(076) 700 27 75

Uw advocaat bij letselschade na een aanrijding Kosteloze hulp bij letselschade

Terug naar overzicht

Klachten na auto ongeluk

4 mei 2020
aanrijding

Wanneer u betrokken raakt in een verkeersongeval, kunt u hierdoor letselschade oplopen. Of u kleine of zeer ernstige letselschade oploopt: in beide gevallen zult u klachten krijgen. Zo zijn er diverse soorten letselschade met alle bijbehorende klachten. Ervaart u klachten na een verkeersongeval? Lees dan verder.

Soorten letselschade

Letselschade kunnen in verschillende vormen waargenomen worden. Hieronder vindt u een lijst met de meest voorkomende letselschade na een verkeersongeval.

 • Borstkasletsel
 • Rugletsel
 • Polsletsel
 • Inwendig letsel
 • Whiplash
 • Knieletsel
 • Aangezichtsletsel
 • Brandwonden
 • Hersenschudding 
 • Heupfractuur
 • PTSS
 • Gebitsletsel 
 • Zenuwletsel
 • Wervelletsel
 • Spierletsel
 • Botbreuken
 • Handletsel
 • Oogletsel
 • Crush-letsel
 • Dwarslaesie

Gevolgen van de letselschade

Wanneer u een letsel heeft opgelopen, kunt u last krijgen van verschillende klachten. Bij elke letsel komen andere klachten kijken. Hieronder staan een aantal veelvoorkomende letsels met de bijbehorende klachten. 

Klachten bij een hersenschudding

Bij een hersenschudding kunt u last hebben van klachten zoals misselijkheid, hoofdpijn, duizeligheid, vermoeidheid, verwardheid, concentratieproblemen. Daarnaast kunt u last hebben van licht en geluid en tijdelijk geheugenverlies ervaren. Bij een zware hersenschudding kunt u zelfs een lage bloeddruk krijgen, een snelle hartslag, transpiratie, gevoelloze lichaamsdelen, spraakstoornissen en dubbel ziendheid. De meeste klachten gaan na loop van tijd weg. Maar zo nu en dan komt het voor dat sommige klachten blijven. Dit gebeurt alleen wanneer er complicaties tijdens herstel optreden.

Whiplash

Bij een Whiplash komt het vaak voor dat het slachtoffer last heeft van hoofdpijn, nekpijn, rugpijn, schouderklachten, slapeloosheid, evenwichtsproblemen, vergeetachtigheid en concentratie problemen. Ook komt het voor dat mensen licht en geluid niet meer goed kunnen verdragen. In drukke omgevingen kan er moeilijk gefunctioneerd worden. Wanneer iemand een lichte whiplash heeft, herstelt het lichaam zich al voor 50% na één week. Bij een gemiddelde whiplash kan ruim drie kwart herstel na 45 dagen gerealiseerd worden. Bij een zware whiplash kan het herstel oplopen tot drie tot zes maanden. 

Dwarslaesie

Bij een dwarslaesie is het ruggenmerg beschadigd. Het ruggenmerg verbindt de hersenen met het lichaam. Wanneer deze verbindingen wordt verbroken of beschadigd, kunnen de hersenen het lichaam niet of niet meer goed besturen. Klachten bij een dwarslaesie kunnen zijn: lichamelijke verlamming vanaf de plaats van de beschadiging, voelt geen aanrakingen, pijn, warmte of kou meer, blaas- of darmproblemen, pijn aan spieren en gewrichten en zenuwen rondom de plek van de beschadiging. Bij een dwarslaesie liggen de klachten aan waar het ruggenmerg is beschadigd. Zo hebben mensen met een beschadiging op nekhoogte soms meer beperkingen dan mensen met een beschadiging lager in de rug. 

PTSS

Naast lichamelijk letsel, is de kans ook aanwezig dat men last krijgt van mentale schade. PTSS komt vaak voor na een verkeersongeval. Bij psychische aandoening kan men last krijgen van terugkerende, onvermijdelijke en pijnlijke herinneringen van het ongeval, nachtmerries, flashbacks, woede-uitbarstingen, concentratieproblemen, roekeloosheid, schrikachtigheid, sociale problemen, vermijdingsgedrag, slaapproblemen en aanhoudende negatieve gevoelens. Ook komt het vaak voor dat mensen met PTSS moeite hebben met positieve emoties. Denk bijvoorbeeld aan geluk, tevredenheid en liefde. Met de nodige psychologische hulp kan de PTSS verminderd worden. 

Spierletsel

Tijdens een aanrijding kunnen er spierletsels ontstaan zoals peesonthechtingen, spierknopen, zweepslag of spierontstekingen. Hierbij kunnen de volgende klachten ontstaan: plotseling optredende lokale pijn, kramp, rekken of aanspannen van de spier doet erg veel pijn of een gedeukte of abnormale gezwollen spier.

Hulp bij schade claimen

Heeft u last van een letsel na een verkeersongeval? Vul dan het contactformulier in voor een vrijblijvend letselschade advies. Met hulp van een letselschade expert krijgt u de vergoeding waar u recht op heeft. Dankzij de letselschade advocaat kunt u gerust revalideren. Wij regelen het financiële gedeelte. 

Wij hebben ruim 1500 slachtoffers naar tevredenheid bijgestaan

Het advocatenkantoor waar Aanrijding Gehad mee samenwerkt is Arcus Letselschade. Arcus Letselschade werkt landelijk, en behartigt de belangen van slachtoffers van aanrijdingen. Arcus staat voor deskundigheid en een transparante, voortvarende behandeling van de schade. Uit de Google reviews blijkt dat de werkwijze van de specialisten van Arcus Letselschade zeer goed gewaardeerd wordt:

UITSTEKEND
54 recensies op
simone kafoe
simone kafoe
29/12/2021
Geverifieerde
Na mijn ongeluk begin 2020 heeft de heer Van de Watering mijn belangen behartigd. Dit werd in duidelijke taal en met goede afspraken gedaan. Het gehele dossier ben ik over alle correspondentie op de hoogte gebracht en werd er naar mijn verhaal geluisterd. De heer Van de Watering is een kundige man. Hij is bekwaam, eerlijk en duidelijk in zijn communicatie. Ik ben hem dan ook erg dankbaar voor de fijne afhandeling van mijn dossier.
Lees verder
Wendy Hilkhuijsen
Wendy Hilkhuijsen
23/12/2021
Geverifieerde
Afgelopen jaar zijn wij slachtoffer geworden van een aanrijding. Hierbij is Arcus Letselschade ingezet. Zij hebben de zaak super professioneel behandeld, waarbij wij altijd goed geinformeerd zijn over de voortgang van de zaak. Bij vragen konden wij altijd contact opnemen. Aanrader!
Lees verder
Adwin Huijbrechts
Adwin Huijbrechts
02/12/2021
Geverifieerde
Zeer professioneel en met uitleg in duidelijke taal.
Lees verder
Piotr Chojnacki
Piotr Chojnacki
11/11/2021
Geverifieerde
Zeer goede letselschade kantoor. Erg professioneel en to the point mentaliteit. Houdt cliënt hoog in de vaandel. Respect hiervoor. Mvg Dhr. Chojnacki
Lees verder
Paul Simons
Paul Simons
10/11/2021
Geverifieerde
In 2019 slachtoffer geworden van een ongeval op het werk waarbij ik blijvende beperkingen heb opgelopen. Al snel kwam ik in contact met Arcus die mij vanaf het begin echt top begeleid hebben. Mijn schadezaak is nu netjes afgehandeld en ben erg blij met het resultaat. Dank voor uw hulp!
Lees verder
kawieta
kawieta
17/08/2021
Geverifieerde
Na een jaar ellende, niet compleet dossier en een depressie ben ik terecht gekomen bij Arcus letselschade. Er ging een wereld voor me open! Mijn mails werden beantwoord, ik werd van alles op de hoogte gehouden en al op al er werd naar mij geluisterd. J van de Watering heeft mij de afgelopen 2,5 jaar bijgestaan tegen het gevecht met NN. Hij heeft alles eruit gehaald wat eruit te halen viel. Een goed persoon met de hart op de juiste plek. Je bent een topper! Bedankt voor alles.
Lees verder
Rafal Kujawa
Rafal Kujawa
28/07/2021
Geverifieerde
Een heel goed advocatenkantoor. Woorden van waardering voor J. van de Watering. Mijn zaak was ingewikkeld en moeilijk. J. van de Watering heeft mij geholpen om mijn zaak positief af te ronden. Een zeer professionele advocaat. Zeer betrokken en effectief. Een woord van dank aan het hele team. Het advocatenkantoor en J. van de Watering aanbevelenswaardig. Nogmaals bedankt en ik raad het aan.
Lees verder
Emre Ekkurt
Emre Ekkurt
20/07/2021
Geverifieerde
Super tevreden kan niet anders zeggen. Beste letseladvocaten Nederland!!
Lees verder
Richard Meulendijk
Richard Meulendijk
15/07/2021
Geverifieerde
Mijn dossier liep eerst bij een ander kantoor. Arcus heeft de behandeling overgenomen. Vanaf dat moment ging het snel. Ik zag ook duidelijk verschil in kwaliteit. Mijn behandelaar heeft er voor mijn idee alles uitgehaald wat er in zat. Ik kon me in die periode daarom gelukkig ook beter richten op me herstel. Ik zal Arcus Letselschade zeker bij vrienden en familie aanraden. Super bedankt voor jullie hulp!!
Lees verder

Laat u bellen voor gratis advies

Vul het formulier in en wij bellen u op, u krijgt gratis advies van onze letselschade expert.

Telefoonnummer *
Bel mij terug
Loading...
Beoordeeld met: Op basis van 752 ervaringen
Gratis en vrijblijvend Snel en eenvoudig Ervaren letselschade advocaten Landelijke dekking
blank

Laat u bellen voor gratis advies

Vul het formulier in en wij bellen u op, u krijgt gratis advies van onze letselschade expert.

Telefoonnummer *
Bel mij terug
Loading...
Beoordeeld met: Op basis van 752 ervaringen