(076) 700 27 75

Uw advocaat bij letselschade na een aanrijding Kosteloze hulp bij letselschade

Terug naar overzicht

Letselschade opgelopen als passagier

1 november 2017
Letselschade opgelopen als passagier

Een ongeluk zit in een klein hoekje zeggen ze. Natuurlijk is het erg vervelend als u als passagier de dupe van bent geworden van een aanrijding die u niet zelf heeft veroorzaakt. Wij kunnen ons dan ook goed voorstellen dat u veel vragen heeft.

Recht op schadevergoeding

Bent u als passagier in een auto of bijrijder op een scooter, brommer of motor betrokken geraakt bij een verkeersongeval? En heeft u daarbij letselschade opgelopen? Grote kans dat u dan recht heeft op een schadevergoeding. Dit is bij wet zo geregeld. Betrokken raken bij een verkeersongeval is al heftig genoeg, zeker als medepassagier in een voertuig. Er valt u niets te verwijten, maar u krijgt wel met de gevolgen te maken. En die gevolgen kunnen hevig zijn, afhankelijk van uw verwondingen. Uw herstel neemt hoe dan ook tijd in beslag en zal impact hebben op uw dagelijks leven. Mogelijk kunt u een tijd niet werken of zijn er in uw omgeving aanpassingen nodig als gevolg van het letsel dat u heeft opgelopen.

Soorten letselschade

Uit een onderzoek van Stichting Wetenschappelijk Onderzoek blijkt dat bij 10 procent van de ernstige verkeersongelukken een medepassagier gewond raakte. En als passagier kunt u na het ongeluk te maken hebben met diverse soorten letsel. Denk hierbij aan nekklachten of een whiplash. Maar ook arm- en beenbreuken komen veel voor, net als hersenschuddingen. Daarnaast kunt u ook psychisch letsel oplopen als gevolg van een ongeval.

Zorgeloos herstellen

Het belangrijkste is dat u zorgeloos kunt herstellen. Het laatste waar u dan op zit te wachten zijn juridische procedures. Toch heeft u als passagier recht op een schadevergoeding. En mogelijk heeft u die hard nodig omdat de kosten als gevolg van uw letselschade. Gelukkig staat u er niet alleen voor. Een letselschadespecialist kan u begeleiden bij het hele proces van een schadevergoeding.

Passagier ‘Schuldloze Derde’

Als u als passagier bent betrokken bij een ongeval, heeft u recht op een schadevergoeding. Dit is zo geregeld in de Bedrijfsregeling Schaderegeling Schuldloze Derde. Dit betekent dat u nooit zelf aansprakelijk kunt zijn voor de letselschade die u door een ongeluk heeft opgelopen. Hier hoort altijd de aansprakelijke partij voor op te draaien. Dit kan de bestuurder zijn van de auto of scooter,  of de tegenpartij. Afhankelijk van wie de verantwoordelijke is voor het ongeluk zal één van deze twee partijen de schade moeten vergoeden.

Het artikel gaat verder onder de optie om u terug te laten bellen
voor gratis juridisch advies bij letselschade:

Laat u bellen voor gratis advies

Vul het formulier in en wij bellen u op, u krijgt gratis advies van onze letselschade expert.

Telefoonnummer *
Bel mij terug
Loading...

Uitzonderingen

Bij wet is vastgesteld dat u als passagier een schadevergoeding krijgt wanneer u betrokken raakt bij een ongeval waarbij een ander de auto, motor of bromfiets bestuurde. Er zijn een paar uitzonderingen. Dan moet u denken aan zogenoemde juridische verwijten waarmee u te maken krijgt. Had u geen gordel om of helm op? Reed u mee met een beschonken bestuurder en was u hiervan op de hoogte? Dan bestaat de kans dat uw letsel niet volledig wordt vergoed. Echter, zelfs dan zal de geleden letselschade voor tenminste 50 procent worden gecompenseerd.

Vermijd juridisch getouwtrek

Schade claimen gaat soms gepaard met juridisch getouwtrek. Als passagier ervaart u dat mogelijk extra hevig, omdat u verstrikt raakt in een gevecht tussen de verzekeringsmaatschappijen van de bestuurder en de tegenpartij. Laat u daardoor niet afschrikken. Een letselschade expert weet precies welke juridische wegen te bewandelen, eventueel tot aan de rechter aan toe. Hoe hoeft zich niet schuldig te voelen om de bestuurder -vaak een bekende- aansprakelijk te stellen. In principe is deze persoon gewoon verzekerd voor het ongeluk en eventuele claims, zeker als hij of zij een schadeverzekering Inzittenden (SVI) heeft afgesloten.

Wat doet een letselschadebureau?

Voor een passagier kan het juridische proces rond een schadeclaim lastig zijn. Er zijn namelijk veel belangen mee gemoeid. Verzekeraars willen natuurlijk niet opdraaien voor claims en zullen altijd proberen te bewijzen dat u geen recht heeft op een schadevergoeding. Naast het feit dat u zich moet kunnen richten op uw herstel, heeft u meestal ook niet de deskundigheid om tegen dit soort partijen op te kunnen. Dat maakt het proces lastig. Dit is waar de expertise van een letselschade expert van pas komt. En deze rechtshulp is gratis na een ongeval. Naast de schadevergoeding die de bestuurder of tegenpartij moeten betalen aan u, zullen zij ook de juridische kosten moeten vergoeden. Dat staat in Artikel 6:96 van het Burgerlijk Wetboek. Met een letselschadespecialist kunt u van tevoren goede afspraken maken over de afhandeling van de kosten, maar in principe zal u nooit de rekening ontvangen.

Schakel een letselschadespecialist in

Wij kunnen ons goed voorstellen dat u geen energie of aandacht heeft om u te verdieping in juridische en financiële zaken. Laat u daarom volledig ontzorgen op juridisch gebied. Een letselschade expert kan u begeleiden bij de juridische procedures en kan u helpen wanneer u een schadeclaim besluit in te dienen. Vul vrijblijvend het contact formulier in en u wordt binnen de 48 uur door een professional geholpen om de vergoeding te claimen die u verdient.

 

Bekijk de ervaringen over Aanrijdinggehad.nl

8.6

Henk

  • Auto aanrijding

Terwijl ik op mijn fiets reed opende een auto zijn portier zonder te kijken, daar lag ik. Ik ben ZZP-er, 6 maanden later kan ik nog steeds niet volledig werken, door verschillende klachten. Met de hulp van Aanrijdinggehad.nl heb ik mijn misgelopen inkomsten netjes vergoed gekregen

 

10

Carmen

  • Zeer fijn geholpen

Ik ben heel tevreden over de hulp van de specialist! Ik kan het iedereen aanraden die letsel heeft opgelopen. Er komt op juridisch gebied zoveel op je af, dat verwacht je gewoon niet. De advocaat heeft alle zorgen bij mij weggenomen.

9.5

Furkan

  • Whiplash

Ik heb maanden niet mogen voetballen omdat ik een whiplash had. Dit kwam door een aan aanrijding van achteren toen ik stil stond bij een stoplicht. Het herstellen duurde lang maar gelukkig kreeg wel snel een schadevergoeding

9

Kaylee

  • Auto aanrijding

“De eerste uren na het ongeluk was ik in een lichte shock en niet instaat om helder na te denken. Met behulp van Aanrijdinggehad.nl werd er binnen een dag contact met me opgenomen. Naast vakkennis had men ook een luisterend oor”

8.7

Remco

  • Aangereden op de fiets

Aangereden worden was heftig. Ik heb hiervoor bij een psycholoog gelopen voordat ik weer op de fiets durfde te stappen. Door Aanrijdinggehad kwam ik in contact met een letselschadeadvocaat die mij hielp een schadevergoeding te claimen en met succes!

9.3

Petra

  • Aanrijding met een scooter

Betrokken, professioneel en goed advies. Na het oplopen van een gebroken arm door een aanrijding met een scooter, ben ik uitstekend geholpen. Ook heb ik alle ziekenhuis kosten vergoed gekregen.

8

Mark

  • Motor aanrijding

“Door de nieuwsberichten welke Aanrijdinggehad.nl heeft geplaatst kwam ik erachter dat ik recht had op een schadevergoeding. Ondanks dat het verkeersongeluk dateerde van 3 maanden daarvoor. De schadevergoeding die ik heb gekregen was een lichte deken op de wond”

Laat u bellen voor gratis advies

Vul het formulier in en wij bellen u op, u krijgt gratis advies van onze letselschade expert.

Telefoonnummer *
Bel mij terug
Loading...
Beoordeeld met: Op basis van 752 ervaringen
Gratis en vrijblijvend Snel en eenvoudig Letselschade advocaat neemt contact op met u Ontzorging

Laat u bellen voor gratis advies

Vul het formulier in en wij bellen u op, u krijgt gratis advies van onze letselschade expert.

Telefoonnummer *
Bel mij terug
Loading...
Beoordeeld met: Op basis van 752 ervaringen