(076) 700 27 75

Uw advocaat bij letselschade na een aanrijding Kosteloze hulp bij letselschade

Terug naar overzicht

Een aanrijding gehad met een voorrangsvoertuig

3 november 2017
politie auto lichten

Bent u aangereden door een voorrangsvoertuig zoals een politieauto, ambulance of brandweerwagen en heeft u daardoor letselschade opgelopen? U heeft dan recht op een schadevergoeding. Een letselschade expert kan u bijstaan wanneer u deze letselschade wil claimen.

Verkeersregels voor voorrangsvoertuigen

Voorrangsvoertuigen zijn bijvoorbeeld politieauto’s, ambulances en brandweerwagens. Zij mogen van de verkeersregels afwijken om hun beroep uit te kunnen oefenen. Dat betekent niet dat deze voertuigen nooit aansprakelijk zijn bij een ongeluk. In de regel moeten politieauto’s en ambulances een sirene en zwaailicht gebruiken om voorrang te krijgen in het verkeer.

Wanneer deze optische- en geluidssignalen worden ingezet, moet u als medeweggebruiker voorrang verlenen aan deze voertuigen. Maar ook zonder deze signalen mogen bijvoorbeeld politieauto’s van de verkeersregels afwijken, bijvoorbeeld bij een achtervolging met een verdacht persoon.

Die zou namelijk kunnen ontsnappen wanneer de politie zichzelf kenbaar maakt. Hoewel voorrangsvoertuigen dus vrijgesteld zijn van de verkeersregels, betekent het niet dat er geen voorwaarden zijn.

Een belangrijke voorwaarde is dat deze vrijstelling alleen mag worden ingezet wanneer het noodzakelijk is en hiermee de verkeersveiligheid niet in gevaar komt. Ook mag een voorrangsvoertuig die een sirene en zwaailicht aan heeft staan met maximaal 20 kilometer per uur door een rood licht rijden.

Het artikel gaat verder onder onderstaande beoordeling:
9.3

Betrokken, professioneel en goed advies. Na het oplopen van een gebroken arm door een aanrijding met een scooter, ben ik uitstekend geholpen. Ook heb ik alle ziekenhuis kosten vergoed gekregen.

- Petra
Letselschade melden

Letselschade na aanrijding met voorrangsvoertuig

Een aanrijding met een motorvoertuig als een politieauto of ambulance kan behoorlijk letsel veroorzaken. Deze voertuigen rijden, zeker met spoed, met hoge snelheden. Bij dat soort aanrijdingen treden vaak de volgende letselschades op:

Maar het ongeluk kan ook een hersenschudding, botbreuken of ander inwendig letsel veroorzaken waarvoor u behandeld moet worden en vervolgens van moet herstellen.

De behandelingsvorm is afhankelijk van het letsel en kan uiteenlopen van operaties waarna u vervolgens in het gips moet tot een langdurige revalidatie.

De gevolgen voor uw dagelijks leven

Wanneer u betrokken bent geraakt bij een ongeval met een voorrangsvoertuig, kunnen de gevolgen groot zijn door het opgelopen letsel. Tijdens uw herstel kunt u mogelijk een tijd niet werken. U moet vaker naar de behandelend arts of de fysiotherapeut en dit brengt kosten met zich mee.

In huis kunt u de huishoudelijke taken niet uitvoeren, maar kunt u bijvoorbeeld ook niet zorgen voor uw kinderen. Dit heeft naast de nodige lichamelijke en mentale impact, ook financieel consequenties. Bij spoedig herstel zijn verlies aan inkomsten als loon, extra kosten door ziekenhuisbezoek of bijvoorbeeld omdat u een oppas moet inhuren.

Bij langdurig herstel of blijvende schade wordt de situatie anders. Dan kunt u arbeidsongeschikt raken of moeten er aanpassingen gedaan worden in huis. Dit kan grote gevolgen hebben op uzelf en uw gezin.

Het artikel gaat verder onder de optie om u terug te laten bellen
voor gratis juridisch advies bij letselschade:

Laat u bellen voor gratis advies

Vul het formulier in en wij bellen u op, u krijgt gratis advies van onze letselschade expert.

Telefoonnummer *
Bel mij terug
Loading...

Het claimen van een schadevergoeding is complex

Een letselschade expert kan u bijstaan in de juridische procedure om schade te claimen na een aanrijding met een voorrangsvoertuig. Wanneer de schadevergoeding wordt toegekend, dan moet de aansprakelijke partij ook uw juridische kosten betalen.

Een belangrijk aspect in het proces om schade te claimen, is om te zorgen dat uw letsel goed op papier staat. Denk aan een verklaring van een arts. Een procedure om schade te claimen bij een voorrangsvoertuig als een politieauto of ambulance is vrij lastig omdat de verkeersregels voor deze voertuigen veel ruimer zijn.

Een letselschade advocaat heeft de kennis van de wetten en regels die hier gelden en kan u hierin dus goed begeleiden. Het is belangrijk om een goed aansprakelijkheidsonderzoek te laten doen om aan te tonen dat de vrijstelling van de verkeersregels is overtreden door het voorrangsvoertuig.

Hoewel de positie van voorrangsvoertuigen sterk is, staan ze niet boven de wet en kunnen bij schuld dus ook aansprakelijk worden gesteld. Die aansprakelijkheid ligt overigens meestal bij de werkgever van de bestuurder van het voorrangsvoertuig.

Een letselschade advocaat kan u helpen

Een schadeclaim indienen na een ongelijk met een voorrangsvoertuig is best complex. Daarom is het noodzakelijk dat u wordt bijgestaan door een juridisch expert.

Het enige wat u hoeft te doen is het invullen van het contactformulier. Vervolgens zal een letselschade advocaat binnen 48 uur contact met u opnemen. Uit dit gesprek zal blijken of u in aanmerking komt voor een schadevergoeding. Wacht niet langer en claim waar u recht op heeft.

Wij hebben ruim 1500 slachtoffers naar tevredenheid bijgestaan

Het advocatenkantoor waar Aanrijding Gehad mee samenwerkt is Arcus Letselschade. Arcus Letselschade werkt landelijk, en behartigt de belangen van slachtoffers van aanrijdingen. Arcus staat voor deskundigheid en een transparante, voortvarende behandeling van de schade. Uit de Google reviews blijkt dat de werkwijze van de specialisten van Arcus Letselschade zeer goed gewaardeerd wordt:

UITSTEKEND
161 recensies op
Rachid Elaita
Rachid Elaita
27/12/2023
Ben heel tevreden met de samenwerking die ik heb mogen ervaren met dhr Watering. Vlotte communicatie en een prima resultaat
Patrick Van den haselkamp
Patrick Van den haselkamp
14/12/2023
Ik heb hele goede ervaringen beleefd,met mr.T.van der ven. Ze heeft ontzettend goed haar best gedaan voor mij.ondanks dat het mijn eigen schuld was (aanrijding). Heeft MR Tessa van der ven mij toch kunnen helpen via inzittende verzekering. Waardoor ik voor 90 procent ben hersteld. Ik zal arcus bij iedereen aanraden
Arek Serafin
Arek Serafin
14/12/2023
Bardzo pomocny Adwokat dostępny z polskim tłumaczem. Polecam :)
Joyce Leijen
Joyce Leijen
07/12/2023
Zeer tevreden. Ze hanteren echt een betrokken en persoonlijke benadering. Communicatie is echt prettig, duidelijk en conform afspraak.
Marjan Polman
Marjan Polman
01/12/2023
Na kontakt gezocht te hebben met Arcus Letsel schade werd ik empatisch en deskundig geholpen door Mevrouw Parinussa. Dat was een hele opluchting in een lastige situatie. Mevrouw Parinussa handelde de kwestie voor me af,waardoor ik me ontzorgd voelde ,en er een redelijke afronding kwam. Heel hartelijk bedankt !
El
El
01/12/2023
Op aanraden ben ik bij advocaat Mark Huigen terecht gekomen. Ik ben super tevreden met zijn professionele manier van werken en ik raad hem zelf ook aan. Meelevend en duidelijke, transparante communicatie. Ik werd voortdurend van alle ontwikkelingen op de hoogte gehouden en als ik met vragen zat dan was hij makkelijk bereikbaar. Dit gaf mij het gevoel dat ik werd vertegenwoordigd door iemand die zich volledig voor mij inzet. Het eindresultaat van mijn claim is daar het bewijs van. Heel erg bedankt voor alle hulp, motivatie en inzet meneer Huigen!
Wirin Jiawan
Wirin Jiawan
18/11/2023
Oeps, eindelijk is het gelukt dank zij advocaat Jorg van de Watering. Het was een complexe zaak, hij heeft het tot het laatste eind getrokken. Hij kent de kneepjes van het vak. Een zaak uit het jaar 2021 zelfs de tegenpartij was doorgereden en wilde niet meewerken. Dat hij zelf de zaak bij de Rechter heeft gebracht en dat wij de zaak hebben gewonnen. Ik werd voortdurend op de hoogte gehouden. Het is een aanrader om bij Jorg van de Watering aan te melden voor professionele hulp en begeleiding van schades. Kennis kunde en professionele begeleiding staan heel hoog in het vaandel bij Arcus Letselschade. Zeker een aanrader om bij hem te melden . Jorg nog bedankt voor alles!
Denise De Voos
Denise De Voos
15/11/2023
Super fijn geholpen door Arcus letselschade. Het is een fijn bedrijf die zeer vriendelijk en behulpzaam is. Ze nemen de tijd voor je verhaal, kijken samen naar de beste oplossing en handelen snel.
Sylvia Buitendijk
Sylvia Buitendijk
05/11/2023
Wij zijn zeer goed in onze zaak geholpen. Alles is uitgelegd in de taal die wij ook begrijpen. Ik voelde me begrepen, en ze werken hard voor je zaak.

Laat u bellen voor gratis advies

Vul het formulier in en wij bellen u op, u krijgt gratis advies van onze letselschade expert.

Telefoonnummer *
Bel mij terug
Loading...
Beoordeeld met: Op basis van 752 ervaringen
Gratis en vrijblijvend Snel en eenvoudig Ervaren letselschade advocaten Landelijke dekking

Laat u bellen voor gratis advies

Vul het formulier in en wij bellen u op, u krijgt gratis advies van onze letselschade expert.

Telefoonnummer *
Bel mij terug
Loading...
Beoordeeld met: Op basis van 752 ervaringen