(076) 700 27 75

Uw advocaat bij letselschade na een aanrijding Kosteloze hulp bij letselschade

Terug naar overzicht

Letselschade opgelopen als passagier

1 november 2017
Letselschade opgelopen als passagier

Een ongeluk zit in een klein hoekje zeggen ze. Natuurlijk is het erg vervelend als u als passagier de dupe van bent geworden van een aanrijding die u niet zelf heeft veroorzaakt. Wij kunnen ons dan ook goed voorstellen dat u veel vragen heeft.

Recht op schadevergoeding

Bent u als passagier in een auto of bijrijder op een scooter, brommer of motor betrokken geraakt bij een verkeersongeval? En heeft u daarbij letselschade opgelopen? Grote kans dat u dan recht heeft op een schadevergoeding. Dit is bij wet zo geregeld. Betrokken raken bij een verkeersongeval is al heftig genoeg, zeker als medepassagier in een voertuig. Er valt u niets te verwijten, maar u krijgt wel met de gevolgen te maken. En die gevolgen kunnen hevig zijn, afhankelijk van uw verwondingen. Uw herstel neemt hoe dan ook tijd in beslag en zal impact hebben op uw dagelijks leven. Mogelijk kunt u een tijd niet werken of zijn er in uw omgeving aanpassingen nodig als gevolg van het letsel dat u heeft opgelopen.

Soorten letselschade

Uit een onderzoek van Stichting Wetenschappelijk Onderzoek blijkt dat bij 10 procent van de ernstige verkeersongelukken een medepassagier gewond raakte. En als passagier kunt u na het ongeluk te maken hebben met diverse soorten letsel. Denk hierbij aan nekklachten of een whiplash. Maar ook arm- en beenbreuken komen veel voor, net als hersenschuddingen. Daarnaast kunt u ook psychisch letsel oplopen als gevolg van een ongeval.

Zorgeloos herstellen

Het belangrijkste is dat u zorgeloos kunt herstellen. Het laatste waar u dan op zit te wachten zijn juridische procedures. Toch heeft u als passagier recht op een schadevergoeding. En mogelijk heeft u die hard nodig omdat de kosten als gevolg van uw letselschade. Gelukkig staat u er niet alleen voor. Een letselschadespecialist kan u begeleiden bij het hele proces van een schadevergoeding.

Passagier ‘Schuldloze Derde’

Als u als passagier bent betrokken bij een ongeval, heeft u recht op een schadevergoeding. Dit is zo geregeld in de Bedrijfsregeling Schaderegeling Schuldloze Derde. Dit betekent dat u nooit zelf aansprakelijk kunt zijn voor de letselschade die u door een ongeluk heeft opgelopen. Hier hoort altijd de aansprakelijke partij voor op te draaien. Dit kan de bestuurder zijn van de auto of scooter,  of de tegenpartij. Afhankelijk van wie de verantwoordelijke is voor het ongeluk zal één van deze twee partijen de schade moeten vergoeden.

Het artikel gaat verder onder de optie om u terug te laten bellen
voor gratis juridisch advies bij letselschade:

Laat u bellen voor gratis advies

Vul het formulier in en wij bellen u op, u krijgt gratis advies van onze letselschade expert.

Telefoonnummer *
Bel mij terug
Loading...

Uitzonderingen

Bij wet is vastgesteld dat u als passagier een schadevergoeding krijgt wanneer u betrokken raakt bij een ongeval waarbij een ander de auto, motor of bromfiets bestuurde. Er zijn een paar uitzonderingen. Dan moet u denken aan zogenoemde juridische verwijten waarmee u te maken krijgt. Had u geen gordel om of helm op? Reed u mee met een beschonken bestuurder en was u hiervan op de hoogte? Dan bestaat de kans dat uw letsel niet volledig wordt vergoed. Echter, zelfs dan zal de geleden letselschade voor tenminste 50 procent worden gecompenseerd.

Vermijd juridisch getouwtrek

Schade claimen gaat soms gepaard met juridisch getouwtrek. Als passagier ervaart u dat mogelijk extra hevig, omdat u verstrikt raakt in een gevecht tussen de verzekeringsmaatschappijen van de bestuurder en de tegenpartij. Laat u daardoor niet afschrikken. Een letselschade expert weet precies welke juridische wegen te bewandelen, eventueel tot aan de rechter aan toe. Hoe hoeft zich niet schuldig te voelen om de bestuurder -vaak een bekende- aansprakelijk te stellen. In principe is deze persoon gewoon verzekerd voor het ongeluk en eventuele claims, zeker als hij of zij een schadeverzekering Inzittenden (SVI) heeft afgesloten.

Wat doet een letselschadebureau?

Voor een passagier kan het juridische proces rond een schadeclaim lastig zijn. Er zijn namelijk veel belangen mee gemoeid. Verzekeraars willen natuurlijk niet opdraaien voor claims en zullen altijd proberen te bewijzen dat u geen recht heeft op een schadevergoeding. Naast het feit dat u zich moet kunnen richten op uw herstel, heeft u meestal ook niet de deskundigheid om tegen dit soort partijen op te kunnen. Dat maakt het proces lastig. Dit is waar de expertise van een letselschade expert van pas komt. En deze rechtshulp is gratis na een ongeval. Naast de schadevergoeding die de bestuurder of tegenpartij moeten betalen aan u, zullen zij ook de juridische kosten moeten vergoeden. Dat staat in Artikel 6:96 van het Burgerlijk Wetboek. Met een letselschadespecialist kunt u van tevoren goede afspraken maken over de afhandeling van de kosten, maar in principe zal u nooit de rekening ontvangen.

Schakel een letselschadespecialist in

Wij kunnen ons goed voorstellen dat u geen energie of aandacht heeft om u te verdieping in juridische en financiële zaken. Laat u daarom volledig ontzorgen op juridisch gebied. Een letselschade expert kan u begeleiden bij de juridische procedures en kan u helpen wanneer u een schadeclaim besluit in te dienen. Vul vrijblijvend het contact formulier in en u wordt binnen de 48 uur door een professional geholpen om de vergoeding te claimen die u verdient.

 

Wij hebben ruim 1500 slachtoffers naar tevredenheid bijgestaan

Het advocatenkantoor waar Aanrijding Gehad mee samenwerkt is Arcus Letselschade. Arcus Letselschade werkt landelijk, en behartigt de belangen van slachtoffers van aanrijdingen. Arcus staat voor deskundigheid en een transparante, voortvarende behandeling van de schade. Uit de Google reviews blijkt dat de werkwijze van de specialisten van Arcus Letselschade zeer goed gewaardeerd wordt:

UITSTEKEND
161 recensies op
Rachid Elaita
Rachid Elaita
27/12/2023
Ben heel tevreden met de samenwerking die ik heb mogen ervaren met dhr Watering. Vlotte communicatie en een prima resultaat
Patrick Van den haselkamp
Patrick Van den haselkamp
14/12/2023
Ik heb hele goede ervaringen beleefd,met mr.T.van der ven. Ze heeft ontzettend goed haar best gedaan voor mij.ondanks dat het mijn eigen schuld was (aanrijding). Heeft MR Tessa van der ven mij toch kunnen helpen via inzittende verzekering. Waardoor ik voor 90 procent ben hersteld. Ik zal arcus bij iedereen aanraden
Arek Serafin
Arek Serafin
14/12/2023
Bardzo pomocny Adwokat dostępny z polskim tłumaczem. Polecam :)
Joyce Leijen
Joyce Leijen
07/12/2023
Zeer tevreden. Ze hanteren echt een betrokken en persoonlijke benadering. Communicatie is echt prettig, duidelijk en conform afspraak.
Marjan Polman
Marjan Polman
01/12/2023
Na kontakt gezocht te hebben met Arcus Letsel schade werd ik empatisch en deskundig geholpen door Mevrouw Parinussa. Dat was een hele opluchting in een lastige situatie. Mevrouw Parinussa handelde de kwestie voor me af,waardoor ik me ontzorgd voelde ,en er een redelijke afronding kwam. Heel hartelijk bedankt !
El
El
01/12/2023
Op aanraden ben ik bij advocaat Mark Huigen terecht gekomen. Ik ben super tevreden met zijn professionele manier van werken en ik raad hem zelf ook aan. Meelevend en duidelijke, transparante communicatie. Ik werd voortdurend van alle ontwikkelingen op de hoogte gehouden en als ik met vragen zat dan was hij makkelijk bereikbaar. Dit gaf mij het gevoel dat ik werd vertegenwoordigd door iemand die zich volledig voor mij inzet. Het eindresultaat van mijn claim is daar het bewijs van. Heel erg bedankt voor alle hulp, motivatie en inzet meneer Huigen!
Wirin Jiawan
Wirin Jiawan
18/11/2023
Oeps, eindelijk is het gelukt dank zij advocaat Jorg van de Watering. Het was een complexe zaak, hij heeft het tot het laatste eind getrokken. Hij kent de kneepjes van het vak. Een zaak uit het jaar 2021 zelfs de tegenpartij was doorgereden en wilde niet meewerken. Dat hij zelf de zaak bij de Rechter heeft gebracht en dat wij de zaak hebben gewonnen. Ik werd voortdurend op de hoogte gehouden. Het is een aanrader om bij Jorg van de Watering aan te melden voor professionele hulp en begeleiding van schades. Kennis kunde en professionele begeleiding staan heel hoog in het vaandel bij Arcus Letselschade. Zeker een aanrader om bij hem te melden . Jorg nog bedankt voor alles!
Denise De Voos
Denise De Voos
15/11/2023
Super fijn geholpen door Arcus letselschade. Het is een fijn bedrijf die zeer vriendelijk en behulpzaam is. Ze nemen de tijd voor je verhaal, kijken samen naar de beste oplossing en handelen snel.
Sylvia Buitendijk
Sylvia Buitendijk
05/11/2023
Wij zijn zeer goed in onze zaak geholpen. Alles is uitgelegd in de taal die wij ook begrijpen. Ik voelde me begrepen, en ze werken hard voor je zaak.

Laat u bellen voor gratis advies

Vul het formulier in en wij bellen u op, u krijgt gratis advies van onze letselschade expert.

Telefoonnummer *
Bel mij terug
Loading...
Beoordeeld met: Op basis van 752 ervaringen
Gratis en vrijblijvend Snel en eenvoudig Ervaren letselschade advocaten Landelijke dekking

Laat u bellen voor gratis advies

Vul het formulier in en wij bellen u op, u krijgt gratis advies van onze letselschade expert.

Telefoonnummer *
Bel mij terug
Loading...
Beoordeeld met: Op basis van 752 ervaringen