(076) 700 27 75

Uw advocaat bij letselschade na een aanrijding Kosteloze hulp bij letselschade

Terug naar overzicht

Letselschade opgelopen door een aanrijding op een rotonde, wat nu?

3 november 2017
rotonde verkeersbord letselschade

U bent betrokken bij een aanrijding die heeft plaatsgevonden op een rotonde. Daardoor heeft u letselschade opgelopen. Veel voorkomende soorten letselschade hierbij zijn spierletsel en een whiplash. Alle kosten die u maakt bij het herstellen van uw opgelopen letsel Die kunt u claimen bij de aansprakelijke partij. Een letselschade advocaat kan u hierbij begeleiden!

Verkeerssituatie op rotonde en voorrang

De bedoeling van een verkeersplein zoals een rotonde is om auto’s en fietsers sneller te laten doorstromen. Dit vraagt verantwoordelijkheid van de gebruikers bij het verlenen van voorrang omdat er nauwelijks verkeerslichten aan te pas komen. In de praktijk gaat dit echter vaak mis. Door de diversiteit aan verkeersregels wordt nog weleens vergeten wie er wanneer voorrang heeft.

Wie heeft er voorrang?

Wanneer er bij een rotonde geen blauw bord met witte pijlen staat, dan heeft iedereen, dus elke motorvoertuig of fietser, die van rechts komt voorrang. Staat er wel een verkeersbord dat wat zegt over de voorrangsverlening of liggen er bijvoorbeeld haaientanden, dan heeft het verkeer dat op de rotonde rijdt voorrang. Bij het verlaten van de rotonde moet u de richting aangeven. Bij het afslaan hebben voetgangers en fietsers echter nog wel voorrang.

Het artikel gaat verder onder onderstaande beoordeling:
10

Ik ben heel tevreden over de hulp van de specialist! Ik kan het iedereen aanraden die letsel heeft opgelopen. Er komt op juridisch gebied zoveel op je af, dat verwacht je gewoon niet. De advocaat heeft alle zorgen bij mij weggenomen.

- Carmen
Letselschade melden

Aansprakelijkheid bij ongeluk op rotonde

Degene die schuld heeft bij een botsing op een rotonde is niet altijd de aansprakelijke partij. Dit heeft te maken met de verkeerssituatie op de rotonde. Voetgangers en fietsers zijn volgens de wet extra beschermd omdat zij kwetsbaarder zijn in het verkeer. Daarom zijn zij nooit helemaal aansprakelijk bij een ongeval, ook niet wanneer ze volledige schuld hebben.

Bij twee auto’s die op elkaar botsen, is de aansprakelijkheid weer afhankelijk van wie er al dan niet voorrang heeft verleend. Het kan in bepaalde gevallen ook zijn dat de aansprakelijkheid voor een deel ligt bij de gemeente waarin het ongeval plaats had. Een gemeente kan aansprakelijk zijn omdat er achterstallig onderhoud was aan de rotonde of er niet voldoende verkeersborden stonden om de situatie overzichtelijk te maken.

Het artikel gaat verder onder de optie om u terug te laten bellen
voor gratis juridisch advies bij letselschade:

Laat u bellen voor gratis advies

Vul het formulier in en wij bellen u op, u krijgt gratis advies van onze letselschade expert.

Telefoonnummer *
Bel mij terug
Loading...

Schade claimen

Wanneer u overweegt een schadevergoeding te claimen voor de geleden letselschade, dan is het verstandig een juridisch expert in de arm te nemen. Een letselschadespecialist begeleidt u van begin tot eind en zelfs tot aan de rechtbank als dit moet. De letselschade advocaat kan u juridisch advies geven over de procedures. Bijvoorbeeld over het bewijs dat u nodig heeft om de schadevergoeding te kunnen claimen bij de aansprakelijke partij. Denk aan doktersverklaringen of andere documenten die uw letselschade hebben vastgelegd. Mocht de schadevergoeding toegekend worden, dan zal de tegenpartij uw juridische kosten moeten betalen.

Soorten letsel, behandeling en gevolgen

Een botsing op een rotonde kan een behoorlijke klap geven en dus ook behoorlijke lichamelijke schade. Denk aan hoofd-, nek- en rugletsel. Maar ook botbreuken en inwendig letsel aan organen zijn een mogelijkheid. Om te herstellen moet u mogelijk even in het ziekenhuis verblijven of zijn er operaties nodig om eventuele schade te corrigeren. De klachten en het herstel kunnen echter behoorlijke tijd in beslag nemen.

Gevolgen na ongeluk

Wanneer u betrokken bent geraakt bij een ongeval en daardoor letsel hebt opgelopen, kunnen de gevolgen heftig zijn. Dagelijkse dingen als boterhammen smeren, stofzuigen, afwassen of spelletjes doen met uw kinderen worden een opgave of gaan simpelweg niet. U kunt niet werken, u moet naar een ziekenhuis of behandelaar en alles draait om de revalidatie. Dit heeft invloed op u en uw gezin. Wanneer de situatie ernstiger is en het herstel langdurig, dan kan de impact groot zijn.

Wellicht herstelt u niet volledig en raakt u daardoor (deels) arbeidsongeschikt. Misschien moeten huis en omgeving worden aangepast vanwege de fysieke gevolgen van het ongeval. Dit kan naast lichamelijke en mentale gevolgen ook financiële consequenties hebben. U maakt kosten omdat u een oppas of huishoudelijke hulp moet inhuren. De reiskosten lopen op omdat een paar keer per week naar het ziekenhuis moet. Daarnaast verliest u inkomsten omdat u niet kunt werken. Maar u hoeft niet op te draaien voor alle kosten of misgelopen inkomsten. Wanneer het ongeval buiten uw schuld om heeft plaatsgevonden, heeft u recht op een schadevergoeding.

Een letselschade advocaat staat u bij

U wilt een schadeclaim indienen na een aanrijding? Een letselschade expert kent de procedures en kan u begeleiden bij het claimen van een schadevergoeding. Het enige wat u hoeft te doen is het invullen van het contactformulier. Vervolgens zal een letselschade advocaat binnen 48 uur contact met u opnemen. Uit dit gesprek zal blijken of u in aanmerking komt voor een schadevergoeding. Wacht niet langer en claim waar u recht op heeft.

 

Wij hebben ruim 1500 slachtoffers naar tevredenheid bijgestaan

Het advocatenkantoor waar Aanrijding Gehad mee samenwerkt is Arcus Letselschade. Arcus Letselschade werkt landelijk, en behartigt de belangen van slachtoffers van aanrijdingen. Arcus staat voor deskundigheid en een transparante, voortvarende behandeling van de schade. Uit de Google reviews blijkt dat de werkwijze van de specialisten van Arcus Letselschade zeer goed gewaardeerd wordt:

UITSTEKEND
89 recensies op
Marieke Jansen
Marieke Jansen
28/06/2022
Geverifieerd
Deskundige en betrokken begeleiding.
Lees verder
Wini Palo
Wini Palo
22/06/2022
Geverifieerd
Na me ongeluk op 31 oktober een goede vriend van me gaaf me nummer van Arcus want een andere vriend van me was goed geholpen door arcus na auto ongelukt en doordat kwam ik in contact met Joanne Parinussa van letselschade en ik kan je één ding zeggen goed geholpen vanaf dag zii is echt een toppertje ik zal zwz vrienden en kennissen en familie arcus garanderen!!!!!!!
Lees verder
Jolanda Peltzer
Jolanda Peltzer
22/06/2022
Geverifieerd
Arcus Letselschade heeft mij bijgestaan met de vervelende gevolgen van een ongeval. Het was prettig dat Arcus zaken als letselschade geheel voor je oppakken en hier richting in geven. Goed contact, heldere communicatie, kortom het proces werd goed opgepakt en afgesloten. Wel werd mij in dit traject meer dan duidelijk dat wanneer een zaak ook menselijk letsel betreft, dit automatisch een langere termijn in beslag neemt om tot uiteindelijke afhandeling te kunnen komen, hetgeen ook iets zegt over de stroeve houding van de tegenpartij. Hopelijk gaat u het niet nodig hebben, maar mocht dit wel het geval zijn kan u erop rekenen dat Arcus Letselschade u prettig en kundig bij zal staan!
Lees verder
Judith Blom
Judith Blom
21/06/2022
Geverifieerd
Het was voor mij voor het eerst dat ik met een letselschade advocaat te maken had Ik werd zeer goed begeleid en geïnformeerd wat de te nemen stappen waren. Zeker Mr. J. van de Watering heeft mij zeer vakkundig geholpen. Ik raad Arcuatus Letselschade dan ook aan, aan een ieder die hiermee op welke manier dan ook mee te maken krijgt
Lees verder
dennis kemner
dennis kemner
17/06/2022
Geverifieerd
Ik heb zeer goede ervaring met Arcus Letselschade. Na mijn ongeluk en meerdere andere advocaten te hebben gehad ben ik bij Arcus letselschade terecht gekomen. Nadat ik jaren verwikkeld was in mijn zaak en geen uitweg meer zag ben ik uiteindelijk in contact gekomen met Dhr J. van de Wetering. Vanaf het moment dat ik mijn situatie had voorgelegd, werd alles in werking gezet. Na enkele jaren verder te zijn heb ik gerechtigheid mogen ontvangen door het goede werk van Dhr van de Watering. Ik zal dan ook iedereen aanraden met letselschade contact op te nemen met dhr van de Watering. ( Arcus Letselschade ) Ik ben zeer en zeer tevreden! Afz: Dennis.
Lees verder
Sabina
Sabina
24/05/2022
Geverifieerd
Ik heb zeer goede ervaring met Arcus Letselschade. Na mijn auto ongeluk heb ik mij aangemeld bij mijn voormalige rechtsbijstand verzekering. Deze wilde mij echter laten uitkopen voor een slordig bedrag. Nadat ik al jaren bij hen aangesloten was. Dit heb ik echter niet laten gebeuren. En ben vervolgens opzoek gegaan naar een andere advocaat. Uiteindelijk ben ik terecht gekomen bij Dhr J. van de Wetering. Vanaf het moment dat mijn situatie was voorgelegd. Is alles in werking gesteld. Ik ben verwezen naar een kliniek voor nek-en rugklachten. Mijn financiële situatie werd ook direct onder de loep genomen. Ik kan niet anders stellen dat Dhr J. van de Wetering uitstekend werk voor mij heeft verricht. Ik zal iedereen aanraden die een letselschade advocaat nodig heeft dit bedrijf te benaderen. Ik ben zeeeer tevreden! W.G. Shakison
Lees verder
Ronald Brugts
Ronald Brugts
19/05/2022
Geverifieerd
Jessica heeft de zaak goed behandeld en voor mij positief ten einde gebracht al was de tegenpartij lastig. Een echte aanrader.
Lees verder
giovanni de vries
giovanni de vries
18/05/2022
Geverifieerd
Zeer fijne ervaring gehad met dit advocaten kantoor. Pakte alles snel en deskundig op. Fijn contact en neemt de tijd voor jouw verhaal en doet er vervolgens alles aan om het goed af te ronden.
Lees verder
autorijschool maaswijk
autorijschool maaswijk
15/05/2022
Geverifieerd
Van dag 1 een goed gevoel gehad bij Arcus Letselschade. Was voor het eerst dat ik met letselschade te maken had. Dit bedrijf is gewoon heel professioneel bezig en probeert je z.s.m. je normale leven te laten oppakken. Met de juiste advies en de juiste behandelingen. De communicatie met de contact persoon en mensen op kantoor was zeer goed. Ik hoop niet dat ik Arcus in de toekomst nodig zal hebben, maar indien nodig zal ik iedereen adviseren om dit bedrijf in te schakelen bij letselschade.
Lees verder

Laat u bellen voor gratis advies

Vul het formulier in en wij bellen u op, u krijgt gratis advies van onze letselschade expert.

Telefoonnummer *
Bel mij terug
Loading...
Beoordeeld met: Op basis van 752 ervaringen
Gratis en vrijblijvend Snel en eenvoudig Ervaren letselschade advocaten Landelijke dekking
blank

Laat u bellen voor gratis advies

Vul het formulier in en wij bellen u op, u krijgt gratis advies van onze letselschade expert.

Telefoonnummer *
Bel mij terug
Loading...
Beoordeeld met: Op basis van 752 ervaringen