(076) 700 27 75

Uw advocaat bij letselschade na een aanrijding Kosteloze hulp bij letselschade

Terug naar overzicht

Een schadevergoeding claimen na aanrijding met een scooter

2 november 2017
scooter aanrijding

Heeft u letsel opgelopen na een botsing met een scooter? Dan kunnen de gevolgen zowel fysiek als emotioneel groot zijn. Voor zowel wanneer u als scooterrijder bent aangereden als dat u door een scooter bent aangereden. In het geval dat u niet verantwoordelijk bent voor de aanrijding heeft u recht op een schadevergoeding. Een letselschadeadvocaat kan u helpen om deze schadevergoeding te verhalen op de verzekering van de aansprakelijke partij. U kunt heel wat soorten letselschade oplopen als u als scooterrijder betrokken raakt in een aanrijding. Als scooter bestuurder bent u zeer kwetsbaar in het verkeer. Veel voorkomende letsel bij scooter ongevallen zijn:

De gevolgen wanneer u aangereden wordt door een scooter als voetganger zijnde kunnen de gevolgen veel groter zijn.

Kwetsbare verkeersdeelnemers

In Nederland rijden veel scooters. Vooral bij jongeren is het een populair vervoersmiddel. Dit is ook een risicogroep die door onervarenheid nog weleens betrokken raakt bij een aanrijding. Daar kunt u het slachtoffer van worden. Wellicht liep u keurig door een groen verkeerslicht maar reed de scooter bestuurder door rood.

Het kan ook andersom zijn. U liep of fietste door rood en de scooterrijder had voorrang door een groen verkeerslicht. Dan nog kunt u recht hebben op een schadevergoeding voor het geleden letsel. De wegenverkeerswet (WvW) beschrijft het verschil tussen kwetsbare verkeersdeelnemers en verkeersdeelnemers die juist minder kwetsbaar zijn. Hier is de aansprakelijkheid dan ook aan gekoppeld.

Fietsers en voetgangers zijn zo meer beschermd dan bijvoorbeeld bestuurders van auto’s en scooters, omdat die in het geval van een aanrijding beter beschermd zijn door hun voertuig. Dit betekent dat een motorvoertuig vrijwel altijd voor 50 procent aansprakelijk is, ook wanneer het veroorzaakte ongeluk niet hun schuld is.

Het artikel gaat verder onder onderstaande beoordeling:
9.3

Betrokken, professioneel en goed advies. Na het oplopen van een gebroken arm door een aanrijding met een scooter, ben ik uitstekend geholpen. Ook heb ik alle ziekenhuis kosten vergoed gekregen.

- Petra
Letselschade melden

Soorten letsel en de behandeling

Bent u aangereden door een scooter? Dan kunt u last hebben van diverse soorten letsel. Denk aan gebroken botten of rug- en nekletsel. Wellicht heeft u een hersenschudding opgelopen door de impact of is er ander inwendig letsel. De behandeling is afhankelijk van dit letsel en kan van invloed zijn op het herstel. Bij botbreuken moet u mogelijk geopereerd worden en vervolgens in het gips. Nek- en rugletsel kan langdurige klachten geven en veel revalidatie vereisen. Dit heeft weer invloed op uw dagelijks leven.

Gevolgen van letsel door aanrijding scooter

Een aanrijding met een scooter kan verstrekkende gevolgen hebben. Niet alleen fysiek maar ook emotioneel. Het herstel kan als gevolg hebben dat u tijdelijk niet kunt werken. Dit betekent verlies van inkomsten die u mogelijk hard nodig heeft. Maar ook simpele alledaagse taken worden opeens lastig of zelfs onmogelijk.

U kunt het huishouden niet doen en bent minder betrokken bij het gezin. Wanneer u snel herstelt, zijn dit tijdelijke factoren. Maar duurt het herstel lang, dan zijn de gevolgen ook van langdurige aard en dat kan een zware wissel trekken op u en uw omgeving. Revalidatie kan een lang proces zijn en het resultaat is niet altijd optimaal. Dit kan financiële gevolgen hebben.

Denk verder ook aan extra kosten tijdens het herstelproces. U moet vaker naar het ziekenhuis of heeft hulp in huis nodig om bepaalde taken op te vangen. Dan lopen de kosten snel op en kan een schadevergoeding financieel gezien pure noodzaak zijn.

Het artikel gaat verder onder de optie om u terug te laten bellen
voor gratis juridisch advies bij letselschade:

Laat u bellen voor gratis advies

Vul het formulier in en wij bellen u op, u krijgt gratis advies van onze letselschade expert.

Telefoonnummer *
Bel mij terug
Loading...

Schade claimen?

Letsel dat is veroorzaakt door een botsing met een scooter kan veel gevolgen hebben. Niet alleen fysiek, maar ook mentaal. Daardoor kunt u ook financiële schade lijden. Een letselschade expert kan u bijstaan wanneer u besluit een schadevergoeding te claimen. Dit begint met bemiddeling tot eventueel de gang naar de rechtbank. Zorg er altijd voor dat u uw letsel gedocumenteerd heeft, bijvoorbeeld met artsenverklaringen, omdat die kunnen helpen bewijzen dat u recht heeft op de schadeclaim.

De juridische kosten komen bij het toekennen van de schadevergoeding voor rekening van de aansprakelijke partij. Wanneer u als voetganger of fietser in het verkeer betrokken bent geraakt bij een botsing met een scooter, kunt u meestal al voor 50 procent aanspraak maken op een schadevergoeding voor alle letselschade. Dit omdat u de meer kwetsbare verkeersdeelnemer bent. Afhankelijk van de schuldvraag kan dit percentage oplopen.

Als de scooterbestuurder volledig schuld heeft aan de aanrijding, dan zal de aansprakelijkheid in veel gevallen 100 procent zijn. Maar ook wanneer u zelf deels schuldig bent aan het ongeluk, krijgt u meestal een schadevergoeding van meer dan 50 procent. Dit omdat van de scooterbestuurder wordt verwacht dat die extra alert is op kwetsbare verkeersdeelnemers. In veel gevallen wordt de letselschade dan tussen 60 en 90 procent vergoed.

Roep de hulp in van een letselschadespecialist

Een letselschadespecialist kent de procedures en staat u bij wanneer u besluit een schadeclaim in te dienen na een botsing met een scooter. Kijk direct op www.aanrijdinggehad.nl voor meer informatie over hoe u snel in contact komt met een juridisch expert!

Wij hebben ruim 1500 slachtoffers naar tevredenheid bijgestaan

Het advocatenkantoor waar Aanrijding Gehad mee samenwerkt is Arcus Letselschade. Arcus Letselschade werkt landelijk, en behartigt de belangen van slachtoffers van aanrijdingen. Arcus staat voor deskundigheid en een transparante, voortvarende behandeling van de schade. Uit de Google reviews blijkt dat de werkwijze van de specialisten van Arcus Letselschade zeer goed gewaardeerd wordt:

UITSTEKEND
89 recensies op
Marieke Jansen
Marieke Jansen
28/06/2022
Geverifieerd
Deskundige en betrokken begeleiding.
Lees verder
Wini Palo
Wini Palo
22/06/2022
Geverifieerd
Na me ongeluk op 31 oktober een goede vriend van me gaaf me nummer van Arcus want een andere vriend van me was goed geholpen door arcus na auto ongelukt en doordat kwam ik in contact met Joanne Parinussa van letselschade en ik kan je één ding zeggen goed geholpen vanaf dag zii is echt een toppertje ik zal zwz vrienden en kennissen en familie arcus garanderen!!!!!!!
Lees verder
Jolanda Peltzer
Jolanda Peltzer
22/06/2022
Geverifieerd
Arcus Letselschade heeft mij bijgestaan met de vervelende gevolgen van een ongeval. Het was prettig dat Arcus zaken als letselschade geheel voor je oppakken en hier richting in geven. Goed contact, heldere communicatie, kortom het proces werd goed opgepakt en afgesloten. Wel werd mij in dit traject meer dan duidelijk dat wanneer een zaak ook menselijk letsel betreft, dit automatisch een langere termijn in beslag neemt om tot uiteindelijke afhandeling te kunnen komen, hetgeen ook iets zegt over de stroeve houding van de tegenpartij. Hopelijk gaat u het niet nodig hebben, maar mocht dit wel het geval zijn kan u erop rekenen dat Arcus Letselschade u prettig en kundig bij zal staan!
Lees verder
Judith Blom
Judith Blom
21/06/2022
Geverifieerd
Het was voor mij voor het eerst dat ik met een letselschade advocaat te maken had Ik werd zeer goed begeleid en geïnformeerd wat de te nemen stappen waren. Zeker Mr. J. van de Watering heeft mij zeer vakkundig geholpen. Ik raad Arcuatus Letselschade dan ook aan, aan een ieder die hiermee op welke manier dan ook mee te maken krijgt
Lees verder
dennis kemner
dennis kemner
17/06/2022
Geverifieerd
Ik heb zeer goede ervaring met Arcus Letselschade. Na mijn ongeluk en meerdere andere advocaten te hebben gehad ben ik bij Arcus letselschade terecht gekomen. Nadat ik jaren verwikkeld was in mijn zaak en geen uitweg meer zag ben ik uiteindelijk in contact gekomen met Dhr J. van de Wetering. Vanaf het moment dat ik mijn situatie had voorgelegd, werd alles in werking gezet. Na enkele jaren verder te zijn heb ik gerechtigheid mogen ontvangen door het goede werk van Dhr van de Watering. Ik zal dan ook iedereen aanraden met letselschade contact op te nemen met dhr van de Watering. ( Arcus Letselschade ) Ik ben zeer en zeer tevreden! Afz: Dennis.
Lees verder
Sabina
Sabina
24/05/2022
Geverifieerd
Ik heb zeer goede ervaring met Arcus Letselschade. Na mijn auto ongeluk heb ik mij aangemeld bij mijn voormalige rechtsbijstand verzekering. Deze wilde mij echter laten uitkopen voor een slordig bedrag. Nadat ik al jaren bij hen aangesloten was. Dit heb ik echter niet laten gebeuren. En ben vervolgens opzoek gegaan naar een andere advocaat. Uiteindelijk ben ik terecht gekomen bij Dhr J. van de Wetering. Vanaf het moment dat mijn situatie was voorgelegd. Is alles in werking gesteld. Ik ben verwezen naar een kliniek voor nek-en rugklachten. Mijn financiële situatie werd ook direct onder de loep genomen. Ik kan niet anders stellen dat Dhr J. van de Wetering uitstekend werk voor mij heeft verricht. Ik zal iedereen aanraden die een letselschade advocaat nodig heeft dit bedrijf te benaderen. Ik ben zeeeer tevreden! W.G. Shakison
Lees verder
Ronald Brugts
Ronald Brugts
19/05/2022
Geverifieerd
Jessica heeft de zaak goed behandeld en voor mij positief ten einde gebracht al was de tegenpartij lastig. Een echte aanrader.
Lees verder
giovanni de vries
giovanni de vries
18/05/2022
Geverifieerd
Zeer fijne ervaring gehad met dit advocaten kantoor. Pakte alles snel en deskundig op. Fijn contact en neemt de tijd voor jouw verhaal en doet er vervolgens alles aan om het goed af te ronden.
Lees verder
autorijschool maaswijk
autorijschool maaswijk
15/05/2022
Geverifieerd
Van dag 1 een goed gevoel gehad bij Arcus Letselschade. Was voor het eerst dat ik met letselschade te maken had. Dit bedrijf is gewoon heel professioneel bezig en probeert je z.s.m. je normale leven te laten oppakken. Met de juiste advies en de juiste behandelingen. De communicatie met de contact persoon en mensen op kantoor was zeer goed. Ik hoop niet dat ik Arcus in de toekomst nodig zal hebben, maar indien nodig zal ik iedereen adviseren om dit bedrijf in te schakelen bij letselschade.
Lees verder

Laat u bellen voor gratis advies

Vul het formulier in en wij bellen u op, u krijgt gratis advies van onze letselschade expert.

Telefoonnummer *
Bel mij terug
Loading...
Beoordeeld met: Op basis van 752 ervaringen
Gratis en vrijblijvend Snel en eenvoudig Ervaren letselschade advocaten Landelijke dekking
blank

Laat u bellen voor gratis advies

Vul het formulier in en wij bellen u op, u krijgt gratis advies van onze letselschade expert.

Telefoonnummer *
Bel mij terug
Loading...
Beoordeeld met: Op basis van 752 ervaringen