(076) 700 27 75

Uw advocaat bij letselschade na een aanrijding Kosteloze hulp bij letselschade

Terug naar overzicht

Een schadevergoeding claimen na aanrijding met een scooter

2 november 2017
scooter aanrijding

Heeft u letsel opgelopen na een botsing met een scooter? Dan kunnen de gevolgen zowel fysiek als emotioneel groot zijn. Voor zowel wanneer u als scooterrijder bent aangereden als dat u door een scooter bent aangereden. In het geval dat u niet verantwoordelijk bent voor de aanrijding heeft u recht op een schadevergoeding. Een letselschadeadvocaat kan u helpen om deze schadevergoeding te verhalen op de verzekering van de aansprakelijke partij. U kunt heel wat soorten letselschade oplopen als u als scooterrijder betrokken raakt in een aanrijding. Als scooter bestuurder bent u zeer kwetsbaar in het verkeer. Veel voorkomende letsel bij scooter ongevallen zijn:

De gevolgen wanneer u aangereden wordt door een scooter als voetganger zijnde kunnen de gevolgen veel groter zijn.

Kwetsbare verkeersdeelnemers

In Nederland rijden veel scooters. Vooral bij jongeren is het een populair vervoersmiddel. Dit is ook een risicogroep die door onervarenheid nog weleens betrokken raakt bij een aanrijding. Daar kunt u het slachtoffer van worden. Wellicht liep u keurig door een groen verkeerslicht maar reed de scooter bestuurder door rood.

Het kan ook andersom zijn. U liep of fietste door rood en de scooterrijder had voorrang door een groen verkeerslicht. Dan nog kunt u recht hebben op een schadevergoeding voor het geleden letsel. De wegenverkeerswet (WvW) beschrijft het verschil tussen kwetsbare verkeersdeelnemers en verkeersdeelnemers die juist minder kwetsbaar zijn. Hier is de aansprakelijkheid dan ook aan gekoppeld.

Fietsers en voetgangers zijn zo meer beschermd dan bijvoorbeeld bestuurders van auto’s en scooters, omdat die in het geval van een aanrijding beter beschermd zijn door hun voertuig. Dit betekent dat een motorvoertuig vrijwel altijd voor 50 procent aansprakelijk is, ook wanneer het veroorzaakte ongeluk niet hun schuld is.

Het artikel gaat verder onder onderstaande beoordeling:
8

“Door de nieuwsberichten welke Aanrijdinggehad.nl heeft geplaatst kwam ik erachter dat ik recht had op een schadevergoeding. Ondanks dat het verkeersongeluk dateerde van 3 maanden daarvoor. De schadevergoeding die ik heb gekregen was een lichte deken op de wond”

- Mark
Letselschade melden

Soorten letsel en de behandeling

Bent u aangereden door een scooter? Dan kunt u last hebben van diverse soorten letsel. Denk aan gebroken botten of rug- en nekletsel. Wellicht heeft u een hersenschudding opgelopen door de impact of is er ander inwendig letsel. De behandeling is afhankelijk van dit letsel en kan van invloed zijn op het herstel. Bij botbreuken moet u mogelijk geopereerd worden en vervolgens in het gips. Nek- en rugletsel kan langdurige klachten geven en veel revalidatie vereisen. Dit heeft weer invloed op uw dagelijks leven.

Gevolgen van letsel door aanrijding scooter

Een aanrijding met een scooter kan verstrekkende gevolgen hebben. Niet alleen fysiek maar ook emotioneel. Het herstel kan als gevolg hebben dat u tijdelijk niet kunt werken. Dit betekent verlies van inkomsten die u mogelijk hard nodig heeft. Maar ook simpele alledaagse taken worden opeens lastig of zelfs onmogelijk.

U kunt het huishouden niet doen en bent minder betrokken bij het gezin. Wanneer u snel herstelt, zijn dit tijdelijke factoren. Maar duurt het herstel lang, dan zijn de gevolgen ook van langdurige aard en dat kan een zware wissel trekken op u en uw omgeving. Revalidatie kan een lang proces zijn en het resultaat is niet altijd optimaal. Dit kan financiële gevolgen hebben.

Denk verder ook aan extra kosten tijdens het herstelproces. U moet vaker naar het ziekenhuis of heeft hulp in huis nodig om bepaalde taken op te vangen. Dan lopen de kosten snel op en kan een schadevergoeding financieel gezien pure noodzaak zijn.

Het artikel gaat verder onder de optie om u terug te laten bellen
voor gratis juridisch advies bij letselschade:

Laat u bellen voor gratis advies

Vul het formulier in en wij bellen u op, u krijgt gratis advies van onze letselschade expert.

Telefoonnummer *
Bel mij terug
Loading...

Schade claimen?

Letsel dat is veroorzaakt door een botsing met een scooter kan veel gevolgen hebben. Niet alleen fysiek, maar ook mentaal. Daardoor kunt u ook financiële schade lijden. Een letselschade expert kan u bijstaan wanneer u besluit een schadevergoeding te claimen. Dit begint met bemiddeling tot eventueel de gang naar de rechtbank. Zorg er altijd voor dat u uw letsel gedocumenteerd heeft, bijvoorbeeld met artsenverklaringen, omdat die kunnen helpen bewijzen dat u recht heeft op de schadeclaim.

De juridische kosten komen bij het toekennen van de schadevergoeding voor rekening van de aansprakelijke partij. Wanneer u als voetganger of fietser in het verkeer betrokken bent geraakt bij een botsing met een scooter, kunt u meestal al voor 50 procent aanspraak maken op een schadevergoeding voor alle letselschade. Dit omdat u de meer kwetsbare verkeersdeelnemer bent. Afhankelijk van de schuldvraag kan dit percentage oplopen.

Als de scooterbestuurder volledig schuld heeft aan de aanrijding, dan zal de aansprakelijkheid in veel gevallen 100 procent zijn. Maar ook wanneer u zelf deels schuldig bent aan het ongeluk, krijgt u meestal een schadevergoeding van meer dan 50 procent. Dit omdat van de scooterbestuurder wordt verwacht dat die extra alert is op kwetsbare verkeersdeelnemers. In veel gevallen wordt de letselschade dan tussen 60 en 90 procent vergoed.

Roep de hulp in van een letselschadespecialist

Een letselschadespecialist kent de procedures en staat u bij wanneer u besluit een schadeclaim in te dienen na een botsing met een scooter. Kijk direct op www.aanrijdinggehad.nl voor meer informatie over hoe u snel in contact komt met een juridisch expert!

Wij hebben ruim 1500 slachtoffers naar tevredenheid bijgestaan

Het advocatenkantoor waar Aanrijding Gehad mee samenwerkt is Arcus Letselschade. Arcus Letselschade werkt landelijk, en behartigt de belangen van slachtoffers van aanrijdingen. Arcus staat voor deskundigheid en een transparante, voortvarende behandeling van de schade. Uit de Google reviews blijkt dat de werkwijze van de specialisten van Arcus Letselschade zeer goed gewaardeerd wordt:

UITSTEKEND
107 recensies op
Nicole Patatje
Nicole Patatje
04/01/2023
Geverifieerd
Ontzettend goed geholpen en altijd goed op de hoogte gebracht...de inzet is geweldig en ik ben heel erg dankbaar voor alles wat voor mij bereikt is...zorgvuldig en aandachtig werk geleverd...heel erg bedankt voor al uw goede zorgen en aandachtig werk..
Lees verder
Edward Verschoor
Edward Verschoor
21/12/2022
Geverifieerd
Prima geregeld m.b.t. afhandeling lestelschade van mijn ouders en snelle afwikkeling
Lees verder
Elf H
Elf H
20/12/2022
Geverifieerd
Ik ben voldoende geïnformeerd en ze spraken begrijpelijke taal. Ik ben tevreden over mijn zaak.
Lees verder
najima charif
najima charif
07/12/2022
Geverifieerd
Bent u nog opzoek naar iemand die uw letselschadezaak moet behandelen, dan zou ik zeker Arvid Letselschade benaderen. De communicatie en resultaten zijn top!
Lees verder
Naomi Pijl
Naomi Pijl
21/11/2022
Geverifieerd
Ik ben enorm geholpen! Kon geen betere advocaat wensen.
Lees verder
N Boz
N Boz
21/11/2022
Geverifieerd
Ik heb een hele goede ervaring met Arcus letselschade. Mr. J. (Jorg) van de Watering Heeft me geholpen.
Lees verder
Rolf en Natasja
Rolf en Natasja
18/11/2022
Geverifieerd
Arcus letselschade heeft zich volledig ingezet voor onze zaak. Zij hebben ons bijgestaan met hun uitstekende kennis en het voortouw genomen bij het bewandelde pad. We zijn alle tijd volledig op de hoogte gehouden. Bedankt.
Lees verder
Rob
Rob
13/11/2022
Geverifieerd
Ik ben goed geholpen. Alle informatie die voor mij van toepassing was duidelijk gedeeld. Heb zelf eigenlijk niets hoeven doen,zij hebben alles geregeld. Ik beveel deze maatschappij aan om je bij te staan.
Lees verder
Cees Ippel
Cees Ippel
11/11/2022
Geverifieerd
Met respect, kennis en kunde hebben wij bij een letselschade een zeer positieve ervaring met Arcus Letsschade. Met de aandacht voor persoon en rechtsgang is er op een bijzonder invulling gegeven aan onze zaak.
Lees verder

Laat u bellen voor gratis advies

Vul het formulier in en wij bellen u op, u krijgt gratis advies van onze letselschade expert.

Telefoonnummer *
Bel mij terug
Loading...
Beoordeeld met: Op basis van 752 ervaringen
Gratis en vrijblijvend Snel en eenvoudig Ervaren letselschade advocaten Landelijke dekking

Laat u bellen voor gratis advies

Vul het formulier in en wij bellen u op, u krijgt gratis advies van onze letselschade expert.

Telefoonnummer *
Bel mij terug
Loading...
Beoordeeld met: Op basis van 752 ervaringen