(076) 700 27 75

Uw advocaat bij letselschade na een aanrijding Kosteloze hulp bij letselschade

Terug naar overzicht

De oorzaken van een motorongeluk en hoe deze te voorkomen

7 november 2017
motor rijdt op auto af

Wanneer ik onderweg ben kunnen mijn gedachten overal heen gaan. Deze keer was niet alleen mijn focus ver te zoeken, maar ik had ook mijn ogen niet meer op de weg. Ik liet mijzelf afleiden door de snelheidsmeter. Pas toen ik weer opkeek, zag ik een T-splitsing zo’n 20 meter voor me, die ik met hoge vaart naderde. Mijn ademhaling versnelde op het moment dat ik besefte dat het onvermijdelijke mij te wachten stond. Door mijn toegeslagen paniek gaf ik gas bij, in plaats van meteen een noodstop in te zetten. 

In slechts een fractie van een seconde had ik de situatie weer onder controle moeten krijgen, maar het was al te laat. Door zowel voor als achterrem ten volle te gebruiken, slipte ik en voor ik het door had liet ik mijn motor los en gleed ik naar de andere kant van de weg. Hierdoor liep ik zwaar letsel op. Ik moest herstellen van letsel aan mijn borstkas en polsen. Ik ben blij dat alles nu achter de rug is maar ik denk nu wel twee na voordat ik op de motor stap.  – Edwin

U bent kwetsbaar bij een motorongeluk

In tegenstelling tot de constructie van een auto, die veel bescherming kan bieden tijdens een ongeluk, bent u als motorrijder voor uw veiligheid voornamelijk op uzelf aangewezen. Wanneer u als motorrijder bij een ongeluk betrokken raakt, bent u namelijk veel kwetsbaarder dan een vierwieler. Niet alleen het bewustzijn van eventuele fouten die u zelf kan maken, maar ook onoplettendheid van andere weggebruikers is iets waar u op wilt kunnen anticiperen.

Dit betekent niet alleen goed afstand houden in het verkeer, maar ook in het achterhoofd houden dat auto’s u mogelijk over het hoofd zouden kunnen zien en u dus op andermans fouten moet kunnen inspelen. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren bij inhaalmanoeuvres, maar ook in de file kunnen er onverwachte dingen gebeuren, zoals bijvoorbeeld een autodeur die voor uw neus wordt opengegooid door een ongeduldige bestuurder.

Het artikel gaat verder onder onderstaande beoordeling:
8.6

Terwijl ik op mijn fiets reed opende een auto zijn portier zonder te kijken, daar lag ik. Ik ben ZZP-er, 6 maanden later kan ik nog steeds niet volledig werken, door verschillende klachten. Met de hulp van Aanrijdinggehad.nl heb ik mijn misgelopen inkomsten netjes vergoed gekregen

 

- Henk
Letselschade melden

Het gevaar van een noodstop

Het kan voorkomen dat, ondanks dat u het voorgenoemde in acht heeft genomen, u toch in een situatie terecht komt waarbij u flink moet remmen. Het is goed om te oefenen met het maken van een noodstop, zodat u precies weet wat u moet doen, wat er in zal resulteren dat u minder paniek voelt. Het kan namelijk zijn dat wanneer een motorrijder hals over kop een noodstop moet maken, deze teveel gebruik maakt van de voorrem waardoor het wiel slipt en onderuit glijdt. Neem dus ook vooral de tijd om uw motor goed te leren kennen, zodat u voorbereid bent, mocht u ooit in een situatie terecht komen waarin u een noodstop moet maken.

Ook remmen in de bocht is een procedure die goed is om te oefenen. Het gebeurd soms dat een bocht verkeerd wordt ingeschat en er met een te hoge snelheid doorheen gereden wordt. Wanneer de motor verder wordt afgeschuind, zal de bocht vaak toch gehaald worden. Door paniek en het niet goed kijken door de bocht, bestaat echter het gevaar uit de bocht te vliegen. Wanneer u een bocht niet kent is het dus raadzaam om wat langzamer te rijden.

Let op slecht wegdek

We kunnen het hier hebben over oneffenheden op de weg, of ongeasfalteerde wegen. Maar denk ook aan bijvoorbeeld natgeregende bladeren die het wegdek spekglad kunnen maken. Voor deze situaties geldt vooral: goed opletten, uw ogen op de weg houden en geen scherpe bochten maken op gladde stukken.

Het artikel gaat verder onder de optie om u terug te laten bellen
voor gratis juridisch advies bij letselschade:

Laat u bellen voor gratis advies

Vul het formulier in en wij bellen u op, u krijgt gratis advies van onze letselschade expert.

Telefoonnummer *
Bel mij terug
Loading...

Onderhoud uw motor

Hoewel er relatief weinig motorongelukken gebeuren door slecht onderhoud, is het goed onderhouden van uw motor een van de belangrijkste maatregelen die u kunt nemen om veilig de weg op te gaan. Wees technische problemen voor, zodat u niet voor verrassingen komt te staan.

Hulp bij het claimen van een schadevergoeding

Ondanks alle voorzorgsmaatregelen die u wellicht getroffen heeft om een ongeval te voorkomen, kan een ongeluk natuurlijk in een klein hoekje zitten. Mocht u ooit in deze situatie terecht komen, dan is het fijn om te weten welke richting u op moet kijken voor hulp. Wanneer u de site aanrijdinggehad.nl bezoekt, kunt u vrijblijvend uw schadeclaim laten verhalen. Binnen 48 uur zal een letselschade specialist contact met u opnemen vanaf heeft moment dat u het contact formulier heeft ingevuld. Wanneer u een traumatisch ongeval heeft meegemaakt, kan het lastig zijn om op dat moment uit te zoeken waar u precies recht op heeft. Hoe fijn is het dan dat deze experts die al ruim 2500 slachtoffers hebben bijgestaan, u hierbij de nodige hulp bieden.

Wij hebben ruim 1500 slachtoffers naar tevredenheid bijgestaan

Het advocatenkantoor waar Aanrijding Gehad mee samenwerkt is Arcus Letselschade. Arcus Letselschade werkt landelijk, en behartigt de belangen van slachtoffers van aanrijdingen. Arcus staat voor deskundigheid en een transparante, voortvarende behandeling van de schade. Uit de Google reviews blijkt dat de werkwijze van de specialisten van Arcus Letselschade zeer goed gewaardeerd wordt:

UITSTEKEND
89 recensies op
Marieke Jansen
Marieke Jansen
28/06/2022
Geverifieerd
Deskundige en betrokken begeleiding.
Lees verder
Wini Palo
Wini Palo
22/06/2022
Geverifieerd
Na me ongeluk op 31 oktober een goede vriend van me gaaf me nummer van Arcus want een andere vriend van me was goed geholpen door arcus na auto ongelukt en doordat kwam ik in contact met Joanne Parinussa van letselschade en ik kan je één ding zeggen goed geholpen vanaf dag zii is echt een toppertje ik zal zwz vrienden en kennissen en familie arcus garanderen!!!!!!!
Lees verder
Jolanda Peltzer
Jolanda Peltzer
22/06/2022
Geverifieerd
Arcus Letselschade heeft mij bijgestaan met de vervelende gevolgen van een ongeval. Het was prettig dat Arcus zaken als letselschade geheel voor je oppakken en hier richting in geven. Goed contact, heldere communicatie, kortom het proces werd goed opgepakt en afgesloten. Wel werd mij in dit traject meer dan duidelijk dat wanneer een zaak ook menselijk letsel betreft, dit automatisch een langere termijn in beslag neemt om tot uiteindelijke afhandeling te kunnen komen, hetgeen ook iets zegt over de stroeve houding van de tegenpartij. Hopelijk gaat u het niet nodig hebben, maar mocht dit wel het geval zijn kan u erop rekenen dat Arcus Letselschade u prettig en kundig bij zal staan!
Lees verder
Judith Blom
Judith Blom
21/06/2022
Geverifieerd
Het was voor mij voor het eerst dat ik met een letselschade advocaat te maken had Ik werd zeer goed begeleid en geïnformeerd wat de te nemen stappen waren. Zeker Mr. J. van de Watering heeft mij zeer vakkundig geholpen. Ik raad Arcuatus Letselschade dan ook aan, aan een ieder die hiermee op welke manier dan ook mee te maken krijgt
Lees verder
dennis kemner
dennis kemner
17/06/2022
Geverifieerd
Ik heb zeer goede ervaring met Arcus Letselschade. Na mijn ongeluk en meerdere andere advocaten te hebben gehad ben ik bij Arcus letselschade terecht gekomen. Nadat ik jaren verwikkeld was in mijn zaak en geen uitweg meer zag ben ik uiteindelijk in contact gekomen met Dhr J. van de Wetering. Vanaf het moment dat ik mijn situatie had voorgelegd, werd alles in werking gezet. Na enkele jaren verder te zijn heb ik gerechtigheid mogen ontvangen door het goede werk van Dhr van de Watering. Ik zal dan ook iedereen aanraden met letselschade contact op te nemen met dhr van de Watering. ( Arcus Letselschade ) Ik ben zeer en zeer tevreden! Afz: Dennis.
Lees verder
Sabina
Sabina
24/05/2022
Geverifieerd
Ik heb zeer goede ervaring met Arcus Letselschade. Na mijn auto ongeluk heb ik mij aangemeld bij mijn voormalige rechtsbijstand verzekering. Deze wilde mij echter laten uitkopen voor een slordig bedrag. Nadat ik al jaren bij hen aangesloten was. Dit heb ik echter niet laten gebeuren. En ben vervolgens opzoek gegaan naar een andere advocaat. Uiteindelijk ben ik terecht gekomen bij Dhr J. van de Wetering. Vanaf het moment dat mijn situatie was voorgelegd. Is alles in werking gesteld. Ik ben verwezen naar een kliniek voor nek-en rugklachten. Mijn financiële situatie werd ook direct onder de loep genomen. Ik kan niet anders stellen dat Dhr J. van de Wetering uitstekend werk voor mij heeft verricht. Ik zal iedereen aanraden die een letselschade advocaat nodig heeft dit bedrijf te benaderen. Ik ben zeeeer tevreden! W.G. Shakison
Lees verder
Ronald Brugts
Ronald Brugts
19/05/2022
Geverifieerd
Jessica heeft de zaak goed behandeld en voor mij positief ten einde gebracht al was de tegenpartij lastig. Een echte aanrader.
Lees verder
giovanni de vries
giovanni de vries
18/05/2022
Geverifieerd
Zeer fijne ervaring gehad met dit advocaten kantoor. Pakte alles snel en deskundig op. Fijn contact en neemt de tijd voor jouw verhaal en doet er vervolgens alles aan om het goed af te ronden.
Lees verder
autorijschool maaswijk
autorijschool maaswijk
15/05/2022
Geverifieerd
Van dag 1 een goed gevoel gehad bij Arcus Letselschade. Was voor het eerst dat ik met letselschade te maken had. Dit bedrijf is gewoon heel professioneel bezig en probeert je z.s.m. je normale leven te laten oppakken. Met de juiste advies en de juiste behandelingen. De communicatie met de contact persoon en mensen op kantoor was zeer goed. Ik hoop niet dat ik Arcus in de toekomst nodig zal hebben, maar indien nodig zal ik iedereen adviseren om dit bedrijf in te schakelen bij letselschade.
Lees verder

Laat u bellen voor gratis advies

Vul het formulier in en wij bellen u op, u krijgt gratis advies van onze letselschade expert.

Telefoonnummer *
Bel mij terug
Loading...
Beoordeeld met: Op basis van 752 ervaringen
Gratis en vrijblijvend Snel en eenvoudig Ervaren letselschade advocaten Landelijke dekking
blank

Laat u bellen voor gratis advies

Vul het formulier in en wij bellen u op, u krijgt gratis advies van onze letselschade expert.

Telefoonnummer *
Bel mij terug
Loading...
Beoordeeld met: Op basis van 752 ervaringen