(076) 700 27 75

Uw advocaat bij letselschade na een aanrijding Kosteloze hulp bij letselschade

 • Ervaren letselschade advocaten
 • Binnen 24 uur kosteloos advies
 • Succespercentage van 94,3%
 • Ruim 5000 slachtoffers bijgestaan
 • Alle benodigde expertise in huis
 • Laat gratis berekenen waar u recht op heeft
 • Landelijke dekking en snelle afwikkeling
 • Ervaren letselschade advocaten
 • Binnen 24 uur kosteloos advies
 • Succespercentage van 94,3%
 • Ruim 5000 slachtoffers bijgestaan
 • Alle benodigde expertise in huis
 • Laat gratis berekenen waar u recht op heeft
 • Landelijke dekking en snelle afwikkeling
Beoordeeld met: Op basis van 752 ervaringen

Laat ons gratis uw
schadeclaim verhalen.

Onze schade-expert neemt binnen 24 uur vrijblijvend telefonisch contact met u op.

Naam *
Telefoonnummer *
E-mailadres *
Is de ander schuldig aan het ongeval? *
Heeft u een schadeverzekering inzittenden (SVI)? *
Gratis advies
Loading...

Brandwonden

Brandwonden zijn een van de pijnlijkste letsels die u kunt oplopen. Door tal van factoren kan een brandwond ontstaan. Stel dat u het slachtoffer bent geworden van een verkeersongeval en daarbij is uw huid blootgesteld aan extreme temperaturen, dan is professionele hulp – zowel op het vlak van gezondheid als het claimen van een schadevergoeding – van groot belang. Maar wat houdt een brandwond nu precies in en welke factoren bepalen of u recht heeft op een schadevergoeding?

Wat is brandwonden letselschade?

Brandwonden letselschade ontstaat als de huid in contact komt met een vlam, vloeistof of gas met een temperatuur hoger dan 40 graden Celsius. Net als bij hoge koorts het geval is, wordt 40 graden Celsius beschouwd als de grens voor kritieke letsels. Daarbij wordt de diepte en ernst van de brandwond bepaald door een aantal factoren:

 • De effectieve temperatuur van de vlam, vloeistof of gas
 • De duur van het contact met de hittebron
 • De oorzaak van de warmte

Brandwonden kunnen naar mate van hun ernst in verschillende categorieën ingedeeld worden:

 1. Eerstegraads brandwonden
 2. Oppervlakkige tweedegraads brandwonden
 3. Diepe tweedegraads brandwonden
 4. Derdegraads brandwonden

Of er nou sprake is van een eerste-, tweede- of derdegraads brandwond, controle door een arts is altijd aangeraden. Een derde- en tweedegraads brandwond dient altijd zo snel mogelijk behandeld te worden door een specialist en vaak gaat dit gepaard met een ziekenhuisopname en langdurig herstelproces.

Het artikel gaat verder onder onderstaande beoordeling:
9

“De eerste uren na het ongeluk was ik in een lichte shock en niet instaat om helder na te denken. Met behulp van Aanrijdinggehad.nl werd er binnen een dag contact met me opgenomen. Naast vakkennis had men ook een luisterend oor”

- Kaylee
Letselschade melden

Mogelijke klachten bij brandwonden

De klachten die u ervaart na het oplopen van brandwonden kunnen sterk variëren. Dit is afhankelijk van de ernstigheid van de verwondingen. Hier volgen enkele voorbeelden:

 • gezwollen huid
 • veel pijn
 • blaren
 • benauwdheid
 • oedeemvorming
 • sufheid

Derdegraads wonden doen meestal geen pijn, omdat de zenuwen in de huid volledig kapot zijn. Als u geen pijn voelt is hulp inroepen van een arts dan ook echt aanbevolen.

De gevolgen van brandwonden

Afhankelijk van de graad van de brandwonden variëren de gevolgen voor uw gezondheid en kwaliteit van leven sterk. Hoe dieper en ernstiger de wond, des te ernstiger de gevolgen zullen zijn. Derdegraads brandwonden vereisen soms zelfs een amputatie van het getroffen lichaamsdeel. Ook kunnen de longen beschadigd raken door het inademen van hete gassen of stoom, of kunnen de nieren beschadigd worden door vernielde spierweefsel. Daarbij kunnen littekens ontstaan rondom gewrichten, waardoor u deze niet meer goed kunt gebruiken en bewegen. Dit kan er in resulteren dat u arbeidsongeschiktheid wordt.

De gevolgen van brandwonden reiken verder dan u misschien denkt. Zo heeft een ongeluk niet enkel lichamelijke maar ook psychologische gevolgen. De vorming van littekens kan het slachtoffer mentaal raken, wat tot gevoelens van onzekerheid, schaamte en zelfhaat kan leiden. Daarbij kunnen ernstige trauma’s ontstaan, zoals fobie voor warmte, vuur en het verkeer.

De klachten vroegtijdig herkennen is de beste manier om te leren omgaan met brandwonden en de gevolgen die ze hebben op uw leven. Het gaat echter om een ingewikkeld en lastig proces dat vaak heel veel tijd, geduld en begrip vraagt. U kunt altijd vrijblijvend de hulp inroepen van een psycholoog of psychiater om u doorheen deze zware tijd te helpen.

Het artikel gaat verder onder de optie om u terug te laten bellen
voor gratis juridisch advies bij letselschade:

Laat u bellen voor gratis advies

Vul het formulier in en wij bellen u op, u krijgt gratis advies van onze letselschade expert.

Telefoonnummer *
Bel mij terug
Loading...

Het herstel na letselschade

Of en hoe snel brandwonden genezen, hangt eigenlijk vooral af van de graad en de maatregelen die worden genomen. Een overzicht van het te verwachten herstel, afhankelijk van de graad:

 1. Eerstegraads brandwonden herstellen in feite vanzelf, aangezien de huid niet ernstig beschadig is.
 2. Tweedegraads brandwonden worden gekenmerkt door een deel van de huid die kapot is. Hierdoor moet deze doorgaans behandeld worden met verbanden, zalfjes of soms zelfs donorhuid.
 3. Derdegraads brandwonden zijn ernstiger in die zin dat het onderhuidse weefsel in die mate beschadigd is dat ook spieren en pezen aangetast zijn. In dit geval is een operationele ingreep noodzakelijk. Het kapotte weefsel moet immers verwijderd worden om infecties te voorkomen. Tijdens de operatie wordt er huid getransplanteerd en in sommige gevallen wordt het getroffen lichaamsdeel geamputeerd.

Brandwonden schadevergoeding claimen

Brandwonden zijn een van de meest pijnlijke en meest traumatiserende letsels die u kunt oplopen. Bij een ongeval komen dergelijke letsels echter vaak voor, juist door de blootstelling aan hete temperaturen en vloeistoffen die bij een botsing met een auto, brommer of motor vrijkomen.

Een schadevergoeding kan dan misschien de lichamelijke en psychologische schade niet oplossen, professionele bijstand kan er wel voor zorgen dat u de schadevergoeding ontvangt waar u recht op heeft. Als de andere partij verantwoordelijk is voor het ongeval en u als gevolg van het ongeluk brandwonden heeft opgelopen, dan kan een letselschadespecialist u helpen bij het juridische gedeelte van de zaak. Op die manier hoeft u zich geen zorgen te maken over juridische kwesties en kunt u zich volledig richten op herstel, want dat is al zwaar genoeg. Neem vrijblijvend contact op met een letselschadespecialist voor advies.

Keer terug naar de letselschade pagina voor nog meer informatie over andere soorten letselschade!

Wij hebben ruim 1500 slachtoffers naar tevredenheid bijgestaan

Het advocatenkantoor waar Aanrijding Gehad mee samenwerkt is Arcus Letselschade. Arcus Letselschade werkt landelijk, en behartigt de belangen van slachtoffers van aanrijdingen. Arcus staat voor deskundigheid en een transparante, voortvarende behandeling van de schade. Uit de Google reviews blijkt dat de werkwijze van de specialisten van Arcus Letselschade zeer goed gewaardeerd wordt:

UITSTEKEND
161 recensies op
Rachid Elaita
Rachid Elaita
27/12/2023
Ben heel tevreden met de samenwerking die ik heb mogen ervaren met dhr Watering. Vlotte communicatie en een prima resultaat
Patrick Van den haselkamp
Patrick Van den haselkamp
14/12/2023
Ik heb hele goede ervaringen beleefd,met mr.T.van der ven. Ze heeft ontzettend goed haar best gedaan voor mij.ondanks dat het mijn eigen schuld was (aanrijding). Heeft MR Tessa van der ven mij toch kunnen helpen via inzittende verzekering. Waardoor ik voor 90 procent ben hersteld. Ik zal arcus bij iedereen aanraden
Arek Serafin
Arek Serafin
14/12/2023
Bardzo pomocny Adwokat dostępny z polskim tłumaczem. Polecam :)
Joyce Leijen
Joyce Leijen
07/12/2023
Zeer tevreden. Ze hanteren echt een betrokken en persoonlijke benadering. Communicatie is echt prettig, duidelijk en conform afspraak.
Marjan Polman
Marjan Polman
01/12/2023
Na kontakt gezocht te hebben met Arcus Letsel schade werd ik empatisch en deskundig geholpen door Mevrouw Parinussa. Dat was een hele opluchting in een lastige situatie. Mevrouw Parinussa handelde de kwestie voor me af,waardoor ik me ontzorgd voelde ,en er een redelijke afronding kwam. Heel hartelijk bedankt !
El
El
01/12/2023
Op aanraden ben ik bij advocaat Mark Huigen terecht gekomen. Ik ben super tevreden met zijn professionele manier van werken en ik raad hem zelf ook aan. Meelevend en duidelijke, transparante communicatie. Ik werd voortdurend van alle ontwikkelingen op de hoogte gehouden en als ik met vragen zat dan was hij makkelijk bereikbaar. Dit gaf mij het gevoel dat ik werd vertegenwoordigd door iemand die zich volledig voor mij inzet. Het eindresultaat van mijn claim is daar het bewijs van. Heel erg bedankt voor alle hulp, motivatie en inzet meneer Huigen!
Wirin Jiawan
Wirin Jiawan
18/11/2023
Oeps, eindelijk is het gelukt dank zij advocaat Jorg van de Watering. Het was een complexe zaak, hij heeft het tot het laatste eind getrokken. Hij kent de kneepjes van het vak. Een zaak uit het jaar 2021 zelfs de tegenpartij was doorgereden en wilde niet meewerken. Dat hij zelf de zaak bij de Rechter heeft gebracht en dat wij de zaak hebben gewonnen. Ik werd voortdurend op de hoogte gehouden. Het is een aanrader om bij Jorg van de Watering aan te melden voor professionele hulp en begeleiding van schades. Kennis kunde en professionele begeleiding staan heel hoog in het vaandel bij Arcus Letselschade. Zeker een aanrader om bij hem te melden . Jorg nog bedankt voor alles!
Denise De Voos
Denise De Voos
15/11/2023
Super fijn geholpen door Arcus letselschade. Het is een fijn bedrijf die zeer vriendelijk en behulpzaam is. Ze nemen de tijd voor je verhaal, kijken samen naar de beste oplossing en handelen snel.
Sylvia Buitendijk
Sylvia Buitendijk
05/11/2023
Wij zijn zeer goed in onze zaak geholpen. Alles is uitgelegd in de taal die wij ook begrijpen. Ik voelde me begrepen, en ze werken hard voor je zaak.

Waarom een aanrijding melden via Aanrijdinggehad.nl?

aanrijding gehad juridisch advies letselschade

Ontzorging

Na een ongeluk staat je hoofd niet naar administratieve rompslomp op juridisch gebied. Emotioneel niet maar het ontbreekt u geheel logisch ook aan kennis en expertise.

juridisch advies letselschade letselschade advies

Recht

In geval van een aanrijding/verkeersongeval heeft u veelal recht op een schadevergoeding.

advocaat letselschade juridisch advies letselschade

Schadevergoeding

Onze aangesloten specialistische letselschade advocaten weten exact of en hoe snel u in aanmerking komt voor een schadevergoeding

letselschade

Gratis en vrijblijvend

Het melden van een aanrijding is geheel gratis en vrijblijvend. Kunnen wij u niet verder helpen, hoeft u niks te betalen.

Laat u bellen voor gratis advies

Vul het formulier in en wij bellen u op, u krijgt gratis advies van onze letselschade expert.

Telefoonnummer *
Bel mij terug
Loading...
Beoordeeld met: Op basis van 752 ervaringen
Gratis en vrijblijvend Snel en eenvoudig Ervaren letselschade advocaten Landelijke dekking

Laat u bellen voor gratis advies

Vul het formulier in en wij bellen u op, u krijgt gratis advies van onze letselschade expert.

Telefoonnummer *
Bel mij terug
Loading...
Beoordeeld met: Op basis van 752 ervaringen