(076) 700 27 75

Uw advocaat bij letselschade na een aanrijding Kosteloze hulp bij letselschade

Terug naar overzicht

Kop-staartbotsing gehad?

7 september 2017
kopstaartbotsing

Net een kop-staartbotsing gehad? Vraagt u zichzelf af wat er nu dient te gebeuren? Dan bent u hier aan het juiste adres!

Kopstaartbotsing in het kort

  • Kop-staartbotsingen zijn auto-ongelukken die vaak voorkomen
  • Degene die u vanachter aanreed, is doorgaans verantwoordelijk voor de gevolgen van het ongeval dat hij/zij veroorzaakt heeft
  • Letselschade is de schade waarvan u last ondervindt nadat u gewond raakte bij een ongeval
  • Letselschade omvat zowel een materiële (financieel) als immateriële (smartengeld) component

Dagelijks worden we onderweg geconfronteerd met drukte, lange files en een enorme stroom vrachtverkeer. Dit leidt tot heel wat ongevallen. Hierbij is de kop-staart botsing één van de vaakst voorkomende types auto-ongelukken.

Heeft u een kop-staartbotsinggehad? Dan zijn er veelal vaak meerdere mensen betrokken en letsels zijn regelmatig ernstig, ook al is de snelheid matig. Klachten van nek en rug, als ook hoofdletsels zijn helaas vaak het resultaat; meestal in de vorm van een whiplash. Whiplash klachten verdwijnen niet zomaar en kunnen helaas chronisch worden. In dat geval staan ze het normaal functioneren ernstig in de weg.

Heeft u een kop-staartbotsing gehad dan is degene die achterop rijdt in beginsel aansprakelijk voor de door u opgelopen letselschade. U kunt dus kosteloos bijgestaan worden bij het verhalen van de schade. Als je een verkeersongeval hebt gehad komt er doorgaans veel op je af.

Allereerst bent u enorm geschrokken en uw hoofd staat niet naar het regelen van juridische zaken. Daarbij is de kans groot dat je geen kennis hebt van juridische zaken en weet je al helemaal niets van datgene waar je recht op hebt. Ondertussen kun je misschien niet meer werken, maar lopen de kosten wel op. Een goede letselschade advocaat kunt u al heel snel helpen aan een voorschot voor de kosten die er aan zitten te komen.

Het artikel gaat verder onder onderstaande beoordeling:
9.3

Betrokken, professioneel en goed advies. Na het oplopen van een gebroken arm door een aanrijding met een scooter, ben ik uitstekend geholpen. Ook heb ik alle ziekenhuis kosten vergoed gekregen.

- Petra
Letselschade melden

Aansprakelijkheid kop-staartbotsing

De regels inzake een kop-staartbotsing zijn juridisch vrij helder. Diegene die u langs achter heeft aangereden in beginsel verantwoordelijk voor de gevolgen van dit ongeval, aldus de wetgever. Deze automobilist dient namelijk steeds voldoende afstand te bewaren tot zijn voorganger, om een aanrijding te kunnen voorkomen wanneer er zich een noodsituatie voordoet.

Heeft u een kop-staartbotsing gehad, dan gaat de wetgever er dan ook vanuit dat er onvoldoende afstand werd gehouden en is de achterop-rijder bijgevolg aansprakelijk voor uw letselschade. Dit betekent dat u geheel schadeloos gesteld moet worden en dus recht heeft op vergoeding(en).

Letselschade

Schade die u ondervindt na een ongeval waarbij u gewond bent geraakt, wordt letselschade genoemd. Letselschade omvat zowel een materiële als immateriële component. Vermits beide componenten erg van elkaar verschillen, worden ze even verduidelijkt.

De materiële component omvat financiële schade (medische kosten als behandelingen, kosten voor hulp in het huishouden of aanpassingswerken binnenshuis of rondom). Maar hou bijvoorbeeld ook rekening met gederfde inkomsten als u een kop-staartbotsing gehad heeft en hierdoor minder of helemaal niet in staat bent arbeid te verrichten waardoor u bijgevolg inkomsten misloopt. Voor een ZZP-er kunnen de gevolgen zich direct na het ongeval al manifesteren. Stond u echter net voor een contractverlenging, die nu niet doorgaat, dan bent u uiteraard ook inkomsten mislopen.

Het immateriële component omvat de schade die niet in specifieke geldbedragen uit te drukken valt: pijn, littekens, angst en het verdriet om eventuele lichamelijke beperkingen. De schadevergoeding voor immateriële schade wordt smartengeld genoemd. De hoeveelheid smartengeld hangt af van de mate waarin deze niet-financiële klachten zich voordoen.

Aanrijding gehad door kop-staartbotsing? Vul snel het contact formulier in en er neemt binnen 48 uur nog een letselschade specialist contact met u op!

Wij hebben ruim 1500 slachtoffers naar tevredenheid bijgestaan

Het advocatenkantoor waar Aanrijding Gehad mee samenwerkt is Arcus Letselschade. Arcus Letselschade werkt landelijk, en behartigt de belangen van slachtoffers van aanrijdingen. Arcus staat voor deskundigheid en een transparante, voortvarende behandeling van de schade. Uit de Google reviews blijkt dat de werkwijze van de specialisten van Arcus Letselschade zeer goed gewaardeerd wordt:

UITSTEKEND
89 recensies op
Marieke Jansen
Marieke Jansen
28/06/2022
Geverifieerd
Deskundige en betrokken begeleiding.
Lees verder
Wini Palo
Wini Palo
22/06/2022
Geverifieerd
Na me ongeluk op 31 oktober een goede vriend van me gaaf me nummer van Arcus want een andere vriend van me was goed geholpen door arcus na auto ongelukt en doordat kwam ik in contact met Joanne Parinussa van letselschade en ik kan je één ding zeggen goed geholpen vanaf dag zii is echt een toppertje ik zal zwz vrienden en kennissen en familie arcus garanderen!!!!!!!
Lees verder
Jolanda Peltzer
Jolanda Peltzer
22/06/2022
Geverifieerd
Arcus Letselschade heeft mij bijgestaan met de vervelende gevolgen van een ongeval. Het was prettig dat Arcus zaken als letselschade geheel voor je oppakken en hier richting in geven. Goed contact, heldere communicatie, kortom het proces werd goed opgepakt en afgesloten. Wel werd mij in dit traject meer dan duidelijk dat wanneer een zaak ook menselijk letsel betreft, dit automatisch een langere termijn in beslag neemt om tot uiteindelijke afhandeling te kunnen komen, hetgeen ook iets zegt over de stroeve houding van de tegenpartij. Hopelijk gaat u het niet nodig hebben, maar mocht dit wel het geval zijn kan u erop rekenen dat Arcus Letselschade u prettig en kundig bij zal staan!
Lees verder
Judith Blom
Judith Blom
21/06/2022
Geverifieerd
Het was voor mij voor het eerst dat ik met een letselschade advocaat te maken had Ik werd zeer goed begeleid en geïnformeerd wat de te nemen stappen waren. Zeker Mr. J. van de Watering heeft mij zeer vakkundig geholpen. Ik raad Arcuatus Letselschade dan ook aan, aan een ieder die hiermee op welke manier dan ook mee te maken krijgt
Lees verder
dennis kemner
dennis kemner
17/06/2022
Geverifieerd
Ik heb zeer goede ervaring met Arcus Letselschade. Na mijn ongeluk en meerdere andere advocaten te hebben gehad ben ik bij Arcus letselschade terecht gekomen. Nadat ik jaren verwikkeld was in mijn zaak en geen uitweg meer zag ben ik uiteindelijk in contact gekomen met Dhr J. van de Wetering. Vanaf het moment dat ik mijn situatie had voorgelegd, werd alles in werking gezet. Na enkele jaren verder te zijn heb ik gerechtigheid mogen ontvangen door het goede werk van Dhr van de Watering. Ik zal dan ook iedereen aanraden met letselschade contact op te nemen met dhr van de Watering. ( Arcus Letselschade ) Ik ben zeer en zeer tevreden! Afz: Dennis.
Lees verder
Sabina
Sabina
24/05/2022
Geverifieerd
Ik heb zeer goede ervaring met Arcus Letselschade. Na mijn auto ongeluk heb ik mij aangemeld bij mijn voormalige rechtsbijstand verzekering. Deze wilde mij echter laten uitkopen voor een slordig bedrag. Nadat ik al jaren bij hen aangesloten was. Dit heb ik echter niet laten gebeuren. En ben vervolgens opzoek gegaan naar een andere advocaat. Uiteindelijk ben ik terecht gekomen bij Dhr J. van de Wetering. Vanaf het moment dat mijn situatie was voorgelegd. Is alles in werking gesteld. Ik ben verwezen naar een kliniek voor nek-en rugklachten. Mijn financiële situatie werd ook direct onder de loep genomen. Ik kan niet anders stellen dat Dhr J. van de Wetering uitstekend werk voor mij heeft verricht. Ik zal iedereen aanraden die een letselschade advocaat nodig heeft dit bedrijf te benaderen. Ik ben zeeeer tevreden! W.G. Shakison
Lees verder
Ronald Brugts
Ronald Brugts
19/05/2022
Geverifieerd
Jessica heeft de zaak goed behandeld en voor mij positief ten einde gebracht al was de tegenpartij lastig. Een echte aanrader.
Lees verder
giovanni de vries
giovanni de vries
18/05/2022
Geverifieerd
Zeer fijne ervaring gehad met dit advocaten kantoor. Pakte alles snel en deskundig op. Fijn contact en neemt de tijd voor jouw verhaal en doet er vervolgens alles aan om het goed af te ronden.
Lees verder
autorijschool maaswijk
autorijschool maaswijk
15/05/2022
Geverifieerd
Van dag 1 een goed gevoel gehad bij Arcus Letselschade. Was voor het eerst dat ik met letselschade te maken had. Dit bedrijf is gewoon heel professioneel bezig en probeert je z.s.m. je normale leven te laten oppakken. Met de juiste advies en de juiste behandelingen. De communicatie met de contact persoon en mensen op kantoor was zeer goed. Ik hoop niet dat ik Arcus in de toekomst nodig zal hebben, maar indien nodig zal ik iedereen adviseren om dit bedrijf in te schakelen bij letselschade.
Lees verder

Laat u bellen voor gratis advies

Vul het formulier in en wij bellen u op, u krijgt gratis advies van onze letselschade expert.

Telefoonnummer *
Bel mij terug
Loading...
Beoordeeld met: Op basis van 752 ervaringen
Gratis en vrijblijvend Snel en eenvoudig Ervaren letselschade advocaten Landelijke dekking

Laat u bellen voor gratis advies

Vul het formulier in en wij bellen u op, u krijgt gratis advies van onze letselschade expert.

Telefoonnummer *
Bel mij terug
Loading...
Beoordeeld met: Op basis van 752 ervaringen