(076) 700 27 75

Uw advocaat bij letselschade na een aanrijding Kosteloze hulp bij letselschade

Terug naar overzicht

Ik heb letselschade en de dader is doorgereden! Wat nu?

3 november 2017
Auto doorrijden

Bijna wekelijks staat er een artikel in de krant over een aanrijding waarbij de veroorzaker is doorgereden. Denkt u eens aan de nieuwsartikelen van de afgelopen tijd, zoals de veel besproken doorrijder bij een aanrijding in Breda. Een man die keurig oversteekt op een zebrapad en die hard aangereden wordt door een onoplettende autobestuurder.

U heeft misschien de beelden zelf ook wel gezien hoe de voetganger vervolgens meter ver weg werd geslingerd, vreselijk beelden. De man is overgedragen naar het ziekenhuis waar hij nog steeds in kritieke toestand verkeerd. De bestuurder heeft zich na 14 dagen nog steeds niet gemeld. Afgelopen dinsdag werd er ook al in Groningen een voetganger aangereden en ook deze auto is doorgereden. De politie is nog steeds op zoek naar de dader.

Dader onbekend

Doordat er geen dader bekend is, blijft het slachtoffer met de schade zitten zonder aanspraak te kunnen maken op een schadevergoeding. Gelukkig bestaat het Waarborgfonds, waar in dit soort gevallen een beroep op gedaan kan worden. Een voorwaarde is wel dat er een proces-verbaal opgemaakt is. Dus in een dergelijk geval altijd, zelfs bij lichte letselschade, contact opnemen met de politie. Dat is namelijk nodig om voor een eventuele schadevergoeding in aanmerking te komen. Het Waarborgfonds kan een schade-uitkering doen wanneer de veroorzaker onbekend is, niet verzekerd is of wanneer het een gestolen voertuig betreft.

Het artikel gaat verder onder onderstaande beoordeling:
8.7

Aangereden worden was heftig. Ik heb hiervoor bij een psycholoog gelopen voordat ik weer op de fiets durfde te stappen. Door Aanrijdinggehad kwam ik in contact met een letselschadeadvocaat die mij hielp een schadevergoeding te claimen en met succes!

- Remco
Letselschade melden

Het Waarborgfonds

Het Waarborgfonds bestaat al sinds 1965 en is bedoeld om schade die ontstaan is door een aanrijding met een motorvoertuig, waarbij de veroorzaker is doorgereden of niet verzekerd is, af te handelen. Heeft iemand uw auto bekrast of een spiegel afgebroken of is bij een storm een tak op uw auto gevallen, dan kunt u niet bij het Waarborgfonds terecht. Het betreft uitsluitend aanrijdingen met motorvoertuigen.

Bij een claim geldt dat u dezelfde bewijzen moet overleggen die u ook aan uw verzekeraar zou sturen als het een gewone aanrijding betreft. Met uitzondering van het schadeformulier, want er is geen tegenpartij. Om die reden is een proces-verbaal van de politie noodzakelijk.

Letselschade

Veroorzaakt iemand een ongeval, waarbij ook letselschade ontstaat, dan regelt de verzekering dit. Is er echter geen veroorzaker in zicht, wordt het een stuk moeilijker. Gelukkig kunt u ook in zo’n geval aankloppen bij het Waarborgfonds. Aangezien dit een moeilijke, vaak zeer ingewikkelde procedure kan worden, denk bijvoorbeeld aan tijdelijke – of langdurige arbeidsongeschiktheid, is het belangrijk dat dit zorgvuldig gebeurt. Laat dit daarom liever aan specialisten over.

Ondanks controle door de Rijksdienst van het Wegverkeer rijden er tienduizenden mensen onverzekerd rond. De kans dat het u treft dat iemand een ongeval veroorzaakt die niet kan instaan voor vergoeding van de veroorzaakte schade, is dus altijd aanwezig. Hoe zit het dan met iemand die op de fiets of te voet onderweg is?

Stel u wordt door een auto geschept, waardoor u botbreuken en spierletsel oploopt en de veroorzaker rijdt gewoon door of is bij dit ongeval niet verzekerd, in dat geval kunt u eveneens bij het Waarborgfonds terecht. Denk aan vergoeding van uw kapotte kleding en de gemaakte medische kosten. Zorg er wel voor dat ook in zo’n geval een proces-verbaal opgemaakt is, want u moet wel kunnen aantonen dat u bij een ongeval betrokken was.

Het artikel gaat verder onder de optie om u terug te laten bellen
voor gratis juridisch advies bij letselschade:

Laat u bellen voor gratis advies

Vul het formulier in en wij bellen u op, u krijgt gratis advies van onze letselschade expert.

Telefoonnummer *
Bel mij terug
Loading...

Smartengeld nadat iemand is doorgereden

In sommige gevallen kan er sprake zijn van bepaalde psychische omstandigheden dat smartengeld kan worden geëist. In principe is dit alles in artikel 6:106 van het Burgerlijk Wetboek geregeld. Smartengeld is een vergoeding voor de opgelopen immateriële schade. U kunt hier bijvoorbeeld denken aan het oplopen van PTSS na een aanrijding. Dat kan zijn omdat er een dierbare bij het ongeluk is omgekomen of dat u angststoornissen aan het ongeval overhoudt.

Om deze schade bij het waarborgfonds hard te maken, moet het medisch aantoonbaar zijn en moet u daarvoor in behandeling zijn bij een arts. Dit is een gecompliceerde aangelegenheid, waar u ondersteuning goed kunt gebruiken.

Aanrijdinggehad.nl

Wie zeker wilt zijn dat, in een situatie waarin u letselschade oploopt, alles geregeld wordt. Schakelt de hulp in van een expert op het gebied van letselschade. Bij Aanrijdinggehad.nl kunt u terecht voor juridische ondersteuning in geval van letselschade. Heeft u letselschade opgelopen door toe doen van een ander? Dan heeft u recht op een schadevergoeding en eventueel smartengeld. Wij brengen u in contact met een letselschade advocaat. De enige inspanning die u hoeft te leveren naast uw herstel is het invullen van het contactformulier. Wanneer u dit gedaan heeft neemt een letselschadespecialist binnen 48 uur contact met u op. Wacht niet langer en laat uzelf ontzorgen!

 

Wij hebben ruim 1500 slachtoffers naar tevredenheid bijgestaan

Het advocatenkantoor waar Aanrijding Gehad mee samenwerkt is Arcus Letselschade. Arcus Letselschade werkt landelijk, en behartigt de belangen van slachtoffers van aanrijdingen. Arcus staat voor deskundigheid en een transparante, voortvarende behandeling van de schade. Uit de Google reviews blijkt dat de werkwijze van de specialisten van Arcus Letselschade zeer goed gewaardeerd wordt:

UITSTEKEND
161 recensies op
Rachid Elaita
Rachid Elaita
27/12/2023
Ben heel tevreden met de samenwerking die ik heb mogen ervaren met dhr Watering. Vlotte communicatie en een prima resultaat
Patrick Van den haselkamp
Patrick Van den haselkamp
14/12/2023
Ik heb hele goede ervaringen beleefd,met mr.T.van der ven. Ze heeft ontzettend goed haar best gedaan voor mij.ondanks dat het mijn eigen schuld was (aanrijding). Heeft MR Tessa van der ven mij toch kunnen helpen via inzittende verzekering. Waardoor ik voor 90 procent ben hersteld. Ik zal arcus bij iedereen aanraden
Arek Serafin
Arek Serafin
14/12/2023
Bardzo pomocny Adwokat dostępny z polskim tłumaczem. Polecam :)
Joyce Leijen
Joyce Leijen
07/12/2023
Zeer tevreden. Ze hanteren echt een betrokken en persoonlijke benadering. Communicatie is echt prettig, duidelijk en conform afspraak.
Marjan Polman
Marjan Polman
01/12/2023
Na kontakt gezocht te hebben met Arcus Letsel schade werd ik empatisch en deskundig geholpen door Mevrouw Parinussa. Dat was een hele opluchting in een lastige situatie. Mevrouw Parinussa handelde de kwestie voor me af,waardoor ik me ontzorgd voelde ,en er een redelijke afronding kwam. Heel hartelijk bedankt !
El
El
01/12/2023
Op aanraden ben ik bij advocaat Mark Huigen terecht gekomen. Ik ben super tevreden met zijn professionele manier van werken en ik raad hem zelf ook aan. Meelevend en duidelijke, transparante communicatie. Ik werd voortdurend van alle ontwikkelingen op de hoogte gehouden en als ik met vragen zat dan was hij makkelijk bereikbaar. Dit gaf mij het gevoel dat ik werd vertegenwoordigd door iemand die zich volledig voor mij inzet. Het eindresultaat van mijn claim is daar het bewijs van. Heel erg bedankt voor alle hulp, motivatie en inzet meneer Huigen!
Wirin Jiawan
Wirin Jiawan
18/11/2023
Oeps, eindelijk is het gelukt dank zij advocaat Jorg van de Watering. Het was een complexe zaak, hij heeft het tot het laatste eind getrokken. Hij kent de kneepjes van het vak. Een zaak uit het jaar 2021 zelfs de tegenpartij was doorgereden en wilde niet meewerken. Dat hij zelf de zaak bij de Rechter heeft gebracht en dat wij de zaak hebben gewonnen. Ik werd voortdurend op de hoogte gehouden. Het is een aanrader om bij Jorg van de Watering aan te melden voor professionele hulp en begeleiding van schades. Kennis kunde en professionele begeleiding staan heel hoog in het vaandel bij Arcus Letselschade. Zeker een aanrader om bij hem te melden . Jorg nog bedankt voor alles!
Denise De Voos
Denise De Voos
15/11/2023
Super fijn geholpen door Arcus letselschade. Het is een fijn bedrijf die zeer vriendelijk en behulpzaam is. Ze nemen de tijd voor je verhaal, kijken samen naar de beste oplossing en handelen snel.
Sylvia Buitendijk
Sylvia Buitendijk
05/11/2023
Wij zijn zeer goed in onze zaak geholpen. Alles is uitgelegd in de taal die wij ook begrijpen. Ik voelde me begrepen, en ze werken hard voor je zaak.

Laat u bellen voor gratis advies

Vul het formulier in en wij bellen u op, u krijgt gratis advies van onze letselschade expert.

Telefoonnummer *
Bel mij terug
Loading...
Beoordeeld met: Op basis van 752 ervaringen
Gratis en vrijblijvend Snel en eenvoudig Ervaren letselschade advocaten Landelijke dekking

Laat u bellen voor gratis advies

Vul het formulier in en wij bellen u op, u krijgt gratis advies van onze letselschade expert.

Telefoonnummer *
Bel mij terug
Loading...
Beoordeeld met: Op basis van 752 ervaringen