(076) 700 27 75

Uw advocaat bij letselschade na een aanrijding Kosteloze hulp bij letselschade

Terug naar overzicht

Als voetganger aangereden door een fietser

6 december 2017
voetganger fietser

Als voetganger aangereden tijdens het oversteken en geraakt door een fietser? Dan kan het zijn dat u hierbij letsel bent opgelopen. De kans is dan groot dat u recht heeft op een schadevergoeding. Een letselschadeadvocaat kan u helpen deze te claimen!

Gelijkwaardige verkeersdeelnemers

Volgens de Wegenverkeerswet zijn voetgangers en fietsers gelijkwaardig als deelnemers in het verkeer. Dit geldt ook op het fietspad. De aansprakelijkheid ligt dan ook bij degene die schuld heeft aan de botsing. Als voetganger lijkt u ten opzichte van een fietser, of iemand op een elektrische fiets, mountainbike of racefiets in het nadeel, zeker wanneer deze met een flinke vaart op u botst. De wet ziet dat dus anders. Daarom worden de normale verkeersregels gehanteerd bij aansprakelijkheid en gaat het om de schuldvraag.

Het artikel gaat verder onder onderstaande beoordeling:
9

“De eerste uren na het ongeluk was ik in een lichte shock en niet instaat om helder na te denken. Met behulp van Aanrijdinggehad.nl werd er binnen een dag contact met me opgenomen. Naast vakkennis had men ook een luisterend oor”

- Kaylee
Letselschade melden

Wie is aansprakelijk?

Om aansprakelijkheid vast te stellen, zijn een aantal zaken van belang:

  • Beging de fietser een verkeersovertreding of was dit juist de voetganger?
  • Maakte de voetganger een onverwachte beweging zonder op het omliggende verkeer te letten?
  • Reed de fietser zonder licht in het donker of werd een rood stoplicht genegeerd?

Bij een verkeersovertreding of een partij die duidelijk geen voorrang heeft verleend, is de aansprakelijkheid vaak wel snel duidelijk. Blijkt dat beide partijen schuld hebben, dan zal de rechtbank de aansprakelijkheid verdelen.

Het artikel gaat verder onder de optie om u terug te laten bellen
voor gratis juridisch advies bij letselschade:

Laat u bellen voor gratis advies

Vul het formulier in en wij bellen u op, u krijgt gratis advies van onze letselschade expert.

Telefoonnummer *
Bel mij terug
Loading...

Bepalen aansprakelijkheid

Wanneer een fietser zonder licht reed en hierbij de voetganger niet zag en diezelfde voetganger overstak bij een rood stoplicht, kan de rechter bepalen dat de voetganger voor 80 procent zelf aansprakelijk is en dat de fietser aansprakelijk is voor de overige 20 procent. Zo zullen eventuele schadeposten dan ook worden verdeeld. In dit geval is er geen onderscheid tussen sterke en zwakke verkeersdeelnemers en wordt de sterke verkeersdeelnemer niet voor tenminste 50 procent aansprakelijk gesteld. Dit gebeurt bijvoorbeeld wel bij botsingen tussen voetgangers of fietsers en auto’s.

Letselschade na een aanrijding

Wanneer u als voetganger betrokken raakt bij een aanrijding met een fietser, kunt u hier letselschade door oplopen. Denk aan verwondingen zoals botbreuken, kneuzingen, blauwe plekken, maar ook een hersenschudding of letsel aan de rug, nek of wervels. Van dit letsel moet u herstellen. Met geluk bent u zo weer op de been, maar herstel laat zich soms moeilijk voorspellen.

Wellicht moet u langer revalideren en vaker langs het ziekenhuis. Of er is een operatie nodig is speciale medicatie. Dit kost niet alleen tijd maar ook geld, want u maakt extra kosten, bijvoorbeeld om een arts te bezoeken.

Daarnaast kan er ook schade ontstaan aan materiële zaken, zoals een bril of horloge, een mobiele telefoon, de fiets van de tegenpartij en/of kapotte kleding. Deze kosten moeten worden vergoed. Deels zal de verzekering dit dekken maar wanneer de tegenpartij aansprakelijk is, kunt u een schadeclaim indienen.

Gevolgen letselschade

De gevolgen van letselschade kunnen enorm zijn. Het letsel kan u belemmeren om te werken of in huis bepaalde taken uit te voeren. Iets wat normaal zo makkelijk gaat, kan nu niet meer. Mogelijk heeft u hierdoor hulp in huis nodig en dit kost geld. Daarnaast heeft u verlies aan inkomsten omdat u niet kunt werken. Tel hierbij de kosten op om te herstellen van uw ongeval en eventuele schadeposten.

Dat kan financieel een zware wissel trekken op u en uw gezin. Maar ook emotioneel kunt u last hebben van de gevolgen van een aanrijding. Daarom kan het verschil maken om een schadeclaim in te dienen. Deze kunt u bij emotionele schade uitbreiden met een claim voor smartengeld.

Vergeet het medisch dossier niet!

Wanneer u een schadevergoeding wilt claimen, is het belangrijk dat de schuldvraag kan worden bepaald. Daarom is het van belang dat alle zaken rond het ongeval goed gedocumenteerd zijn. Ga na een ongeval daarom zo spoedig mogelijk naar een arts, zodat uw letsel wordt behandeld en vastgelegd in een medisch dossier.

Dit letsel kan bij een aansprakelijkheidsclaim namelijk gekoppeld worden aan het ongeluk en helpen bij het bepalen van de verdeling van de schadeclaim. Neem ook altijd een letselschadespecialist in de arm, want die kent alle juridische procedures en kan u hierin van begin tot eind begeleiden, en indien noodzakelijk zelfs tot aan de rechtbank.

Vraag hulp van een juridisch expert!

Kampt u met letselschade na een ongeval? Het enige wat u hoeft te doen is het invullen van het contactformulier. Vervolgens zal een letselschade advocaat binnen 48 uur contact met u opnemen. Uit dit gesprek zal blijken of u in aanmerking komt voor een schadevergoeding. Wacht niet langer en neem contact op!

 

Wij hebben ruim 1500 slachtoffers naar tevredenheid bijgestaan

Het advocatenkantoor waar Aanrijding Gehad mee samenwerkt is Arcus Letselschade. Arcus Letselschade werkt landelijk, en behartigt de belangen van slachtoffers van aanrijdingen. Arcus staat voor deskundigheid en een transparante, voortvarende behandeling van de schade. Uit de Google reviews blijkt dat de werkwijze van de specialisten van Arcus Letselschade zeer goed gewaardeerd wordt:

UITSTEKEND
107 recensies op
Nicole Patatje
Nicole Patatje
04/01/2023
Ontzettend goed geholpen en altijd goed op de hoogte gebracht...de inzet is geweldig en ik ben heel erg dankbaar voor alles wat voor mij bereikt is...zorgvuldig en aandachtig werk geleverd...heel erg bedankt voor al uw goede zorgen en aandachtig werk..
Edward Verschoor
Edward Verschoor
21/12/2022
Prima geregeld m.b.t. afhandeling lestelschade van mijn ouders en snelle afwikkeling
Elf H
Elf H
20/12/2022
Ik ben voldoende geïnformeerd en ze spraken begrijpelijke taal. Ik ben tevreden over mijn zaak.
najima charif
najima charif
07/12/2022
Bent u nog opzoek naar iemand die uw letselschadezaak moet behandelen, dan zou ik zeker Arvid Letselschade benaderen. De communicatie en resultaten zijn top!
Naomi Pijl
Naomi Pijl
21/11/2022
Ik ben enorm geholpen! Kon geen betere advocaat wensen.
N Boz
N Boz
21/11/2022
Ik heb een hele goede ervaring met Arcus letselschade. Mr. J. (Jorg) van de Watering Heeft me geholpen.
Rolf en Natasja
Rolf en Natasja
18/11/2022
Arcus letselschade heeft zich volledig ingezet voor onze zaak. Zij hebben ons bijgestaan met hun uitstekende kennis en het voortouw genomen bij het bewandelde pad. We zijn alle tijd volledig op de hoogte gehouden. Bedankt.
Rob
Rob
13/11/2022
Ik ben goed geholpen. Alle informatie die voor mij van toepassing was duidelijk gedeeld. Heb zelf eigenlijk niets hoeven doen,zij hebben alles geregeld. Ik beveel deze maatschappij aan om je bij te staan.
Cees Ippel
Cees Ippel
11/11/2022
Met respect, kennis en kunde hebben wij bij een letselschade een zeer positieve ervaring met Arcus Letsschade. Met de aandacht voor persoon en rechtsgang is er op een bijzonder invulling gegeven aan onze zaak.

Laat u bellen voor gratis advies

Vul het formulier in en wij bellen u op, u krijgt gratis advies van onze letselschade expert.

Telefoonnummer *
Bel mij terug
Loading...
Beoordeeld met: Op basis van 752 ervaringen
Gratis en vrijblijvend Snel en eenvoudig Ervaren letselschade advocaten Landelijke dekking

Laat u bellen voor gratis advies

Vul het formulier in en wij bellen u op, u krijgt gratis advies van onze letselschade expert.

Telefoonnummer *
Bel mij terug
Loading...
Beoordeeld met: Op basis van 752 ervaringen