(076) 700 27 75

Uw advocaat bij letselschade na een aanrijding Kosteloze hulp bij letselschade

Terug naar overzicht

Betrokken in een kettingbotsing, wie is aansprakelijk?

7 september 2017
Kettingbotsing

Heeft u een ongeval gehad en was u niet de schuldige? In veel gevallen heeft u dan recht op een schadevergoeding. Wellicht heeft u na het ongeval lichamelijke klachten of bent u zo hard geschrokken dat uw hoofd er niet naar staat om dit soort zaken gelijk te gaan regelen. Bovendien is schade expertise erg specialistisch werk, waar u wellicht geen verstand van heeft. Dan is het goed om een letselschade specialist in te schakelen. Als u letselschade heeft, regelen zij van A tot Z uw schadeclaim. Zij regelen alles voor u.

Letselschade specialist

Hij of zij kan u heel goed helpen om een schadevergoeding te krijgen, zij behartigen uw belangen. De specialisten nemen het werk uit uw handen, zodat u kunt herstellen (lichamelijk en psychisch) van het ongeval. Krijg met Aanrijdinggehad.nl de letselschade vergoeding waar u recht op heeft. Wilt u niet langer wachten en direct een berekening laten maken van uw mogelijke letselschade vergoeding? Dan klikt u hier.

Verantwoordelijke kettingbotsing

We spreken van een kettingbotsing wanneer er tenminste 3 auto’s op elkaar zijn gebotst. Wanneer er spraken is van een aanrijding van achteren tussen 2 voertuigen noemen we dit een kop-staartbotsing. Heeft u een aanrijding gehad door kettingbotsing? In principe is het zo dat de persoon die achterop de voorganger botst altijd fout is.

Bij een kettingbotsing is dit lastig, het is een soort van kop-staartbotsing. U botst op uw voorganger, omdat er iemand op de achterkant van uw auto botst. U heeft als het ware een zetje gekregen. In een kettingbotsing is het lastig om aan te tonen of u wel of niet voldoende afstand had ten opzichte van uw voorganger.

Dit leidt vaak tot heel wat discussies, daarom hebben verzekeraars hier speciale afspraken over gemaakt met elkaar: U bent verantwoordelijk voor de kosten van de schade van uw voorganger, uw verzekeraar zal dit vergoeden, maar dit gaat niet ten koste van uw opgebouwde no-claim. De kosten worden door de aansprakelijke verzekeraar betaald. Indien de andere partij dus schuldig is, dan betaald zijn of haar verzekeraar en betaalt u helemaal niets.

Het artikel gaat verder onder onderstaande beoordeling:
10

Ik ben heel tevreden over de hulp van de specialist! Ik kan het iedereen aanraden die letsel heeft opgelopen. Er komt op juridisch gebied zoveel op je af, dat verwacht je gewoon niet. De advocaat heeft alle zorgen bij mij weggenomen.

- Carmen
Letselschade melden

Wat voor schade heb ik?

Een kettingbotsing kan twee soorten schade opleveren:

Materiële schade: bij materiële schade gaat het om schade aan uw eigendom. Deze schade heeft vaak een vaste waarde en is direct in geld uit te drukken. In dit geval moet u denken aan schade aan uw auto en uw eigendommen in de auto. Bij een kettingbotsing kan de schade verschillen door waar u zich bevond in het ongeluk.

Immateriële schade: bij immateriële schade praten we over lichamelijk, psychisch en emotioneel letsel. Dit soort schade is niet uit te drukken is in een vast bepaalde waarde of geldsom. Het gaat hier dan ook om de ernst van de letselschade. De ernst van het letsel zal uiteindelijke de hoogte van de financiële tegemoetkoming bepalen. Soms moet er zelfs een arts eraan te pas kom om vast te stellen wat daadwerkelijk de opgelopen schade is. De financiële tegemoetkoming wordt, bij immateriële schade, smartengeld genoemd. Het door iemand ondervonden leed door een auto-ongeluk verschild per geval en daarmee ook de hoogte van de schadevergoeding.

Het artikel gaat verder onder de optie om u terug te laten bellen
voor gratis juridisch advies bij letselschade:

Laat u bellen voor gratis advies

Vul het formulier in en wij bellen u op, u krijgt gratis advies van onze letselschade expert.

Telefoonnummer *
Bel mij terug
Loading...

Causaal verband: oorzaak en gevolg

Wanneer er spraken is van letselschade is bij het claimen van een schadevergoeding een causaal verband noodzakelijk. Een causaal verband houdt in dat er een verband moet zijn tussen het ongeluk en de opgelopen letselschade. De opgelopen letselschade moet toegewezen kunnen worden aan het ongeluk.

Wanneer er niet bewezen kan worden dat de letselschade het gevolg is van een onrechtmatige gedraging zal er geen schadevergoeding worden uitgekeerd. In de meeste gevallen moet de benadeelde het bewijs leveren dat er een oorzaak en gevolg is tussen het ongeval en het opgelopen letsel.

In enkele gevallen kan het zo zijn dat de beschuldigde persoon het bewijs moet leveren dat er geen sprake is van een causaal verband. Hieronder vindt u een stappenplan die opgesteld is door een van onze schade specialisten van Aanrijdinggehad.nl. Hierin vindt u ook belangrijke tips om bewijs te verzamelen.

Wat moet ik doen?

In alle gevallen heeft u natuurlijk geen zin/tijd om dit zelf uit te gaan zoeken De volgende vier stappen zijn van belang in iedere situatie waarin u op wat voor manier dan ook schade heeft opgelopen. Breng u zelf altijd eerst in veiligheid voordat u verdere actie onderneemt.

  1. Europees schadeformulier: laat alle betrokken personen dit formulier invullen en deze ondertekenen. Ook al lijkt er geen letsel opgelopen te zijn, noteer altijd de gegevens van alle betrokkenen. Het kan altijd voor komen dat u pas op een later moment de opgelopen letsel opmerkt of daar last van ondervindt.
  2. Politie: neem bij een ongeval altijd contact op met de politie. Zeker als er spraken is van doorrijden na een ongeval. Hiermee kunnen eventuele nieuwe ongelukken voorkomen worden.
  3. Foto’s: maak in alle gevallen van de opgelopen schade foto’s. Dit is van groot belang omdat foto’s dienen als bewijs voor verzekeringsmaatschappijen. Denk dan vooral aan foto’s vanuit diversen hoeken, nummerplaten, remsporen
  4. Arts: maak een afspraak met een arts. Zorg ervoor dat u snel onderzocht en beoordeeld wordt aan uw fysieke en eventuele psychische klachten.
  5. Rapporteren: neem vrijblijvend contact op met Aanrijdinggehad.nl en leg uw ongeval voor aan een van onze letselschade specialisten.

Voor een uitgebreide verdieping van dit stappenplan klikt u hier.

Vraag het aan een expert van Aanrijdinggehad.nl

Grote kans dat u nog barst van de vragen. Wacht niet langer en neem vrijblijvend contact op met een van onze letselschade specialisten van Aanrijdinggehad.nl. Wij ontzorgen u in deze stressvolle en vaak onoverzichtelijke situatie. Klik hieronder voor gratis letselschade advies en er wordt binnen 48 uur contact met u opgenomen.

Klik hier voor gratis letselschade advies.

Wij hebben ruim 1500 slachtoffers naar tevredenheid bijgestaan

Het advocatenkantoor waar Aanrijding Gehad mee samenwerkt is Arcus Letselschade. Arcus Letselschade werkt landelijk, en behartigt de belangen van slachtoffers van aanrijdingen. Arcus staat voor deskundigheid en een transparante, voortvarende behandeling van de schade. Uit de Google reviews blijkt dat de werkwijze van de specialisten van Arcus Letselschade zeer goed gewaardeerd wordt:

UITSTEKEND
54 recensies op
simone kafoe
simone kafoe
29/12/2021
Geverifieerde
Na mijn ongeluk begin 2020 heeft de heer Van de Watering mijn belangen behartigd. Dit werd in duidelijke taal en met goede afspraken gedaan. Het gehele dossier ben ik over alle correspondentie op de hoogte gebracht en werd er naar mijn verhaal geluisterd. De heer Van de Watering is een kundige man. Hij is bekwaam, eerlijk en duidelijk in zijn communicatie. Ik ben hem dan ook erg dankbaar voor de fijne afhandeling van mijn dossier.
Lees verder
Wendy Hilkhuijsen
Wendy Hilkhuijsen
23/12/2021
Geverifieerde
Afgelopen jaar zijn wij slachtoffer geworden van een aanrijding. Hierbij is Arcus Letselschade ingezet. Zij hebben de zaak super professioneel behandeld, waarbij wij altijd goed geinformeerd zijn over de voortgang van de zaak. Bij vragen konden wij altijd contact opnemen. Aanrader!
Lees verder
Adwin Huijbrechts
Adwin Huijbrechts
02/12/2021
Geverifieerde
Zeer professioneel en met uitleg in duidelijke taal.
Lees verder
Piotr Chojnacki
Piotr Chojnacki
11/11/2021
Geverifieerde
Zeer goede letselschade kantoor. Erg professioneel en to the point mentaliteit. Houdt cliënt hoog in de vaandel. Respect hiervoor. Mvg Dhr. Chojnacki
Lees verder
Paul Simons
Paul Simons
10/11/2021
Geverifieerde
In 2019 slachtoffer geworden van een ongeval op het werk waarbij ik blijvende beperkingen heb opgelopen. Al snel kwam ik in contact met Arcus die mij vanaf het begin echt top begeleid hebben. Mijn schadezaak is nu netjes afgehandeld en ben erg blij met het resultaat. Dank voor uw hulp!
Lees verder
kawieta
kawieta
17/08/2021
Geverifieerde
Na een jaar ellende, niet compleet dossier en een depressie ben ik terecht gekomen bij Arcus letselschade. Er ging een wereld voor me open! Mijn mails werden beantwoord, ik werd van alles op de hoogte gehouden en al op al er werd naar mij geluisterd. J van de Watering heeft mij de afgelopen 2,5 jaar bijgestaan tegen het gevecht met NN. Hij heeft alles eruit gehaald wat eruit te halen viel. Een goed persoon met de hart op de juiste plek. Je bent een topper! Bedankt voor alles.
Lees verder
Rafal Kujawa
Rafal Kujawa
28/07/2021
Geverifieerde
Een heel goed advocatenkantoor. Woorden van waardering voor J. van de Watering. Mijn zaak was ingewikkeld en moeilijk. J. van de Watering heeft mij geholpen om mijn zaak positief af te ronden. Een zeer professionele advocaat. Zeer betrokken en effectief. Een woord van dank aan het hele team. Het advocatenkantoor en J. van de Watering aanbevelenswaardig. Nogmaals bedankt en ik raad het aan.
Lees verder
Emre Ekkurt
Emre Ekkurt
20/07/2021
Geverifieerde
Super tevreden kan niet anders zeggen. Beste letseladvocaten Nederland!!
Lees verder
Richard Meulendijk
Richard Meulendijk
15/07/2021
Geverifieerde
Mijn dossier liep eerst bij een ander kantoor. Arcus heeft de behandeling overgenomen. Vanaf dat moment ging het snel. Ik zag ook duidelijk verschil in kwaliteit. Mijn behandelaar heeft er voor mijn idee alles uitgehaald wat er in zat. Ik kon me in die periode daarom gelukkig ook beter richten op me herstel. Ik zal Arcus Letselschade zeker bij vrienden en familie aanraden. Super bedankt voor jullie hulp!!
Lees verder

Laat u bellen voor gratis advies

Vul het formulier in en wij bellen u op, u krijgt gratis advies van onze letselschade expert.

Telefoonnummer *
Bel mij terug
Loading...
Beoordeeld met: Op basis van 752 ervaringen
Gratis en vrijblijvend Snel en eenvoudig Ervaren letselschade advocaten Landelijke dekking
blank

Laat u bellen voor gratis advies

Vul het formulier in en wij bellen u op, u krijgt gratis advies van onze letselschade expert.

Telefoonnummer *
Bel mij terug
Loading...
Beoordeeld met: Op basis van 752 ervaringen