(076) 700 27 75

Uw advocaat bij letselschade na een aanrijding Kosteloze hulp bij letselschade

Terug naar overzicht

Als voetganger aangereden door een fietser

6 december 2017
voetganger fietser

Als voetganger aangereden tijdens het oversteken en geraakt door een fietser? Dan kan het zijn dat u hierbij letsel bent opgelopen. De kans is dan groot dat u recht heeft op een schadevergoeding. Een letselschadeadvocaat kan u helpen deze te claimen!

Gelijkwaardige verkeersdeelnemers

Volgens de Wegenverkeerswet zijn voetgangers en fietsers gelijkwaardig als deelnemers in het verkeer. Dit geldt ook op het fietspad. De aansprakelijkheid ligt dan ook bij degene die schuld heeft aan de botsing. Als voetganger lijkt u ten opzichte van een fietser, of iemand op een elektrische fiets, mountainbike of racefiets in het nadeel, zeker wanneer deze met een flinke vaart op u botst. De wet ziet dat dus anders. Daarom worden de normale verkeersregels gehanteerd bij aansprakelijkheid en gaat het om de schuldvraag.

Het artikel gaat verder onder onderstaande beoordeling:
10

Ik ben heel tevreden over de hulp van de specialist! Ik kan het iedereen aanraden die letsel heeft opgelopen. Er komt op juridisch gebied zoveel op je af, dat verwacht je gewoon niet. De advocaat heeft alle zorgen bij mij weggenomen.

- Carmen
Letselschade melden

Wie is aansprakelijk?

Om aansprakelijkheid vast te stellen, zijn een aantal zaken van belang:

  • Beging de fietser een verkeersovertreding of was dit juist de voetganger?
  • Maakte de voetganger een onverwachte beweging zonder op het omliggende verkeer te letten?
  • Reed de fietser zonder licht in het donker of werd een rood stoplicht genegeerd?

Bij een verkeersovertreding of een partij die duidelijk geen voorrang heeft verleend, is de aansprakelijkheid vaak wel snel duidelijk. Blijkt dat beide partijen schuld hebben, dan zal de rechtbank de aansprakelijkheid verdelen.

Het artikel gaat verder onder de optie om u terug te laten bellen
voor gratis juridisch advies bij letselschade:

Laat u bellen voor gratis advies

Vul het formulier in en wij bellen u op, u krijgt gratis advies van onze letselschade expert.

Telefoonnummer *
Bel mij terug
Loading...

Bepalen aansprakelijkheid

Wanneer een fietser zonder licht reed en hierbij de voetganger niet zag en diezelfde voetganger overstak bij een rood stoplicht, kan de rechter bepalen dat de voetganger voor 80 procent zelf aansprakelijk is en dat de fietser aansprakelijk is voor de overige 20 procent. Zo zullen eventuele schadeposten dan ook worden verdeeld. In dit geval is er geen onderscheid tussen sterke en zwakke verkeersdeelnemers en wordt de sterke verkeersdeelnemer niet voor tenminste 50 procent aansprakelijk gesteld. Dit gebeurt bijvoorbeeld wel bij botsingen tussen voetgangers of fietsers en auto’s.

Letselschade na een aanrijding

Wanneer u als voetganger betrokken raakt bij een aanrijding met een fietser, kunt u hier letselschade door oplopen. Denk aan verwondingen zoals botbreuken, kneuzingen, blauwe plekken, maar ook een hersenschudding of letsel aan de rug, nek of wervels. Van dit letsel moet u herstellen. Met geluk bent u zo weer op de been, maar herstel laat zich soms moeilijk voorspellen.

Wellicht moet u langer revalideren en vaker langs het ziekenhuis. Of er is een operatie nodig is speciale medicatie. Dit kost niet alleen tijd maar ook geld, want u maakt extra kosten, bijvoorbeeld om een arts te bezoeken.

Daarnaast kan er ook schade ontstaan aan materiële zaken, zoals een bril of horloge, een mobiele telefoon, de fiets van de tegenpartij en/of kapotte kleding. Deze kosten moeten worden vergoed. Deels zal de verzekering dit dekken maar wanneer de tegenpartij aansprakelijk is, kunt u een schadeclaim indienen.

Gevolgen letselschade

De gevolgen van letselschade kunnen enorm zijn. Het letsel kan u belemmeren om te werken of in huis bepaalde taken uit te voeren. Iets wat normaal zo makkelijk gaat, kan nu niet meer. Mogelijk heeft u hierdoor hulp in huis nodig en dit kost geld. Daarnaast heeft u verlies aan inkomsten omdat u niet kunt werken. Tel hierbij de kosten op om te herstellen van uw ongeval en eventuele schadeposten.

Dat kan financieel een zware wissel trekken op u en uw gezin. Maar ook emotioneel kunt u last hebben van de gevolgen van een aanrijding. Daarom kan het verschil maken om een schadeclaim in te dienen. Deze kunt u bij emotionele schade uitbreiden met een claim voor smartengeld.

Vergeet het medisch dossier niet!

Wanneer u een schadevergoeding wilt claimen, is het belangrijk dat de schuldvraag kan worden bepaald. Daarom is het van belang dat alle zaken rond het ongeval goed gedocumenteerd zijn. Ga na een ongeval daarom zo spoedig mogelijk naar een arts, zodat uw letsel wordt behandeld en vastgelegd in een medisch dossier.

Dit letsel kan bij een aansprakelijkheidsclaim namelijk gekoppeld worden aan het ongeluk en helpen bij het bepalen van de verdeling van de schadeclaim. Neem ook altijd een letselschadespecialist in de arm, want die kent alle juridische procedures en kan u hierin van begin tot eind begeleiden, en indien noodzakelijk zelfs tot aan de rechtbank.

Vraag hulp van een juridisch expert!

Kampt u met letselschade na een ongeval? Het enige wat u hoeft te doen is het invullen van het contactformulier. Vervolgens zal een letselschade advocaat binnen 48 uur contact met u opnemen. Uit dit gesprek zal blijken of u in aanmerking komt voor een schadevergoeding. Wacht niet langer en neem contact op!

 

Wij hebben ruim 1500 slachtoffers naar tevredenheid bijgestaan

Het advocatenkantoor waar Aanrijding Gehad mee samenwerkt is Arcus Letselschade. Arcus Letselschade werkt landelijk, en behartigt de belangen van slachtoffers van aanrijdingen. Arcus staat voor deskundigheid en een transparante, voortvarende behandeling van de schade. Uit de Google reviews blijkt dat de werkwijze van de specialisten van Arcus Letselschade zeer goed gewaardeerd wordt:

UITSTEKEND
54 recensies op
simone kafoe
simone kafoe
29/12/2021
Geverifieerde
Na mijn ongeluk begin 2020 heeft de heer Van de Watering mijn belangen behartigd. Dit werd in duidelijke taal en met goede afspraken gedaan. Het gehele dossier ben ik over alle correspondentie op de hoogte gebracht en werd er naar mijn verhaal geluisterd. De heer Van de Watering is een kundige man. Hij is bekwaam, eerlijk en duidelijk in zijn communicatie. Ik ben hem dan ook erg dankbaar voor de fijne afhandeling van mijn dossier.
Lees verder
Wendy Hilkhuijsen
Wendy Hilkhuijsen
23/12/2021
Geverifieerde
Afgelopen jaar zijn wij slachtoffer geworden van een aanrijding. Hierbij is Arcus Letselschade ingezet. Zij hebben de zaak super professioneel behandeld, waarbij wij altijd goed geinformeerd zijn over de voortgang van de zaak. Bij vragen konden wij altijd contact opnemen. Aanrader!
Lees verder
Adwin Huijbrechts
Adwin Huijbrechts
02/12/2021
Geverifieerde
Zeer professioneel en met uitleg in duidelijke taal.
Lees verder
Piotr Chojnacki
Piotr Chojnacki
11/11/2021
Geverifieerde
Zeer goede letselschade kantoor. Erg professioneel en to the point mentaliteit. Houdt cliënt hoog in de vaandel. Respect hiervoor. Mvg Dhr. Chojnacki
Lees verder
Paul Simons
Paul Simons
10/11/2021
Geverifieerde
In 2019 slachtoffer geworden van een ongeval op het werk waarbij ik blijvende beperkingen heb opgelopen. Al snel kwam ik in contact met Arcus die mij vanaf het begin echt top begeleid hebben. Mijn schadezaak is nu netjes afgehandeld en ben erg blij met het resultaat. Dank voor uw hulp!
Lees verder
kawieta
kawieta
17/08/2021
Geverifieerde
Na een jaar ellende, niet compleet dossier en een depressie ben ik terecht gekomen bij Arcus letselschade. Er ging een wereld voor me open! Mijn mails werden beantwoord, ik werd van alles op de hoogte gehouden en al op al er werd naar mij geluisterd. J van de Watering heeft mij de afgelopen 2,5 jaar bijgestaan tegen het gevecht met NN. Hij heeft alles eruit gehaald wat eruit te halen viel. Een goed persoon met de hart op de juiste plek. Je bent een topper! Bedankt voor alles.
Lees verder
Rafal Kujawa
Rafal Kujawa
28/07/2021
Geverifieerde
Een heel goed advocatenkantoor. Woorden van waardering voor J. van de Watering. Mijn zaak was ingewikkeld en moeilijk. J. van de Watering heeft mij geholpen om mijn zaak positief af te ronden. Een zeer professionele advocaat. Zeer betrokken en effectief. Een woord van dank aan het hele team. Het advocatenkantoor en J. van de Watering aanbevelenswaardig. Nogmaals bedankt en ik raad het aan.
Lees verder
Emre Ekkurt
Emre Ekkurt
20/07/2021
Geverifieerde
Super tevreden kan niet anders zeggen. Beste letseladvocaten Nederland!!
Lees verder
Richard Meulendijk
Richard Meulendijk
15/07/2021
Geverifieerde
Mijn dossier liep eerst bij een ander kantoor. Arcus heeft de behandeling overgenomen. Vanaf dat moment ging het snel. Ik zag ook duidelijk verschil in kwaliteit. Mijn behandelaar heeft er voor mijn idee alles uitgehaald wat er in zat. Ik kon me in die periode daarom gelukkig ook beter richten op me herstel. Ik zal Arcus Letselschade zeker bij vrienden en familie aanraden. Super bedankt voor jullie hulp!!
Lees verder

Laat u bellen voor gratis advies

Vul het formulier in en wij bellen u op, u krijgt gratis advies van onze letselschade expert.

Telefoonnummer *
Bel mij terug
Loading...
Beoordeeld met: Op basis van 752 ervaringen
Gratis en vrijblijvend Snel en eenvoudig Ervaren letselschade advocaten Landelijke dekking
blank

Laat u bellen voor gratis advies

Vul het formulier in en wij bellen u op, u krijgt gratis advies van onze letselschade expert.

Telefoonnummer *
Bel mij terug
Loading...
Beoordeeld met: Op basis van 752 ervaringen