(076) 700 27 75

Uw advocaat bij letselschade na een aanrijding Kosteloze hulp bij letselschade

Terug naar overzicht

Klachten na auto ongeluk

4 mei 2020
aanrijding

Wanneer u betrokken raakt in een verkeersongeval, kunt u hierdoor letselschade oplopen. Of u kleine of zeer ernstige letselschade oploopt: in beide gevallen zult u klachten krijgen. Zo zijn er diverse soorten letselschade met alle bijbehorende klachten. Ervaart u klachten na een verkeersongeval? Lees dan verder.

Soorten letselschade

Letselschade kunnen in verschillende vormen waargenomen worden. Hieronder vindt u een lijst met de meest voorkomende letselschade na een verkeersongeval.

 • Borstkasletsel
 • Rugletsel
 • Polsletsel
 • Inwendig letsel
 • Whiplash
 • Knieletsel
 • Aangezichtsletsel
 • Brandwonden
 • Hersenschudding 
 • Heupfractuur
 • PTSS
 • Gebitsletsel 
 • Zenuwletsel
 • Wervelletsel
 • Spierletsel
 • Botbreuken
 • Handletsel
 • Oogletsel
 • Crush-letsel
 • Dwarslaesie

Gevolgen van de letselschade

Wanneer u een letsel heeft opgelopen, kunt u last krijgen van verschillende klachten. Bij elke letsel komen andere klachten kijken. Hieronder staan een aantal veelvoorkomende letsels met de bijbehorende klachten. 

Klachten bij een hersenschudding

Bij een hersenschudding kunt u last hebben van klachten zoals misselijkheid, hoofdpijn, duizeligheid, vermoeidheid, verwardheid, concentratieproblemen. Daarnaast kunt u last hebben van licht en geluid en tijdelijk geheugenverlies ervaren. Bij een zware hersenschudding kunt u zelfs een lage bloeddruk krijgen, een snelle hartslag, transpiratie, gevoelloze lichaamsdelen, spraakstoornissen en dubbel ziendheid. De meeste klachten gaan na loop van tijd weg. Maar zo nu en dan komt het voor dat sommige klachten blijven. Dit gebeurt alleen wanneer er complicaties tijdens herstel optreden.

Whiplash

Bij een Whiplash komt het vaak voor dat het slachtoffer last heeft van hoofdpijn, nekpijn, rugpijn, schouderklachten, slapeloosheid, evenwichtsproblemen, vergeetachtigheid en concentratie problemen. Ook komt het voor dat mensen licht en geluid niet meer goed kunnen verdragen. In drukke omgevingen kan er moeilijk gefunctioneerd worden. Wanneer iemand een lichte whiplash heeft, herstelt het lichaam zich al voor 50% na één week. Bij een gemiddelde whiplash kan ruim drie kwart herstel na 45 dagen gerealiseerd worden. Bij een zware whiplash kan het herstel oplopen tot drie tot zes maanden. 

Dwarslaesie

Bij een dwarslaesie is het ruggenmerg beschadigd. Het ruggenmerg verbindt de hersenen met het lichaam. Wanneer deze verbindingen wordt verbroken of beschadigd, kunnen de hersenen het lichaam niet of niet meer goed besturen. Klachten bij een dwarslaesie kunnen zijn: lichamelijke verlamming vanaf de plaats van de beschadiging, voelt geen aanrakingen, pijn, warmte of kou meer, blaas- of darmproblemen, pijn aan spieren en gewrichten en zenuwen rondom de plek van de beschadiging. Bij een dwarslaesie liggen de klachten aan waar het ruggenmerg is beschadigd. Zo hebben mensen met een beschadiging op nekhoogte soms meer beperkingen dan mensen met een beschadiging lager in de rug. 

PTSS

Naast lichamelijk letsel, is de kans ook aanwezig dat men last krijgt van mentale schade. PTSS komt vaak voor na een verkeersongeval. Bij psychische aandoening kan men last krijgen van terugkerende, onvermijdelijke en pijnlijke herinneringen van het ongeval, nachtmerries, flashbacks, woede-uitbarstingen, concentratieproblemen, roekeloosheid, schrikachtigheid, sociale problemen, vermijdingsgedrag, slaapproblemen en aanhoudende negatieve gevoelens. Ook komt het vaak voor dat mensen met PTSS moeite hebben met positieve emoties. Denk bijvoorbeeld aan geluk, tevredenheid en liefde. Met de nodige psychologische hulp kan de PTSS verminderd worden. 

Spierletsel

Tijdens een aanrijding kunnen er spierletsels ontstaan zoals peesonthechtingen, spierknopen, zweepslag of spierontstekingen. Hierbij kunnen de volgende klachten ontstaan: plotseling optredende lokale pijn, kramp, rekken of aanspannen van de spier doet erg veel pijn of een gedeukte of abnormale gezwollen spier.

Hulp bij schade claimen

Heeft u last van een letsel na een verkeersongeval? Vul dan het contactformulier in voor een vrijblijvend letselschade advies. Met hulp van een letselschade expert krijgt u de vergoeding waar u recht op heeft. Dankzij de letselschade advocaat kunt u gerust revalideren. Wij regelen het financiële gedeelte. 

Wij hebben ruim 1500 slachtoffers naar tevredenheid bijgestaan

Het advocatenkantoor waar Aanrijding Gehad mee samenwerkt is Arcus Letselschade. Arcus Letselschade werkt landelijk, en behartigt de belangen van slachtoffers van aanrijdingen. Arcus staat voor deskundigheid en een transparante, voortvarende behandeling van de schade. Uit de Google reviews blijkt dat de werkwijze van de specialisten van Arcus Letselschade zeer goed gewaardeerd wordt:

UITSTEKEND
107 recensies op
Nicole Patatje
Nicole Patatje
04/01/2023
Ontzettend goed geholpen en altijd goed op de hoogte gebracht...de inzet is geweldig en ik ben heel erg dankbaar voor alles wat voor mij bereikt is...zorgvuldig en aandachtig werk geleverd...heel erg bedankt voor al uw goede zorgen en aandachtig werk..
Edward Verschoor
Edward Verschoor
21/12/2022
Prima geregeld m.b.t. afhandeling lestelschade van mijn ouders en snelle afwikkeling
Elf H
Elf H
20/12/2022
Ik ben voldoende geïnformeerd en ze spraken begrijpelijke taal. Ik ben tevreden over mijn zaak.
najima charif
najima charif
07/12/2022
Bent u nog opzoek naar iemand die uw letselschadezaak moet behandelen, dan zou ik zeker Arvid Letselschade benaderen. De communicatie en resultaten zijn top!
Naomi Pijl
Naomi Pijl
21/11/2022
Ik ben enorm geholpen! Kon geen betere advocaat wensen.
N Boz
N Boz
21/11/2022
Ik heb een hele goede ervaring met Arcus letselschade. Mr. J. (Jorg) van de Watering Heeft me geholpen.
Rolf en Natasja
Rolf en Natasja
18/11/2022
Arcus letselschade heeft zich volledig ingezet voor onze zaak. Zij hebben ons bijgestaan met hun uitstekende kennis en het voortouw genomen bij het bewandelde pad. We zijn alle tijd volledig op de hoogte gehouden. Bedankt.
Rob
Rob
13/11/2022
Ik ben goed geholpen. Alle informatie die voor mij van toepassing was duidelijk gedeeld. Heb zelf eigenlijk niets hoeven doen,zij hebben alles geregeld. Ik beveel deze maatschappij aan om je bij te staan.
Cees Ippel
Cees Ippel
11/11/2022
Met respect, kennis en kunde hebben wij bij een letselschade een zeer positieve ervaring met Arcus Letsschade. Met de aandacht voor persoon en rechtsgang is er op een bijzonder invulling gegeven aan onze zaak.

Laat u bellen voor gratis advies

Vul het formulier in en wij bellen u op, u krijgt gratis advies van onze letselschade expert.

Telefoonnummer *
Bel mij terug
Loading...
Beoordeeld met: Op basis van 752 ervaringen
Gratis en vrijblijvend Snel en eenvoudig Ervaren letselschade advocaten Landelijke dekking

Laat u bellen voor gratis advies

Vul het formulier in en wij bellen u op, u krijgt gratis advies van onze letselschade expert.

Telefoonnummer *
Bel mij terug
Loading...
Beoordeeld met: Op basis van 752 ervaringen