(076) 700 27 75

Uw advocaat bij letselschade na een aanrijding Kosteloze hulp bij letselschade

Terug naar overzicht

Betrokken in een kettingbotsing, wie is aansprakelijk?

7 september 2017
Kettingbotsing

Heeft u een ongeval gehad en was u niet de schuldige? In veel gevallen heeft u dan recht op een schadevergoeding. Wellicht heeft u na het ongeval lichamelijke klachten of bent u zo hard geschrokken dat uw hoofd er niet naar staat om dit soort zaken gelijk te gaan regelen. Bovendien is schade expertise erg specialistisch werk, waar u wellicht geen verstand van heeft. Dan is het goed om een letselschade specialist in te schakelen. Als u letselschade heeft, regelen zij van A tot Z uw schadeclaim. Zij regelen alles voor u.

Letselschade specialist

Hij of zij kan u heel goed helpen om een schadevergoeding te krijgen, zij behartigen uw belangen. De specialisten nemen het werk uit uw handen, zodat u kunt herstellen (lichamelijk en psychisch) van het ongeval. Krijg met Aanrijdinggehad.nl de letselschade vergoeding waar u recht op heeft. Wilt u niet langer wachten en direct een berekening laten maken van uw mogelijke letselschade vergoeding? Dan klikt u hier.

Verantwoordelijke kettingbotsing

We spreken van een kettingbotsing wanneer er tenminste 3 auto’s op elkaar zijn gebotst. Wanneer er spraken is van een aanrijding van achteren tussen 2 voertuigen noemen we dit een kop-staartbotsing. Heeft u een aanrijding gehad door kettingbotsing? In principe is het zo dat de persoon die achterop de voorganger botst altijd fout is.

Bij een kettingbotsing is dit lastig, het is een soort van kop-staartbotsing. U botst op uw voorganger, omdat er iemand op de achterkant van uw auto botst. U heeft als het ware een zetje gekregen. In een kettingbotsing is het lastig om aan te tonen of u wel of niet voldoende afstand had ten opzichte van uw voorganger.

Dit leidt vaak tot heel wat discussies, daarom hebben verzekeraars hier speciale afspraken over gemaakt met elkaar: U bent verantwoordelijk voor de kosten van de schade van uw voorganger, uw verzekeraar zal dit vergoeden, maar dit gaat niet ten koste van uw opgebouwde no-claim. De kosten worden door de aansprakelijke verzekeraar betaald. Indien de andere partij dus schuldig is, dan betaald zijn of haar verzekeraar en betaalt u helemaal niets.

Het artikel gaat verder onder onderstaande beoordeling:
8

“Door de nieuwsberichten welke Aanrijdinggehad.nl heeft geplaatst kwam ik erachter dat ik recht had op een schadevergoeding. Ondanks dat het verkeersongeluk dateerde van 3 maanden daarvoor. De schadevergoeding die ik heb gekregen was een lichte deken op de wond”

- Mark
Letselschade melden

Wat voor schade heb ik?

Een kettingbotsing kan twee soorten schade opleveren:

Materiële schade: bij materiële schade gaat het om schade aan uw eigendom. Deze schade heeft vaak een vaste waarde en is direct in geld uit te drukken. In dit geval moet u denken aan schade aan uw auto en uw eigendommen in de auto. Bij een kettingbotsing kan de schade verschillen door waar u zich bevond in het ongeluk.

Immateriële schade: bij immateriële schade praten we over lichamelijk, psychisch en emotioneel letsel. Dit soort schade is niet uit te drukken is in een vast bepaalde waarde of geldsom. Het gaat hier dan ook om de ernst van de letselschade. De ernst van het letsel zal uiteindelijke de hoogte van de financiële tegemoetkoming bepalen. Soms moet er zelfs een arts eraan te pas kom om vast te stellen wat daadwerkelijk de opgelopen schade is. De financiële tegemoetkoming wordt, bij immateriële schade, smartengeld genoemd. Het door iemand ondervonden leed door een auto-ongeluk verschild per geval en daarmee ook de hoogte van de schadevergoeding.

Het artikel gaat verder onder de optie om u terug te laten bellen
voor gratis juridisch advies bij letselschade:

Laat u bellen voor gratis advies

Vul het formulier in en wij bellen u op, u krijgt gratis advies van onze letselschade expert.

Telefoonnummer *
Bel mij terug
Loading...

Causaal verband: oorzaak en gevolg

Wanneer er spraken is van letselschade is bij het claimen van een schadevergoeding een causaal verband noodzakelijk. Een causaal verband houdt in dat er een verband moet zijn tussen het ongeluk en de opgelopen letselschade. De opgelopen letselschade moet toegewezen kunnen worden aan het ongeluk.

Wanneer er niet bewezen kan worden dat de letselschade het gevolg is van een onrechtmatige gedraging zal er geen schadevergoeding worden uitgekeerd. In de meeste gevallen moet de benadeelde het bewijs leveren dat er een oorzaak en gevolg is tussen het ongeval en het opgelopen letsel.

In enkele gevallen kan het zo zijn dat de beschuldigde persoon het bewijs moet leveren dat er geen sprake is van een causaal verband. Hieronder vindt u een stappenplan die opgesteld is door een van onze schade specialisten van Aanrijdinggehad.nl. Hierin vindt u ook belangrijke tips om bewijs te verzamelen.

Wat moet ik doen?

In alle gevallen heeft u natuurlijk geen zin/tijd om dit zelf uit te gaan zoeken De volgende vier stappen zijn van belang in iedere situatie waarin u op wat voor manier dan ook schade heeft opgelopen. Breng u zelf altijd eerst in veiligheid voordat u verdere actie onderneemt.

 1. Europees schadeformulier: laat alle betrokken personen dit formulier invullen en deze ondertekenen. Ook al lijkt er geen letsel opgelopen te zijn, noteer altijd de gegevens van alle betrokkenen. Het kan altijd voor komen dat u pas op een later moment de opgelopen letsel opmerkt of daar last van ondervindt.
 2. Politie: neem bij een ongeval altijd contact op met de politie. Zeker als er spraken is van doorrijden na een ongeval. Hiermee kunnen eventuele nieuwe ongelukken voorkomen worden.
 3. Foto’s: maak in alle gevallen van de opgelopen schade foto’s. Dit is van groot belang omdat foto’s dienen als bewijs voor verzekeringsmaatschappijen. Denk dan vooral aan foto’s vanuit diversen hoeken, nummerplaten, remsporen
 4. Arts: maak een afspraak met een arts. Zorg ervoor dat u snel onderzocht en beoordeeld wordt aan uw fysieke en eventuele psychische klachten.
 5. Rapporteren: neem vrijblijvend contact op met Aanrijdinggehad.nl en leg uw ongeval voor aan een van onze letselschade specialisten.

Voor een uitgebreide verdieping van dit stappenplan klikt u hier.

Vraag het aan een expert van Aanrijdinggehad.nl

Grote kans dat u nog barst van de vragen. Wacht niet langer en neem vrijblijvend contact op met een van onze letselschade specialisten van Aanrijdinggehad.nl. Wij ontzorgen u in deze stressvolle en vaak onoverzichtelijke situatie. Klik hieronder voor gratis letselschade advies en er wordt binnen 48 uur contact met u opgenomen.

Klik hier voor gratis letselschade advies.

Bekijk de ervaringen over Aanrijdinggehad.nl

9.3

Petra

 • Aanrijding met een scooter

Betrokken, professioneel en goed advies. Na het oplopen van een gebroken arm door een aanrijding met een scooter, ben ik uitstekend geholpen. Ook heb ik alle ziekenhuis kosten vergoed gekregen.

8

Mark

 • Motor aanrijding

“Door de nieuwsberichten welke Aanrijdinggehad.nl heeft geplaatst kwam ik erachter dat ik recht had op een schadevergoeding. Ondanks dat het verkeersongeluk dateerde van 3 maanden daarvoor. De schadevergoeding die ik heb gekregen was een lichte deken op de wond”

9

Kaylee

 • Auto aanrijding

“De eerste uren na het ongeluk was ik in een lichte shock en niet instaat om helder na te denken. Met behulp van Aanrijdinggehad.nl werd er binnen een dag contact met me opgenomen. Naast vakkennis had men ook een luisterend oor”

9.5

Furkan

 • Whiplash

Ik heb maanden niet mogen voetballen omdat ik een whiplash had. Dit kwam door een aan aanrijding van achteren toen ik stil stond bij een stoplicht. Het herstellen duurde lang maar gelukkig kreeg wel snel een schadevergoeding

8.7

Remco

 • Aangereden op de fiets

Aangereden worden was heftig. Ik heb hiervoor bij een psycholoog gelopen voordat ik weer op de fiets durfde te stappen. Door Aanrijdinggehad kwam ik in contact met een letselschadeadvocaat die mij hielp een schadevergoeding te claimen en met succes!

10

Carmen

 • Zeer fijn geholpen

Ik ben heel tevreden over de hulp van de specialist! Ik kan het iedereen aanraden die letsel heeft opgelopen. Er komt op juridisch gebied zoveel op je af, dat verwacht je gewoon niet. De advocaat heeft alle zorgen bij mij weggenomen.

8.6

Henk

 • Auto aanrijding

Terwijl ik op mijn fiets reed opende een auto zijn portier zonder te kijken, daar lag ik. Ik ben ZZP-er, 6 maanden later kan ik nog steeds niet volledig werken, door verschillende klachten. Met de hulp van Aanrijdinggehad.nl heb ik mijn misgelopen inkomsten netjes vergoed gekregen

 

Laat u bellen voor gratis advies

Vul het formulier in en wij bellen u op, u krijgt gratis advies van onze letselschade expert.

Telefoonnummer *
Bel mij terug
Loading...
Beoordeeld met: Op basis van 752 ervaringen
Gratis en vrijblijvend Snel en eenvoudig Letselschade advocaat neemt contact op met u Ontzorging

Laat u bellen voor gratis advies

Vul het formulier in en wij bellen u op, u krijgt gratis advies van onze letselschade expert.

Telefoonnummer *
Bel mij terug
Loading...
Beoordeeld met: Op basis van 752 ervaringen