(076) 700 27 75

Uw advocaat bij letselschade na een aanrijding Kosteloze hulp bij letselschade

Terug naar overzicht

Rugletsel door een aanrijding

19 december 2017
man met rugpijn

Slachtoffer worden van een verkeersongeval: het kan u zomaar overkomen. Het is goed mogelijk, dat u letsel aan uw rug oploopt, juist omdat deze een groot gedeelte van de klap opvangt. Deze letsel kan zowel langdurige als ernstige gevolgen hebben, is het gevaar aanwezig dat deze letselschade gepaard gaat met de nodige kosten.

Na een ongeval is het van belang om zo snel mogelijk uzelf medisch te laten onderzoeken door uw huisarts. Onderzoek en behandeling aan uw letsel brengen de nodige kosten met zich mee. Het zijn kosten die snel flink kunnen oplopen. Wanneer uzelf niet verantwoordelijk bent voor het ongeval waardoor u rugletsel heeft opgelopen, dan heeft u recht op een schadevergoeding! U wilt natuurlijk niet opdraaien voor alle kosten.

De soorten rugklachten

Rugklachten kunnen op twee manieren tot uiting komen:

  1. U ondervindt direct zeer veel rugpijn en stijfheid van de rug, maar dit gaat na enkele dagen over.
  2. Het ook het geval zijn, dat de rugklachten juist niet direct voelbaar zijn, maar pas op een later moment problemen kunnen veroorzaken en dat u hiervan wel de rest van uw leven de gevolgen van ondervindt.

De klachten aan de rug kunnen een oorzaak zijn van een lichte nek whiplash. In een erger geval, kan ook een dwarslaesie ontstaan door een gebroken ruggenwervel of andere botbreuken in de rug. Al met al kunnen de gevolgen ernstig zijn.

Wat te doen?

Wanneer u slachtoffer bent van een verkeersongeval en pijn heeft aan uw rug, kunt u het beste niet te veel bewegen. Juist door beweging kunnen gebroken rugwervels voor altijd beschadigd raken door verkeerde bewegingen. Hulpverleners helpen daarbij en weten precies wat gedaan moet worden om de rug te stabiliseren.

Het artikel gaat verder onder onderstaande beoordeling:
10

Ik ben heel tevreden over de hulp van de specialist! Ik kan het iedereen aanraden die letsel heeft opgelopen. Er komt op juridisch gebied zoveel op je af, dat verwacht je gewoon niet. De advocaat heeft alle zorgen bij mij weggenomen.

- Carmen
Letselschade melden

De gevolgen van rugklachten

Klachten aan de rug zijn zeer vervelend, juist omdat deze klachten langdurig aan kunnen houden of onverwachts terug kunnen komen. Gevolgen van rugletsel zijn het medisch herstel en de kosten die hierbij komen kijken. Denk aan bezoeken aan de fysiotherapeut, behandeling in het ziekenhuis, revalidatie of manuele therapie.

Denk hierbij aan het niet meer op vakantie kunnen gaan, uitstellen van studie, huishoudelijke hulp die u moet inschakelen en het niet volledig uit kunnen voeren van uw werk. Dit zijn allemaal gevolgen waar kosten aan verbonden zijn. Dit zijn kosten die u niet zou hebben gehad, als u geen slachtoffer zou zijn geworden van een verkeersongeval.

De schadevergoeding claimen

De kosten die u lijdt als slachtoffer van het verkeersongeval, door het oplopen van rugletsel, kunt u claimen bij de verzekering van de aansprakelijke partij. Medische kosten die u kunt claimen, zijn onder andere:

  • Eigen risico van de zorgverzekering;
  • Aanvullende behandelingen die niet worden vergoed;
  • Behandelingen door een gespecialiseerde kliniek;
  • Eigen bijdrage van medicijnen van de apotheek.

Maar ook zijn er allerlei andere kosten, die niet gerelateerd zijn aan de medische kosten maar die wel gemaakt moeten worden. Claim bij rugletsel na een verkeersongeval daarom een maximale schadevergoeding.

Het artikel gaat verder onder de optie om u terug te laten bellen
voor gratis juridisch advies bij letselschade:

Laat u bellen voor gratis advies

Vul het formulier in en wij bellen u op, u krijgt gratis advies van onze letselschade expert.

Telefoonnummer *
Bel mij terug
Loading...

Ook smartengeld kan worden geclaimd

Bij rugletsel, zeker wanneer er sprake is van ernstige rugpijn als gevolg van bijvoorbeeld een aanrijding, kan smartengeld onderdeel zijn van uw schadevergoeding. Smartengeld is een vergoeding voor al de emotionele letselschade dat u heeft opgelopen door het ongeval. De hoogte van het smartengeld is hierbij afhankelijk van de hoeveelheid psychische pijn dat u heeft geleden door het verkeersongeval.

Neem contact op met een letselschadespecialist

Na een dergelijk verkeersongeval is het laatste waar u zin in hebt het aanvragen van een claim. Juist nu heeft u last van de gevolgen van het verkeersongeval en wilt u natuurlijk zo snel mogelijk een schadevergoeding. Voor het aanvragen van een claim is echter wel wat kennis benodigd. Daar willen wij u graag bij helpen. Wij van Aanrijdinggehad.nl zorgen wij ervoor dat u binnen 48 uur in contact komt met een letselschadespecialist. Hierbij wordt u kosteloos geholpen en zorgen wij er graag voor dat u de schadevergoeding krijgt waar u recht op heeft!

Wij hebben ruim 1500 slachtoffers naar tevredenheid bijgestaan

Het advocatenkantoor waar Aanrijding Gehad mee samenwerkt is Arcus Letselschade. Arcus Letselschade werkt landelijk, en behartigt de belangen van slachtoffers van aanrijdingen. Arcus staat voor deskundigheid en een transparante, voortvarende behandeling van de schade. Uit de Google reviews blijkt dat de werkwijze van de specialisten van Arcus Letselschade zeer goed gewaardeerd wordt:

UITSTEKEND
54 recensies op
simone kafoe
simone kafoe
29/12/2021
Geverifieerde
Na mijn ongeluk begin 2020 heeft de heer Van de Watering mijn belangen behartigd. Dit werd in duidelijke taal en met goede afspraken gedaan. Het gehele dossier ben ik over alle correspondentie op de hoogte gebracht en werd er naar mijn verhaal geluisterd. De heer Van de Watering is een kundige man. Hij is bekwaam, eerlijk en duidelijk in zijn communicatie. Ik ben hem dan ook erg dankbaar voor de fijne afhandeling van mijn dossier.
Lees verder
Wendy Hilkhuijsen
Wendy Hilkhuijsen
23/12/2021
Geverifieerde
Afgelopen jaar zijn wij slachtoffer geworden van een aanrijding. Hierbij is Arcus Letselschade ingezet. Zij hebben de zaak super professioneel behandeld, waarbij wij altijd goed geinformeerd zijn over de voortgang van de zaak. Bij vragen konden wij altijd contact opnemen. Aanrader!
Lees verder
Adwin Huijbrechts
Adwin Huijbrechts
02/12/2021
Geverifieerde
Zeer professioneel en met uitleg in duidelijke taal.
Lees verder
Piotr Chojnacki
Piotr Chojnacki
11/11/2021
Geverifieerde
Zeer goede letselschade kantoor. Erg professioneel en to the point mentaliteit. Houdt cliënt hoog in de vaandel. Respect hiervoor. Mvg Dhr. Chojnacki
Lees verder
Paul Simons
Paul Simons
10/11/2021
Geverifieerde
In 2019 slachtoffer geworden van een ongeval op het werk waarbij ik blijvende beperkingen heb opgelopen. Al snel kwam ik in contact met Arcus die mij vanaf het begin echt top begeleid hebben. Mijn schadezaak is nu netjes afgehandeld en ben erg blij met het resultaat. Dank voor uw hulp!
Lees verder
kawieta
kawieta
17/08/2021
Geverifieerde
Na een jaar ellende, niet compleet dossier en een depressie ben ik terecht gekomen bij Arcus letselschade. Er ging een wereld voor me open! Mijn mails werden beantwoord, ik werd van alles op de hoogte gehouden en al op al er werd naar mij geluisterd. J van de Watering heeft mij de afgelopen 2,5 jaar bijgestaan tegen het gevecht met NN. Hij heeft alles eruit gehaald wat eruit te halen viel. Een goed persoon met de hart op de juiste plek. Je bent een topper! Bedankt voor alles.
Lees verder
Rafal Kujawa
Rafal Kujawa
28/07/2021
Geverifieerde
Een heel goed advocatenkantoor. Woorden van waardering voor J. van de Watering. Mijn zaak was ingewikkeld en moeilijk. J. van de Watering heeft mij geholpen om mijn zaak positief af te ronden. Een zeer professionele advocaat. Zeer betrokken en effectief. Een woord van dank aan het hele team. Het advocatenkantoor en J. van de Watering aanbevelenswaardig. Nogmaals bedankt en ik raad het aan.
Lees verder
Emre Ekkurt
Emre Ekkurt
20/07/2021
Geverifieerde
Super tevreden kan niet anders zeggen. Beste letseladvocaten Nederland!!
Lees verder
Richard Meulendijk
Richard Meulendijk
15/07/2021
Geverifieerde
Mijn dossier liep eerst bij een ander kantoor. Arcus heeft de behandeling overgenomen. Vanaf dat moment ging het snel. Ik zag ook duidelijk verschil in kwaliteit. Mijn behandelaar heeft er voor mijn idee alles uitgehaald wat er in zat. Ik kon me in die periode daarom gelukkig ook beter richten op me herstel. Ik zal Arcus Letselschade zeker bij vrienden en familie aanraden. Super bedankt voor jullie hulp!!
Lees verder

Laat u bellen voor gratis advies

Vul het formulier in en wij bellen u op, u krijgt gratis advies van onze letselschade expert.

Telefoonnummer *
Bel mij terug
Loading...
Beoordeeld met: Op basis van 752 ervaringen
Gratis en vrijblijvend Snel en eenvoudig Ervaren letselschade advocaten Landelijke dekking
blank

Laat u bellen voor gratis advies

Vul het formulier in en wij bellen u op, u krijgt gratis advies van onze letselschade expert.

Telefoonnummer *
Bel mij terug
Loading...
Beoordeeld met: Op basis van 752 ervaringen