(076) 700 27 75

Uw advocaat bij letselschade na een aanrijding Kosteloze hulp bij letselschade

Gratis telefonisch advies

Laat u bellen voor gratis advies

Vul het formulier in en wij bellen u op, u krijgt gratis advies van onze letselschade expert.

Telefoonnummer *
Bel mij terug
Loading...

Brandwonden

Brandwonden zijn een van de pijnlijkste letsels die u kunt oplopen. Door tal van factoren kan een brandwond ontstaan. Stel dat u het slachtoffer bent geworden van een verkeersongeval en daarbij is uw huid blootgesteld aan extreme temperaturen, dan is professionele hulp – zowel op het vlak van gezondheid als het claimen van een schadevergoeding – van groot belang. Maar wat houdt een brandwond nu precies in en welke factoren bepalen of u recht heeft op een schadevergoeding?

Wat is brandwonden letselschade?

Brandwonden letselschade ontstaat als de huid in contact komt met een vlam, vloeistof of gas met een temperatuur hoger dan 40 graden Celsius. Net als bij hoge koorts het geval is, wordt 40 graden Celsius beschouwd als de grens voor kritieke letsels. Daarbij wordt de diepte en ernst van de brandwond bepaald door een aantal factoren:

 • De effectieve temperatuur van de vlam, vloeistof of gas
 • De duur van het contact met de hittebron
 • De oorzaak van de warmte

Brandwonden kunnen naar mate van hun ernst in verschillende categorieën ingedeeld worden:

 1. Eerstegraads brandwonden
 2. Oppervlakkige tweedegraads brandwonden
 3. Diepe tweedegraads brandwonden
 4. Derdegraads brandwonden

Of er nou sprake is van een eerste-, tweede- of derdegraads brandwond, controle door een arts is altijd aangeraden. Een derde- en tweedegraads brandwond dient altijd zo snel mogelijk behandeld te worden door een specialist en vaak gaat dit gepaard met een ziekenhuisopname en langdurig herstelproces.

Het artikel gaat verder onder onderstaande beoordeling:
9.5

Ik heb maanden niet mogen voetballen omdat ik een whiplash had. Dit kwam door een aan aanrijding van achteren toen ik stil stond bij een stoplicht. Het herstellen duurde lang maar gelukkig kreeg wel snel een schadevergoeding

- Furkan
Letselschade melden

Mogelijke klachten bij brandwonden

De klachten die u ervaart na het oplopen van brandwonden kunnen sterk variëren. Dit is afhankelijk van de ernstigheid van de verwondingen. Hier volgen enkele voorbeelden:

 • gezwollen huid
 • veel pijn
 • blaren
 • benauwdheid
 • oedeemvorming
 • sufheid

Derdegraads wonden doen meestal geen pijn, omdat de zenuwen in de huid volledig kapot zijn. Als u geen pijn voelt is hulp inroepen van een arts dan ook echt aanbevolen.

De gevolgen van brandwonden

Afhankelijk van de graad van de brandwonden variëren de gevolgen voor uw gezondheid en kwaliteit van leven sterk. Hoe dieper en ernstiger de wond, des te ernstiger de gevolgen zullen zijn. Derdegraads brandwonden vereisen soms zelfs een amputatie van het getroffen lichaamsdeel. Ook kunnen de longen beschadigd raken door het inademen van hete gassen of stoom, of kunnen de nieren beschadigd worden door vernielde spierweefsel. Daarbij kunnen littekens ontstaan rondom gewrichten, waardoor u deze niet meer goed kunt gebruiken en bewegen. Dit kan er in resulteren dat u arbeidsongeschiktheid wordt.

De gevolgen van brandwonden reiken verder dan u misschien denkt. Zo heeft een ongeluk niet enkel lichamelijke maar ook psychologische gevolgen. De vorming van littekens kan het slachtoffer mentaal raken, wat tot gevoelens van onzekerheid, schaamte en zelfhaat kan leiden. Daarbij kunnen ernstige trauma’s ontstaan, zoals fobie voor warmte, vuur en het verkeer.

De klachten vroegtijdig herkennen is de beste manier om te leren omgaan met brandwonden en de gevolgen die ze hebben op uw leven. Het gaat echter om een ingewikkeld en lastig proces dat vaak heel veel tijd, geduld en begrip vraagt. U kunt altijd vrijblijvend de hulp inroepen van een psycholoog of psychiater om u doorheen deze zware tijd te helpen.

Het artikel gaat verder onder de optie om u terug te laten bellen
voor gratis juridisch advies bij letselschade:

Laat u bellen voor gratis advies

Vul het formulier in en wij bellen u op, u krijgt gratis advies van onze letselschade expert.

Telefoonnummer *
Bel mij terug
Loading...

Het herstel na letselschade

Of en hoe snel brandwonden genezen, hangt eigenlijk vooral af van de graad en de maatregelen die worden genomen. Een overzicht van het te verwachten herstel, afhankelijk van de graad:

 1. Eerstegraads brandwonden herstellen in feite vanzelf, aangezien de huid niet ernstig beschadig is.
 2. Tweedegraads brandwonden worden gekenmerkt door een deel van de huid die kapot is. Hierdoor moet deze doorgaans behandeld worden met verbanden, zalfjes of soms zelfs donorhuid.
 3. Derdegraads brandwonden zijn ernstiger in die zin dat het onderhuidse weefsel in die mate beschadigd is dat ook spieren en pezen aangetast zijn. In dit geval is een operationele ingreep noodzakelijk. Het kapotte weefsel moet immers verwijderd worden om infecties te voorkomen. Tijdens de operatie wordt er huid getransplanteerd en in sommige gevallen wordt het getroffen lichaamsdeel geamputeerd.

Brandwonden schadevergoeding claimen

Brandwonden zijn een van de meest pijnlijke en meest traumatiserende letsels die u kunt oplopen. Bij een ongeval komen dergelijke letsels echter vaak voor, juist door de blootstelling aan hete temperaturen en vloeistoffen die bij een botsing met een auto, brommer of motor vrijkomen.

Een schadevergoeding kan dan misschien de lichamelijke en psychologische schade niet oplossen, professionele bijstand kan er wel voor zorgen dat u de schadevergoeding ontvangt waar u recht op heeft. Als de andere partij verantwoordelijk is voor het ongeval en u als gevolg van het ongeluk brandwonden heeft opgelopen, dan kan een letselschadespecialist u helpen bij het juridische gedeelte van de zaak. Op die manier hoeft u zich geen zorgen te maken over juridische kwesties en kunt u zich volledig richten op herstel, want dat is al zwaar genoeg. Neem vrijblijvend contact op met een letselschadespecialist voor advies.

Keer terug naar de letselschade pagina voor nog meer informatie over andere soorten letselschade!

Wij hebben ruim 1500 slachtoffers naar tevredenheid bijgestaan

Het advocatenkantoor waar Aanrijding Gehad mee samenwerkt is Arcus Letselschade. Arcus Letselschade werkt landelijk, en behartigt de belangen van slachtoffers van aanrijdingen. Arcus staat voor deskundigheid en een transparante, voortvarende behandeling van de schade. Uit de Google reviews blijkt dat de werkwijze van de specialisten van Arcus Letselschade zeer goed gewaardeerd wordt:

UITSTEKEND
54 recensies op
simone kafoe
simone kafoe
29/12/2021
Geverifieerde
Na mijn ongeluk begin 2020 heeft de heer Van de Watering mijn belangen behartigd. Dit werd in duidelijke taal en met goede afspraken gedaan. Het gehele dossier ben ik over alle correspondentie op de hoogte gebracht en werd er naar mijn verhaal geluisterd. De heer Van de Watering is een kundige man. Hij is bekwaam, eerlijk en duidelijk in zijn communicatie. Ik ben hem dan ook erg dankbaar voor de fijne afhandeling van mijn dossier.
Lees verder
Wendy Hilkhuijsen
Wendy Hilkhuijsen
23/12/2021
Geverifieerde
Afgelopen jaar zijn wij slachtoffer geworden van een aanrijding. Hierbij is Arcus Letselschade ingezet. Zij hebben de zaak super professioneel behandeld, waarbij wij altijd goed geinformeerd zijn over de voortgang van de zaak. Bij vragen konden wij altijd contact opnemen. Aanrader!
Lees verder
Adwin Huijbrechts
Adwin Huijbrechts
02/12/2021
Geverifieerde
Zeer professioneel en met uitleg in duidelijke taal.
Lees verder
Piotr Chojnacki
Piotr Chojnacki
11/11/2021
Geverifieerde
Zeer goede letselschade kantoor. Erg professioneel en to the point mentaliteit. Houdt cliënt hoog in de vaandel. Respect hiervoor. Mvg Dhr. Chojnacki
Lees verder
Paul Simons
Paul Simons
10/11/2021
Geverifieerde
In 2019 slachtoffer geworden van een ongeval op het werk waarbij ik blijvende beperkingen heb opgelopen. Al snel kwam ik in contact met Arcus die mij vanaf het begin echt top begeleid hebben. Mijn schadezaak is nu netjes afgehandeld en ben erg blij met het resultaat. Dank voor uw hulp!
Lees verder
kawieta
kawieta
17/08/2021
Geverifieerde
Na een jaar ellende, niet compleet dossier en een depressie ben ik terecht gekomen bij Arcus letselschade. Er ging een wereld voor me open! Mijn mails werden beantwoord, ik werd van alles op de hoogte gehouden en al op al er werd naar mij geluisterd. J van de Watering heeft mij de afgelopen 2,5 jaar bijgestaan tegen het gevecht met NN. Hij heeft alles eruit gehaald wat eruit te halen viel. Een goed persoon met de hart op de juiste plek. Je bent een topper! Bedankt voor alles.
Lees verder
Rafal Kujawa
Rafal Kujawa
28/07/2021
Geverifieerde
Een heel goed advocatenkantoor. Woorden van waardering voor J. van de Watering. Mijn zaak was ingewikkeld en moeilijk. J. van de Watering heeft mij geholpen om mijn zaak positief af te ronden. Een zeer professionele advocaat. Zeer betrokken en effectief. Een woord van dank aan het hele team. Het advocatenkantoor en J. van de Watering aanbevelenswaardig. Nogmaals bedankt en ik raad het aan.
Lees verder
Emre Ekkurt
Emre Ekkurt
20/07/2021
Geverifieerde
Super tevreden kan niet anders zeggen. Beste letseladvocaten Nederland!!
Lees verder
Richard Meulendijk
Richard Meulendijk
15/07/2021
Geverifieerde
Mijn dossier liep eerst bij een ander kantoor. Arcus heeft de behandeling overgenomen. Vanaf dat moment ging het snel. Ik zag ook duidelijk verschil in kwaliteit. Mijn behandelaar heeft er voor mijn idee alles uitgehaald wat er in zat. Ik kon me in die periode daarom gelukkig ook beter richten op me herstel. Ik zal Arcus Letselschade zeker bij vrienden en familie aanraden. Super bedankt voor jullie hulp!!
Lees verder

Waarom een aanrijding melden via Aanrijdinggehad.nl?

aanrijding gehad juridisch advies letselschade

Ontzorging

Na een ongeluk staat je hoofd niet naar administratieve rompslomp op juridisch gebied. Emotioneel niet maar het ontbreekt u geheel logisch ook aan kennis en expertise.

juridisch advies letselschade letselschade advies

Recht

In geval van een aanrijding/verkeersongeval heeft u veelal recht op een schadevergoeding.

advocaat letselschade juridisch advies letselschade

Schadevergoeding

Onze aangesloten specialistische letselschade advocaten weten exact of en hoe snel u in aanmerking komt voor een schadevergoeding

letselschade

Gratis en vrijblijvend

Het melden van een aanrijding is geheel gratis en vrijblijvend. Kunnen wij u niet verder helpen, hoeft u niks te betalen.

Laat u bellen voor gratis advies

Vul het formulier in en wij bellen u op, u krijgt gratis advies van onze letselschade expert.

Telefoonnummer *
Bel mij terug
Loading...
Beoordeeld met: Op basis van 752 ervaringen
Gratis en vrijblijvend Snel en eenvoudig Ervaren letselschade advocaten Landelijke dekking
blank

Laat u bellen voor gratis advies

Vul het formulier in en wij bellen u op, u krijgt gratis advies van onze letselschade expert.

Telefoonnummer *
Bel mij terug
Loading...
Beoordeeld met: Op basis van 752 ervaringen