(076) 700 27 75

Uw advocaat bij letselschade na een aanrijding Kosteloze hulp bij letselschade

Terug naar overzicht

Wie is aansprakelijk bij een eenzijdig ongeval?

3 november 2017
foto ongeluk

Letselschade oplopen door een ongeval is altijd vervelend, maar wat als het gaat om een eenzijdig ongeval? In dat geval kan er immers veel onduidelijkheid en misverstanden ontstaan, met name over wie verantwoordelijk is. Ondersteuning van een specialist is in dat geval een belangrijke factor. Er is namelijk veel kennis en ervaring nodig op juridisch gebied om succesvol een schadevergoeding te claimen.

Er zijn gelukkig manieren om u zelf tegen een eenzijdig ongeval te verzekeren. In sommige gevallen is de bestuurder zelf of zelfs de gemeente aansprakelijk voor de gevolgen van het ongeval. Wat meer informatie over wat een eenzijdig ongeval precies inhoudt en wie daarvoor aansprakelijk is, is hier wel op zijn plaats.

Wie is aansprakelijk voor een eenzijdig ongeval?

Als men spreekt van een eenzijdig ongeval, dan gaat het om een ongeluk waarbij maar één weggebruiker is betrokken (naast eventuele passagiers). Als u als bestuurder van een auto bijvoorbeeld de controle over het stuur verliest en tegen een boom of vangrail aanrijdt, dan gaat het om een eenzijdig ongeval. Dit betekent natuurlijk niet altijd dat er maar één slachtoffer is. Ook passagiers of andere weggebruikers kunnen hierdoor verwond geraken.

In het geval van een ongeval met meerdere betrokkenen is het belangrijk te weten wie verantwoordelijk is. Wie heeft een fout gemaakt op de baan en dus het ongeval veroorzaakt? Is er sprake van gedeelde schuld of niet? Een eenzijdig ongeval is eenvoudiger in die zin dat meestal snel duidelijk is wie het heeft veroorzaakt.

Als de wegbeheerder niet aansprakelijk is, dan is waarschijnlijk de bestuurder zelf verantwoordelijk voor de schade die aan zijn of haar eigen voertuig werd aangericht, net als letselschade bij eventuele inzittenden. De hamvraag is echter: wie betaalt voor de schade?

Het artikel gaat verder onder onderstaande beoordeling:
10

Ik ben heel tevreden over de hulp van de specialist! Ik kan het iedereen aanraden die letsel heeft opgelopen. Er komt op juridisch gebied zoveel op je af, dat verwacht je gewoon niet. De advocaat heeft alle zorgen bij mij weggenomen.

- Carmen
Letselschade melden

Schadevergoeding bij een eenzijdig ongeval

1. Als bestuurder

Als u als bestuurder letselschade oploopt bij een eenzijdig ongeval, dan vergoedt de WA-verzekering deze meestal niet. De schade aan de wagen kan echter wel vergoed worden als u over een all-risk verzekering beschikt.

Als u daarbij een ongevallenverzekering of schadeverzekering inzittenden heb, dan kunt u deze inschakelen om de schade te vergoeden. Bij de eerste krijgt u enkel een op voorhand bepaald bedrag vergoed, en een schadeverzekering vergoedt dan weer de effectieve schade.

2. Als passagier

Wanneer u in een auto zat die betrokken is geweest bij een eenzijdig ongeval, dan zijn er verschillende mogelijkheden om de schade vergoed te krijgen:

– De WAM-verzekering van de bestuurder vergoedt de toegebrachte schade aan de passagiers van de wagen in kwestie.

– Als de bestuurder een ongevallenverzekering inzittenden heeft, dan krijgt u als passagier ook een op voorhand vastgelegd bedrag.

– Als de bestuurder een schadeverzekering inzittenden heeft, dan vergoedt deze alle schade.

Als passagier kunt u echter wel schuldig zijn aan bepaalde zaken, zoals het niet omdoen van de autogordel of het meerijden met een dronken bestuurder. In dat geval kan het zijn dat je zelf een deel moet betalen.

Hoe zit het met een eenzijdige ongeval onder werktijd?

Eenzijdige ongevallen kunnen zich natuurlijk ook voordoen onder werktijd, en in dat geval is de werkgever aansprakelijk (ofwel de werkgever van de bestuurder). Deze moet immers beschikken over een goede verzekering om dergelijke situaties te dekken.

Het artikel gaat verder onder de optie om u terug te laten bellen
voor gratis juridisch advies bij letselschade:

Laat u bellen voor gratis advies

Vul het formulier in en wij bellen u op, u krijgt gratis advies van onze letselschade expert.

Telefoonnummer *
Bel mij terug
Loading...

Kan de wegbeheerder aansprakelijk gesteld worden?

De wegbeheerder (dat kan bijvoorbeeld de gemeente zijn) is verantwoordelijk voor het onderhoud van de weg, teneinde ongevallen te voorkomen. Als er zich een eenzijdig ongeval voordoet ten gevolge van slecht onderhoud, dan kan de gemeente hiervoor verantwoordelijk gesteld worden.

Het is wel belangrijk hierbij rekening te houden met het feit dat deze wegbeheerder de staat van de openbare weg niet altijd kan garanderen. Ook kan men niet aan elk soort weg dezelfde eisen stellen, en de wegbeheerder moet de tijd hebben gehad om het gebrek aan de weg op te lossen. Het mag dus niet gaan om een net ontstaan gebrek.

Letselschade bij een eenzijdig ongevallen

Hoewel duidelijk is dat bij een eenzijdig ongeval meestal de bestuurder zelf verantwoordelijk is, wil dat niet zeggen dat letselschade en andere gevolgen niet ernstig kunnen zijn. Als u bij een dergelijk ongeval betrokken bent geraakt, dan zijn medische en vaak psychologische hulp belangrijk.

Een letselschade advocaat kan al uw juridische zorgen op zich nemen. Op deze manier kunt u zich volledig richten op uw herstel. De letselschade specialist heeft de kennis en ervaring in huis om succesvol de schadevergoeding te claimen, waar u recht op heeft! Vul snel het contactformulier in en u wordt binnen 48 uur opgebeld door een letselschade advocaat.

Wij hebben ruim 1500 slachtoffers naar tevredenheid bijgestaan

Het advocatenkantoor waar Aanrijding Gehad mee samenwerkt is Arcus Letselschade. Arcus Letselschade werkt landelijk, en behartigt de belangen van slachtoffers van aanrijdingen. Arcus staat voor deskundigheid en een transparante, voortvarende behandeling van de schade. Uit de Google reviews blijkt dat de werkwijze van de specialisten van Arcus Letselschade zeer goed gewaardeerd wordt:

UITSTEKEND
107 recensies op
Nicole Patatje
Nicole Patatje
04/01/2023
Ontzettend goed geholpen en altijd goed op de hoogte gebracht...de inzet is geweldig en ik ben heel erg dankbaar voor alles wat voor mij bereikt is...zorgvuldig en aandachtig werk geleverd...heel erg bedankt voor al uw goede zorgen en aandachtig werk..
Edward Verschoor
Edward Verschoor
21/12/2022
Prima geregeld m.b.t. afhandeling lestelschade van mijn ouders en snelle afwikkeling
Elf H
Elf H
20/12/2022
Ik ben voldoende geïnformeerd en ze spraken begrijpelijke taal. Ik ben tevreden over mijn zaak.
najima charif
najima charif
07/12/2022
Bent u nog opzoek naar iemand die uw letselschadezaak moet behandelen, dan zou ik zeker Arvid Letselschade benaderen. De communicatie en resultaten zijn top!
Naomi Pijl
Naomi Pijl
21/11/2022
Ik ben enorm geholpen! Kon geen betere advocaat wensen.
N Boz
N Boz
21/11/2022
Ik heb een hele goede ervaring met Arcus letselschade. Mr. J. (Jorg) van de Watering Heeft me geholpen.
Rolf en Natasja
Rolf en Natasja
18/11/2022
Arcus letselschade heeft zich volledig ingezet voor onze zaak. Zij hebben ons bijgestaan met hun uitstekende kennis en het voortouw genomen bij het bewandelde pad. We zijn alle tijd volledig op de hoogte gehouden. Bedankt.
Rob
Rob
13/11/2022
Ik ben goed geholpen. Alle informatie die voor mij van toepassing was duidelijk gedeeld. Heb zelf eigenlijk niets hoeven doen,zij hebben alles geregeld. Ik beveel deze maatschappij aan om je bij te staan.
Cees Ippel
Cees Ippel
11/11/2022
Met respect, kennis en kunde hebben wij bij een letselschade een zeer positieve ervaring met Arcus Letsschade. Met de aandacht voor persoon en rechtsgang is er op een bijzonder invulling gegeven aan onze zaak.
Michel De Bruijn
Michel De Bruijn
11/11/2022
Na 2 auto ongevallen, in 1 week tijd, letsel opgelopen. 1 mijn schuld, bij andere aanrijding, niet mijn schuld. Direct Arcus Letselschade gebeld, omdat wij bij mijn eerdere werkgever (Meeus Assurantiën) onze verzekerden altijd doorverwezen, naar Arcus! Ik was dus al bekend, met de zéér goede service, van Arcus. Óók onze verzekerden, waren altijd vol lof, over Arcus Letselschade!! Net als véle anderen, heb ik de behandeling van mijn zaak, als prettig en kundig ervaren. Zeer klantgericht en ook zéér professioneel/vakkundig! Ze nemen ook de tijd voor je. 👍👍 Ik ben zó blij, dat ik mijn zaak NIET heb aangemeld, bij mijn rechtsbijstandverzekering DAS, maar direct bij Arcus!!! (dat is gewoon mogelijk, ook al heb je een rechtsbijstandverzekering!) Bij je rechtsbijstandverzekering ben je slechts een 'nummertje', ze zijn niet te bereiken telefonisch én leven niet echt met je mee. Die willen het liefst het dossier zo snel mogelijk sluiten. Dus je bent dan véél beter af, met Arcus. De kosten van Arcus, worden door de aansprakelijke verzekeraar, ook gewoon vergoed. Dus het kostte mij niets. Dus ik zou Arcus Letselschade, aan iedereen aanbevelen! Óók vanuit mijn jarenlange beroep, als Schadebehandelaar voor verschillende verzekeraars/tussenpersonen, kan ik Arcus zeker aanbevelen! Zulke goede letselschadebureaus zijn er maar weinig.... 👍👍

Laat u bellen voor gratis advies

Vul het formulier in en wij bellen u op, u krijgt gratis advies van onze letselschade expert.

Telefoonnummer *
Bel mij terug
Loading...
Beoordeeld met: Op basis van 752 ervaringen
Gratis en vrijblijvend Snel en eenvoudig Ervaren letselschade advocaten Landelijke dekking

Laat u bellen voor gratis advies

Vul het formulier in en wij bellen u op, u krijgt gratis advies van onze letselschade expert.

Telefoonnummer *
Bel mij terug
Loading...
Beoordeeld met: Op basis van 752 ervaringen