(076) 700 27 75

Uw advocaat bij letselschade na een aanrijding Kosteloze hulp bij letselschade

Terug naar overzicht

Ik heb letselschade en de dader is doorgereden! Wat nu?

3 november 2017
Auto doorrijden

Bijna wekelijks staat er een artikel in de krant over een aanrijding waarbij de veroorzaker is doorgereden. Denkt u eens aan de nieuwsartikelen van de afgelopen tijd, zoals de veel besproken doorrijder bij een aanrijding in Breda. Een man die keurig oversteekt op een zebrapad en die hard aangereden wordt door een onoplettende autobestuurder.

U heeft misschien de beelden zelf ook wel gezien hoe de voetganger vervolgens meter ver weg werd geslingerd, vreselijk beelden. De man is overgedragen naar het ziekenhuis waar hij nog steeds in kritieke toestand verkeerd. De bestuurder heeft zich na 14 dagen nog steeds niet gemeld. Afgelopen dinsdag werd er ook al in Groningen een voetganger aangereden en ook deze auto is doorgereden. De politie is nog steeds op zoek naar de dader.

Dader onbekend

Doordat er geen dader bekend is, blijft het slachtoffer met de schade zitten zonder aanspraak te kunnen maken op een schadevergoeding. Gelukkig bestaat het Waarborgfonds, waar in dit soort gevallen een beroep op gedaan kan worden. Een voorwaarde is wel dat er een proces-verbaal opgemaakt is. Dus in een dergelijk geval altijd, zelfs bij lichte letselschade, contact opnemen met de politie. Dat is namelijk nodig om voor een eventuele schadevergoeding in aanmerking te komen. Het Waarborgfonds kan een schade-uitkering doen wanneer de veroorzaker onbekend is, niet verzekerd is of wanneer het een gestolen voertuig betreft.

Het artikel gaat verder onder onderstaande beoordeling:
9

“De eerste uren na het ongeluk was ik in een lichte shock en niet instaat om helder na te denken. Met behulp van Aanrijdinggehad.nl werd er binnen een dag contact met me opgenomen. Naast vakkennis had men ook een luisterend oor”

- Kaylee
Letselschade melden

Het Waarborgfonds

Het Waarborgfonds bestaat al sinds 1965 en is bedoeld om schade die ontstaan is door een aanrijding met een motorvoertuig, waarbij de veroorzaker is doorgereden of niet verzekerd is, af te handelen. Heeft iemand uw auto bekrast of een spiegel afgebroken of is bij een storm een tak op uw auto gevallen, dan kunt u niet bij het Waarborgfonds terecht. Het betreft uitsluitend aanrijdingen met motorvoertuigen.

Bij een claim geldt dat u dezelfde bewijzen moet overleggen die u ook aan uw verzekeraar zou sturen als het een gewone aanrijding betreft. Met uitzondering van het schadeformulier, want er is geen tegenpartij. Om die reden is een proces-verbaal van de politie noodzakelijk.

Letselschade

Veroorzaakt iemand een ongeval, waarbij ook letselschade ontstaat, dan regelt de verzekering dit. Is er echter geen veroorzaker in zicht, wordt het een stuk moeilijker. Gelukkig kunt u ook in zo’n geval aankloppen bij het Waarborgfonds. Aangezien dit een moeilijke, vaak zeer ingewikkelde procedure kan worden, denk bijvoorbeeld aan tijdelijke – of langdurige arbeidsongeschiktheid, is het belangrijk dat dit zorgvuldig gebeurt. Laat dit daarom liever aan specialisten over.

Ondanks controle door de Rijksdienst van het Wegverkeer rijden er tienduizenden mensen onverzekerd rond. De kans dat het u treft dat iemand een ongeval veroorzaakt die niet kan instaan voor vergoeding van de veroorzaakte schade, is dus altijd aanwezig. Hoe zit het dan met iemand die op de fiets of te voet onderweg is?

Stel u wordt door een auto geschept, waardoor u botbreuken en spierletsel oploopt en de veroorzaker rijdt gewoon door of is bij dit ongeval niet verzekerd, in dat geval kunt u eveneens bij het Waarborgfonds terecht. Denk aan vergoeding van uw kapotte kleding en de gemaakte medische kosten. Zorg er wel voor dat ook in zo’n geval een proces-verbaal opgemaakt is, want u moet wel kunnen aantonen dat u bij een ongeval betrokken was.

Het artikel gaat verder onder de optie om u terug te laten bellen
voor gratis juridisch advies bij letselschade:

Laat u bellen voor gratis advies

Vul het formulier in en wij bellen u op, u krijgt gratis advies van onze letselschade expert.

Telefoonnummer *
Bel mij terug
Loading...

Smartengeld nadat iemand is doorgereden

In sommige gevallen kan er sprake zijn van bepaalde psychische omstandigheden dat smartengeld kan worden geëist. In principe is dit alles in artikel 6:106 van het Burgerlijk Wetboek geregeld. Smartengeld is een vergoeding voor de opgelopen immateriële schade. U kunt hier bijvoorbeeld denken aan het oplopen van PTSS na een aanrijding. Dat kan zijn omdat er een dierbare bij het ongeluk is omgekomen of dat u angststoornissen aan het ongeval overhoudt.

Om deze schade bij het waarborgfonds hard te maken, moet het medisch aantoonbaar zijn en moet u daarvoor in behandeling zijn bij een arts. Dit is een gecompliceerde aangelegenheid, waar u ondersteuning goed kunt gebruiken.

Aanrijdinggehad.nl

Wie zeker wilt zijn dat, in een situatie waarin u letselschade oploopt, alles geregeld wordt. Schakelt de hulp in van een expert op het gebied van letselschade. Bij Aanrijdinggehad.nl kunt u terecht voor juridische ondersteuning in geval van letselschade. Heeft u letselschade opgelopen door toe doen van een ander? Dan heeft u recht op een schadevergoeding en eventueel smartengeld. Wij brengen u in contact met een letselschade advocaat. De enige inspanning die u hoeft te leveren naast uw herstel is het invullen van het contactformulier. Wanneer u dit gedaan heeft neemt een letselschadespecialist binnen 48 uur contact met u op. Wacht niet langer en laat uzelf ontzorgen!

 

Wij hebben ruim 1500 slachtoffers naar tevredenheid bijgestaan

Het advocatenkantoor waar Aanrijding Gehad mee samenwerkt is Arcus Letselschade. Arcus Letselschade werkt landelijk, en behartigt de belangen van slachtoffers van aanrijdingen. Arcus staat voor deskundigheid en een transparante, voortvarende behandeling van de schade. Uit de Google reviews blijkt dat de werkwijze van de specialisten van Arcus Letselschade zeer goed gewaardeerd wordt:

UITSTEKEND
54 recensies op
simone kafoe
simone kafoe
29/12/2021
Geverifieerde
Na mijn ongeluk begin 2020 heeft de heer Van de Watering mijn belangen behartigd. Dit werd in duidelijke taal en met goede afspraken gedaan. Het gehele dossier ben ik over alle correspondentie op de hoogte gebracht en werd er naar mijn verhaal geluisterd. De heer Van de Watering is een kundige man. Hij is bekwaam, eerlijk en duidelijk in zijn communicatie. Ik ben hem dan ook erg dankbaar voor de fijne afhandeling van mijn dossier.
Lees verder
Wendy Hilkhuijsen
Wendy Hilkhuijsen
23/12/2021
Geverifieerde
Afgelopen jaar zijn wij slachtoffer geworden van een aanrijding. Hierbij is Arcus Letselschade ingezet. Zij hebben de zaak super professioneel behandeld, waarbij wij altijd goed geinformeerd zijn over de voortgang van de zaak. Bij vragen konden wij altijd contact opnemen. Aanrader!
Lees verder
Adwin Huijbrechts
Adwin Huijbrechts
02/12/2021
Geverifieerde
Zeer professioneel en met uitleg in duidelijke taal.
Lees verder
Piotr Chojnacki
Piotr Chojnacki
11/11/2021
Geverifieerde
Zeer goede letselschade kantoor. Erg professioneel en to the point mentaliteit. Houdt cliënt hoog in de vaandel. Respect hiervoor. Mvg Dhr. Chojnacki
Lees verder
Paul Simons
Paul Simons
10/11/2021
Geverifieerde
In 2019 slachtoffer geworden van een ongeval op het werk waarbij ik blijvende beperkingen heb opgelopen. Al snel kwam ik in contact met Arcus die mij vanaf het begin echt top begeleid hebben. Mijn schadezaak is nu netjes afgehandeld en ben erg blij met het resultaat. Dank voor uw hulp!
Lees verder
kawieta
kawieta
17/08/2021
Geverifieerde
Na een jaar ellende, niet compleet dossier en een depressie ben ik terecht gekomen bij Arcus letselschade. Er ging een wereld voor me open! Mijn mails werden beantwoord, ik werd van alles op de hoogte gehouden en al op al er werd naar mij geluisterd. J van de Watering heeft mij de afgelopen 2,5 jaar bijgestaan tegen het gevecht met NN. Hij heeft alles eruit gehaald wat eruit te halen viel. Een goed persoon met de hart op de juiste plek. Je bent een topper! Bedankt voor alles.
Lees verder
Rafal Kujawa
Rafal Kujawa
28/07/2021
Geverifieerde
Een heel goed advocatenkantoor. Woorden van waardering voor J. van de Watering. Mijn zaak was ingewikkeld en moeilijk. J. van de Watering heeft mij geholpen om mijn zaak positief af te ronden. Een zeer professionele advocaat. Zeer betrokken en effectief. Een woord van dank aan het hele team. Het advocatenkantoor en J. van de Watering aanbevelenswaardig. Nogmaals bedankt en ik raad het aan.
Lees verder
Emre Ekkurt
Emre Ekkurt
20/07/2021
Geverifieerde
Super tevreden kan niet anders zeggen. Beste letseladvocaten Nederland!!
Lees verder
Richard Meulendijk
Richard Meulendijk
15/07/2021
Geverifieerde
Mijn dossier liep eerst bij een ander kantoor. Arcus heeft de behandeling overgenomen. Vanaf dat moment ging het snel. Ik zag ook duidelijk verschil in kwaliteit. Mijn behandelaar heeft er voor mijn idee alles uitgehaald wat er in zat. Ik kon me in die periode daarom gelukkig ook beter richten op me herstel. Ik zal Arcus Letselschade zeker bij vrienden en familie aanraden. Super bedankt voor jullie hulp!!
Lees verder

Laat u bellen voor gratis advies

Vul het formulier in en wij bellen u op, u krijgt gratis advies van onze letselschade expert.

Telefoonnummer *
Bel mij terug
Loading...
Beoordeeld met: Op basis van 752 ervaringen
Gratis en vrijblijvend Snel en eenvoudig Ervaren letselschade advocaten Landelijke dekking
blank

Laat u bellen voor gratis advies

Vul het formulier in en wij bellen u op, u krijgt gratis advies van onze letselschade expert.

Telefoonnummer *
Bel mij terug
Loading...
Beoordeeld met: Op basis van 752 ervaringen