Na een ongeluk staat je hoofd niet naar administratieve rompslomp op juridisch gebied. Emotioneel niet maar het ontbreekt u geheel logisch ook aan kennis en expertise.
In geval van een aanrijding/verkeersongeval heeft u veelal recht op een schadevergoeding.
Onze aangesloten specialistische letselschade advocaten weten exact of en hoe snel u in aanmerking komt voor een schadevergoeding
Het melden van een aanrijding is geheel gratis en vrijblijvend. Kunnen wij u niet verder helpen, hoeft u niks te betalen.
Het advocatenkantoor waar Aanrijding Gehad mee samenwerkt is Arcus Letselschade. Arcus Letselschade werkt landelijk, en behartigt de belangen van slachtoffers van aanrijdingen. Arcus staat voor deskundigheid en een transparante, voortvarende behandeling van de schade. Uit de Google reviews blijkt dat de werkwijze van de specialisten van Arcus Letselschade zeer goed gewaardeerd wordt:
Heeft u letselschade opgelopen doordat u betrokken bent geraakt bij een aanrijding? Dan is het aan te raden om een letselschade expert of letselschade advocaat in te schakelen. Wat is de financiële impact van de schade op uw leven? En hoe kunnen wij samen met u het optimale resultaat behalen? Onze juristen informeren u helder en duidelijk wat we voor u kunnen betekenen en vinden het belangrijk dat u het gevoel krijgt een belangenbehartiger naast u te hebben die u begrijpt. Uw herstel staat bij ons voorop. Na een ongeval heeft u namelijk al te veel aan uw hoofd. Indien bewezen wordt dat de aansprakelijkheid van de aanrijding volledig bij de tegenpartij ligt dan zult u gratis kunnen worden bijgestaan. U heeft in dit geval recht op een schadevergoeding, inclusief een vergoeding voor juridische hulp. Zo worden financiële problemen voor u voorkomen. Bij Aanrijdinggehad.nl is het recht de basis van alles en staat u er nooit alleen voor.
Als u door een aanrijding letsel heeft opgelopen, dit kan zowel lichamelijk als psychisch zijn, en daar nadeel van ondervindt, heeft u het recht om dit financieel gecompenseerd te krijgen. Daarom is het belangrijk om aan te kunnen tonen welke kosten u allemaal maakt. Dit moet daarom ook nauwkeurig worden bijgehouden. Tegen de tijd dat uw zaak in een afwikkelingsfase komt zullen onze experts u uitgebreid informeren over de vervolgstappen en wat hierbij komt kijken. Voor ons is het belangrijk om te weten dat u de zaak met een gerust hart kunt sluiten.
Bij een aanrijding heeft u als slachtoffer door toedoen van de tegenpartij (indien aansprakelijk) schade. In veel gevallen zal dit alleen materiele schade zijn. Dit wordt ook wel vermogensschade genoemd. Hierbij kunt u denk aan o.a. minder inkomsten, reparatiekosten voertuig en medische kosten. Indien het ongeluk zwaar of zelfs ernstig is komt er naast materiele schade ook vaak immateriële schade zoals depressiviteit, pijn en verdriet aan het licht. Een vergoeding voor immateriële schade wordt ook wel smartengeld genoemd. Smartengeld wordt door een aansprakelijkheidsverzekeraar (tegenpartij) uitgekeerd aan het slachtoffer als hij of zij immateriële schade heeft opgelopen door de aanrijding.
De hoogte van het smartengeld hangt af van vele factoren. Het opgelopen letsel is uiteraard de belangrijkste factor. Maar ook uw leeftijd, in hoeverre u uw leven heeft moeten aanpassen, psychische invloed door bijvoorbeeld zichtbare littekens, de aard van uw letsel, hoeveel pijn u heeft en het hersteltraject hebben invloed op de vergoeding. Deze factoren komen tijdens de medische eindsituatie aan het licht. Omdat emotionele schade in veel gevallen ‘onzichtbaar’ is, is het onmogelijk om schade in geld uit te drukken. Het berekenen van smartengeld is daarom een ingewikkeld proces en een complexe juridische taak. Het bedrag dient rechtvaardig te zijn voor uw leed. Onze ervaren juristen zetten uw emotionele schade nauwkeurig in kaart.
Op basis van uw informatie kunnen wij een vrijblijvende inschatting maken van de kans op het succesvol verhalen van uw vergoeding. Welk bedrag u als vergoeding ontvangt is in veel gevallen niet vast te stellen voor er een zogenaamde medische eindtoestand bekend is. Wij adviseren u graag over de mogelijkheden. De letselschadevergoedingen zijn in te delen in zes categorieën. Elke categorie is gekoppeld aan een vergoeding. Hieronder vindt u een overzicht van alle soorten letsel zodat u een indicatie heeft waar u recht op heeft.
Om de volledige schade op de tegenpartij te kunnen verhalen zal er eerst een berekening moeten worden gemaakt van de totale schade. Om dit goed in kaart te brengen adviseren wij u om alle bonnen van de gemaakte kosten te allen tijde goed te bewaren. Ook het bijhouden van immateriële schade wordt geadviseerd. Heeft u recht op een vergoeding voor uw immateriële schade na een aanrijding en bent u benieuwd op hoeveel smartengeld u recht heeft? Laat dit aan onze experts over.
Onze schade-expert neemt binnen 48 uur vrijblijvend telefonisch contact met u op. Wij werken op basis van no cure, no pay. Kunnen wij u niet verder helpen, hoeft u niks te betalen.
Een 26-jarige man is op de A12 in zijn auto, toen hij op weg was naar de sportschool, aangereden door een vrachtwagen. De man heeft hier meerdere botbreuken aan overgehouden. Ook is er blijvend schadeletsel geconstateerd en zal hij zijn leven lang last hebben van een spraakprobleem en duizeligheid. Het zelfvertrouwen van de man is drastisch afgenomen. Vanwege de gederfde levensvreugde wordt hem een aanzienlijk bedrag aan smartengeld toegekend. De altijd zo vrolijke man komt nauwelijks meer buiten, heeft zich uitgeschreven bij de plaatselijke hockeyclub en heeft moeite om met vrouwen te praten. De rechtbank kent een bedrag van € 73.000,- toe.
Smartengeld letselschade | Gemiddeld duurt een letselschadezaak twee jaar. Uiteindelijk bepaalt u zelf wanneer een zaak is afgerond. Het is gebruikelijk om het dossier pas te sluiten als uw schade volledig is genezen of als er duidelijkheid is over een eventuele duur van genezing. Uiteraard zullen wij van Aanrijdinggehad.nl u hierin uitgebreid adviseren. Een letselschadezaak kan, zeker door het slachtoffer als lang worden ervaren. Dit komt met name doordat er een medische eindsituatie moet worden vastgesteld alvorens de zaak definitief kan worden afgesloten. Tijdens het traject kunnen er echter wel voorschotten betaald worden zodat u niet in de financiële problemen terechtkomt als gevolg van de opgelopen letselschade. Andere factoren die ervoor zorgen dat de zaak enige tijd neemt zijn o.a. keuringen van arbeidsdeskundige, inzicht in het herstelproces en gerechtelijke procedures. Uiteraard neemt een eenvoudige zaak (gering tot matig letsel) minder tijd in beslag dan een complexe zaak (zwaar tot ernstig letsel). Duidelijkheid met betrekking tot het herstel van het slachtoffer, zowel lichamelijk als psychisch is een basisvoorwaarde om de letselschadezaak af te kunnen sluiten. Het uiteindelijke bedrag wordt uitbetaald zodra de zaak officieel is afgerond.