(076) 700 27 75

Uw advocaat bij letselschade na een aanrijding Kosteloze hulp bij letselschade

 • Ervaren letselschade advocaten
 • Binnen 24 uur kosteloos advies
 • Succespercentage van 94,3%
 • Ruim 5000 slachtoffers bijgestaan
 • Alle benodigde expertise in huis
 • Laat gratis berekenen waar u recht op heeft
 • Landelijke dekking en snelle afwikkeling
 • Ervaren letselschade advocaten
 • Binnen 24 uur kosteloos advies
 • Succespercentage van 94,3%
 • Ruim 5000 slachtoffers bijgestaan
 • Alle benodigde expertise in huis
 • Laat gratis berekenen waar u recht op heeft
 • Landelijke dekking en snelle afwikkeling
Beoordeeld met: Op basis van 752 ervaringen

Laat ons gratis uw
schadeclaim verhalen.

Onze schade-expert neemt binnen 24 uur vrijblijvend telefonisch contact met u op.

Naam *
Telefoonnummer *
E-mailadres *
Is de ander schuldig aan het ongeval? *
Heeft u een schadeverzekering inzittenden (SVI)? *
Gratis advies
Loading...

Wervelletsel

Heeft u bij een ongeval wervelletsel opgelopen? Dan kunnen de gevolgen enorm zijn, zowel lichamelijk als mentaal. Gebeurde het ongeluk buiten uw schuld om? Dan kunt u wellicht aanspraak maken op een schadevergoeding. Een letselschadespecialist kan u bijstaan om deze schade te claimen.

Wat is wervelletsel?

De wervelkolom in het lichaam is in te delen in drie delen: de nekwervelkolom, met zeven wervels, de borstwervelkolom met 12 wervels en tot slot de lende wervelkolom, die bestaat uit 5 wervels. Bij een verkeerssongeval loopt u letsel op aan een van deze wervelgebieden.

Wervelletsel is een verstoring in de stevigheid en samenhang van de wervelkolom. Hierdoor kan schade ontstaan aan het ruggenmerg. Denk bijvoorbeeld aan een dwarslaesie. Is er vermoedelijk sprake van wervelletsel, dan zal er door de hulpdiensten zeer voorzichtig om moeten worden gegaan met u als slachtoffer.

Ook alleen de hulpdiensten mogen eerste hulp toepassen. Er is namelijk een groot risico dat er schade ontstaat aan de nek- of rugwervels of de zenuwbanen. Dit kan ernstige consequenties hebben, zoals verlamming. Bij wervelletsel kunt u verwondingen hebben boven het sleutelbeen, dus in het gebied rond de nekwervel.

Dit kan pijn aan de hals en het hoofd geven. Bij een kop-staartbotsing kan de impact hevig zijn op de nekwervel. U kunt daarbij uw bewustzijn verliezen. Bij wervelletsel in de lendenwervel of borstwervelkolom heeft u bijvoorbeeld letsel aan uw rug. Daar wilt u natuurlijk zo snel mogelijk vanaf en daar is een medische behandeling voor nodig.

Het artikel gaat verder onder onderstaande beoordeling:
8.7

Aangereden worden was heftig. Ik heb hiervoor bij een psycholoog gelopen voordat ik weer op de fiets durfde te stappen. Door Aanrijdinggehad kwam ik in contact met een letselschadeadvocaat die mij hielp een schadevergoeding te claimen en met succes!

- Remco
Letselschade melden

Behandeling van wervelletsel en herstel

De behandeling van wervelletsel is afhankelijk van het type verwonding. Bij een scheur of breuk in de wervel is er soms geen behandeling nodig maar is vooral rust belangrijk. Zo kan het lichaam uit zichzelf herstellen. Dit is afhankelijk van of er schade is aan het ruggenmerg.

Is dit niet het geval, dan is de kans klein dat er een verlamming ontstaat. Bij gunstige breuken kan het ook zijn dat u een brace of een korset moet dragen. Zo kan de breuk met voldoende bedrust zonder risico genezen. Bij veel soorten wervelletsel is helaas een operatie nodig. Bijvoorbeeld omdat losse wervels hersteld moeten worden. Die kunnen veel schade aanbrengen en zelfs leiden tot verlammingsverschijnselen.

Bij een operatie worden dan pinnen en schroeven gebruikt om de wervels vast te zetten. Heeft u ook last van uitvalverschijnselen? Dan moet een neuroloog of neurologisch chirurg de operatie uitvoeren. Mogelijk kan die de schade herstellen en komt het gevoel weer terug na de operatie. De pinnen en schroeven worden dan na de operatie niet verwijderd.

Het kan ook zijn dat u ernstige schade op hebt gelopen aan het ruggenmerg waardoor u een dwarslaesie heeft. Dan is volledig herstel vaak niet mogelijk. U zult dan moeten revalideren en leren omgaan met de dwarslaesie en de gevolgen. Soms kan er door een intensieve revalidatie sprake zijn van enig herstel maar u zult vrijwel altijd blijvende impact op het dagelijks leven ervaren.

Gevolgen van wervelletsel

Afhankelijk van het type wervelletsel kunnen de gevolgen dus enorm zijn. Bij schade aan wervels maar niet de ruggenmerg zult u een tijdje moeten herstellen en rust moeten houden. U kunt uw werk niet uitvoeren. Ook in huis kunt u weinig doen. Elke taak die vanzelfsprekend is, is in elk geval tijdelijk zeer moeilijk of zelfs onmogelijk uit te voeren. Hopelijk kunt u uw leven bij spoedig herstel weer snel oppakken. Daarbij moeten ook emotionele problemen niet onderschat worden, een ongeluk heeft altijd impact.

Blijkt er ernstige letselschade met bijvoorbeeld een dwarslaesie tot gevolg, dan verandert uw leven compleet. Allereerst zult u moeten revalideren. Met geluk kan u bepaalde handelingen daarna weer uitvoeren. Maar de kans is zeer groot dat u nooit meer helemaal de oude wordt. Dat kan arbeidsongeschiktheid tot gevolg hebben. Ook zult u uw huis en omgeving moeten aanpassen op de situatie. En ook hier geldt dat de emotionele impact heel groot kan zijn en van invloed op uw levenslust.

Daarbij zijn er ook financiële gevolgen. U kunt tijdelijk of permanent uw beroep niet meer uitvoeren. Dit heeft verlies van inkomsten tot gevolg. Extra ziekenhuisbezoek heeft ook onvoorziene kosten tot gevolg. En u heeft mogelijk hulp in huis nodig omdat u bepaalde taken niet meer kunt uitvoeren.

Bij een dwarslaesie moet het huis wellicht worden aangepast. Deze aanpassingen brengen de nodige kosten met zich. U wilt natuurlijk niet voor deze kosten opdraaien wanneer iemand anders schuldig is aan het opgelopen letsel.

Het artikel gaat verder onder de optie om u terug te laten bellen
voor gratis juridisch advies bij letselschade:

Laat u bellen voor gratis advies

Vul het formulier in en wij bellen u op, u krijgt gratis advies van onze letselschade expert.

Telefoonnummer *
Bel mij terug
Loading...

Schadevergoeding bij wervelletsel claimen?

Wervelletsel kan verstrekkende gevolgen hebben. Zowel fysiek, mentaal als financieel. Een letselschadespecialist biedt hulp om de schade te verhalen op de partij die het ongeluk heeft veroorzaakt. Tijdens het hele traject staat een letselschade expert u bij. Indien nodig zelfs tot aan de rechtbank.

Voor uw claim is het van belang dat uw letsel goed op papier staat. Wordt een schadevergoeding toegewezen, dan moet de tegenpartij de juridische kosten betalen. Wanneer u letselschade heeft opgelopen door toe doen van een ander heeft u vrijwel altijd recht op een passende schadevergoeding.

Schakel een letselschadespecialist in

Een letselschade advocaat claimt voor u de schadevergoeding bij de verzekering van de aansprakelijke partij. Omdat dit goed te doen is daar veel kennis en ervaring voor nodig. Een letselschade expert heeft verstand van deze procedures. Wilt u ook in contact komen met een letselschade advocaat? Het enige wat u hoeft te doen is het invullen van het contact formulier. Vervolgens zal binnen 48 uur een letselschade expert met u opnemen. Wacht niet langer en krijg een schadevergoeding voor uw opgelopen letselschade.

Keer terug naar de letselschade pagina voor nog meer informatie over andere soorten letselschade!

Wij hebben ruim 1500 slachtoffers naar tevredenheid bijgestaan

Het advocatenkantoor waar Aanrijding Gehad mee samenwerkt is Arcus Letselschade. Arcus Letselschade werkt landelijk, en behartigt de belangen van slachtoffers van aanrijdingen. Arcus staat voor deskundigheid en een transparante, voortvarende behandeling van de schade. Uit de Google reviews blijkt dat de werkwijze van de specialisten van Arcus Letselschade zeer goed gewaardeerd wordt:

UITSTEKEND
107 recensies op
Nicole Patatje
Nicole Patatje
04/01/2023
Ontzettend goed geholpen en altijd goed op de hoogte gebracht...de inzet is geweldig en ik ben heel erg dankbaar voor alles wat voor mij bereikt is...zorgvuldig en aandachtig werk geleverd...heel erg bedankt voor al uw goede zorgen en aandachtig werk..
Edward Verschoor
Edward Verschoor
21/12/2022
Prima geregeld m.b.t. afhandeling lestelschade van mijn ouders en snelle afwikkeling
Elf H
Elf H
20/12/2022
Ik ben voldoende geïnformeerd en ze spraken begrijpelijke taal. Ik ben tevreden over mijn zaak.
najima charif
najima charif
07/12/2022
Bent u nog opzoek naar iemand die uw letselschadezaak moet behandelen, dan zou ik zeker Arvid Letselschade benaderen. De communicatie en resultaten zijn top!
Naomi Pijl
Naomi Pijl
21/11/2022
Ik ben enorm geholpen! Kon geen betere advocaat wensen.
N Boz
N Boz
21/11/2022
Ik heb een hele goede ervaring met Arcus letselschade. Mr. J. (Jorg) van de Watering Heeft me geholpen.
Rolf en Natasja
Rolf en Natasja
18/11/2022
Arcus letselschade heeft zich volledig ingezet voor onze zaak. Zij hebben ons bijgestaan met hun uitstekende kennis en het voortouw genomen bij het bewandelde pad. We zijn alle tijd volledig op de hoogte gehouden. Bedankt.
Rob
Rob
13/11/2022
Ik ben goed geholpen. Alle informatie die voor mij van toepassing was duidelijk gedeeld. Heb zelf eigenlijk niets hoeven doen,zij hebben alles geregeld. Ik beveel deze maatschappij aan om je bij te staan.
Cees Ippel
Cees Ippel
11/11/2022
Met respect, kennis en kunde hebben wij bij een letselschade een zeer positieve ervaring met Arcus Letsschade. Met de aandacht voor persoon en rechtsgang is er op een bijzonder invulling gegeven aan onze zaak.
Michel De Bruijn
Michel De Bruijn
11/11/2022
Na 2 auto ongevallen, in 1 week tijd, letsel opgelopen. 1 mijn schuld, bij andere aanrijding, niet mijn schuld. Direct Arcus Letselschade gebeld, omdat wij bij mijn eerdere werkgever (Meeus Assurantiën) onze verzekerden altijd doorverwezen, naar Arcus! Ik was dus al bekend, met de zéér goede service, van Arcus. Óók onze verzekerden, waren altijd vol lof, over Arcus Letselschade!! Net als véle anderen, heb ik de behandeling van mijn zaak, als prettig en kundig ervaren. Zeer klantgericht en ook zéér professioneel/vakkundig! Ze nemen ook de tijd voor je. 👍👍 Ik ben zó blij, dat ik mijn zaak NIET heb aangemeld, bij mijn rechtsbijstandverzekering DAS, maar direct bij Arcus!!! (dat is gewoon mogelijk, ook al heb je een rechtsbijstandverzekering!) Bij je rechtsbijstandverzekering ben je slechts een 'nummertje', ze zijn niet te bereiken telefonisch én leven niet echt met je mee. Die willen het liefst het dossier zo snel mogelijk sluiten. Dus je bent dan véél beter af, met Arcus. De kosten van Arcus, worden door de aansprakelijke verzekeraar, ook gewoon vergoed. Dus het kostte mij niets. Dus ik zou Arcus Letselschade, aan iedereen aanbevelen! Óók vanuit mijn jarenlange beroep, als Schadebehandelaar voor verschillende verzekeraars/tussenpersonen, kan ik Arcus zeker aanbevelen! Zulke goede letselschadebureaus zijn er maar weinig.... 👍👍

Waarom een aanrijding melden via Aanrijdinggehad.nl?

aanrijding gehad juridisch advies letselschade

Ontzorging

Na een ongeluk staat je hoofd niet naar administratieve rompslomp op juridisch gebied. Emotioneel niet maar het ontbreekt u geheel logisch ook aan kennis en expertise.

juridisch advies letselschade letselschade advies

Recht

In geval van een aanrijding/verkeersongeval heeft u veelal recht op een schadevergoeding.

advocaat letselschade juridisch advies letselschade

Schadevergoeding

Onze aangesloten specialistische letselschade advocaten weten exact of en hoe snel u in aanmerking komt voor een schadevergoeding

letselschade

Gratis en vrijblijvend

Het melden van een aanrijding is geheel gratis en vrijblijvend. Kunnen wij u niet verder helpen, hoeft u niks te betalen.

Laat u bellen voor gratis advies

Vul het formulier in en wij bellen u op, u krijgt gratis advies van onze letselschade expert.

Telefoonnummer *
Bel mij terug
Loading...
Beoordeeld met: Op basis van 752 ervaringen
Gratis en vrijblijvend Snel en eenvoudig Ervaren letselschade advocaten Landelijke dekking

Laat u bellen voor gratis advies

Vul het formulier in en wij bellen u op, u krijgt gratis advies van onze letselschade expert.

Telefoonnummer *
Bel mij terug
Loading...
Beoordeeld met: Op basis van 752 ervaringen