Betrokken, professioneel en goed advies. Na het oplopen van een gebroken arm door een aanrijding met een scooter, ben ik uitstekend geholpen. Ook heb ik alle ziekenhuis kosten vergoed gekregen.
Bijna wekelijks staat er een artikel in de krant over een aanrijding waarbij de veroorzaker is doorgereden. Denkt u eens aan de nieuwsartikelen van de afgelopen tijd, zoals de veel besproken doorrijder bij een aanrijding in Breda. Een man die keurig oversteekt op een zebrapad en die hard aangereden wordt door een onoplettende autobestuurder.
U heeft misschien de beelden zelf ook wel gezien hoe de voetganger vervolgens meter ver weg werd geslingerd, vreselijk beelden. De man is overgedragen naar het ziekenhuis waar hij nog steeds in kritieke toestand verkeerd. De bestuurder heeft zich na 14 dagen nog steeds niet gemeld. Afgelopen dinsdag werd er ook al in Groningen een voetganger aangereden en ook deze auto is doorgereden. De politie is nog steeds op zoek naar de dader.
Doordat er geen dader bekend is, blijft het slachtoffer met de schade zitten zonder aanspraak te kunnen maken op een schadevergoeding. Gelukkig bestaat het Waarborgfonds, waar in dit soort gevallen een beroep op gedaan kan worden. Een voorwaarde is wel dat er een proces-verbaal opgemaakt is. Dus in een dergelijk geval altijd, zelfs bij lichte letselschade, contact opnemen met de politie. Dat is namelijk nodig om voor een eventuele schadevergoeding in aanmerking te komen. Het Waarborgfonds kan een schade-uitkering doen wanneer de veroorzaker onbekend is, niet verzekerd is of wanneer het een gestolen voertuig betreft.
Betrokken, professioneel en goed advies. Na het oplopen van een gebroken arm door een aanrijding met een scooter, ben ik uitstekend geholpen. Ook heb ik alle ziekenhuis kosten vergoed gekregen.
Het Waarborgfonds bestaat al sinds 1965 en is bedoeld om schade die ontstaan is door een aanrijding met een motorvoertuig, waarbij de veroorzaker is doorgereden of niet verzekerd is, af te handelen. Heeft iemand uw auto bekrast of een spiegel afgebroken of is bij een storm een tak op uw auto gevallen, dan kunt u niet bij het Waarborgfonds terecht. Het betreft uitsluitend aanrijdingen met motorvoertuigen.
Bij een claim geldt dat u dezelfde bewijzen moet overleggen die u ook aan uw verzekeraar zou sturen als het een gewone aanrijding betreft. Met uitzondering van het schadeformulier, want er is geen tegenpartij. Om die reden is een proces-verbaal van de politie noodzakelijk.
Veroorzaakt iemand een ongeval, waarbij ook letselschade ontstaat, dan regelt de verzekering dit. Is er echter geen veroorzaker in zicht, wordt het een stuk moeilijker. Gelukkig kunt u ook in zo’n geval aankloppen bij het Waarborgfonds. Aangezien dit een moeilijke, vaak zeer ingewikkelde procedure kan worden, denk bijvoorbeeld aan tijdelijke – of langdurige arbeidsongeschiktheid, is het belangrijk dat dit zorgvuldig gebeurt. Laat dit daarom liever aan specialisten over.
Ondanks controle door de Rijksdienst van het Wegverkeer rijden er tienduizenden mensen onverzekerd rond. De kans dat het u treft dat iemand een ongeval veroorzaakt die niet kan instaan voor vergoeding van de veroorzaakte schade, is dus altijd aanwezig. Hoe zit het dan met iemand die op de fiets of te voet onderweg is?
Stel u wordt door een auto geschept, waardoor u botbreuken en spierletsel oploopt en de veroorzaker rijdt gewoon door of is bij dit ongeval niet verzekerd, in dat geval kunt u eveneens bij het Waarborgfonds terecht. Denk aan vergoeding van uw kapotte kleding en de gemaakte medische kosten. Zorg er wel voor dat ook in zo’n geval een proces-verbaal opgemaakt is, want u moet wel kunnen aantonen dat u bij een ongeval betrokken was.
In sommige gevallen kan er sprake zijn van bepaalde psychische omstandigheden dat smartengeld kan worden geëist. In principe is dit alles in artikel 6:106 van het Burgerlijk Wetboek geregeld. Smartengeld is een vergoeding voor de opgelopen immateriële schade. U kunt hier bijvoorbeeld denken aan het oplopen van PTSS na een aanrijding. Dat kan zijn omdat er een dierbare bij het ongeluk is omgekomen of dat u angststoornissen aan het ongeval overhoudt.
Om deze schade bij het waarborgfonds hard te maken, moet het medisch aantoonbaar zijn en moet u daarvoor in behandeling zijn bij een arts. Dit is een gecompliceerde aangelegenheid, waar u ondersteuning goed kunt gebruiken.
Wie zeker wilt zijn dat, in een situatie waarin u letselschade oploopt, alles geregeld wordt. Schakelt de hulp in van een expert op het gebied van letselschade. Bij Aanrijdinggehad.nl kunt u terecht voor juridische ondersteuning in geval van letselschade. Heeft u letselschade opgelopen door toe doen van een ander? Dan heeft u recht op een schadevergoeding en eventueel smartengeld. Wij brengen u in contact met een letselschade advocaat. De enige inspanning die u hoeft te leveren naast uw herstel is het invullen van het contactformulier. Wanneer u dit gedaan heeft neemt een letselschadespecialist binnen 48 uur contact met u op. Wacht niet langer en laat uzelf ontzorgen!
Het advocatenkantoor waar Aanrijding Gehad mee samenwerkt is Arcus Letselschade. Arcus Letselschade werkt landelijk, en behartigt de belangen van slachtoffers van aanrijdingen. Arcus staat voor deskundigheid en een transparante, voortvarende behandeling van de schade. Uit de Google reviews blijkt dat de werkwijze van de specialisten van Arcus Letselschade zeer goed gewaardeerd wordt: