(076) 700 27 75

Uw advocaat bij letselschade na een aanrijding Kosteloze hulp bij letselschade

Gratis telefonisch advies

Laat u bellen voor gratis advies

Vul het formulier in en wij bellen u op, u krijgt gratis advies van onze letselschade expert.

Telefoonnummer *
Bel mij terug
Loading...

Dwarslaesie

Wanneer u een dwarslaesie oploopt door een ongeval, staat uw leven hoogstwaarschijnlijk op zijn kop. Het zorgt voor een ernstige ontregeling. Alles wat eerder zo normaal was, is nu niet meer vanzelfsprekend. Dit zorgt niet alleen voor lichamelijke schade maar heeft ook zeker emotionele impact. Daarom kunt u niet alleen schade claimen, maar ook smartengeld. Een letselschadespecialist kan u helpen om een financiële vergoeding te krijgen voor de onkosten en uw lijden.

Wat gebeurt er bij een dwarslaesie?

Bij een dwarslaesie vindt er een onderbreking plaats in de zenuwbanen die in de ruggenmerg zitten. Dit heeft als gevolg dat de zenuwen die het lichaam coördineren, niet langer functioneren waardoor minimaal de benen verlamd raken. In het ernstigste geval kunnen er ook uitvalsverschijnselen ontstaan aan de armen of ademhalingsspieren. Bij een complete dwarslaesie zijn de zenuwen in het ruggenmerg compleet doorbroken waarbij genezing eigenlijk niet meer mogelijk is.

Verder is er een verschil tussen een hoge en een lage dwarslaesie. Er wordt gesproken van een zogenoemde ‘hoge dwarslaesie’ bij een breuk boven de twaalfde thoracale wervel, ook wel bekend als de bovenste borstwervel. Bij alles daaronder is sprake van een lage dwarslaesie. Hoe hoger de dwarslaesie, hoe kleiner de kans op herstel. De gevolgen bij een hoge dwarslaesie voor het dagelijks bestaan zijn hierbij ook ernstiger. Naast de lichamelijke klachten, is het ook zeker mogelijk om emotionele schade op te lopen, zoals PTSS.

Gevolgen dwarslaesie

Bij een dwarslaesie zijn de gevolgen enorm. Allereerst is daar de revalidatie, voor zover die mogelijk is. Daarvoor moet u mogelijk regelmatig een behandelend arts of revalidatiecentrum bezoeken. Dit brengt extra kosten met zich mee, bijvoorbeeld voor vervoer. Afhankelijk van of u een lage of hoge dwarslaesie heeft en in hoeverre er sprake kan zijn van herstel, zal u handelingen die zo simpel waren niet meer of zeer moeilijk kunnen uitvoeren. Denk aan uw kinderen optillen of huishoudelijke taken uitvoeren. Maar ook autorijden en gewoon op pad gaan kan niet zomaar meer. Dit heeft gevolgen voor uw dagelijks bestaan en uw gezin.

Ook qua arbeid veranderen er dingen want mogelijk kunt u uw oude beroep niet meer uitvoeren. Dit betekend verlies van inkomsten. Al deze zaken betekenen extra kosten om uw dagelijks leven aan te passen. Daarbij trekt het verliezen van uw baan ongetwijfeld een zware wissel op u en uw omgeving. De gevolgen zijn echter niet alleen materieel en financieel, maar ook zeker emotioneel. Mogelijk zorgen de gevolgen van het ongeval en de dwarslaesie voor veel lichamelijke pijn, maar ook angst, depressieve gevoelens en simpelweg verdriet omdat uw leven op zijn kop staat. U kunt hierdoor uw levensvreugde verliezen. Voor die redenen is het terecht dat u financieel gecompenseerd wil worden door middel van smartengeld.

Naast een dwarslaesie, is het ook mogelijk om andere letsel op te lopen tijdens een aanrijding. Denk bijvoorbeeld aan een rugletsel, aangezichtsletsel of heupfractuur.

Het artikel gaat verder onder de optie om u terug te laten bellen
voor gratis juridisch advies bij letselschade:

Laat u bellen voor gratis advies

Vul het formulier in en wij bellen u op, u krijgt gratis advies van onze letselschade expert.

Telefoonnummer *
Bel mij terug
Loading...

Hoe werkt de aansprakelijkheid bij een dwarslaesie?

De aansprakelijkheid bij een dwarslaesie verschilt per situatie. Bij een ongeval op uw werk, zal uw werkgever in de meeste gevallen verantwoordelijk zijn. In het verkeer ligt het anders. Bent u als automobilist betrokken bij een ongeval waarbij u een fietser aanrijdt terwijl u geen voorrang gaf? Ook al zijn er grote gevolgen voor u, dan nog bent u voor de helft zelf aansprakelijk omdat een fietser wordt gezien als kwetsbare verkeersdeelnemer. 

Maar gaat het om een situatie waarbij de tegenpartij wel volledig aansprakelijk is voor uw geleden schade, dan heeft vaak u recht op een maximale vergoeding en smartengeld. Om de hoogte van een schadevergoeding bij een dwarslaesie te bepalen, wordt gelet op een aantal zaken. Denk bijvoorbeeld aan uw leeftijd, of er sprake is van een gedeeltelijke of volledige dwarslaesie en hoeveel hulp u nodig heeft als gevolg ervan.

Waar moet u op letten bij schade claimen?

Om letselschade te claimen, is het belangrijk dat u bewijs kunt overleggen van de geleden schade en impact. Dan helpt een goede documentatie van het letsel, bijvoorbeeld in de vorm van een rapport van een medisch behandelaar. Bezoek daarom altijd een arts na een ongeval, zodat uw letsel op papier staat. Verder doet u er verstandig aan om een juridisch expert in de hand te nemen zoals een letselschadespecialist. Die kent alle juridische procedures en kan u vanaf het begin, dus het aansprakelijkheid stellen van de tegenpartij, tot eventueel de rechtbank aan toe begeleiden.

Schakel een letselschadeadvocaat in!

Heeft u een dwarslaesie opgelopen na een ongeval en wil u letselschade claimen? Op Aanrijdinggehad.nl vindt u alle informatie en komt u snel in contact met een letselschade advocaat!

Keer terug naar de letselschade pagina voor nog meer informatie over andere soorten letselschade!

Wij hebben ruim 1500 slachtoffers naar tevredenheid bijgestaan

Het advocatenkantoor waar Aanrijding Gehad mee samenwerkt is Arcus Letselschade. Arcus Letselschade werkt landelijk, en behartigt de belangen van slachtoffers van aanrijdingen. Arcus staat voor deskundigheid en een transparante, voortvarende behandeling van de schade. Uit de Google reviews blijkt dat de werkwijze van de specialisten van Arcus Letselschade zeer goed gewaardeerd wordt:

UITSTEKEND
54 recensies op
simone kafoe
simone kafoe
29/12/2021
Geverifieerde
Na mijn ongeluk begin 2020 heeft de heer Van de Watering mijn belangen behartigd. Dit werd in duidelijke taal en met goede afspraken gedaan. Het gehele dossier ben ik over alle correspondentie op de hoogte gebracht en werd er naar mijn verhaal geluisterd. De heer Van de Watering is een kundige man. Hij is bekwaam, eerlijk en duidelijk in zijn communicatie. Ik ben hem dan ook erg dankbaar voor de fijne afhandeling van mijn dossier.
Lees verder
Wendy Hilkhuijsen
Wendy Hilkhuijsen
23/12/2021
Geverifieerde
Afgelopen jaar zijn wij slachtoffer geworden van een aanrijding. Hierbij is Arcus Letselschade ingezet. Zij hebben de zaak super professioneel behandeld, waarbij wij altijd goed geinformeerd zijn over de voortgang van de zaak. Bij vragen konden wij altijd contact opnemen. Aanrader!
Lees verder
Adwin Huijbrechts
Adwin Huijbrechts
02/12/2021
Geverifieerde
Zeer professioneel en met uitleg in duidelijke taal.
Lees verder
Piotr Chojnacki
Piotr Chojnacki
11/11/2021
Geverifieerde
Zeer goede letselschade kantoor. Erg professioneel en to the point mentaliteit. Houdt cliënt hoog in de vaandel. Respect hiervoor. Mvg Dhr. Chojnacki
Lees verder
Paul Simons
Paul Simons
10/11/2021
Geverifieerde
In 2019 slachtoffer geworden van een ongeval op het werk waarbij ik blijvende beperkingen heb opgelopen. Al snel kwam ik in contact met Arcus die mij vanaf het begin echt top begeleid hebben. Mijn schadezaak is nu netjes afgehandeld en ben erg blij met het resultaat. Dank voor uw hulp!
Lees verder
kawieta
kawieta
17/08/2021
Geverifieerde
Na een jaar ellende, niet compleet dossier en een depressie ben ik terecht gekomen bij Arcus letselschade. Er ging een wereld voor me open! Mijn mails werden beantwoord, ik werd van alles op de hoogte gehouden en al op al er werd naar mij geluisterd. J van de Watering heeft mij de afgelopen 2,5 jaar bijgestaan tegen het gevecht met NN. Hij heeft alles eruit gehaald wat eruit te halen viel. Een goed persoon met de hart op de juiste plek. Je bent een topper! Bedankt voor alles.
Lees verder
Rafal Kujawa
Rafal Kujawa
28/07/2021
Geverifieerde
Een heel goed advocatenkantoor. Woorden van waardering voor J. van de Watering. Mijn zaak was ingewikkeld en moeilijk. J. van de Watering heeft mij geholpen om mijn zaak positief af te ronden. Een zeer professionele advocaat. Zeer betrokken en effectief. Een woord van dank aan het hele team. Het advocatenkantoor en J. van de Watering aanbevelenswaardig. Nogmaals bedankt en ik raad het aan.
Lees verder
Emre Ekkurt
Emre Ekkurt
20/07/2021
Geverifieerde
Super tevreden kan niet anders zeggen. Beste letseladvocaten Nederland!!
Lees verder
Richard Meulendijk
Richard Meulendijk
15/07/2021
Geverifieerde
Mijn dossier liep eerst bij een ander kantoor. Arcus heeft de behandeling overgenomen. Vanaf dat moment ging het snel. Ik zag ook duidelijk verschil in kwaliteit. Mijn behandelaar heeft er voor mijn idee alles uitgehaald wat er in zat. Ik kon me in die periode daarom gelukkig ook beter richten op me herstel. Ik zal Arcus Letselschade zeker bij vrienden en familie aanraden. Super bedankt voor jullie hulp!!
Lees verder

Waarom een aanrijding melden via Aanrijdinggehad.nl?

aanrijding gehad juridisch advies letselschade

Ontzorging

Na een ongeluk staat je hoofd niet naar administratieve rompslomp op juridisch gebied. Emotioneel niet maar het ontbreekt u geheel logisch ook aan kennis en expertise.

juridisch advies letselschade letselschade advies

Recht

In geval van een aanrijding/verkeersongeval heeft u veelal recht op een schadevergoeding.

advocaat letselschade juridisch advies letselschade

Schadevergoeding

Onze aangesloten specialistische letselschade advocaten weten exact of en hoe snel u in aanmerking komt voor een schadevergoeding

letselschade

Gratis en vrijblijvend

Het melden van een aanrijding is geheel gratis en vrijblijvend. Kunnen wij u niet verder helpen, hoeft u niks te betalen.

Laat u bellen voor gratis advies

Vul het formulier in en wij bellen u op, u krijgt gratis advies van onze letselschade expert.

Telefoonnummer *
Bel mij terug
Loading...
Beoordeeld met: Op basis van 752 ervaringen
Gratis en vrijblijvend Snel en eenvoudig Ervaren letselschade advocaten Landelijke dekking
blank

Laat u bellen voor gratis advies

Vul het formulier in en wij bellen u op, u krijgt gratis advies van onze letselschade expert.

Telefoonnummer *
Bel mij terug
Loading...
Beoordeeld met: Op basis van 752 ervaringen