(076) 700 27 75

Uw advocaat bij letselschade na een aanrijding Kosteloze hulp bij letselschade

Terug naar overzicht

Letselschade opgelopen op vakantie?

3 november 2017
Auto sneeuw letselschade

Wanneer u op vakantie gaat verwacht u een heerlijke en ontspannende periode tegemoet te gaan. Of u nu gaat skiën of liever in een of andere Spaanse badplaats een leuk kleurtje opdoet, een aanrijding zit heel vaak in een klein hoekje. Op vakantie bent u vaak meer ontspannen en bent u mogelijk minder alert. Letselschade loopt u sneller op dan u denkt, maar wat doet u dan als u in het buitenland bent?

Aansprakelijkheidsrecht

In het buitenland gelden andere regels en wetten, maar over het algemeen vertoont het zogenaamd aansprakelijkheidsrecht in ieder land grote gelijkenissen. Dat aansprakelijkheidsrecht geeft aan dat wie schade aan een ander veroorzaakt, ook voor de gevolgen daarvan moet instaan. Heel vaak komt het neer op drie punten, waarbij deze de aansprakelijkheid van de andere partij insinueren:

  • U heeft letselschade opgelopen
  • Door de fout van een ander
  • Er is een duidelijk verband tussen de aanrijding en uw letsel

Komt uw situatie overeen met deze drie voorwaarden? Dan heeft u mogelrecht op een schadevergoeding.

Het artikel gaat verder onder onderstaande beoordeling:
8.7

Aangereden worden was heftig. Ik heb hiervoor bij een psycholoog gelopen voordat ik weer op de fiets durfde te stappen. Door Aanrijdinggehad kwam ik in contact met een letselschadeadvocaat die mij hielp een schadevergoeding te claimen en met succes!

- Remco
Letselschade melden

Iemand aansprakelijk stellen is ingewikkeld

In het buitenland hebben de meeste mensen geen idee hoe alles juridisch in elkaar steekt, daar is namelijk ook veel kennis voor nodig. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat u ging jetskiën en daar een papier ondertekende dat u afstand doet van al uw aansprakelijkheidsvorderingen. Zo’n overeenkomst kan gewoon wettelijk zijn. Bovendien zijn er soms wel heel specifieke regels. In sommige landen is een landbouwer bijvoorbeeld aansprakelijk voor zijn vee, terwijl dat in een ander land als “spijtig ongeluk” wordt aanzien. Er zijn zelfs landen waar u gewoon het lokale bestuur aansprakelijk kan stellen, bijvoorbeeld omdat u letselschade opliep door een gebrek in het onderhoud van de weg.

Is het buitenlands recht altijd van toepassing?

Over het algemeen wel. Toch kan het ook zijn dat het Nederlands recht van toepassing is. Dat is bijvoorbeeld het geval indien u, als Nederlander, een andere Nederlander van de weg maait. In dat geval komt de internationale context te vervallen en kan de aansprakelijkheidsvordering gewoon naar Nederlands recht worden afgehandeld.

Europese aanrijding? Maakt het een stuk eenvoudiger

Indien de schade ontstond ten gevolge van een verkeersongeval in een Europees land, dan is de situatie toch een stuk eenvoudiger. Dankzij een Europese wet kan u immers een vordering tot schadevergoeding instellen bij een Nederlandse verzekeringsmaatschappij. De verdere afhandeling van de procedure vindt dan gewoon in Nederlands plaats, wat ook de nodige transparantie weet te waarborgen. Betrokken bij een ongeval? Ga zeker eens na of de betrokken verzekeringsmaatschappij een vertegenwoordigingskantoor heeft in Nederland. Dat kan u doen op de website van het Nederlands Bureau van de motorrijtuig verzekeraars.

Het artikel gaat verder onder de optie om u terug te laten bellen
voor gratis juridisch advies bij letselschade:

Laat u bellen voor gratis advies

Vul het formulier in en wij bellen u op, u krijgt gratis advies van onze letselschade expert.

Telefoonnummer *
Bel mij terug
Loading...

Wat kunt u zelf doen bij letselschade in het buitenland?

Het moment na het ongeval is een cruciaal moment als het aankomt op het vergaren van bewijsstukken en verdere informatie. Neem dan ook meteen foto’s met uw fototoestel of smartphone. Gaat het om een aanrijding? Fotografeer de wagen, de remsporen, de schade, het wegdek en de nummerborden. Bent in het hotel door de vloer gezakt? Neem dan foto’s van het gat, de vloerconstructie, de ondergrond en de omgeving.

Ga ook meteen op zoek naar getuigen. Mogelijks hebben omstaanders het hele gebeuren wel kunnen aanschouwen. Vraag naar hun identiteit- en contactgegevens. Doe dit zo snel mogelijk want omstaanders hebben zelden de neiging om ter plaatse te blijven of zichzelf als getuige aan te bieden. Bel hoe dan ook de politie, laat hen een rapport opmaken en vraag hen ook om meteen een verklaring van een gewillige getuige op te nemen.

Wat u als laatste niet mag vergeten is meteen naar een arts te gaan. Wij Nederlanders hebben soms de neiging om daarmee te wachten tot we weer in Nederland zijn. Dat kan bijvoorbeeld omdat we twijfelen aan de hygiëne of het kunnen van sommige buitenlandse artsen. Toch maakt u het zichzelf dan wel heel moeilijk: een week later is het voor de Nederlandse arts praktisch onmogelijk om het verband tussen de fout en de schade nog aan te tonen en zal u mogelijks geen recht meer hebben op een schadevergoeding.

Hulp bij het claimen van een schadevergoeding

Letselschade oplopen in het buitenland is nooit wenselijk, zeker niet indien u ook nog eens een schadevergoeding hoopt te krijgen. U kunt het beste de hulp inschakelen van een letselschadespecialist die u hierin kan bijstaan en voor u de schadeclaim kan afhandelen. Laat u volledig ontzorgen op juridisch gebied. Doe daarom beroep op een letselschade specialist. Wanneer u het contact formulier invult wordt u binnen de 48 uur door een professional geholpen om de vergoeding te claimen die u verdient.

Wij hebben ruim 1500 slachtoffers naar tevredenheid bijgestaan

Het advocatenkantoor waar Aanrijding Gehad mee samenwerkt is Arcus Letselschade. Arcus Letselschade werkt landelijk, en behartigt de belangen van slachtoffers van aanrijdingen. Arcus staat voor deskundigheid en een transparante, voortvarende behandeling van de schade. Uit de Google reviews blijkt dat de werkwijze van de specialisten van Arcus Letselschade zeer goed gewaardeerd wordt:

UITSTEKEND
107 recensies op
Nicole Patatje
Nicole Patatje
04/01/2023
Ontzettend goed geholpen en altijd goed op de hoogte gebracht...de inzet is geweldig en ik ben heel erg dankbaar voor alles wat voor mij bereikt is...zorgvuldig en aandachtig werk geleverd...heel erg bedankt voor al uw goede zorgen en aandachtig werk..
Edward Verschoor
Edward Verschoor
21/12/2022
Prima geregeld m.b.t. afhandeling lestelschade van mijn ouders en snelle afwikkeling
Elf H
Elf H
20/12/2022
Ik ben voldoende geïnformeerd en ze spraken begrijpelijke taal. Ik ben tevreden over mijn zaak.
najima charif
najima charif
07/12/2022
Bent u nog opzoek naar iemand die uw letselschadezaak moet behandelen, dan zou ik zeker Arvid Letselschade benaderen. De communicatie en resultaten zijn top!
Naomi Pijl
Naomi Pijl
21/11/2022
Ik ben enorm geholpen! Kon geen betere advocaat wensen.
N Boz
N Boz
21/11/2022
Ik heb een hele goede ervaring met Arcus letselschade. Mr. J. (Jorg) van de Watering Heeft me geholpen.
Rolf en Natasja
Rolf en Natasja
18/11/2022
Arcus letselschade heeft zich volledig ingezet voor onze zaak. Zij hebben ons bijgestaan met hun uitstekende kennis en het voortouw genomen bij het bewandelde pad. We zijn alle tijd volledig op de hoogte gehouden. Bedankt.
Rob
Rob
13/11/2022
Ik ben goed geholpen. Alle informatie die voor mij van toepassing was duidelijk gedeeld. Heb zelf eigenlijk niets hoeven doen,zij hebben alles geregeld. Ik beveel deze maatschappij aan om je bij te staan.
Cees Ippel
Cees Ippel
11/11/2022
Met respect, kennis en kunde hebben wij bij een letselschade een zeer positieve ervaring met Arcus Letsschade. Met de aandacht voor persoon en rechtsgang is er op een bijzonder invulling gegeven aan onze zaak.
Michel De Bruijn
Michel De Bruijn
11/11/2022
Na 2 auto ongevallen, in 1 week tijd, letsel opgelopen. 1 mijn schuld, bij andere aanrijding, niet mijn schuld. Direct Arcus Letselschade gebeld, omdat wij bij mijn eerdere werkgever (Meeus Assurantiën) onze verzekerden altijd doorverwezen, naar Arcus! Ik was dus al bekend, met de zéér goede service, van Arcus. Óók onze verzekerden, waren altijd vol lof, over Arcus Letselschade!! Net als véle anderen, heb ik de behandeling van mijn zaak, als prettig en kundig ervaren. Zeer klantgericht en ook zéér professioneel/vakkundig! Ze nemen ook de tijd voor je. 👍👍 Ik ben zó blij, dat ik mijn zaak NIET heb aangemeld, bij mijn rechtsbijstandverzekering DAS, maar direct bij Arcus!!! (dat is gewoon mogelijk, ook al heb je een rechtsbijstandverzekering!) Bij je rechtsbijstandverzekering ben je slechts een 'nummertje', ze zijn niet te bereiken telefonisch én leven niet echt met je mee. Die willen het liefst het dossier zo snel mogelijk sluiten. Dus je bent dan véél beter af, met Arcus. De kosten van Arcus, worden door de aansprakelijke verzekeraar, ook gewoon vergoed. Dus het kostte mij niets. Dus ik zou Arcus Letselschade, aan iedereen aanbevelen! Óók vanuit mijn jarenlange beroep, als Schadebehandelaar voor verschillende verzekeraars/tussenpersonen, kan ik Arcus zeker aanbevelen! Zulke goede letselschadebureaus zijn er maar weinig.... 👍👍

Laat u bellen voor gratis advies

Vul het formulier in en wij bellen u op, u krijgt gratis advies van onze letselschade expert.

Telefoonnummer *
Bel mij terug
Loading...
Beoordeeld met: Op basis van 752 ervaringen
Gratis en vrijblijvend Snel en eenvoudig Ervaren letselschade advocaten Landelijke dekking

Laat u bellen voor gratis advies

Vul het formulier in en wij bellen u op, u krijgt gratis advies van onze letselschade expert.

Telefoonnummer *
Bel mij terug
Loading...
Beoordeeld met: Op basis van 752 ervaringen