(076) 700 27 75

Uw advocaat bij letselschade na een aanrijding Kosteloze hulp bij letselschade

Terug naar overzicht

Letselschade opgelopen door een aanrijding op een rotonde, wat nu?

3 november 2017
rotonde verkeersbord letselschade

U bent betrokken bij een aanrijding die heeft plaatsgevonden op een rotonde. Daardoor heeft u letselschade opgelopen. Veel voorkomende soorten letselschade hierbij zijn spierletsel en een whiplash. Alle kosten die u maakt bij het herstellen van uw opgelopen letsel Die kunt u claimen bij de aansprakelijke partij. Een letselschade advocaat kan u hierbij begeleiden!

Verkeerssituatie op rotonde en voorrang

De bedoeling van een verkeersplein zoals een rotonde is om auto’s en fietsers sneller te laten doorstromen. Dit vraagt verantwoordelijkheid van de gebruikers bij het verlenen van voorrang omdat er nauwelijks verkeerslichten aan te pas komen. In de praktijk gaat dit echter vaak mis. Door de diversiteit aan verkeersregels wordt nog weleens vergeten wie er wanneer voorrang heeft.

Wie heeft er voorrang?

Wanneer er bij een rotonde geen blauw bord met witte pijlen staat, dan heeft iedereen, dus elke motorvoertuig of fietser, die van rechts komt voorrang. Staat er wel een verkeersbord dat wat zegt over de voorrangsverlening of liggen er bijvoorbeeld haaientanden, dan heeft het verkeer dat op de rotonde rijdt voorrang. Bij het verlaten van de rotonde moet u de richting aangeven. Bij het afslaan hebben voetgangers en fietsers echter nog wel voorrang.

Het artikel gaat verder onder onderstaande beoordeling:
8.7

Aangereden worden was heftig. Ik heb hiervoor bij een psycholoog gelopen voordat ik weer op de fiets durfde te stappen. Door Aanrijdinggehad kwam ik in contact met een letselschadeadvocaat die mij hielp een schadevergoeding te claimen en met succes!

- Remco
Letselschade melden

Aansprakelijkheid bij ongeluk op rotonde

Degene die schuld heeft bij een botsing op een rotonde is niet altijd de aansprakelijke partij. Dit heeft te maken met de verkeerssituatie op de rotonde. Voetgangers en fietsers zijn volgens de wet extra beschermd omdat zij kwetsbaarder zijn in het verkeer. Daarom zijn zij nooit helemaal aansprakelijk bij een ongeval, ook niet wanneer ze volledige schuld hebben.

Bij twee auto’s die op elkaar botsen, is de aansprakelijkheid weer afhankelijk van wie er al dan niet voorrang heeft verleend. Het kan in bepaalde gevallen ook zijn dat de aansprakelijkheid voor een deel ligt bij de gemeente waarin het ongeval plaats had. Een gemeente kan aansprakelijk zijn omdat er achterstallig onderhoud was aan de rotonde of er niet voldoende verkeersborden stonden om de situatie overzichtelijk te maken.

Het artikel gaat verder onder de optie om u terug te laten bellen
voor gratis juridisch advies bij letselschade:

Laat u bellen voor gratis advies

Vul het formulier in en wij bellen u op, u krijgt gratis advies van onze letselschade expert.

Telefoonnummer *
Bel mij terug
Loading...

Schade claimen

Wanneer u overweegt een schadevergoeding te claimen voor de geleden letselschade, dan is het verstandig een juridisch expert in de arm te nemen. Een letselschadespecialist begeleidt u van begin tot eind en zelfs tot aan de rechtbank als dit moet. De letselschade advocaat kan u juridisch advies geven over de procedures. Bijvoorbeeld over het bewijs dat u nodig heeft om de schadevergoeding te kunnen claimen bij de aansprakelijke partij. Denk aan doktersverklaringen of andere documenten die uw letselschade hebben vastgelegd. Mocht de schadevergoeding toegekend worden, dan zal de tegenpartij uw juridische kosten moeten betalen.

Soorten letsel, behandeling en gevolgen

Een botsing op een rotonde kan een behoorlijke klap geven en dus ook behoorlijke lichamelijke schade. Denk aan hoofd-, nek- en rugletsel. Maar ook botbreuken en inwendig letsel aan organen zijn een mogelijkheid. Om te herstellen moet u mogelijk even in het ziekenhuis verblijven of zijn er operaties nodig om eventuele schade te corrigeren. De klachten en het herstel kunnen echter behoorlijke tijd in beslag nemen.

Gevolgen na ongeluk

Wanneer u betrokken bent geraakt bij een ongeval en daardoor letsel hebt opgelopen, kunnen de gevolgen heftig zijn. Dagelijkse dingen als boterhammen smeren, stofzuigen, afwassen of spelletjes doen met uw kinderen worden een opgave of gaan simpelweg niet. U kunt niet werken, u moet naar een ziekenhuis of behandelaar en alles draait om de revalidatie. Dit heeft invloed op u en uw gezin. Wanneer de situatie ernstiger is en het herstel langdurig, dan kan de impact groot zijn.

Wellicht herstelt u niet volledig en raakt u daardoor (deels) arbeidsongeschikt. Misschien moeten huis en omgeving worden aangepast vanwege de fysieke gevolgen van het ongeval. Dit kan naast lichamelijke en mentale gevolgen ook financiële consequenties hebben. U maakt kosten omdat u een oppas of huishoudelijke hulp moet inhuren. De reiskosten lopen op omdat een paar keer per week naar het ziekenhuis moet. Daarnaast verliest u inkomsten omdat u niet kunt werken. Maar u hoeft niet op te draaien voor alle kosten of misgelopen inkomsten. Wanneer het ongeval buiten uw schuld om heeft plaatsgevonden, heeft u recht op een schadevergoeding.

Een letselschade advocaat staat u bij

U wilt een schadeclaim indienen na een aanrijding? Een letselschade expert kent de procedures en kan u begeleiden bij het claimen van een schadevergoeding. Het enige wat u hoeft te doen is het invullen van het contactformulier. Vervolgens zal een letselschade advocaat binnen 48 uur contact met u opnemen. Uit dit gesprek zal blijken of u in aanmerking komt voor een schadevergoeding. Wacht niet langer en claim waar u recht op heeft.

 

Wij hebben ruim 1500 slachtoffers naar tevredenheid bijgestaan

Het advocatenkantoor waar Aanrijding Gehad mee samenwerkt is Arcus Letselschade. Arcus Letselschade werkt landelijk, en behartigt de belangen van slachtoffers van aanrijdingen. Arcus staat voor deskundigheid en een transparante, voortvarende behandeling van de schade. Uit de Google reviews blijkt dat de werkwijze van de specialisten van Arcus Letselschade zeer goed gewaardeerd wordt:

UITSTEKEND
107 recensies op
Nicole Patatje
Nicole Patatje
04/01/2023
Ontzettend goed geholpen en altijd goed op de hoogte gebracht...de inzet is geweldig en ik ben heel erg dankbaar voor alles wat voor mij bereikt is...zorgvuldig en aandachtig werk geleverd...heel erg bedankt voor al uw goede zorgen en aandachtig werk..
Edward Verschoor
Edward Verschoor
21/12/2022
Prima geregeld m.b.t. afhandeling lestelschade van mijn ouders en snelle afwikkeling
Elf H
Elf H
20/12/2022
Ik ben voldoende geïnformeerd en ze spraken begrijpelijke taal. Ik ben tevreden over mijn zaak.
najima charif
najima charif
07/12/2022
Bent u nog opzoek naar iemand die uw letselschadezaak moet behandelen, dan zou ik zeker Arvid Letselschade benaderen. De communicatie en resultaten zijn top!
Naomi Pijl
Naomi Pijl
21/11/2022
Ik ben enorm geholpen! Kon geen betere advocaat wensen.
N Boz
N Boz
21/11/2022
Ik heb een hele goede ervaring met Arcus letselschade. Mr. J. (Jorg) van de Watering Heeft me geholpen.
Rolf en Natasja
Rolf en Natasja
18/11/2022
Arcus letselschade heeft zich volledig ingezet voor onze zaak. Zij hebben ons bijgestaan met hun uitstekende kennis en het voortouw genomen bij het bewandelde pad. We zijn alle tijd volledig op de hoogte gehouden. Bedankt.
Rob
Rob
13/11/2022
Ik ben goed geholpen. Alle informatie die voor mij van toepassing was duidelijk gedeeld. Heb zelf eigenlijk niets hoeven doen,zij hebben alles geregeld. Ik beveel deze maatschappij aan om je bij te staan.
Cees Ippel
Cees Ippel
11/11/2022
Met respect, kennis en kunde hebben wij bij een letselschade een zeer positieve ervaring met Arcus Letsschade. Met de aandacht voor persoon en rechtsgang is er op een bijzonder invulling gegeven aan onze zaak.
Michel De Bruijn
Michel De Bruijn
11/11/2022
Na 2 auto ongevallen, in 1 week tijd, letsel opgelopen. 1 mijn schuld, bij andere aanrijding, niet mijn schuld. Direct Arcus Letselschade gebeld, omdat wij bij mijn eerdere werkgever (Meeus Assurantiën) onze verzekerden altijd doorverwezen, naar Arcus! Ik was dus al bekend, met de zéér goede service, van Arcus. Óók onze verzekerden, waren altijd vol lof, over Arcus Letselschade!! Net als véle anderen, heb ik de behandeling van mijn zaak, als prettig en kundig ervaren. Zeer klantgericht en ook zéér professioneel/vakkundig! Ze nemen ook de tijd voor je. 👍👍 Ik ben zó blij, dat ik mijn zaak NIET heb aangemeld, bij mijn rechtsbijstandverzekering DAS, maar direct bij Arcus!!! (dat is gewoon mogelijk, ook al heb je een rechtsbijstandverzekering!) Bij je rechtsbijstandverzekering ben je slechts een 'nummertje', ze zijn niet te bereiken telefonisch én leven niet echt met je mee. Die willen het liefst het dossier zo snel mogelijk sluiten. Dus je bent dan véél beter af, met Arcus. De kosten van Arcus, worden door de aansprakelijke verzekeraar, ook gewoon vergoed. Dus het kostte mij niets. Dus ik zou Arcus Letselschade, aan iedereen aanbevelen! Óók vanuit mijn jarenlange beroep, als Schadebehandelaar voor verschillende verzekeraars/tussenpersonen, kan ik Arcus zeker aanbevelen! Zulke goede letselschadebureaus zijn er maar weinig.... 👍👍

Laat u bellen voor gratis advies

Vul het formulier in en wij bellen u op, u krijgt gratis advies van onze letselschade expert.

Telefoonnummer *
Bel mij terug
Loading...
Beoordeeld met: Op basis van 752 ervaringen
Gratis en vrijblijvend Snel en eenvoudig Ervaren letselschade advocaten Landelijke dekking

Laat u bellen voor gratis advies

Vul het formulier in en wij bellen u op, u krijgt gratis advies van onze letselschade expert.

Telefoonnummer *
Bel mij terug
Loading...
Beoordeeld met: Op basis van 752 ervaringen