(076) 700 27 75

Uw advocaat bij letselschade na een aanrijding Kosteloze hulp bij letselschade

Terug naar overzicht

Kop-staartbotsing gehad?

7 september 2017
kopstaartbotsing

Net een kop-staartbotsing gehad? Vraagt u zichzelf af wat er nu dient te gebeuren? Dan bent u hier aan het juiste adres!

Kopstaartbotsing in het kort

 • Kop-staartbotsingen zijn auto-ongelukken die vaak voorkomen
 • Degene die u vanachter aanreed, is doorgaans verantwoordelijk voor de gevolgen van het ongeval dat hij/zij veroorzaakt heeft
 • Letselschade is de schade waarvan u last ondervindt nadat u gewond raakte bij een ongeval
 • Letselschade omvat zowel een materiële (financieel) als immateriële (smartengeld) component

Dagelijks worden we onderweg geconfronteerd met drukte, lange files en een enorme stroom vrachtverkeer. Dit leidt tot heel wat ongevallen. Hierbij is de kop-staart botsing één van de vaakst voorkomende types auto-ongelukken.

Heeft u een kop-staartbotsinggehad? Dan zijn er veelal vaak meerdere mensen betrokken en letsels zijn regelmatig ernstig, ook al is de snelheid matig. Klachten van nek en rug, als ook hoofdletsels zijn helaas vaak het resultaat; meestal in de vorm van een whiplash. Whiplash klachten verdwijnen niet zomaar en kunnen helaas chronisch worden. In dat geval staan ze het normaal functioneren ernstig in de weg.

Heeft u een kop-staartbotsing gehad dan is degene die achterop rijdt in beginsel aansprakelijk voor de door u opgelopen letselschade. U kunt dus kosteloos bijgestaan worden bij het verhalen van de schade. Als je een verkeersongeval hebt gehad komt er doorgaans veel op je af.

Allereerst bent u enorm geschrokken en uw hoofd staat niet naar het regelen van juridische zaken. Daarbij is de kans groot dat je geen kennis hebt van juridische zaken en weet je al helemaal niets van datgene waar je recht op hebt. Ondertussen kun je misschien niet meer werken, maar lopen de kosten wel op. Een goede letselschade advocaat kunt u al heel snel helpen aan een voorschot voor de kosten die er aan zitten te komen.

Het artikel gaat verder onder onderstaande beoordeling:
8.6

Terwijl ik op mijn fiets reed opende een auto zijn portier zonder te kijken, daar lag ik. Ik ben ZZP-er, 6 maanden later kan ik nog steeds niet volledig werken, door verschillende klachten. Met de hulp van Aanrijdinggehad.nl heb ik mijn misgelopen inkomsten netjes vergoed gekregen

 

- Henk
Letselschade melden

Aansprakelijkheid kop-staartbotsing

De regels inzake een kop-staartbotsing zijn juridisch vrij helder. Diegene die u langs achter heeft aangereden in beginsel verantwoordelijk voor de gevolgen van dit ongeval, aldus de wetgever. Deze automobilist dient namelijk steeds voldoende afstand te bewaren tot zijn voorganger, om een aanrijding te kunnen voorkomen wanneer er zich een noodsituatie voordoet.

Heeft u een kop-staartbotsing gehad, dan gaat de wetgever er dan ook vanuit dat er onvoldoende afstand werd gehouden en is de achterop-rijder bijgevolg aansprakelijk voor uw letselschade. Dit betekent dat u geheel schadeloos gesteld moet worden en dus recht heeft op vergoeding(en).

Letselschade

Schade die u ondervindt na een ongeval waarbij u gewond bent geraakt, wordt letselschade genoemd. Letselschade omvat zowel een materiële als immateriële component. Vermits beide componenten erg van elkaar verschillen, worden ze even verduidelijkt.

De materiële component omvat financiële schade (medische kosten als behandelingen, kosten voor hulp in het huishouden of aanpassingswerken binnenshuis of rondom). Maar hou bijvoorbeeld ook rekening met gederfde inkomsten als u een kop-staartbotsing gehad heeft en hierdoor minder of helemaal niet in staat bent arbeid te verrichten waardoor u bijgevolg inkomsten misloopt. Voor een ZZP-er kunnen de gevolgen zich direct na het ongeval al manifesteren. Stond u echter net voor een contractverlenging, die nu niet doorgaat, dan bent u uiteraard ook inkomsten mislopen.

Het immateriële component omvat de schade die niet in specifieke geldbedragen uit te drukken valt: pijn, littekens, angst en het verdriet om eventuele lichamelijke beperkingen. De schadevergoeding voor immateriële schade wordt smartengeld genoemd. De hoeveelheid smartengeld hangt af van de mate waarin deze niet-financiële klachten zich voordoen.

Aanrijding gehad door kop-staartbotsing? Vul snel het contact formulier in en er neemt binnen 48 uur nog een letselschade specialist contact met u op!

Bekijk de ervaringen over Aanrijdinggehad.nl

8.6

Henk

 • Auto aanrijding

Terwijl ik op mijn fiets reed opende een auto zijn portier zonder te kijken, daar lag ik. Ik ben ZZP-er, 6 maanden later kan ik nog steeds niet volledig werken, door verschillende klachten. Met de hulp van Aanrijdinggehad.nl heb ik mijn misgelopen inkomsten netjes vergoed gekregen

 

9.5

Furkan

 • Whiplash

Ik heb maanden niet mogen voetballen omdat ik een whiplash had. Dit kwam door een aan aanrijding van achteren toen ik stil stond bij een stoplicht. Het herstellen duurde lang maar gelukkig kreeg wel snel een schadevergoeding

9.3

Petra

 • Aanrijding met een scooter

Betrokken, professioneel en goed advies. Na het oplopen van een gebroken arm door een aanrijding met een scooter, ben ik uitstekend geholpen. Ook heb ik alle ziekenhuis kosten vergoed gekregen.

8

Mark

 • Motor aanrijding

“Door de nieuwsberichten welke Aanrijdinggehad.nl heeft geplaatst kwam ik erachter dat ik recht had op een schadevergoeding. Ondanks dat het verkeersongeluk dateerde van 3 maanden daarvoor. De schadevergoeding die ik heb gekregen was een lichte deken op de wond”

10

Carmen

 • Zeer fijn geholpen

Ik ben heel tevreden over de hulp van de specialist! Ik kan het iedereen aanraden die letsel heeft opgelopen. Er komt op juridisch gebied zoveel op je af, dat verwacht je gewoon niet. De advocaat heeft alle zorgen bij mij weggenomen.

8.7

Remco

 • Aangereden op de fiets

Aangereden worden was heftig. Ik heb hiervoor bij een psycholoog gelopen voordat ik weer op de fiets durfde te stappen. Door Aanrijdinggehad kwam ik in contact met een letselschadeadvocaat die mij hielp een schadevergoeding te claimen en met succes!

9

Kaylee

 • Auto aanrijding

“De eerste uren na het ongeluk was ik in een lichte shock en niet instaat om helder na te denken. Met behulp van Aanrijdinggehad.nl werd er binnen een dag contact met me opgenomen. Naast vakkennis had men ook een luisterend oor”

Laat u bellen voor gratis advies

Vul het formulier in en wij bellen u op, u krijgt gratis advies van onze letselschade expert.

Telefoonnummer *
Bel mij terug
Loading...
Beoordeeld met: Op basis van 752 ervaringen
Gratis en vrijblijvend Snel en eenvoudig Ervaren letselschade advocaten Landelijke dekking

Laat u bellen voor gratis advies

Vul het formulier in en wij bellen u op, u krijgt gratis advies van onze letselschade expert.

Telefoonnummer *
Bel mij terug
Loading...
Beoordeeld met: Op basis van 752 ervaringen