(076) 700 27 75

Uw advocaat bij letselschade na een aanrijding Kosteloze hulp bij letselschade

Terug naar overzicht

Een schadevergoeding claimen na aanrijding met een scooter

2 november 2017
scooter aanrijding

Heeft u letsel opgelopen na een botsing met een scooter? Dan kunnen de gevolgen zowel fysiek als emotioneel groot zijn. Voor zowel wanneer u als scooterrijder bent aangereden als dat u door een scooter bent aangereden. In het geval dat u niet verantwoordelijk bent voor de aanrijding heeft u recht op een schadevergoeding. Een letselschadeadvocaat kan u helpen om deze schadevergoeding te verhalen op de verzekering van de aansprakelijke partij. U kunt heel wat soorten letselschade oplopen als u als scooterrijder betrokken raakt in een aanrijding. Als scooter bestuurder bent u zeer kwetsbaar in het verkeer. Veel voorkomende letsel bij scooter ongevallen zijn:

De gevolgen wanneer u aangereden wordt door een scooter als voetganger zijnde kunnen de gevolgen veel groter zijn.

Kwetsbare verkeersdeelnemers

In Nederland rijden veel scooters. Vooral bij jongeren is het een populair vervoersmiddel. Dit is ook een risicogroep die door onervarenheid nog weleens betrokken raakt bij een aanrijding. Daar kunt u het slachtoffer van worden. Wellicht liep u keurig door een groen verkeerslicht maar reed de scooter bestuurder door rood.

Het kan ook andersom zijn. U liep of fietste door rood en de scooterrijder had voorrang door een groen verkeerslicht. Dan nog kunt u recht hebben op een schadevergoeding voor het geleden letsel. De wegenverkeerswet (WvW) beschrijft het verschil tussen kwetsbare verkeersdeelnemers en verkeersdeelnemers die juist minder kwetsbaar zijn. Hier is de aansprakelijkheid dan ook aan gekoppeld.

Fietsers en voetgangers zijn zo meer beschermd dan bijvoorbeeld bestuurders van auto’s en scooters, omdat die in het geval van een aanrijding beter beschermd zijn door hun voertuig. Dit betekent dat een motorvoertuig vrijwel altijd voor 50 procent aansprakelijk is, ook wanneer het veroorzaakte ongeluk niet hun schuld is.

Het artikel gaat verder onder onderstaande beoordeling:
9.3

Betrokken, professioneel en goed advies. Na het oplopen van een gebroken arm door een aanrijding met een scooter, ben ik uitstekend geholpen. Ook heb ik alle ziekenhuis kosten vergoed gekregen.

- Petra
Letselschade melden

Soorten letsel en de behandeling

Bent u aangereden door een scooter? Dan kunt u last hebben van diverse soorten letsel. Denk aan gebroken botten of rug- en nekletsel. Wellicht heeft u een hersenschudding opgelopen door de impact of is er ander inwendig letsel. De behandeling is afhankelijk van dit letsel en kan van invloed zijn op het herstel. Bij botbreuken moet u mogelijk geopereerd worden en vervolgens in het gips. Nek- en rugletsel kan langdurige klachten geven en veel revalidatie vereisen. Dit heeft weer invloed op uw dagelijks leven.

Gevolgen van letsel door aanrijding scooter

Een aanrijding met een scooter kan verstrekkende gevolgen hebben. Niet alleen fysiek maar ook emotioneel. Het herstel kan als gevolg hebben dat u tijdelijk niet kunt werken. Dit betekent verlies van inkomsten die u mogelijk hard nodig heeft. Maar ook simpele alledaagse taken worden opeens lastig of zelfs onmogelijk.

U kunt het huishouden niet doen en bent minder betrokken bij het gezin. Wanneer u snel herstelt, zijn dit tijdelijke factoren. Maar duurt het herstel lang, dan zijn de gevolgen ook van langdurige aard en dat kan een zware wissel trekken op u en uw omgeving. Revalidatie kan een lang proces zijn en het resultaat is niet altijd optimaal. Dit kan financiële gevolgen hebben.

Denk verder ook aan extra kosten tijdens het herstelproces. U moet vaker naar het ziekenhuis of heeft hulp in huis nodig om bepaalde taken op te vangen. Dan lopen de kosten snel op en kan een schadevergoeding financieel gezien pure noodzaak zijn.

Het artikel gaat verder onder de optie om u terug te laten bellen
voor gratis juridisch advies bij letselschade:

Laat u bellen voor gratis advies

Vul het formulier in en wij bellen u op, u krijgt gratis advies van onze letselschade expert.

Telefoonnummer *
Bel mij terug
Loading...

Schade claimen?

Letsel dat is veroorzaakt door een botsing met een scooter kan veel gevolgen hebben. Niet alleen fysiek, maar ook mentaal. Daardoor kunt u ook financiële schade lijden. Een letselschade expert kan u bijstaan wanneer u besluit een schadevergoeding te claimen. Dit begint met bemiddeling tot eventueel de gang naar de rechtbank. Zorg er altijd voor dat u uw letsel gedocumenteerd heeft, bijvoorbeeld met artsenverklaringen, omdat die kunnen helpen bewijzen dat u recht heeft op de schadeclaim.

De juridische kosten komen bij het toekennen van de schadevergoeding voor rekening van de aansprakelijke partij. Wanneer u als voetganger of fietser in het verkeer betrokken bent geraakt bij een botsing met een scooter, kunt u meestal al voor 50 procent aanspraak maken op een schadevergoeding voor alle letselschade. Dit omdat u de meer kwetsbare verkeersdeelnemer bent. Afhankelijk van de schuldvraag kan dit percentage oplopen.

Als de scooterbestuurder volledig schuld heeft aan de aanrijding, dan zal de aansprakelijkheid in veel gevallen 100 procent zijn. Maar ook wanneer u zelf deels schuldig bent aan het ongeluk, krijgt u meestal een schadevergoeding van meer dan 50 procent. Dit omdat van de scooterbestuurder wordt verwacht dat die extra alert is op kwetsbare verkeersdeelnemers. In veel gevallen wordt de letselschade dan tussen 60 en 90 procent vergoed.

Roep de hulp in van een letselschadespecialist

Een letselschadespecialist kent de procedures en staat u bij wanneer u besluit een schadeclaim in te dienen na een botsing met een scooter. Kijk direct op www.aanrijdinggehad.nl voor meer informatie over hoe u snel in contact komt met een juridisch expert!

Wij hebben ruim 1500 slachtoffers naar tevredenheid bijgestaan

Het advocatenkantoor waar Aanrijding Gehad mee samenwerkt is Arcus Letselschade. Arcus Letselschade werkt landelijk, en behartigt de belangen van slachtoffers van aanrijdingen. Arcus staat voor deskundigheid en een transparante, voortvarende behandeling van de schade. Uit de Google reviews blijkt dat de werkwijze van de specialisten van Arcus Letselschade zeer goed gewaardeerd wordt:

UITSTEKEND
161 recensies op
Rachid Elaita
Rachid Elaita
27/12/2023
Ben heel tevreden met de samenwerking die ik heb mogen ervaren met dhr Watering. Vlotte communicatie en een prima resultaat
Patrick Van den haselkamp
Patrick Van den haselkamp
14/12/2023
Ik heb hele goede ervaringen beleefd,met mr.T.van der ven. Ze heeft ontzettend goed haar best gedaan voor mij.ondanks dat het mijn eigen schuld was (aanrijding). Heeft MR Tessa van der ven mij toch kunnen helpen via inzittende verzekering. Waardoor ik voor 90 procent ben hersteld. Ik zal arcus bij iedereen aanraden
Arek Serafin
Arek Serafin
14/12/2023
Bardzo pomocny Adwokat dostępny z polskim tłumaczem. Polecam :)
Joyce Leijen
Joyce Leijen
07/12/2023
Zeer tevreden. Ze hanteren echt een betrokken en persoonlijke benadering. Communicatie is echt prettig, duidelijk en conform afspraak.
Marjan Polman
Marjan Polman
01/12/2023
Na kontakt gezocht te hebben met Arcus Letsel schade werd ik empatisch en deskundig geholpen door Mevrouw Parinussa. Dat was een hele opluchting in een lastige situatie. Mevrouw Parinussa handelde de kwestie voor me af,waardoor ik me ontzorgd voelde ,en er een redelijke afronding kwam. Heel hartelijk bedankt !
El
El
01/12/2023
Op aanraden ben ik bij advocaat Mark Huigen terecht gekomen. Ik ben super tevreden met zijn professionele manier van werken en ik raad hem zelf ook aan. Meelevend en duidelijke, transparante communicatie. Ik werd voortdurend van alle ontwikkelingen op de hoogte gehouden en als ik met vragen zat dan was hij makkelijk bereikbaar. Dit gaf mij het gevoel dat ik werd vertegenwoordigd door iemand die zich volledig voor mij inzet. Het eindresultaat van mijn claim is daar het bewijs van. Heel erg bedankt voor alle hulp, motivatie en inzet meneer Huigen!
Wirin Jiawan
Wirin Jiawan
18/11/2023
Oeps, eindelijk is het gelukt dank zij advocaat Jorg van de Watering. Het was een complexe zaak, hij heeft het tot het laatste eind getrokken. Hij kent de kneepjes van het vak. Een zaak uit het jaar 2021 zelfs de tegenpartij was doorgereden en wilde niet meewerken. Dat hij zelf de zaak bij de Rechter heeft gebracht en dat wij de zaak hebben gewonnen. Ik werd voortdurend op de hoogte gehouden. Het is een aanrader om bij Jorg van de Watering aan te melden voor professionele hulp en begeleiding van schades. Kennis kunde en professionele begeleiding staan heel hoog in het vaandel bij Arcus Letselschade. Zeker een aanrader om bij hem te melden . Jorg nog bedankt voor alles!
Denise De Voos
Denise De Voos
15/11/2023
Super fijn geholpen door Arcus letselschade. Het is een fijn bedrijf die zeer vriendelijk en behulpzaam is. Ze nemen de tijd voor je verhaal, kijken samen naar de beste oplossing en handelen snel.
Sylvia Buitendijk
Sylvia Buitendijk
05/11/2023
Wij zijn zeer goed in onze zaak geholpen. Alles is uitgelegd in de taal die wij ook begrijpen. Ik voelde me begrepen, en ze werken hard voor je zaak.

Laat u bellen voor gratis advies

Vul het formulier in en wij bellen u op, u krijgt gratis advies van onze letselschade expert.

Telefoonnummer *
Bel mij terug
Loading...
Beoordeeld met: Op basis van 752 ervaringen
Gratis en vrijblijvend Snel en eenvoudig Ervaren letselschade advocaten Landelijke dekking

Laat u bellen voor gratis advies

Vul het formulier in en wij bellen u op, u krijgt gratis advies van onze letselschade expert.

Telefoonnummer *
Bel mij terug
Loading...
Beoordeeld met: Op basis van 752 ervaringen