(076) 700 27 75

Uw advocaat bij letselschade na een aanrijding Kosteloze hulp bij letselschade

Terug naar overzicht

De oorzaken van een motorongeluk en hoe deze te voorkomen

7 november 2017
motor rijdt op auto af

Wanneer ik onderweg ben kunnen mijn gedachten overal heen gaan. Deze keer was niet alleen mijn focus ver te zoeken, maar ik had ook mijn ogen niet meer op de weg. Ik liet mijzelf afleiden door de snelheidsmeter. Pas toen ik weer opkeek, zag ik een T-splitsing zo’n 20 meter voor me, die ik met hoge vaart naderde. Mijn ademhaling versnelde op het moment dat ik besefte dat het onvermijdelijke mij te wachten stond. Door mijn toegeslagen paniek gaf ik gas bij, in plaats van meteen een noodstop in te zetten. 

In slechts een fractie van een seconde had ik de situatie weer onder controle moeten krijgen, maar het was al te laat. Door zowel voor als achterrem ten volle te gebruiken, slipte ik en voor ik het door had liet ik mijn motor los en gleed ik naar de andere kant van de weg. Hierdoor liep ik zwaar letsel op. Ik moest herstellen van letsel aan mijn borstkas en polsen. Ik ben blij dat alles nu achter de rug is maar ik denk nu wel twee na voordat ik op de motor stap.  – Edwin

U bent kwetsbaar bij een motorongeluk

In tegenstelling tot de constructie van een auto, die veel bescherming kan bieden tijdens een ongeluk, bent u als motorrijder voor uw veiligheid voornamelijk op uzelf aangewezen. Wanneer u als motorrijder bij een ongeluk betrokken raakt, bent u namelijk veel kwetsbaarder dan een vierwieler. Niet alleen het bewustzijn van eventuele fouten die u zelf kan maken, maar ook onoplettendheid van andere weggebruikers is iets waar u op wilt kunnen anticiperen.

Dit betekent niet alleen goed afstand houden in het verkeer, maar ook in het achterhoofd houden dat auto’s u mogelijk over het hoofd zouden kunnen zien en u dus op andermans fouten moet kunnen inspelen. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren bij inhaalmanoeuvres, maar ook in de file kunnen er onverwachte dingen gebeuren, zoals bijvoorbeeld een autodeur die voor uw neus wordt opengegooid door een ongeduldige bestuurder.

Het artikel gaat verder onder onderstaande beoordeling:
9

“De eerste uren na het ongeluk was ik in een lichte shock en niet instaat om helder na te denken. Met behulp van Aanrijdinggehad.nl werd er binnen een dag contact met me opgenomen. Naast vakkennis had men ook een luisterend oor”

- Kaylee
Letselschade melden

Het gevaar van een noodstop

Het kan voorkomen dat, ondanks dat u het voorgenoemde in acht heeft genomen, u toch in een situatie terecht komt waarbij u flink moet remmen. Het is goed om te oefenen met het maken van een noodstop, zodat u precies weet wat u moet doen, wat er in zal resulteren dat u minder paniek voelt. Het kan namelijk zijn dat wanneer een motorrijder hals over kop een noodstop moet maken, deze teveel gebruik maakt van de voorrem waardoor het wiel slipt en onderuit glijdt. Neem dus ook vooral de tijd om uw motor goed te leren kennen, zodat u voorbereid bent, mocht u ooit in een situatie terecht komen waarin u een noodstop moet maken.

Ook remmen in de bocht is een procedure die goed is om te oefenen. Het gebeurd soms dat een bocht verkeerd wordt ingeschat en er met een te hoge snelheid doorheen gereden wordt. Wanneer de motor verder wordt afgeschuind, zal de bocht vaak toch gehaald worden. Door paniek en het niet goed kijken door de bocht, bestaat echter het gevaar uit de bocht te vliegen. Wanneer u een bocht niet kent is het dus raadzaam om wat langzamer te rijden.

Let op slecht wegdek

We kunnen het hier hebben over oneffenheden op de weg, of ongeasfalteerde wegen. Maar denk ook aan bijvoorbeeld natgeregende bladeren die het wegdek spekglad kunnen maken. Voor deze situaties geldt vooral: goed opletten, uw ogen op de weg houden en geen scherpe bochten maken op gladde stukken.

Het artikel gaat verder onder de optie om u terug te laten bellen
voor gratis juridisch advies bij letselschade:

Laat u bellen voor gratis advies

Vul het formulier in en wij bellen u op, u krijgt gratis advies van onze letselschade expert.

Telefoonnummer *
Bel mij terug
Loading...

Onderhoud uw motor

Hoewel er relatief weinig motorongelukken gebeuren door slecht onderhoud, is het goed onderhouden van uw motor een van de belangrijkste maatregelen die u kunt nemen om veilig de weg op te gaan. Wees technische problemen voor, zodat u niet voor verrassingen komt te staan.

Hulp bij het claimen van een schadevergoeding

Ondanks alle voorzorgsmaatregelen die u wellicht getroffen heeft om een ongeval te voorkomen, kan een ongeluk natuurlijk in een klein hoekje zitten. Mocht u ooit in deze situatie terecht komen, dan is het fijn om te weten welke richting u op moet kijken voor hulp. Wanneer u de site aanrijdinggehad.nl bezoekt, kunt u vrijblijvend uw schadeclaim laten verhalen. Binnen 48 uur zal een letselschade specialist contact met u opnemen vanaf heeft moment dat u het contact formulier heeft ingevuld. Wanneer u een traumatisch ongeval heeft meegemaakt, kan het lastig zijn om op dat moment uit te zoeken waar u precies recht op heeft. Hoe fijn is het dan dat deze experts die al ruim 2500 slachtoffers hebben bijgestaan, u hierbij de nodige hulp bieden.

Wij hebben ruim 1500 slachtoffers naar tevredenheid bijgestaan

Het advocatenkantoor waar Aanrijding Gehad mee samenwerkt is Arcus Letselschade. Arcus Letselschade werkt landelijk, en behartigt de belangen van slachtoffers van aanrijdingen. Arcus staat voor deskundigheid en een transparante, voortvarende behandeling van de schade. Uit de Google reviews blijkt dat de werkwijze van de specialisten van Arcus Letselschade zeer goed gewaardeerd wordt:

UITSTEKEND
161 recensies op
Rachid Elaita
Rachid Elaita
27/12/2023
Ben heel tevreden met de samenwerking die ik heb mogen ervaren met dhr Watering. Vlotte communicatie en een prima resultaat
Patrick Van den haselkamp
Patrick Van den haselkamp
14/12/2023
Ik heb hele goede ervaringen beleefd,met mr.T.van der ven. Ze heeft ontzettend goed haar best gedaan voor mij.ondanks dat het mijn eigen schuld was (aanrijding). Heeft MR Tessa van der ven mij toch kunnen helpen via inzittende verzekering. Waardoor ik voor 90 procent ben hersteld. Ik zal arcus bij iedereen aanraden
Arek Serafin
Arek Serafin
14/12/2023
Bardzo pomocny Adwokat dostępny z polskim tłumaczem. Polecam :)
Joyce Leijen
Joyce Leijen
07/12/2023
Zeer tevreden. Ze hanteren echt een betrokken en persoonlijke benadering. Communicatie is echt prettig, duidelijk en conform afspraak.
Marjan Polman
Marjan Polman
01/12/2023
Na kontakt gezocht te hebben met Arcus Letsel schade werd ik empatisch en deskundig geholpen door Mevrouw Parinussa. Dat was een hele opluchting in een lastige situatie. Mevrouw Parinussa handelde de kwestie voor me af,waardoor ik me ontzorgd voelde ,en er een redelijke afronding kwam. Heel hartelijk bedankt !
El
El
01/12/2023
Op aanraden ben ik bij advocaat Mark Huigen terecht gekomen. Ik ben super tevreden met zijn professionele manier van werken en ik raad hem zelf ook aan. Meelevend en duidelijke, transparante communicatie. Ik werd voortdurend van alle ontwikkelingen op de hoogte gehouden en als ik met vragen zat dan was hij makkelijk bereikbaar. Dit gaf mij het gevoel dat ik werd vertegenwoordigd door iemand die zich volledig voor mij inzet. Het eindresultaat van mijn claim is daar het bewijs van. Heel erg bedankt voor alle hulp, motivatie en inzet meneer Huigen!
Wirin Jiawan
Wirin Jiawan
18/11/2023
Oeps, eindelijk is het gelukt dank zij advocaat Jorg van de Watering. Het was een complexe zaak, hij heeft het tot het laatste eind getrokken. Hij kent de kneepjes van het vak. Een zaak uit het jaar 2021 zelfs de tegenpartij was doorgereden en wilde niet meewerken. Dat hij zelf de zaak bij de Rechter heeft gebracht en dat wij de zaak hebben gewonnen. Ik werd voortdurend op de hoogte gehouden. Het is een aanrader om bij Jorg van de Watering aan te melden voor professionele hulp en begeleiding van schades. Kennis kunde en professionele begeleiding staan heel hoog in het vaandel bij Arcus Letselschade. Zeker een aanrader om bij hem te melden . Jorg nog bedankt voor alles!
Denise De Voos
Denise De Voos
15/11/2023
Super fijn geholpen door Arcus letselschade. Het is een fijn bedrijf die zeer vriendelijk en behulpzaam is. Ze nemen de tijd voor je verhaal, kijken samen naar de beste oplossing en handelen snel.
Sylvia Buitendijk
Sylvia Buitendijk
05/11/2023
Wij zijn zeer goed in onze zaak geholpen. Alles is uitgelegd in de taal die wij ook begrijpen. Ik voelde me begrepen, en ze werken hard voor je zaak.

Laat u bellen voor gratis advies

Vul het formulier in en wij bellen u op, u krijgt gratis advies van onze letselschade expert.

Telefoonnummer *
Bel mij terug
Loading...
Beoordeeld met: Op basis van 752 ervaringen
Gratis en vrijblijvend Snel en eenvoudig Ervaren letselschade advocaten Landelijke dekking

Laat u bellen voor gratis advies

Vul het formulier in en wij bellen u op, u krijgt gratis advies van onze letselschade expert.

Telefoonnummer *
Bel mij terug
Loading...
Beoordeeld met: Op basis van 752 ervaringen