(076) 700 27 75

Uw advocaat bij letselschade na een aanrijding Kosteloze hulp bij letselschade

Terug naar overzicht

Ik heb letselschade en de dader is doorgereden! Wat nu?

3 november 2017
Auto doorrijden

Bijna wekelijks staat er een artikel in de krant over een aanrijding waarbij de veroorzaker is doorgereden. Denkt u eens aan de nieuwsartikelen van de afgelopen tijd, zoals de veel besproken doorrijder bij een aanrijding in Breda. Een man die keurig oversteekt op een zebrapad en die hard aangereden wordt door een onoplettende autobestuurder.

U heeft misschien de beelden zelf ook wel gezien hoe de voetganger vervolgens meter ver weg werd geslingerd, vreselijk beelden. De man is overgedragen naar het ziekenhuis waar hij nog steeds in kritieke toestand verkeerd. De bestuurder heeft zich na 14 dagen nog steeds niet gemeld. Afgelopen dinsdag werd er ook al in Groningen een voetganger aangereden en ook deze auto is doorgereden. De politie is nog steeds op zoek naar de dader.

Dader onbekend

Doordat er geen dader bekend is, blijft het slachtoffer met de schade zitten zonder aanspraak te kunnen maken op een schadevergoeding. Gelukkig bestaat het Waarborgfonds, waar in dit soort gevallen een beroep op gedaan kan worden. Een voorwaarde is wel dat er een proces-verbaal opgemaakt is. Dus in een dergelijk geval altijd, zelfs bij lichte letselschade, contact opnemen met de politie. Dat is namelijk nodig om voor een eventuele schadevergoeding in aanmerking te komen. Het Waarborgfonds kan een schade-uitkering doen wanneer de veroorzaker onbekend is, niet verzekerd is of wanneer het een gestolen voertuig betreft.

Het artikel gaat verder onder onderstaande beoordeling:
10

Ik ben heel tevreden over de hulp van de specialist! Ik kan het iedereen aanraden die letsel heeft opgelopen. Er komt op juridisch gebied zoveel op je af, dat verwacht je gewoon niet. De advocaat heeft alle zorgen bij mij weggenomen.

- Carmen
Letselschade melden

Het Waarborgfonds

Het Waarborgfonds bestaat al sinds 1965 en is bedoeld om schade die ontstaan is door een aanrijding met een motorvoertuig, waarbij de veroorzaker is doorgereden of niet verzekerd is, af te handelen. Heeft iemand uw auto bekrast of een spiegel afgebroken of is bij een storm een tak op uw auto gevallen, dan kunt u niet bij het Waarborgfonds terecht. Het betreft uitsluitend aanrijdingen met motorvoertuigen.

Bij een claim geldt dat u dezelfde bewijzen moet overleggen die u ook aan uw verzekeraar zou sturen als het een gewone aanrijding betreft. Met uitzondering van het schadeformulier, want er is geen tegenpartij. Om die reden is een proces-verbaal van de politie noodzakelijk.

Letselschade

Veroorzaakt iemand een ongeval, waarbij ook letselschade ontstaat, dan regelt de verzekering dit. Is er echter geen veroorzaker in zicht, wordt het een stuk moeilijker. Gelukkig kunt u ook in zo’n geval aankloppen bij het Waarborgfonds. Aangezien dit een moeilijke, vaak zeer ingewikkelde procedure kan worden, denk bijvoorbeeld aan tijdelijke – of langdurige arbeidsongeschiktheid, is het belangrijk dat dit zorgvuldig gebeurt. Laat dit daarom liever aan specialisten over.

Ondanks controle door de Rijksdienst van het Wegverkeer rijden er tienduizenden mensen onverzekerd rond. De kans dat het u treft dat iemand een ongeval veroorzaakt die niet kan instaan voor vergoeding van de veroorzaakte schade, is dus altijd aanwezig. Hoe zit het dan met iemand die op de fiets of te voet onderweg is?

Stel u wordt door een auto geschept, waardoor u botbreuken en spierletsel oploopt en de veroorzaker rijdt gewoon door of is bij dit ongeval niet verzekerd, in dat geval kunt u eveneens bij het Waarborgfonds terecht. Denk aan vergoeding van uw kapotte kleding en de gemaakte medische kosten. Zorg er wel voor dat ook in zo’n geval een proces-verbaal opgemaakt is, want u moet wel kunnen aantonen dat u bij een ongeval betrokken was.

Het artikel gaat verder onder de optie om u terug te laten bellen
voor gratis juridisch advies bij letselschade:

Laat u bellen voor gratis advies

Vul het formulier in en wij bellen u op, u krijgt gratis advies van onze letselschade expert.

Telefoonnummer *
Bel mij terug
Loading...

Smartengeld nadat iemand is doorgereden

In sommige gevallen kan er sprake zijn van bepaalde psychische omstandigheden dat smartengeld kan worden geëist. In principe is dit alles in artikel 6:106 van het Burgerlijk Wetboek geregeld. Smartengeld is een vergoeding voor de opgelopen immateriële schade. U kunt hier bijvoorbeeld denken aan het oplopen van PTSS na een aanrijding. Dat kan zijn omdat er een dierbare bij het ongeluk is omgekomen of dat u angststoornissen aan het ongeval overhoudt.

Om deze schade bij het waarborgfonds hard te maken, moet het medisch aantoonbaar zijn en moet u daarvoor in behandeling zijn bij een arts. Dit is een gecompliceerde aangelegenheid, waar u ondersteuning goed kunt gebruiken.

Aanrijdinggehad.nl

Wie zeker wilt zijn dat, in een situatie waarin u letselschade oploopt, alles geregeld wordt. Schakelt de hulp in van een expert op het gebied van letselschade. Bij Aanrijdinggehad.nl kunt u terecht voor juridische ondersteuning in geval van letselschade. Heeft u letselschade opgelopen door toe doen van een ander? Dan heeft u recht op een schadevergoeding en eventueel smartengeld. Wij brengen u in contact met een letselschade advocaat. De enige inspanning die u hoeft te leveren naast uw herstel is het invullen van het contactformulier. Wanneer u dit gedaan heeft neemt een letselschadespecialist binnen 48 uur contact met u op. Wacht niet langer en laat uzelf ontzorgen!

 

Wij hebben ruim 1500 slachtoffers naar tevredenheid bijgestaan

Het advocatenkantoor waar Aanrijding Gehad mee samenwerkt is Arcus Letselschade. Arcus Letselschade werkt landelijk, en behartigt de belangen van slachtoffers van aanrijdingen. Arcus staat voor deskundigheid en een transparante, voortvarende behandeling van de schade. Uit de Google reviews blijkt dat de werkwijze van de specialisten van Arcus Letselschade zeer goed gewaardeerd wordt:

UITSTEKEND
89 recensies op
Marieke Jansen
Marieke Jansen
28/06/2022
Geverifieerd
Deskundige en betrokken begeleiding.
Lees verder
Wini Palo
Wini Palo
22/06/2022
Geverifieerd
Na me ongeluk op 31 oktober een goede vriend van me gaaf me nummer van Arcus want een andere vriend van me was goed geholpen door arcus na auto ongelukt en doordat kwam ik in contact met Joanne Parinussa van letselschade en ik kan je één ding zeggen goed geholpen vanaf dag zii is echt een toppertje ik zal zwz vrienden en kennissen en familie arcus garanderen!!!!!!!
Lees verder
Jolanda Peltzer
Jolanda Peltzer
22/06/2022
Geverifieerd
Arcus Letselschade heeft mij bijgestaan met de vervelende gevolgen van een ongeval. Het was prettig dat Arcus zaken als letselschade geheel voor je oppakken en hier richting in geven. Goed contact, heldere communicatie, kortom het proces werd goed opgepakt en afgesloten. Wel werd mij in dit traject meer dan duidelijk dat wanneer een zaak ook menselijk letsel betreft, dit automatisch een langere termijn in beslag neemt om tot uiteindelijke afhandeling te kunnen komen, hetgeen ook iets zegt over de stroeve houding van de tegenpartij. Hopelijk gaat u het niet nodig hebben, maar mocht dit wel het geval zijn kan u erop rekenen dat Arcus Letselschade u prettig en kundig bij zal staan!
Lees verder
Judith Blom
Judith Blom
21/06/2022
Geverifieerd
Het was voor mij voor het eerst dat ik met een letselschade advocaat te maken had Ik werd zeer goed begeleid en geïnformeerd wat de te nemen stappen waren. Zeker Mr. J. van de Watering heeft mij zeer vakkundig geholpen. Ik raad Arcuatus Letselschade dan ook aan, aan een ieder die hiermee op welke manier dan ook mee te maken krijgt
Lees verder
dennis kemner
dennis kemner
17/06/2022
Geverifieerd
Ik heb zeer goede ervaring met Arcus Letselschade. Na mijn ongeluk en meerdere andere advocaten te hebben gehad ben ik bij Arcus letselschade terecht gekomen. Nadat ik jaren verwikkeld was in mijn zaak en geen uitweg meer zag ben ik uiteindelijk in contact gekomen met Dhr J. van de Wetering. Vanaf het moment dat ik mijn situatie had voorgelegd, werd alles in werking gezet. Na enkele jaren verder te zijn heb ik gerechtigheid mogen ontvangen door het goede werk van Dhr van de Watering. Ik zal dan ook iedereen aanraden met letselschade contact op te nemen met dhr van de Watering. ( Arcus Letselschade ) Ik ben zeer en zeer tevreden! Afz: Dennis.
Lees verder
Sabina
Sabina
24/05/2022
Geverifieerd
Ik heb zeer goede ervaring met Arcus Letselschade. Na mijn auto ongeluk heb ik mij aangemeld bij mijn voormalige rechtsbijstand verzekering. Deze wilde mij echter laten uitkopen voor een slordig bedrag. Nadat ik al jaren bij hen aangesloten was. Dit heb ik echter niet laten gebeuren. En ben vervolgens opzoek gegaan naar een andere advocaat. Uiteindelijk ben ik terecht gekomen bij Dhr J. van de Wetering. Vanaf het moment dat mijn situatie was voorgelegd. Is alles in werking gesteld. Ik ben verwezen naar een kliniek voor nek-en rugklachten. Mijn financiële situatie werd ook direct onder de loep genomen. Ik kan niet anders stellen dat Dhr J. van de Wetering uitstekend werk voor mij heeft verricht. Ik zal iedereen aanraden die een letselschade advocaat nodig heeft dit bedrijf te benaderen. Ik ben zeeeer tevreden! W.G. Shakison
Lees verder
Ronald Brugts
Ronald Brugts
19/05/2022
Geverifieerd
Jessica heeft de zaak goed behandeld en voor mij positief ten einde gebracht al was de tegenpartij lastig. Een echte aanrader.
Lees verder
giovanni de vries
giovanni de vries
18/05/2022
Geverifieerd
Zeer fijne ervaring gehad met dit advocaten kantoor. Pakte alles snel en deskundig op. Fijn contact en neemt de tijd voor jouw verhaal en doet er vervolgens alles aan om het goed af te ronden.
Lees verder
autorijschool maaswijk
autorijschool maaswijk
15/05/2022
Geverifieerd
Van dag 1 een goed gevoel gehad bij Arcus Letselschade. Was voor het eerst dat ik met letselschade te maken had. Dit bedrijf is gewoon heel professioneel bezig en probeert je z.s.m. je normale leven te laten oppakken. Met de juiste advies en de juiste behandelingen. De communicatie met de contact persoon en mensen op kantoor was zeer goed. Ik hoop niet dat ik Arcus in de toekomst nodig zal hebben, maar indien nodig zal ik iedereen adviseren om dit bedrijf in te schakelen bij letselschade.
Lees verder

Laat u bellen voor gratis advies

Vul het formulier in en wij bellen u op, u krijgt gratis advies van onze letselschade expert.

Telefoonnummer *
Bel mij terug
Loading...
Beoordeeld met: Op basis van 752 ervaringen
Gratis en vrijblijvend Snel en eenvoudig Ervaren letselschade advocaten Landelijke dekking

Laat u bellen voor gratis advies

Vul het formulier in en wij bellen u op, u krijgt gratis advies van onze letselschade expert.

Telefoonnummer *
Bel mij terug
Loading...
Beoordeeld met: Op basis van 752 ervaringen