(076) 700 27 75

Uw advocaat bij letselschade na een aanrijding Kosteloze hulp bij letselschade

Terug naar overzicht

Schadeverzekering inzittenden (SVI): verzeker uzelf en uw passagiers

19 oktober 2017
drie vrouwen in een auto

Een schadeverzekering inzittenden? Die heb ik niet nodig. Ik zit namelijk altijd alleen in de auto en dus heb ik zo’n schadeverzekering inzittenden (SVI) niet nodig’. Zo is hoe de gemiddelde weggebruiker erover denkt en misschien u ook wel. Die opmerking is namelijk een misvatting. Want een inzittendenverzekering dekt óók de schade die de chauffeur oploopt als gevolg van een ongeluk, ook als hij alleen in zijn auto zit. Een extra reden om wél zo’n schadeverzekering inzittenden af te sluiten dus. Behalve de bestuurder zijn dan ook andere inzittenden verzekerd als ze schade opgelopen hebben als gevolg van een verkeersongeluk. Het afsluiten van een inzittendenverzekering is het overwegen dus meer dan waard. Waarom, vraagt u? Omdat deze schadeverzekering zowel de schade van de bestuurder als die van de passagiers als gevolg van een ongeval dekt. Hebben de passagiers letselschade opgelopen, dan wordt ook die schade gedekt. Hoe hoog die dekking precies is, ligt aan uw maximaal verzekerde bedrag.

Wat voor soort letsel wordt gedekt?

Letselschade kan van alles zijn; van relatief lichte verwondingen zoals:

Tot langdurige zoals:

Chronische ziekte of zelfs in het ergste geval invaliditeit. Natuurlijk hoopt u ongeschonden te blijven na een aanrijding. Het is echter toch een prettige gedachte te weten dat mocht u onverhoopt toch slachtoffer worden, zowel u als uw inzittenden goed verzekerd zijn.

Het artikel gaat verder onder onderstaande beoordeling:
9.3

Betrokken, professioneel en goed advies. Na het oplopen van een gebroken arm door een aanrijding met een scooter, ben ik uitstekend geholpen. Ook heb ik alle ziekenhuis kosten vergoed gekregen.

- Petra
Letselschade melden

Opgelopen schade

Wie zelf geen schuld heeft aan een ongeval en dus slachtoffer is, kan in aanmerking komen voor een schadevergoeding. U moet dan denken aan vergoedingen van arbeidsvermogen, medische kosten, onderhoud en klussen aan uw huis en tuin, net als huishoudelijke hulp. Ter verduidelijking: door het ongeval kan de schade dermate groot zijn, dat werken (deels) onmogelijk geworden is. U lijdt dan dus inkomensschade.

Medische kosten hebben te maken met zaken als ziekenhuisopname, ambulancevervoer of een operatie. Ook de hulp die u na het ongeval eventueel nodig hebt bij onderhoud aan woning en tuin dienen te worden vergoed en het kan best zijn dat u na een ongeluk voor langere of kortere periode gebruik moet maken van thuiszorg. Als er sprake is van letselschade kan in bepaalde gevallen een vergoeding verkregen worden voor het meegemaakte en nog te doorstane leed in de vorm van smartengeld.

Waarom het goed is op een SVI af te sluiten

Het is verstandig om een verzekering voor inzittenden af te sluiten, zoals steeds meer mensen dat gelukkig doen. Zonder inzittendenverzekering is alleen de schade aan de auto verzekerd, en dus niet het ontstane letsel bij de chauffeur of inzittenden.

U komt dan verder ook niet in aanmerking voor welke schadevergoeding dan ook. Verder is het goed te weten dat de inzittendenverzekering ook uitkeert als je van de weg raakt door eigen schuld en derhalve niemand aansprakelijk gesteld kan worden. Ook de schade aan persoonlijke eigendommen is meeverzekerd.

Nog steeds is een te grote groep mensen niet goed op de hoogte van de voordelen die een inzittendenverzekering biedt.

Dan nog even het volgende; doorgaans is het verhalen van een schadevergoeding een moeizame, ingewikkelde en vaak ook langdurig proces. Zowel met als zonder rechtsbijstandverzekering. Wie een inzittendenverzekering heeft afgesloten, krijgt meteen uitgekeerd door de eigen verzekeraar. De vraag wie schuldig was aan het ongeluk doet dan niet ter zake.

Het artikel gaat verder onder de optie om u terug te laten bellen
voor gratis juridisch advies bij letselschade:

Laat u bellen voor gratis advies

Vul het formulier in en wij bellen u op, u krijgt gratis advies van onze letselschade expert.

Telefoonnummer *
Bel mij terug
Loading...

Verzeker uzelf!

Mensen die alleen de verplichte basis-zorgverzekering hebben, zijn ook verzekerd voor opgelopen letsel. Het gaat dan wel alleen om letsel dat thuis, bijvoorbeeld bij het klussen, opgelopen wordt. Niet voor letsel dat opgelopen is bij een aanrijding met hoge snelheid.

Als er sprake is van ernstig letsel, schiet de basisverzekering echt tekort. Bijvoorbeeld zaken als het mislopen van salaris en de kosten van revalidatie. Ook de kosten voor bezoek aan de fysiotherapeut kunnen overgenomen of aangevuld worden door het afsluiten van een verzekering voor inzittenden.

Een autoverzekering verzekert, zoals de naam al zegt, alleen de auto. En dus niet de chauffeur. Best apart, want een auto is immers zo weer gerepareerd of vervangen door een andere auto, de bestuurder met letsel is echter vaak veel langer uit de roulatie en zijn schade is vaak ook ernstiger en ingrijpender.

Bijzonder dus dat mensen wél de auto, maar zichzelf als bestuurder niet verzekeren. Je zou het de omgekeerde wereld kunnen noemen. Tenslotte: draag wel altijd de autogordel in de auto. Behalve het veiligheidsaspect, is de letselschade uitkering een kwart minder als je de gordel niet hebt gedragen tijdens een ongeval. Nóg meer reden dus om altijd de autogordel te gebruiken.

SVI in het kort

Schadeverzekering inzittenden (SVI), wat is dat?

Het is een verzekering voor letselschade van de bestuurders en de medepassagiers.

Bij een autoverzekering kunt u een inzittenden verzekering afsluiten. Met een inzittendenverzekering zijn u en de passagiers in uw auto zeker van een vergoeding bij blijvend letselschade of bij overlijden door een verkeersongeluk. Dit geldt ook als het ongeluk zelf veroorzaakt heeft of er niemand schuldig is.

Wat wordt er door de SVI gedekt?

Welk letsel wordt er nog meer gedekt naast de opgelopen letselschade door een schadeverzekering inzittenden?

  • Inkomensverlies
  • Medische kosten
  • Huishoudelijke hulp
  • Aanpassingen in de woning
  • Smartengeld

Overlijdt u of een medepassagier? Dan volgt er een vergoeding voor de uitvaart.

Het is juist belangrijk voor de bestuurder zelf. Bij een auto-ongeluk is de bestuurder die het ongeval veroorzaakt aansprakelijk voor de schade. Loopt u door een ander letselschade op dan vergoed zijn of haar verzekering de gemaakte schade. Maar heeft u het ongeluk zelf veroorzaakt of is er niemand schuldig aan het ongeluk dan kunt u niemand aansprakelijk stellen . Echter als u voor de schade inzittenden bent verzekerd krijg u de schade wel vergoed.

De voordelen van het hebben van een schadeverzekering inzittenden:

  • Er wordt direct uitgekeerd
  • Wie de schuldige ook is
  • U wordt direct financieel ondersteund

Claim waar u recht op heeft!

Heeft u letselschade opgelopen door de schuld van een andere bestuurder? Dan heeft u recht op een schadevergoeding. Heeft u nu geen schadeverzekering inzittenden en een aanrijding gehad en daarbij letselschade opgelopen? Kom dan snel in contact met een letselschade advocaat.

Deze helpt u om de schadevergoeding te claimen bij de aansprakelijke partij. Het verhalen van een schadevergoeding is zeer specialistisch werk en vereist veel kennis en ervaring. Wanneer u zelf dit tracht te doen keren de verzekeringen vaak een veel lagere schadevergoeding uit dan waar u recht op heeft.

Het enige wat u hoeft te doen is het invullen van het contact formulier. Vervolgens zal een letselschade advocaat binnen 48 uur contact met u opnemen. Uit dit gesprek zal blijken of u in aanmerking komt voor een schadevergoeding. Wacht niet langer en claim waar u recht op heeft.

Wij hebben ruim 1500 slachtoffers naar tevredenheid bijgestaan

Het advocatenkantoor waar Aanrijding Gehad mee samenwerkt is Arcus Letselschade. Arcus Letselschade werkt landelijk, en behartigt de belangen van slachtoffers van aanrijdingen. Arcus staat voor deskundigheid en een transparante, voortvarende behandeling van de schade. Uit de Google reviews blijkt dat de werkwijze van de specialisten van Arcus Letselschade zeer goed gewaardeerd wordt:

UITSTEKEND
161 recensies op
Rachid Elaita
Rachid Elaita
27/12/2023
Ben heel tevreden met de samenwerking die ik heb mogen ervaren met dhr Watering. Vlotte communicatie en een prima resultaat
Patrick Van den haselkamp
Patrick Van den haselkamp
14/12/2023
Ik heb hele goede ervaringen beleefd,met mr.T.van der ven. Ze heeft ontzettend goed haar best gedaan voor mij.ondanks dat het mijn eigen schuld was (aanrijding). Heeft MR Tessa van der ven mij toch kunnen helpen via inzittende verzekering. Waardoor ik voor 90 procent ben hersteld. Ik zal arcus bij iedereen aanraden
Arek Serafin
Arek Serafin
14/12/2023
Bardzo pomocny Adwokat dostępny z polskim tłumaczem. Polecam :)
Joyce Leijen
Joyce Leijen
07/12/2023
Zeer tevreden. Ze hanteren echt een betrokken en persoonlijke benadering. Communicatie is echt prettig, duidelijk en conform afspraak.
Marjan Polman
Marjan Polman
01/12/2023
Na kontakt gezocht te hebben met Arcus Letsel schade werd ik empatisch en deskundig geholpen door Mevrouw Parinussa. Dat was een hele opluchting in een lastige situatie. Mevrouw Parinussa handelde de kwestie voor me af,waardoor ik me ontzorgd voelde ,en er een redelijke afronding kwam. Heel hartelijk bedankt !
El
El
01/12/2023
Op aanraden ben ik bij advocaat Mark Huigen terecht gekomen. Ik ben super tevreden met zijn professionele manier van werken en ik raad hem zelf ook aan. Meelevend en duidelijke, transparante communicatie. Ik werd voortdurend van alle ontwikkelingen op de hoogte gehouden en als ik met vragen zat dan was hij makkelijk bereikbaar. Dit gaf mij het gevoel dat ik werd vertegenwoordigd door iemand die zich volledig voor mij inzet. Het eindresultaat van mijn claim is daar het bewijs van. Heel erg bedankt voor alle hulp, motivatie en inzet meneer Huigen!
Wirin Jiawan
Wirin Jiawan
18/11/2023
Oeps, eindelijk is het gelukt dank zij advocaat Jorg van de Watering. Het was een complexe zaak, hij heeft het tot het laatste eind getrokken. Hij kent de kneepjes van het vak. Een zaak uit het jaar 2021 zelfs de tegenpartij was doorgereden en wilde niet meewerken. Dat hij zelf de zaak bij de Rechter heeft gebracht en dat wij de zaak hebben gewonnen. Ik werd voortdurend op de hoogte gehouden. Het is een aanrader om bij Jorg van de Watering aan te melden voor professionele hulp en begeleiding van schades. Kennis kunde en professionele begeleiding staan heel hoog in het vaandel bij Arcus Letselschade. Zeker een aanrader om bij hem te melden . Jorg nog bedankt voor alles!
Denise De Voos
Denise De Voos
15/11/2023
Super fijn geholpen door Arcus letselschade. Het is een fijn bedrijf die zeer vriendelijk en behulpzaam is. Ze nemen de tijd voor je verhaal, kijken samen naar de beste oplossing en handelen snel.
Sylvia Buitendijk
Sylvia Buitendijk
05/11/2023
Wij zijn zeer goed in onze zaak geholpen. Alles is uitgelegd in de taal die wij ook begrijpen. Ik voelde me begrepen, en ze werken hard voor je zaak.

Laat u bellen voor gratis advies

Vul het formulier in en wij bellen u op, u krijgt gratis advies van onze letselschade expert.

Telefoonnummer *
Bel mij terug
Loading...
Beoordeeld met: Op basis van 752 ervaringen
Gratis en vrijblijvend Snel en eenvoudig Ervaren letselschade advocaten Landelijke dekking

Laat u bellen voor gratis advies

Vul het formulier in en wij bellen u op, u krijgt gratis advies van onze letselschade expert.

Telefoonnummer *
Bel mij terug
Loading...
Beoordeeld met: Op basis van 752 ervaringen