(076) 700 27 75

Uw advocaat bij letselschade na een aanrijding Kosteloze hulp bij letselschade

Terug naar overzicht

Letselschade opgelopen als passagier

1 november 2017
Letselschade opgelopen als passagier

Een ongeluk zit in een klein hoekje zeggen ze. Natuurlijk is het erg vervelend als u als passagier de dupe van bent geworden van een aanrijding die u niet zelf heeft veroorzaakt. Wij kunnen ons dan ook goed voorstellen dat u veel vragen heeft.

Recht op schadevergoeding

Bent u als passagier in een auto of bijrijder op een scooter, brommer of motor betrokken geraakt bij een verkeersongeval? En heeft u daarbij letselschade opgelopen? Grote kans dat u dan recht heeft op een schadevergoeding. Dit is bij wet zo geregeld. Betrokken raken bij een verkeersongeval is al heftig genoeg, zeker als medepassagier in een voertuig. Er valt u niets te verwijten, maar u krijgt wel met de gevolgen te maken. En die gevolgen kunnen hevig zijn, afhankelijk van uw verwondingen. Uw herstel neemt hoe dan ook tijd in beslag en zal impact hebben op uw dagelijks leven. Mogelijk kunt u een tijd niet werken of zijn er in uw omgeving aanpassingen nodig als gevolg van het letsel dat u heeft opgelopen.

Soorten letselschade

Uit een onderzoek van Stichting Wetenschappelijk Onderzoek blijkt dat bij 10 procent van de ernstige verkeersongelukken een medepassagier gewond raakte. En als passagier kunt u na het ongeluk te maken hebben met diverse soorten letsel. Denk hierbij aan nekklachten of een whiplash. Maar ook arm- en beenbreuken komen veel voor, net als hersenschuddingen. Daarnaast kunt u ook psychisch letsel oplopen als gevolg van een ongeval.

Zorgeloos herstellen

Het belangrijkste is dat u zorgeloos kunt herstellen. Het laatste waar u dan op zit te wachten zijn juridische procedures. Toch heeft u als passagier recht op een schadevergoeding. En mogelijk heeft u die hard nodig omdat de kosten als gevolg van uw letselschade. Gelukkig staat u er niet alleen voor. Een letselschadespecialist kan u begeleiden bij het hele proces van een schadevergoeding.

Passagier ‘Schuldloze Derde’

Als u als passagier bent betrokken bij een ongeval, heeft u recht op een schadevergoeding. Dit is zo geregeld in de Bedrijfsregeling Schaderegeling Schuldloze Derde. Dit betekent dat u nooit zelf aansprakelijk kunt zijn voor de letselschade die u door een ongeluk heeft opgelopen. Hier hoort altijd de aansprakelijke partij voor op te draaien. Dit kan de bestuurder zijn van de auto of scooter,  of de tegenpartij. Afhankelijk van wie de verantwoordelijke is voor het ongeluk zal één van deze twee partijen de schade moeten vergoeden.

Het artikel gaat verder onder de optie om u terug te laten bellen
voor gratis juridisch advies bij letselschade:

Laat u bellen voor gratis advies

Vul het formulier in en wij bellen u op, u krijgt gratis advies van onze letselschade expert.

Telefoonnummer *
Bel mij terug
Loading...

Uitzonderingen

Bij wet is vastgesteld dat u als passagier een schadevergoeding krijgt wanneer u betrokken raakt bij een ongeval waarbij een ander de auto, motor of bromfiets bestuurde. Er zijn een paar uitzonderingen. Dan moet u denken aan zogenoemde juridische verwijten waarmee u te maken krijgt. Had u geen gordel om of helm op? Reed u mee met een beschonken bestuurder en was u hiervan op de hoogte? Dan bestaat de kans dat uw letsel niet volledig wordt vergoed. Echter, zelfs dan zal de geleden letselschade voor tenminste 50 procent worden gecompenseerd.

Vermijd juridisch getouwtrek

Schade claimen gaat soms gepaard met juridisch getouwtrek. Als passagier ervaart u dat mogelijk extra hevig, omdat u verstrikt raakt in een gevecht tussen de verzekeringsmaatschappijen van de bestuurder en de tegenpartij. Laat u daardoor niet afschrikken. Een letselschade expert weet precies welke juridische wegen te bewandelen, eventueel tot aan de rechter aan toe. Hoe hoeft zich niet schuldig te voelen om de bestuurder -vaak een bekende- aansprakelijk te stellen. In principe is deze persoon gewoon verzekerd voor het ongeluk en eventuele claims, zeker als hij of zij een schadeverzekering Inzittenden (SVI) heeft afgesloten.

Wat doet een letselschadebureau?

Voor een passagier kan het juridische proces rond een schadeclaim lastig zijn. Er zijn namelijk veel belangen mee gemoeid. Verzekeraars willen natuurlijk niet opdraaien voor claims en zullen altijd proberen te bewijzen dat u geen recht heeft op een schadevergoeding. Naast het feit dat u zich moet kunnen richten op uw herstel, heeft u meestal ook niet de deskundigheid om tegen dit soort partijen op te kunnen. Dat maakt het proces lastig. Dit is waar de expertise van een letselschade expert van pas komt. En deze rechtshulp is gratis na een ongeval. Naast de schadevergoeding die de bestuurder of tegenpartij moeten betalen aan u, zullen zij ook de juridische kosten moeten vergoeden. Dat staat in Artikel 6:96 van het Burgerlijk Wetboek. Met een letselschadespecialist kunt u van tevoren goede afspraken maken over de afhandeling van de kosten, maar in principe zal u nooit de rekening ontvangen.

Schakel een letselschadespecialist in

Wij kunnen ons goed voorstellen dat u geen energie of aandacht heeft om u te verdieping in juridische en financiële zaken. Laat u daarom volledig ontzorgen op juridisch gebied. Een letselschade expert kan u begeleiden bij de juridische procedures en kan u helpen wanneer u een schadeclaim besluit in te dienen. Vul vrijblijvend het contact formulier in en u wordt binnen de 48 uur door een professional geholpen om de vergoeding te claimen die u verdient.

 

Wij hebben ruim 1500 slachtoffers naar tevredenheid bijgestaan

Het advocatenkantoor waar Aanrijding Gehad mee samenwerkt is Arcus Letselschade. Arcus Letselschade werkt landelijk, en behartigt de belangen van slachtoffers van aanrijdingen. Arcus staat voor deskundigheid en een transparante, voortvarende behandeling van de schade. Uit de Google reviews blijkt dat de werkwijze van de specialisten van Arcus Letselschade zeer goed gewaardeerd wordt:

UITSTEKEND
107 recensies op
Nicole Patatje
Nicole Patatje
04/01/2023
Ontzettend goed geholpen en altijd goed op de hoogte gebracht...de inzet is geweldig en ik ben heel erg dankbaar voor alles wat voor mij bereikt is...zorgvuldig en aandachtig werk geleverd...heel erg bedankt voor al uw goede zorgen en aandachtig werk..
Edward Verschoor
Edward Verschoor
21/12/2022
Prima geregeld m.b.t. afhandeling lestelschade van mijn ouders en snelle afwikkeling
Elf H
Elf H
20/12/2022
Ik ben voldoende geïnformeerd en ze spraken begrijpelijke taal. Ik ben tevreden over mijn zaak.
najima charif
najima charif
07/12/2022
Bent u nog opzoek naar iemand die uw letselschadezaak moet behandelen, dan zou ik zeker Arvid Letselschade benaderen. De communicatie en resultaten zijn top!
Naomi Pijl
Naomi Pijl
21/11/2022
Ik ben enorm geholpen! Kon geen betere advocaat wensen.
N Boz
N Boz
21/11/2022
Ik heb een hele goede ervaring met Arcus letselschade. Mr. J. (Jorg) van de Watering Heeft me geholpen.
Rolf en Natasja
Rolf en Natasja
18/11/2022
Arcus letselschade heeft zich volledig ingezet voor onze zaak. Zij hebben ons bijgestaan met hun uitstekende kennis en het voortouw genomen bij het bewandelde pad. We zijn alle tijd volledig op de hoogte gehouden. Bedankt.
Rob
Rob
13/11/2022
Ik ben goed geholpen. Alle informatie die voor mij van toepassing was duidelijk gedeeld. Heb zelf eigenlijk niets hoeven doen,zij hebben alles geregeld. Ik beveel deze maatschappij aan om je bij te staan.
Cees Ippel
Cees Ippel
11/11/2022
Met respect, kennis en kunde hebben wij bij een letselschade een zeer positieve ervaring met Arcus Letsschade. Met de aandacht voor persoon en rechtsgang is er op een bijzonder invulling gegeven aan onze zaak.
Michel De Bruijn
Michel De Bruijn
11/11/2022
Na 2 auto ongevallen, in 1 week tijd, letsel opgelopen. 1 mijn schuld, bij andere aanrijding, niet mijn schuld. Direct Arcus Letselschade gebeld, omdat wij bij mijn eerdere werkgever (Meeus Assurantiën) onze verzekerden altijd doorverwezen, naar Arcus! Ik was dus al bekend, met de zéér goede service, van Arcus. Óók onze verzekerden, waren altijd vol lof, over Arcus Letselschade!! Net als véle anderen, heb ik de behandeling van mijn zaak, als prettig en kundig ervaren. Zeer klantgericht en ook zéér professioneel/vakkundig! Ze nemen ook de tijd voor je. 👍👍 Ik ben zó blij, dat ik mijn zaak NIET heb aangemeld, bij mijn rechtsbijstandverzekering DAS, maar direct bij Arcus!!! (dat is gewoon mogelijk, ook al heb je een rechtsbijstandverzekering!) Bij je rechtsbijstandverzekering ben je slechts een 'nummertje', ze zijn niet te bereiken telefonisch én leven niet echt met je mee. Die willen het liefst het dossier zo snel mogelijk sluiten. Dus je bent dan véél beter af, met Arcus. De kosten van Arcus, worden door de aansprakelijke verzekeraar, ook gewoon vergoed. Dus het kostte mij niets. Dus ik zou Arcus Letselschade, aan iedereen aanbevelen! Óók vanuit mijn jarenlange beroep, als Schadebehandelaar voor verschillende verzekeraars/tussenpersonen, kan ik Arcus zeker aanbevelen! Zulke goede letselschadebureaus zijn er maar weinig.... 👍👍

Laat u bellen voor gratis advies

Vul het formulier in en wij bellen u op, u krijgt gratis advies van onze letselschade expert.

Telefoonnummer *
Bel mij terug
Loading...
Beoordeeld met: Op basis van 752 ervaringen
Gratis en vrijblijvend Snel en eenvoudig Ervaren letselschade advocaten Landelijke dekking

Laat u bellen voor gratis advies

Vul het formulier in en wij bellen u op, u krijgt gratis advies van onze letselschade expert.

Telefoonnummer *
Bel mij terug
Loading...
Beoordeeld met: Op basis van 752 ervaringen