(076) 700 27 75

Uw advocaat bij letselschade na een aanrijding Kosteloze hulp bij letselschade

 • Ervaren letselschade advocaten
 • Binnen 24 uur kosteloos advies
 • Succespercentage van 94,3%
 • Ruim 5000 slachtoffers bijgestaan
 • Alle benodigde expertise in huis
 • Laat gratis berekenen waar u recht op heeft
 • Landelijke dekking en snelle afwikkeling
 • Ervaren letselschade advocaten
 • Binnen 24 uur kosteloos advies
 • Succespercentage van 94,3%
 • Ruim 5000 slachtoffers bijgestaan
 • Alle benodigde expertise in huis
 • Laat gratis berekenen waar u recht op heeft
 • Landelijke dekking en snelle afwikkeling
Beoordeeld met: Op basis van 752 ervaringen
blank

Laat ons gratis uw
schadeclaim verhalen.

Onze schade-expert neemt binnen 24 uur vrijblijvend telefonisch contact met u op.

Naam *
Telefoonnummer *
E-mailadres *
Is de ander schuldig aan het ongeval? *
Heeft u een schadeverzekering inzittenden (SVI)? *
Gratis advies
Loading...

Dwarslaesie

Wanneer u een dwarslaesie oploopt door een ongeval, staat uw leven hoogstwaarschijnlijk op zijn kop. Het zorgt voor een ernstige ontregeling. Alles wat eerder zo normaal was, is nu niet meer vanzelfsprekend. Dit zorgt niet alleen voor lichamelijke schade maar heeft ook zeker emotionele impact. Daarom kunt u niet alleen schade claimen, maar ook smartengeld. Een letselschadespecialist kan u helpen om een financiële vergoeding te krijgen voor de onkosten en uw lijden.

Wat gebeurt er bij een dwarslaesie?

Bij een dwarslaesie vindt er een onderbreking plaats in de zenuwbanen die in de ruggenmerg zitten. Dit heeft als gevolg dat de zenuwen die het lichaam coördineren, niet langer functioneren waardoor minimaal de benen verlamd raken. In het ernstigste geval kunnen er ook uitvalsverschijnselen ontstaan aan de armen of ademhalingsspieren. Bij een complete dwarslaesie zijn de zenuwen in het ruggenmerg compleet doorbroken waarbij genezing eigenlijk niet meer mogelijk is.

Verder is er een verschil tussen een hoge en een lage dwarslaesie. Er wordt gesproken van een zogenoemde ‘hoge dwarslaesie’ bij een breuk boven de twaalfde thoracale wervel, ook wel bekend als de bovenste borstwervel. Bij alles daaronder is sprake van een lage dwarslaesie. Hoe hoger de dwarslaesie, hoe kleiner de kans op herstel. De gevolgen bij een hoge dwarslaesie voor het dagelijks bestaan zijn hierbij ook ernstiger. Naast de lichamelijke klachten, is het ook zeker mogelijk om emotionele schade op te lopen, zoals PTSS.

Gevolgen dwarslaesie

Bij een dwarslaesie zijn de gevolgen enorm. Allereerst is daar de revalidatie, voor zover die mogelijk is. Daarvoor moet u mogelijk regelmatig een behandelend arts of revalidatiecentrum bezoeken. Dit brengt extra kosten met zich mee, bijvoorbeeld voor vervoer. Afhankelijk van of u een lage of hoge dwarslaesie heeft en in hoeverre er sprake kan zijn van herstel, zal u handelingen die zo simpel waren niet meer of zeer moeilijk kunnen uitvoeren. Denk aan uw kinderen optillen of huishoudelijke taken uitvoeren. Maar ook autorijden en gewoon op pad gaan kan niet zomaar meer. Dit heeft gevolgen voor uw dagelijks bestaan en uw gezin.

Ook qua arbeid veranderen er dingen want mogelijk kunt u uw oude beroep niet meer uitvoeren. Dit betekend verlies van inkomsten. Al deze zaken betekenen extra kosten om uw dagelijks leven aan te passen. Daarbij trekt het verliezen van uw baan ongetwijfeld een zware wissel op u en uw omgeving. De gevolgen zijn echter niet alleen materieel en financieel, maar ook zeker emotioneel. Mogelijk zorgen de gevolgen van het ongeval en de dwarslaesie voor veel lichamelijke pijn, maar ook angst, depressieve gevoelens en simpelweg verdriet omdat uw leven op zijn kop staat. U kunt hierdoor uw levensvreugde verliezen. Voor die redenen is het terecht dat u financieel gecompenseerd wil worden door middel van smartengeld.

Naast een dwarslaesie, is het ook mogelijk om andere letsel op te lopen tijdens een aanrijding. Denk bijvoorbeeld aan een rugletsel, aangezichtsletsel of heupfractuur.

Het artikel gaat verder onder de optie om u terug te laten bellen
voor gratis juridisch advies bij letselschade:

Laat u bellen voor gratis advies

Vul het formulier in en wij bellen u op, u krijgt gratis advies van onze letselschade expert.

Telefoonnummer *
Bel mij terug
Loading...

Hoe werkt de aansprakelijkheid bij een dwarslaesie?

De aansprakelijkheid bij een dwarslaesie verschilt per situatie. Bij een ongeval op uw werk, zal uw werkgever in de meeste gevallen verantwoordelijk zijn. In het verkeer ligt het anders. Bent u als automobilist betrokken bij een ongeval waarbij u een fietser aanrijdt terwijl u geen voorrang gaf? Ook al zijn er grote gevolgen voor u, dan nog bent u voor de helft zelf aansprakelijk omdat een fietser wordt gezien als kwetsbare verkeersdeelnemer. 

Maar gaat het om een situatie waarbij de tegenpartij wel volledig aansprakelijk is voor uw geleden schade, dan heeft vaak u recht op een maximale vergoeding en smartengeld. Om de hoogte van een schadevergoeding bij een dwarslaesie te bepalen, wordt gelet op een aantal zaken. Denk bijvoorbeeld aan uw leeftijd, of er sprake is van een gedeeltelijke of volledige dwarslaesie en hoeveel hulp u nodig heeft als gevolg ervan.

Waar moet u op letten bij schade claimen?

Om letselschade te claimen, is het belangrijk dat u bewijs kunt overleggen van de geleden schade en impact. Dan helpt een goede documentatie van het letsel, bijvoorbeeld in de vorm van een rapport van een medisch behandelaar. Bezoek daarom altijd een arts na een ongeval, zodat uw letsel op papier staat. Verder doet u er verstandig aan om een juridisch expert in de hand te nemen zoals een letselschadespecialist. Die kent alle juridische procedures en kan u vanaf het begin, dus het aansprakelijkheid stellen van de tegenpartij, tot eventueel de rechtbank aan toe begeleiden.

Schakel een letselschadeadvocaat in!

Heeft u een dwarslaesie opgelopen na een ongeval en wil u letselschade claimen? Op Aanrijdinggehad.nl vindt u alle informatie en komt u snel in contact met een letselschade advocaat!

Keer terug naar de letselschade pagina voor nog meer informatie over andere soorten letselschade!

Wij hebben ruim 1500 slachtoffers naar tevredenheid bijgestaan

Het advocatenkantoor waar Aanrijding Gehad mee samenwerkt is Arcus Letselschade. Arcus Letselschade werkt landelijk, en behartigt de belangen van slachtoffers van aanrijdingen. Arcus staat voor deskundigheid en een transparante, voortvarende behandeling van de schade. Uit de Google reviews blijkt dat de werkwijze van de specialisten van Arcus Letselschade zeer goed gewaardeerd wordt:

UITSTEKEND
89 recensies op
Marieke Jansen
Marieke Jansen
28/06/2022
Geverifieerd
Deskundige en betrokken begeleiding.
Lees verder
Wini Palo
Wini Palo
22/06/2022
Geverifieerd
Na me ongeluk op 31 oktober een goede vriend van me gaaf me nummer van Arcus want een andere vriend van me was goed geholpen door arcus na auto ongelukt en doordat kwam ik in contact met Joanne Parinussa van letselschade en ik kan je één ding zeggen goed geholpen vanaf dag zii is echt een toppertje ik zal zwz vrienden en kennissen en familie arcus garanderen!!!!!!!
Lees verder
Jolanda Peltzer
Jolanda Peltzer
22/06/2022
Geverifieerd
Arcus Letselschade heeft mij bijgestaan met de vervelende gevolgen van een ongeval. Het was prettig dat Arcus zaken als letselschade geheel voor je oppakken en hier richting in geven. Goed contact, heldere communicatie, kortom het proces werd goed opgepakt en afgesloten. Wel werd mij in dit traject meer dan duidelijk dat wanneer een zaak ook menselijk letsel betreft, dit automatisch een langere termijn in beslag neemt om tot uiteindelijke afhandeling te kunnen komen, hetgeen ook iets zegt over de stroeve houding van de tegenpartij. Hopelijk gaat u het niet nodig hebben, maar mocht dit wel het geval zijn kan u erop rekenen dat Arcus Letselschade u prettig en kundig bij zal staan!
Lees verder
Judith Blom
Judith Blom
21/06/2022
Geverifieerd
Het was voor mij voor het eerst dat ik met een letselschade advocaat te maken had Ik werd zeer goed begeleid en geïnformeerd wat de te nemen stappen waren. Zeker Mr. J. van de Watering heeft mij zeer vakkundig geholpen. Ik raad Arcuatus Letselschade dan ook aan, aan een ieder die hiermee op welke manier dan ook mee te maken krijgt
Lees verder
dennis kemner
dennis kemner
17/06/2022
Geverifieerd
Ik heb zeer goede ervaring met Arcus Letselschade. Na mijn ongeluk en meerdere andere advocaten te hebben gehad ben ik bij Arcus letselschade terecht gekomen. Nadat ik jaren verwikkeld was in mijn zaak en geen uitweg meer zag ben ik uiteindelijk in contact gekomen met Dhr J. van de Wetering. Vanaf het moment dat ik mijn situatie had voorgelegd, werd alles in werking gezet. Na enkele jaren verder te zijn heb ik gerechtigheid mogen ontvangen door het goede werk van Dhr van de Watering. Ik zal dan ook iedereen aanraden met letselschade contact op te nemen met dhr van de Watering. ( Arcus Letselschade ) Ik ben zeer en zeer tevreden! Afz: Dennis.
Lees verder
Sabina
Sabina
24/05/2022
Geverifieerd
Ik heb zeer goede ervaring met Arcus Letselschade. Na mijn auto ongeluk heb ik mij aangemeld bij mijn voormalige rechtsbijstand verzekering. Deze wilde mij echter laten uitkopen voor een slordig bedrag. Nadat ik al jaren bij hen aangesloten was. Dit heb ik echter niet laten gebeuren. En ben vervolgens opzoek gegaan naar een andere advocaat. Uiteindelijk ben ik terecht gekomen bij Dhr J. van de Wetering. Vanaf het moment dat mijn situatie was voorgelegd. Is alles in werking gesteld. Ik ben verwezen naar een kliniek voor nek-en rugklachten. Mijn financiële situatie werd ook direct onder de loep genomen. Ik kan niet anders stellen dat Dhr J. van de Wetering uitstekend werk voor mij heeft verricht. Ik zal iedereen aanraden die een letselschade advocaat nodig heeft dit bedrijf te benaderen. Ik ben zeeeer tevreden! W.G. Shakison
Lees verder
Ronald Brugts
Ronald Brugts
19/05/2022
Geverifieerd
Jessica heeft de zaak goed behandeld en voor mij positief ten einde gebracht al was de tegenpartij lastig. Een echte aanrader.
Lees verder
giovanni de vries
giovanni de vries
18/05/2022
Geverifieerd
Zeer fijne ervaring gehad met dit advocaten kantoor. Pakte alles snel en deskundig op. Fijn contact en neemt de tijd voor jouw verhaal en doet er vervolgens alles aan om het goed af te ronden.
Lees verder
autorijschool maaswijk
autorijschool maaswijk
15/05/2022
Geverifieerd
Van dag 1 een goed gevoel gehad bij Arcus Letselschade. Was voor het eerst dat ik met letselschade te maken had. Dit bedrijf is gewoon heel professioneel bezig en probeert je z.s.m. je normale leven te laten oppakken. Met de juiste advies en de juiste behandelingen. De communicatie met de contact persoon en mensen op kantoor was zeer goed. Ik hoop niet dat ik Arcus in de toekomst nodig zal hebben, maar indien nodig zal ik iedereen adviseren om dit bedrijf in te schakelen bij letselschade.
Lees verder

Waarom een aanrijding melden via Aanrijdinggehad.nl?

aanrijding gehad juridisch advies letselschade

Ontzorging

Na een ongeluk staat je hoofd niet naar administratieve rompslomp op juridisch gebied. Emotioneel niet maar het ontbreekt u geheel logisch ook aan kennis en expertise.

juridisch advies letselschade letselschade advies

Recht

In geval van een aanrijding/verkeersongeval heeft u veelal recht op een schadevergoeding.

advocaat letselschade juridisch advies letselschade

Schadevergoeding

Onze aangesloten specialistische letselschade advocaten weten exact of en hoe snel u in aanmerking komt voor een schadevergoeding

letselschade

Gratis en vrijblijvend

Het melden van een aanrijding is geheel gratis en vrijblijvend. Kunnen wij u niet verder helpen, hoeft u niks te betalen.

Laat u bellen voor gratis advies

Vul het formulier in en wij bellen u op, u krijgt gratis advies van onze letselschade expert.

Telefoonnummer *
Bel mij terug
Loading...
Beoordeeld met: Op basis van 752 ervaringen
Gratis en vrijblijvend Snel en eenvoudig Ervaren letselschade advocaten Landelijke dekking
blank

Laat u bellen voor gratis advies

Vul het formulier in en wij bellen u op, u krijgt gratis advies van onze letselschade expert.

Telefoonnummer *
Bel mij terug
Loading...
Beoordeeld met: Op basis van 752 ervaringen