(076) 700 27 75

Uw advocaat bij letselschade na een aanrijding Kosteloze hulp bij letselschade

Terug naar overzicht

Letselschade opgelopen als passagier

1 november 2017
Letselschade opgelopen als passagier

Een ongeluk zit in een klein hoekje zeggen ze. Natuurlijk is het erg vervelend als u als passagier de dupe van bent geworden van een aanrijding die u niet zelf heeft veroorzaakt. Wij kunnen ons dan ook goed voorstellen dat u veel vragen heeft.

Recht op schadevergoeding

Bent u als passagier in een auto of bijrijder op een scooter, brommer of motor betrokken geraakt bij een verkeersongeval? En heeft u daarbij letselschade opgelopen? Grote kans dat u dan recht heeft op een schadevergoeding. Dit is bij wet zo geregeld. Betrokken raken bij een verkeersongeval is al heftig genoeg, zeker als medepassagier in een voertuig. Er valt u niets te verwijten, maar u krijgt wel met de gevolgen te maken. En die gevolgen kunnen hevig zijn, afhankelijk van uw verwondingen. Uw herstel neemt hoe dan ook tijd in beslag en zal impact hebben op uw dagelijks leven. Mogelijk kunt u een tijd niet werken of zijn er in uw omgeving aanpassingen nodig als gevolg van het letsel dat u heeft opgelopen.

Soorten letselschade

Uit een onderzoek van Stichting Wetenschappelijk Onderzoek blijkt dat bij 10 procent van de ernstige verkeersongelukken een medepassagier gewond raakte. En als passagier kunt u na het ongeluk te maken hebben met diverse soorten letsel. Denk hierbij aan nekklachten of een whiplash. Maar ook arm- en beenbreuken komen veel voor, net als hersenschuddingen. Daarnaast kunt u ook psychisch letsel oplopen als gevolg van een ongeval.

Zorgeloos herstellen

Het belangrijkste is dat u zorgeloos kunt herstellen. Het laatste waar u dan op zit te wachten zijn juridische procedures. Toch heeft u als passagier recht op een schadevergoeding. En mogelijk heeft u die hard nodig omdat de kosten als gevolg van uw letselschade. Gelukkig staat u er niet alleen voor. Een letselschadespecialist kan u begeleiden bij het hele proces van een schadevergoeding.

Passagier ‘Schuldloze Derde’

Als u als passagier bent betrokken bij een ongeval, heeft u recht op een schadevergoeding. Dit is zo geregeld in de Bedrijfsregeling Schaderegeling Schuldloze Derde. Dit betekent dat u nooit zelf aansprakelijk kunt zijn voor de letselschade die u door een ongeluk heeft opgelopen. Hier hoort altijd de aansprakelijke partij voor op te draaien. Dit kan de bestuurder zijn van de auto of scooter,  of de tegenpartij. Afhankelijk van wie de verantwoordelijke is voor het ongeluk zal één van deze twee partijen de schade moeten vergoeden.

Het artikel gaat verder onder de optie om u terug te laten bellen
voor gratis juridisch advies bij letselschade:

Laat u bellen voor gratis advies

Vul het formulier in en wij bellen u op, u krijgt gratis advies van onze letselschade expert.

Telefoonnummer *
Bel mij terug
Loading...

Uitzonderingen

Bij wet is vastgesteld dat u als passagier een schadevergoeding krijgt wanneer u betrokken raakt bij een ongeval waarbij een ander de auto, motor of bromfiets bestuurde. Er zijn een paar uitzonderingen. Dan moet u denken aan zogenoemde juridische verwijten waarmee u te maken krijgt. Had u geen gordel om of helm op? Reed u mee met een beschonken bestuurder en was u hiervan op de hoogte? Dan bestaat de kans dat uw letsel niet volledig wordt vergoed. Echter, zelfs dan zal de geleden letselschade voor tenminste 50 procent worden gecompenseerd.

Vermijd juridisch getouwtrek

Schade claimen gaat soms gepaard met juridisch getouwtrek. Als passagier ervaart u dat mogelijk extra hevig, omdat u verstrikt raakt in een gevecht tussen de verzekeringsmaatschappijen van de bestuurder en de tegenpartij. Laat u daardoor niet afschrikken. Een letselschade expert weet precies welke juridische wegen te bewandelen, eventueel tot aan de rechter aan toe. Hoe hoeft zich niet schuldig te voelen om de bestuurder -vaak een bekende- aansprakelijk te stellen. In principe is deze persoon gewoon verzekerd voor het ongeluk en eventuele claims, zeker als hij of zij een schadeverzekering Inzittenden (SVI) heeft afgesloten.

Wat doet een letselschadebureau?

Voor een passagier kan het juridische proces rond een schadeclaim lastig zijn. Er zijn namelijk veel belangen mee gemoeid. Verzekeraars willen natuurlijk niet opdraaien voor claims en zullen altijd proberen te bewijzen dat u geen recht heeft op een schadevergoeding. Naast het feit dat u zich moet kunnen richten op uw herstel, heeft u meestal ook niet de deskundigheid om tegen dit soort partijen op te kunnen. Dat maakt het proces lastig. Dit is waar de expertise van een letselschade expert van pas komt. En deze rechtshulp is gratis na een ongeval. Naast de schadevergoeding die de bestuurder of tegenpartij moeten betalen aan u, zullen zij ook de juridische kosten moeten vergoeden. Dat staat in Artikel 6:96 van het Burgerlijk Wetboek. Met een letselschadespecialist kunt u van tevoren goede afspraken maken over de afhandeling van de kosten, maar in principe zal u nooit de rekening ontvangen.

Schakel een letselschadespecialist in

Wij kunnen ons goed voorstellen dat u geen energie of aandacht heeft om u te verdieping in juridische en financiële zaken. Laat u daarom volledig ontzorgen op juridisch gebied. Een letselschade expert kan u begeleiden bij de juridische procedures en kan u helpen wanneer u een schadeclaim besluit in te dienen. Vul vrijblijvend het contact formulier in en u wordt binnen de 48 uur door een professional geholpen om de vergoeding te claimen die u verdient.

 

Wij hebben ruim 1500 slachtoffers naar tevredenheid bijgestaan

Het advocatenkantoor waar Aanrijding Gehad mee samenwerkt is Arcus Letselschade. Arcus Letselschade werkt landelijk, en behartigt de belangen van slachtoffers van aanrijdingen. Arcus staat voor deskundigheid en een transparante, voortvarende behandeling van de schade. Uit de Google reviews blijkt dat de werkwijze van de specialisten van Arcus Letselschade zeer goed gewaardeerd wordt:

UITSTEKEND
89 recensies op
Marieke Jansen
Marieke Jansen
28/06/2022
Geverifieerd
Deskundige en betrokken begeleiding.
Lees verder
Wini Palo
Wini Palo
22/06/2022
Geverifieerd
Na me ongeluk op 31 oktober een goede vriend van me gaaf me nummer van Arcus want een andere vriend van me was goed geholpen door arcus na auto ongelukt en doordat kwam ik in contact met Joanne Parinussa van letselschade en ik kan je één ding zeggen goed geholpen vanaf dag zii is echt een toppertje ik zal zwz vrienden en kennissen en familie arcus garanderen!!!!!!!
Lees verder
Jolanda Peltzer
Jolanda Peltzer
22/06/2022
Geverifieerd
Arcus Letselschade heeft mij bijgestaan met de vervelende gevolgen van een ongeval. Het was prettig dat Arcus zaken als letselschade geheel voor je oppakken en hier richting in geven. Goed contact, heldere communicatie, kortom het proces werd goed opgepakt en afgesloten. Wel werd mij in dit traject meer dan duidelijk dat wanneer een zaak ook menselijk letsel betreft, dit automatisch een langere termijn in beslag neemt om tot uiteindelijke afhandeling te kunnen komen, hetgeen ook iets zegt over de stroeve houding van de tegenpartij. Hopelijk gaat u het niet nodig hebben, maar mocht dit wel het geval zijn kan u erop rekenen dat Arcus Letselschade u prettig en kundig bij zal staan!
Lees verder
Judith Blom
Judith Blom
21/06/2022
Geverifieerd
Het was voor mij voor het eerst dat ik met een letselschade advocaat te maken had Ik werd zeer goed begeleid en geïnformeerd wat de te nemen stappen waren. Zeker Mr. J. van de Watering heeft mij zeer vakkundig geholpen. Ik raad Arcuatus Letselschade dan ook aan, aan een ieder die hiermee op welke manier dan ook mee te maken krijgt
Lees verder
dennis kemner
dennis kemner
17/06/2022
Geverifieerd
Ik heb zeer goede ervaring met Arcus Letselschade. Na mijn ongeluk en meerdere andere advocaten te hebben gehad ben ik bij Arcus letselschade terecht gekomen. Nadat ik jaren verwikkeld was in mijn zaak en geen uitweg meer zag ben ik uiteindelijk in contact gekomen met Dhr J. van de Wetering. Vanaf het moment dat ik mijn situatie had voorgelegd, werd alles in werking gezet. Na enkele jaren verder te zijn heb ik gerechtigheid mogen ontvangen door het goede werk van Dhr van de Watering. Ik zal dan ook iedereen aanraden met letselschade contact op te nemen met dhr van de Watering. ( Arcus Letselschade ) Ik ben zeer en zeer tevreden! Afz: Dennis.
Lees verder
Sabina
Sabina
24/05/2022
Geverifieerd
Ik heb zeer goede ervaring met Arcus Letselschade. Na mijn auto ongeluk heb ik mij aangemeld bij mijn voormalige rechtsbijstand verzekering. Deze wilde mij echter laten uitkopen voor een slordig bedrag. Nadat ik al jaren bij hen aangesloten was. Dit heb ik echter niet laten gebeuren. En ben vervolgens opzoek gegaan naar een andere advocaat. Uiteindelijk ben ik terecht gekomen bij Dhr J. van de Wetering. Vanaf het moment dat mijn situatie was voorgelegd. Is alles in werking gesteld. Ik ben verwezen naar een kliniek voor nek-en rugklachten. Mijn financiële situatie werd ook direct onder de loep genomen. Ik kan niet anders stellen dat Dhr J. van de Wetering uitstekend werk voor mij heeft verricht. Ik zal iedereen aanraden die een letselschade advocaat nodig heeft dit bedrijf te benaderen. Ik ben zeeeer tevreden! W.G. Shakison
Lees verder
Ronald Brugts
Ronald Brugts
19/05/2022
Geverifieerd
Jessica heeft de zaak goed behandeld en voor mij positief ten einde gebracht al was de tegenpartij lastig. Een echte aanrader.
Lees verder
giovanni de vries
giovanni de vries
18/05/2022
Geverifieerd
Zeer fijne ervaring gehad met dit advocaten kantoor. Pakte alles snel en deskundig op. Fijn contact en neemt de tijd voor jouw verhaal en doet er vervolgens alles aan om het goed af te ronden.
Lees verder
autorijschool maaswijk
autorijschool maaswijk
15/05/2022
Geverifieerd
Van dag 1 een goed gevoel gehad bij Arcus Letselschade. Was voor het eerst dat ik met letselschade te maken had. Dit bedrijf is gewoon heel professioneel bezig en probeert je z.s.m. je normale leven te laten oppakken. Met de juiste advies en de juiste behandelingen. De communicatie met de contact persoon en mensen op kantoor was zeer goed. Ik hoop niet dat ik Arcus in de toekomst nodig zal hebben, maar indien nodig zal ik iedereen adviseren om dit bedrijf in te schakelen bij letselschade.
Lees verder

Laat u bellen voor gratis advies

Vul het formulier in en wij bellen u op, u krijgt gratis advies van onze letselschade expert.

Telefoonnummer *
Bel mij terug
Loading...
Beoordeeld met: Op basis van 752 ervaringen
Gratis en vrijblijvend Snel en eenvoudig Ervaren letselschade advocaten Landelijke dekking
blank

Laat u bellen voor gratis advies

Vul het formulier in en wij bellen u op, u krijgt gratis advies van onze letselschade expert.

Telefoonnummer *
Bel mij terug
Loading...
Beoordeeld met: Op basis van 752 ervaringen