(076) 700 27 75

Uw advocaat bij letselschade na een aanrijding Kosteloze hulp bij letselschade

Terug naar overzicht

De oorzaken van een motorongeluk en hoe deze te voorkomen

7 november 2017
motor rijdt op auto af

Wanneer ik onderweg ben kunnen mijn gedachten overal heen gaan. Deze keer was niet alleen mijn focus ver te zoeken, maar ik had ook mijn ogen niet meer op de weg. Ik liet mijzelf afleiden door de snelheidsmeter. Pas toen ik weer opkeek, zag ik een T-splitsing zo’n 20 meter voor me, die ik met hoge vaart naderde. Mijn ademhaling versnelde op het moment dat ik besefte dat het onvermijdelijke mij te wachten stond. Door mijn toegeslagen paniek gaf ik gas bij, in plaats van meteen een noodstop in te zetten. 

In slechts een fractie van een seconde had ik de situatie weer onder controle moeten krijgen, maar het was al te laat. Door zowel voor als achterrem ten volle te gebruiken, slipte ik en voor ik het door had liet ik mijn motor los en gleed ik naar de andere kant van de weg. Hierdoor liep ik zwaar letsel op. Ik moest herstellen van letsel aan mijn borstkas en polsen. Ik ben blij dat alles nu achter de rug is maar ik denk nu wel twee na voordat ik op de motor stap.  – Edwin

U bent kwetsbaar bij een motorongeluk

In tegenstelling tot de constructie van een auto, die veel bescherming kan bieden tijdens een ongeluk, bent u als motorrijder voor uw veiligheid voornamelijk op uzelf aangewezen. Wanneer u als motorrijder bij een ongeluk betrokken raakt, bent u namelijk veel kwetsbaarder dan een vierwieler. Niet alleen het bewustzijn van eventuele fouten die u zelf kan maken, maar ook onoplettendheid van andere weggebruikers is iets waar u op wilt kunnen anticiperen.

Dit betekent niet alleen goed afstand houden in het verkeer, maar ook in het achterhoofd houden dat auto’s u mogelijk over het hoofd zouden kunnen zien en u dus op andermans fouten moet kunnen inspelen. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren bij inhaalmanoeuvres, maar ook in de file kunnen er onverwachte dingen gebeuren, zoals bijvoorbeeld een autodeur die voor uw neus wordt opengegooid door een ongeduldige bestuurder.

Het artikel gaat verder onder onderstaande beoordeling:
9.3

Betrokken, professioneel en goed advies. Na het oplopen van een gebroken arm door een aanrijding met een scooter, ben ik uitstekend geholpen. Ook heb ik alle ziekenhuis kosten vergoed gekregen.

- Petra
Letselschade melden

Het gevaar van een noodstop

Het kan voorkomen dat, ondanks dat u het voorgenoemde in acht heeft genomen, u toch in een situatie terecht komt waarbij u flink moet remmen. Het is goed om te oefenen met het maken van een noodstop, zodat u precies weet wat u moet doen, wat er in zal resulteren dat u minder paniek voelt. Het kan namelijk zijn dat wanneer een motorrijder hals over kop een noodstop moet maken, deze teveel gebruik maakt van de voorrem waardoor het wiel slipt en onderuit glijdt. Neem dus ook vooral de tijd om uw motor goed te leren kennen, zodat u voorbereid bent, mocht u ooit in een situatie terecht komen waarin u een noodstop moet maken.

Ook remmen in de bocht is een procedure die goed is om te oefenen. Het gebeurd soms dat een bocht verkeerd wordt ingeschat en er met een te hoge snelheid doorheen gereden wordt. Wanneer de motor verder wordt afgeschuind, zal de bocht vaak toch gehaald worden. Door paniek en het niet goed kijken door de bocht, bestaat echter het gevaar uit de bocht te vliegen. Wanneer u een bocht niet kent is het dus raadzaam om wat langzamer te rijden.

Let op slecht wegdek

We kunnen het hier hebben over oneffenheden op de weg, of ongeasfalteerde wegen. Maar denk ook aan bijvoorbeeld natgeregende bladeren die het wegdek spekglad kunnen maken. Voor deze situaties geldt vooral: goed opletten, uw ogen op de weg houden en geen scherpe bochten maken op gladde stukken.

Het artikel gaat verder onder de optie om u terug te laten bellen
voor gratis juridisch advies bij letselschade:

Laat u bellen voor gratis advies

Vul het formulier in en wij bellen u op, u krijgt gratis advies van onze letselschade expert.

Telefoonnummer *
Bel mij terug
Loading...

Onderhoud uw motor

Hoewel er relatief weinig motorongelukken gebeuren door slecht onderhoud, is het goed onderhouden van uw motor een van de belangrijkste maatregelen die u kunt nemen om veilig de weg op te gaan. Wees technische problemen voor, zodat u niet voor verrassingen komt te staan.

Hulp bij het claimen van een schadevergoeding

Ondanks alle voorzorgsmaatregelen die u wellicht getroffen heeft om een ongeval te voorkomen, kan een ongeluk natuurlijk in een klein hoekje zitten. Mocht u ooit in deze situatie terecht komen, dan is het fijn om te weten welke richting u op moet kijken voor hulp. Wanneer u de site aanrijdinggehad.nl bezoekt, kunt u vrijblijvend uw schadeclaim laten verhalen. Binnen 48 uur zal een letselschade specialist contact met u opnemen vanaf heeft moment dat u het contact formulier heeft ingevuld. Wanneer u een traumatisch ongeval heeft meegemaakt, kan het lastig zijn om op dat moment uit te zoeken waar u precies recht op heeft. Hoe fijn is het dan dat deze experts die al ruim 2500 slachtoffers hebben bijgestaan, u hierbij de nodige hulp bieden.

Wij hebben ruim 1500 slachtoffers naar tevredenheid bijgestaan

Het advocatenkantoor waar Aanrijding Gehad mee samenwerkt is Arcus Letselschade. Arcus Letselschade werkt landelijk, en behartigt de belangen van slachtoffers van aanrijdingen. Arcus staat voor deskundigheid en een transparante, voortvarende behandeling van de schade. Uit de Google reviews blijkt dat de werkwijze van de specialisten van Arcus Letselschade zeer goed gewaardeerd wordt:

UITSTEKEND
107 recensies op
Nicole Patatje
Nicole Patatje
04/01/2023
Ontzettend goed geholpen en altijd goed op de hoogte gebracht...de inzet is geweldig en ik ben heel erg dankbaar voor alles wat voor mij bereikt is...zorgvuldig en aandachtig werk geleverd...heel erg bedankt voor al uw goede zorgen en aandachtig werk..
Edward Verschoor
Edward Verschoor
21/12/2022
Prima geregeld m.b.t. afhandeling lestelschade van mijn ouders en snelle afwikkeling
Elf H
Elf H
20/12/2022
Ik ben voldoende geïnformeerd en ze spraken begrijpelijke taal. Ik ben tevreden over mijn zaak.
najima charif
najima charif
07/12/2022
Bent u nog opzoek naar iemand die uw letselschadezaak moet behandelen, dan zou ik zeker Arvid Letselschade benaderen. De communicatie en resultaten zijn top!
Naomi Pijl
Naomi Pijl
21/11/2022
Ik ben enorm geholpen! Kon geen betere advocaat wensen.
N Boz
N Boz
21/11/2022
Ik heb een hele goede ervaring met Arcus letselschade. Mr. J. (Jorg) van de Watering Heeft me geholpen.
Rolf en Natasja
Rolf en Natasja
18/11/2022
Arcus letselschade heeft zich volledig ingezet voor onze zaak. Zij hebben ons bijgestaan met hun uitstekende kennis en het voortouw genomen bij het bewandelde pad. We zijn alle tijd volledig op de hoogte gehouden. Bedankt.
Rob
Rob
13/11/2022
Ik ben goed geholpen. Alle informatie die voor mij van toepassing was duidelijk gedeeld. Heb zelf eigenlijk niets hoeven doen,zij hebben alles geregeld. Ik beveel deze maatschappij aan om je bij te staan.
Cees Ippel
Cees Ippel
11/11/2022
Met respect, kennis en kunde hebben wij bij een letselschade een zeer positieve ervaring met Arcus Letsschade. Met de aandacht voor persoon en rechtsgang is er op een bijzonder invulling gegeven aan onze zaak.
Michel De Bruijn
Michel De Bruijn
11/11/2022
Na 2 auto ongevallen, in 1 week tijd, letsel opgelopen. 1 mijn schuld, bij andere aanrijding, niet mijn schuld. Direct Arcus Letselschade gebeld, omdat wij bij mijn eerdere werkgever (Meeus Assurantiën) onze verzekerden altijd doorverwezen, naar Arcus! Ik was dus al bekend, met de zéér goede service, van Arcus. Óók onze verzekerden, waren altijd vol lof, over Arcus Letselschade!! Net als véle anderen, heb ik de behandeling van mijn zaak, als prettig en kundig ervaren. Zeer klantgericht en ook zéér professioneel/vakkundig! Ze nemen ook de tijd voor je. 👍👍 Ik ben zó blij, dat ik mijn zaak NIET heb aangemeld, bij mijn rechtsbijstandverzekering DAS, maar direct bij Arcus!!! (dat is gewoon mogelijk, ook al heb je een rechtsbijstandverzekering!) Bij je rechtsbijstandverzekering ben je slechts een 'nummertje', ze zijn niet te bereiken telefonisch én leven niet echt met je mee. Die willen het liefst het dossier zo snel mogelijk sluiten. Dus je bent dan véél beter af, met Arcus. De kosten van Arcus, worden door de aansprakelijke verzekeraar, ook gewoon vergoed. Dus het kostte mij niets. Dus ik zou Arcus Letselschade, aan iedereen aanbevelen! Óók vanuit mijn jarenlange beroep, als Schadebehandelaar voor verschillende verzekeraars/tussenpersonen, kan ik Arcus zeker aanbevelen! Zulke goede letselschadebureaus zijn er maar weinig.... 👍👍

Laat u bellen voor gratis advies

Vul het formulier in en wij bellen u op, u krijgt gratis advies van onze letselschade expert.

Telefoonnummer *
Bel mij terug
Loading...
Beoordeeld met: Op basis van 752 ervaringen
Gratis en vrijblijvend Snel en eenvoudig Ervaren letselschade advocaten Landelijke dekking

Laat u bellen voor gratis advies

Vul het formulier in en wij bellen u op, u krijgt gratis advies van onze letselschade expert.

Telefoonnummer *
Bel mij terug
Loading...
Beoordeeld met: Op basis van 752 ervaringen