(076) 700 27 75

Uw advocaat bij letselschade na een aanrijding Kosteloze hulp bij letselschade

Wat voor soort letselschade heb ik?

Wat is letselschade?

U kunt spreken van letselschade als u door iemand anders een letsel, kwetsuur, blessure of verwonding hebt opgelopen en hier hinder van ondervindt. Het is de schade die voortgekomen is uit letsel dat u bij het deelnemen aan het verkeer bent opgelopen. Deze schade is dan door een andere weggebruiker veroorzaakt en u moet als gevolg daarvan extra kosten maken. Die kosten moeten natuurlijk vergoed worden. Klik hier voor de actuele letselschadebedragen.

Er zijn verschillende typen letselschade, die variëren van lichte schade tot schade met een grote impact op uw kwaliteit van leven. Wilt u uitvoerige informatie lezen over de verschillende typen kwetsuren? Klik dan op een van de buttons boven deze tekst.

Verschillende soorten letselschade

We praten over letselschade wanneer iemand lichamelijke of geestelijke schade heeft opgelopen ten gevolge van een ongeval. De ernst van de opgelopen letselschade kan variëren. Denk bijvoorbeeld aan onderstaande letsels:

Daarnaast kan er ook sprake zijn van psychische schade als gevolg van het ongeluk. Dit is het geval wanneer u hevig getraumatiseerd bent door het voorval.

Psychische letselschade

Naast de zichtbare letselschade moet u niet onderschatten wat een verkeersongeval psychisch met u kan doen. Vaak worden mentale klachten onderschat en niet snel opgemerkt. Ook kunt u op een later moment pas last krijgen van deze psychische klachten. Hiervoor dient u smartengeld te ontvangen. Dit soort letselschade is niet uit te drukken in een vast bedrag. Maar wordt bepaald door een oordeel van een arts. Het is daarom belangrijk dat u spoedig een arts raadpleegt zodat u de medische documentatie op orde heeft.

Stel dat u net bent aangereden in het verkeer en dat dit buiten uw schuld om gebeurt is, dan kan het zijn dat u daarbij letselschade heeft opgelopen. Afhankelijk van de omstandigheden bij het ongeluk ontstaat er dan een trauma. Er zijn grote verschillen tussen de soorten letselschade. Daarmee verschilt ook de impact op uw huidige levenssituatie en kunnen de herstelperiodes enorm uiteenlopen.

Het herstel van letselschade

Een schaafwondje herstelt relatief snel in verhouding tot een botbreuk. Zwaarder letsel kan ervoor zorgen dat uw bepaalde werkzaamheden niet meer kunt uitvoeren of u tijdelijk arbeidsongeschikt maken. Sommige soorten letselschade zijn zelfs zo ernstig dat u uw leven erop moet aanpassen. Hierbij moet gedacht worden aan een verlamming, dwarslaesie of ernstige psychische schade.

Wat biedt deze pagina?

Op deze pagina vindt u verschillende letselschades die u mogelijk opgelopen heeft bij een verkeersongeval. Wanneer u meer wilt weten over uw soort letselschade kunt u klikken op de desbetreffende button. Hierdoor opent zich een pagina met informatie over het soort letselschade. Ook informeert deze pagina over hoe u hulp kunt krijgen bij het claimen van een mogelijke schadevergoeding.

Hulp bij het claimen van een schadevergoeding

Na een ongeluk komt er veel op u af terwijl het belangrijkste is dat u zo goed mogelijk herstelt van de opgelopen letselschade. Het herstel kan flinke kosten met zich meebrengen en daar wilt u natuurlijk niet voor opdraaien. U heeft mogelijk recht op een schadevergoeding. Letselschade kan vele oorzaken hebben. Het gaat erom dat u letselschade heeft opgelopen ten gevolge van een ongeluk die veroorzaakt is door een andere partij. Een letschadespecialist kan voor u de schadevergoeding claimen waar u mogelijk recht op heeft. Wilt u niet langer wachten? Vul dan uw gegevens in en een letselschadespecialist neemt binnen 48 uur contact met u op.

Laat u bellen voor gratis advies

Vul het formulier in en wij bellen u op, u krijgt gratis advies van onze letselschade expert.

Telefoonnummer *
Bel mij terug
Loading...
Beoordeeld met: Op basis van 752 ervaringen
Gratis en vrijblijvend Snel en eenvoudig Ervaren letselschade advocaten Landelijke dekking

Laat u bellen voor gratis advies

Vul het formulier in en wij bellen u op, u krijgt gratis advies van onze letselschade expert.

Telefoonnummer *
Bel mij terug
Loading...
Beoordeeld met: Op basis van 752 ervaringen