug
Loading...

Wervelletsel

Heeft u bij een ongeval wervelletsel opgelopen? Dan kunnen de gevolgen enorm zijn, zowel lichamelijk als mentaal. Gebeurde het ongeluk buiten uw schuld om? Dan kunt u wellicht aanspraak maken op een schadevergoeding. Een letselschadespecialist kan u bijstaan om deze schade te claimen.

Wat is wervelletsel?

De wervelkolom in het lichaam is in te delen in drie delen: de nekwervelkolom, met zeven wervels, de borstwervelkolom met 12 wervels en tot slot de lende wervelkolom, die bestaat uit 5 wervels. Bij een verkeerssongeval loopt u letsel op aan een van deze wervelgebieden.

Wervelletsel is een verstoring in de stevigheid en samenhang van de wervelkolom. Hierdoor kan schade ontstaan aan het ruggenmerg. Denk bijvoorbeeld aan een dwarslaesie. Is er vermoedelijk sprake van wervelletsel, dan zal er door de hulpdiensten zeer voorzichtig om moeten worden gegaan met u als slachtoffer.

Ook alleen de hulpdiensten mogen eerste hulp toepassen. Er is namelijk een groot risico dat er schade ontstaat aan de nek- of rugwervels of de zenuwbanen. Dit kan ernstige consequenties hebben, zoals verlamming. Bij wervelletsel kunt u verwondingen hebben boven het sleutelbeen, dus in het gebied rond de nekwervel.

Dit kan pijn aan de hals en het hoofd geven. Bij een kop-staartbotsing kan de impact hevig zijn op de nekwervel. U kunt daarbij uw bewustzijn verliezen. Bij wervelletsel in de lendenwervel of borstwervelkolom heeft u bijvoorbeeld letsel aan uw rug. Daar wilt u natuurlijk zo snel mogelijk vanaf en daar is een medische behandeling voor nodig.

Het artikel gaat verder onder onderstaande beoordeling:
8

“Door de nieuwsberichten welke Aanrijdinggehad.nl heeft geplaatst kwam ik erachter dat ik recht had op een schadevergoeding. Ondanks dat het verkeersongeluk dateerde van 3 maanden daarvoor. De schadevergoeding die ik heb gekregen was een lichte deken op de wond”

- Mark
Letselschade melden

Behandeling van wervelletsel en herstel

De behandeling van wervelletsel is afhankelijk van het type verwonding. Bij een scheur of breuk in de wervel is er soms geen behandeling nodig maar is vooral rust belangrijk. Zo kan het lichaam uit zichzelf herstellen. Dit is afhankelijk van of er schade is aan het ruggenmerg.

Is dit niet het geval, dan is de kans klein dat er een verlamming ontstaat. Bij gunstige breuken kan het ook zijn dat u een brace of een korset moet dragen. Zo kan de breuk met voldoende bedrust zonder risico genezen. Bij veel soorten wervelletsel is helaas een operatie nodig. Bijvoorbeeld omdat losse wervels hersteld moeten worden. Die kunnen veel schade aanbrengen en zelfs leiden tot verlammingsverschijnselen.

Bij een operatie worden dan pinnen en schroeven gebruikt om de wervels vast te zetten. Heeft u ook last van uitvalverschijnselen? Dan moet een neuroloog of neurologisch chirurg de operatie uitvoeren. Mogelijk kan die de schade herstellen en komt het gevoel weer terug na de operatie. De pinnen en schroeven worden dan na de operatie niet verwijderd.

Het kan ook zijn dat u ernstige schade op hebt gelopen aan het ruggenmerg waardoor u een dwarslaesie heeft. Dan is volledig herstel vaak niet mogelijk. U zult dan moeten revalideren en leren omgaan met de dwarslaesie en de gevolgen. Soms kan er door een intensieve revalidatie sprake zijn van enig herstel maar u zult vrijwel altijd blijvende impact op het dagelijks leven ervaren.

Gevolgen van wervelletsel

Afhankelijk van het type wervelletsel kunnen de gevolgen dus enorm zijn. Bij schade aan wervels maar niet de ruggenmerg zult u een tijdje moeten herstellen en rust moeten houden. U kunt uw werk niet uitvoeren. Ook in huis kunt u weinig doen. Elke taak die vanzelfsprekend is, is in elk geval tijdelijk zeer moeilijk of zelfs onmogelijk uit te voeren. Hopelijk kunt u uw leven bij spoedig herstel weer snel oppakken. Daarbij moeten ook emotionele problemen niet onderschat worden, een ongeluk heeft altijd impact.

Blijkt er ernstige letselschade met bijvoorbeeld een dwarslaesie tot gevolg, dan verandert uw leven compleet. Allereerst zult u moeten revalideren. Met geluk kan u bepaalde handelingen daarna weer uitvoeren. Maar de kans is zeer groot dat u nooit meer helemaal de oude wordt. Dat kan arbeidsongeschiktheid tot gevolg hebben. Ook zult u uw huis en omgeving moeten aanpassen op de situatie. En ook hier geldt dat de emotionele impact heel groot kan zijn en van invloed op uw levenslust.

Daarbij zijn er ook financiële gevolgen. U kunt tijdelijk of permanent uw beroep niet meer uitvoeren. Dit heeft verlies van inkomsten tot gevolg. Extra ziekenhuisbezoek heeft ook onvoorziene kosten tot gevolg. En u heeft mogelijk hulp in huis nodig omdat u bepaalde taken niet meer kunt uitvoeren.

Bij een dwarslaesie moet het huis wellicht worden aangepast. Deze aanpassingen brengen de nodige kosten met zich. U wilt natuurlijk niet voor deze kosten opdraaien wanneer iemand anders schuldig is aan het opgelopen letsel.

Het artikel gaat verder onder de optie om u terug te laten bellen
voor gratis juridisch advies bij letselschade:

Laat u bellen voor gratis advies

Vul het formulier in en wij bellen u op, u krijgt gratis advies van onze letselschade expert.

Telefoonnummer *
Bel mij terug
Loading...

Schadevergoeding bij wervelletsel claimen?

Wervelletsel kan verstrekkende gevolgen hebben. Zowel fysiek, mentaal als financieel. Een letselschadespecialist biedt hulp om de schade te verhalen op de partij die het ongeluk heeft veroorzaakt. Tijdens het hele traject staat een letselschade expert u bij. Indien nodig zelfs tot aan de rechtbank.

Voor uw claim is het van belang dat uw letsel goed op papier staat. Wordt een schadevergoeding toegewezen, dan moet de tegenpartij de juridische kosten betalen. Wanneer u letselschade heeft opgelopen door toe doen van een ander heeft u vrijwel altijd recht op een passende schadevergoeding.

Schakel een letselschadespecialist in

Een letselschade advocaat claimt voor u de schadevergoeding bij de verzekering van de aansprakelijke partij. Omdat dit goed te doen is daar veel kennis en ervaring voor nodig. Een letselschade expert heeft verstand van deze procedures. Wilt u ook in contact komen met een letselschade advocaat? Het enige wat u hoeft te doen is het invullen van het contact formulier. Vervolgens zal binnen 48 uur een letselschade expert met u opnemen. Wacht niet langer en krijg een schadevergoeding voor uw opgelopen letselschade.

Keer terug naar de letselschade pagina voor nog meer informatie over andere soorten letselschade!

Bekijk de ervaringen over Aanrijdinggehad.nl

9

Kaylee

  • Auto aanrijding

“De eerste uren na het ongeluk was ik in een lichte shock en niet instaat om helder na te denken. Met behulp van Aanrijdinggehad.nl werd er binnen een dag contact met me opgenomen. Naast vakkennis had men ook een luisterend oor”

8.7

Remco

  • Aangereden op de fiets

Aangereden worden was heftig. Ik heb hiervoor bij een psycholoog gelopen voordat ik weer op de fiets durfde te stappen. Door Aanrijdinggehad kwam ik in contact met een letselschadeadvocaat die mij hielp een schadevergoeding te claimen en met succes!

9.3

Petra

  • Aanrijding met een scooter

Betrokken, professioneel en goed advies. Na het oplopen van een gebroken arm door een aanrijding met een scooter, ben ik uitstekend geholpen. Ook heb ik alle ziekenhuis kosten vergoed gekregen.

10

Carmen

  • Zeer fijn geholpen

Ik ben heel tevreden over de hulp van de specialist! Ik kan het iedereen aanraden die letsel heeft opgelopen. Er komt op juridisch gebied zoveel op je af, dat verwacht je gewoon niet. De advocaat heeft alle zorgen bij mij weggenomen.

9.5

Furkan

  • Whiplash

Ik heb maanden niet mogen voetballen omdat ik een whiplash had. Dit kwam door een aan aanrijding van achteren toen ik stil stond bij een stoplicht. Het herstellen duurde lang maar gelukkig kreeg wel snel een schadevergoeding

8

Mark

  • Motor aanrijding

“Door de nieuwsberichten welke Aanrijdinggehad.nl heeft geplaatst kwam ik erachter dat ik recht had op een schadevergoeding. Ondanks dat het verkeersongeluk dateerde van 3 maanden daarvoor. De schadevergoeding die ik heb gekregen was een lichte deken op de wond”

8.6

Henk

  • Auto aanrijding

Terwijl ik op mijn fiets reed opende een auto zijn portier zonder te kijken, daar lag ik. Ik ben ZZP-er, 6 maanden later kan ik nog steeds niet volledig werken, door verschillende klachten. Met de hulp van Aanrijdinggehad.nl heb ik mijn misgelopen inkomsten netjes vergoed gekregen

 

Waarom een aanrijding melden via Aanrijdinggehad.nl?

aanrijding gehad juridisch advies letselschade

Ontzorging

Na een ongeluk staat je hoofd niet naar administratieve rompslomp op juridisch gebied. Emotioneel niet maar het ontbreekt u geheel logisch ook aan kennis en expertise.

juridisch advies letselschade letselschade advies

Recht

In geval van een aanrijding/verkeersongeval heeft u veelal recht op een schadevergoeding.

advocaat letselschade juridisch advies letselschade

Schadevergoeding

Onze aangesloten specialistische letselschade advocaten weten exact of en hoe snel u in aanmerking komt voor een schadevergoeding

letselschade

Gratis en vrijblijvend

Het melden van een aanrijding is geheel gratis en vrijblijvend. Kunnen wij u niet verder helpen, hoeft u niks te betalen.

Laat u bellen voor gratis advies

Vul het formulier in en wij bellen u op, u krijgt gratis advies van onze letselschade expert.

Telefoonnummer *
Bel mij terug
Loading...
Beoordeeld met: Op basis van 752 ervaringen
Gratis en vrijblijvend Snel en eenvoudig Ervaren letselschade advocaten Landelijke dekking

Laat u bellen voor gratis advies

Vul het formulier in en wij bellen u op, u krijgt gratis advies van onze letselschade expert.

Telefoonnummer *
Bel mij terug
Loading...
Beoordeeld met: Op basis van 752 ervaringen