(076) 700 27 75

Uw advocaat bij letselschade na een aanrijding Kosteloze hulp bij letselschade

Terug naar overzicht

Letselschade opgelopen door een aanrijding op een rotonde, wat nu?

3 november 2017
rotonde verkeersbord letselschade

U bent betrokken bij een aanrijding die heeft plaatsgevonden op een rotonde. Daardoor heeft u letselschade opgelopen. Veel voorkomende soorten letselschade hierbij zijn spierletsel en een whiplash. Alle kosten die u maakt bij het herstellen van uw opgelopen letsel Die kunt u claimen bij de aansprakelijke partij. Een letselschade advocaat kan u hierbij begeleiden!

Verkeerssituatie op rotonde en voorrang

De bedoeling van een verkeersplein zoals een rotonde is om auto’s en fietsers sneller te laten doorstromen. Dit vraagt verantwoordelijkheid van de gebruikers bij het verlenen van voorrang omdat er nauwelijks verkeerslichten aan te pas komen. In de praktijk gaat dit echter vaak mis. Door de diversiteit aan verkeersregels wordt nog weleens vergeten wie er wanneer voorrang heeft.

Wie heeft er voorrang?

Wanneer er bij een rotonde geen blauw bord met witte pijlen staat, dan heeft iedereen, dus elke motorvoertuig of fietser, die van rechts komt voorrang. Staat er wel een verkeersbord dat wat zegt over de voorrangsverlening of liggen er bijvoorbeeld haaientanden, dan heeft het verkeer dat op de rotonde rijdt voorrang. Bij het verlaten van de rotonde moet u de richting aangeven. Bij het afslaan hebben voetgangers en fietsers echter nog wel voorrang.

Het artikel gaat verder onder onderstaande beoordeling:
9.5

Ik heb maanden niet mogen voetballen omdat ik een whiplash had. Dit kwam door een aan aanrijding van achteren toen ik stil stond bij een stoplicht. Het herstellen duurde lang maar gelukkig kreeg wel snel een schadevergoeding

- Furkan
Letselschade melden

Aansprakelijkheid bij ongeluk op rotonde

Degene die schuld heeft bij een botsing op een rotonde is niet altijd de aansprakelijke partij. Dit heeft te maken met de verkeerssituatie op de rotonde. Voetgangers en fietsers zijn volgens de wet extra beschermd omdat zij kwetsbaarder zijn in het verkeer. Daarom zijn zij nooit helemaal aansprakelijk bij een ongeval, ook niet wanneer ze volledige schuld hebben.

Bij twee auto’s die op elkaar botsen, is de aansprakelijkheid weer afhankelijk van wie er al dan niet voorrang heeft verleend. Het kan in bepaalde gevallen ook zijn dat de aansprakelijkheid voor een deel ligt bij de gemeente waarin het ongeval plaats had. Een gemeente kan aansprakelijk zijn omdat er achterstallig onderhoud was aan de rotonde of er niet voldoende verkeersborden stonden om de situatie overzichtelijk te maken.

Het artikel gaat verder onder de optie om u terug te laten bellen
voor gratis juridisch advies bij letselschade:

Laat u bellen voor gratis advies

Vul het formulier in en wij bellen u op, u krijgt gratis advies van onze letselschade expert.

Telefoonnummer *
Bel mij terug
Loading...

Schade claimen

Wanneer u overweegt een schadevergoeding te claimen voor de geleden letselschade, dan is het verstandig een juridisch expert in de arm te nemen. Een letselschadespecialist begeleidt u van begin tot eind en zelfs tot aan de rechtbank als dit moet. De letselschade advocaat kan u juridisch advies geven over de procedures. Bijvoorbeeld over het bewijs dat u nodig heeft om de schadevergoeding te kunnen claimen bij de aansprakelijke partij. Denk aan doktersverklaringen of andere documenten die uw letselschade hebben vastgelegd. Mocht de schadevergoeding toegekend worden, dan zal de tegenpartij uw juridische kosten moeten betalen.

Soorten letsel, behandeling en gevolgen

Een botsing op een rotonde kan een behoorlijke klap geven en dus ook behoorlijke lichamelijke schade. Denk aan hoofd-, nek- en rugletsel. Maar ook botbreuken en inwendig letsel aan organen zijn een mogelijkheid. Om te herstellen moet u mogelijk even in het ziekenhuis verblijven of zijn er operaties nodig om eventuele schade te corrigeren. De klachten en het herstel kunnen echter behoorlijke tijd in beslag nemen.

Gevolgen na ongeluk

Wanneer u betrokken bent geraakt bij een ongeval en daardoor letsel hebt opgelopen, kunnen de gevolgen heftig zijn. Dagelijkse dingen als boterhammen smeren, stofzuigen, afwassen of spelletjes doen met uw kinderen worden een opgave of gaan simpelweg niet. U kunt niet werken, u moet naar een ziekenhuis of behandelaar en alles draait om de revalidatie. Dit heeft invloed op u en uw gezin. Wanneer de situatie ernstiger is en het herstel langdurig, dan kan de impact groot zijn.

Wellicht herstelt u niet volledig en raakt u daardoor (deels) arbeidsongeschikt. Misschien moeten huis en omgeving worden aangepast vanwege de fysieke gevolgen van het ongeval. Dit kan naast lichamelijke en mentale gevolgen ook financiële consequenties hebben. U maakt kosten omdat u een oppas of huishoudelijke hulp moet inhuren. De reiskosten lopen op omdat een paar keer per week naar het ziekenhuis moet. Daarnaast verliest u inkomsten omdat u niet kunt werken. Maar u hoeft niet op te draaien voor alle kosten of misgelopen inkomsten. Wanneer het ongeval buiten uw schuld om heeft plaatsgevonden, heeft u recht op een schadevergoeding.

Een letselschade advocaat staat u bij

U wilt een schadeclaim indienen na een aanrijding? Een letselschade expert kent de procedures en kan u begeleiden bij het claimen van een schadevergoeding. Het enige wat u hoeft te doen is het invullen van het contactformulier. Vervolgens zal een letselschade advocaat binnen 48 uur contact met u opnemen. Uit dit gesprek zal blijken of u in aanmerking komt voor een schadevergoeding. Wacht niet langer en claim waar u recht op heeft.

 

Wij hebben ruim 1500 slachtoffers naar tevredenheid bijgestaan

Het advocatenkantoor waar Aanrijding Gehad mee samenwerkt is Arcus Letselschade. Arcus Letselschade werkt landelijk, en behartigt de belangen van slachtoffers van aanrijdingen. Arcus staat voor deskundigheid en een transparante, voortvarende behandeling van de schade. Uit de Google reviews blijkt dat de werkwijze van de specialisten van Arcus Letselschade zeer goed gewaardeerd wordt:

UITSTEKEND
161 recensies op
Rachid Elaita
Rachid Elaita
27/12/2023
Ben heel tevreden met de samenwerking die ik heb mogen ervaren met dhr Watering. Vlotte communicatie en een prima resultaat
Patrick Van den haselkamp
Patrick Van den haselkamp
14/12/2023
Ik heb hele goede ervaringen beleefd,met mr.T.van der ven. Ze heeft ontzettend goed haar best gedaan voor mij.ondanks dat het mijn eigen schuld was (aanrijding). Heeft MR Tessa van der ven mij toch kunnen helpen via inzittende verzekering. Waardoor ik voor 90 procent ben hersteld. Ik zal arcus bij iedereen aanraden
Arek Serafin
Arek Serafin
14/12/2023
Bardzo pomocny Adwokat dostępny z polskim tłumaczem. Polecam :)
Joyce Leijen
Joyce Leijen
07/12/2023
Zeer tevreden. Ze hanteren echt een betrokken en persoonlijke benadering. Communicatie is echt prettig, duidelijk en conform afspraak.
Marjan Polman
Marjan Polman
01/12/2023
Na kontakt gezocht te hebben met Arcus Letsel schade werd ik empatisch en deskundig geholpen door Mevrouw Parinussa. Dat was een hele opluchting in een lastige situatie. Mevrouw Parinussa handelde de kwestie voor me af,waardoor ik me ontzorgd voelde ,en er een redelijke afronding kwam. Heel hartelijk bedankt !
El
El
01/12/2023
Op aanraden ben ik bij advocaat Mark Huigen terecht gekomen. Ik ben super tevreden met zijn professionele manier van werken en ik raad hem zelf ook aan. Meelevend en duidelijke, transparante communicatie. Ik werd voortdurend van alle ontwikkelingen op de hoogte gehouden en als ik met vragen zat dan was hij makkelijk bereikbaar. Dit gaf mij het gevoel dat ik werd vertegenwoordigd door iemand die zich volledig voor mij inzet. Het eindresultaat van mijn claim is daar het bewijs van. Heel erg bedankt voor alle hulp, motivatie en inzet meneer Huigen!
Wirin Jiawan
Wirin Jiawan
18/11/2023
Oeps, eindelijk is het gelukt dank zij advocaat Jorg van de Watering. Het was een complexe zaak, hij heeft het tot het laatste eind getrokken. Hij kent de kneepjes van het vak. Een zaak uit het jaar 2021 zelfs de tegenpartij was doorgereden en wilde niet meewerken. Dat hij zelf de zaak bij de Rechter heeft gebracht en dat wij de zaak hebben gewonnen. Ik werd voortdurend op de hoogte gehouden. Het is een aanrader om bij Jorg van de Watering aan te melden voor professionele hulp en begeleiding van schades. Kennis kunde en professionele begeleiding staan heel hoog in het vaandel bij Arcus Letselschade. Zeker een aanrader om bij hem te melden . Jorg nog bedankt voor alles!
Denise De Voos
Denise De Voos
15/11/2023
Super fijn geholpen door Arcus letselschade. Het is een fijn bedrijf die zeer vriendelijk en behulpzaam is. Ze nemen de tijd voor je verhaal, kijken samen naar de beste oplossing en handelen snel.
Sylvia Buitendijk
Sylvia Buitendijk
05/11/2023
Wij zijn zeer goed in onze zaak geholpen. Alles is uitgelegd in de taal die wij ook begrijpen. Ik voelde me begrepen, en ze werken hard voor je zaak.

Laat u bellen voor gratis advies

Vul het formulier in en wij bellen u op, u krijgt gratis advies van onze letselschade expert.

Telefoonnummer *
Bel mij terug
Loading...
Beoordeeld met: Op basis van 752 ervaringen
Gratis en vrijblijvend Snel en eenvoudig Ervaren letselschade advocaten Landelijke dekking

Laat u bellen voor gratis advies

Vul het formulier in en wij bellen u op, u krijgt gratis advies van onze letselschade expert.

Telefoonnummer *
Bel mij terug
Loading...
Beoordeeld met: Op basis van 752 ervaringen