(076) 700 27 75

Uw advocaat bij letselschade na een aanrijding Kosteloze hulp bij letselschade

Terug naar overzicht

Schadeverzekering inzittenden (SVI): verzeker uzelf en uw passagiers

19 oktober 2017
drie vrouwen in een auto

Een schadeverzekering inzittenden? Die heb ik niet nodig. Ik zit namelijk altijd alleen in de auto en dus heb ik zo’n schadeverzekering inzittenden (SVI) niet nodig’. Zo is hoe de gemiddelde weggebruiker erover denkt en misschien u ook wel. Die opmerking is namelijk een misvatting. Want een inzittendenverzekering dekt óók de schade die de chauffeur oploopt als gevolg van een ongeluk, ook als hij alleen in zijn auto zit. Een extra reden om wél zo’n schadeverzekering inzittenden af te sluiten dus. Behalve de bestuurder zijn dan ook andere inzittenden verzekerd als ze schade opgelopen hebben als gevolg van een verkeersongeluk. Het afsluiten van een inzittendenverzekering is het overwegen dus meer dan waard. Waarom, vraagt u? Omdat deze schadeverzekering zowel de schade van de bestuurder als die van de passagiers als gevolg van een ongeval dekt. Hebben de passagiers letselschade opgelopen, dan wordt ook die schade gedekt. Hoe hoog die dekking precies is, ligt aan uw maximaal verzekerde bedrag.

Wat voor soort letsel wordt gedekt?

Letselschade kan van alles zijn; van relatief lichte verwondingen zoals:

Tot langdurige zoals:

Chronische ziekte of zelfs in het ergste geval invaliditeit. Natuurlijk hoopt u ongeschonden te blijven na een aanrijding. Het is echter toch een prettige gedachte te weten dat mocht u onverhoopt toch slachtoffer worden, zowel u als uw inzittenden goed verzekerd zijn.

Het artikel gaat verder onder onderstaande beoordeling:
10

Ik ben heel tevreden over de hulp van de specialist! Ik kan het iedereen aanraden die letsel heeft opgelopen. Er komt op juridisch gebied zoveel op je af, dat verwacht je gewoon niet. De advocaat heeft alle zorgen bij mij weggenomen.

- Carmen
Letselschade melden

Opgelopen schade

Wie zelf geen schuld heeft aan een ongeval en dus slachtoffer is, kan in aanmerking komen voor een schadevergoeding. U moet dan denken aan vergoedingen van arbeidsvermogen, medische kosten, onderhoud en klussen aan uw huis en tuin, net als huishoudelijke hulp. Ter verduidelijking: door het ongeval kan de schade dermate groot zijn, dat werken (deels) onmogelijk geworden is. U lijdt dan dus inkomensschade.

Medische kosten hebben te maken met zaken als ziekenhuisopname, ambulancevervoer of een operatie. Ook de hulp die u na het ongeval eventueel nodig hebt bij onderhoud aan woning en tuin dienen te worden vergoed en het kan best zijn dat u na een ongeluk voor langere of kortere periode gebruik moet maken van thuiszorg. Als er sprake is van letselschade kan in bepaalde gevallen een vergoeding verkregen worden voor het meegemaakte en nog te doorstane leed in de vorm van smartengeld.

Waarom het goed is op een SVI af te sluiten

Het is verstandig om een verzekering voor inzittenden af te sluiten, zoals steeds meer mensen dat gelukkig doen. Zonder inzittendenverzekering is alleen de schade aan de auto verzekerd, en dus niet het ontstane letsel bij de chauffeur of inzittenden.

U komt dan verder ook niet in aanmerking voor welke schadevergoeding dan ook. Verder is het goed te weten dat de inzittendenverzekering ook uitkeert als je van de weg raakt door eigen schuld en derhalve niemand aansprakelijk gesteld kan worden. Ook de schade aan persoonlijke eigendommen is meeverzekerd.

Nog steeds is een te grote groep mensen niet goed op de hoogte van de voordelen die een inzittendenverzekering biedt.

Dan nog even het volgende; doorgaans is het verhalen van een schadevergoeding een moeizame, ingewikkelde en vaak ook langdurig proces. Zowel met als zonder rechtsbijstandverzekering. Wie een inzittendenverzekering heeft afgesloten, krijgt meteen uitgekeerd door de eigen verzekeraar. De vraag wie schuldig was aan het ongeluk doet dan niet ter zake.

Het artikel gaat verder onder de optie om u terug te laten bellen
voor gratis juridisch advies bij letselschade:

Laat u bellen voor gratis advies

Vul het formulier in en wij bellen u op, u krijgt gratis advies van onze letselschade expert.

Telefoonnummer *
Bel mij terug
Loading...

Verzeker uzelf!

Mensen die alleen de verplichte basis-zorgverzekering hebben, zijn ook verzekerd voor opgelopen letsel. Het gaat dan wel alleen om letsel dat thuis, bijvoorbeeld bij het klussen, opgelopen wordt. Niet voor letsel dat opgelopen is bij een aanrijding met hoge snelheid.

Als er sprake is van ernstig letsel, schiet de basisverzekering echt tekort. Bijvoorbeeld zaken als het mislopen van salaris en de kosten van revalidatie. Ook de kosten voor bezoek aan de fysiotherapeut kunnen overgenomen of aangevuld worden door het afsluiten van een verzekering voor inzittenden.

Een autoverzekering verzekert, zoals de naam al zegt, alleen de auto. En dus niet de chauffeur. Best apart, want een auto is immers zo weer gerepareerd of vervangen door een andere auto, de bestuurder met letsel is echter vaak veel langer uit de roulatie en zijn schade is vaak ook ernstiger en ingrijpender.

Bijzonder dus dat mensen wél de auto, maar zichzelf als bestuurder niet verzekeren. Je zou het de omgekeerde wereld kunnen noemen. Tenslotte: draag wel altijd de autogordel in de auto. Behalve het veiligheidsaspect, is de letselschade uitkering een kwart minder als je de gordel niet hebt gedragen tijdens een ongeval. Nóg meer reden dus om altijd de autogordel te gebruiken.

SVI in het kort

Schadeverzekering inzittenden (SVI), wat is dat?

Het is een verzekering voor letselschade van de bestuurders en de medepassagiers.

Bij een autoverzekering kunt u een inzittenden verzekering afsluiten. Met een inzittendenverzekering zijn u en de passagiers in uw auto zeker van een vergoeding bij blijvend letselschade of bij overlijden door een verkeersongeluk. Dit geldt ook als het ongeluk zelf veroorzaakt heeft of er niemand schuldig is.

Wat wordt er door de SVI gedekt?

Welk letsel wordt er nog meer gedekt naast de opgelopen letselschade door een schadeverzekering inzittenden?

 • Inkomensverlies
 • Medische kosten
 • Huishoudelijke hulp
 • Aanpassingen in de woning
 • Smartengeld

Overlijdt u of een medepassagier? Dan volgt er een vergoeding voor de uitvaart.

Het is juist belangrijk voor de bestuurder zelf. Bij een auto-ongeluk is de bestuurder die het ongeval veroorzaakt aansprakelijk voor de schade. Loopt u door een ander letselschade op dan vergoed zijn of haar verzekering de gemaakte schade. Maar heeft u het ongeluk zelf veroorzaakt of is er niemand schuldig aan het ongeluk dan kunt u niemand aansprakelijk stellen . Echter als u voor de schade inzittenden bent verzekerd krijg u de schade wel vergoed.

De voordelen van het hebben van een schadeverzekering inzittenden:

 • Er wordt direct uitgekeerd
 • Wie de schuldige ook is
 • U wordt direct financieel ondersteund

Claim waar u recht op heeft!

Heeft u letselschade opgelopen door de schuld van een andere bestuurder? Dan heeft u recht op een schadevergoeding. Heeft u nu geen schadeverzekering inzittenden en een aanrijding gehad en daarbij letselschade opgelopen? Kom dan snel in contact met een letselschade advocaat.

Deze helpt u om de schadevergoeding te claimen bij de aansprakelijke partij. Het verhalen van een schadevergoeding is zeer specialistisch werk en vereist veel kennis en ervaring. Wanneer u zelf dit tracht te doen keren de verzekeringen vaak een veel lagere schadevergoeding uit dan waar u recht op heeft.

Het enige wat u hoeft te doen is het invullen van het contact formulier. Vervolgens zal een letselschade advocaat binnen 48 uur contact met u opnemen. Uit dit gesprek zal blijken of u in aanmerking komt voor een schadevergoeding. Wacht niet langer en claim waar u recht op heeft.

Bekijk de ervaringen over Aanrijdinggehad.nl

8.6

Henk

 • Auto aanrijding

Terwijl ik op mijn fiets reed opende een auto zijn portier zonder te kijken, daar lag ik. Ik ben ZZP-er, 6 maanden later kan ik nog steeds niet volledig werken, door verschillende klachten. Met de hulp van Aanrijdinggehad.nl heb ik mijn misgelopen inkomsten netjes vergoed gekregen

 

9.3

Petra

 • Aanrijding met een scooter

Betrokken, professioneel en goed advies. Na het oplopen van een gebroken arm door een aanrijding met een scooter, ben ik uitstekend geholpen. Ook heb ik alle ziekenhuis kosten vergoed gekregen.

10

Carmen

 • Zeer fijn geholpen

Ik ben heel tevreden over de hulp van de specialist! Ik kan het iedereen aanraden die letsel heeft opgelopen. Er komt op juridisch gebied zoveel op je af, dat verwacht je gewoon niet. De advocaat heeft alle zorgen bij mij weggenomen.

9

Kaylee

 • Auto aanrijding

“De eerste uren na het ongeluk was ik in een lichte shock en niet instaat om helder na te denken. Met behulp van Aanrijdinggehad.nl werd er binnen een dag contact met me opgenomen. Naast vakkennis had men ook een luisterend oor”

9.5

Furkan

 • Whiplash

Ik heb maanden niet mogen voetballen omdat ik een whiplash had. Dit kwam door een aan aanrijding van achteren toen ik stil stond bij een stoplicht. Het herstellen duurde lang maar gelukkig kreeg wel snel een schadevergoeding

8.7

Remco

 • Aangereden op de fiets

Aangereden worden was heftig. Ik heb hiervoor bij een psycholoog gelopen voordat ik weer op de fiets durfde te stappen. Door Aanrijdinggehad kwam ik in contact met een letselschadeadvocaat die mij hielp een schadevergoeding te claimen en met succes!

8

Mark

 • Motor aanrijding

“Door de nieuwsberichten welke Aanrijdinggehad.nl heeft geplaatst kwam ik erachter dat ik recht had op een schadevergoeding. Ondanks dat het verkeersongeluk dateerde van 3 maanden daarvoor. De schadevergoeding die ik heb gekregen was een lichte deken op de wond”

Laat u bellen voor gratis advies

Vul het formulier in en wij bellen u op, u krijgt gratis advies van onze letselschade expert.

Telefoonnummer *
Bel mij terug
Loading...
Beoordeeld met: Op basis van 752 ervaringen
Gratis en vrijblijvend Snel en eenvoudig Letselschade advocaat neemt contact op met u Ontzorging

Laat u bellen voor gratis advies

Vul het formulier in en wij bellen u op, u krijgt gratis advies van onze letselschade expert.

Telefoonnummer *
Bel mij terug
Loading...
Beoordeeld met: Op basis van 752 ervaringen