(076) 700 27 75

Uw advocaat bij letselschade na een aanrijding Kosteloze hulp bij letselschade

Terug naar overzicht

Een aanrijding gehad met een voorrangsvoertuig

3 november 2017
politie auto lichten

Bent u aangereden door een voorrangsvoertuig zoals een politieauto, ambulance of brandweerwagen en heeft u daardoor letselschade opgelopen? U heeft dan recht op een schadevergoeding. Een letselschade expert kan u bijstaan wanneer u deze letselschade wil claimen.

Verkeersregels voor voorrangsvoertuigen

Voorrangsvoertuigen zijn bijvoorbeeld politieauto’s, ambulances en brandweerwagens. Zij mogen van de verkeersregels afwijken om hun beroep uit te kunnen oefenen. Dat betekent niet dat deze voertuigen nooit aansprakelijk zijn bij een ongeluk. In de regel moeten politieauto’s en ambulances een sirene en zwaailicht gebruiken om voorrang te krijgen in het verkeer.

Wanneer deze optische- en geluidssignalen worden ingezet, moet u als medeweggebruiker voorrang verlenen aan deze voertuigen. Maar ook zonder deze signalen mogen bijvoorbeeld politieauto’s van de verkeersregels afwijken, bijvoorbeeld bij een achtervolging met een verdacht persoon.

Die zou namelijk kunnen ontsnappen wanneer de politie zichzelf kenbaar maakt. Hoewel voorrangsvoertuigen dus vrijgesteld zijn van de verkeersregels, betekent het niet dat er geen voorwaarden zijn.

Een belangrijke voorwaarde is dat deze vrijstelling alleen mag worden ingezet wanneer het noodzakelijk is en hiermee de verkeersveiligheid niet in gevaar komt. Ook mag een voorrangsvoertuig die een sirene en zwaailicht aan heeft staan met maximaal 20 kilometer per uur door een rood licht rijden.

Het artikel gaat verder onder onderstaande beoordeling:
10

Ik ben heel tevreden over de hulp van de specialist! Ik kan het iedereen aanraden die letsel heeft opgelopen. Er komt op juridisch gebied zoveel op je af, dat verwacht je gewoon niet. De advocaat heeft alle zorgen bij mij weggenomen.

- Carmen
Letselschade melden

Letselschade na aanrijding met voorrangsvoertuig

Een aanrijding met een motorvoertuig als een politieauto of ambulance kan behoorlijk letsel veroorzaken. Deze voertuigen rijden, zeker met spoed, met hoge snelheden. Bij dat soort aanrijdingen treden vaak de volgende letselschades op:

Maar het ongeluk kan ook een hersenschudding, botbreuken of ander inwendig letsel veroorzaken waarvoor u behandeld moet worden en vervolgens van moet herstellen.

De behandelingsvorm is afhankelijk van het letsel en kan uiteenlopen van operaties waarna u vervolgens in het gips moet tot een langdurige revalidatie.

De gevolgen voor uw dagelijks leven

Wanneer u betrokken bent geraakt bij een ongeval met een voorrangsvoertuig, kunnen de gevolgen groot zijn door het opgelopen letsel. Tijdens uw herstel kunt u mogelijk een tijd niet werken. U moet vaker naar de behandelend arts of de fysiotherapeut en dit brengt kosten met zich mee.

In huis kunt u de huishoudelijke taken niet uitvoeren, maar kunt u bijvoorbeeld ook niet zorgen voor uw kinderen. Dit heeft naast de nodige lichamelijke en mentale impact, ook financieel consequenties. Bij spoedig herstel zijn verlies aan inkomsten als loon, extra kosten door ziekenhuisbezoek of bijvoorbeeld omdat u een oppas moet inhuren.

Bij langdurig herstel of blijvende schade wordt de situatie anders. Dan kunt u arbeidsongeschikt raken of moeten er aanpassingen gedaan worden in huis. Dit kan grote gevolgen hebben op uzelf en uw gezin.

Het artikel gaat verder onder de optie om u terug te laten bellen
voor gratis juridisch advies bij letselschade:

Laat u bellen voor gratis advies

Vul het formulier in en wij bellen u op, u krijgt gratis advies van onze letselschade expert.

Telefoonnummer *
Bel mij terug
Loading...

Het claimen van een schadevergoeding is complex

Een letselschade expert kan u bijstaan in de juridische procedure om schade te claimen na een aanrijding met een voorrangsvoertuig. Wanneer de schadevergoeding wordt toegekend, dan moet de aansprakelijke partij ook uw juridische kosten betalen.

Een belangrijk aspect in het proces om schade te claimen, is om te zorgen dat uw letsel goed op papier staat. Denk aan een verklaring van een arts. Een procedure om schade te claimen bij een voorrangsvoertuig als een politieauto of ambulance is vrij lastig omdat de verkeersregels voor deze voertuigen veel ruimer zijn.

Een letselschade advocaat heeft de kennis van de wetten en regels die hier gelden en kan u hierin dus goed begeleiden. Het is belangrijk om een goed aansprakelijkheidsonderzoek te laten doen om aan te tonen dat de vrijstelling van de verkeersregels is overtreden door het voorrangsvoertuig.

Hoewel de positie van voorrangsvoertuigen sterk is, staan ze niet boven de wet en kunnen bij schuld dus ook aansprakelijk worden gesteld. Die aansprakelijkheid ligt overigens meestal bij de werkgever van de bestuurder van het voorrangsvoertuig.

Een letselschade advocaat kan u helpen

Een schadeclaim indienen na een ongelijk met een voorrangsvoertuig is best complex. Daarom is het noodzakelijk dat u wordt bijgestaan door een juridisch expert.

Het enige wat u hoeft te doen is het invullen van het contactformulier. Vervolgens zal een letselschade advocaat binnen 48 uur contact met u opnemen. Uit dit gesprek zal blijken of u in aanmerking komt voor een schadevergoeding. Wacht niet langer en claim waar u recht op heeft.

Wij hebben ruim 1500 slachtoffers naar tevredenheid bijgestaan

Het advocatenkantoor waar Aanrijding Gehad mee samenwerkt is Arcus Letselschade. Arcus Letselschade werkt landelijk, en behartigt de belangen van slachtoffers van aanrijdingen. Arcus staat voor deskundigheid en een transparante, voortvarende behandeling van de schade. Uit de Google reviews blijkt dat de werkwijze van de specialisten van Arcus Letselschade zeer goed gewaardeerd wordt:

UITSTEKEND
89 recensies op
Marieke Jansen
Marieke Jansen
28/06/2022
Geverifieerd
Deskundige en betrokken begeleiding.
Lees verder
Wini Palo
Wini Palo
22/06/2022
Geverifieerd
Na me ongeluk op 31 oktober een goede vriend van me gaaf me nummer van Arcus want een andere vriend van me was goed geholpen door arcus na auto ongelukt en doordat kwam ik in contact met Joanne Parinussa van letselschade en ik kan je één ding zeggen goed geholpen vanaf dag zii is echt een toppertje ik zal zwz vrienden en kennissen en familie arcus garanderen!!!!!!!
Lees verder
Jolanda Peltzer
Jolanda Peltzer
22/06/2022
Geverifieerd
Arcus Letselschade heeft mij bijgestaan met de vervelende gevolgen van een ongeval. Het was prettig dat Arcus zaken als letselschade geheel voor je oppakken en hier richting in geven. Goed contact, heldere communicatie, kortom het proces werd goed opgepakt en afgesloten. Wel werd mij in dit traject meer dan duidelijk dat wanneer een zaak ook menselijk letsel betreft, dit automatisch een langere termijn in beslag neemt om tot uiteindelijke afhandeling te kunnen komen, hetgeen ook iets zegt over de stroeve houding van de tegenpartij. Hopelijk gaat u het niet nodig hebben, maar mocht dit wel het geval zijn kan u erop rekenen dat Arcus Letselschade u prettig en kundig bij zal staan!
Lees verder
Judith Blom
Judith Blom
21/06/2022
Geverifieerd
Het was voor mij voor het eerst dat ik met een letselschade advocaat te maken had Ik werd zeer goed begeleid en geïnformeerd wat de te nemen stappen waren. Zeker Mr. J. van de Watering heeft mij zeer vakkundig geholpen. Ik raad Arcuatus Letselschade dan ook aan, aan een ieder die hiermee op welke manier dan ook mee te maken krijgt
Lees verder
dennis kemner
dennis kemner
17/06/2022
Geverifieerd
Ik heb zeer goede ervaring met Arcus Letselschade. Na mijn ongeluk en meerdere andere advocaten te hebben gehad ben ik bij Arcus letselschade terecht gekomen. Nadat ik jaren verwikkeld was in mijn zaak en geen uitweg meer zag ben ik uiteindelijk in contact gekomen met Dhr J. van de Wetering. Vanaf het moment dat ik mijn situatie had voorgelegd, werd alles in werking gezet. Na enkele jaren verder te zijn heb ik gerechtigheid mogen ontvangen door het goede werk van Dhr van de Watering. Ik zal dan ook iedereen aanraden met letselschade contact op te nemen met dhr van de Watering. ( Arcus Letselschade ) Ik ben zeer en zeer tevreden! Afz: Dennis.
Lees verder
Sabina
Sabina
24/05/2022
Geverifieerd
Ik heb zeer goede ervaring met Arcus Letselschade. Na mijn auto ongeluk heb ik mij aangemeld bij mijn voormalige rechtsbijstand verzekering. Deze wilde mij echter laten uitkopen voor een slordig bedrag. Nadat ik al jaren bij hen aangesloten was. Dit heb ik echter niet laten gebeuren. En ben vervolgens opzoek gegaan naar een andere advocaat. Uiteindelijk ben ik terecht gekomen bij Dhr J. van de Wetering. Vanaf het moment dat mijn situatie was voorgelegd. Is alles in werking gesteld. Ik ben verwezen naar een kliniek voor nek-en rugklachten. Mijn financiële situatie werd ook direct onder de loep genomen. Ik kan niet anders stellen dat Dhr J. van de Wetering uitstekend werk voor mij heeft verricht. Ik zal iedereen aanraden die een letselschade advocaat nodig heeft dit bedrijf te benaderen. Ik ben zeeeer tevreden! W.G. Shakison
Lees verder
Ronald Brugts
Ronald Brugts
19/05/2022
Geverifieerd
Jessica heeft de zaak goed behandeld en voor mij positief ten einde gebracht al was de tegenpartij lastig. Een echte aanrader.
Lees verder
giovanni de vries
giovanni de vries
18/05/2022
Geverifieerd
Zeer fijne ervaring gehad met dit advocaten kantoor. Pakte alles snel en deskundig op. Fijn contact en neemt de tijd voor jouw verhaal en doet er vervolgens alles aan om het goed af te ronden.
Lees verder
autorijschool maaswijk
autorijschool maaswijk
15/05/2022
Geverifieerd
Van dag 1 een goed gevoel gehad bij Arcus Letselschade. Was voor het eerst dat ik met letselschade te maken had. Dit bedrijf is gewoon heel professioneel bezig en probeert je z.s.m. je normale leven te laten oppakken. Met de juiste advies en de juiste behandelingen. De communicatie met de contact persoon en mensen op kantoor was zeer goed. Ik hoop niet dat ik Arcus in de toekomst nodig zal hebben, maar indien nodig zal ik iedereen adviseren om dit bedrijf in te schakelen bij letselschade.
Lees verder

Laat u bellen voor gratis advies

Vul het formulier in en wij bellen u op, u krijgt gratis advies van onze letselschade expert.

Telefoonnummer *
Bel mij terug
Loading...
Beoordeeld met: Op basis van 752 ervaringen
Gratis en vrijblijvend Snel en eenvoudig Ervaren letselschade advocaten Landelijke dekking
blank

Laat u bellen voor gratis advies

Vul het formulier in en wij bellen u op, u krijgt gratis advies van onze letselschade expert.

Telefoonnummer *
Bel mij terug
Loading...
Beoordeeld met: Op basis van 752 ervaringen