(076) 700 27 75

Uw advocaat bij letselschade na een aanrijding Kosteloze hulp bij letselschade

Terug naar overzicht

Gevallen, kunt u de gemeente aansprakelijk stellen?

3 november 2017
fietser gevallen aanrijding

Een lelijke val maken op straat is erg vervelend, vooral als u hierbij letselschade oploopt en enkel uzelf verantwoordelijk kunt stellen. De praktijk is vaak ingewikkelder dan dat, en het kan zijn  dat de oorzaak van uw ongeluk niet bij uzelf ligt. Is de val bijvoorbeeld veroorzaakt door een loszittende stoeptegel of een putdeksel die niet goed ligt, dan is het mogelijk dat u de gemeente aansprakelijk kunt stellen voor de gevolgen ervan.

Wanneer is de gemeente aansprakelijk voor een val?

De gemeente heeft bepaalde verantwoordelijkheden, en de onderhoudsplicht is daar één van. Dit houdt in dat het wegdek ten alle tijden in goede staat moet verkeren, dat stoeptegels recht moeten liggen en niet uit mogen steken, en dat de weg is afgezet op plaatsen waar dat wel zo is. Als de voorzieningen van de gemeente niet aan bepaalde voorwaarden voldoen, en de veiligheid of gezondheid van de burgers hierdoor in het gedrang komt, dan kan de gemeente aansprakelijk gesteld worden voor de gevolgen van een ongeluk.

Openbare plaatsen moeten dus goed onderhouden worden om gevaarlijke situaties te vermijden voor de burgers. Als dit wel gebeurt, dan kan het zijn dat de gemeente aansprakelijk wordt gesteld voor de letselschade die u door de val heeft opgelopen. In de praktijk blijkt dit echter niet zo eenvoudig te zijn.

Het artikel gaat verder onder onderstaande beoordeling:
10

Ik ben heel tevreden over de hulp van de specialist! Ik kan het iedereen aanraden die letsel heeft opgelopen. Er komt op juridisch gebied zoveel op je af, dat verwacht je gewoon niet. De advocaat heeft alle zorgen bij mij weggenomen.

- Carmen
Letselschade melden

De gemeente aansprakelijk stellen: geen eenvoudige opdracht

Natuurlijk is de gemeente niet altijd aansprakelijk als iemand op de openbare weg valt. Er wordt nog altijd verwacht van de voetganger of fietser dat deze zelf goed oplet om ongelukken te vermijden. Als een stoeptegel meer dan 3 centimeter uitsteekt, dan wordt deze als mogelijke oorzaak van ongelukken en vallen beschouwd.

Als u dus over een tegel gestruikeld bent, met een hoogteverschil van minder dan 3 centimeter, dan wordt het beschouwd als uw eigen verantwoordelijkheid. Het gaat hierbij echter om een richtlijn, niet zozeer een scheidingslijn. In de praktijk is de toepassing van deze wet immers veel ingewikkelder, en vaak erg onduidelijk.

Ook moet de gemeente de tijd krijgen om het gebrek aan de openbare weg op te lossen. Als een ander persoon bijvoorbeeld een tegel heeft losgehaald, met als gevolg dat iemand hierdoor struikelt. Dan is slecht onderhoud natuurlijke niet de oorzaak van het ongeval en kan het dan ook lastig zijn om aan te tonen dat de gemeente hiervoor verantwoordelijk is. Hierbij is het minder relevant of de gemeente effectief op de hoogte was van de schade of het gebrek aan de openbare plaats.

Het artikel gaat verder onder de optie om u terug te laten bellen
voor gratis juridisch advies bij letselschade:

Laat u bellen voor gratis advies

Vul het formulier in en wij bellen u op, u krijgt gratis advies van onze letselschade expert.

Telefoonnummer *
Bel mij terug
Loading...

Wanneer kan de gemeente aansprakelijk gesteld worden?

Als u bent gevallen door een slecht onderhoud van de openbare weg of plaats door de gemeente, dan is het belangrijk de volgende vragen te stellen:

1. Was het hoogteverschil meer dan 3 centimeter?
2. Werd de gemeente meerdere malen voor het gebrek gewaarschuwd?
3. Had de gemeente weet van het gebrek na een inspectie?
4. Had de gemeente tijd om het probleem op te lossen?

Een praktisch voorbeeld ter verduidelijking

Een man struikelt over een omhoogstaande stoeptegel. De plaats van het ongeluk ligt echter niet op zijn normale route en hij woont er slechts enkele weken. De omgekeerde tegel is de enige oneffenheid op de baan, maar steekt wel 5 centimeter boven de grond uit.

De man loopt door de val letsel op aan zijn polsen en knieën op en moet een medische behandeling ondergaan, waardoor hij 3 weken niet kan werken. De gemeente is in dit geval aansprakelijk voor de val, omdat de oorzaak ligt bij een ondermaats onderhoud van de openbare weg.

Aanrijdinggehad.nl, professionele ondersteuning bij een val

Letselschade oplopen door een val op een openbare plaats is juridisch gezien ingewikkeld kwestie, juist omdat niet altijd even duidelijk is wie nu precies verantwoordelijk is voor de gevolgen ervan. Als u een val heeft gemaakt en daardoor letselschade heeft opgelopen, dan is het belangrijk beroep te doen op een specialist die u kan helpen bij de juridische kant van de zaak.

Het verhalen en het berekenen van een schadevergoeding is zeer gecompliceerd werk. De letselschadespecialisten die aangesloten zijn bij aanrijdinggehad.nl hebben alle kennis in huis om u goed te kunnen helpen. Wacht niet langer dan nodig is en neem contact op met een van onze specialisten.

Wij hebben ruim 1500 slachtoffers naar tevredenheid bijgestaan

Het advocatenkantoor waar Aanrijding Gehad mee samenwerkt is Arcus Letselschade. Arcus Letselschade werkt landelijk, en behartigt de belangen van slachtoffers van aanrijdingen. Arcus staat voor deskundigheid en een transparante, voortvarende behandeling van de schade. Uit de Google reviews blijkt dat de werkwijze van de specialisten van Arcus Letselschade zeer goed gewaardeerd wordt:

UITSTEKEND
89 recensies op
Marieke Jansen
Marieke Jansen
28/06/2022
Geverifieerd
Deskundige en betrokken begeleiding.
Lees verder
Wini Palo
Wini Palo
22/06/2022
Geverifieerd
Na me ongeluk op 31 oktober een goede vriend van me gaaf me nummer van Arcus want een andere vriend van me was goed geholpen door arcus na auto ongelukt en doordat kwam ik in contact met Joanne Parinussa van letselschade en ik kan je één ding zeggen goed geholpen vanaf dag zii is echt een toppertje ik zal zwz vrienden en kennissen en familie arcus garanderen!!!!!!!
Lees verder
Jolanda Peltzer
Jolanda Peltzer
22/06/2022
Geverifieerd
Arcus Letselschade heeft mij bijgestaan met de vervelende gevolgen van een ongeval. Het was prettig dat Arcus zaken als letselschade geheel voor je oppakken en hier richting in geven. Goed contact, heldere communicatie, kortom het proces werd goed opgepakt en afgesloten. Wel werd mij in dit traject meer dan duidelijk dat wanneer een zaak ook menselijk letsel betreft, dit automatisch een langere termijn in beslag neemt om tot uiteindelijke afhandeling te kunnen komen, hetgeen ook iets zegt over de stroeve houding van de tegenpartij. Hopelijk gaat u het niet nodig hebben, maar mocht dit wel het geval zijn kan u erop rekenen dat Arcus Letselschade u prettig en kundig bij zal staan!
Lees verder
Judith Blom
Judith Blom
21/06/2022
Geverifieerd
Het was voor mij voor het eerst dat ik met een letselschade advocaat te maken had Ik werd zeer goed begeleid en geïnformeerd wat de te nemen stappen waren. Zeker Mr. J. van de Watering heeft mij zeer vakkundig geholpen. Ik raad Arcuatus Letselschade dan ook aan, aan een ieder die hiermee op welke manier dan ook mee te maken krijgt
Lees verder
dennis kemner
dennis kemner
17/06/2022
Geverifieerd
Ik heb zeer goede ervaring met Arcus Letselschade. Na mijn ongeluk en meerdere andere advocaten te hebben gehad ben ik bij Arcus letselschade terecht gekomen. Nadat ik jaren verwikkeld was in mijn zaak en geen uitweg meer zag ben ik uiteindelijk in contact gekomen met Dhr J. van de Wetering. Vanaf het moment dat ik mijn situatie had voorgelegd, werd alles in werking gezet. Na enkele jaren verder te zijn heb ik gerechtigheid mogen ontvangen door het goede werk van Dhr van de Watering. Ik zal dan ook iedereen aanraden met letselschade contact op te nemen met dhr van de Watering. ( Arcus Letselschade ) Ik ben zeer en zeer tevreden! Afz: Dennis.
Lees verder
Sabina
Sabina
24/05/2022
Geverifieerd
Ik heb zeer goede ervaring met Arcus Letselschade. Na mijn auto ongeluk heb ik mij aangemeld bij mijn voormalige rechtsbijstand verzekering. Deze wilde mij echter laten uitkopen voor een slordig bedrag. Nadat ik al jaren bij hen aangesloten was. Dit heb ik echter niet laten gebeuren. En ben vervolgens opzoek gegaan naar een andere advocaat. Uiteindelijk ben ik terecht gekomen bij Dhr J. van de Wetering. Vanaf het moment dat mijn situatie was voorgelegd. Is alles in werking gesteld. Ik ben verwezen naar een kliniek voor nek-en rugklachten. Mijn financiële situatie werd ook direct onder de loep genomen. Ik kan niet anders stellen dat Dhr J. van de Wetering uitstekend werk voor mij heeft verricht. Ik zal iedereen aanraden die een letselschade advocaat nodig heeft dit bedrijf te benaderen. Ik ben zeeeer tevreden! W.G. Shakison
Lees verder
Ronald Brugts
Ronald Brugts
19/05/2022
Geverifieerd
Jessica heeft de zaak goed behandeld en voor mij positief ten einde gebracht al was de tegenpartij lastig. Een echte aanrader.
Lees verder
giovanni de vries
giovanni de vries
18/05/2022
Geverifieerd
Zeer fijne ervaring gehad met dit advocaten kantoor. Pakte alles snel en deskundig op. Fijn contact en neemt de tijd voor jouw verhaal en doet er vervolgens alles aan om het goed af te ronden.
Lees verder
autorijschool maaswijk
autorijschool maaswijk
15/05/2022
Geverifieerd
Van dag 1 een goed gevoel gehad bij Arcus Letselschade. Was voor het eerst dat ik met letselschade te maken had. Dit bedrijf is gewoon heel professioneel bezig en probeert je z.s.m. je normale leven te laten oppakken. Met de juiste advies en de juiste behandelingen. De communicatie met de contact persoon en mensen op kantoor was zeer goed. Ik hoop niet dat ik Arcus in de toekomst nodig zal hebben, maar indien nodig zal ik iedereen adviseren om dit bedrijf in te schakelen bij letselschade.
Lees verder

Laat u bellen voor gratis advies

Vul het formulier in en wij bellen u op, u krijgt gratis advies van onze letselschade expert.

Telefoonnummer *
Bel mij terug
Loading...
Beoordeeld met: Op basis van 752 ervaringen
Gratis en vrijblijvend Snel en eenvoudig Ervaren letselschade advocaten Landelijke dekking
blank

Laat u bellen voor gratis advies

Vul het formulier in en wij bellen u op, u krijgt gratis advies van onze letselschade expert.

Telefoonnummer *
Bel mij terug
Loading...
Beoordeeld met: Op basis van 752 ervaringen