(076) 700 27 75

Uw advocaat bij letselschade na een aanrijding Kosteloze hulp bij letselschade

Terug naar overzicht

Klachten na auto ongeluk

4 mei 2020
aanrijding

Wanneer u betrokken raakt in een verkeersongeval, kunt u hierdoor letselschade oplopen. Of u kleine of zeer ernstige letselschade oploopt: in beide gevallen zult u klachten krijgen. Zo zijn er diverse soorten letselschade met alle bijbehorende klachten. Ervaart u klachten na een verkeersongeval? Lees dan verder.

Soorten letselschade

Letselschade kunnen in verschillende vormen waargenomen worden. Hieronder vindt u een lijst met de meest voorkomende letselschade na een verkeersongeval.

 • Borstkasletsel
 • Rugletsel
 • Polsletsel
 • Inwendig letsel
 • Whiplash
 • Knieletsel
 • Aangezichtsletsel
 • Brandwonden
 • Hersenschudding 
 • Heupfractuur
 • PTSS
 • Gebitsletsel 
 • Zenuwletsel
 • Wervelletsel
 • Spierletsel
 • Botbreuken
 • Handletsel
 • Oogletsel
 • Crush-letsel
 • Dwarslaesie

Gevolgen van de letselschade

Wanneer u een letsel heeft opgelopen, kunt u last krijgen van verschillende klachten. Bij elke letsel komen andere klachten kijken. Hieronder staan een aantal veelvoorkomende letsels met de bijbehorende klachten. 

Klachten bij een hersenschudding

Bij een hersenschudding kunt u last hebben van klachten zoals misselijkheid, hoofdpijn, duizeligheid, vermoeidheid, verwardheid, concentratieproblemen. Daarnaast kunt u last hebben van licht en geluid en tijdelijk geheugenverlies ervaren. Bij een zware hersenschudding kunt u zelfs een lage bloeddruk krijgen, een snelle hartslag, transpiratie, gevoelloze lichaamsdelen, spraakstoornissen en dubbel ziendheid. De meeste klachten gaan na loop van tijd weg. Maar zo nu en dan komt het voor dat sommige klachten blijven. Dit gebeurt alleen wanneer er complicaties tijdens herstel optreden.

Whiplash

Bij een Whiplash komt het vaak voor dat het slachtoffer last heeft van hoofdpijn, nekpijn, rugpijn, schouderklachten, slapeloosheid, evenwichtsproblemen, vergeetachtigheid en concentratie problemen. Ook komt het voor dat mensen licht en geluid niet meer goed kunnen verdragen. In drukke omgevingen kan er moeilijk gefunctioneerd worden. Wanneer iemand een lichte whiplash heeft, herstelt het lichaam zich al voor 50% na één week. Bij een gemiddelde whiplash kan ruim drie kwart herstel na 45 dagen gerealiseerd worden. Bij een zware whiplash kan het herstel oplopen tot drie tot zes maanden. 

Dwarslaesie

Bij een dwarslaesie is het ruggenmerg beschadigd. Het ruggenmerg verbindt de hersenen met het lichaam. Wanneer deze verbindingen wordt verbroken of beschadigd, kunnen de hersenen het lichaam niet of niet meer goed besturen. Klachten bij een dwarslaesie kunnen zijn: lichamelijke verlamming vanaf de plaats van de beschadiging, voelt geen aanrakingen, pijn, warmte of kou meer, blaas- of darmproblemen, pijn aan spieren en gewrichten en zenuwen rondom de plek van de beschadiging. Bij een dwarslaesie liggen de klachten aan waar het ruggenmerg is beschadigd. Zo hebben mensen met een beschadiging op nekhoogte soms meer beperkingen dan mensen met een beschadiging lager in de rug. 

PTSS

Naast lichamelijk letsel, is de kans ook aanwezig dat men last krijgt van mentale schade. PTSS komt vaak voor na een verkeersongeval. Bij psychische aandoening kan men last krijgen van terugkerende, onvermijdelijke en pijnlijke herinneringen van het ongeval, nachtmerries, flashbacks, woede-uitbarstingen, concentratieproblemen, roekeloosheid, schrikachtigheid, sociale problemen, vermijdingsgedrag, slaapproblemen en aanhoudende negatieve gevoelens. Ook komt het vaak voor dat mensen met PTSS moeite hebben met positieve emoties. Denk bijvoorbeeld aan geluk, tevredenheid en liefde. Met de nodige psychologische hulp kan de PTSS verminderd worden. 

Spierletsel

Tijdens een aanrijding kunnen er spierletsels ontstaan zoals peesonthechtingen, spierknopen, zweepslag of spierontstekingen. Hierbij kunnen de volgende klachten ontstaan: plotseling optredende lokale pijn, kramp, rekken of aanspannen van de spier doet erg veel pijn of een gedeukte of abnormale gezwollen spier.

Hulp bij schade claimen

Heeft u last van een letsel na een verkeersongeval? Vul dan het contactformulier in voor een vrijblijvend letselschade advies. Met hulp van een letselschade expert krijgt u de vergoeding waar u recht op heeft. Dankzij de letselschade advocaat kunt u gerust revalideren. Wij regelen het financiële gedeelte. 

Wij hebben ruim 1500 slachtoffers naar tevredenheid bijgestaan

Het advocatenkantoor waar Aanrijding Gehad mee samenwerkt is Arcus Letselschade. Arcus Letselschade werkt landelijk, en behartigt de belangen van slachtoffers van aanrijdingen. Arcus staat voor deskundigheid en een transparante, voortvarende behandeling van de schade. Uit de Google reviews blijkt dat de werkwijze van de specialisten van Arcus Letselschade zeer goed gewaardeerd wordt:

UITSTEKEND
161 recensies op
Rachid Elaita
Rachid Elaita
27/12/2023
Ben heel tevreden met de samenwerking die ik heb mogen ervaren met dhr Watering. Vlotte communicatie en een prima resultaat
Patrick Van den haselkamp
Patrick Van den haselkamp
14/12/2023
Ik heb hele goede ervaringen beleefd,met mr.T.van der ven. Ze heeft ontzettend goed haar best gedaan voor mij.ondanks dat het mijn eigen schuld was (aanrijding). Heeft MR Tessa van der ven mij toch kunnen helpen via inzittende verzekering. Waardoor ik voor 90 procent ben hersteld. Ik zal arcus bij iedereen aanraden
Arek Serafin
Arek Serafin
14/12/2023
Bardzo pomocny Adwokat dostępny z polskim tłumaczem. Polecam :)
Joyce Leijen
Joyce Leijen
07/12/2023
Zeer tevreden. Ze hanteren echt een betrokken en persoonlijke benadering. Communicatie is echt prettig, duidelijk en conform afspraak.
Marjan Polman
Marjan Polman
01/12/2023
Na kontakt gezocht te hebben met Arcus Letsel schade werd ik empatisch en deskundig geholpen door Mevrouw Parinussa. Dat was een hele opluchting in een lastige situatie. Mevrouw Parinussa handelde de kwestie voor me af,waardoor ik me ontzorgd voelde ,en er een redelijke afronding kwam. Heel hartelijk bedankt !
El
El
01/12/2023
Op aanraden ben ik bij advocaat Mark Huigen terecht gekomen. Ik ben super tevreden met zijn professionele manier van werken en ik raad hem zelf ook aan. Meelevend en duidelijke, transparante communicatie. Ik werd voortdurend van alle ontwikkelingen op de hoogte gehouden en als ik met vragen zat dan was hij makkelijk bereikbaar. Dit gaf mij het gevoel dat ik werd vertegenwoordigd door iemand die zich volledig voor mij inzet. Het eindresultaat van mijn claim is daar het bewijs van. Heel erg bedankt voor alle hulp, motivatie en inzet meneer Huigen!
Wirin Jiawan
Wirin Jiawan
18/11/2023
Oeps, eindelijk is het gelukt dank zij advocaat Jorg van de Watering. Het was een complexe zaak, hij heeft het tot het laatste eind getrokken. Hij kent de kneepjes van het vak. Een zaak uit het jaar 2021 zelfs de tegenpartij was doorgereden en wilde niet meewerken. Dat hij zelf de zaak bij de Rechter heeft gebracht en dat wij de zaak hebben gewonnen. Ik werd voortdurend op de hoogte gehouden. Het is een aanrader om bij Jorg van de Watering aan te melden voor professionele hulp en begeleiding van schades. Kennis kunde en professionele begeleiding staan heel hoog in het vaandel bij Arcus Letselschade. Zeker een aanrader om bij hem te melden . Jorg nog bedankt voor alles!
Denise De Voos
Denise De Voos
15/11/2023
Super fijn geholpen door Arcus letselschade. Het is een fijn bedrijf die zeer vriendelijk en behulpzaam is. Ze nemen de tijd voor je verhaal, kijken samen naar de beste oplossing en handelen snel.
Sylvia Buitendijk
Sylvia Buitendijk
05/11/2023
Wij zijn zeer goed in onze zaak geholpen. Alles is uitgelegd in de taal die wij ook begrijpen. Ik voelde me begrepen, en ze werken hard voor je zaak.

Laat u bellen voor gratis advies

Vul het formulier in en wij bellen u op, u krijgt gratis advies van onze letselschade expert.

Telefoonnummer *
Bel mij terug
Loading...
Beoordeeld met: Op basis van 752 ervaringen
Gratis en vrijblijvend Snel en eenvoudig Ervaren letselschade advocaten Landelijke dekking

Laat u bellen voor gratis advies

Vul het formulier in en wij bellen u op, u krijgt gratis advies van onze letselschade expert.

Telefoonnummer *
Bel mij terug
Loading...
Beoordeeld met: Op basis van 752 ervaringen