(076) 700 27 75

Uw advocaat bij letselschade na een aanrijding Kosteloze hulp bij letselschade

Terug naar overzicht

Een aanrijding gehad met een voorrangsvoertuig

3 november 2017
politie auto lichten

Bent u aangereden door een voorrangsvoertuig zoals een politieauto, ambulance of brandweerwagen en heeft u daardoor letselschade opgelopen? U heeft dan recht op een schadevergoeding. Een letselschade expert kan u bijstaan wanneer u deze letselschade wil claimen.

Verkeersregels voor voorrangsvoertuigen

Voorrangsvoertuigen zijn bijvoorbeeld politieauto’s, ambulances en brandweerwagens. Zij mogen van de verkeersregels afwijken om hun beroep uit te kunnen oefenen. Dat betekent niet dat deze voertuigen nooit aansprakelijk zijn bij een ongeluk. In de regel moeten politieauto’s en ambulances een sirene en zwaailicht gebruiken om voorrang te krijgen in het verkeer.

Wanneer deze optische- en geluidssignalen worden ingezet, moet u als medeweggebruiker voorrang verlenen aan deze voertuigen. Maar ook zonder deze signalen mogen bijvoorbeeld politieauto’s van de verkeersregels afwijken, bijvoorbeeld bij een achtervolging met een verdacht persoon.

Die zou namelijk kunnen ontsnappen wanneer de politie zichzelf kenbaar maakt. Hoewel voorrangsvoertuigen dus vrijgesteld zijn van de verkeersregels, betekent het niet dat er geen voorwaarden zijn.

Een belangrijke voorwaarde is dat deze vrijstelling alleen mag worden ingezet wanneer het noodzakelijk is en hiermee de verkeersveiligheid niet in gevaar komt. Ook mag een voorrangsvoertuig die een sirene en zwaailicht aan heeft staan met maximaal 20 kilometer per uur door een rood licht rijden.

Het artikel gaat verder onder onderstaande beoordeling:
9.3

Betrokken, professioneel en goed advies. Na het oplopen van een gebroken arm door een aanrijding met een scooter, ben ik uitstekend geholpen. Ook heb ik alle ziekenhuis kosten vergoed gekregen.

- Petra
Letselschade melden

Letselschade na aanrijding met voorrangsvoertuig

Een aanrijding met een motorvoertuig als een politieauto of ambulance kan behoorlijk letsel veroorzaken. Deze voertuigen rijden, zeker met spoed, met hoge snelheden. Bij dat soort aanrijdingen treden vaak de volgende letselschades op:

Maar het ongeluk kan ook een hersenschudding, botbreuken of ander inwendig letsel veroorzaken waarvoor u behandeld moet worden en vervolgens van moet herstellen.

De behandelingsvorm is afhankelijk van het letsel en kan uiteenlopen van operaties waarna u vervolgens in het gips moet tot een langdurige revalidatie.

De gevolgen voor uw dagelijks leven

Wanneer u betrokken bent geraakt bij een ongeval met een voorrangsvoertuig, kunnen de gevolgen groot zijn door het opgelopen letsel. Tijdens uw herstel kunt u mogelijk een tijd niet werken. U moet vaker naar de behandelend arts of de fysiotherapeut en dit brengt kosten met zich mee.

In huis kunt u de huishoudelijke taken niet uitvoeren, maar kunt u bijvoorbeeld ook niet zorgen voor uw kinderen. Dit heeft naast de nodige lichamelijke en mentale impact, ook financieel consequenties. Bij spoedig herstel zijn verlies aan inkomsten als loon, extra kosten door ziekenhuisbezoek of bijvoorbeeld omdat u een oppas moet inhuren.

Bij langdurig herstel of blijvende schade wordt de situatie anders. Dan kunt u arbeidsongeschikt raken of moeten er aanpassingen gedaan worden in huis. Dit kan grote gevolgen hebben op uzelf en uw gezin.

Het artikel gaat verder onder de optie om u terug te laten bellen
voor gratis juridisch advies bij letselschade:

Laat u bellen voor gratis advies

Vul het formulier in en wij bellen u op, u krijgt gratis advies van onze letselschade expert.

Telefoonnummer *
Bel mij terug
Loading...

Het claimen van een schadevergoeding is complex

Een letselschade expert kan u bijstaan in de juridische procedure om schade te claimen na een aanrijding met een voorrangsvoertuig. Wanneer de schadevergoeding wordt toegekend, dan moet de aansprakelijke partij ook uw juridische kosten betalen.

Een belangrijk aspect in het proces om schade te claimen, is om te zorgen dat uw letsel goed op papier staat. Denk aan een verklaring van een arts. Een procedure om schade te claimen bij een voorrangsvoertuig als een politieauto of ambulance is vrij lastig omdat de verkeersregels voor deze voertuigen veel ruimer zijn.

Een letselschade advocaat heeft de kennis van de wetten en regels die hier gelden en kan u hierin dus goed begeleiden. Het is belangrijk om een goed aansprakelijkheidsonderzoek te laten doen om aan te tonen dat de vrijstelling van de verkeersregels is overtreden door het voorrangsvoertuig.

Hoewel de positie van voorrangsvoertuigen sterk is, staan ze niet boven de wet en kunnen bij schuld dus ook aansprakelijk worden gesteld. Die aansprakelijkheid ligt overigens meestal bij de werkgever van de bestuurder van het voorrangsvoertuig.

Een letselschade advocaat kan u helpen

Een schadeclaim indienen na een ongelijk met een voorrangsvoertuig is best complex. Daarom is het noodzakelijk dat u wordt bijgestaan door een juridisch expert.

Het enige wat u hoeft te doen is het invullen van het contactformulier. Vervolgens zal een letselschade advocaat binnen 48 uur contact met u opnemen. Uit dit gesprek zal blijken of u in aanmerking komt voor een schadevergoeding. Wacht niet langer en claim waar u recht op heeft.

Bekijk de ervaringen over Aanrijdinggehad.nl

9.5

Furkan

  • Whiplash

Ik heb maanden niet mogen voetballen omdat ik een whiplash had. Dit kwam door een aan aanrijding van achteren toen ik stil stond bij een stoplicht. Het herstellen duurde lang maar gelukkig kreeg wel snel een schadevergoeding

9.3

Petra

  • Aanrijding met een scooter

Betrokken, professioneel en goed advies. Na het oplopen van een gebroken arm door een aanrijding met een scooter, ben ik uitstekend geholpen. Ook heb ik alle ziekenhuis kosten vergoed gekregen.

9

Kaylee

  • Auto aanrijding

“De eerste uren na het ongeluk was ik in een lichte shock en niet instaat om helder na te denken. Met behulp van Aanrijdinggehad.nl werd er binnen een dag contact met me opgenomen. Naast vakkennis had men ook een luisterend oor”

8.6

Henk

  • Auto aanrijding

Terwijl ik op mijn fiets reed opende een auto zijn portier zonder te kijken, daar lag ik. Ik ben ZZP-er, 6 maanden later kan ik nog steeds niet volledig werken, door verschillende klachten. Met de hulp van Aanrijdinggehad.nl heb ik mijn misgelopen inkomsten netjes vergoed gekregen

 

10

Carmen

  • Zeer fijn geholpen

Ik ben heel tevreden over de hulp van de specialist! Ik kan het iedereen aanraden die letsel heeft opgelopen. Er komt op juridisch gebied zoveel op je af, dat verwacht je gewoon niet. De advocaat heeft alle zorgen bij mij weggenomen.

8

Mark

  • Motor aanrijding

“Door de nieuwsberichten welke Aanrijdinggehad.nl heeft geplaatst kwam ik erachter dat ik recht had op een schadevergoeding. Ondanks dat het verkeersongeluk dateerde van 3 maanden daarvoor. De schadevergoeding die ik heb gekregen was een lichte deken op de wond”

8.7

Remco

  • Aangereden op de fiets

Aangereden worden was heftig. Ik heb hiervoor bij een psycholoog gelopen voordat ik weer op de fiets durfde te stappen. Door Aanrijdinggehad kwam ik in contact met een letselschadeadvocaat die mij hielp een schadevergoeding te claimen en met succes!

Laat u bellen voor gratis advies

Vul het formulier in en wij bellen u op, u krijgt gratis advies van onze letselschade expert.

Telefoonnummer *
Bel mij terug
Loading...
Beoordeeld met: Op basis van 752 ervaringen
Gratis en vrijblijvend Snel en eenvoudig Letselschade advocaat neemt contact op met u Ontzorging

Laat u bellen voor gratis advies

Vul het formulier in en wij bellen u op, u krijgt gratis advies van onze letselschade expert.

Telefoonnummer *
Bel mij terug
Loading...
Beoordeeld met: Op basis van 752 ervaringen