(076) 700 27 75

Uw advocaat bij letselschade na een aanrijding Kosteloze hulp bij letselschade

Terug naar overzicht

Wie is aansprakelijk bij een eenzijdig ongeval?

3 november 2017
foto ongeluk

Letselschade oplopen door een ongeval is altijd vervelend, maar wat als het gaat om een eenzijdig ongeval? In dat geval kan er immers veel onduidelijkheid en misverstanden ontstaan, met name over wie verantwoordelijk is. Ondersteuning van een specialist is in dat geval een belangrijke factor. Er is namelijk veel kennis en ervaring nodig op juridisch gebied om succesvol een schadevergoeding te claimen.

Er zijn gelukkig manieren om u zelf tegen een eenzijdig ongeval te verzekeren. In sommige gevallen is de bestuurder zelf of zelfs de gemeente aansprakelijk voor de gevolgen van het ongeval. Wat meer informatie over wat een eenzijdig ongeval precies inhoudt en wie daarvoor aansprakelijk is, is hier wel op zijn plaats.

Wie is aansprakelijk voor een eenzijdig ongeval?

Als men spreekt van een eenzijdig ongeval, dan gaat het om een ongeluk waarbij maar één weggebruiker is betrokken (naast eventuele passagiers). Als u als bestuurder van een auto bijvoorbeeld de controle over het stuur verliest en tegen een boom of vangrail aanrijdt, dan gaat het om een eenzijdig ongeval. Dit betekent natuurlijk niet altijd dat er maar één slachtoffer is. Ook passagiers of andere weggebruikers kunnen hierdoor verwond geraken.

In het geval van een ongeval met meerdere betrokkenen is het belangrijk te weten wie verantwoordelijk is. Wie heeft een fout gemaakt op de baan en dus het ongeval veroorzaakt? Is er sprake van gedeelde schuld of niet? Een eenzijdig ongeval is eenvoudiger in die zin dat meestal snel duidelijk is wie het heeft veroorzaakt.

Als de wegbeheerder niet aansprakelijk is, dan is waarschijnlijk de bestuurder zelf verantwoordelijk voor de schade die aan zijn of haar eigen voertuig werd aangericht, net als letselschade bij eventuele inzittenden. De hamvraag is echter: wie betaalt voor de schade?

Het artikel gaat verder onder onderstaande beoordeling:
8

“Door de nieuwsberichten welke Aanrijdinggehad.nl heeft geplaatst kwam ik erachter dat ik recht had op een schadevergoeding. Ondanks dat het verkeersongeluk dateerde van 3 maanden daarvoor. De schadevergoeding die ik heb gekregen was een lichte deken op de wond”

- Mark
Letselschade melden

Schadevergoeding bij een eenzijdig ongeval

1. Als bestuurder

Als u als bestuurder letselschade oploopt bij een eenzijdig ongeval, dan vergoedt de WA-verzekering deze meestal niet. De schade aan de wagen kan echter wel vergoed worden als u over een all-risk verzekering beschikt.

Als u daarbij een ongevallenverzekering of schadeverzekering inzittenden heb, dan kunt u deze inschakelen om de schade te vergoeden. Bij de eerste krijgt u enkel een op voorhand bepaald bedrag vergoed, en een schadeverzekering vergoedt dan weer de effectieve schade.

2. Als passagier

Wanneer u in een auto zat die betrokken is geweest bij een eenzijdig ongeval, dan zijn er verschillende mogelijkheden om de schade vergoed te krijgen:

– De WAM-verzekering van de bestuurder vergoedt de toegebrachte schade aan de passagiers van de wagen in kwestie.

– Als de bestuurder een ongevallenverzekering inzittenden heeft, dan krijgt u als passagier ook een op voorhand vastgelegd bedrag.

– Als de bestuurder een schadeverzekering inzittenden heeft, dan vergoedt deze alle schade.

Als passagier kunt u echter wel schuldig zijn aan bepaalde zaken, zoals het niet omdoen van de autogordel of het meerijden met een dronken bestuurder. In dat geval kan het zijn dat je zelf een deel moet betalen.

Hoe zit het met een eenzijdige ongeval onder werktijd?

Eenzijdige ongevallen kunnen zich natuurlijk ook voordoen onder werktijd, en in dat geval is de werkgever aansprakelijk (ofwel de werkgever van de bestuurder). Deze moet immers beschikken over een goede verzekering om dergelijke situaties te dekken.

Het artikel gaat verder onder de optie om u terug te laten bellen
voor gratis juridisch advies bij letselschade:

Laat u bellen voor gratis advies

Vul het formulier in en wij bellen u op, u krijgt gratis advies van onze letselschade expert.

Telefoonnummer *
Bel mij terug
Loading...

Kan de wegbeheerder aansprakelijk gesteld worden?

De wegbeheerder (dat kan bijvoorbeeld de gemeente zijn) is verantwoordelijk voor het onderhoud van de weg, teneinde ongevallen te voorkomen. Als er zich een eenzijdig ongeval voordoet ten gevolge van slecht onderhoud, dan kan de gemeente hiervoor verantwoordelijk gesteld worden.

Het is wel belangrijk hierbij rekening te houden met het feit dat deze wegbeheerder de staat van de openbare weg niet altijd kan garanderen. Ook kan men niet aan elk soort weg dezelfde eisen stellen, en de wegbeheerder moet de tijd hebben gehad om het gebrek aan de weg op te lossen. Het mag dus niet gaan om een net ontstaan gebrek.

Letselschade bij een eenzijdig ongevallen

Hoewel duidelijk is dat bij een eenzijdig ongeval meestal de bestuurder zelf verantwoordelijk is, wil dat niet zeggen dat letselschade en andere gevolgen niet ernstig kunnen zijn. Als u bij een dergelijk ongeval betrokken bent geraakt, dan zijn medische en vaak psychologische hulp belangrijk.

Een letselschade advocaat kan al uw juridische zorgen op zich nemen. Op deze manier kunt u zich volledig richten op uw herstel. De letselschade specialist heeft de kennis en ervaring in huis om succesvol de schadevergoeding te claimen, waar u recht op heeft! Vul snel het contactformulier in en u wordt binnen 48 uur opgebeld door een letselschade advocaat.

Wij hebben ruim 1500 slachtoffers naar tevredenheid bijgestaan

Het advocatenkantoor waar Aanrijding Gehad mee samenwerkt is Arcus Letselschade. Arcus Letselschade werkt landelijk, en behartigt de belangen van slachtoffers van aanrijdingen. Arcus staat voor deskundigheid en een transparante, voortvarende behandeling van de schade. Uit de Google reviews blijkt dat de werkwijze van de specialisten van Arcus Letselschade zeer goed gewaardeerd wordt:

UITSTEKEND
89 recensies op
Marieke Jansen
Marieke Jansen
28/06/2022
Geverifieerd
Deskundige en betrokken begeleiding.
Lees verder
Wini Palo
Wini Palo
22/06/2022
Geverifieerd
Na me ongeluk op 31 oktober een goede vriend van me gaaf me nummer van Arcus want een andere vriend van me was goed geholpen door arcus na auto ongelukt en doordat kwam ik in contact met Joanne Parinussa van letselschade en ik kan je één ding zeggen goed geholpen vanaf dag zii is echt een toppertje ik zal zwz vrienden en kennissen en familie arcus garanderen!!!!!!!
Lees verder
Jolanda Peltzer
Jolanda Peltzer
22/06/2022
Geverifieerd
Arcus Letselschade heeft mij bijgestaan met de vervelende gevolgen van een ongeval. Het was prettig dat Arcus zaken als letselschade geheel voor je oppakken en hier richting in geven. Goed contact, heldere communicatie, kortom het proces werd goed opgepakt en afgesloten. Wel werd mij in dit traject meer dan duidelijk dat wanneer een zaak ook menselijk letsel betreft, dit automatisch een langere termijn in beslag neemt om tot uiteindelijke afhandeling te kunnen komen, hetgeen ook iets zegt over de stroeve houding van de tegenpartij. Hopelijk gaat u het niet nodig hebben, maar mocht dit wel het geval zijn kan u erop rekenen dat Arcus Letselschade u prettig en kundig bij zal staan!
Lees verder
Judith Blom
Judith Blom
21/06/2022
Geverifieerd
Het was voor mij voor het eerst dat ik met een letselschade advocaat te maken had Ik werd zeer goed begeleid en geïnformeerd wat de te nemen stappen waren. Zeker Mr. J. van de Watering heeft mij zeer vakkundig geholpen. Ik raad Arcuatus Letselschade dan ook aan, aan een ieder die hiermee op welke manier dan ook mee te maken krijgt
Lees verder
dennis kemner
dennis kemner
17/06/2022
Geverifieerd
Ik heb zeer goede ervaring met Arcus Letselschade. Na mijn ongeluk en meerdere andere advocaten te hebben gehad ben ik bij Arcus letselschade terecht gekomen. Nadat ik jaren verwikkeld was in mijn zaak en geen uitweg meer zag ben ik uiteindelijk in contact gekomen met Dhr J. van de Wetering. Vanaf het moment dat ik mijn situatie had voorgelegd, werd alles in werking gezet. Na enkele jaren verder te zijn heb ik gerechtigheid mogen ontvangen door het goede werk van Dhr van de Watering. Ik zal dan ook iedereen aanraden met letselschade contact op te nemen met dhr van de Watering. ( Arcus Letselschade ) Ik ben zeer en zeer tevreden! Afz: Dennis.
Lees verder
Sabina
Sabina
24/05/2022
Geverifieerd
Ik heb zeer goede ervaring met Arcus Letselschade. Na mijn auto ongeluk heb ik mij aangemeld bij mijn voormalige rechtsbijstand verzekering. Deze wilde mij echter laten uitkopen voor een slordig bedrag. Nadat ik al jaren bij hen aangesloten was. Dit heb ik echter niet laten gebeuren. En ben vervolgens opzoek gegaan naar een andere advocaat. Uiteindelijk ben ik terecht gekomen bij Dhr J. van de Wetering. Vanaf het moment dat mijn situatie was voorgelegd. Is alles in werking gesteld. Ik ben verwezen naar een kliniek voor nek-en rugklachten. Mijn financiële situatie werd ook direct onder de loep genomen. Ik kan niet anders stellen dat Dhr J. van de Wetering uitstekend werk voor mij heeft verricht. Ik zal iedereen aanraden die een letselschade advocaat nodig heeft dit bedrijf te benaderen. Ik ben zeeeer tevreden! W.G. Shakison
Lees verder
Ronald Brugts
Ronald Brugts
19/05/2022
Geverifieerd
Jessica heeft de zaak goed behandeld en voor mij positief ten einde gebracht al was de tegenpartij lastig. Een echte aanrader.
Lees verder
giovanni de vries
giovanni de vries
18/05/2022
Geverifieerd
Zeer fijne ervaring gehad met dit advocaten kantoor. Pakte alles snel en deskundig op. Fijn contact en neemt de tijd voor jouw verhaal en doet er vervolgens alles aan om het goed af te ronden.
Lees verder
autorijschool maaswijk
autorijschool maaswijk
15/05/2022
Geverifieerd
Van dag 1 een goed gevoel gehad bij Arcus Letselschade. Was voor het eerst dat ik met letselschade te maken had. Dit bedrijf is gewoon heel professioneel bezig en probeert je z.s.m. je normale leven te laten oppakken. Met de juiste advies en de juiste behandelingen. De communicatie met de contact persoon en mensen op kantoor was zeer goed. Ik hoop niet dat ik Arcus in de toekomst nodig zal hebben, maar indien nodig zal ik iedereen adviseren om dit bedrijf in te schakelen bij letselschade.
Lees verder

Laat u bellen voor gratis advies

Vul het formulier in en wij bellen u op, u krijgt gratis advies van onze letselschade expert.

Telefoonnummer *
Bel mij terug
Loading...
Beoordeeld met: Op basis van 752 ervaringen
Gratis en vrijblijvend Snel en eenvoudig Ervaren letselschade advocaten Landelijke dekking
blank

Laat u bellen voor gratis advies

Vul het formulier in en wij bellen u op, u krijgt gratis advies van onze letselschade expert.

Telefoonnummer *
Bel mij terug
Loading...
Beoordeeld met: Op basis van 752 ervaringen