(076) 700 27 75

Uw advocaat bij letselschade na een aanrijding Kosteloze hulp bij letselschade

Terug naar overzicht

Letselschade opgelopen op vakantie?

3 november 2017
Auto sneeuw letselschade

Wanneer u op vakantie gaat verwacht u een heerlijke en ontspannende periode tegemoet te gaan. Of u nu gaat skiën of liever in een of andere Spaanse badplaats een leuk kleurtje opdoet, een aanrijding zit heel vaak in een klein hoekje. Op vakantie bent u vaak meer ontspannen en bent u mogelijk minder alert. Letselschade loopt u sneller op dan u denkt, maar wat doet u dan als u in het buitenland bent?

Aansprakelijkheidsrecht

In het buitenland gelden andere regels en wetten, maar over het algemeen vertoont het zogenaamd aansprakelijkheidsrecht in ieder land grote gelijkenissen. Dat aansprakelijkheidsrecht geeft aan dat wie schade aan een ander veroorzaakt, ook voor de gevolgen daarvan moet instaan. Heel vaak komt het neer op drie punten, waarbij deze de aansprakelijkheid van de andere partij insinueren:

  • U heeft letselschade opgelopen
  • Door de fout van een ander
  • Er is een duidelijk verband tussen de aanrijding en uw letsel

Komt uw situatie overeen met deze drie voorwaarden? Dan heeft u mogelrecht op een schadevergoeding.

Het artikel gaat verder onder onderstaande beoordeling:
9.5

Ik heb maanden niet mogen voetballen omdat ik een whiplash had. Dit kwam door een aan aanrijding van achteren toen ik stil stond bij een stoplicht. Het herstellen duurde lang maar gelukkig kreeg wel snel een schadevergoeding

- Furkan
Letselschade melden

Iemand aansprakelijk stellen is ingewikkeld

In het buitenland hebben de meeste mensen geen idee hoe alles juridisch in elkaar steekt, daar is namelijk ook veel kennis voor nodig. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat u ging jetskiën en daar een papier ondertekende dat u afstand doet van al uw aansprakelijkheidsvorderingen. Zo’n overeenkomst kan gewoon wettelijk zijn. Bovendien zijn er soms wel heel specifieke regels. In sommige landen is een landbouwer bijvoorbeeld aansprakelijk voor zijn vee, terwijl dat in een ander land als “spijtig ongeluk” wordt aanzien. Er zijn zelfs landen waar u gewoon het lokale bestuur aansprakelijk kan stellen, bijvoorbeeld omdat u letselschade opliep door een gebrek in het onderhoud van de weg.

Is het buitenlands recht altijd van toepassing?

Over het algemeen wel. Toch kan het ook zijn dat het Nederlands recht van toepassing is. Dat is bijvoorbeeld het geval indien u, als Nederlander, een andere Nederlander van de weg maait. In dat geval komt de internationale context te vervallen en kan de aansprakelijkheidsvordering gewoon naar Nederlands recht worden afgehandeld.

Europese aanrijding? Maakt het een stuk eenvoudiger

Indien de schade ontstond ten gevolge van een verkeersongeval in een Europees land, dan is de situatie toch een stuk eenvoudiger. Dankzij een Europese wet kan u immers een vordering tot schadevergoeding instellen bij een Nederlandse verzekeringsmaatschappij. De verdere afhandeling van de procedure vindt dan gewoon in Nederlands plaats, wat ook de nodige transparantie weet te waarborgen. Betrokken bij een ongeval? Ga zeker eens na of de betrokken verzekeringsmaatschappij een vertegenwoordigingskantoor heeft in Nederland. Dat kan u doen op de website van het Nederlands Bureau van de motorrijtuig verzekeraars.

Het artikel gaat verder onder de optie om u terug te laten bellen
voor gratis juridisch advies bij letselschade:

Laat u bellen voor gratis advies

Vul het formulier in en wij bellen u op, u krijgt gratis advies van onze letselschade expert.

Telefoonnummer *
Bel mij terug
Loading...

Wat kunt u zelf doen bij letselschade in het buitenland?

Het moment na het ongeval is een cruciaal moment als het aankomt op het vergaren van bewijsstukken en verdere informatie. Neem dan ook meteen foto’s met uw fototoestel of smartphone. Gaat het om een aanrijding? Fotografeer de wagen, de remsporen, de schade, het wegdek en de nummerborden. Bent in het hotel door de vloer gezakt? Neem dan foto’s van het gat, de vloerconstructie, de ondergrond en de omgeving.

Ga ook meteen op zoek naar getuigen. Mogelijks hebben omstaanders het hele gebeuren wel kunnen aanschouwen. Vraag naar hun identiteit- en contactgegevens. Doe dit zo snel mogelijk want omstaanders hebben zelden de neiging om ter plaatse te blijven of zichzelf als getuige aan te bieden. Bel hoe dan ook de politie, laat hen een rapport opmaken en vraag hen ook om meteen een verklaring van een gewillige getuige op te nemen.

Wat u als laatste niet mag vergeten is meteen naar een arts te gaan. Wij Nederlanders hebben soms de neiging om daarmee te wachten tot we weer in Nederland zijn. Dat kan bijvoorbeeld omdat we twijfelen aan de hygiëne of het kunnen van sommige buitenlandse artsen. Toch maakt u het zichzelf dan wel heel moeilijk: een week later is het voor de Nederlandse arts praktisch onmogelijk om het verband tussen de fout en de schade nog aan te tonen en zal u mogelijks geen recht meer hebben op een schadevergoeding.

Hulp bij het claimen van een schadevergoeding

Letselschade oplopen in het buitenland is nooit wenselijk, zeker niet indien u ook nog eens een schadevergoeding hoopt te krijgen. U kunt het beste de hulp inschakelen van een letselschadespecialist die u hierin kan bijstaan en voor u de schadeclaim kan afhandelen. Laat u volledig ontzorgen op juridisch gebied. Doe daarom beroep op een letselschade specialist. Wanneer u het contact formulier invult wordt u binnen de 48 uur door een professional geholpen om de vergoeding te claimen die u verdient.

Wij hebben ruim 1500 slachtoffers naar tevredenheid bijgestaan

Het advocatenkantoor waar Aanrijding Gehad mee samenwerkt is Arcus Letselschade. Arcus Letselschade werkt landelijk, en behartigt de belangen van slachtoffers van aanrijdingen. Arcus staat voor deskundigheid en een transparante, voortvarende behandeling van de schade. Uit de Google reviews blijkt dat de werkwijze van de specialisten van Arcus Letselschade zeer goed gewaardeerd wordt:

UITSTEKEND
89 recensies op
Marieke Jansen
Marieke Jansen
28/06/2022
Geverifieerd
Deskundige en betrokken begeleiding.
Lees verder
Wini Palo
Wini Palo
22/06/2022
Geverifieerd
Na me ongeluk op 31 oktober een goede vriend van me gaaf me nummer van Arcus want een andere vriend van me was goed geholpen door arcus na auto ongelukt en doordat kwam ik in contact met Joanne Parinussa van letselschade en ik kan je één ding zeggen goed geholpen vanaf dag zii is echt een toppertje ik zal zwz vrienden en kennissen en familie arcus garanderen!!!!!!!
Lees verder
Jolanda Peltzer
Jolanda Peltzer
22/06/2022
Geverifieerd
Arcus Letselschade heeft mij bijgestaan met de vervelende gevolgen van een ongeval. Het was prettig dat Arcus zaken als letselschade geheel voor je oppakken en hier richting in geven. Goed contact, heldere communicatie, kortom het proces werd goed opgepakt en afgesloten. Wel werd mij in dit traject meer dan duidelijk dat wanneer een zaak ook menselijk letsel betreft, dit automatisch een langere termijn in beslag neemt om tot uiteindelijke afhandeling te kunnen komen, hetgeen ook iets zegt over de stroeve houding van de tegenpartij. Hopelijk gaat u het niet nodig hebben, maar mocht dit wel het geval zijn kan u erop rekenen dat Arcus Letselschade u prettig en kundig bij zal staan!
Lees verder
Judith Blom
Judith Blom
21/06/2022
Geverifieerd
Het was voor mij voor het eerst dat ik met een letselschade advocaat te maken had Ik werd zeer goed begeleid en geïnformeerd wat de te nemen stappen waren. Zeker Mr. J. van de Watering heeft mij zeer vakkundig geholpen. Ik raad Arcuatus Letselschade dan ook aan, aan een ieder die hiermee op welke manier dan ook mee te maken krijgt
Lees verder
dennis kemner
dennis kemner
17/06/2022
Geverifieerd
Ik heb zeer goede ervaring met Arcus Letselschade. Na mijn ongeluk en meerdere andere advocaten te hebben gehad ben ik bij Arcus letselschade terecht gekomen. Nadat ik jaren verwikkeld was in mijn zaak en geen uitweg meer zag ben ik uiteindelijk in contact gekomen met Dhr J. van de Wetering. Vanaf het moment dat ik mijn situatie had voorgelegd, werd alles in werking gezet. Na enkele jaren verder te zijn heb ik gerechtigheid mogen ontvangen door het goede werk van Dhr van de Watering. Ik zal dan ook iedereen aanraden met letselschade contact op te nemen met dhr van de Watering. ( Arcus Letselschade ) Ik ben zeer en zeer tevreden! Afz: Dennis.
Lees verder
Sabina
Sabina
24/05/2022
Geverifieerd
Ik heb zeer goede ervaring met Arcus Letselschade. Na mijn auto ongeluk heb ik mij aangemeld bij mijn voormalige rechtsbijstand verzekering. Deze wilde mij echter laten uitkopen voor een slordig bedrag. Nadat ik al jaren bij hen aangesloten was. Dit heb ik echter niet laten gebeuren. En ben vervolgens opzoek gegaan naar een andere advocaat. Uiteindelijk ben ik terecht gekomen bij Dhr J. van de Wetering. Vanaf het moment dat mijn situatie was voorgelegd. Is alles in werking gesteld. Ik ben verwezen naar een kliniek voor nek-en rugklachten. Mijn financiële situatie werd ook direct onder de loep genomen. Ik kan niet anders stellen dat Dhr J. van de Wetering uitstekend werk voor mij heeft verricht. Ik zal iedereen aanraden die een letselschade advocaat nodig heeft dit bedrijf te benaderen. Ik ben zeeeer tevreden! W.G. Shakison
Lees verder
Ronald Brugts
Ronald Brugts
19/05/2022
Geverifieerd
Jessica heeft de zaak goed behandeld en voor mij positief ten einde gebracht al was de tegenpartij lastig. Een echte aanrader.
Lees verder
giovanni de vries
giovanni de vries
18/05/2022
Geverifieerd
Zeer fijne ervaring gehad met dit advocaten kantoor. Pakte alles snel en deskundig op. Fijn contact en neemt de tijd voor jouw verhaal en doet er vervolgens alles aan om het goed af te ronden.
Lees verder
autorijschool maaswijk
autorijschool maaswijk
15/05/2022
Geverifieerd
Van dag 1 een goed gevoel gehad bij Arcus Letselschade. Was voor het eerst dat ik met letselschade te maken had. Dit bedrijf is gewoon heel professioneel bezig en probeert je z.s.m. je normale leven te laten oppakken. Met de juiste advies en de juiste behandelingen. De communicatie met de contact persoon en mensen op kantoor was zeer goed. Ik hoop niet dat ik Arcus in de toekomst nodig zal hebben, maar indien nodig zal ik iedereen adviseren om dit bedrijf in te schakelen bij letselschade.
Lees verder

Laat u bellen voor gratis advies

Vul het formulier in en wij bellen u op, u krijgt gratis advies van onze letselschade expert.

Telefoonnummer *
Bel mij terug
Loading...
Beoordeeld met: Op basis van 752 ervaringen
Gratis en vrijblijvend Snel en eenvoudig Ervaren letselschade advocaten Landelijke dekking
blank

Laat u bellen voor gratis advies

Vul het formulier in en wij bellen u op, u krijgt gratis advies van onze letselschade expert.

Telefoonnummer *
Bel mij terug
Loading...
Beoordeeld met: Op basis van 752 ervaringen