(076) 700 27 75

Uw advocaat bij letselschade na een aanrijding Kosteloze hulp bij letselschade

Terug naar overzicht

Wat doet een letselschade advocaat voor u?

5 december 2017
Letselschade advocaat

Heeft u tijdens het deelnemen aan het verkeer helaas letselschade opgelopen? Denk aan botbreuken, zenuwletsel, heupfractuur maar ook aan PTSS. Is het ongeluk door een ander veroorzaakt? Neem dan contact op met de letselschade advocaat bij u in de regio. U wilt graag geholpen worden bij het verhalen van de schade op de veroorzaker van de aanrijding. In dit geval is rechtshulp gewenst van een advocaat die letselschade als specialisme heeft. Benieuwd wat deze letselschade advocaat voor u kan betekenen en wilt u weten waarom deze hulp voor u gratis is? U leest het hier.

Wat kan een letselschade advocaat voor u betekenen?

Gedurende het gehele proces van een schadevergoeding zal de advocaat u bijstaan. Dit proces begint bij het aantonen van de geleden schade, tot aan het verhalen van de schade op de veroorzaker. Staat de veroorzaker hier niet voor open? Dan gaat de advocaat uw gelijk halen bij de rechter. Hier komt het alleen op aan wanneer de letselschade advocaat en de verzekering van de aansprakelijke partij er niet uitkomen.

Er zijn enkele zaken die van belang zijn voordat het tot een rechtszaak kan komen:

 • Allereerst zal het bewijsmateriaal worden verzameld. Het gehele onderzoek moet reproduceerbaar zijn en duidelijk verwoord worden ten tijde van de verslaglegging;
 • Vervolgens moet de aansprakelijkstelling in orde zijn. Hierdoor zorgt u ervoor dat de veroorzaker van het ongeluk daadwerkelijk de kosten van uw materiële- en letselschade gaat betalen.
 • Daarna zullen de schadeposten worden onderzocht, verzameld en ingediend. U kunt bij schadeposten denken aan medische kosten die benodigd waren na het ongeval en schade aan eigendommen, zoals de materiële schade aan uw auto.
 • Hierna zal een onderhandeling plaatsvinden over de mate van aansprakelijkheid. Als uw eigen aansprakelijkstelling in orde is, kunt u de meeste schade verhalen op de tegenpartij.
 • Als laatst zal een berekening gemaakt worden van een mogelijke schadevergoeding en smartengeld.

Het gehele traject van de juridische procedure zal u uit handen worden genomen door de letselschade advocaat. Hij heeft als doel om voor u de maximale schadevergoeding te verkrijgen. Als deze procedure gevoerd zal moeten worden bij een rechtbank, zal de advocaat u hierbij ook bijstaan.

Het artikel gaat verder onder onderstaande beoordeling:
9.5

Ik heb maanden niet mogen voetballen omdat ik een whiplash had. Dit kwam door een aan aanrijding van achteren toen ik stil stond bij een stoplicht. Het herstellen duurde lang maar gelukkig kreeg wel snel een schadevergoeding

- Furkan
Letselschade melden

Welke kosten worden allemaal vergoed?

Zoals het waarschijnlijk ook bij u bekend is, is dat het uurtarief van een advocaat redelijk hoog ligt. De kosten kunnen gedurende een zaak dan ook flink oplopen vooral bij de zaken die complexer van aard zijn. Voor u als slachtoffer is dit vaak gelukkig niet het geval. Wanneer u letselschade heeft opgelopen en hierdoor extra kosten moet maken, dienen deze kosten te worden vergoed door de wederpartij.

De extra kosten die hieronder vallen, zijn onder andere:

 • De reiskosten die gemaakt worden wanneer u bijvoorbeeld naar het ziekenhuis moest voor uw letselschade.
 • Wanneer uw letselschade zeer ernstig is en u genoodzaakt bent huishoudelijke hulp in te schakelen, zijn deze kosten ook voor de rekening van de veroorzaker.
 • Helaas kunt u door de opgelopen letselschade soms een tijd niet werken of zelfs arbeidsongeschikt raken. Ook dit verlies aan inkomen zijn kosten die u kunt verhalen op de wederpartij.
 • Hetzelfde geldt voor de rechtshulp van de letselschade advocaat. Deze zou u immers nooit ingehuurd hebben wanneer u geen letselschade heeft opgelopen.

Voor de wederpartij geldt dat de meeste kosten wel kunnen worden geclaimd bij de verzekeringsmaatschappij.

Het artikel gaat verder onder de optie om u terug te laten bellen
voor gratis juridisch advies bij letselschade:

Laat u bellen voor gratis advies

Vul het formulier in en wij bellen u op, u krijgt gratis advies van onze letselschade expert.

Telefoonnummer *
Bel mij terug
Loading...

Welke kosten moet u wel betalen als slachtoffer?

De kosten van de rechtshulp vormt een onderdeel van de kosten van het slachtoffer zelf, volgens de wet. Slachtoffers kunnen deze kosten verhalen op de wederpartij. Dit is alleen het geval, wanneer de wederpartij volledig aansprakelijk is voor alle schade en kosten die zijn gemaakt. Hiervoor dient de tegenpartij de gehele aansprakelijkheid toegezegd te hebben of moet dit bewezen zijn in een rechtszaak. Is dit niet het geval, dan zijn deze kosten voor uzelf.

Verhaal uw schadeclaim direct

Wilt u zo snel mogelijk advies over hoe u uw schadevergoeding het beste kunt claimen? Wilt u gratis laten uitrekenen waar u maximaal recht op heeft als slachtoffer van een aanrijding? Laat een letselschade advocaat vrijblijvend uw schadeclaim verhalen op de aansprakelijke partij.

Binnen 48 uur zal een letselschade specialist contact met u opnemen, vanaf het moment dat u het contactformulier heeft ingevuld. Wanneer u een traumatisch ongeval heeft meegemaakt, kan het lastig zijn om op dat moment uit te zoeken waar u precies recht op heeft. Het is een fijn idee dat deze experts al ruim 2500 slachtoffers hebben bijgestaan en u vakkundig hulp kunnen bieden.

Bekijk de ervaringen over Aanrijdinggehad.nl

9.3

Petra

 • Aanrijding met een scooter

Betrokken, professioneel en goed advies. Na het oplopen van een gebroken arm door een aanrijding met een scooter, ben ik uitstekend geholpen. Ook heb ik alle ziekenhuis kosten vergoed gekregen.

8

Mark

 • Motor aanrijding

“Door de nieuwsberichten welke Aanrijdinggehad.nl heeft geplaatst kwam ik erachter dat ik recht had op een schadevergoeding. Ondanks dat het verkeersongeluk dateerde van 3 maanden daarvoor. De schadevergoeding die ik heb gekregen was een lichte deken op de wond”

10

Carmen

 • Zeer fijn geholpen

Ik ben heel tevreden over de hulp van de specialist! Ik kan het iedereen aanraden die letsel heeft opgelopen. Er komt op juridisch gebied zoveel op je af, dat verwacht je gewoon niet. De advocaat heeft alle zorgen bij mij weggenomen.

9

Kaylee

 • Auto aanrijding

“De eerste uren na het ongeluk was ik in een lichte shock en niet instaat om helder na te denken. Met behulp van Aanrijdinggehad.nl werd er binnen een dag contact met me opgenomen. Naast vakkennis had men ook een luisterend oor”

8.7

Remco

 • Aangereden op de fiets

Aangereden worden was heftig. Ik heb hiervoor bij een psycholoog gelopen voordat ik weer op de fiets durfde te stappen. Door Aanrijdinggehad kwam ik in contact met een letselschadeadvocaat die mij hielp een schadevergoeding te claimen en met succes!

9.5

Furkan

 • Whiplash

Ik heb maanden niet mogen voetballen omdat ik een whiplash had. Dit kwam door een aan aanrijding van achteren toen ik stil stond bij een stoplicht. Het herstellen duurde lang maar gelukkig kreeg wel snel een schadevergoeding

8.6

Henk

 • Auto aanrijding

Terwijl ik op mijn fiets reed opende een auto zijn portier zonder te kijken, daar lag ik. Ik ben ZZP-er, 6 maanden later kan ik nog steeds niet volledig werken, door verschillende klachten. Met de hulp van Aanrijdinggehad.nl heb ik mijn misgelopen inkomsten netjes vergoed gekregen

 

Laat u bellen voor gratis advies

Vul het formulier in en wij bellen u op, u krijgt gratis advies van onze letselschade expert.

Telefoonnummer *
Bel mij terug
Loading...
Beoordeeld met: Op basis van 752 ervaringen
Gratis en vrijblijvend Snel en eenvoudig Ervaren letselschade advocaten Landelijke dekking

Laat u bellen voor gratis advies

Vul het formulier in en wij bellen u op, u krijgt gratis advies van onze letselschade expert.

Telefoonnummer *
Bel mij terug
Loading...
Beoordeeld met: Op basis van 752 ervaringen