(076) 700 27 75

Uw advocaat bij letselschade na een aanrijding Kosteloze hulp bij letselschade

Gratis telefonisch advies

Laat u bellen voor gratis advies

Vul het formulier in en wij bellen u op, u krijgt gratis advies van onze letselschade expert.

Telefoonnummer *
Bel mij terug
Loading...

Whiplash

Als u betrokken bent geraakt bij een verkeersongeval is dat natuurlijk een ontzettend nare gebeurtenis. Een nekletsel is een veelvoorkomend letsel na een aanrijding. Door de impact van het ongeval kunnen de wervels in de nek een behoorlijke klap krijgen. Om een voorbeeld te geven kunt u bij een kop-staartbotsing een whiplash oplopen, doordat de klap vanachter ervoor zorgt dat uw hoofd eerst naar achteren slaat en vervolgens naar voren toe klapt.

Wat is een whiplash?

Wanneer het lichaam zich niet heeft kunnen voorbereiden op de impact, zullen de spieren, pezen en wervels in de nek zeer onverwacht worden blootgesteld aan een hevige klap. Het ongeluk kan resulteren in een whiplash, wat een behoorlijke impact op uw dagelijks leven. Het belangrijkste is dat u zo snel mogelijk herstelt van deze klachten. In dit artikel wordt de symptomen en het herstel van een whiplash besproken.

Wat zijn de symptomen van een whiplash?

Een whiplash ontstaat wanneer het hoofd door de plotselinge impact een forse klap krijgt, waarbij de halswervelkolom wordt uitgerekt. De klachten die daardoor ontstaan zijn zeer vervelend en kunnen langdurig aanhouden. Meestal uiten de klachten zich in:

 • Hoofdpijn
 • Nekpijn
 • Rugpijn
 • Schouderklachten
 • Slapeloosheid
 • Evenwichtsproblemen
 • Vergeetachtigheid
 • Concentratiestoornissen

De letselschade na whiplash kunnen heftig zijn en uw leven voor altijd beïnvloeden. In de meeste gevallen verdwijnen de klachten binnen een half jaar. Helaas komt het bij een kleine minderheid toch voor dat de klachten chronisch zijn.

Het artikel gaat verder onder onderstaande beoordeling:
8.7

Aangereden worden was heftig. Ik heb hiervoor bij een psycholoog gelopen voordat ik weer op de fiets durfde te stappen. Door Aanrijdinggehad kwam ik in contact met een letselschadeadvocaat die mij hielp een schadevergoeding te claimen en met succes!

- Remco
Letselschade melden

De gevolgen van een whiplash

Sommige mensen kunnen ook geen licht of geluid meer verdragen of zijn niet langer in staat in een drukke omgeving te functioneren. Dit heeft een negatieve invloed op uw dagelijkse werkzaamheden. Wellicht kunt u niet meer werken of geen huishoudelijke taken meer uitvoeren. De diagnose whiplash is voor een arts lastig lastig te bepalen. Er zijn op dit moment nog geen exacte richtlijnen om deze diagnose te stellen. Twijfelt uw arts over de diagnose, dan raden we een second-opinion van een andere arts aan.

Psychische schade 

Er kan ook sprake zijn van psychische problemen zoals:

 • Somberheid
 • Angststoornissen
 • Depressiviteit

Het vaststellen of er daadwerkelijk sprake is van een whiplash is niet eenvoudig. Het is belangrijk dat u met deze klachten tijdig een arts bezoekt om de klachten te documenteren. Wanneer u tijdig een arts informeert over uw klachten, zal de arts beter kunnen inschatten hoe ernstig de klachten gaan worden en hoe lang het herstel gaat duren.

Het herstel

Het is van groot belang dat u uw nek niet geheel ontlast, hierdoor verslappen de nekspieren en kunnen de pijnklachten toenemen. Het is de bedoeling dat u uw nek ontziet, maar ook de kans geeft aan te sterken door de nekspieren te gebruiken. Er kan gebruikt worden gemaakt van een halskraag maar is dus alleen de eerste dagen en deze is bij zware inspanning van de nek aan te raden. Verder moet u denken aan een aantal fysiotherapiebehandelingen afhankelijk van de ernst van uw nekklachten.

 • Bij lichte klachten is na één week ongeveer 50% van de mensen herstelt van de whiplash
 • Bij gemiddelde klachten is na ongeveer 45 dagen ruim driekwart van de mensen herstelt van een whiplash.
 • Bij ernstige klachten kan het oplopen van drie tot zelfs langer dan zes maanden.

Wanneer u na een maand nog steeds last ondervindt van de whiplash is er sprake van een trage genezing en is de kans groot op chronische klachten. Bij het oplopen van een whiplash kunt u aanspraak maken op een schadevergoeding. Er is namelijk sprake van onverwachte, extra kosten en u kunt (tijdelijk) uit de running zijn, wat leidt tot  inkomstenderving. Om te bepalen of u recht heeft op een schadeloosstelling raden wij u aan een letselschadespecialist in te schakelen.

Er bestaat geen standaard vergoeding voor een whiplash, omdat de vergoeding afhankelijk is van een aantal factoren. De hoogte wordt door verschillende factoren bepaald. Er wordt gekeken naar de ernst van de schade, de duur van het herstel en de invloed van de letselschade op uw dagelijks functioneren.

Het artikel gaat verder onder de optie om u terug te laten bellen
voor gratis juridisch advies bij letselschade:

Laat u bellen voor gratis advies

Vul het formulier in en wij bellen u op, u krijgt gratis advies van onze letselschade expert.

Telefoonnummer *
Bel mij terug
Loading...

Vrijblijvende juridische hulp

Uiteraard is de eerste prioriteit dat u herstelt van de whiplash, maar daarnaast is het financiële aspect ook belangrijk. Misschien moet u extra medische kosten maken of huishoudelijke hulp inhuren. Terwijl u werkt aan uw herstel kunnen gespecialiseerde letselschadejuristen de gerechtelijke procedure voor u verzorgen en u daarbij begeleiden. Vanwege de complexiteit is dit ten zeerste aan te raden. De kosten die gemaakt worden bij deze juridische procedure, zullen verhaald worden op de tegenpartij. Het is van belang om de klachten zo snel mogelijk na het verkeersongeval vast te laten leggen door een arts.

Direct na het ongeval kunt u de schade melden Aanrijdinggehad.nl. Daar vult u het letselschade formulier in, wat dient als informatie voor de specialist. Deze neemt binnen 48 uur contact met u op. Zodra de letselschadespecialist van mening is dat u recht heeft op een schadevergoeding, zult u vrijblijvend worden begeleid in het verdere traject. Bij Aanrijdinggehad.nl bent u verzekerd van de beste specialisten die veel ervaring hebben op het gebied van letselschade en u volledig zullen ontzorgen.

Hulp bij een schadevergoeding

U heeft zeker recht op een schadevergoeding wanneer u een letsel oploopt als het niet uw eigen schuld is. Nu is het logisch dat uw hoofd niet naar papierwerk staat wanneer u net een heftig ongeluk hebt meegemaakt. Er komen ingewikkelde juridische vraagstukken bij kijken en soms zelfs een lange onderhandeling over het bedrag van de schadevergoeding. Daar wilt u, tijdens het herstel, niet al te veel mee bezig zijn. Het kan namelijk onnodige stress opleveren, wat u afleidt van het herstellen van uw lichaam. Gebleken is dat veel mensen toch zelf proberen de schade te claimen. Het kan zijn dat later dan blijkt dat ze de energie, kennis en durf ontberen om tot zaken te komen en dus naast de verdiende schadevergoeding grijpen. Om dit scenario te voorkomen is het verstandig op een letselschade advocaat in te zetten. De letselschade advocaat zorgt ervoor dat u de maximale schadevergoeding ontvangt zonder dat u zich daar druk over hoeft te maken.

Waar moet u op letten bij schade claimen?

Wanneer u ervoor kiest om letselschade van de whiplash de claimen, is het belangrijk dat u bewijs kunt overleggen van de geleden schade. In dit geval de whiplash. Maak hiervoor een goede documentatie van het letsel. Dit kan bijvoorbeeld zijn door middel van een rapport van de medische behandelingen. Het daarom van belang dat u meteen een arts bezoekt na het ongeval, zodat het letsel op papier wordt gezet. Daarnaast is het verstandig om een juridisch expert om hulp te vragen, zoals een letselschadespecialist. Die kent uiteraard alle juridische procedures en kan u tot aan de rechtszaak begeleiden. Zo weet u zeker dat het proces op de juiste manier zal verlopen.

Schakel hulp in van een letselschade expert

Door het contactformulier zo volledig mogelijk in te vullen ontvangt u snel vrijblijvend letselschade advies. Met hulp van een letselschade expert krijgt u de vergoeding waar u recht op heeft.

Keer terug naar de letselschade pagina voor nog meer informatie over andere soorten letselschade!

Bekijk de ervaringen over Aanrijdinggehad.nl

9.5

Furkan

 • Whiplash

Ik heb maanden niet mogen voetballen omdat ik een whiplash had. Dit kwam door een aan aanrijding van achteren toen ik stil stond bij een stoplicht. Het herstellen duurde lang maar gelukkig kreeg wel snel een schadevergoeding

10

Carmen

 • Zeer fijn geholpen

Ik ben heel tevreden over de hulp van de specialist! Ik kan het iedereen aanraden die letsel heeft opgelopen. Er komt op juridisch gebied zoveel op je af, dat verwacht je gewoon niet. De advocaat heeft alle zorgen bij mij weggenomen.

9.3

Petra

 • Aanrijding met een scooter

Betrokken, professioneel en goed advies. Na het oplopen van een gebroken arm door een aanrijding met een scooter, ben ik uitstekend geholpen. Ook heb ik alle ziekenhuis kosten vergoed gekregen.

8.7

Remco

 • Aangereden op de fiets

Aangereden worden was heftig. Ik heb hiervoor bij een psycholoog gelopen voordat ik weer op de fiets durfde te stappen. Door Aanrijdinggehad kwam ik in contact met een letselschadeadvocaat die mij hielp een schadevergoeding te claimen en met succes!

8.6

Henk

 • Auto aanrijding

Terwijl ik op mijn fiets reed opende een auto zijn portier zonder te kijken, daar lag ik. Ik ben ZZP-er, 6 maanden later kan ik nog steeds niet volledig werken, door verschillende klachten. Met de hulp van Aanrijdinggehad.nl heb ik mijn misgelopen inkomsten netjes vergoed gekregen

 

9

Kaylee

 • Auto aanrijding

“De eerste uren na het ongeluk was ik in een lichte shock en niet instaat om helder na te denken. Met behulp van Aanrijdinggehad.nl werd er binnen een dag contact met me opgenomen. Naast vakkennis had men ook een luisterend oor”

8

Mark

 • Motor aanrijding

“Door de nieuwsberichten welke Aanrijdinggehad.nl heeft geplaatst kwam ik erachter dat ik recht had op een schadevergoeding. Ondanks dat het verkeersongeluk dateerde van 3 maanden daarvoor. De schadevergoeding die ik heb gekregen was een lichte deken op de wond”

Waarom een aanrijding melden via Aanrijdinggehad.nl?

aanrijding gehad juridisch advies letselschade

Ontzorging

Na een ongeluk staat je hoofd niet naar administratieve rompslomp op juridisch gebied. Emotioneel niet maar het ontbreekt u geheel logisch ook aan kennis en expertise.

juridisch advies letselschade letselschade advies

Recht

In geval van een aanrijding/verkeersongeval heeft u veelal recht op een schadevergoeding.

advocaat letselschade juridisch advies letselschade

Schadevergoeding

Onze aangesloten specialistische letselschade advocaten weten exact of en hoe snel u in aanmerking komt voor een schadevergoeding

letselschade

Gratis en vrijblijvend

Het melden van een aanrijding is geheel gratis en vrijblijvend. Kunnen wij u niet verder helpen, hoeft u niks te betalen.

Laat u bellen voor gratis advies

Vul het formulier in en wij bellen u op, u krijgt gratis advies van onze letselschade expert.

Telefoonnummer *
Bel mij terug
Loading...
Beoordeeld met: Op basis van 752 ervaringen
Gratis en vrijblijvend Snel en eenvoudig Ervaren letselschade advocaten Landelijke dekking

Laat u bellen voor gratis advies

Vul het formulier in en wij bellen u op, u krijgt gratis advies van onze letselschade expert.

Telefoonnummer *
Bel mij terug
Loading...
Beoordeeld met: Op basis van 752 ervaringen