(076) 700 27 75

Uw advocaat bij letselschade na een aanrijding Kosteloze hulp bij letselschade

 • Ervaren letselschade advocaten
 • Binnen 24 uur kosteloos advies
 • Succespercentage van 94,3%
 • Ruim 5000 slachtoffers bijgestaan
 • Alle benodigde expertise in huis
 • Laat gratis berekenen waar u recht op heeft
 • Landelijke dekking en snelle afwikkeling
 • Ervaren letselschade advocaten
 • Binnen 24 uur kosteloos advies
 • Succespercentage van 94,3%
 • Ruim 5000 slachtoffers bijgestaan
 • Alle benodigde expertise in huis
 • Laat gratis berekenen waar u recht op heeft
 • Landelijke dekking en snelle afwikkeling
Beoordeeld met: Op basis van 752 ervaringen

Laat ons gratis uw
schadeclaim verhalen.

Onze schade-expert neemt binnen 24 uur vrijblijvend telefonisch contact met u op.

Naam *
Telefoonnummer *
E-mailadres *
Is de ander schuldig aan het ongeval? *
Heeft u een schadeverzekering inzittenden (SVI)? *
Gratis advies
Loading...

Brandwonden

Brandwonden zijn een van de pijnlijkste letsels die u kunt oplopen. Door tal van factoren kan een brandwond ontstaan. Stel dat u het slachtoffer bent geworden van een verkeersongeval en daarbij is uw huid blootgesteld aan extreme temperaturen, dan is professionele hulp – zowel op het vlak van gezondheid als het claimen van een schadevergoeding – van groot belang. Maar wat houdt een brandwond nu precies in en welke factoren bepalen of u recht heeft op een schadevergoeding?

Wat is brandwonden letselschade?

Brandwonden letselschade ontstaat als de huid in contact komt met een vlam, vloeistof of gas met een temperatuur hoger dan 40 graden Celsius. Net als bij hoge koorts het geval is, wordt 40 graden Celsius beschouwd als de grens voor kritieke letsels. Daarbij wordt de diepte en ernst van de brandwond bepaald door een aantal factoren:

 • De effectieve temperatuur van de vlam, vloeistof of gas
 • De duur van het contact met de hittebron
 • De oorzaak van de warmte

Brandwonden kunnen naar mate van hun ernst in verschillende categorieën ingedeeld worden:

 1. Eerstegraads brandwonden
 2. Oppervlakkige tweedegraads brandwonden
 3. Diepe tweedegraads brandwonden
 4. Derdegraads brandwonden

Of er nou sprake is van een eerste-, tweede- of derdegraads brandwond, controle door een arts is altijd aangeraden. Een derde- en tweedegraads brandwond dient altijd zo snel mogelijk behandeld te worden door een specialist en vaak gaat dit gepaard met een ziekenhuisopname en langdurig herstelproces.

Het artikel gaat verder onder onderstaande beoordeling:
10

Ik ben heel tevreden over de hulp van de specialist! Ik kan het iedereen aanraden die letsel heeft opgelopen. Er komt op juridisch gebied zoveel op je af, dat verwacht je gewoon niet. De advocaat heeft alle zorgen bij mij weggenomen.

- Carmen
Letselschade melden

Mogelijke klachten bij brandwonden

De klachten die u ervaart na het oplopen van brandwonden kunnen sterk variëren. Dit is afhankelijk van de ernstigheid van de verwondingen. Hier volgen enkele voorbeelden:

 • gezwollen huid
 • veel pijn
 • blaren
 • benauwdheid
 • oedeemvorming
 • sufheid

Derdegraads wonden doen meestal geen pijn, omdat de zenuwen in de huid volledig kapot zijn. Als u geen pijn voelt is hulp inroepen van een arts dan ook echt aanbevolen.

De gevolgen van brandwonden

Afhankelijk van de graad van de brandwonden variëren de gevolgen voor uw gezondheid en kwaliteit van leven sterk. Hoe dieper en ernstiger de wond, des te ernstiger de gevolgen zullen zijn. Derdegraads brandwonden vereisen soms zelfs een amputatie van het getroffen lichaamsdeel. Ook kunnen de longen beschadigd raken door het inademen van hete gassen of stoom, of kunnen de nieren beschadigd worden door vernielde spierweefsel. Daarbij kunnen littekens ontstaan rondom gewrichten, waardoor u deze niet meer goed kunt gebruiken en bewegen. Dit kan er in resulteren dat u arbeidsongeschiktheid wordt.

De gevolgen van brandwonden reiken verder dan u misschien denkt. Zo heeft een ongeluk niet enkel lichamelijke maar ook psychologische gevolgen. De vorming van littekens kan het slachtoffer mentaal raken, wat tot gevoelens van onzekerheid, schaamte en zelfhaat kan leiden. Daarbij kunnen ernstige trauma’s ontstaan, zoals fobie voor warmte, vuur en het verkeer.

De klachten vroegtijdig herkennen is de beste manier om te leren omgaan met brandwonden en de gevolgen die ze hebben op uw leven. Het gaat echter om een ingewikkeld en lastig proces dat vaak heel veel tijd, geduld en begrip vraagt. U kunt altijd vrijblijvend de hulp inroepen van een psycholoog of psychiater om u doorheen deze zware tijd te helpen.

Het artikel gaat verder onder de optie om u terug te laten bellen
voor gratis juridisch advies bij letselschade:

Laat u bellen voor gratis advies

Vul het formulier in en wij bellen u op, u krijgt gratis advies van onze letselschade expert.

Telefoonnummer *
Bel mij terug
Loading...

Het herstel na letselschade

Of en hoe snel brandwonden genezen, hangt eigenlijk vooral af van de graad en de maatregelen die worden genomen. Een overzicht van het te verwachten herstel, afhankelijk van de graad:

 1. Eerstegraads brandwonden herstellen in feite vanzelf, aangezien de huid niet ernstig beschadig is.
 2. Tweedegraads brandwonden worden gekenmerkt door een deel van de huid die kapot is. Hierdoor moet deze doorgaans behandeld worden met verbanden, zalfjes of soms zelfs donorhuid.
 3. Derdegraads brandwonden zijn ernstiger in die zin dat het onderhuidse weefsel in die mate beschadigd is dat ook spieren en pezen aangetast zijn. In dit geval is een operationele ingreep noodzakelijk. Het kapotte weefsel moet immers verwijderd worden om infecties te voorkomen. Tijdens de operatie wordt er huid getransplanteerd en in sommige gevallen wordt het getroffen lichaamsdeel geamputeerd.

Brandwonden schadevergoeding claimen

Brandwonden zijn een van de meest pijnlijke en meest traumatiserende letsels die u kunt oplopen. Bij een ongeval komen dergelijke letsels echter vaak voor, juist door de blootstelling aan hete temperaturen en vloeistoffen die bij een botsing met een auto, brommer of motor vrijkomen.

Een schadevergoeding kan dan misschien de lichamelijke en psychologische schade niet oplossen, professionele bijstand kan er wel voor zorgen dat u de schadevergoeding ontvangt waar u recht op heeft. Als de andere partij verantwoordelijk is voor het ongeval en u als gevolg van het ongeluk brandwonden heeft opgelopen, dan kan een letselschadespecialist u helpen bij het juridische gedeelte van de zaak. Op die manier hoeft u zich geen zorgen te maken over juridische kwesties en kunt u zich volledig richten op herstel, want dat is al zwaar genoeg. Neem vrijblijvend contact op met een letselschadespecialist voor advies.

Keer terug naar de letselschade pagina voor nog meer informatie over andere soorten letselschade!

Wij hebben ruim 1500 slachtoffers naar tevredenheid bijgestaan

Het advocatenkantoor waar Aanrijding Gehad mee samenwerkt is Arcus Letselschade. Arcus Letselschade werkt landelijk, en behartigt de belangen van slachtoffers van aanrijdingen. Arcus staat voor deskundigheid en een transparante, voortvarende behandeling van de schade. Uit de Google reviews blijkt dat de werkwijze van de specialisten van Arcus Letselschade zeer goed gewaardeerd wordt:

UITSTEKEND
89 recensies op
Marieke Jansen
Marieke Jansen
28/06/2022
Geverifieerd
Deskundige en betrokken begeleiding.
Lees verder
Wini Palo
Wini Palo
22/06/2022
Geverifieerd
Na me ongeluk op 31 oktober een goede vriend van me gaaf me nummer van Arcus want een andere vriend van me was goed geholpen door arcus na auto ongelukt en doordat kwam ik in contact met Joanne Parinussa van letselschade en ik kan je één ding zeggen goed geholpen vanaf dag zii is echt een toppertje ik zal zwz vrienden en kennissen en familie arcus garanderen!!!!!!!
Lees verder
Jolanda Peltzer
Jolanda Peltzer
22/06/2022
Geverifieerd
Arcus Letselschade heeft mij bijgestaan met de vervelende gevolgen van een ongeval. Het was prettig dat Arcus zaken als letselschade geheel voor je oppakken en hier richting in geven. Goed contact, heldere communicatie, kortom het proces werd goed opgepakt en afgesloten. Wel werd mij in dit traject meer dan duidelijk dat wanneer een zaak ook menselijk letsel betreft, dit automatisch een langere termijn in beslag neemt om tot uiteindelijke afhandeling te kunnen komen, hetgeen ook iets zegt over de stroeve houding van de tegenpartij. Hopelijk gaat u het niet nodig hebben, maar mocht dit wel het geval zijn kan u erop rekenen dat Arcus Letselschade u prettig en kundig bij zal staan!
Lees verder
Judith Blom
Judith Blom
21/06/2022
Geverifieerd
Het was voor mij voor het eerst dat ik met een letselschade advocaat te maken had Ik werd zeer goed begeleid en geïnformeerd wat de te nemen stappen waren. Zeker Mr. J. van de Watering heeft mij zeer vakkundig geholpen. Ik raad Arcuatus Letselschade dan ook aan, aan een ieder die hiermee op welke manier dan ook mee te maken krijgt
Lees verder
dennis kemner
dennis kemner
17/06/2022
Geverifieerd
Ik heb zeer goede ervaring met Arcus Letselschade. Na mijn ongeluk en meerdere andere advocaten te hebben gehad ben ik bij Arcus letselschade terecht gekomen. Nadat ik jaren verwikkeld was in mijn zaak en geen uitweg meer zag ben ik uiteindelijk in contact gekomen met Dhr J. van de Wetering. Vanaf het moment dat ik mijn situatie had voorgelegd, werd alles in werking gezet. Na enkele jaren verder te zijn heb ik gerechtigheid mogen ontvangen door het goede werk van Dhr van de Watering. Ik zal dan ook iedereen aanraden met letselschade contact op te nemen met dhr van de Watering. ( Arcus Letselschade ) Ik ben zeer en zeer tevreden! Afz: Dennis.
Lees verder
Sabina
Sabina
24/05/2022
Geverifieerd
Ik heb zeer goede ervaring met Arcus Letselschade. Na mijn auto ongeluk heb ik mij aangemeld bij mijn voormalige rechtsbijstand verzekering. Deze wilde mij echter laten uitkopen voor een slordig bedrag. Nadat ik al jaren bij hen aangesloten was. Dit heb ik echter niet laten gebeuren. En ben vervolgens opzoek gegaan naar een andere advocaat. Uiteindelijk ben ik terecht gekomen bij Dhr J. van de Wetering. Vanaf het moment dat mijn situatie was voorgelegd. Is alles in werking gesteld. Ik ben verwezen naar een kliniek voor nek-en rugklachten. Mijn financiële situatie werd ook direct onder de loep genomen. Ik kan niet anders stellen dat Dhr J. van de Wetering uitstekend werk voor mij heeft verricht. Ik zal iedereen aanraden die een letselschade advocaat nodig heeft dit bedrijf te benaderen. Ik ben zeeeer tevreden! W.G. Shakison
Lees verder
Ronald Brugts
Ronald Brugts
19/05/2022
Geverifieerd
Jessica heeft de zaak goed behandeld en voor mij positief ten einde gebracht al was de tegenpartij lastig. Een echte aanrader.
Lees verder
giovanni de vries
giovanni de vries
18/05/2022
Geverifieerd
Zeer fijne ervaring gehad met dit advocaten kantoor. Pakte alles snel en deskundig op. Fijn contact en neemt de tijd voor jouw verhaal en doet er vervolgens alles aan om het goed af te ronden.
Lees verder
autorijschool maaswijk
autorijschool maaswijk
15/05/2022
Geverifieerd
Van dag 1 een goed gevoel gehad bij Arcus Letselschade. Was voor het eerst dat ik met letselschade te maken had. Dit bedrijf is gewoon heel professioneel bezig en probeert je z.s.m. je normale leven te laten oppakken. Met de juiste advies en de juiste behandelingen. De communicatie met de contact persoon en mensen op kantoor was zeer goed. Ik hoop niet dat ik Arcus in de toekomst nodig zal hebben, maar indien nodig zal ik iedereen adviseren om dit bedrijf in te schakelen bij letselschade.
Lees verder

Waarom een aanrijding melden via Aanrijdinggehad.nl?

aanrijding gehad juridisch advies letselschade

Ontzorging

Na een ongeluk staat je hoofd niet naar administratieve rompslomp op juridisch gebied. Emotioneel niet maar het ontbreekt u geheel logisch ook aan kennis en expertise.

juridisch advies letselschade letselschade advies

Recht

In geval van een aanrijding/verkeersongeval heeft u veelal recht op een schadevergoeding.

advocaat letselschade juridisch advies letselschade

Schadevergoeding

Onze aangesloten specialistische letselschade advocaten weten exact of en hoe snel u in aanmerking komt voor een schadevergoeding

letselschade

Gratis en vrijblijvend

Het melden van een aanrijding is geheel gratis en vrijblijvend. Kunnen wij u niet verder helpen, hoeft u niks te betalen.

Laat u bellen voor gratis advies

Vul het formulier in en wij bellen u op, u krijgt gratis advies van onze letselschade expert.

Telefoonnummer *
Bel mij terug
Loading...
Beoordeeld met: Op basis van 752 ervaringen
Gratis en vrijblijvend Snel en eenvoudig Ervaren letselschade advocaten Landelijke dekking

Laat u bellen voor gratis advies

Vul het formulier in en wij bellen u op, u krijgt gratis advies van onze letselschade expert.

Telefoonnummer *
Bel mij terug
Loading...
Beoordeeld met: Op basis van 752 ervaringen