(076) 700 27 75

Uw advocaat bij letselschade na een aanrijding Kosteloze hulp bij letselschade

Terug naar overzicht

Kop-staartbotsing gehad?

7 september 2017
kopstaartbotsing

Net een kop-staartbotsing gehad? Vraagt u zichzelf af wat er nu dient te gebeuren? Dan bent u hier aan het juiste adres!

Kopstaartbotsing in het kort

  • Kop-staartbotsingen zijn auto-ongelukken die vaak voorkomen
  • Degene die u vanachter aanreed, is doorgaans verantwoordelijk voor de gevolgen van het ongeval dat hij/zij veroorzaakt heeft
  • Letselschade is de schade waarvan u last ondervindt nadat u gewond raakte bij een ongeval
  • Letselschade omvat zowel een materiële (financieel) als immateriële (smartengeld) component

Dagelijks worden we onderweg geconfronteerd met drukte, lange files en een enorme stroom vrachtverkeer. Dit leidt tot heel wat ongevallen. Hierbij is de kop-staart botsing één van de vaakst voorkomende types auto-ongelukken.

Heeft u een kop-staartbotsinggehad? Dan zijn er veelal vaak meerdere mensen betrokken en letsels zijn regelmatig ernstig, ook al is de snelheid matig. Klachten van nek en rug, als ook hoofdletsels zijn helaas vaak het resultaat; meestal in de vorm van een whiplash. Whiplash klachten verdwijnen niet zomaar en kunnen helaas chronisch worden. In dat geval staan ze het normaal functioneren ernstig in de weg.

Heeft u een kop-staartbotsing gehad dan is degene die achterop rijdt in beginsel aansprakelijk voor de door u opgelopen letselschade. U kunt dus kosteloos bijgestaan worden bij het verhalen van de schade. Als je een verkeersongeval hebt gehad komt er doorgaans veel op je af.

Allereerst bent u enorm geschrokken en uw hoofd staat niet naar het regelen van juridische zaken. Daarbij is de kans groot dat je geen kennis hebt van juridische zaken en weet je al helemaal niets van datgene waar je recht op hebt. Ondertussen kun je misschien niet meer werken, maar lopen de kosten wel op. Een goede letselschade advocaat kunt u al heel snel helpen aan een voorschot voor de kosten die er aan zitten te komen.

Het artikel gaat verder onder onderstaande beoordeling:
8.6

Terwijl ik op mijn fiets reed opende een auto zijn portier zonder te kijken, daar lag ik. Ik ben ZZP-er, 6 maanden later kan ik nog steeds niet volledig werken, door verschillende klachten. Met de hulp van Aanrijdinggehad.nl heb ik mijn misgelopen inkomsten netjes vergoed gekregen

 

- Henk
Letselschade melden

Aansprakelijkheid kop-staartbotsing

De regels inzake een kop-staartbotsing zijn juridisch vrij helder. Diegene die u langs achter heeft aangereden in beginsel verantwoordelijk voor de gevolgen van dit ongeval, aldus de wetgever. Deze automobilist dient namelijk steeds voldoende afstand te bewaren tot zijn voorganger, om een aanrijding te kunnen voorkomen wanneer er zich een noodsituatie voordoet.

Heeft u een kop-staartbotsing gehad, dan gaat de wetgever er dan ook vanuit dat er onvoldoende afstand werd gehouden en is de achterop-rijder bijgevolg aansprakelijk voor uw letselschade. Dit betekent dat u geheel schadeloos gesteld moet worden en dus recht heeft op vergoeding(en).

Letselschade

Schade die u ondervindt na een ongeval waarbij u gewond bent geraakt, wordt letselschade genoemd. Letselschade omvat zowel een materiële als immateriële component. Vermits beide componenten erg van elkaar verschillen, worden ze even verduidelijkt.

De materiële component omvat financiële schade (medische kosten als behandelingen, kosten voor hulp in het huishouden of aanpassingswerken binnenshuis of rondom). Maar hou bijvoorbeeld ook rekening met gederfde inkomsten als u een kop-staartbotsing gehad heeft en hierdoor minder of helemaal niet in staat bent arbeid te verrichten waardoor u bijgevolg inkomsten misloopt. Voor een ZZP-er kunnen de gevolgen zich direct na het ongeval al manifesteren. Stond u echter net voor een contractverlenging, die nu niet doorgaat, dan bent u uiteraard ook inkomsten mislopen.

Het immateriële component omvat de schade die niet in specifieke geldbedragen uit te drukken valt: pijn, littekens, angst en het verdriet om eventuele lichamelijke beperkingen. De schadevergoeding voor immateriële schade wordt smartengeld genoemd. De hoeveelheid smartengeld hangt af van de mate waarin deze niet-financiële klachten zich voordoen.

Aanrijding gehad door kop-staartbotsing? Vul snel het contact formulier in en er neemt binnen 48 uur nog een letselschade specialist contact met u op!

Wij hebben ruim 1500 slachtoffers naar tevredenheid bijgestaan

Het advocatenkantoor waar Aanrijding Gehad mee samenwerkt is Arcus Letselschade. Arcus Letselschade werkt landelijk, en behartigt de belangen van slachtoffers van aanrijdingen. Arcus staat voor deskundigheid en een transparante, voortvarende behandeling van de schade. Uit de Google reviews blijkt dat de werkwijze van de specialisten van Arcus Letselschade zeer goed gewaardeerd wordt:

UITSTEKEND
107 recensies op
Nicole Patatje
Nicole Patatje
04/01/2023
Ontzettend goed geholpen en altijd goed op de hoogte gebracht...de inzet is geweldig en ik ben heel erg dankbaar voor alles wat voor mij bereikt is...zorgvuldig en aandachtig werk geleverd...heel erg bedankt voor al uw goede zorgen en aandachtig werk..
Edward Verschoor
Edward Verschoor
21/12/2022
Prima geregeld m.b.t. afhandeling lestelschade van mijn ouders en snelle afwikkeling
Elf H
Elf H
20/12/2022
Ik ben voldoende geïnformeerd en ze spraken begrijpelijke taal. Ik ben tevreden over mijn zaak.
najima charif
najima charif
07/12/2022
Bent u nog opzoek naar iemand die uw letselschadezaak moet behandelen, dan zou ik zeker Arvid Letselschade benaderen. De communicatie en resultaten zijn top!
Naomi Pijl
Naomi Pijl
21/11/2022
Ik ben enorm geholpen! Kon geen betere advocaat wensen.
N Boz
N Boz
21/11/2022
Ik heb een hele goede ervaring met Arcus letselschade. Mr. J. (Jorg) van de Watering Heeft me geholpen.
Rolf en Natasja
Rolf en Natasja
18/11/2022
Arcus letselschade heeft zich volledig ingezet voor onze zaak. Zij hebben ons bijgestaan met hun uitstekende kennis en het voortouw genomen bij het bewandelde pad. We zijn alle tijd volledig op de hoogte gehouden. Bedankt.
Rob
Rob
13/11/2022
Ik ben goed geholpen. Alle informatie die voor mij van toepassing was duidelijk gedeeld. Heb zelf eigenlijk niets hoeven doen,zij hebben alles geregeld. Ik beveel deze maatschappij aan om je bij te staan.
Cees Ippel
Cees Ippel
11/11/2022
Met respect, kennis en kunde hebben wij bij een letselschade een zeer positieve ervaring met Arcus Letsschade. Met de aandacht voor persoon en rechtsgang is er op een bijzonder invulling gegeven aan onze zaak.

Laat u bellen voor gratis advies

Vul het formulier in en wij bellen u op, u krijgt gratis advies van onze letselschade expert.

Telefoonnummer *
Bel mij terug
Loading...
Beoordeeld met: Op basis van 752 ervaringen
Gratis en vrijblijvend Snel en eenvoudig Ervaren letselschade advocaten Landelijke dekking

Laat u bellen voor gratis advies

Vul het formulier in en wij bellen u op, u krijgt gratis advies van onze letselschade expert.

Telefoonnummer *
Bel mij terug
Loading...
Beoordeeld met: Op basis van 752 ervaringen