(076) 700 27 75

Uw advocaat bij letselschade na een aanrijding Kosteloze hulp bij letselschade

Terug naar overzicht

Betrokken in een kettingbotsing, wie is aansprakelijk?

7 september 2017
Kettingbotsing

Heeft u een ongeval gehad en was u niet de schuldige? In veel gevallen heeft u dan recht op een schadevergoeding. Wellicht heeft u na het ongeval lichamelijke klachten of bent u zo hard geschrokken dat uw hoofd er niet naar staat om dit soort zaken gelijk te gaan regelen. Bovendien is schade expertise erg specialistisch werk, waar u wellicht geen verstand van heeft. Dan is het goed om een letselschade specialist in te schakelen. Als u letselschade heeft, regelen zij van A tot Z uw schadeclaim. Zij regelen alles voor u.

Letselschade specialist

Hij of zij kan u heel goed helpen om een schadevergoeding te krijgen, zij behartigen uw belangen. De specialisten nemen het werk uit uw handen, zodat u kunt herstellen (lichamelijk en psychisch) van het ongeval. Krijg met Aanrijdinggehad.nl de letselschade vergoeding waar u recht op heeft. Wilt u niet langer wachten en direct een berekening laten maken van uw mogelijke letselschade vergoeding? Dan klikt u hier.

Verantwoordelijke kettingbotsing

We spreken van een kettingbotsing wanneer er tenminste 3 auto’s op elkaar zijn gebotst. Wanneer er spraken is van een aanrijding van achteren tussen 2 voertuigen noemen we dit een kop-staartbotsing. Heeft u een aanrijding gehad door kettingbotsing? In principe is het zo dat de persoon die achterop de voorganger botst altijd fout is.

Bij een kettingbotsing is dit lastig, het is een soort van kop-staartbotsing. U botst op uw voorganger, omdat er iemand op de achterkant van uw auto botst. U heeft als het ware een zetje gekregen. In een kettingbotsing is het lastig om aan te tonen of u wel of niet voldoende afstand had ten opzichte van uw voorganger.

Dit leidt vaak tot heel wat discussies, daarom hebben verzekeraars hier speciale afspraken over gemaakt met elkaar: U bent verantwoordelijk voor de kosten van de schade van uw voorganger, uw verzekeraar zal dit vergoeden, maar dit gaat niet ten koste van uw opgebouwde no-claim. De kosten worden door de aansprakelijke verzekeraar betaald. Indien de andere partij dus schuldig is, dan betaald zijn of haar verzekeraar en betaalt u helemaal niets.

Het artikel gaat verder onder onderstaande beoordeling:
8

“Door de nieuwsberichten welke Aanrijdinggehad.nl heeft geplaatst kwam ik erachter dat ik recht had op een schadevergoeding. Ondanks dat het verkeersongeluk dateerde van 3 maanden daarvoor. De schadevergoeding die ik heb gekregen was een lichte deken op de wond”

- Mark
Letselschade melden

Wat voor schade heb ik?

Een kettingbotsing kan twee soorten schade opleveren:

Materiële schade: bij materiële schade gaat het om schade aan uw eigendom. Deze schade heeft vaak een vaste waarde en is direct in geld uit te drukken. In dit geval moet u denken aan schade aan uw auto en uw eigendommen in de auto. Bij een kettingbotsing kan de schade verschillen door waar u zich bevond in het ongeluk.

Immateriële schade: bij immateriële schade praten we over lichamelijk, psychisch en emotioneel letsel. Dit soort schade is niet uit te drukken is in een vast bepaalde waarde of geldsom. Het gaat hier dan ook om de ernst van de letselschade. De ernst van het letsel zal uiteindelijke de hoogte van de financiële tegemoetkoming bepalen. Soms moet er zelfs een arts eraan te pas kom om vast te stellen wat daadwerkelijk de opgelopen schade is. De financiële tegemoetkoming wordt, bij immateriële schade, smartengeld genoemd. Het door iemand ondervonden leed door een auto-ongeluk verschild per geval en daarmee ook de hoogte van de schadevergoeding.

Het artikel gaat verder onder de optie om u terug te laten bellen
voor gratis juridisch advies bij letselschade:

Laat u bellen voor gratis advies

Vul het formulier in en wij bellen u op, u krijgt gratis advies van onze letselschade expert.

Telefoonnummer *
Bel mij terug
Loading...

Causaal verband: oorzaak en gevolg

Wanneer er spraken is van letselschade is bij het claimen van een schadevergoeding een causaal verband noodzakelijk. Een causaal verband houdt in dat er een verband moet zijn tussen het ongeluk en de opgelopen letselschade. De opgelopen letselschade moet toegewezen kunnen worden aan het ongeluk.

Wanneer er niet bewezen kan worden dat de letselschade het gevolg is van een onrechtmatige gedraging zal er geen schadevergoeding worden uitgekeerd. In de meeste gevallen moet de benadeelde het bewijs leveren dat er een oorzaak en gevolg is tussen het ongeval en het opgelopen letsel.

In enkele gevallen kan het zo zijn dat de beschuldigde persoon het bewijs moet leveren dat er geen sprake is van een causaal verband. Hieronder vindt u een stappenplan die opgesteld is door een van onze schade specialisten van Aanrijdinggehad.nl. Hierin vindt u ook belangrijke tips om bewijs te verzamelen.

Wat moet ik doen?

In alle gevallen heeft u natuurlijk geen zin/tijd om dit zelf uit te gaan zoeken De volgende vier stappen zijn van belang in iedere situatie waarin u op wat voor manier dan ook schade heeft opgelopen. Breng u zelf altijd eerst in veiligheid voordat u verdere actie onderneemt.

  1. Europees schadeformulier: laat alle betrokken personen dit formulier invullen en deze ondertekenen. Ook al lijkt er geen letsel opgelopen te zijn, noteer altijd de gegevens van alle betrokkenen. Het kan altijd voor komen dat u pas op een later moment de opgelopen letsel opmerkt of daar last van ondervindt.
  2. Politie: neem bij een ongeval altijd contact op met de politie. Zeker als er spraken is van doorrijden na een ongeval. Hiermee kunnen eventuele nieuwe ongelukken voorkomen worden.
  3. Foto’s: maak in alle gevallen van de opgelopen schade foto’s. Dit is van groot belang omdat foto’s dienen als bewijs voor verzekeringsmaatschappijen. Denk dan vooral aan foto’s vanuit diversen hoeken, nummerplaten, remsporen
  4. Arts: maak een afspraak met een arts. Zorg ervoor dat u snel onderzocht en beoordeeld wordt aan uw fysieke en eventuele psychische klachten.
  5. Rapporteren: neem vrijblijvend contact op met Aanrijdinggehad.nl en leg uw ongeval voor aan een van onze letselschade specialisten.

Voor een uitgebreide verdieping van dit stappenplan klikt u hier.

Vraag het aan een expert van Aanrijdinggehad.nl

Grote kans dat u nog barst van de vragen. Wacht niet langer en neem vrijblijvend contact op met een van onze letselschade specialisten van Aanrijdinggehad.nl. Wij ontzorgen u in deze stressvolle en vaak onoverzichtelijke situatie. Klik hieronder voor gratis letselschade advies en er wordt binnen 48 uur contact met u opgenomen.

Klik hier voor gratis letselschade advies.

Wij hebben ruim 1500 slachtoffers naar tevredenheid bijgestaan

Het advocatenkantoor waar Aanrijding Gehad mee samenwerkt is Arcus Letselschade. Arcus Letselschade werkt landelijk, en behartigt de belangen van slachtoffers van aanrijdingen. Arcus staat voor deskundigheid en een transparante, voortvarende behandeling van de schade. Uit de Google reviews blijkt dat de werkwijze van de specialisten van Arcus Letselschade zeer goed gewaardeerd wordt:

UITSTEKEND
89 recensies op
Marieke Jansen
Marieke Jansen
28/06/2022
Geverifieerd
Deskundige en betrokken begeleiding.
Lees verder
Wini Palo
Wini Palo
22/06/2022
Geverifieerd
Na me ongeluk op 31 oktober een goede vriend van me gaaf me nummer van Arcus want een andere vriend van me was goed geholpen door arcus na auto ongelukt en doordat kwam ik in contact met Joanne Parinussa van letselschade en ik kan je één ding zeggen goed geholpen vanaf dag zii is echt een toppertje ik zal zwz vrienden en kennissen en familie arcus garanderen!!!!!!!
Lees verder
Jolanda Peltzer
Jolanda Peltzer
22/06/2022
Geverifieerd
Arcus Letselschade heeft mij bijgestaan met de vervelende gevolgen van een ongeval. Het was prettig dat Arcus zaken als letselschade geheel voor je oppakken en hier richting in geven. Goed contact, heldere communicatie, kortom het proces werd goed opgepakt en afgesloten. Wel werd mij in dit traject meer dan duidelijk dat wanneer een zaak ook menselijk letsel betreft, dit automatisch een langere termijn in beslag neemt om tot uiteindelijke afhandeling te kunnen komen, hetgeen ook iets zegt over de stroeve houding van de tegenpartij. Hopelijk gaat u het niet nodig hebben, maar mocht dit wel het geval zijn kan u erop rekenen dat Arcus Letselschade u prettig en kundig bij zal staan!
Lees verder
Judith Blom
Judith Blom
21/06/2022
Geverifieerd
Het was voor mij voor het eerst dat ik met een letselschade advocaat te maken had Ik werd zeer goed begeleid en geïnformeerd wat de te nemen stappen waren. Zeker Mr. J. van de Watering heeft mij zeer vakkundig geholpen. Ik raad Arcuatus Letselschade dan ook aan, aan een ieder die hiermee op welke manier dan ook mee te maken krijgt
Lees verder
dennis kemner
dennis kemner
17/06/2022
Geverifieerd
Ik heb zeer goede ervaring met Arcus Letselschade. Na mijn ongeluk en meerdere andere advocaten te hebben gehad ben ik bij Arcus letselschade terecht gekomen. Nadat ik jaren verwikkeld was in mijn zaak en geen uitweg meer zag ben ik uiteindelijk in contact gekomen met Dhr J. van de Wetering. Vanaf het moment dat ik mijn situatie had voorgelegd, werd alles in werking gezet. Na enkele jaren verder te zijn heb ik gerechtigheid mogen ontvangen door het goede werk van Dhr van de Watering. Ik zal dan ook iedereen aanraden met letselschade contact op te nemen met dhr van de Watering. ( Arcus Letselschade ) Ik ben zeer en zeer tevreden! Afz: Dennis.
Lees verder
Sabina
Sabina
24/05/2022
Geverifieerd
Ik heb zeer goede ervaring met Arcus Letselschade. Na mijn auto ongeluk heb ik mij aangemeld bij mijn voormalige rechtsbijstand verzekering. Deze wilde mij echter laten uitkopen voor een slordig bedrag. Nadat ik al jaren bij hen aangesloten was. Dit heb ik echter niet laten gebeuren. En ben vervolgens opzoek gegaan naar een andere advocaat. Uiteindelijk ben ik terecht gekomen bij Dhr J. van de Wetering. Vanaf het moment dat mijn situatie was voorgelegd. Is alles in werking gesteld. Ik ben verwezen naar een kliniek voor nek-en rugklachten. Mijn financiële situatie werd ook direct onder de loep genomen. Ik kan niet anders stellen dat Dhr J. van de Wetering uitstekend werk voor mij heeft verricht. Ik zal iedereen aanraden die een letselschade advocaat nodig heeft dit bedrijf te benaderen. Ik ben zeeeer tevreden! W.G. Shakison
Lees verder
Ronald Brugts
Ronald Brugts
19/05/2022
Geverifieerd
Jessica heeft de zaak goed behandeld en voor mij positief ten einde gebracht al was de tegenpartij lastig. Een echte aanrader.
Lees verder
giovanni de vries
giovanni de vries
18/05/2022
Geverifieerd
Zeer fijne ervaring gehad met dit advocaten kantoor. Pakte alles snel en deskundig op. Fijn contact en neemt de tijd voor jouw verhaal en doet er vervolgens alles aan om het goed af te ronden.
Lees verder
autorijschool maaswijk
autorijschool maaswijk
15/05/2022
Geverifieerd
Van dag 1 een goed gevoel gehad bij Arcus Letselschade. Was voor het eerst dat ik met letselschade te maken had. Dit bedrijf is gewoon heel professioneel bezig en probeert je z.s.m. je normale leven te laten oppakken. Met de juiste advies en de juiste behandelingen. De communicatie met de contact persoon en mensen op kantoor was zeer goed. Ik hoop niet dat ik Arcus in de toekomst nodig zal hebben, maar indien nodig zal ik iedereen adviseren om dit bedrijf in te schakelen bij letselschade.
Lees verder

Laat u bellen voor gratis advies

Vul het formulier in en wij bellen u op, u krijgt gratis advies van onze letselschade expert.

Telefoonnummer *
Bel mij terug
Loading...
Beoordeeld met: Op basis van 752 ervaringen
Gratis en vrijblijvend Snel en eenvoudig Ervaren letselschade advocaten Landelijke dekking

Laat u bellen voor gratis advies

Vul het formulier in en wij bellen u op, u krijgt gratis advies van onze letselschade expert.

Telefoonnummer *
Bel mij terug
Loading...
Beoordeeld met: Op basis van 752 ervaringen