Na een ongeluk staat je hoofd niet naar administratieve rompslomp op juridisch gebied. Emotioneel niet maar het ontbreekt u geheel logisch ook aan kennis en expertise.
In geval van een aanrijding/verkeersongeval heeft u veelal recht op een schadevergoeding.
Onze aangesloten specialistische letselschade advocaten weten exact of en hoe snel u in aanmerking komt voor een schadevergoeding
Het melden van een aanrijding is geheel gratis en vrijblijvend. Kunnen wij u niet verder helpen, hoeft u niks te betalen.
Het advocatenkantoor waar Aanrijding Gehad mee samenwerkt is Arcus Letselschade. Arcus Letselschade werkt landelijk, en behartigt de belangen van slachtoffers van aanrijdingen. Arcus staat voor deskundigheid en een transparante, voortvarende behandeling van de schade. Uit de Google reviews blijkt dat de werkwijze van de specialisten van Arcus Letselschade zeer goed gewaardeerd wordt:
Indien bij een ongeval of een aanrijding de tegenpartij aansprakelijk is, heeft u recht op een schadevergoeding. U, als slachtoffer van een ongeval of aanrijding, mag namelijk geen financiële schade ondervinden. De tegenpartij moet, indien aansprakelijk, alle kosten die het gevolg zijn van uw letsel vergoeden. Als u door een aanrijding letsel heeft opgelopen (lichamelijk of psychisch) en daar nadeel van ondervindt, dient dit financieel gecompenseerd te worden. Het is daarom belangrijk om te kunnen aantonen welke kosten u allemaal maakt. Dit moet nauwkeurig worden bijgehouden. Dit kunnen kosten zijn als o.a. ziekenhuisopnames, extra huishoudelijk hulp, verlies van verdienvermogen, studievertraging en/of extra reiskosten. Ook kosten aan bijvoorbeeld de fysiotherapeut, materiele kosten en kosten voor rechtshulp van een letselschade advocaat die u moet inhuren vallen hieronder. Indien de aansprakelijkheid van de tegenpartij niet wordt erkend heeft u geen recht op een vergoeding. Ook indien u te veel beslag legt op de tijd van uw belangenbehartiger wordt er in veel gevallen geen schadevergoeding uitgekeerd. Het is daarom belangrijk dat u vooraf duidelijk afspraken maakt over de kosten, zeker als de aansprakelijkheid van de tegenpartij nog niet is erkend. Ook hierin zullen wij u uitgebreid adviseren.
Letselschade vergoeding | Als de tegenpartij aansprakelijk is voor uw letselschade heeft u recht op zowel een materiele schadevergoeding als een immateriële schadevergoeding. Welk bedrag u als vergoeding ontvangt is in veel gevallen niet vast te stellen voordat er een zogenaamde medische eindtoestand bekend is. De letselschadevergoedingen zijn in te delen in zes categorieën. Elke categorie is gekoppeld aan een vergoeding. De exacte hoogte van het bedrag is afhankelijk van diverse factoren. Hieronder vindt u een overzicht.
De vergoeding voor emotionele schade die is ontstaan door het ongeval noemen we smartengeld. Denk hierbij aan verdriet, pijn, teleurstelling, frustratie, schaamte en depressiviteit. Dit is een financiële compensatie voor alle pijn, verdriet en leed wat u is overkomen. U kunt hierbij denken aan o.a. angstgevoelens die zijn ontstaan naar aanleiding van het ongeval, het verdriet van zichtbare littekens of de pijn van een operatie of revalidatie. Allerlei zaken waardoor het levensplezier minder is geworden vallen onder smartengeld. Hierin kunnen wij u uitgebreid adviseren.
In zaken waarbij u de schade niet kunt verhalen bij de verzekeraar van de tegenpartij kan het zijn dat u met het Waarborgfonds te maken krijgt. Het Waarborgfonds is een fonds voor slachtoffers van een aanrijding die niet terecht kunnen bij de verzekeraar van de tegenpartij. Dit is bijvoorbeeld het geval als als de veroorzaker van de aanrijding niet verzekerd is of na de aanrijding is doorgereden. U moet in zo’n geval binnen 14 dagen aangifte doen bij de politie. Indien er een getuige was, doet u er goed aan een getuigenverklaring vast te leggen. Met het verhalen van letselschade (vergoeding) kunnen in sommige gevallen hoge kosten gemoeid zijn. Met name bij gevallen waar de uitkomst in eerste instantie onzeker is door bijvoorbeeld gebrek aan bewijs of informatie. U betaalt bij ons alleen voor juridische bijstand als het tot een vergoeding komt. Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? U kunt bij ons terecht voor een vrijblijvend (telefonisch) gesprek.
Bij het claimen van een schadevergoeding is het essentieel dat u de tegenpartij snel aansprakelijk stelt. Zo voorkomt u dat de zaak verjaard. Ook het opvragen van eventueel bewijsmateriaal zal later moeilijker worden. Nadat de tegenpartij aansprakelijk is gesteld wordt alle schade geïnventariseerd. Als de verhaalactie niet slaagt, blijft u als letselschade slachtoffer met de kosten zitten. Met een no cure no pay loopt u bij Aanrijdinggehad.nl geen risico. U als slachtoffer hoeft alleen te betalen als de belangbehartiger, in dit geval Aanrijdinggehad.nl, succes heeft in uw zaak.
Onze schade-expert neemt binnen 48 uur vrijblijvend telefonisch contact met u op. Wij werken op basis van no cure, no pay. Kunnen wij u niet verder helpen, hoeft u niks te betalen.
Een vrouw van 25 is na een avond stappen in Rotterdam om 04:00 uur van haar fiets gevallen omdat de clubeigenaar een vuilniszak op het fietspad had neergelegd. Deze zou om 06:00 uur worden opgehaald door de vuilniswagen. De vrouw in kwestie heeft door de val veel schade aan haar gebit opgelopen. Na een bezoek aan de tandarts bleek dat er drie tanden beschadigd waren. De rechter kent in deze zaak ook immateriële schade toe in de letselschadevergoeding. De vrouw heeft namelijk naast pijn ook veel verdriet gehad omdat haar gebit is beschadigd. Gelet op de geleden pijn en het verdriet kent de rechter een immateriële schadevergoeding toe van € 2.900. Ook de kosten van haar fiets en haar gebit worden vergoed.
Aanrijdinggehad.nl staat garant voor een optimale afhandeling van uw schade. Als u contact met ons opneemt, dit kan middels het contactformulier, terugbelformulier of door ons te bellen, kunnen wij u adviseren. Een letselschadejurist neemt vervolgens binnen 48 uur contact met u op. De zaak wordt in eerste instantie in grote lijnen besproken. Bij een vervolgafspraak worden alle details besproken, waarna wij de tegenpartij aansprakelijk (deels/volledig) gaan stellen. Vooruitlopend op erkenning maken wij zorgvuldig een schadeberekening om hiermee een schadeclaim in te dienen. Aan de hand van deze berekening krijgt u inzicht in uw geleden schade. Hiervoor moet echter wel een medisch dossier of bonnen van alle materiele schade worden opgevraagd. Indien de schadevergoeding is overgemaakt op uw rekeningnummer wordt de zaak afgewikkeld. Bij Aanrijdinggehad.nl kunt u terecht voor een letselschade expert met de juiste advies. Indien u betrokken bent geraakt bij een aanrijding, letselschade heeft opgelopen en ook deels schuldig bent, heeft u in sommige gevallen ook recht op een schadevergoeding. De aansprakelijkheid wordt in dit geval verdeeld met de tegenpartij. Dus stel dat u bijvoorbeeld voor 40% aansprakelijk bent, betekent dit dat u 40% van de totale schade zelf moet betalen. De overige 60% krijgt u vergoed omdat u maar deels schuldig was.