(076) 700 27 75

Uw advocaat bij letselschade na een aanrijding Kosteloze hulp bij letselschade

Terug naar overzicht

Letselschade opgelopen op vakantie?

3 november 2017
Auto sneeuw letselschade

Wanneer u op vakantie gaat verwacht u een heerlijke en ontspannende periode tegemoet te gaan. Of u nu gaat skiën of liever in een of andere Spaanse badplaats een leuk kleurtje opdoet, een aanrijding zit heel vaak in een klein hoekje. Op vakantie bent u vaak meer ontspannen en bent u mogelijk minder alert. Letselschade loopt u sneller op dan u denkt, maar wat doet u dan als u in het buitenland bent?

Aansprakelijkheidsrecht

In het buitenland gelden andere regels en wetten, maar over het algemeen vertoont het zogenaamd aansprakelijkheidsrecht in ieder land grote gelijkenissen. Dat aansprakelijkheidsrecht geeft aan dat wie schade aan een ander veroorzaakt, ook voor de gevolgen daarvan moet instaan. Heel vaak komt het neer op drie punten, waarbij deze de aansprakelijkheid van de andere partij insinueren:

  • U heeft letselschade opgelopen
  • Door de fout van een ander
  • Er is een duidelijk verband tussen de aanrijding en uw letsel

Komt uw situatie overeen met deze drie voorwaarden? Dan heeft u mogelrecht op een schadevergoeding.

Het artikel gaat verder onder onderstaande beoordeling:
10

Ik ben heel tevreden over de hulp van de specialist! Ik kan het iedereen aanraden die letsel heeft opgelopen. Er komt op juridisch gebied zoveel op je af, dat verwacht je gewoon niet. De advocaat heeft alle zorgen bij mij weggenomen.

- Carmen
Letselschade melden

Iemand aansprakelijk stellen is ingewikkeld

In het buitenland hebben de meeste mensen geen idee hoe alles juridisch in elkaar steekt, daar is namelijk ook veel kennis voor nodig. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat u ging jetskiën en daar een papier ondertekende dat u afstand doet van al uw aansprakelijkheidsvorderingen. Zo’n overeenkomst kan gewoon wettelijk zijn. Bovendien zijn er soms wel heel specifieke regels. In sommige landen is een landbouwer bijvoorbeeld aansprakelijk voor zijn vee, terwijl dat in een ander land als “spijtig ongeluk” wordt aanzien. Er zijn zelfs landen waar u gewoon het lokale bestuur aansprakelijk kan stellen, bijvoorbeeld omdat u letselschade opliep door een gebrek in het onderhoud van de weg.

Is het buitenlands recht altijd van toepassing?

Over het algemeen wel. Toch kan het ook zijn dat het Nederlands recht van toepassing is. Dat is bijvoorbeeld het geval indien u, als Nederlander, een andere Nederlander van de weg maait. In dat geval komt de internationale context te vervallen en kan de aansprakelijkheidsvordering gewoon naar Nederlands recht worden afgehandeld.

Europese aanrijding? Maakt het een stuk eenvoudiger

Indien de schade ontstond ten gevolge van een verkeersongeval in een Europees land, dan is de situatie toch een stuk eenvoudiger. Dankzij een Europese wet kan u immers een vordering tot schadevergoeding instellen bij een Nederlandse verzekeringsmaatschappij. De verdere afhandeling van de procedure vindt dan gewoon in Nederlands plaats, wat ook de nodige transparantie weet te waarborgen. Betrokken bij een ongeval? Ga zeker eens na of de betrokken verzekeringsmaatschappij een vertegenwoordigingskantoor heeft in Nederland. Dat kan u doen op de website van het Nederlands Bureau van de motorrijtuig verzekeraars.

Het artikel gaat verder onder de optie om u terug te laten bellen
voor gratis juridisch advies bij letselschade:

Laat u bellen voor gratis advies

Vul het formulier in en wij bellen u op, u krijgt gratis advies van onze letselschade expert.

Telefoonnummer *
Bel mij terug
Loading...

Wat kunt u zelf doen bij letselschade in het buitenland?

Het moment na het ongeval is een cruciaal moment als het aankomt op het vergaren van bewijsstukken en verdere informatie. Neem dan ook meteen foto’s met uw fototoestel of smartphone. Gaat het om een aanrijding? Fotografeer de wagen, de remsporen, de schade, het wegdek en de nummerborden. Bent in het hotel door de vloer gezakt? Neem dan foto’s van het gat, de vloerconstructie, de ondergrond en de omgeving.

Ga ook meteen op zoek naar getuigen. Mogelijks hebben omstaanders het hele gebeuren wel kunnen aanschouwen. Vraag naar hun identiteit- en contactgegevens. Doe dit zo snel mogelijk want omstaanders hebben zelden de neiging om ter plaatse te blijven of zichzelf als getuige aan te bieden. Bel hoe dan ook de politie, laat hen een rapport opmaken en vraag hen ook om meteen een verklaring van een gewillige getuige op te nemen.

Wat u als laatste niet mag vergeten is meteen naar een arts te gaan. Wij Nederlanders hebben soms de neiging om daarmee te wachten tot we weer in Nederland zijn. Dat kan bijvoorbeeld omdat we twijfelen aan de hygiëne of het kunnen van sommige buitenlandse artsen. Toch maakt u het zichzelf dan wel heel moeilijk: een week later is het voor de Nederlandse arts praktisch onmogelijk om het verband tussen de fout en de schade nog aan te tonen en zal u mogelijks geen recht meer hebben op een schadevergoeding.

Hulp bij het claimen van een schadevergoeding

Letselschade oplopen in het buitenland is nooit wenselijk, zeker niet indien u ook nog eens een schadevergoeding hoopt te krijgen. U kunt het beste de hulp inschakelen van een letselschadespecialist die u hierin kan bijstaan en voor u de schadeclaim kan afhandelen. Laat u volledig ontzorgen op juridisch gebied. Doe daarom beroep op een letselschade specialist. Wanneer u het contact formulier invult wordt u binnen de 48 uur door een professional geholpen om de vergoeding te claimen die u verdient.

Wij hebben ruim 1500 slachtoffers naar tevredenheid bijgestaan

Het advocatenkantoor waar Aanrijding Gehad mee samenwerkt is Arcus Letselschade. Arcus Letselschade werkt landelijk, en behartigt de belangen van slachtoffers van aanrijdingen. Arcus staat voor deskundigheid en een transparante, voortvarende behandeling van de schade. Uit de Google reviews blijkt dat de werkwijze van de specialisten van Arcus Letselschade zeer goed gewaardeerd wordt:

UITSTEKEND
161 recensies op
Rachid Elaita
Rachid Elaita
27/12/2023
Ben heel tevreden met de samenwerking die ik heb mogen ervaren met dhr Watering. Vlotte communicatie en een prima resultaat
Patrick Van den haselkamp
Patrick Van den haselkamp
14/12/2023
Ik heb hele goede ervaringen beleefd,met mr.T.van der ven. Ze heeft ontzettend goed haar best gedaan voor mij.ondanks dat het mijn eigen schuld was (aanrijding). Heeft MR Tessa van der ven mij toch kunnen helpen via inzittende verzekering. Waardoor ik voor 90 procent ben hersteld. Ik zal arcus bij iedereen aanraden
Arek Serafin
Arek Serafin
14/12/2023
Bardzo pomocny Adwokat dostępny z polskim tłumaczem. Polecam :)
Joyce Leijen
Joyce Leijen
07/12/2023
Zeer tevreden. Ze hanteren echt een betrokken en persoonlijke benadering. Communicatie is echt prettig, duidelijk en conform afspraak.
Marjan Polman
Marjan Polman
01/12/2023
Na kontakt gezocht te hebben met Arcus Letsel schade werd ik empatisch en deskundig geholpen door Mevrouw Parinussa. Dat was een hele opluchting in een lastige situatie. Mevrouw Parinussa handelde de kwestie voor me af,waardoor ik me ontzorgd voelde ,en er een redelijke afronding kwam. Heel hartelijk bedankt !
El
El
01/12/2023
Op aanraden ben ik bij advocaat Mark Huigen terecht gekomen. Ik ben super tevreden met zijn professionele manier van werken en ik raad hem zelf ook aan. Meelevend en duidelijke, transparante communicatie. Ik werd voortdurend van alle ontwikkelingen op de hoogte gehouden en als ik met vragen zat dan was hij makkelijk bereikbaar. Dit gaf mij het gevoel dat ik werd vertegenwoordigd door iemand die zich volledig voor mij inzet. Het eindresultaat van mijn claim is daar het bewijs van. Heel erg bedankt voor alle hulp, motivatie en inzet meneer Huigen!
Wirin Jiawan
Wirin Jiawan
18/11/2023
Oeps, eindelijk is het gelukt dank zij advocaat Jorg van de Watering. Het was een complexe zaak, hij heeft het tot het laatste eind getrokken. Hij kent de kneepjes van het vak. Een zaak uit het jaar 2021 zelfs de tegenpartij was doorgereden en wilde niet meewerken. Dat hij zelf de zaak bij de Rechter heeft gebracht en dat wij de zaak hebben gewonnen. Ik werd voortdurend op de hoogte gehouden. Het is een aanrader om bij Jorg van de Watering aan te melden voor professionele hulp en begeleiding van schades. Kennis kunde en professionele begeleiding staan heel hoog in het vaandel bij Arcus Letselschade. Zeker een aanrader om bij hem te melden . Jorg nog bedankt voor alles!
Denise De Voos
Denise De Voos
15/11/2023
Super fijn geholpen door Arcus letselschade. Het is een fijn bedrijf die zeer vriendelijk en behulpzaam is. Ze nemen de tijd voor je verhaal, kijken samen naar de beste oplossing en handelen snel.
Sylvia Buitendijk
Sylvia Buitendijk
05/11/2023
Wij zijn zeer goed in onze zaak geholpen. Alles is uitgelegd in de taal die wij ook begrijpen. Ik voelde me begrepen, en ze werken hard voor je zaak.

Laat u bellen voor gratis advies

Vul het formulier in en wij bellen u op, u krijgt gratis advies van onze letselschade expert.

Telefoonnummer *
Bel mij terug
Loading...
Beoordeeld met: Op basis van 752 ervaringen
Gratis en vrijblijvend Snel en eenvoudig Ervaren letselschade advocaten Landelijke dekking

Laat u bellen voor gratis advies

Vul het formulier in en wij bellen u op, u krijgt gratis advies van onze letselschade expert.

Telefoonnummer *
Bel mij terug
Loading...
Beoordeeld met: Op basis van 752 ervaringen