(076) 700 27 75

Uw advocaat bij letselschade na een aanrijding Kosteloze hulp bij letselschade

Terug naar overzicht

Betrokken in een kettingbotsing, wie is aansprakelijk?

7 september 2017
Kettingbotsing

Heeft u een ongeval gehad en was u niet de schuldige? In veel gevallen heeft u dan recht op een schadevergoeding. Wellicht heeft u na het ongeval lichamelijke klachten of bent u zo hard geschrokken dat uw hoofd er niet naar staat om dit soort zaken gelijk te gaan regelen. Bovendien is schade expertise erg specialistisch werk, waar u wellicht geen verstand van heeft. Dan is het goed om een letselschade specialist in te schakelen. Als u letselschade heeft, regelen zij van A tot Z uw schadeclaim. Zij regelen alles voor u.

Letselschade specialist

Hij of zij kan u heel goed helpen om een schadevergoeding te krijgen, zij behartigen uw belangen. De specialisten nemen het werk uit uw handen, zodat u kunt herstellen (lichamelijk en psychisch) van het ongeval. Krijg met Aanrijdinggehad.nl de letselschade vergoeding waar u recht op heeft. Wilt u niet langer wachten en direct een berekening laten maken van uw mogelijke letselschade vergoeding? Dan klikt u hier.

Verantwoordelijke kettingbotsing

We spreken van een kettingbotsing wanneer er tenminste 3 auto’s op elkaar zijn gebotst. Wanneer er spraken is van een aanrijding van achteren tussen 2 voertuigen noemen we dit een kop-staartbotsing. Heeft u een aanrijding gehad door kettingbotsing? In principe is het zo dat de persoon die achterop de voorganger botst altijd fout is.

Bij een kettingbotsing is dit lastig, het is een soort van kop-staartbotsing. U botst op uw voorganger, omdat er iemand op de achterkant van uw auto botst. U heeft als het ware een zetje gekregen. In een kettingbotsing is het lastig om aan te tonen of u wel of niet voldoende afstand had ten opzichte van uw voorganger.

Dit leidt vaak tot heel wat discussies, daarom hebben verzekeraars hier speciale afspraken over gemaakt met elkaar: U bent verantwoordelijk voor de kosten van de schade van uw voorganger, uw verzekeraar zal dit vergoeden, maar dit gaat niet ten koste van uw opgebouwde no-claim. De kosten worden door de aansprakelijke verzekeraar betaald. Indien de andere partij dus schuldig is, dan betaald zijn of haar verzekeraar en betaalt u helemaal niets.

Het artikel gaat verder onder onderstaande beoordeling:
8

“Door de nieuwsberichten welke Aanrijdinggehad.nl heeft geplaatst kwam ik erachter dat ik recht had op een schadevergoeding. Ondanks dat het verkeersongeluk dateerde van 3 maanden daarvoor. De schadevergoeding die ik heb gekregen was een lichte deken op de wond”

- Mark
Letselschade melden

Wat voor schade heb ik?

Een kettingbotsing kan twee soorten schade opleveren:

Materiële schade: bij materiële schade gaat het om schade aan uw eigendom. Deze schade heeft vaak een vaste waarde en is direct in geld uit te drukken. In dit geval moet u denken aan schade aan uw auto en uw eigendommen in de auto. Bij een kettingbotsing kan de schade verschillen door waar u zich bevond in het ongeluk.

Immateriële schade: bij immateriële schade praten we over lichamelijk, psychisch en emotioneel letsel. Dit soort schade is niet uit te drukken is in een vast bepaalde waarde of geldsom. Het gaat hier dan ook om de ernst van de letselschade. De ernst van het letsel zal uiteindelijke de hoogte van de financiële tegemoetkoming bepalen. Soms moet er zelfs een arts eraan te pas kom om vast te stellen wat daadwerkelijk de opgelopen schade is. De financiële tegemoetkoming wordt, bij immateriële schade, smartengeld genoemd. Het door iemand ondervonden leed door een auto-ongeluk verschild per geval en daarmee ook de hoogte van de schadevergoeding.

Het artikel gaat verder onder de optie om u terug te laten bellen
voor gratis juridisch advies bij letselschade:

Laat u bellen voor gratis advies

Vul het formulier in en wij bellen u op, u krijgt gratis advies van onze letselschade expert.

Telefoonnummer *
Bel mij terug
Loading...

Causaal verband: oorzaak en gevolg

Wanneer er spraken is van letselschade is bij het claimen van een schadevergoeding een causaal verband noodzakelijk. Een causaal verband houdt in dat er een verband moet zijn tussen het ongeluk en de opgelopen letselschade. De opgelopen letselschade moet toegewezen kunnen worden aan het ongeluk.

Wanneer er niet bewezen kan worden dat de letselschade het gevolg is van een onrechtmatige gedraging zal er geen schadevergoeding worden uitgekeerd. In de meeste gevallen moet de benadeelde het bewijs leveren dat er een oorzaak en gevolg is tussen het ongeval en het opgelopen letsel.

In enkele gevallen kan het zo zijn dat de beschuldigde persoon het bewijs moet leveren dat er geen sprake is van een causaal verband. Hieronder vindt u een stappenplan die opgesteld is door een van onze schade specialisten van Aanrijdinggehad.nl. Hierin vindt u ook belangrijke tips om bewijs te verzamelen.

Wat moet ik doen?

In alle gevallen heeft u natuurlijk geen zin/tijd om dit zelf uit te gaan zoeken De volgende vier stappen zijn van belang in iedere situatie waarin u op wat voor manier dan ook schade heeft opgelopen. Breng u zelf altijd eerst in veiligheid voordat u verdere actie onderneemt.

  1. Europees schadeformulier: laat alle betrokken personen dit formulier invullen en deze ondertekenen. Ook al lijkt er geen letsel opgelopen te zijn, noteer altijd de gegevens van alle betrokkenen. Het kan altijd voor komen dat u pas op een later moment de opgelopen letsel opmerkt of daar last van ondervindt.
  2. Politie: neem bij een ongeval altijd contact op met de politie. Zeker als er spraken is van doorrijden na een ongeval. Hiermee kunnen eventuele nieuwe ongelukken voorkomen worden.
  3. Foto’s: maak in alle gevallen van de opgelopen schade foto’s. Dit is van groot belang omdat foto’s dienen als bewijs voor verzekeringsmaatschappijen. Denk dan vooral aan foto’s vanuit diversen hoeken, nummerplaten, remsporen
  4. Arts: maak een afspraak met een arts. Zorg ervoor dat u snel onderzocht en beoordeeld wordt aan uw fysieke en eventuele psychische klachten.
  5. Rapporteren: neem vrijblijvend contact op met Aanrijdinggehad.nl en leg uw ongeval voor aan een van onze letselschade specialisten.

Voor een uitgebreide verdieping van dit stappenplan klikt u hier.

Vraag het aan een expert van Aanrijdinggehad.nl

Grote kans dat u nog barst van de vragen. Wacht niet langer en neem vrijblijvend contact op met een van onze letselschade specialisten van Aanrijdinggehad.nl. Wij ontzorgen u in deze stressvolle en vaak onoverzichtelijke situatie. Klik hieronder voor gratis letselschade advies en er wordt binnen 48 uur contact met u opgenomen.

Klik hier voor gratis letselschade advies.

Wij hebben ruim 1500 slachtoffers naar tevredenheid bijgestaan

Het advocatenkantoor waar Aanrijding Gehad mee samenwerkt is Arcus Letselschade. Arcus Letselschade werkt landelijk, en behartigt de belangen van slachtoffers van aanrijdingen. Arcus staat voor deskundigheid en een transparante, voortvarende behandeling van de schade. Uit de Google reviews blijkt dat de werkwijze van de specialisten van Arcus Letselschade zeer goed gewaardeerd wordt:

UITSTEKEND
161 recensies op
Rachid Elaita
Rachid Elaita
27/12/2023
Ben heel tevreden met de samenwerking die ik heb mogen ervaren met dhr Watering. Vlotte communicatie en een prima resultaat
Patrick Van den haselkamp
Patrick Van den haselkamp
14/12/2023
Ik heb hele goede ervaringen beleefd,met mr.T.van der ven. Ze heeft ontzettend goed haar best gedaan voor mij.ondanks dat het mijn eigen schuld was (aanrijding). Heeft MR Tessa van der ven mij toch kunnen helpen via inzittende verzekering. Waardoor ik voor 90 procent ben hersteld. Ik zal arcus bij iedereen aanraden
Arek Serafin
Arek Serafin
14/12/2023
Bardzo pomocny Adwokat dostępny z polskim tłumaczem. Polecam :)
Joyce Leijen
Joyce Leijen
07/12/2023
Zeer tevreden. Ze hanteren echt een betrokken en persoonlijke benadering. Communicatie is echt prettig, duidelijk en conform afspraak.
Marjan Polman
Marjan Polman
01/12/2023
Na kontakt gezocht te hebben met Arcus Letsel schade werd ik empatisch en deskundig geholpen door Mevrouw Parinussa. Dat was een hele opluchting in een lastige situatie. Mevrouw Parinussa handelde de kwestie voor me af,waardoor ik me ontzorgd voelde ,en er een redelijke afronding kwam. Heel hartelijk bedankt !
El
El
01/12/2023
Op aanraden ben ik bij advocaat Mark Huigen terecht gekomen. Ik ben super tevreden met zijn professionele manier van werken en ik raad hem zelf ook aan. Meelevend en duidelijke, transparante communicatie. Ik werd voortdurend van alle ontwikkelingen op de hoogte gehouden en als ik met vragen zat dan was hij makkelijk bereikbaar. Dit gaf mij het gevoel dat ik werd vertegenwoordigd door iemand die zich volledig voor mij inzet. Het eindresultaat van mijn claim is daar het bewijs van. Heel erg bedankt voor alle hulp, motivatie en inzet meneer Huigen!
Wirin Jiawan
Wirin Jiawan
18/11/2023
Oeps, eindelijk is het gelukt dank zij advocaat Jorg van de Watering. Het was een complexe zaak, hij heeft het tot het laatste eind getrokken. Hij kent de kneepjes van het vak. Een zaak uit het jaar 2021 zelfs de tegenpartij was doorgereden en wilde niet meewerken. Dat hij zelf de zaak bij de Rechter heeft gebracht en dat wij de zaak hebben gewonnen. Ik werd voortdurend op de hoogte gehouden. Het is een aanrader om bij Jorg van de Watering aan te melden voor professionele hulp en begeleiding van schades. Kennis kunde en professionele begeleiding staan heel hoog in het vaandel bij Arcus Letselschade. Zeker een aanrader om bij hem te melden . Jorg nog bedankt voor alles!
Denise De Voos
Denise De Voos
15/11/2023
Super fijn geholpen door Arcus letselschade. Het is een fijn bedrijf die zeer vriendelijk en behulpzaam is. Ze nemen de tijd voor je verhaal, kijken samen naar de beste oplossing en handelen snel.
Sylvia Buitendijk
Sylvia Buitendijk
05/11/2023
Wij zijn zeer goed in onze zaak geholpen. Alles is uitgelegd in de taal die wij ook begrijpen. Ik voelde me begrepen, en ze werken hard voor je zaak.

Laat u bellen voor gratis advies

Vul het formulier in en wij bellen u op, u krijgt gratis advies van onze letselschade expert.

Telefoonnummer *
Bel mij terug
Loading...
Beoordeeld met: Op basis van 752 ervaringen
Gratis en vrijblijvend Snel en eenvoudig Ervaren letselschade advocaten Landelijke dekking

Laat u bellen voor gratis advies

Vul het formulier in en wij bellen u op, u krijgt gratis advies van onze letselschade expert.

Telefoonnummer *
Bel mij terug
Loading...
Beoordeeld met: Op basis van 752 ervaringen