(076) 700 27 75

Uw advocaat bij letselschade na een aanrijding Kosteloze hulp bij letselschade

Terug naar overzicht

Kop-staartbotsing gehad?

7 september 2017
kopstaartbotsing

Net een kop-staartbotsing gehad? Vraagt u zichzelf af wat er nu dient te gebeuren? Dan bent u hier aan het juiste adres!

Kopstaartbotsing in het kort

  • Kop-staartbotsingen zijn auto-ongelukken die vaak voorkomen
  • Degene die u vanachter aanreed, is doorgaans verantwoordelijk voor de gevolgen van het ongeval dat hij/zij veroorzaakt heeft
  • Letselschade is de schade waarvan u last ondervindt nadat u gewond raakte bij een ongeval
  • Letselschade omvat zowel een materiële (financieel) als immateriële (smartengeld) component

Dagelijks worden we onderweg geconfronteerd met drukte, lange files en een enorme stroom vrachtverkeer. Dit leidt tot heel wat ongevallen. Hierbij is de kop-staart botsing één van de vaakst voorkomende types auto-ongelukken.

Heeft u een kop-staartbotsinggehad? Dan zijn er veelal vaak meerdere mensen betrokken en letsels zijn regelmatig ernstig, ook al is de snelheid matig. Klachten van nek en rug, als ook hoofdletsels zijn helaas vaak het resultaat; meestal in de vorm van een whiplash. Whiplash klachten verdwijnen niet zomaar en kunnen helaas chronisch worden. In dat geval staan ze het normaal functioneren ernstig in de weg.

Heeft u een kop-staartbotsing gehad dan is degene die achterop rijdt in beginsel aansprakelijk voor de door u opgelopen letselschade. U kunt dus kosteloos bijgestaan worden bij het verhalen van de schade. Als je een verkeersongeval hebt gehad komt er doorgaans veel op je af.

Allereerst bent u enorm geschrokken en uw hoofd staat niet naar het regelen van juridische zaken. Daarbij is de kans groot dat je geen kennis hebt van juridische zaken en weet je al helemaal niets van datgene waar je recht op hebt. Ondertussen kun je misschien niet meer werken, maar lopen de kosten wel op. Een goede letselschade advocaat kunt u al heel snel helpen aan een voorschot voor de kosten die er aan zitten te komen.

Het artikel gaat verder onder onderstaande beoordeling:
8

“Door de nieuwsberichten welke Aanrijdinggehad.nl heeft geplaatst kwam ik erachter dat ik recht had op een schadevergoeding. Ondanks dat het verkeersongeluk dateerde van 3 maanden daarvoor. De schadevergoeding die ik heb gekregen was een lichte deken op de wond”

- Mark
Letselschade melden

Aansprakelijkheid kop-staartbotsing

De regels inzake een kop-staartbotsing zijn juridisch vrij helder. Diegene die u langs achter heeft aangereden in beginsel verantwoordelijk voor de gevolgen van dit ongeval, aldus de wetgever. Deze automobilist dient namelijk steeds voldoende afstand te bewaren tot zijn voorganger, om een aanrijding te kunnen voorkomen wanneer er zich een noodsituatie voordoet.

Heeft u een kop-staartbotsing gehad, dan gaat de wetgever er dan ook vanuit dat er onvoldoende afstand werd gehouden en is de achterop-rijder bijgevolg aansprakelijk voor uw letselschade. Dit betekent dat u geheel schadeloos gesteld moet worden en dus recht heeft op vergoeding(en).

Letselschade

Schade die u ondervindt na een ongeval waarbij u gewond bent geraakt, wordt letselschade genoemd. Letselschade omvat zowel een materiële als immateriële component. Vermits beide componenten erg van elkaar verschillen, worden ze even verduidelijkt.

De materiële component omvat financiële schade (medische kosten als behandelingen, kosten voor hulp in het huishouden of aanpassingswerken binnenshuis of rondom). Maar hou bijvoorbeeld ook rekening met gederfde inkomsten als u een kop-staartbotsing gehad heeft en hierdoor minder of helemaal niet in staat bent arbeid te verrichten waardoor u bijgevolg inkomsten misloopt. Voor een ZZP-er kunnen de gevolgen zich direct na het ongeval al manifesteren. Stond u echter net voor een contractverlenging, die nu niet doorgaat, dan bent u uiteraard ook inkomsten mislopen.

Het immateriële component omvat de schade die niet in specifieke geldbedragen uit te drukken valt: pijn, littekens, angst en het verdriet om eventuele lichamelijke beperkingen. De schadevergoeding voor immateriële schade wordt smartengeld genoemd. De hoeveelheid smartengeld hangt af van de mate waarin deze niet-financiële klachten zich voordoen.

Aanrijding gehad door kop-staartbotsing? Vul snel het contact formulier in en er neemt binnen 48 uur nog een letselschade specialist contact met u op!

Wij hebben ruim 1500 slachtoffers naar tevredenheid bijgestaan

Het advocatenkantoor waar Aanrijding Gehad mee samenwerkt is Arcus Letselschade. Arcus Letselschade werkt landelijk, en behartigt de belangen van slachtoffers van aanrijdingen. Arcus staat voor deskundigheid en een transparante, voortvarende behandeling van de schade. Uit de Google reviews blijkt dat de werkwijze van de specialisten van Arcus Letselschade zeer goed gewaardeerd wordt:

UITSTEKEND
161 recensies op
Rachid Elaita
Rachid Elaita
27/12/2023
Ben heel tevreden met de samenwerking die ik heb mogen ervaren met dhr Watering. Vlotte communicatie en een prima resultaat
Patrick Van den haselkamp
Patrick Van den haselkamp
14/12/2023
Ik heb hele goede ervaringen beleefd,met mr.T.van der ven. Ze heeft ontzettend goed haar best gedaan voor mij.ondanks dat het mijn eigen schuld was (aanrijding). Heeft MR Tessa van der ven mij toch kunnen helpen via inzittende verzekering. Waardoor ik voor 90 procent ben hersteld. Ik zal arcus bij iedereen aanraden
Arek Serafin
Arek Serafin
14/12/2023
Bardzo pomocny Adwokat dostępny z polskim tłumaczem. Polecam :)
Joyce Leijen
Joyce Leijen
07/12/2023
Zeer tevreden. Ze hanteren echt een betrokken en persoonlijke benadering. Communicatie is echt prettig, duidelijk en conform afspraak.
Marjan Polman
Marjan Polman
01/12/2023
Na kontakt gezocht te hebben met Arcus Letsel schade werd ik empatisch en deskundig geholpen door Mevrouw Parinussa. Dat was een hele opluchting in een lastige situatie. Mevrouw Parinussa handelde de kwestie voor me af,waardoor ik me ontzorgd voelde ,en er een redelijke afronding kwam. Heel hartelijk bedankt !
El
El
01/12/2023
Op aanraden ben ik bij advocaat Mark Huigen terecht gekomen. Ik ben super tevreden met zijn professionele manier van werken en ik raad hem zelf ook aan. Meelevend en duidelijke, transparante communicatie. Ik werd voortdurend van alle ontwikkelingen op de hoogte gehouden en als ik met vragen zat dan was hij makkelijk bereikbaar. Dit gaf mij het gevoel dat ik werd vertegenwoordigd door iemand die zich volledig voor mij inzet. Het eindresultaat van mijn claim is daar het bewijs van. Heel erg bedankt voor alle hulp, motivatie en inzet meneer Huigen!
Wirin Jiawan
Wirin Jiawan
18/11/2023
Oeps, eindelijk is het gelukt dank zij advocaat Jorg van de Watering. Het was een complexe zaak, hij heeft het tot het laatste eind getrokken. Hij kent de kneepjes van het vak. Een zaak uit het jaar 2021 zelfs de tegenpartij was doorgereden en wilde niet meewerken. Dat hij zelf de zaak bij de Rechter heeft gebracht en dat wij de zaak hebben gewonnen. Ik werd voortdurend op de hoogte gehouden. Het is een aanrader om bij Jorg van de Watering aan te melden voor professionele hulp en begeleiding van schades. Kennis kunde en professionele begeleiding staan heel hoog in het vaandel bij Arcus Letselschade. Zeker een aanrader om bij hem te melden . Jorg nog bedankt voor alles!
Denise De Voos
Denise De Voos
15/11/2023
Super fijn geholpen door Arcus letselschade. Het is een fijn bedrijf die zeer vriendelijk en behulpzaam is. Ze nemen de tijd voor je verhaal, kijken samen naar de beste oplossing en handelen snel.
Sylvia Buitendijk
Sylvia Buitendijk
05/11/2023
Wij zijn zeer goed in onze zaak geholpen. Alles is uitgelegd in de taal die wij ook begrijpen. Ik voelde me begrepen, en ze werken hard voor je zaak.

Laat u bellen voor gratis advies

Vul het formulier in en wij bellen u op, u krijgt gratis advies van onze letselschade expert.

Telefoonnummer *
Bel mij terug
Loading...
Beoordeeld met: Op basis van 752 ervaringen
Gratis en vrijblijvend Snel en eenvoudig Ervaren letselschade advocaten Landelijke dekking

Laat u bellen voor gratis advies

Vul het formulier in en wij bellen u op, u krijgt gratis advies van onze letselschade expert.

Telefoonnummer *
Bel mij terug
Loading...
Beoordeeld met: Op basis van 752 ervaringen