(076) 700 27 75

Uw advocaat bij letselschade na een aanrijding Kosteloze hulp bij letselschade

 • Ervaren letselschade advocaten
 • Binnen 24 uur kosteloos advies
 • Succespercentage van 94,3%
 • Ruim 5000 slachtoffers bijgestaan
 • Alle benodigde expertise in huis
 • Laat gratis berekenen waar u recht op heeft
 • Landelijke dekking en snelle afwikkeling
 • Ervaren letselschade advocaten
 • Binnen 24 uur kosteloos advies
 • Succespercentage van 94,3%
 • Ruim 5000 slachtoffers bijgestaan
 • Alle benodigde expertise in huis
 • Laat gratis berekenen waar u recht op heeft
 • Landelijke dekking en snelle afwikkeling
Beoordeeld met: Op basis van 752 ervaringen

Laat ons gratis uw
schadeclaim verhalen.

Onze schade-expert neemt binnen 24 uur vrijblijvend telefonisch contact met u op.

Naam *
Telefoonnummer *
E-mailadres *
Is de ander schuldig aan het ongeval? *
Heeft u een schadeverzekering inzittenden (SVI)? *
Gratis advies
Loading...

Dwarslaesie

Wanneer u een dwarslaesie oploopt door een ongeval, staat uw leven hoogstwaarschijnlijk op zijn kop. Het zorgt voor een ernstige ontregeling. Alles wat eerder zo normaal was, is nu niet meer vanzelfsprekend. Dit zorgt niet alleen voor lichamelijke schade maar heeft ook zeker emotionele impact. Daarom kunt u niet alleen schade claimen, maar ook smartengeld. Een letselschadespecialist kan u helpen om een financiële vergoeding te krijgen voor de onkosten en uw lijden.

Wat gebeurt er bij een dwarslaesie?

Bij een dwarslaesie vindt er een onderbreking plaats in de zenuwbanen die in de ruggenmerg zitten. Dit heeft als gevolg dat de zenuwen die het lichaam coördineren, niet langer functioneren waardoor minimaal de benen verlamd raken. In het ernstigste geval kunnen er ook uitvalsverschijnselen ontstaan aan de armen of ademhalingsspieren. Bij een complete dwarslaesie zijn de zenuwen in het ruggenmerg compleet doorbroken waarbij genezing eigenlijk niet meer mogelijk is.

Verder is er een verschil tussen een hoge en een lage dwarslaesie. Er wordt gesproken van een zogenoemde ‘hoge dwarslaesie’ bij een breuk boven de twaalfde thoracale wervel, ook wel bekend als de bovenste borstwervel. Bij alles daaronder is sprake van een lage dwarslaesie. Hoe hoger de dwarslaesie, hoe kleiner de kans op herstel. De gevolgen bij een hoge dwarslaesie voor het dagelijks bestaan zijn hierbij ook ernstiger. Naast de lichamelijke klachten, is het ook zeker mogelijk om emotionele schade op te lopen, zoals PTSS.

Gevolgen dwarslaesie

Bij een dwarslaesie zijn de gevolgen enorm. Allereerst is daar de revalidatie, voor zover die mogelijk is. Daarvoor moet u mogelijk regelmatig een behandelend arts of revalidatiecentrum bezoeken. Dit brengt extra kosten met zich mee, bijvoorbeeld voor vervoer. Afhankelijk van of u een lage of hoge dwarslaesie heeft en in hoeverre er sprake kan zijn van herstel, zal u handelingen die zo simpel waren niet meer of zeer moeilijk kunnen uitvoeren. Denk aan uw kinderen optillen of huishoudelijke taken uitvoeren. Maar ook autorijden en gewoon op pad gaan kan niet zomaar meer. Dit heeft gevolgen voor uw dagelijks bestaan en uw gezin.

Ook qua arbeid veranderen er dingen want mogelijk kunt u uw oude beroep niet meer uitvoeren. Dit betekend verlies van inkomsten. Al deze zaken betekenen extra kosten om uw dagelijks leven aan te passen. Daarbij trekt het verliezen van uw baan ongetwijfeld een zware wissel op u en uw omgeving. De gevolgen zijn echter niet alleen materieel en financieel, maar ook zeker emotioneel. Mogelijk zorgen de gevolgen van het ongeval en de dwarslaesie voor veel lichamelijke pijn, maar ook angst, depressieve gevoelens en simpelweg verdriet omdat uw leven op zijn kop staat. U kunt hierdoor uw levensvreugde verliezen. Voor die redenen is het terecht dat u financieel gecompenseerd wil worden door middel van smartengeld.

Naast een dwarslaesie, is het ook mogelijk om andere letsel op te lopen tijdens een aanrijding. Denk bijvoorbeeld aan een rugletsel, aangezichtsletsel of heupfractuur.

Het artikel gaat verder onder de optie om u terug te laten bellen
voor gratis juridisch advies bij letselschade:

Laat u bellen voor gratis advies

Vul het formulier in en wij bellen u op, u krijgt gratis advies van onze letselschade expert.

Telefoonnummer *
Bel mij terug
Loading...

Hoe werkt de aansprakelijkheid bij een dwarslaesie?

De aansprakelijkheid bij een dwarslaesie verschilt per situatie. Bij een ongeval op uw werk, zal uw werkgever in de meeste gevallen verantwoordelijk zijn. In het verkeer ligt het anders. Bent u als automobilist betrokken bij een ongeval waarbij u een fietser aanrijdt terwijl u geen voorrang gaf? Ook al zijn er grote gevolgen voor u, dan nog bent u voor de helft zelf aansprakelijk omdat een fietser wordt gezien als kwetsbare verkeersdeelnemer. 

Maar gaat het om een situatie waarbij de tegenpartij wel volledig aansprakelijk is voor uw geleden schade, dan heeft vaak u recht op een maximale vergoeding en smartengeld. Om de hoogte van een schadevergoeding bij een dwarslaesie te bepalen, wordt gelet op een aantal zaken. Denk bijvoorbeeld aan uw leeftijd, of er sprake is van een gedeeltelijke of volledige dwarslaesie en hoeveel hulp u nodig heeft als gevolg ervan.

Waar moet u op letten bij schade claimen?

Om letselschade te claimen, is het belangrijk dat u bewijs kunt overleggen van de geleden schade en impact. Dan helpt een goede documentatie van het letsel, bijvoorbeeld in de vorm van een rapport van een medisch behandelaar. Bezoek daarom altijd een arts na een ongeval, zodat uw letsel op papier staat. Verder doet u er verstandig aan om een juridisch expert in de hand te nemen zoals een letselschadespecialist. Die kent alle juridische procedures en kan u vanaf het begin, dus het aansprakelijkheid stellen van de tegenpartij, tot eventueel de rechtbank aan toe begeleiden.

Schakel een letselschadeadvocaat in!

Heeft u een dwarslaesie opgelopen na een ongeval en wil u letselschade claimen? Op Aanrijdinggehad.nl vindt u alle informatie en komt u snel in contact met een letselschade advocaat!

Keer terug naar de letselschade pagina voor nog meer informatie over andere soorten letselschade!

Wij hebben ruim 1500 slachtoffers naar tevredenheid bijgestaan

Het advocatenkantoor waar Aanrijding Gehad mee samenwerkt is Arcus Letselschade. Arcus Letselschade werkt landelijk, en behartigt de belangen van slachtoffers van aanrijdingen. Arcus staat voor deskundigheid en een transparante, voortvarende behandeling van de schade. Uit de Google reviews blijkt dat de werkwijze van de specialisten van Arcus Letselschade zeer goed gewaardeerd wordt:

UITSTEKEND
107 recensies op
Nicole Patatje
Nicole Patatje
04/01/2023
Ontzettend goed geholpen en altijd goed op de hoogte gebracht...de inzet is geweldig en ik ben heel erg dankbaar voor alles wat voor mij bereikt is...zorgvuldig en aandachtig werk geleverd...heel erg bedankt voor al uw goede zorgen en aandachtig werk..
Edward Verschoor
Edward Verschoor
21/12/2022
Prima geregeld m.b.t. afhandeling lestelschade van mijn ouders en snelle afwikkeling
Elf H
Elf H
20/12/2022
Ik ben voldoende geïnformeerd en ze spraken begrijpelijke taal. Ik ben tevreden over mijn zaak.
najima charif
najima charif
07/12/2022
Bent u nog opzoek naar iemand die uw letselschadezaak moet behandelen, dan zou ik zeker Arvid Letselschade benaderen. De communicatie en resultaten zijn top!
Naomi Pijl
Naomi Pijl
21/11/2022
Ik ben enorm geholpen! Kon geen betere advocaat wensen.
N Boz
N Boz
21/11/2022
Ik heb een hele goede ervaring met Arcus letselschade. Mr. J. (Jorg) van de Watering Heeft me geholpen.
Rolf en Natasja
Rolf en Natasja
18/11/2022
Arcus letselschade heeft zich volledig ingezet voor onze zaak. Zij hebben ons bijgestaan met hun uitstekende kennis en het voortouw genomen bij het bewandelde pad. We zijn alle tijd volledig op de hoogte gehouden. Bedankt.
Rob
Rob
13/11/2022
Ik ben goed geholpen. Alle informatie die voor mij van toepassing was duidelijk gedeeld. Heb zelf eigenlijk niets hoeven doen,zij hebben alles geregeld. Ik beveel deze maatschappij aan om je bij te staan.
Cees Ippel
Cees Ippel
11/11/2022
Met respect, kennis en kunde hebben wij bij een letselschade een zeer positieve ervaring met Arcus Letsschade. Met de aandacht voor persoon en rechtsgang is er op een bijzonder invulling gegeven aan onze zaak.
Michel De Bruijn
Michel De Bruijn
11/11/2022
Na 2 auto ongevallen, in 1 week tijd, letsel opgelopen. 1 mijn schuld, bij andere aanrijding, niet mijn schuld. Direct Arcus Letselschade gebeld, omdat wij bij mijn eerdere werkgever (Meeus Assurantiën) onze verzekerden altijd doorverwezen, naar Arcus! Ik was dus al bekend, met de zéér goede service, van Arcus. Óók onze verzekerden, waren altijd vol lof, over Arcus Letselschade!! Net als véle anderen, heb ik de behandeling van mijn zaak, als prettig en kundig ervaren. Zeer klantgericht en ook zéér professioneel/vakkundig! Ze nemen ook de tijd voor je. 👍👍 Ik ben zó blij, dat ik mijn zaak NIET heb aangemeld, bij mijn rechtsbijstandverzekering DAS, maar direct bij Arcus!!! (dat is gewoon mogelijk, ook al heb je een rechtsbijstandverzekering!) Bij je rechtsbijstandverzekering ben je slechts een 'nummertje', ze zijn niet te bereiken telefonisch én leven niet echt met je mee. Die willen het liefst het dossier zo snel mogelijk sluiten. Dus je bent dan véél beter af, met Arcus. De kosten van Arcus, worden door de aansprakelijke verzekeraar, ook gewoon vergoed. Dus het kostte mij niets. Dus ik zou Arcus Letselschade, aan iedereen aanbevelen! Óók vanuit mijn jarenlange beroep, als Schadebehandelaar voor verschillende verzekeraars/tussenpersonen, kan ik Arcus zeker aanbevelen! Zulke goede letselschadebureaus zijn er maar weinig.... 👍👍

Waarom een aanrijding melden via Aanrijdinggehad.nl?

aanrijding gehad juridisch advies letselschade

Ontzorging

Na een ongeluk staat je hoofd niet naar administratieve rompslomp op juridisch gebied. Emotioneel niet maar het ontbreekt u geheel logisch ook aan kennis en expertise.

juridisch advies letselschade letselschade advies

Recht

In geval van een aanrijding/verkeersongeval heeft u veelal recht op een schadevergoeding.

advocaat letselschade juridisch advies letselschade

Schadevergoeding

Onze aangesloten specialistische letselschade advocaten weten exact of en hoe snel u in aanmerking komt voor een schadevergoeding

letselschade

Gratis en vrijblijvend

Het melden van een aanrijding is geheel gratis en vrijblijvend. Kunnen wij u niet verder helpen, hoeft u niks te betalen.

Laat u bellen voor gratis advies

Vul het formulier in en wij bellen u op, u krijgt gratis advies van onze letselschade expert.

Telefoonnummer *
Bel mij terug
Loading...
Beoordeeld met: Op basis van 752 ervaringen
Gratis en vrijblijvend Snel en eenvoudig Ervaren letselschade advocaten Landelijke dekking

Laat u bellen voor gratis advies

Vul het formulier in en wij bellen u op, u krijgt gratis advies van onze letselschade expert.

Telefoonnummer *
Bel mij terug
Loading...
Beoordeeld met: Op basis van 752 ervaringen