(076) 700 27 75

Uw advocaat bij letselschade na een aanrijding Kosteloze hulp bij letselschade

Terug naar overzicht

Rugletsel door een aanrijding

19 december 2017
man met rugpijn

Slachtoffer worden van een verkeersongeval: het kan u zomaar overkomen. Het is goed mogelijk, dat u letsel aan uw rug oploopt, juist omdat deze een groot gedeelte van de klap opvangt. Deze letsel kan zowel langdurige als ernstige gevolgen hebben, is het gevaar aanwezig dat deze letselschade gepaard gaat met de nodige kosten.

Na een ongeval is het van belang om zo snel mogelijk uzelf medisch te laten onderzoeken door uw huisarts. Onderzoek en behandeling aan uw letsel brengen de nodige kosten met zich mee. Het zijn kosten die snel flink kunnen oplopen. Wanneer uzelf niet verantwoordelijk bent voor het ongeval waardoor u rugletsel heeft opgelopen, dan heeft u recht op een schadevergoeding! U wilt natuurlijk niet opdraaien voor alle kosten.

De soorten rugklachten

Rugklachten kunnen op twee manieren tot uiting komen:

  1. U ondervindt direct zeer veel rugpijn en stijfheid van de rug, maar dit gaat na enkele dagen over.
  2. Het ook het geval zijn, dat de rugklachten juist niet direct voelbaar zijn, maar pas op een later moment problemen kunnen veroorzaken en dat u hiervan wel de rest van uw leven de gevolgen van ondervindt.

De klachten aan de rug kunnen een oorzaak zijn van een lichte nek whiplash. In een erger geval, kan ook een dwarslaesie ontstaan door een gebroken ruggenwervel of andere botbreuken in de rug. Al met al kunnen de gevolgen ernstig zijn.

Wat te doen?

Wanneer u slachtoffer bent van een verkeersongeval en pijn heeft aan uw rug, kunt u het beste niet te veel bewegen. Juist door beweging kunnen gebroken rugwervels voor altijd beschadigd raken door verkeerde bewegingen. Hulpverleners helpen daarbij en weten precies wat gedaan moet worden om de rug te stabiliseren.

Het artikel gaat verder onder onderstaande beoordeling:
8

“Door de nieuwsberichten welke Aanrijdinggehad.nl heeft geplaatst kwam ik erachter dat ik recht had op een schadevergoeding. Ondanks dat het verkeersongeluk dateerde van 3 maanden daarvoor. De schadevergoeding die ik heb gekregen was een lichte deken op de wond”

- Mark
Letselschade melden

De gevolgen van rugklachten

Klachten aan de rug zijn zeer vervelend, juist omdat deze klachten langdurig aan kunnen houden of onverwachts terug kunnen komen. Gevolgen van rugletsel zijn het medisch herstel en de kosten die hierbij komen kijken. Denk aan bezoeken aan de fysiotherapeut, behandeling in het ziekenhuis, revalidatie of manuele therapie.

Denk hierbij aan het niet meer op vakantie kunnen gaan, uitstellen van studie, huishoudelijke hulp die u moet inschakelen en het niet volledig uit kunnen voeren van uw werk. Dit zijn allemaal gevolgen waar kosten aan verbonden zijn. Dit zijn kosten die u niet zou hebben gehad, als u geen slachtoffer zou zijn geworden van een verkeersongeval.

De schadevergoeding claimen

De kosten die u lijdt als slachtoffer van het verkeersongeval, door het oplopen van rugletsel, kunt u claimen bij de verzekering van de aansprakelijke partij. Medische kosten die u kunt claimen, zijn onder andere:

  • Eigen risico van de zorgverzekering;
  • Aanvullende behandelingen die niet worden vergoed;
  • Behandelingen door een gespecialiseerde kliniek;
  • Eigen bijdrage van medicijnen van de apotheek.

Maar ook zijn er allerlei andere kosten, die niet gerelateerd zijn aan de medische kosten maar die wel gemaakt moeten worden. Claim bij rugletsel na een verkeersongeval daarom een maximale schadevergoeding.

Het artikel gaat verder onder de optie om u terug te laten bellen
voor gratis juridisch advies bij letselschade:

Laat u bellen voor gratis advies

Vul het formulier in en wij bellen u op, u krijgt gratis advies van onze letselschade expert.

Telefoonnummer *
Bel mij terug
Loading...

Ook smartengeld kan worden geclaimd

Bij rugletsel, zeker wanneer er sprake is van ernstige rugpijn als gevolg van bijvoorbeeld een aanrijding, kan smartengeld onderdeel zijn van uw schadevergoeding. Smartengeld is een vergoeding voor al de emotionele letselschade dat u heeft opgelopen door het ongeval. De hoogte van het smartengeld is hierbij afhankelijk van de hoeveelheid psychische pijn dat u heeft geleden door het verkeersongeval.

Neem contact op met een letselschadespecialist

Na een dergelijk verkeersongeval is het laatste waar u zin in hebt het aanvragen van een claim. Juist nu heeft u last van de gevolgen van het verkeersongeval en wilt u natuurlijk zo snel mogelijk een schadevergoeding. Voor het aanvragen van een claim is echter wel wat kennis benodigd. Daar willen wij u graag bij helpen. Wij van Aanrijdinggehad.nl zorgen wij ervoor dat u binnen 48 uur in contact komt met een letselschadespecialist. Hierbij wordt u kosteloos geholpen en zorgen wij er graag voor dat u de schadevergoeding krijgt waar u recht op heeft!

Wij hebben ruim 1500 slachtoffers naar tevredenheid bijgestaan

Het advocatenkantoor waar Aanrijding Gehad mee samenwerkt is Arcus Letselschade. Arcus Letselschade werkt landelijk, en behartigt de belangen van slachtoffers van aanrijdingen. Arcus staat voor deskundigheid en een transparante, voortvarende behandeling van de schade. Uit de Google reviews blijkt dat de werkwijze van de specialisten van Arcus Letselschade zeer goed gewaardeerd wordt:

UITSTEKEND
107 recensies op
Nicole Patatje
Nicole Patatje
04/01/2023
Ontzettend goed geholpen en altijd goed op de hoogte gebracht...de inzet is geweldig en ik ben heel erg dankbaar voor alles wat voor mij bereikt is...zorgvuldig en aandachtig werk geleverd...heel erg bedankt voor al uw goede zorgen en aandachtig werk..
Edward Verschoor
Edward Verschoor
21/12/2022
Prima geregeld m.b.t. afhandeling lestelschade van mijn ouders en snelle afwikkeling
Elf H
Elf H
20/12/2022
Ik ben voldoende geïnformeerd en ze spraken begrijpelijke taal. Ik ben tevreden over mijn zaak.
najima charif
najima charif
07/12/2022
Bent u nog opzoek naar iemand die uw letselschadezaak moet behandelen, dan zou ik zeker Arvid Letselschade benaderen. De communicatie en resultaten zijn top!
Naomi Pijl
Naomi Pijl
21/11/2022
Ik ben enorm geholpen! Kon geen betere advocaat wensen.
N Boz
N Boz
21/11/2022
Ik heb een hele goede ervaring met Arcus letselschade. Mr. J. (Jorg) van de Watering Heeft me geholpen.
Rolf en Natasja
Rolf en Natasja
18/11/2022
Arcus letselschade heeft zich volledig ingezet voor onze zaak. Zij hebben ons bijgestaan met hun uitstekende kennis en het voortouw genomen bij het bewandelde pad. We zijn alle tijd volledig op de hoogte gehouden. Bedankt.
Rob
Rob
13/11/2022
Ik ben goed geholpen. Alle informatie die voor mij van toepassing was duidelijk gedeeld. Heb zelf eigenlijk niets hoeven doen,zij hebben alles geregeld. Ik beveel deze maatschappij aan om je bij te staan.
Cees Ippel
Cees Ippel
11/11/2022
Met respect, kennis en kunde hebben wij bij een letselschade een zeer positieve ervaring met Arcus Letsschade. Met de aandacht voor persoon en rechtsgang is er op een bijzonder invulling gegeven aan onze zaak.
Michel De Bruijn
Michel De Bruijn
11/11/2022
Na 2 auto ongevallen, in 1 week tijd, letsel opgelopen. 1 mijn schuld, bij andere aanrijding, niet mijn schuld. Direct Arcus Letselschade gebeld, omdat wij bij mijn eerdere werkgever (Meeus Assurantiën) onze verzekerden altijd doorverwezen, naar Arcus! Ik was dus al bekend, met de zéér goede service, van Arcus. Óók onze verzekerden, waren altijd vol lof, over Arcus Letselschade!! Net als véle anderen, heb ik de behandeling van mijn zaak, als prettig en kundig ervaren. Zeer klantgericht en ook zéér professioneel/vakkundig! Ze nemen ook de tijd voor je. 👍👍 Ik ben zó blij, dat ik mijn zaak NIET heb aangemeld, bij mijn rechtsbijstandverzekering DAS, maar direct bij Arcus!!! (dat is gewoon mogelijk, ook al heb je een rechtsbijstandverzekering!) Bij je rechtsbijstandverzekering ben je slechts een 'nummertje', ze zijn niet te bereiken telefonisch én leven niet echt met je mee. Die willen het liefst het dossier zo snel mogelijk sluiten. Dus je bent dan véél beter af, met Arcus. De kosten van Arcus, worden door de aansprakelijke verzekeraar, ook gewoon vergoed. Dus het kostte mij niets. Dus ik zou Arcus Letselschade, aan iedereen aanbevelen! Óók vanuit mijn jarenlange beroep, als Schadebehandelaar voor verschillende verzekeraars/tussenpersonen, kan ik Arcus zeker aanbevelen! Zulke goede letselschadebureaus zijn er maar weinig.... 👍👍

Laat u bellen voor gratis advies

Vul het formulier in en wij bellen u op, u krijgt gratis advies van onze letselschade expert.

Telefoonnummer *
Bel mij terug
Loading...
Beoordeeld met: Op basis van 752 ervaringen
Gratis en vrijblijvend Snel en eenvoudig Ervaren letselschade advocaten Landelijke dekking

Laat u bellen voor gratis advies

Vul het formulier in en wij bellen u op, u krijgt gratis advies van onze letselschade expert.

Telefoonnummer *
Bel mij terug
Loading...
Beoordeeld met: Op basis van 752 ervaringen