(076) 700 27 75

Uw advocaat bij letselschade na een aanrijding Kosteloze hulp bij letselschade

Terug naar overzicht

Als voetganger aangereden door een fietser

6 december 2017
voetganger fietser

Als voetganger aangereden tijdens het oversteken en geraakt door een fietser? Dan kan het zijn dat u hierbij letsel bent opgelopen. De kans is dan groot dat u recht heeft op een schadevergoeding. Een letselschadeadvocaat kan u helpen deze te claimen!

Gelijkwaardige verkeersdeelnemers

Volgens de Wegenverkeerswet zijn voetgangers en fietsers gelijkwaardig als deelnemers in het verkeer. Dit geldt ook op het fietspad. De aansprakelijkheid ligt dan ook bij degene die schuld heeft aan de botsing. Als voetganger lijkt u ten opzichte van een fietser, of iemand op een elektrische fiets, mountainbike of racefiets in het nadeel, zeker wanneer deze met een flinke vaart op u botst. De wet ziet dat dus anders. Daarom worden de normale verkeersregels gehanteerd bij aansprakelijkheid en gaat het om de schuldvraag.

Het artikel gaat verder onder onderstaande beoordeling:
9

“De eerste uren na het ongeluk was ik in een lichte shock en niet instaat om helder na te denken. Met behulp van Aanrijdinggehad.nl werd er binnen een dag contact met me opgenomen. Naast vakkennis had men ook een luisterend oor”

- Kaylee
Letselschade melden

Wie is aansprakelijk?

Om aansprakelijkheid vast te stellen, zijn een aantal zaken van belang:

  • Beging de fietser een verkeersovertreding of was dit juist de voetganger?
  • Maakte de voetganger een onverwachte beweging zonder op het omliggende verkeer te letten?
  • Reed de fietser zonder licht in het donker of werd een rood stoplicht genegeerd?

Bij een verkeersovertreding of een partij die duidelijk geen voorrang heeft verleend, is de aansprakelijkheid vaak wel snel duidelijk. Blijkt dat beide partijen schuld hebben, dan zal de rechtbank de aansprakelijkheid verdelen.

Het artikel gaat verder onder de optie om u terug te laten bellen
voor gratis juridisch advies bij letselschade:

Laat u bellen voor gratis advies

Vul het formulier in en wij bellen u op, u krijgt gratis advies van onze letselschade expert.

Telefoonnummer *
Bel mij terug
Loading...

Bepalen aansprakelijkheid

Wanneer een fietser zonder licht reed en hierbij de voetganger niet zag en diezelfde voetganger overstak bij een rood stoplicht, kan de rechter bepalen dat de voetganger voor 80 procent zelf aansprakelijk is en dat de fietser aansprakelijk is voor de overige 20 procent. Zo zullen eventuele schadeposten dan ook worden verdeeld. In dit geval is er geen onderscheid tussen sterke en zwakke verkeersdeelnemers en wordt de sterke verkeersdeelnemer niet voor tenminste 50 procent aansprakelijk gesteld. Dit gebeurt bijvoorbeeld wel bij botsingen tussen voetgangers of fietsers en auto’s.

Letselschade na een aanrijding

Wanneer u als voetganger betrokken raakt bij een aanrijding met een fietser, kunt u hier letselschade door oplopen. Denk aan verwondingen zoals botbreuken, kneuzingen, blauwe plekken, maar ook een hersenschudding of letsel aan de rug, nek of wervels. Van dit letsel moet u herstellen. Met geluk bent u zo weer op de been, maar herstel laat zich soms moeilijk voorspellen.

Wellicht moet u langer revalideren en vaker langs het ziekenhuis. Of er is een operatie nodig is speciale medicatie. Dit kost niet alleen tijd maar ook geld, want u maakt extra kosten, bijvoorbeeld om een arts te bezoeken.

Daarnaast kan er ook schade ontstaan aan materiële zaken, zoals een bril of horloge, een mobiele telefoon, de fiets van de tegenpartij en/of kapotte kleding. Deze kosten moeten worden vergoed. Deels zal de verzekering dit dekken maar wanneer de tegenpartij aansprakelijk is, kunt u een schadeclaim indienen.

Gevolgen letselschade

De gevolgen van letselschade kunnen enorm zijn. Het letsel kan u belemmeren om te werken of in huis bepaalde taken uit te voeren. Iets wat normaal zo makkelijk gaat, kan nu niet meer. Mogelijk heeft u hierdoor hulp in huis nodig en dit kost geld. Daarnaast heeft u verlies aan inkomsten omdat u niet kunt werken. Tel hierbij de kosten op om te herstellen van uw ongeval en eventuele schadeposten.

Dat kan financieel een zware wissel trekken op u en uw gezin. Maar ook emotioneel kunt u last hebben van de gevolgen van een aanrijding. Daarom kan het verschil maken om een schadeclaim in te dienen. Deze kunt u bij emotionele schade uitbreiden met een claim voor smartengeld.

Vergeet het medisch dossier niet!

Wanneer u een schadevergoeding wilt claimen, is het belangrijk dat de schuldvraag kan worden bepaald. Daarom is het van belang dat alle zaken rond het ongeval goed gedocumenteerd zijn. Ga na een ongeval daarom zo spoedig mogelijk naar een arts, zodat uw letsel wordt behandeld en vastgelegd in een medisch dossier.

Dit letsel kan bij een aansprakelijkheidsclaim namelijk gekoppeld worden aan het ongeluk en helpen bij het bepalen van de verdeling van de schadeclaim. Neem ook altijd een letselschadespecialist in de arm, want die kent alle juridische procedures en kan u hierin van begin tot eind begeleiden, en indien noodzakelijk zelfs tot aan de rechtbank.

Vraag hulp van een juridisch expert!

Kampt u met letselschade na een ongeval? Het enige wat u hoeft te doen is het invullen van het contactformulier. Vervolgens zal een letselschade advocaat binnen 48 uur contact met u opnemen. Uit dit gesprek zal blijken of u in aanmerking komt voor een schadevergoeding. Wacht niet langer en neem contact op!

 

Wij hebben ruim 1500 slachtoffers naar tevredenheid bijgestaan

Het advocatenkantoor waar Aanrijding Gehad mee samenwerkt is Arcus Letselschade. Arcus Letselschade werkt landelijk, en behartigt de belangen van slachtoffers van aanrijdingen. Arcus staat voor deskundigheid en een transparante, voortvarende behandeling van de schade. Uit de Google reviews blijkt dat de werkwijze van de specialisten van Arcus Letselschade zeer goed gewaardeerd wordt:

UITSTEKEND
89 recensies op
Marieke Jansen
Marieke Jansen
28/06/2022
Geverifieerd
Deskundige en betrokken begeleiding.
Lees verder
Wini Palo
Wini Palo
22/06/2022
Geverifieerd
Na me ongeluk op 31 oktober een goede vriend van me gaaf me nummer van Arcus want een andere vriend van me was goed geholpen door arcus na auto ongelukt en doordat kwam ik in contact met Joanne Parinussa van letselschade en ik kan je één ding zeggen goed geholpen vanaf dag zii is echt een toppertje ik zal zwz vrienden en kennissen en familie arcus garanderen!!!!!!!
Lees verder
Jolanda Peltzer
Jolanda Peltzer
22/06/2022
Geverifieerd
Arcus Letselschade heeft mij bijgestaan met de vervelende gevolgen van een ongeval. Het was prettig dat Arcus zaken als letselschade geheel voor je oppakken en hier richting in geven. Goed contact, heldere communicatie, kortom het proces werd goed opgepakt en afgesloten. Wel werd mij in dit traject meer dan duidelijk dat wanneer een zaak ook menselijk letsel betreft, dit automatisch een langere termijn in beslag neemt om tot uiteindelijke afhandeling te kunnen komen, hetgeen ook iets zegt over de stroeve houding van de tegenpartij. Hopelijk gaat u het niet nodig hebben, maar mocht dit wel het geval zijn kan u erop rekenen dat Arcus Letselschade u prettig en kundig bij zal staan!
Lees verder
Judith Blom
Judith Blom
21/06/2022
Geverifieerd
Het was voor mij voor het eerst dat ik met een letselschade advocaat te maken had Ik werd zeer goed begeleid en geïnformeerd wat de te nemen stappen waren. Zeker Mr. J. van de Watering heeft mij zeer vakkundig geholpen. Ik raad Arcuatus Letselschade dan ook aan, aan een ieder die hiermee op welke manier dan ook mee te maken krijgt
Lees verder
dennis kemner
dennis kemner
17/06/2022
Geverifieerd
Ik heb zeer goede ervaring met Arcus Letselschade. Na mijn ongeluk en meerdere andere advocaten te hebben gehad ben ik bij Arcus letselschade terecht gekomen. Nadat ik jaren verwikkeld was in mijn zaak en geen uitweg meer zag ben ik uiteindelijk in contact gekomen met Dhr J. van de Wetering. Vanaf het moment dat ik mijn situatie had voorgelegd, werd alles in werking gezet. Na enkele jaren verder te zijn heb ik gerechtigheid mogen ontvangen door het goede werk van Dhr van de Watering. Ik zal dan ook iedereen aanraden met letselschade contact op te nemen met dhr van de Watering. ( Arcus Letselschade ) Ik ben zeer en zeer tevreden! Afz: Dennis.
Lees verder
Sabina
Sabina
24/05/2022
Geverifieerd
Ik heb zeer goede ervaring met Arcus Letselschade. Na mijn auto ongeluk heb ik mij aangemeld bij mijn voormalige rechtsbijstand verzekering. Deze wilde mij echter laten uitkopen voor een slordig bedrag. Nadat ik al jaren bij hen aangesloten was. Dit heb ik echter niet laten gebeuren. En ben vervolgens opzoek gegaan naar een andere advocaat. Uiteindelijk ben ik terecht gekomen bij Dhr J. van de Wetering. Vanaf het moment dat mijn situatie was voorgelegd. Is alles in werking gesteld. Ik ben verwezen naar een kliniek voor nek-en rugklachten. Mijn financiële situatie werd ook direct onder de loep genomen. Ik kan niet anders stellen dat Dhr J. van de Wetering uitstekend werk voor mij heeft verricht. Ik zal iedereen aanraden die een letselschade advocaat nodig heeft dit bedrijf te benaderen. Ik ben zeeeer tevreden! W.G. Shakison
Lees verder
Ronald Brugts
Ronald Brugts
19/05/2022
Geverifieerd
Jessica heeft de zaak goed behandeld en voor mij positief ten einde gebracht al was de tegenpartij lastig. Een echte aanrader.
Lees verder
giovanni de vries
giovanni de vries
18/05/2022
Geverifieerd
Zeer fijne ervaring gehad met dit advocaten kantoor. Pakte alles snel en deskundig op. Fijn contact en neemt de tijd voor jouw verhaal en doet er vervolgens alles aan om het goed af te ronden.
Lees verder
autorijschool maaswijk
autorijschool maaswijk
15/05/2022
Geverifieerd
Van dag 1 een goed gevoel gehad bij Arcus Letselschade. Was voor het eerst dat ik met letselschade te maken had. Dit bedrijf is gewoon heel professioneel bezig en probeert je z.s.m. je normale leven te laten oppakken. Met de juiste advies en de juiste behandelingen. De communicatie met de contact persoon en mensen op kantoor was zeer goed. Ik hoop niet dat ik Arcus in de toekomst nodig zal hebben, maar indien nodig zal ik iedereen adviseren om dit bedrijf in te schakelen bij letselschade.
Lees verder

Laat u bellen voor gratis advies

Vul het formulier in en wij bellen u op, u krijgt gratis advies van onze letselschade expert.

Telefoonnummer *
Bel mij terug
Loading...
Beoordeeld met: Op basis van 752 ervaringen
Gratis en vrijblijvend Snel en eenvoudig Ervaren letselschade advocaten Landelijke dekking

Laat u bellen voor gratis advies

Vul het formulier in en wij bellen u op, u krijgt gratis advies van onze letselschade expert.

Telefoonnummer *
Bel mij terug
Loading...
Beoordeeld met: Op basis van 752 ervaringen