Aangereden worden was heftig. Ik heb hiervoor bij een psycholoog gelopen voordat ik weer op de fiets durfde te stappen. Door Aanrijdinggehad kwam ik in contact met een letselschadeadvocaat die mij hielp een schadevergoeding te claimen en met succes!
Brandwonden zijn een van de pijnlijkste letsels die u kunt oplopen. Door tal van factoren kan een brandwond ontstaan. Stel dat u het slachtoffer bent geworden van een verkeersongeval en daarbij is uw huid blootgesteld aan extreme temperaturen, dan is professionele hulp – zowel op het vlak van gezondheid als het claimen van een schadevergoeding – van groot belang. Maar wat houdt een brandwond nu precies in en welke factoren bepalen of u recht heeft op een schadevergoeding?
Brandwonden letselschade ontstaat als de huid in contact komt met een vlam, vloeistof of gas met een temperatuur hoger dan 40 graden Celsius. Net als bij hoge koorts het geval is, wordt 40 graden Celsius beschouwd als de grens voor kritieke letsels. Daarbij wordt de diepte en ernst van de brandwond bepaald door een aantal factoren:
Brandwonden kunnen naar mate van hun ernst in verschillende categorieën ingedeeld worden:
Of er nou sprake is van een eerste-, tweede- of derdegraads brandwond, controle door een arts is altijd aangeraden. Een derde- en tweedegraads brandwond dient altijd zo snel mogelijk behandeld te worden door een specialist en vaak gaat dit gepaard met een ziekenhuisopname en langdurig herstelproces.
Aangereden worden was heftig. Ik heb hiervoor bij een psycholoog gelopen voordat ik weer op de fiets durfde te stappen. Door Aanrijdinggehad kwam ik in contact met een letselschadeadvocaat die mij hielp een schadevergoeding te claimen en met succes!
De klachten die u ervaart na het oplopen van brandwonden kunnen sterk variëren. Dit is afhankelijk van de ernstigheid van de verwondingen. Hier volgen enkele voorbeelden:
Derdegraads wonden doen meestal geen pijn, omdat de zenuwen in de huid volledig kapot zijn. Als u geen pijn voelt is hulp inroepen van een arts dan ook echt aanbevolen.
Afhankelijk van de graad van de brandwonden variëren de gevolgen voor uw gezondheid en kwaliteit van leven sterk. Hoe dieper en ernstiger de wond, des te ernstiger de gevolgen zullen zijn. Derdegraads brandwonden vereisen soms zelfs een amputatie van het getroffen lichaamsdeel. Ook kunnen de longen beschadigd raken door het inademen van hete gassen of stoom, of kunnen de nieren beschadigd worden door vernielde spierweefsel. Daarbij kunnen littekens ontstaan rondom gewrichten, waardoor u deze niet meer goed kunt gebruiken en bewegen. Dit kan er in resulteren dat u arbeidsongeschiktheid wordt.
De gevolgen van brandwonden reiken verder dan u misschien denkt. Zo heeft een ongeluk niet enkel lichamelijke maar ook psychologische gevolgen. De vorming van littekens kan het slachtoffer mentaal raken, wat tot gevoelens van onzekerheid, schaamte en zelfhaat kan leiden. Daarbij kunnen ernstige trauma’s ontstaan, zoals fobie voor warmte, vuur en het verkeer.
De klachten vroegtijdig herkennen is de beste manier om te leren omgaan met brandwonden en de gevolgen die ze hebben op uw leven. Het gaat echter om een ingewikkeld en lastig proces dat vaak heel veel tijd, geduld en begrip vraagt. U kunt altijd vrijblijvend de hulp inroepen van een psycholoog of psychiater om u doorheen deze zware tijd te helpen.
Of en hoe snel brandwonden genezen, hangt eigenlijk vooral af van de graad en de maatregelen die worden genomen. Een overzicht van het te verwachten herstel, afhankelijk van de graad:
Brandwonden zijn een van de meest pijnlijke en meest traumatiserende letsels die u kunt oplopen. Bij een ongeval komen dergelijke letsels echter vaak voor, juist door de blootstelling aan hete temperaturen en vloeistoffen die bij een botsing met een auto, brommer of motor vrijkomen.
Een schadevergoeding kan dan misschien de lichamelijke en psychologische schade niet oplossen, professionele bijstand kan er wel voor zorgen dat u de schadevergoeding ontvangt waar u recht op heeft. Als de andere partij verantwoordelijk is voor het ongeval en u als gevolg van het ongeluk brandwonden heeft opgelopen, dan kan een letselschadespecialist u helpen bij het juridische gedeelte van de zaak. Op die manier hoeft u zich geen zorgen te maken over juridische kwesties en kunt u zich volledig richten op herstel, want dat is al zwaar genoeg. Neem vrijblijvend contact op met een letselschadespecialist voor advies.
Keer terug naar de letselschade pagina voor nog meer informatie over andere soorten letselschade!
Het advocatenkantoor waar Aanrijding Gehad mee samenwerkt is Arcus Letselschade. Arcus Letselschade werkt landelijk, en behartigt de belangen van slachtoffers van aanrijdingen. Arcus staat voor deskundigheid en een transparante, voortvarende behandeling van de schade. Uit de Google reviews blijkt dat de werkwijze van de specialisten van Arcus Letselschade zeer goed gewaardeerd wordt:
Na een ongeluk staat je hoofd niet naar administratieve rompslomp op juridisch gebied. Emotioneel niet maar het ontbreekt u geheel logisch ook aan kennis en expertise.
In geval van een aanrijding/verkeersongeval heeft u veelal recht op een schadevergoeding.
Onze aangesloten specialistische letselschade advocaten weten exact of en hoe snel u in aanmerking komt voor een schadevergoeding
Het melden van een aanrijding is geheel gratis en vrijblijvend. Kunnen wij u niet verder helpen, hoeft u niks te betalen.