(076) 700 27 75

Uw advocaat bij letselschade na een aanrijding Kosteloze hulp bij letselschade

Terug naar overzicht

Letselschade opgelopen door een aanrijding op een rotonde, wat nu?

3 november 2017
rotonde verkeersbord

U bent betrokken bij een aanrijding die heeft plaatsgevonden op een rotonde. Daardoor heeft u letselschade opgelopen. Veel voorkomende soorten letselschade hierbij zijn spierletsel en een whiplash. Alle kosten die u maakt bij het herstellen van uw opgelopen letsel Die kunt u claimen bij de aansprakelijke partij. Een letselschade advocaat kan u hierbij begeleiden!

Verkeerssituatie op rotonde en voorrang

De bedoeling van een verkeersplein zoals een rotonde is om auto’s en fietsers sneller te laten doorstromen. Dit vraagt verantwoordelijkheid van de gebruikers bij het verlenen van voorrang omdat er nauwelijks verkeerslichten aan te pas komen. In de praktijk gaat dit echter vaak mis. Door de diversiteit aan verkeersregels wordt nog weleens vergeten wie er wanneer voorrang heeft.

Wie heeft er voorrang?

Wanneer er bij een rotonde geen blauw bord met witte pijlen staat, dan heeft iedereen, dus elke motorvoertuig of fietser, die van rechts komt voorrang. Staat er wel een verkeersbord dat wat zegt over de voorrangsverlening of liggen er bijvoorbeeld haaientanden, dan heeft het verkeer dat op de rotonde rijdt voorrang. Bij het verlaten van de rotonde moet u de richting aangeven. Bij het afslaan hebben voetgangers en fietsers echter nog wel voorrang.

Het artikel gaat verder onder onderstaande beoordeling:
9.5

Ik heb maanden niet mogen voetballen omdat ik een whiplash had. Dit kwam door een aan aanrijding van achteren toen ik stil stond bij een stoplicht. Het herstellen duurde lang maar gelukkig kreeg wel snel een schadevergoeding

- Furkan
Letselschade melden

Aansprakelijkheid bij ongeluk op rotonde

Degene die schuld heeft bij een botsing op een rotonde is niet altijd de aansprakelijke partij. Dit heeft te maken met de verkeerssituatie op de rotonde. Voetgangers en fietsers zijn volgens de wet extra beschermd omdat zij kwetsbaarder zijn in het verkeer. Daarom zijn zij nooit helemaal aansprakelijk bij een ongeval, ook niet wanneer ze volledige schuld hebben.

Bij twee auto’s die op elkaar botsen, is de aansprakelijkheid weer afhankelijk van wie er al dan niet voorrang heeft verleend. Het kan in bepaalde gevallen ook zijn dat de aansprakelijkheid voor een deel ligt bij de gemeente waarin het ongeval plaats had. Een gemeente kan aansprakelijk zijn omdat er achterstallig onderhoud was aan de rotonde of er niet voldoende verkeersborden stonden om de situatie overzichtelijk te maken.

Het artikel gaat verder onder de optie om u terug te laten bellen
voor gratis juridisch advies bij letselschade:

Laat u bellen voor gratis advies

Vul het formulier in en wij bellen u op, u krijgt gratis advies van onze letselschade expert.

Telefoonnummer *
Bel mij terug
Loading...

Schade claimen

Wanneer u overweegt een schadevergoeding te claimen voor de geleden letselschade, dan is het verstandig een juridisch expert in de arm te nemen. Een letselschadespecialist begeleidt u van begin tot eind en zelfs tot aan de rechtbank als dit moet. De letselschade advocaat kan u juridisch advies geven over de procedures. Bijvoorbeeld over het bewijs dat u nodig heeft om de schadevergoeding te kunnen claimen bij de aansprakelijke partij. Denk aan doktersverklaringen of andere documenten die uw letselschade hebben vastgelegd. Mocht de schadevergoeding toegekend worden, dan zal de tegenpartij uw juridische kosten moeten betalen.

Soorten letsel, behandeling en gevolgen

Een botsing op een rotonde kan een behoorlijke klap geven en dus ook behoorlijke lichamelijke schade. Denk aan hoofd-, nek- en rugletsel. Maar ook botbreuken en inwendig letsel aan organen zijn een mogelijkheid. Om te herstellen moet u mogelijk even in het ziekenhuis verblijven of zijn er operaties nodig om eventuele schade te corrigeren. De klachten en het herstel kunnen echter behoorlijke tijd in beslag nemen.

Gevolgen na ongeluk

Wanneer u betrokken bent geraakt bij een ongeval en daardoor letsel hebt opgelopen, kunnen de gevolgen heftig zijn. Dagelijkse dingen als boterhammen smeren, stofzuigen, afwassen of spelletjes doen met uw kinderen worden een opgave of gaan simpelweg niet. U kunt niet werken, u moet naar een ziekenhuis of behandelaar en alles draait om de revalidatie. Dit heeft invloed op u en uw gezin. Wanneer de situatie ernstiger is en het herstel langdurig, dan kan de impact groot zijn.

Wellicht herstelt u niet volledig en raakt u daardoor (deels) arbeidsongeschikt. Misschien moeten huis en omgeving worden aangepast vanwege de fysieke gevolgen van het ongeval. Dit kan naast lichamelijke en mentale gevolgen ook financiële consequenties hebben. U maakt kosten omdat u een oppas of huishoudelijke hulp moet inhuren. De reiskosten lopen op omdat een paar keer per week naar het ziekenhuis moet. Daarnaast verliest u inkomsten omdat u niet kunt werken. Maar u hoeft niet op te draaien voor alle kosten of misgelopen inkomsten. Wanneer het ongeval buiten uw schuld om heeft plaatsgevonden, heeft u recht op een schadevergoeding.

Een letselschade advocaat staat u bij

U wilt een schadeclaim indienen na een aanrijding? Een letselschade expert kent de procedures en kan u begeleiden bij het claimen van een schadevergoeding. Het enige wat u hoeft te doen is het invullen van het contactformulier. Vervolgens zal een letselschade advocaat binnen 48 uur contact met u opnemen. Uit dit gesprek zal blijken of u in aanmerking komt voor een schadevergoeding. Wacht niet langer en claim waar u recht op heeft.

 

Bekijk de ervaringen over Aanrijdinggehad.nl

10

Carmen

  • Zeer fijn geholpen

Ik ben heel tevreden over de hulp van de specialist! Ik kan het iedereen aanraden die letsel heeft opgelopen. Er komt op juridisch gebied zoveel op je af, dat verwacht je gewoon niet. De advocaat heeft alle zorgen bij mij weggenomen.

9

Kaylee

  • Auto aanrijding

“De eerste uren na het ongeluk was ik in een lichte shock en niet instaat om helder na te denken. Met behulp van Aanrijdinggehad.nl werd er binnen een dag contact met me opgenomen. Naast vakkennis had men ook een luisterend oor”

8.6

Henk

  • Auto aanrijding

Terwijl ik op mijn fiets reed opende een auto zijn portier zonder te kijken, daar lag ik. Ik ben ZZP-er, 6 maanden later kan ik nog steeds niet volledig werken, door verschillende klachten. Met de hulp van Aanrijdinggehad.nl heb ik mijn misgelopen inkomsten netjes vergoed gekregen

 

9.3

Petra

  • Aanrijding met een scooter

Betrokken, professioneel en goed advies. Na het oplopen van een gebroken arm door een aanrijding met een scooter, ben ik uitstekend geholpen. Ook heb ik alle ziekenhuis kosten vergoed gekregen.

9.5

Furkan

  • Whiplash

Ik heb maanden niet mogen voetballen omdat ik een whiplash had. Dit kwam door een aan aanrijding van achteren toen ik stil stond bij een stoplicht. Het herstellen duurde lang maar gelukkig kreeg wel snel een schadevergoeding

8.7

Remco

  • Aangereden op de fiets

Aangereden worden was heftig. Ik heb hiervoor bij een psycholoog gelopen voordat ik weer op de fiets durfde te stappen. Door Aanrijdinggehad kwam ik in contact met een letselschadeadvocaat die mij hielp een schadevergoeding te claimen en met succes!

8

Mark

  • Motor aanrijding

“Door de nieuwsberichten welke Aanrijdinggehad.nl heeft geplaatst kwam ik erachter dat ik recht had op een schadevergoeding. Ondanks dat het verkeersongeluk dateerde van 3 maanden daarvoor. De schadevergoeding die ik heb gekregen was een lichte deken op de wond”

Laat u bellen voor gratis advies

Vul het formulier in en wij bellen u op, u krijgt gratis advies van onze letselschade expert.

Telefoonnummer *
Bel mij terug
Loading...
Beoordeeld met: Op basis van 752 ervaringen
Gratis en vrijblijvend Snel en eenvoudig Letselschade advocaat neemt contact op met u Ontzorging

Laat u bellen voor gratis advies

Vul het formulier in en wij bellen u op, u krijgt gratis advies van onze letselschade expert.

Telefoonnummer *
Bel mij terug
Loading...
Beoordeeld met: Op basis van 752 ervaringen