(076) 700 27 75

Uw advocaat bij letselschade na een aanrijding Kosteloze hulp bij letselschade

Gratis telefonisch advies

Laat u bellen voor gratis advies

Vul het formulier in en wij bellen u op, u krijgt gratis advies van onze letselschade expert.

Telefoonnummer *
Bel mij terug
Loading...

Zenuwletsel

Heeft u een verkeersongeval gehad en heeft u hier zenuwletsel aan overgehouden? Dan is dit erg vervelend. Niet alleen omdat een beschadiging van de zenuwen voor vervelende pijnklachten kan zorgen, maar ook zeker omdat zenuwletsel niet zo snel geneest. Gelukkig kunt u in veel gevallen een schadevergoeding ontvangen die de medische en overige kosten van  zenuwletsel dekt. Wat is zenuwletsel en hoe krijgt u een schadevergoeding? Op deze vragen geven wij u nu antwoord.

Wat is zenuwletsel?

Zenuwen lopen door het hele lichaam en geven prikkels door aan de hersenen. Is er sprake van zenuwletsel, dan is er een zenuw beschadigd. Hierdoor is er geen communicatie meer mogelijk met de hersenen of wordt deze communicatie minder. Dit betekent dat bepaalde prikkels niet meer doorgegeven kunnen worden. U voelt het specifieke lichaamsdeel niet meer (goed) of kunt het lichaamsdeel niet meer gebruiken. Heeft u bijvoorbeeld zenuwletsel in uw been opgelopen, dan kan het zijn dat u het been niet meer kunt gebruiken. Ook kan het zo zijn dat u dit been niet meer goed voelt of zelfs helemaal niet meer kunt voelen.

Het artikel gaat verder onder onderstaande beoordeling:
8.7

Aangereden worden was heftig. Ik heb hiervoor bij een psycholoog gelopen voordat ik weer op de fiets durfde te stappen. Door Aanrijdinggehad kwam ik in contact met een letselschadeadvocaat die mij hielp een schadevergoeding te claimen en met succes!

- Remco
Letselschade melden

Verschillende soorten zenuwletsel

Er zijn verschillende soorten zenuwletsel. Zo kunt u ten eerste te maken krijgen met drukletsel. In dit geval is de zenuw tijdelijk verdrukt, waardoor deze beschadigd is en niet meer goed kan functioneren. Drukletsel zorgt wel voor uitval, maar uiteindelijk gaan de klachten weer over. Uiteindelijk raken de zenuwen namelijk uit verdrukking, waardoor deze gewoon weer goed kunnen functioneren.

Heeft u te maken met een gedeeltelijke doorsnijding van de zenuwen of een volledige doorsnijding van de zenuwen, dan is herstel al lastiger. In dit geval moet de arts de zenuwen namelijk weer aan elkaar maken, waarna de zenuwen langzaam moeten herstellen. Bij gedeeltelijke doorsnijding is de zenuw voor een deel beschadigd. Bij volledige doorsnijding is de zenuw volledig doorgesneden en kan het voorkomen dat u niet meer herstelt. U moet dan leren leven met een handicap.

Het artikel gaat verder onder de optie om u terug te laten bellen
voor gratis juridisch advies bij letselschade:

Laat u bellen voor gratis advies

Vul het formulier in en wij bellen u op, u krijgt gratis advies van onze letselschade expert.

Telefoonnummer *
Bel mij terug
Loading...

De behandeling van zenuwletsel

Hoe zenuwletsel behandeld wordt, is geheel afhankelijk van het soort letsel dat u heeft. Zo wordt drukletsel over het algemeen anders behandeld dan een gedeeltelijke of volledige doorsnijding van de zenuwen. Het is in ieder geval goed om te weten dat zenuwen opnieuw kunnen hechten. Dit betekent dat uw beschadigde zenuwen zich kunnen herstellen, ook als deze ernstig beschadigd zijn.

In de meeste gevallen kan een arts in het ziekenhuis uw zenuwen weer aan elkaar vastmaken. Hierna volgt er een lange herstelperiode. Het lichaam moet zelf de zenuwen stimuleren weer aan te groeien. Dit duurt lang, want zenuwen groeien slechts één millimeter per dag. Soms is een behandeling in het ziekenhuis niet nodig. De arts kan er namelijk ook voor kiezen uw zenuwen op natuurlijke wijze aan elkaar te laten groeien.

Zenuwen groeien erg langzaam waardoor het erg lang kan duren voordat u van  uw klachten verlost bent. Uiteindelijk kunt u uw been met zenuwletsel wel weer gebruiken, maar dit duurt een tijdje. Ook zal het even duren voor u het gevoel in uw been weer terug heeft. Heeft u elders last van zenuwletsel, dan geldt daarvoor dezelfde herstelperiode.

Een schadevergoeding bij zenuwletsel na een verkeersongeval

Heeft u zenuwletsel opgelopen door de schuld van een ander? Dan heeft u recht op een schadevergoeding. U kunt een vergoeding krijgen voor materiële en immateriële schade. Heeft u bijvoorbeeld een huishoudelijke hulp moeten inhuren door uw zenuwletsel? Dan kunt u deze kosten wellicht vergoed krijgen. Heeft u aanpassingen in het huis laten maken, omdat u de trap niet meer goed op kon komen? Dan kunt u ook hier een vergoeding voor krijgen. Zelfs voor ‘gederfde levensvreugde’ door het lijden van pijn en het verdriet dat u heeft door uw zenuwletsel, kunt u een vergoeding krijgen.

Als slachtoffer van een verkeersongeval bent u meestal niet bezig met het verhalen van een vergoeding voor de geleden schade. Dit is logisch, want u bent bezig met uw lichamelijke en/of geestelijke herstel. Gelukkig kan en letselschadespecialist u helpen uw vergoeding te krijgen. Aanrijdinggehad.nl zorgt ervoor dat u binnen 48 uur met een persoonlijke letselschade specialist contact heeft die u helpt met het claimen van uw schadevergoeding.

Wilt u direct aan de slag met het verhalen van de vergoeding waar u recht op heeft door het oplopen van zenuwletsel? Neem dan contact op met een letselschadespecialist, de letselschade advocaat gaat graag voor u aan de slag.

Keer terug naar de letselschade pagina voor nog meer informatie over andere soorten letselschade!

Wij hebben ruim 1500 slachtoffers naar tevredenheid bijgestaan

Het advocatenkantoor waar Aanrijding Gehad mee samenwerkt is Arcus Letselschade. Arcus Letselschade werkt landelijk, en behartigt de belangen van slachtoffers van aanrijdingen. Arcus staat voor deskundigheid en een transparante, voortvarende behandeling van de schade. Uit de Google reviews blijkt dat de werkwijze van de specialisten van Arcus Letselschade zeer goed gewaardeerd wordt:

Waarom een aanrijding melden via Aanrijdinggehad.nl?

aanrijding gehad juridisch advies letselschade

Ontzorging

Na een ongeluk staat je hoofd niet naar administratieve rompslomp op juridisch gebied. Emotioneel niet maar het ontbreekt u geheel logisch ook aan kennis en expertise.

juridisch advies letselschade letselschade advies

Recht

In geval van een aanrijding/verkeersongeval heeft u veelal recht op een schadevergoeding.

advocaat letselschade juridisch advies letselschade

Schadevergoeding

Onze aangesloten specialistische letselschade advocaten weten exact of en hoe snel u in aanmerking komt voor een schadevergoeding

letselschade

Gratis en vrijblijvend

Het melden van een aanrijding is geheel gratis en vrijblijvend. Kunnen wij u niet verder helpen, hoeft u niks te betalen.

Laat u bellen voor gratis advies

Vul het formulier in en wij bellen u op, u krijgt gratis advies van onze letselschade expert.

Telefoonnummer *
Bel mij terug
Loading...
Beoordeeld met: Op basis van 752 ervaringen
Gratis en vrijblijvend Snel en eenvoudig Ervaren letselschade advocaten Landelijke dekking
blank

Laat u bellen voor gratis advies

Vul het formulier in en wij bellen u op, u krijgt gratis advies van onze letselschade expert.

Telefoonnummer *
Bel mij terug
Loading...
Beoordeeld met: Op basis van 752 ervaringen