(076) 700 27 75

Uw advocaat bij letselschade na een aanrijding Kosteloze hulp bij letselschade

Terug naar overzicht

Rugletsel door een aanrijding

19 december 2017
man met rugpijn

Slachtoffer worden van een verkeersongeval: het kan u zomaar overkomen. Het is goed mogelijk, dat u letsel aan uw rug oploopt, juist omdat deze een groot gedeelte van de klap opvangt. Deze letsel kan zowel langdurige als ernstige gevolgen hebben, is het gevaar aanwezig dat deze letselschade gepaard gaat met de nodige kosten.

Na een ongeval is het van belang om zo snel mogelijk uzelf medisch te laten onderzoeken door uw huisarts. Onderzoek en behandeling aan uw letsel brengen de nodige kosten met zich mee. Het zijn kosten die snel flink kunnen oplopen. Wanneer uzelf niet verantwoordelijk bent voor het ongeval waardoor u rugletsel heeft opgelopen, dan heeft u recht op een schadevergoeding! U wilt natuurlijk niet opdraaien voor alle kosten.

De soorten rugklachten

Rugklachten kunnen op twee manieren tot uiting komen:

  1. U ondervindt direct zeer veel rugpijn en stijfheid van de rug, maar dit gaat na enkele dagen over.
  2. Het ook het geval zijn, dat de rugklachten juist niet direct voelbaar zijn, maar pas op een later moment problemen kunnen veroorzaken en dat u hiervan wel de rest van uw leven de gevolgen van ondervindt.

De klachten aan de rug kunnen een oorzaak zijn van een lichte nek whiplash. In een erger geval, kan ook een dwarslaesie ontstaan door een gebroken ruggenwervel of andere botbreuken in de rug. Al met al kunnen de gevolgen ernstig zijn.

Wat te doen?

Wanneer u slachtoffer bent van een verkeersongeval en pijn heeft aan uw rug, kunt u het beste niet te veel bewegen. Juist door beweging kunnen gebroken rugwervels voor altijd beschadigd raken door verkeerde bewegingen. Hulpverleners helpen daarbij en weten precies wat gedaan moet worden om de rug te stabiliseren.

Het artikel gaat verder onder onderstaande beoordeling:
9.3

Betrokken, professioneel en goed advies. Na het oplopen van een gebroken arm door een aanrijding met een scooter, ben ik uitstekend geholpen. Ook heb ik alle ziekenhuis kosten vergoed gekregen.

- Petra
Letselschade melden

De gevolgen van rugklachten

Klachten aan de rug zijn zeer vervelend, juist omdat deze klachten langdurig aan kunnen houden of onverwachts terug kunnen komen. Gevolgen van rugletsel zijn het medisch herstel en de kosten die hierbij komen kijken. Denk aan bezoeken aan de fysiotherapeut, behandeling in het ziekenhuis, revalidatie of manuele therapie.

Denk hierbij aan het niet meer op vakantie kunnen gaan, uitstellen van studie, huishoudelijke hulp die u moet inschakelen en het niet volledig uit kunnen voeren van uw werk. Dit zijn allemaal gevolgen waar kosten aan verbonden zijn. Dit zijn kosten die u niet zou hebben gehad, als u geen slachtoffer zou zijn geworden van een verkeersongeval.

De schadevergoeding claimen

De kosten die u lijdt als slachtoffer van het verkeersongeval, door het oplopen van rugletsel, kunt u claimen bij de verzekering van de aansprakelijke partij. Medische kosten die u kunt claimen, zijn onder andere:

  • Eigen risico van de zorgverzekering;
  • Aanvullende behandelingen die niet worden vergoed;
  • Behandelingen door een gespecialiseerde kliniek;
  • Eigen bijdrage van medicijnen van de apotheek.

Maar ook zijn er allerlei andere kosten, die niet gerelateerd zijn aan de medische kosten maar die wel gemaakt moeten worden. Claim bij rugletsel na een verkeersongeval daarom een maximale schadevergoeding.

Het artikel gaat verder onder de optie om u terug te laten bellen
voor gratis juridisch advies bij letselschade:

Laat u bellen voor gratis advies

Vul het formulier in en wij bellen u op, u krijgt gratis advies van onze letselschade expert.

Telefoonnummer *
Bel mij terug
Loading...

Ook smartengeld kan worden geclaimd

Bij rugletsel, zeker wanneer er sprake is van ernstige rugpijn als gevolg van bijvoorbeeld een aanrijding, kan smartengeld onderdeel zijn van uw schadevergoeding. Smartengeld is een vergoeding voor al de emotionele letselschade dat u heeft opgelopen door het ongeval. De hoogte van het smartengeld is hierbij afhankelijk van de hoeveelheid psychische pijn dat u heeft geleden door het verkeersongeval.

Neem contact op met een letselschadespecialist

Na een dergelijk verkeersongeval is het laatste waar u zin in hebt het aanvragen van een claim. Juist nu heeft u last van de gevolgen van het verkeersongeval en wilt u natuurlijk zo snel mogelijk een schadevergoeding. Voor het aanvragen van een claim is echter wel wat kennis benodigd. Daar willen wij u graag bij helpen. Wij van Aanrijdinggehad.nl zorgen wij ervoor dat u binnen 48 uur in contact komt met een letselschadespecialist. Hierbij wordt u kosteloos geholpen en zorgen wij er graag voor dat u de schadevergoeding krijgt waar u recht op heeft!

Wij hebben ruim 1500 slachtoffers naar tevredenheid bijgestaan

Het advocatenkantoor waar Aanrijding Gehad mee samenwerkt is Arcus Letselschade. Arcus Letselschade werkt landelijk, en behartigt de belangen van slachtoffers van aanrijdingen. Arcus staat voor deskundigheid en een transparante, voortvarende behandeling van de schade. Uit de Google reviews blijkt dat de werkwijze van de specialisten van Arcus Letselschade zeer goed gewaardeerd wordt:

UITSTEKEND
161 recensies op
Rachid Elaita
Rachid Elaita
27/12/2023
Ben heel tevreden met de samenwerking die ik heb mogen ervaren met dhr Watering. Vlotte communicatie en een prima resultaat
Patrick Van den haselkamp
Patrick Van den haselkamp
14/12/2023
Ik heb hele goede ervaringen beleefd,met mr.T.van der ven. Ze heeft ontzettend goed haar best gedaan voor mij.ondanks dat het mijn eigen schuld was (aanrijding). Heeft MR Tessa van der ven mij toch kunnen helpen via inzittende verzekering. Waardoor ik voor 90 procent ben hersteld. Ik zal arcus bij iedereen aanraden
Arek Serafin
Arek Serafin
14/12/2023
Bardzo pomocny Adwokat dostępny z polskim tłumaczem. Polecam :)
Joyce Leijen
Joyce Leijen
07/12/2023
Zeer tevreden. Ze hanteren echt een betrokken en persoonlijke benadering. Communicatie is echt prettig, duidelijk en conform afspraak.
Marjan Polman
Marjan Polman
01/12/2023
Na kontakt gezocht te hebben met Arcus Letsel schade werd ik empatisch en deskundig geholpen door Mevrouw Parinussa. Dat was een hele opluchting in een lastige situatie. Mevrouw Parinussa handelde de kwestie voor me af,waardoor ik me ontzorgd voelde ,en er een redelijke afronding kwam. Heel hartelijk bedankt !
El
El
01/12/2023
Op aanraden ben ik bij advocaat Mark Huigen terecht gekomen. Ik ben super tevreden met zijn professionele manier van werken en ik raad hem zelf ook aan. Meelevend en duidelijke, transparante communicatie. Ik werd voortdurend van alle ontwikkelingen op de hoogte gehouden en als ik met vragen zat dan was hij makkelijk bereikbaar. Dit gaf mij het gevoel dat ik werd vertegenwoordigd door iemand die zich volledig voor mij inzet. Het eindresultaat van mijn claim is daar het bewijs van. Heel erg bedankt voor alle hulp, motivatie en inzet meneer Huigen!
Wirin Jiawan
Wirin Jiawan
18/11/2023
Oeps, eindelijk is het gelukt dank zij advocaat Jorg van de Watering. Het was een complexe zaak, hij heeft het tot het laatste eind getrokken. Hij kent de kneepjes van het vak. Een zaak uit het jaar 2021 zelfs de tegenpartij was doorgereden en wilde niet meewerken. Dat hij zelf de zaak bij de Rechter heeft gebracht en dat wij de zaak hebben gewonnen. Ik werd voortdurend op de hoogte gehouden. Het is een aanrader om bij Jorg van de Watering aan te melden voor professionele hulp en begeleiding van schades. Kennis kunde en professionele begeleiding staan heel hoog in het vaandel bij Arcus Letselschade. Zeker een aanrader om bij hem te melden . Jorg nog bedankt voor alles!
Denise De Voos
Denise De Voos
15/11/2023
Super fijn geholpen door Arcus letselschade. Het is een fijn bedrijf die zeer vriendelijk en behulpzaam is. Ze nemen de tijd voor je verhaal, kijken samen naar de beste oplossing en handelen snel.
Sylvia Buitendijk
Sylvia Buitendijk
05/11/2023
Wij zijn zeer goed in onze zaak geholpen. Alles is uitgelegd in de taal die wij ook begrijpen. Ik voelde me begrepen, en ze werken hard voor je zaak.

Laat u bellen voor gratis advies

Vul het formulier in en wij bellen u op, u krijgt gratis advies van onze letselschade expert.

Telefoonnummer *
Bel mij terug
Loading...
Beoordeeld met: Op basis van 752 ervaringen
Gratis en vrijblijvend Snel en eenvoudig Ervaren letselschade advocaten Landelijke dekking

Laat u bellen voor gratis advies

Vul het formulier in en wij bellen u op, u krijgt gratis advies van onze letselschade expert.

Telefoonnummer *
Bel mij terug
Loading...
Beoordeeld met: Op basis van 752 ervaringen