(076) 700 27 75

Uw advocaat bij letselschade na een aanrijding Kosteloze hulp bij letselschade

Terug naar overzicht

Een aanrijding gehad met een voorrangsvoertuig

3 november 2017
politie auto lichten

Bent u aangereden door een voorrangsvoertuig zoals een politieauto, ambulance of brandweerwagen en heeft u daardoor letselschade opgelopen? U heeft dan recht op een schadevergoeding. Een letselschade expert kan u bijstaan wanneer u deze letselschade wil claimen.

Verkeersregels voor voorrangsvoertuigen

Voorrangsvoertuigen zijn bijvoorbeeld politieauto’s, ambulances en brandweerwagens. Zij mogen van de verkeersregels afwijken om hun beroep uit te kunnen oefenen. Dat betekent niet dat deze voertuigen nooit aansprakelijk zijn bij een ongeluk. In de regel moeten politieauto’s en ambulances een sirene en zwaailicht gebruiken om voorrang te krijgen in het verkeer.

Wanneer deze optische- en geluidssignalen worden ingezet, moet u als medeweggebruiker voorrang verlenen aan deze voertuigen. Maar ook zonder deze signalen mogen bijvoorbeeld politieauto’s van de verkeersregels afwijken, bijvoorbeeld bij een achtervolging met een verdacht persoon.

Die zou namelijk kunnen ontsnappen wanneer de politie zichzelf kenbaar maakt. Hoewel voorrangsvoertuigen dus vrijgesteld zijn van de verkeersregels, betekent het niet dat er geen voorwaarden zijn.

Een belangrijke voorwaarde is dat deze vrijstelling alleen mag worden ingezet wanneer het noodzakelijk is en hiermee de verkeersveiligheid niet in gevaar komt. Ook mag een voorrangsvoertuig die een sirene en zwaailicht aan heeft staan met maximaal 20 kilometer per uur door een rood licht rijden.

Het artikel gaat verder onder onderstaande beoordeling:
9.5

Ik heb maanden niet mogen voetballen omdat ik een whiplash had. Dit kwam door een aan aanrijding van achteren toen ik stil stond bij een stoplicht. Het herstellen duurde lang maar gelukkig kreeg wel snel een schadevergoeding

- Furkan
Letselschade melden

Letselschade na aanrijding met voorrangsvoertuig

Een aanrijding met een motorvoertuig als een politieauto of ambulance kan behoorlijk letsel veroorzaken. Deze voertuigen rijden, zeker met spoed, met hoge snelheden. Bij dat soort aanrijdingen treden vaak de volgende letselschades op:

Maar het ongeluk kan ook een hersenschudding, botbreuken of ander inwendig letsel veroorzaken waarvoor u behandeld moet worden en vervolgens van moet herstellen.

De behandelingsvorm is afhankelijk van het letsel en kan uiteenlopen van operaties waarna u vervolgens in het gips moet tot een langdurige revalidatie.

De gevolgen voor uw dagelijks leven

Wanneer u betrokken bent geraakt bij een ongeval met een voorrangsvoertuig, kunnen de gevolgen groot zijn door het opgelopen letsel. Tijdens uw herstel kunt u mogelijk een tijd niet werken. U moet vaker naar de behandelend arts of de fysiotherapeut en dit brengt kosten met zich mee.

In huis kunt u de huishoudelijke taken niet uitvoeren, maar kunt u bijvoorbeeld ook niet zorgen voor uw kinderen. Dit heeft naast de nodige lichamelijke en mentale impact, ook financieel consequenties. Bij spoedig herstel zijn verlies aan inkomsten als loon, extra kosten door ziekenhuisbezoek of bijvoorbeeld omdat u een oppas moet inhuren.

Bij langdurig herstel of blijvende schade wordt de situatie anders. Dan kunt u arbeidsongeschikt raken of moeten er aanpassingen gedaan worden in huis. Dit kan grote gevolgen hebben op uzelf en uw gezin.

Het artikel gaat verder onder de optie om u terug te laten bellen
voor gratis juridisch advies bij letselschade:

Laat u bellen voor gratis advies

Vul het formulier in en wij bellen u op, u krijgt gratis advies van onze letselschade expert.

Telefoonnummer *
Bel mij terug
Loading...

Het claimen van een schadevergoeding is complex

Een letselschade expert kan u bijstaan in de juridische procedure om schade te claimen na een aanrijding met een voorrangsvoertuig. Wanneer de schadevergoeding wordt toegekend, dan moet de aansprakelijke partij ook uw juridische kosten betalen.

Een belangrijk aspect in het proces om schade te claimen, is om te zorgen dat uw letsel goed op papier staat. Denk aan een verklaring van een arts. Een procedure om schade te claimen bij een voorrangsvoertuig als een politieauto of ambulance is vrij lastig omdat de verkeersregels voor deze voertuigen veel ruimer zijn.

Een letselschade advocaat heeft de kennis van de wetten en regels die hier gelden en kan u hierin dus goed begeleiden. Het is belangrijk om een goed aansprakelijkheidsonderzoek te laten doen om aan te tonen dat de vrijstelling van de verkeersregels is overtreden door het voorrangsvoertuig.

Hoewel de positie van voorrangsvoertuigen sterk is, staan ze niet boven de wet en kunnen bij schuld dus ook aansprakelijk worden gesteld. Die aansprakelijkheid ligt overigens meestal bij de werkgever van de bestuurder van het voorrangsvoertuig.

Een letselschade advocaat kan u helpen

Een schadeclaim indienen na een ongelijk met een voorrangsvoertuig is best complex. Daarom is het noodzakelijk dat u wordt bijgestaan door een juridisch expert.

Het enige wat u hoeft te doen is het invullen van het contactformulier. Vervolgens zal een letselschade advocaat binnen 48 uur contact met u opnemen. Uit dit gesprek zal blijken of u in aanmerking komt voor een schadevergoeding. Wacht niet langer en claim waar u recht op heeft.

Wij hebben ruim 1500 slachtoffers naar tevredenheid bijgestaan

Het advocatenkantoor waar Aanrijding Gehad mee samenwerkt is Arcus Letselschade. Arcus Letselschade werkt landelijk, en behartigt de belangen van slachtoffers van aanrijdingen. Arcus staat voor deskundigheid en een transparante, voortvarende behandeling van de schade. Uit de Google reviews blijkt dat de werkwijze van de specialisten van Arcus Letselschade zeer goed gewaardeerd wordt:

UITSTEKEND
107 recensies op
Nicole Patatje
Nicole Patatje
04/01/2023
Ontzettend goed geholpen en altijd goed op de hoogte gebracht...de inzet is geweldig en ik ben heel erg dankbaar voor alles wat voor mij bereikt is...zorgvuldig en aandachtig werk geleverd...heel erg bedankt voor al uw goede zorgen en aandachtig werk..
Edward Verschoor
Edward Verschoor
21/12/2022
Prima geregeld m.b.t. afhandeling lestelschade van mijn ouders en snelle afwikkeling
Elf H
Elf H
20/12/2022
Ik ben voldoende geïnformeerd en ze spraken begrijpelijke taal. Ik ben tevreden over mijn zaak.
najima charif
najima charif
07/12/2022
Bent u nog opzoek naar iemand die uw letselschadezaak moet behandelen, dan zou ik zeker Arvid Letselschade benaderen. De communicatie en resultaten zijn top!
Naomi Pijl
Naomi Pijl
21/11/2022
Ik ben enorm geholpen! Kon geen betere advocaat wensen.
N Boz
N Boz
21/11/2022
Ik heb een hele goede ervaring met Arcus letselschade. Mr. J. (Jorg) van de Watering Heeft me geholpen.
Rolf en Natasja
Rolf en Natasja
18/11/2022
Arcus letselschade heeft zich volledig ingezet voor onze zaak. Zij hebben ons bijgestaan met hun uitstekende kennis en het voortouw genomen bij het bewandelde pad. We zijn alle tijd volledig op de hoogte gehouden. Bedankt.
Rob
Rob
13/11/2022
Ik ben goed geholpen. Alle informatie die voor mij van toepassing was duidelijk gedeeld. Heb zelf eigenlijk niets hoeven doen,zij hebben alles geregeld. Ik beveel deze maatschappij aan om je bij te staan.
Cees Ippel
Cees Ippel
11/11/2022
Met respect, kennis en kunde hebben wij bij een letselschade een zeer positieve ervaring met Arcus Letsschade. Met de aandacht voor persoon en rechtsgang is er op een bijzonder invulling gegeven aan onze zaak.
Michel De Bruijn
Michel De Bruijn
11/11/2022
Na 2 auto ongevallen, in 1 week tijd, letsel opgelopen. 1 mijn schuld, bij andere aanrijding, niet mijn schuld. Direct Arcus Letselschade gebeld, omdat wij bij mijn eerdere werkgever (Meeus Assurantiën) onze verzekerden altijd doorverwezen, naar Arcus! Ik was dus al bekend, met de zéér goede service, van Arcus. Óók onze verzekerden, waren altijd vol lof, over Arcus Letselschade!! Net als véle anderen, heb ik de behandeling van mijn zaak, als prettig en kundig ervaren. Zeer klantgericht en ook zéér professioneel/vakkundig! Ze nemen ook de tijd voor je. 👍👍 Ik ben zó blij, dat ik mijn zaak NIET heb aangemeld, bij mijn rechtsbijstandverzekering DAS, maar direct bij Arcus!!! (dat is gewoon mogelijk, ook al heb je een rechtsbijstandverzekering!) Bij je rechtsbijstandverzekering ben je slechts een 'nummertje', ze zijn niet te bereiken telefonisch én leven niet echt met je mee. Die willen het liefst het dossier zo snel mogelijk sluiten. Dus je bent dan véél beter af, met Arcus. De kosten van Arcus, worden door de aansprakelijke verzekeraar, ook gewoon vergoed. Dus het kostte mij niets. Dus ik zou Arcus Letselschade, aan iedereen aanbevelen! Óók vanuit mijn jarenlange beroep, als Schadebehandelaar voor verschillende verzekeraars/tussenpersonen, kan ik Arcus zeker aanbevelen! Zulke goede letselschadebureaus zijn er maar weinig.... 👍👍

Laat u bellen voor gratis advies

Vul het formulier in en wij bellen u op, u krijgt gratis advies van onze letselschade expert.

Telefoonnummer *
Bel mij terug
Loading...
Beoordeeld met: Op basis van 752 ervaringen
Gratis en vrijblijvend Snel en eenvoudig Ervaren letselschade advocaten Landelijke dekking

Laat u bellen voor gratis advies

Vul het formulier in en wij bellen u op, u krijgt gratis advies van onze letselschade expert.

Telefoonnummer *
Bel mij terug
Loading...
Beoordeeld met: Op basis van 752 ervaringen