(076) 700 27 75

Uw advocaat bij letselschade na een aanrijding Kosteloze hulp bij letselschade

Terug naar overzicht

De oorzaken van een motorongeluk en hoe deze te voorkomen

7 november 2017
motor rijdt op auto af

Wanneer ik onderweg ben kunnen mijn gedachten overal heen gaan. Deze keer was niet alleen mijn focus ver te zoeken, maar ik had ook mijn ogen niet meer op de weg. Ik liet mijzelf afleiden door de snelheidsmeter. Pas toen ik weer opkeek, zag ik een T-splitsing zo’n 20 meter voor me, die ik met hoge vaart naderde. Mijn ademhaling versnelde op het moment dat ik besefte dat het onvermijdelijke mij te wachten stond. Door mijn toegeslagen paniek gaf ik gas bij, in plaats van meteen een noodstop in te zetten. 

In slechts een fractie van een seconde had ik de situatie weer onder controle moeten krijgen, maar het was al te laat. Door zowel voor als achterrem ten volle te gebruiken, slipte ik en voor ik het door had liet ik mijn motor los en gleed ik naar de andere kant van de weg. Hierdoor liep ik zwaar letsel op. Ik moest herstellen van letsel aan mijn borstkas en polsen. Ik ben blij dat alles nu achter de rug is maar ik denk nu wel twee na voordat ik op de motor stap.  – Edwin

U bent kwetsbaar bij een motorongeluk

In tegenstelling tot de constructie van een auto, die veel bescherming kan bieden tijdens een ongeluk, bent u als motorrijder voor uw veiligheid voornamelijk op uzelf aangewezen. Wanneer u als motorrijder bij een ongeluk betrokken raakt, bent u namelijk veel kwetsbaarder dan een vierwieler. Niet alleen het bewustzijn van eventuele fouten die u zelf kan maken, maar ook onoplettendheid van andere weggebruikers is iets waar u op wilt kunnen anticiperen.

Dit betekent niet alleen goed afstand houden in het verkeer, maar ook in het achterhoofd houden dat auto’s u mogelijk over het hoofd zouden kunnen zien en u dus op andermans fouten moet kunnen inspelen. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren bij inhaalmanoeuvres, maar ook in de file kunnen er onverwachte dingen gebeuren, zoals bijvoorbeeld een autodeur die voor uw neus wordt opengegooid door een ongeduldige bestuurder.

Het artikel gaat verder onder onderstaande beoordeling:
8.7

Aangereden worden was heftig. Ik heb hiervoor bij een psycholoog gelopen voordat ik weer op de fiets durfde te stappen. Door Aanrijdinggehad kwam ik in contact met een letselschadeadvocaat die mij hielp een schadevergoeding te claimen en met succes!

- Remco
Letselschade melden

Het gevaar van een noodstop

Het kan voorkomen dat, ondanks dat u het voorgenoemde in acht heeft genomen, u toch in een situatie terecht komt waarbij u flink moet remmen. Het is goed om te oefenen met het maken van een noodstop, zodat u precies weet wat u moet doen, wat er in zal resulteren dat u minder paniek voelt. Het kan namelijk zijn dat wanneer een motorrijder hals over kop een noodstop moet maken, deze teveel gebruik maakt van de voorrem waardoor het wiel slipt en onderuit glijdt. Neem dus ook vooral de tijd om uw motor goed te leren kennen, zodat u voorbereid bent, mocht u ooit in een situatie terecht komen waarin u een noodstop moet maken.

Ook remmen in de bocht is een procedure die goed is om te oefenen. Het gebeurd soms dat een bocht verkeerd wordt ingeschat en er met een te hoge snelheid doorheen gereden wordt. Wanneer de motor verder wordt afgeschuind, zal de bocht vaak toch gehaald worden. Door paniek en het niet goed kijken door de bocht, bestaat echter het gevaar uit de bocht te vliegen. Wanneer u een bocht niet kent is het dus raadzaam om wat langzamer te rijden.

Let op slecht wegdek

We kunnen het hier hebben over oneffenheden op de weg, of ongeasfalteerde wegen. Maar denk ook aan bijvoorbeeld natgeregende bladeren die het wegdek spekglad kunnen maken. Voor deze situaties geldt vooral: goed opletten, uw ogen op de weg houden en geen scherpe bochten maken op gladde stukken.

Het artikel gaat verder onder de optie om u terug te laten bellen
voor gratis juridisch advies bij letselschade:

Laat u bellen voor gratis advies

Vul het formulier in en wij bellen u op, u krijgt gratis advies van onze letselschade expert.

Telefoonnummer *
Bel mij terug
Loading...

Onderhoud uw motor

Hoewel er relatief weinig motorongelukken gebeuren door slecht onderhoud, is het goed onderhouden van uw motor een van de belangrijkste maatregelen die u kunt nemen om veilig de weg op te gaan. Wees technische problemen voor, zodat u niet voor verrassingen komt te staan.

Hulp bij het claimen van een schadevergoeding

Ondanks alle voorzorgsmaatregelen die u wellicht getroffen heeft om een ongeval te voorkomen, kan een ongeluk natuurlijk in een klein hoekje zitten. Mocht u ooit in deze situatie terecht komen, dan is het fijn om te weten welke richting u op moet kijken voor hulp. Wanneer u de site aanrijdinggehad.nl bezoekt, kunt u vrijblijvend uw schadeclaim laten verhalen. Binnen 48 uur zal een letselschade specialist contact met u opnemen vanaf heeft moment dat u het contact formulier heeft ingevuld. Wanneer u een traumatisch ongeval heeft meegemaakt, kan het lastig zijn om op dat moment uit te zoeken waar u precies recht op heeft. Hoe fijn is het dan dat deze experts die al ruim 2500 slachtoffers hebben bijgestaan, u hierbij de nodige hulp bieden.

Bekijk de ervaringen over Aanrijdinggehad.nl

9.5

Furkan

  • Whiplash

Ik heb maanden niet mogen voetballen omdat ik een whiplash had. Dit kwam door een aan aanrijding van achteren toen ik stil stond bij een stoplicht. Het herstellen duurde lang maar gelukkig kreeg wel snel een schadevergoeding

8

Mark

  • Motor aanrijding

“Door de nieuwsberichten welke Aanrijdinggehad.nl heeft geplaatst kwam ik erachter dat ik recht had op een schadevergoeding. Ondanks dat het verkeersongeluk dateerde van 3 maanden daarvoor. De schadevergoeding die ik heb gekregen was een lichte deken op de wond”

10

Carmen

  • Zeer fijn geholpen

Ik ben heel tevreden over de hulp van de specialist! Ik kan het iedereen aanraden die letsel heeft opgelopen. Er komt op juridisch gebied zoveel op je af, dat verwacht je gewoon niet. De advocaat heeft alle zorgen bij mij weggenomen.

9.3

Petra

  • Aanrijding met een scooter

Betrokken, professioneel en goed advies. Na het oplopen van een gebroken arm door een aanrijding met een scooter, ben ik uitstekend geholpen. Ook heb ik alle ziekenhuis kosten vergoed gekregen.

8.7

Remco

  • Aangereden op de fiets

Aangereden worden was heftig. Ik heb hiervoor bij een psycholoog gelopen voordat ik weer op de fiets durfde te stappen. Door Aanrijdinggehad kwam ik in contact met een letselschadeadvocaat die mij hielp een schadevergoeding te claimen en met succes!

9

Kaylee

  • Auto aanrijding

“De eerste uren na het ongeluk was ik in een lichte shock en niet instaat om helder na te denken. Met behulp van Aanrijdinggehad.nl werd er binnen een dag contact met me opgenomen. Naast vakkennis had men ook een luisterend oor”

8.6

Henk

  • Auto aanrijding

Terwijl ik op mijn fiets reed opende een auto zijn portier zonder te kijken, daar lag ik. Ik ben ZZP-er, 6 maanden later kan ik nog steeds niet volledig werken, door verschillende klachten. Met de hulp van Aanrijdinggehad.nl heb ik mijn misgelopen inkomsten netjes vergoed gekregen

 

Laat u bellen voor gratis advies

Vul het formulier in en wij bellen u op, u krijgt gratis advies van onze letselschade expert.

Telefoonnummer *
Bel mij terug
Loading...
Beoordeeld met: Op basis van 752 ervaringen
Gratis en vrijblijvend Snel en eenvoudig Letselschade advocaat neemt contact op met u Ontzorging

Laat u bellen voor gratis advies

Vul het formulier in en wij bellen u op, u krijgt gratis advies van onze letselschade expert.

Telefoonnummer *
Bel mij terug
Loading...
Beoordeeld met: Op basis van 752 ervaringen