(076) 700 27 75

Uw advocaat bij letselschade na een aanrijding Kosteloze hulp bij letselschade

Terug naar overzicht

Kop-staartbotsing gehad?

7 september 2017
kopstaartbotsing

Net een kop-staartbotsing gehad? Vraagt u zichzelf af wat er nu dient te gebeuren? Dan bent u hier aan het juiste adres!

Kopstaartbotsing in het kort

  • Kop-staartbotsingen zijn auto-ongelukken die vaak voorkomen
  • Degene die u vanachter aanreed, is doorgaans verantwoordelijk voor de gevolgen van het ongeval dat hij/zij veroorzaakt heeft
  • Letselschade is de schade waarvan u last ondervindt nadat u gewond raakte bij een ongeval
  • Letselschade omvat zowel een materiële (financieel) als immateriële (smartengeld) component

Dagelijks worden we onderweg geconfronteerd met drukte, lange files en een enorme stroom vrachtverkeer. Dit leidt tot heel wat ongevallen. Hierbij is de kop-staart botsing één van de vaakst voorkomende types auto-ongelukken.

Heeft u een kop-staartbotsinggehad? Dan zijn er veelal vaak meerdere mensen betrokken en letsels zijn regelmatig ernstig, ook al is de snelheid matig. Klachten van nek en rug, als ook hoofdletsels zijn helaas vaak het resultaat; meestal in de vorm van een whiplash. Whiplash klachten verdwijnen niet zomaar en kunnen helaas chronisch worden. In dat geval staan ze het normaal functioneren ernstig in de weg.

Heeft u een kop-staartbotsing gehad dan is degene die achterop rijdt in beginsel aansprakelijk voor de door u opgelopen letselschade. U kunt dus kosteloos bijgestaan worden bij het verhalen van de schade. Als je een verkeersongeval hebt gehad komt er doorgaans veel op je af.

Allereerst bent u enorm geschrokken en uw hoofd staat niet naar het regelen van juridische zaken. Daarbij is de kans groot dat je geen kennis hebt van juridische zaken en weet je al helemaal niets van datgene waar je recht op hebt. Ondertussen kun je misschien niet meer werken, maar lopen de kosten wel op. Een goede letselschade advocaat kunt u al heel snel helpen aan een voorschot voor de kosten die er aan zitten te komen.

Het artikel gaat verder onder onderstaande beoordeling:
10

Ik ben heel tevreden over de hulp van de specialist! Ik kan het iedereen aanraden die letsel heeft opgelopen. Er komt op juridisch gebied zoveel op je af, dat verwacht je gewoon niet. De advocaat heeft alle zorgen bij mij weggenomen.

- Carmen
Letselschade melden

Aansprakelijkheid kop-staartbotsing

De regels inzake een kop-staartbotsing zijn juridisch vrij helder. Diegene die u langs achter heeft aangereden in beginsel verantwoordelijk voor de gevolgen van dit ongeval, aldus de wetgever. Deze automobilist dient namelijk steeds voldoende afstand te bewaren tot zijn voorganger, om een aanrijding te kunnen voorkomen wanneer er zich een noodsituatie voordoet.

Heeft u een kop-staartbotsing gehad, dan gaat de wetgever er dan ook vanuit dat er onvoldoende afstand werd gehouden en is de achterop-rijder bijgevolg aansprakelijk voor uw letselschade. Dit betekent dat u geheel schadeloos gesteld moet worden en dus recht heeft op vergoeding(en).

Letselschade

Schade die u ondervindt na een ongeval waarbij u gewond bent geraakt, wordt letselschade genoemd. Letselschade omvat zowel een materiële als immateriële component. Vermits beide componenten erg van elkaar verschillen, worden ze even verduidelijkt.

De materiële component omvat financiële schade (medische kosten als behandelingen, kosten voor hulp in het huishouden of aanpassingswerken binnenshuis of rondom). Maar hou bijvoorbeeld ook rekening met gederfde inkomsten als u een kop-staartbotsing gehad heeft en hierdoor minder of helemaal niet in staat bent arbeid te verrichten waardoor u bijgevolg inkomsten misloopt. Voor een ZZP-er kunnen de gevolgen zich direct na het ongeval al manifesteren. Stond u echter net voor een contractverlenging, die nu niet doorgaat, dan bent u uiteraard ook inkomsten mislopen.

Het immateriële component omvat de schade die niet in specifieke geldbedragen uit te drukken valt: pijn, littekens, angst en het verdriet om eventuele lichamelijke beperkingen. De schadevergoeding voor immateriële schade wordt smartengeld genoemd. De hoeveelheid smartengeld hangt af van de mate waarin deze niet-financiële klachten zich voordoen.

Aanrijding gehad door kop-staartbotsing? Vul snel het contact formulier in en er neemt binnen 48 uur nog een letselschade specialist contact met u op!

Wij hebben ruim 1500 slachtoffers naar tevredenheid bijgestaan

Het advocatenkantoor waar Aanrijding Gehad mee samenwerkt is Arcus Letselschade. Arcus Letselschade werkt landelijk, en behartigt de belangen van slachtoffers van aanrijdingen. Arcus staat voor deskundigheid en een transparante, voortvarende behandeling van de schade. Uit de Google reviews blijkt dat de werkwijze van de specialisten van Arcus Letselschade zeer goed gewaardeerd wordt:

UITSTEKEND
54 recensies op
simone kafoe
simone kafoe
29/12/2021
Geverifieerde
Na mijn ongeluk begin 2020 heeft de heer Van de Watering mijn belangen behartigd. Dit werd in duidelijke taal en met goede afspraken gedaan. Het gehele dossier ben ik over alle correspondentie op de hoogte gebracht en werd er naar mijn verhaal geluisterd. De heer Van de Watering is een kundige man. Hij is bekwaam, eerlijk en duidelijk in zijn communicatie. Ik ben hem dan ook erg dankbaar voor de fijne afhandeling van mijn dossier.
Lees verder
Wendy Hilkhuijsen
Wendy Hilkhuijsen
23/12/2021
Geverifieerde
Afgelopen jaar zijn wij slachtoffer geworden van een aanrijding. Hierbij is Arcus Letselschade ingezet. Zij hebben de zaak super professioneel behandeld, waarbij wij altijd goed geinformeerd zijn over de voortgang van de zaak. Bij vragen konden wij altijd contact opnemen. Aanrader!
Lees verder
Adwin Huijbrechts
Adwin Huijbrechts
02/12/2021
Geverifieerde
Zeer professioneel en met uitleg in duidelijke taal.
Lees verder
Piotr Chojnacki
Piotr Chojnacki
11/11/2021
Geverifieerde
Zeer goede letselschade kantoor. Erg professioneel en to the point mentaliteit. Houdt cliënt hoog in de vaandel. Respect hiervoor. Mvg Dhr. Chojnacki
Lees verder
Paul Simons
Paul Simons
10/11/2021
Geverifieerde
In 2019 slachtoffer geworden van een ongeval op het werk waarbij ik blijvende beperkingen heb opgelopen. Al snel kwam ik in contact met Arcus die mij vanaf het begin echt top begeleid hebben. Mijn schadezaak is nu netjes afgehandeld en ben erg blij met het resultaat. Dank voor uw hulp!
Lees verder
kawieta
kawieta
17/08/2021
Geverifieerde
Na een jaar ellende, niet compleet dossier en een depressie ben ik terecht gekomen bij Arcus letselschade. Er ging een wereld voor me open! Mijn mails werden beantwoord, ik werd van alles op de hoogte gehouden en al op al er werd naar mij geluisterd. J van de Watering heeft mij de afgelopen 2,5 jaar bijgestaan tegen het gevecht met NN. Hij heeft alles eruit gehaald wat eruit te halen viel. Een goed persoon met de hart op de juiste plek. Je bent een topper! Bedankt voor alles.
Lees verder
Rafal Kujawa
Rafal Kujawa
28/07/2021
Geverifieerde
Een heel goed advocatenkantoor. Woorden van waardering voor J. van de Watering. Mijn zaak was ingewikkeld en moeilijk. J. van de Watering heeft mij geholpen om mijn zaak positief af te ronden. Een zeer professionele advocaat. Zeer betrokken en effectief. Een woord van dank aan het hele team. Het advocatenkantoor en J. van de Watering aanbevelenswaardig. Nogmaals bedankt en ik raad het aan.
Lees verder
Emre Ekkurt
Emre Ekkurt
20/07/2021
Geverifieerde
Super tevreden kan niet anders zeggen. Beste letseladvocaten Nederland!!
Lees verder
Richard Meulendijk
Richard Meulendijk
15/07/2021
Geverifieerde
Mijn dossier liep eerst bij een ander kantoor. Arcus heeft de behandeling overgenomen. Vanaf dat moment ging het snel. Ik zag ook duidelijk verschil in kwaliteit. Mijn behandelaar heeft er voor mijn idee alles uitgehaald wat er in zat. Ik kon me in die periode daarom gelukkig ook beter richten op me herstel. Ik zal Arcus Letselschade zeker bij vrienden en familie aanraden. Super bedankt voor jullie hulp!!
Lees verder

Laat u bellen voor gratis advies

Vul het formulier in en wij bellen u op, u krijgt gratis advies van onze letselschade expert.

Telefoonnummer *
Bel mij terug
Loading...
Beoordeeld met: Op basis van 752 ervaringen
Gratis en vrijblijvend Snel en eenvoudig Ervaren letselschade advocaten Landelijke dekking
blank

Laat u bellen voor gratis advies

Vul het formulier in en wij bellen u op, u krijgt gratis advies van onze letselschade expert.

Telefoonnummer *
Bel mij terug
Loading...
Beoordeeld met: Op basis van 752 ervaringen