(076) 700 27 75

Uw advocaat bij letselschade na een aanrijding Kosteloze hulp bij letselschade

Terug naar overzicht

Rugletsel door een aanrijding

19 december 2017
man met rugpijn

Slachtoffer worden van een verkeersongeval: het kan u zomaar overkomen. Het is goed mogelijk, dat u letsel aan uw rug oploopt, juist omdat deze een groot gedeelte van de klap opvangt. Deze letsel kan zowel langdurige als ernstige gevolgen hebben, is het gevaar aanwezig dat deze letselschade gepaard gaat met de nodige kosten.

Na een ongeval is het van belang om zo snel mogelijk uzelf medisch te laten onderzoeken door uw huisarts. Onderzoek en behandeling aan uw letsel brengen de nodige kosten met zich mee. Het zijn kosten die snel flink kunnen oplopen. Wanneer uzelf niet verantwoordelijk bent voor het ongeval waardoor u rugletsel heeft opgelopen, dan heeft u recht op een schadevergoeding! U wilt natuurlijk niet opdraaien voor alle kosten.

De soorten rugklachten

Rugklachten kunnen op twee manieren tot uiting komen:

 1. U ondervindt direct zeer veel rugpijn en stijfheid van de rug, maar dit gaat na enkele dagen over.
 2. Het ook het geval zijn, dat de rugklachten juist niet direct voelbaar zijn, maar pas op een later moment problemen kunnen veroorzaken en dat u hiervan wel de rest van uw leven de gevolgen van ondervindt.

De klachten aan de rug kunnen een oorzaak zijn van een lichte nek whiplash. In een erger geval, kan ook een dwarslaesie ontstaan door een gebroken ruggenwervel of andere botbreuken in de rug. Al met al kunnen de gevolgen ernstig zijn.

Wat te doen?

Wanneer u slachtoffer bent van een verkeersongeval en pijn heeft aan uw rug, kunt u het beste niet te veel bewegen. Juist door beweging kunnen gebroken rugwervels voor altijd beschadigd raken door verkeerde bewegingen. Hulpverleners helpen daarbij en weten precies wat gedaan moet worden om de rug te stabiliseren.

Het artikel gaat verder onder onderstaande beoordeling:
9.3

Betrokken, professioneel en goed advies. Na het oplopen van een gebroken arm door een aanrijding met een scooter, ben ik uitstekend geholpen. Ook heb ik alle ziekenhuis kosten vergoed gekregen.

- Petra
Letselschade melden

De gevolgen van rugklachten

Klachten aan de rug zijn zeer vervelend, juist omdat deze klachten langdurig aan kunnen houden of onverwachts terug kunnen komen. Gevolgen van rugletsel zijn het medisch herstel en de kosten die hierbij komen kijken. Denk aan bezoeken aan de fysiotherapeut, behandeling in het ziekenhuis, revalidatie of manuele therapie.

Denk hierbij aan het niet meer op vakantie kunnen gaan, uitstellen van studie, huishoudelijke hulp die u moet inschakelen en het niet volledig uit kunnen voeren van uw werk. Dit zijn allemaal gevolgen waar kosten aan verbonden zijn. Dit zijn kosten die u niet zou hebben gehad, als u geen slachtoffer zou zijn geworden van een verkeersongeval.

De schadevergoeding claimen

De kosten die u lijdt als slachtoffer van het verkeersongeval, door het oplopen van rugletsel, kunt u claimen bij de verzekering van de aansprakelijke partij. Medische kosten die u kunt claimen, zijn onder andere:

 • Eigen risico van de zorgverzekering;
 • Aanvullende behandelingen die niet worden vergoed;
 • Behandelingen door een gespecialiseerde kliniek;
 • Eigen bijdrage van medicijnen van de apotheek.

Maar ook zijn er allerlei andere kosten, die niet gerelateerd zijn aan de medische kosten maar die wel gemaakt moeten worden. Claim bij rugletsel na een verkeersongeval daarom een maximale schadevergoeding.

Het artikel gaat verder onder de optie om u terug te laten bellen
voor gratis juridisch advies bij letselschade:

Laat u bellen voor gratis advies

Vul het formulier in en wij bellen u op, u krijgt gratis advies van onze letselschade expert.

Telefoonnummer *
Bel mij terug
Loading...

Ook smartengeld kan worden geclaimd

Bij rugletsel, zeker wanneer er sprake is van ernstige rugpijn als gevolg van bijvoorbeeld een aanrijding, kan smartengeld onderdeel zijn van uw schadevergoeding. Smartengeld is een vergoeding voor al de emotionele letselschade dat u heeft opgelopen door het ongeval. De hoogte van het smartengeld is hierbij afhankelijk van de hoeveelheid psychische pijn dat u heeft geleden door het verkeersongeval.

Neem contact op met een letselschadespecialist

Na een dergelijk verkeersongeval is het laatste waar u zin in hebt het aanvragen van een claim. Juist nu heeft u last van de gevolgen van het verkeersongeval en wilt u natuurlijk zo snel mogelijk een schadevergoeding. Voor het aanvragen van een claim is echter wel wat kennis benodigd. Daar willen wij u graag bij helpen. Wij van Aanrijdinggehad.nl zorgen wij ervoor dat u binnen 48 uur in contact komt met een letselschadespecialist. Hierbij wordt u kosteloos geholpen en zorgen wij er graag voor dat u de schadevergoeding krijgt waar u recht op heeft!

Bekijk de ervaringen over Aanrijdinggehad.nl

10

Carmen

 • Zeer fijn geholpen

Ik ben heel tevreden over de hulp van de specialist! Ik kan het iedereen aanraden die letsel heeft opgelopen. Er komt op juridisch gebied zoveel op je af, dat verwacht je gewoon niet. De advocaat heeft alle zorgen bij mij weggenomen.

9

Kaylee

 • Auto aanrijding

“De eerste uren na het ongeluk was ik in een lichte shock en niet instaat om helder na te denken. Met behulp van Aanrijdinggehad.nl werd er binnen een dag contact met me opgenomen. Naast vakkennis had men ook een luisterend oor”

8.7

Remco

 • Aangereden op de fiets

Aangereden worden was heftig. Ik heb hiervoor bij een psycholoog gelopen voordat ik weer op de fiets durfde te stappen. Door Aanrijdinggehad kwam ik in contact met een letselschadeadvocaat die mij hielp een schadevergoeding te claimen en met succes!

8.6

Henk

 • Auto aanrijding

Terwijl ik op mijn fiets reed opende een auto zijn portier zonder te kijken, daar lag ik. Ik ben ZZP-er, 6 maanden later kan ik nog steeds niet volledig werken, door verschillende klachten. Met de hulp van Aanrijdinggehad.nl heb ik mijn misgelopen inkomsten netjes vergoed gekregen

 

9.5

Furkan

 • Whiplash

Ik heb maanden niet mogen voetballen omdat ik een whiplash had. Dit kwam door een aan aanrijding van achteren toen ik stil stond bij een stoplicht. Het herstellen duurde lang maar gelukkig kreeg wel snel een schadevergoeding

9.3

Petra

 • Aanrijding met een scooter

Betrokken, professioneel en goed advies. Na het oplopen van een gebroken arm door een aanrijding met een scooter, ben ik uitstekend geholpen. Ook heb ik alle ziekenhuis kosten vergoed gekregen.

8

Mark

 • Motor aanrijding

“Door de nieuwsberichten welke Aanrijdinggehad.nl heeft geplaatst kwam ik erachter dat ik recht had op een schadevergoeding. Ondanks dat het verkeersongeluk dateerde van 3 maanden daarvoor. De schadevergoeding die ik heb gekregen was een lichte deken op de wond”

Laat u bellen voor gratis advies

Vul het formulier in en wij bellen u op, u krijgt gratis advies van onze letselschade expert.

Telefoonnummer *
Bel mij terug
Loading...
Beoordeeld met: Op basis van 752 ervaringen
Gratis en vrijblijvend Snel en eenvoudig Letselschade advocaat neemt contact op met u Ontzorging

Laat u bellen voor gratis advies

Vul het formulier in en wij bellen u op, u krijgt gratis advies van onze letselschade expert.

Telefoonnummer *
Bel mij terug
Loading...
Beoordeeld met: Op basis van 752 ervaringen