(076) 700 27 75

Uw advocaat bij letselschade na een aanrijding Kosteloze hulp bij letselschade

Gratis telefonisch advies

Laat u bellen voor gratis advies

Vul het formulier in en wij bellen u op, u krijgt gratis advies van onze letselschade expert.

Telefoonnummer *
Bel mij terug
Loading...

Dwarslaesie

Wanneer u een dwarslaesie oploopt door een ongeval, staat uw leven hoogstwaarschijnlijk op zijn kop. Het zorgt voor een ernstige ontregeling. Alles wat eerder zo normaal was, is nu niet meer vanzelfsprekend. Dit zorgt niet alleen voor lichamelijke schade maar heeft ook zeker emotionele impact. Daarom kunt u niet alleen schade claimen, maar ook smartengeld. Een letselschadespecialist kan u helpen om een financiële vergoeding te krijgen voor de onkosten en uw lijden.

Wat gebeurt er bij een dwarslaesie?

Bij een dwarslaesie vindt er een onderbreking plaats in de zenuwbanen die in de ruggenmerg zitten. Dit heeft als gevolg dat de zenuwen die het lichaam coördineren, niet langer functioneren waardoor minimaal de benen verlamd raken. In het ernstigste geval kunnen er ook uitvalsverschijnselen ontstaan aan de armen of ademhalingsspieren. Bij een complete dwarslaesie zijn de zenuwen in het ruggenmerg compleet doorbroken waarbij genezing eigenlijk niet meer mogelijk is.

Verder is er een verschil tussen een hoge en een lage dwarslaesie. Er wordt gesproken van een zogenoemde ‘hoge dwarslaesie’ bij een breuk boven de twaalfde thoracale wervel, ook wel bekend als de bovenste borstwervel. Bij alles daaronder is sprake van een lage dwarslaesie. Hoe hoger de dwarslaesie, hoe kleiner de kans op herstel. De gevolgen bij een hoge dwarslaesie voor het dagelijks bestaan zijn hierbij ook ernstiger. Naast de lichamelijke klachten, is het ook zeker mogelijk om emotionele schade op te lopen, zoals PTSS.

Gevolgen dwarslaesie

Bij een dwarslaesie zijn de gevolgen enorm. Allereerst is daar de revalidatie, voor zover die mogelijk is. Daarvoor moet u mogelijk regelmatig een behandelend arts of revalidatiecentrum bezoeken. Dit brengt extra kosten met zich mee, bijvoorbeeld voor vervoer. Afhankelijk van of u een lage of hoge dwarslaesie heeft en in hoeverre er sprake kan zijn van herstel, zal u handelingen die zo simpel waren niet meer of zeer moeilijk kunnen uitvoeren. Denk aan uw kinderen optillen of huishoudelijke taken uitvoeren. Maar ook autorijden en gewoon op pad gaan kan niet zomaar meer. Dit heeft gevolgen voor uw dagelijks bestaan en uw gezin.

Ook qua arbeid veranderen er dingen want mogelijk kunt u uw oude beroep niet meer uitvoeren. Dit betekend verlies van inkomsten. Al deze zaken betekenen extra kosten om uw dagelijks leven aan te passen. Daarbij trekt het verliezen van uw baan ongetwijfeld een zware wissel op u en uw omgeving. De gevolgen zijn echter niet alleen materieel en financieel, maar ook zeker emotioneel. Mogelijk zorgen de gevolgen van het ongeval en de dwarslaesie voor veel lichamelijke pijn, maar ook angst, depressieve gevoelens en simpelweg verdriet omdat uw leven op zijn kop staat. U kunt hierdoor uw levensvreugde verliezen. Voor die redenen is het terecht dat u financieel gecompenseerd wil worden door middel van smartengeld.

Naast een dwarslaesie, is het ook mogelijk om andere letsel op te lopen tijdens een aanrijding. Denk bijvoorbeeld aan een rugletsel, aangezichtsletsel of heupfractuur.

Het artikel gaat verder onder de optie om u terug te laten bellen
voor gratis juridisch advies bij letselschade:

Laat u bellen voor gratis advies

Vul het formulier in en wij bellen u op, u krijgt gratis advies van onze letselschade expert.

Telefoonnummer *
Bel mij terug
Loading...

Hoe werkt de aansprakelijkheid bij een dwarslaesie?

De aansprakelijkheid bij een dwarslaesie verschilt per situatie. Bij een ongeval op uw werk, zal uw werkgever in de meeste gevallen verantwoordelijk zijn. In het verkeer ligt het anders. Bent u als automobilist betrokken bij een ongeval waarbij u een fietser aanrijdt terwijl u geen voorrang gaf? Ook al zijn er grote gevolgen voor u, dan nog bent u voor de helft zelf aansprakelijk omdat een fietser wordt gezien als kwetsbare verkeersdeelnemer. 

Maar gaat het om een situatie waarbij de tegenpartij wel volledig aansprakelijk is voor uw geleden schade, dan heeft vaak u recht op een maximale vergoeding en smartengeld. Om de hoogte van een schadevergoeding bij een dwarslaesie te bepalen, wordt gelet op een aantal zaken. Denk bijvoorbeeld aan uw leeftijd, of er sprake is van een gedeeltelijke of volledige dwarslaesie en hoeveel hulp u nodig heeft als gevolg ervan.

Waar moet u op letten bij schade claimen?

Om letselschade te claimen, is het belangrijk dat u bewijs kunt overleggen van de geleden schade en impact. Dan helpt een goede documentatie van het letsel, bijvoorbeeld in de vorm van een rapport van een medisch behandelaar. Bezoek daarom altijd een arts na een ongeval, zodat uw letsel op papier staat. Verder doet u er verstandig aan om een juridisch expert in de hand te nemen zoals een letselschadespecialist. Die kent alle juridische procedures en kan u vanaf het begin, dus het aansprakelijkheid stellen van de tegenpartij, tot eventueel de rechtbank aan toe begeleiden.

Schakel een letselschadeadvocaat in!

Heeft u een dwarslaesie opgelopen na een ongeval en wil u letselschade claimen? Op Aanrijdinggehad.nl vindt u alle informatie en komt u snel in contact met een letselschade advocaat!

Keer terug naar de letselschade pagina voor nog meer informatie over andere soorten letselschade!

Bekijk de ervaringen over Aanrijdinggehad.nl

9.3

Petra

  • Aanrijding met een scooter

Betrokken, professioneel en goed advies. Na het oplopen van een gebroken arm door een aanrijding met een scooter, ben ik uitstekend geholpen. Ook heb ik alle ziekenhuis kosten vergoed gekregen.

8.6

Henk

  • Auto aanrijding

Terwijl ik op mijn fiets reed opende een auto zijn portier zonder te kijken, daar lag ik. Ik ben ZZP-er, 6 maanden later kan ik nog steeds niet volledig werken, door verschillende klachten. Met de hulp van Aanrijdinggehad.nl heb ik mijn misgelopen inkomsten netjes vergoed gekregen

 

8.7

Remco

  • Aangereden op de fiets

Aangereden worden was heftig. Ik heb hiervoor bij een psycholoog gelopen voordat ik weer op de fiets durfde te stappen. Door Aanrijdinggehad kwam ik in contact met een letselschadeadvocaat die mij hielp een schadevergoeding te claimen en met succes!

9

Kaylee

  • Auto aanrijding

“De eerste uren na het ongeluk was ik in een lichte shock en niet instaat om helder na te denken. Met behulp van Aanrijdinggehad.nl werd er binnen een dag contact met me opgenomen. Naast vakkennis had men ook een luisterend oor”

10

Carmen

  • Zeer fijn geholpen

Ik ben heel tevreden over de hulp van de specialist! Ik kan het iedereen aanraden die letsel heeft opgelopen. Er komt op juridisch gebied zoveel op je af, dat verwacht je gewoon niet. De advocaat heeft alle zorgen bij mij weggenomen.

9.5

Furkan

  • Whiplash

Ik heb maanden niet mogen voetballen omdat ik een whiplash had. Dit kwam door een aan aanrijding van achteren toen ik stil stond bij een stoplicht. Het herstellen duurde lang maar gelukkig kreeg wel snel een schadevergoeding

8

Mark

  • Motor aanrijding

“Door de nieuwsberichten welke Aanrijdinggehad.nl heeft geplaatst kwam ik erachter dat ik recht had op een schadevergoeding. Ondanks dat het verkeersongeluk dateerde van 3 maanden daarvoor. De schadevergoeding die ik heb gekregen was een lichte deken op de wond”

Waarom een aanrijding melden via Aanrijdinggehad.nl?

aanrijding gehad juridisch advies letselschade

Ontzorging

Na een ongeluk staat je hoofd niet naar administratieve rompslomp op juridisch gebied. Emotioneel niet maar het ontbreekt u geheel logisch ook aan kennis en expertise.

juridisch advies letselschade letselschade advies

Recht

In geval van een aanrijding/verkeersongeval heeft u veelal recht op een schadevergoeding.

advocaat letselschade juridisch advies letselschade

Schadevergoeding

Onze aangesloten specialistische letselschade advocaten weten exact of en hoe snel u in aanmerking komt voor een schadevergoeding

letselschade

Gratis en vrijblijvend

Het melden van een aanrijding is geheel gratis en vrijblijvend. Kunnen wij u niet verder helpen, hoeft u niks te betalen.

Laat u bellen voor gratis advies

Vul het formulier in en wij bellen u op, u krijgt gratis advies van onze letselschade expert.

Telefoonnummer *
Bel mij terug
Loading...
Beoordeeld met: Op basis van 752 ervaringen
Gratis en vrijblijvend Snel en eenvoudig Ervaren letselschade advocaten Landelijke dekking

Laat u bellen voor gratis advies

Vul het formulier in en wij bellen u op, u krijgt gratis advies van onze letselschade expert.

Telefoonnummer *
Bel mij terug
Loading...
Beoordeeld met: Op basis van 752 ervaringen