(076) 700 27 75

Uw advocaat bij letselschade na een aanrijding Kosteloze hulp bij letselschade

Gratis telefonisch advies

Laat u bellen voor gratis advies

Vul het formulier in en wij bellen u op, u krijgt gratis advies van onze letselschade expert.

Telefoonnummer *
Bel mij terug
Loading...

Polsletsel

Het verwonden van de pols komt regelmatig voor bij een aanrijding. Dat komt doordat de eerste reactie bij een ongeluk is om de armen te strekken of voor het gezicht te houden. Dit wordt gedaan om zo goed mogelijk de klap te kunnen opvangen. De pols is een zeer kwetsbaar onderdeel van het lichaam. Daarom komt polsletselschade regelmatig voor bij de meeste ongevallen. De complexiteit van het polsgewricht zorgt ervoor dat dit letsel direct grote gevolgen kan hebben.

De pols is immers een zeer belangrijk communicatiepunt voor de rest van het lichaam met aders, spieren, gewrichten, botten en pezen. Een kneuzing of breuk kan desastreus uitpakken voor uw huidige leefsituatie. U kunt bijvoorbeeld uw werk niet meer goed doen, of zelfs helemaal niet meer. Of de hobby waarbij u veel gebruik moet maken van uw hand of arm kan niet meer beoefend worden.

De gevolgen na bijvoorbeeld een kettingbotsing kunnen voor een enorme schade zorgen. Als het polsletsel door een ander is ontstaan, wilt u daarom graag de schade kunnen verhalen en een schadevergoeding ontvangen. Het is daarom noodzakelijk een letselschadespecialist in te schakelen die voor u deze schade kan verhalen bij de veroorzaker.

Het artikel gaat verder onder onderstaande beoordeling:
8.6

Terwijl ik op mijn fiets reed opende een auto zijn portier zonder te kijken, daar lag ik. Ik ben ZZP-er, 6 maanden later kan ik nog steeds niet volledig werken, door verschillende klachten. Met de hulp van Aanrijdinggehad.nl heb ik mijn misgelopen inkomsten netjes vergoed gekregen

 

- Henk
Letselschade melden

Meest voorkomende letsels aan de pols

De pols is een complex geheel dat bestaat uit acht verschillende polsbeentjes, beenderen van de ellepijp, arm en het spaakbeen. De polsbeentjes liggen boven elkaar in twee rijen van vier. Daaronder bevindt zich de carpaal tunnel. Door de carpaal tunnel loopt een zeer belangrijke zenuw die naar de hand toe gaat. Dankzij pezen en spieren wordt het geheel bij elkaar gehouden. Het meest voorkomende letsel aan de pols is een gebroken radius. Dit bot bevindt zich in de onderarm, dicht bij het polsgewricht. Vooral oudere mensen lopen het risico op dergelijk letsel als zij een vervelende val maken. Een gebroken radius kan ook voorkomen bij een verkeersongeval of struikelpartij.

Bij een gebroken polsgewricht kan het gaan om een scheurtje in het bot, of een verplaatsing van de bot stukken. Ook kunnen eventuele spieren, pezen en zenuwen beschadigd zijn. Andere soorten letsel aan de pols zijn een polsverstuiking, -verrekking of -ontsteking. Ook in het polsgewricht zelf kan een breuk ontstaan. In al deze gevallen zal de pols opzwellen en vervormen. Het is dan ook belangrijk dat u meteen een arts het polsgewricht laat onderzoeken.

Medische behandelingen bij letsel aan de pols

Als u te maken heeft met letsel aan de pols, zal er eerst een röntgenfoto worden gemaakt om de complexiteit van het letsel vast te stellen. Als er geen belangrijke verplaatsing van de botten is geweest, zal er waarschijnlijk een gipsspalk worden aangelegd. Als de botstukken te veel verplaatst zijn, zal het moeten worden teruggezet. Dit gebeurt in de meeste gevallen onder plaatselijke verdoving. Vervolgens wordt er een gipsspalk aangelegd, zodat het bot goed kan helen. Afsluitend wordt er een röntgenfoto gemaakt om te zien of het bot op de juiste plek ligt. Mocht het niet gelukt zijn, dan is een operatie nodig.

Bij een operatie kan er gebruik worden gemaakt van uitwendige fixatie, het vastzetten door schroeven en plaatjes, buigbare metaaldraden of het opnieuw breken van het bot. Deze operatie vindt ofwel onder plaatselijke verdoving, ofwel onder volledige narcose plaats. Meestal gebeurt deze operatie met spoed, binnen enkele dagen na het ontstaan van het letsel. Het letsel kan voor ernstige klachten zorgen. Vooral de zenuwen in de pols kunnen wegens beklemming of uitrekking slechter gaan functioneren. Het kan leiden tot verlies van de spierfunctie, verzwakking of verlamming. Ook kan gevoelloosheid in een gedeelte van de hand optreden.

Het artikel gaat verder onder de optie om u terug te laten bellen
voor gratis juridisch advies bij letselschade:

Laat u bellen voor gratis advies

Vul het formulier in en wij bellen u op, u krijgt gratis advies van onze letselschade expert.

Telefoonnummer *
Bel mij terug
Loading...

Recht op schadevergoeding bij polsletsel

Bij een verkeersongeval of valpartij die is veroorzaakt door een ander, heeft u recht op schadevergoeding. Deze vergoeding kan uit allerlei zaken bestaan. U kunt bijvoorbeeld gedurende enige tijd uw werkzaamheden niet meer uitvoeren, wat loonschade tot gevolg heeft. Hierdoor ontstaat er loonschade. Ook kan het zijn dat u tijdelijk hulp in huis nodig heeft. Bovendien maakt u misschien verder extra kosten. U kunt hier bijvoorbeeld denken aan dat u geen auto kunt rijden en gebruik moet maken van ander vervoer.

De vele ritten naar het ziekenhuis of revalidatiecentrum met een taxi kunnen behoorlijk in de papieren lopen. Naast materiële schadevergoeding wilt u ook graag een tegemoetkoming zien voor de emotionele schade die u bij het ongeval heeft opgelopen. Deze immateriële vergoeding, ook wel smartengeld genoemd, moet een tegemoetkoming zijn voor alle pijn, ergernis, frustratie en andere psychische schade.

Dankzij de juiste specialist weet u waar u aan toe bent

Door gebruik te maken van een juridisch deskundige, die gespecialiseerd is op het gebied van letselschade bij ongevallen. Weet u meteen waar u aan toe bent. Zodra u uw situatie heeft uitgelegd aan een specialist, kan deze meteen beoordelen of en hoeveel recht u heeft op een vergoeding. Het advies dat de specialist geeft is vrijblijvend en gratis. Dit betekent dat als de specialist u niet kan helpen, u niets hoeft te betalen. U zit dus nergens aan vast.

Neem nu vrijblijvend contact op

Heeft u een ongeval gehad en daarbij polsletsel opgelopen en wilt u meteen weten wat uw mogelijkheden op het gebied van een vergoeding? Neem dan nu vrijblijvend contact met een van onze aangesloten schadespecialisten op. Zij zullen binnen 48 uur contact met u opnemen en laten u weten waar u mogelijk recht op heeft. Als u recht heeft op vergoeding van de schade, zullen onze specialisten dit kosteloos voor u verhalen.

Keer terug naar de letselschade pagina voor nog meer informatie over andere soorten letselschade!

Wij hebben ruim 1500 slachtoffers naar tevredenheid bijgestaan

Het advocatenkantoor waar Aanrijding Gehad mee samenwerkt is Arcus Letselschade. Arcus Letselschade werkt landelijk, en behartigt de belangen van slachtoffers van aanrijdingen. Arcus staat voor deskundigheid en een transparante, voortvarende behandeling van de schade. Uit de Google reviews blijkt dat de werkwijze van de specialisten van Arcus Letselschade zeer goed gewaardeerd wordt:

UITSTEKEND
54 recensies op
simone kafoe
simone kafoe
29/12/2021
Geverifieerde
Na mijn ongeluk begin 2020 heeft de heer Van de Watering mijn belangen behartigd. Dit werd in duidelijke taal en met goede afspraken gedaan. Het gehele dossier ben ik over alle correspondentie op de hoogte gebracht en werd er naar mijn verhaal geluisterd. De heer Van de Watering is een kundige man. Hij is bekwaam, eerlijk en duidelijk in zijn communicatie. Ik ben hem dan ook erg dankbaar voor de fijne afhandeling van mijn dossier.
Lees verder
Wendy Hilkhuijsen
Wendy Hilkhuijsen
23/12/2021
Geverifieerde
Afgelopen jaar zijn wij slachtoffer geworden van een aanrijding. Hierbij is Arcus Letselschade ingezet. Zij hebben de zaak super professioneel behandeld, waarbij wij altijd goed geinformeerd zijn over de voortgang van de zaak. Bij vragen konden wij altijd contact opnemen. Aanrader!
Lees verder
Adwin Huijbrechts
Adwin Huijbrechts
02/12/2021
Geverifieerde
Zeer professioneel en met uitleg in duidelijke taal.
Lees verder
Piotr Chojnacki
Piotr Chojnacki
11/11/2021
Geverifieerde
Zeer goede letselschade kantoor. Erg professioneel en to the point mentaliteit. Houdt cliënt hoog in de vaandel. Respect hiervoor. Mvg Dhr. Chojnacki
Lees verder
Paul Simons
Paul Simons
10/11/2021
Geverifieerde
In 2019 slachtoffer geworden van een ongeval op het werk waarbij ik blijvende beperkingen heb opgelopen. Al snel kwam ik in contact met Arcus die mij vanaf het begin echt top begeleid hebben. Mijn schadezaak is nu netjes afgehandeld en ben erg blij met het resultaat. Dank voor uw hulp!
Lees verder
kawieta
kawieta
17/08/2021
Geverifieerde
Na een jaar ellende, niet compleet dossier en een depressie ben ik terecht gekomen bij Arcus letselschade. Er ging een wereld voor me open! Mijn mails werden beantwoord, ik werd van alles op de hoogte gehouden en al op al er werd naar mij geluisterd. J van de Watering heeft mij de afgelopen 2,5 jaar bijgestaan tegen het gevecht met NN. Hij heeft alles eruit gehaald wat eruit te halen viel. Een goed persoon met de hart op de juiste plek. Je bent een topper! Bedankt voor alles.
Lees verder
Rafal Kujawa
Rafal Kujawa
28/07/2021
Geverifieerde
Een heel goed advocatenkantoor. Woorden van waardering voor J. van de Watering. Mijn zaak was ingewikkeld en moeilijk. J. van de Watering heeft mij geholpen om mijn zaak positief af te ronden. Een zeer professionele advocaat. Zeer betrokken en effectief. Een woord van dank aan het hele team. Het advocatenkantoor en J. van de Watering aanbevelenswaardig. Nogmaals bedankt en ik raad het aan.
Lees verder
Emre Ekkurt
Emre Ekkurt
20/07/2021
Geverifieerde
Super tevreden kan niet anders zeggen. Beste letseladvocaten Nederland!!
Lees verder
Richard Meulendijk
Richard Meulendijk
15/07/2021
Geverifieerde
Mijn dossier liep eerst bij een ander kantoor. Arcus heeft de behandeling overgenomen. Vanaf dat moment ging het snel. Ik zag ook duidelijk verschil in kwaliteit. Mijn behandelaar heeft er voor mijn idee alles uitgehaald wat er in zat. Ik kon me in die periode daarom gelukkig ook beter richten op me herstel. Ik zal Arcus Letselschade zeker bij vrienden en familie aanraden. Super bedankt voor jullie hulp!!
Lees verder

Waarom een aanrijding melden via Aanrijdinggehad.nl?

aanrijding gehad juridisch advies letselschade

Ontzorging

Na een ongeluk staat je hoofd niet naar administratieve rompslomp op juridisch gebied. Emotioneel niet maar het ontbreekt u geheel logisch ook aan kennis en expertise.

juridisch advies letselschade letselschade advies

Recht

In geval van een aanrijding/verkeersongeval heeft u veelal recht op een schadevergoeding.

advocaat letselschade juridisch advies letselschade

Schadevergoeding

Onze aangesloten specialistische letselschade advocaten weten exact of en hoe snel u in aanmerking komt voor een schadevergoeding

letselschade

Gratis en vrijblijvend

Het melden van een aanrijding is geheel gratis en vrijblijvend. Kunnen wij u niet verder helpen, hoeft u niks te betalen.

Laat u bellen voor gratis advies

Vul het formulier in en wij bellen u op, u krijgt gratis advies van onze letselschade expert.

Telefoonnummer *
Bel mij terug
Loading...
Beoordeeld met: Op basis van 752 ervaringen
Gratis en vrijblijvend Snel en eenvoudig Ervaren letselschade advocaten Landelijke dekking
blank

Laat u bellen voor gratis advies

Vul het formulier in en wij bellen u op, u krijgt gratis advies van onze letselschade expert.

Telefoonnummer *
Bel mij terug
Loading...
Beoordeeld met: Op basis van 752 ervaringen