(076) 700 27 75

Uw advocaat bij letselschade na een aanrijding Kosteloze hulp bij letselschade

Terug naar overzicht

Klachten na auto ongeluk

4 mei 2020
aanrijding

Wanneer u betrokken raakt in een verkeersongeval, kunt u hierdoor letselschade oplopen. Of u kleine of zeer ernstige letselschade oploopt: in beide gevallen zult u klachten krijgen. Zo zijn er diverse soorten letselschade met alle bijbehorende klachten. Ervaart u klachten na een verkeersongeval? Lees dan verder.

Soorten letselschade

Letselschade kunnen in verschillende vormen waargenomen worden. Hieronder vindt u een lijst met de meest voorkomende letselschade na een verkeersongeval.

 • Borstkasletsel
 • Rugletsel
 • Polsletsel
 • Inwendig letsel
 • Whiplash
 • Knieletsel
 • Aangezichtsletsel
 • Brandwonden
 • Hersenschudding 
 • Heupfractuur
 • PTSS
 • Gebitsletsel 
 • Zenuwletsel
 • Wervelletsel
 • Spierletsel
 • Botbreuken
 • Handletsel
 • Oogletsel
 • Crush-letsel
 • Dwarslaesie

Gevolgen van de letselschade

Wanneer u een letsel heeft opgelopen, kunt u last krijgen van verschillende klachten. Bij elke letsel komen andere klachten kijken. Hieronder staan een aantal veelvoorkomende letsels met de bijbehorende klachten. 

Klachten bij een hersenschudding

Bij een hersenschudding kunt u last hebben van klachten zoals misselijkheid, hoofdpijn, duizeligheid, vermoeidheid, verwardheid, concentratieproblemen. Daarnaast kunt u last hebben van licht en geluid en tijdelijk geheugenverlies ervaren. Bij een zware hersenschudding kunt u zelfs een lage bloeddruk krijgen, een snelle hartslag, transpiratie, gevoelloze lichaamsdelen, spraakstoornissen en dubbel ziendheid. De meeste klachten gaan na loop van tijd weg. Maar zo nu en dan komt het voor dat sommige klachten blijven. Dit gebeurt alleen wanneer er complicaties tijdens herstel optreden.

Whiplash

Bij een Whiplash komt het vaak voor dat het slachtoffer last heeft van hoofdpijn, nekpijn, rugpijn, schouderklachten, slapeloosheid, evenwichtsproblemen, vergeetachtigheid en concentratie problemen. Ook komt het voor dat mensen licht en geluid niet meer goed kunnen verdragen. In drukke omgevingen kan er moeilijk gefunctioneerd worden. Wanneer iemand een lichte whiplash heeft, herstelt het lichaam zich al voor 50% na één week. Bij een gemiddelde whiplash kan ruim drie kwart herstel na 45 dagen gerealiseerd worden. Bij een zware whiplash kan het herstel oplopen tot drie tot zes maanden. 

Dwarslaesie

Bij een dwarslaesie is het ruggenmerg beschadigd. Het ruggenmerg verbindt de hersenen met het lichaam. Wanneer deze verbindingen wordt verbroken of beschadigd, kunnen de hersenen het lichaam niet of niet meer goed besturen. Klachten bij een dwarslaesie kunnen zijn: lichamelijke verlamming vanaf de plaats van de beschadiging, voelt geen aanrakingen, pijn, warmte of kou meer, blaas- of darmproblemen, pijn aan spieren en gewrichten en zenuwen rondom de plek van de beschadiging. Bij een dwarslaesie liggen de klachten aan waar het ruggenmerg is beschadigd. Zo hebben mensen met een beschadiging op nekhoogte soms meer beperkingen dan mensen met een beschadiging lager in de rug. 

PTSS

Naast lichamelijk letsel, is de kans ook aanwezig dat men last krijgt van mentale schade. PTSS komt vaak voor na een verkeersongeval. Bij psychische aandoening kan men last krijgen van terugkerende, onvermijdelijke en pijnlijke herinneringen van het ongeval, nachtmerries, flashbacks, woede-uitbarstingen, concentratieproblemen, roekeloosheid, schrikachtigheid, sociale problemen, vermijdingsgedrag, slaapproblemen en aanhoudende negatieve gevoelens. Ook komt het vaak voor dat mensen met PTSS moeite hebben met positieve emoties. Denk bijvoorbeeld aan geluk, tevredenheid en liefde. Met de nodige psychologische hulp kan de PTSS verminderd worden. 

Spierletsel

Tijdens een aanrijding kunnen er spierletsels ontstaan zoals peesonthechtingen, spierknopen, zweepslag of spierontstekingen. Hierbij kunnen de volgende klachten ontstaan: plotseling optredende lokale pijn, kramp, rekken of aanspannen van de spier doet erg veel pijn of een gedeukte of abnormale gezwollen spier.

Hulp bij schade claimen

Heeft u last van een letsel na een verkeersongeval? Vul dan het contactformulier in voor een vrijblijvend letselschade advies. Met hulp van een letselschade expert krijgt u de vergoeding waar u recht op heeft. Dankzij de letselschade advocaat kunt u gerust revalideren. Wij regelen het financiële gedeelte. 

Wij hebben ruim 1500 slachtoffers naar tevredenheid bijgestaan

Het advocatenkantoor waar Aanrijding Gehad mee samenwerkt is Arcus Letselschade. Arcus Letselschade werkt landelijk, en behartigt de belangen van slachtoffers van aanrijdingen. Arcus staat voor deskundigheid en een transparante, voortvarende behandeling van de schade. Uit de Google reviews blijkt dat de werkwijze van de specialisten van Arcus Letselschade zeer goed gewaardeerd wordt:

UITSTEKEND
89 recensies op
Marieke Jansen
Marieke Jansen
28/06/2022
Geverifieerd
Deskundige en betrokken begeleiding.
Lees verder
Wini Palo
Wini Palo
22/06/2022
Geverifieerd
Na me ongeluk op 31 oktober een goede vriend van me gaaf me nummer van Arcus want een andere vriend van me was goed geholpen door arcus na auto ongelukt en doordat kwam ik in contact met Joanne Parinussa van letselschade en ik kan je één ding zeggen goed geholpen vanaf dag zii is echt een toppertje ik zal zwz vrienden en kennissen en familie arcus garanderen!!!!!!!
Lees verder
Jolanda Peltzer
Jolanda Peltzer
22/06/2022
Geverifieerd
Arcus Letselschade heeft mij bijgestaan met de vervelende gevolgen van een ongeval. Het was prettig dat Arcus zaken als letselschade geheel voor je oppakken en hier richting in geven. Goed contact, heldere communicatie, kortom het proces werd goed opgepakt en afgesloten. Wel werd mij in dit traject meer dan duidelijk dat wanneer een zaak ook menselijk letsel betreft, dit automatisch een langere termijn in beslag neemt om tot uiteindelijke afhandeling te kunnen komen, hetgeen ook iets zegt over de stroeve houding van de tegenpartij. Hopelijk gaat u het niet nodig hebben, maar mocht dit wel het geval zijn kan u erop rekenen dat Arcus Letselschade u prettig en kundig bij zal staan!
Lees verder
Judith Blom
Judith Blom
21/06/2022
Geverifieerd
Het was voor mij voor het eerst dat ik met een letselschade advocaat te maken had Ik werd zeer goed begeleid en geïnformeerd wat de te nemen stappen waren. Zeker Mr. J. van de Watering heeft mij zeer vakkundig geholpen. Ik raad Arcuatus Letselschade dan ook aan, aan een ieder die hiermee op welke manier dan ook mee te maken krijgt
Lees verder
dennis kemner
dennis kemner
17/06/2022
Geverifieerd
Ik heb zeer goede ervaring met Arcus Letselschade. Na mijn ongeluk en meerdere andere advocaten te hebben gehad ben ik bij Arcus letselschade terecht gekomen. Nadat ik jaren verwikkeld was in mijn zaak en geen uitweg meer zag ben ik uiteindelijk in contact gekomen met Dhr J. van de Wetering. Vanaf het moment dat ik mijn situatie had voorgelegd, werd alles in werking gezet. Na enkele jaren verder te zijn heb ik gerechtigheid mogen ontvangen door het goede werk van Dhr van de Watering. Ik zal dan ook iedereen aanraden met letselschade contact op te nemen met dhr van de Watering. ( Arcus Letselschade ) Ik ben zeer en zeer tevreden! Afz: Dennis.
Lees verder
Sabina
Sabina
24/05/2022
Geverifieerd
Ik heb zeer goede ervaring met Arcus Letselschade. Na mijn auto ongeluk heb ik mij aangemeld bij mijn voormalige rechtsbijstand verzekering. Deze wilde mij echter laten uitkopen voor een slordig bedrag. Nadat ik al jaren bij hen aangesloten was. Dit heb ik echter niet laten gebeuren. En ben vervolgens opzoek gegaan naar een andere advocaat. Uiteindelijk ben ik terecht gekomen bij Dhr J. van de Wetering. Vanaf het moment dat mijn situatie was voorgelegd. Is alles in werking gesteld. Ik ben verwezen naar een kliniek voor nek-en rugklachten. Mijn financiële situatie werd ook direct onder de loep genomen. Ik kan niet anders stellen dat Dhr J. van de Wetering uitstekend werk voor mij heeft verricht. Ik zal iedereen aanraden die een letselschade advocaat nodig heeft dit bedrijf te benaderen. Ik ben zeeeer tevreden! W.G. Shakison
Lees verder
Ronald Brugts
Ronald Brugts
19/05/2022
Geverifieerd
Jessica heeft de zaak goed behandeld en voor mij positief ten einde gebracht al was de tegenpartij lastig. Een echte aanrader.
Lees verder
giovanni de vries
giovanni de vries
18/05/2022
Geverifieerd
Zeer fijne ervaring gehad met dit advocaten kantoor. Pakte alles snel en deskundig op. Fijn contact en neemt de tijd voor jouw verhaal en doet er vervolgens alles aan om het goed af te ronden.
Lees verder
autorijschool maaswijk
autorijschool maaswijk
15/05/2022
Geverifieerd
Van dag 1 een goed gevoel gehad bij Arcus Letselschade. Was voor het eerst dat ik met letselschade te maken had. Dit bedrijf is gewoon heel professioneel bezig en probeert je z.s.m. je normale leven te laten oppakken. Met de juiste advies en de juiste behandelingen. De communicatie met de contact persoon en mensen op kantoor was zeer goed. Ik hoop niet dat ik Arcus in de toekomst nodig zal hebben, maar indien nodig zal ik iedereen adviseren om dit bedrijf in te schakelen bij letselschade.
Lees verder

Laat u bellen voor gratis advies

Vul het formulier in en wij bellen u op, u krijgt gratis advies van onze letselschade expert.

Telefoonnummer *
Bel mij terug
Loading...
Beoordeeld met: Op basis van 752 ervaringen
Gratis en vrijblijvend Snel en eenvoudig Ervaren letselschade advocaten Landelijke dekking
blank

Laat u bellen voor gratis advies

Vul het formulier in en wij bellen u op, u krijgt gratis advies van onze letselschade expert.

Telefoonnummer *
Bel mij terug
Loading...
Beoordeeld met: Op basis van 752 ervaringen