(076) 700 27 75

Uw advocaat bij letselschade na een aanrijding Kosteloze hulp bij letselschade

Terug naar overzicht

Een aanrijding gehad met een vrachtwagen

2 november 2017
Aanrijding auto en vrachtwagen

Een aanrijding meemaken is nooit aangenaam. Als u een aanrijding heeft gehad met een vrachtwagen zit de schrik er goed in. Mogelijk moet u revalideren bij de fysiotherapeut of heeft u psychische ondersteuning nodig bij het verwerken van het ongeval. Het is dan ook belangrijk dat u zo snel mogelijk herstelt van de opgelopen letselschade. Was het ongeval niet uw schuld maar die van de vrachtwagen bestuurder, dan heeft u recht op een financiële vergoeding voor de opgelopen schade.

Als u bent aangereden door een vrachtwagen en daardoor letselschade heeft opgelopen, dan is het zaak beroep te doen op een letselschade advocaat die u zo goed mogelijk kunt informeren over een eventuele schadevergoeding. Hieronder leest u wat u kunt doen als u dit is overkomen en hoe in contact komt met een expert op het gebied van letselschade.

Een aanrijding met een vrachtwagen

De vrachtwagenchauffeur rijdt u waarschijnlijk tijdens het beoefenen van zijn werk aan. Het spreekt dan ook voor zich dat bij een aanrijding de werkgever aansprakelijk is voor de gevolgen ervan. Als het ongeval zich voordoet tijdens het uitvoeren van werkzaamheden, dan spreekt men van een bedrijfsongeval. Bij een bedrijfsongeval is de werkgever altijd aansprakelijk voor de opgelopen schade. Dat voor zowel de vrachtwagenchauffeur als de aangereden persoon of personen.

Het artikel gaat verder onder onderstaande beoordeling:
9.5

Ik heb maanden niet mogen voetballen omdat ik een whiplash had. Dit kwam door een aan aanrijding van achteren toen ik stil stond bij een stoplicht. Het herstellen duurde lang maar gelukkig kreeg wel snel een schadevergoeding

- Furkan
Letselschade melden

Letselschade ten gevolge van een aanrijding met vrachtwagen

Als een persoon letselschade heeft opgelopen door een aanrijding met een truck, vrachtwagen of oplegger, dan is dit meestal ernstig. De kosten die hierdoor worden veroorzaakt zijn vaak erg hoog, en deze zijn haast altijd de verantwoordelijkheid van de werkgever van de vrachtwagenchauffeur. Als de chauffeur van de vrachtwagen echter zelf het ongeluk veroorzaakt, dan is deze ook zelf aansprakelijk voor de gevolgen.

Oorzaken van een ongeval met een vrachtwagen?

Een ongeluk met een vrachtwagen kan meerdere oorzaken hebben. De drie meest voorkomende oorzaken zijn:

De dode hoek: Desondanks dat iedere vrachtwagen is voorzien van een dode hoek spiegel, gebeuren er nog dagelijks ongelukken door het missen van de dode hoek. Vaak gaat het bij zo’n ongeval om voertuigen zoals een scooter, motor, fietser of een voetganger. Deze verkeersdeelnemers behoren tot een kwetsbare groep verkeersdeelnemers. Bij een aanrijding met deze groep ontstaat er meestal ernstig letsel.

De grootte en het gewicht: Door de grootte en de zwaarte van de vrachtwagen veroorzaakt deze bij een aanrijding vaak enorm grote schade. Dit gaat om zowel hevige blik- als letselschade.

Een lange remweg: Door het gewicht van een vrachtwagen duurt het lang voordat het voertuig tot stilstand kan komen. De remweg van een vrachtwagen is vele malen groter dan die van een normale auto. Zeker bij hoge snelheden zoals op de snelweg is het voor een vrachtwagen moeilijk om op tijd stil te staan. Hierdoor kan de vrachtwagen onbedoeld veel meer schade veroorzaken bij een ongeval die vlak voor ze begint te ontstaan.

Wat voor soort ongevallen komen vaak voor met een vrachtwagen?

Zoals u weet is een vrachtwagen een groot en zwaar voertuig wat door zijn beperkte wendbaarheid veel schade kan veroorzaken. Zeker wanneer er door de chauffeur niet goed wordt opgelet. Maar ook wanneer weggebruikers geen rekening houden met de gevaren van een vrachtwagen. Veel voorkomende ongevallen met een vrachtauto zijn:

 • Een vrachtwagen rijdt achterop stilstaand verkeer
 • Voetgangers die geschept worden
 • Het aanrijden van een fietser
 • Een ongeval met een scootmobiel
 • Het klem rijden van een auto
 • Een aanrijding met een auto die te kort op de vrachtwagen invoegt

Dit zijn allemaal voorbeelden van ongevallen die dagelijks op de weg gebeuren. Hierbij is er vaak spraak van letselschade en in ernstige gevallen mensen zijn te komen overlijden. Dat is natuurlijk heel erg. Vergeet ook niet de financiële gevolgen die een aanrijding, met letselschade tot gevolg, met zich mee kan brengen. Het is dan ook wenselijk goed verzekerd te zijn.

Een schadeverzekering inzittenden bij een aanrijding

Een inzittenden verzekering is verplicht voor elk bedrijf dat vrachtwagenchauffeurs te werk stelt. De werkgever mag een werknemer niet op de weg op sturen als deze niet verzekerd is tegen letselschade, die hij door eigen toedoen veroorzaakt.

De Schade Verzekering Inzittenden (SVI) is niet enkel van toepassing als er zich een aanrijding voordoet met een voetganger, vrachtwagen, of een auto, maar ook als de aanrijding eenzijdig is. Dit is bijvoorbeeld het geval als de vrachtwagen tegen een vangrail of boom aanrijdt, met letselschade tot gevolg.

De hoogte van de schadevergoeding bij een letsel

Als u letselschade oploopt ten gevolge van een aanrijding met een vrachtwagen en u bent daar zelf niet verantwoordelijk voor, dan hoort de aansprakelijke partij deze schade te vergoeden. Als een slachtoffer geen schuld kent, mag deze immers geen financiële nadelen ervaren van de aanrijding. Ook als het gaat om een aanrijding met een vrachtwagen is dat het geval.

Als iemand verantwoordelijk is voor letsel ten gevolge van een aanrijding met een vrachtwagen, dan moeten alle extra kosten die daarbij komen kijken, vergoed worden aan het slachtoffer. Het kan hierbij gaan relatief lage kosten zoals:

 • Belkosten door gevoerde gesprekken met de advocaat
 • Een vergoeding van een abonnement voor een sportvereniging, als het letsel deelname onmogelijk maakt
 • Hulp in het huishouden omdat u dit door het letsel zelf niet meer kunt uitvoeren

Het kan echter ook gaan om hogere kosten, zoals:

 • De aanvulling van het loon en toeslagen ten gevolge van arbeidsongeschiktheid
 • Kosten voor rechtsbijstand om de schade te verhalen bij de tegenpartij
 • Ziekenhuis kosten zoals doktersbezoeken, scans en operaties

Dit zijn kosten die vergoed moeten worden naast de vergoeding voor de bij u opgelopen letselschade. Wilt u weten wat u krijgt voor uw opgelopen letselschade? Bekijk de letselschade bedragen van dit jaar.

Het artikel gaat verder onder de optie om u terug te laten bellen
voor gratis juridisch advies bij letselschade:

Laat u bellen voor gratis advies

Vul het formulier in en wij bellen u op, u krijgt gratis advies van onze letselschade expert.

Telefoonnummer *
Bel mij terug
Loading...

Smartengeld na een aanrijding met een vrachtwagen

Ook immateriële schade zoals, psychologische schade komen vaak voor bij een aanrijding met een vrachtwagen. Verwondingen zijn vaak niet alleen fysiek, maar ook psychisch. Zo kan het zijn dat u verdriet of mentale pijn ondervindt ten gevolge van de aanrijding, doordat het ongeval een traumatische ervaring is geweest. Dat kan bijvoorbeeld zorgen voor blijvende angst in de auto of een regelmatige herbeleving van het ongeluk.

Bij een financiële tegemoetkoming voor geleden mentale schade, dan spreekt men ook wel van smartengeld. Dit is een belangrijke schadepost die bij geclaimd kan worden en omvat een bedrag dat door de rechter bepaald wordt aan de hand van verschillende factoren. Hierbij kunt u denken aan een medische verklaring van een arts.

Een letselschade advocaat, dé specialist bij aanrijdingen met een vrachtwagen

Het spreekt voor zich dat u zich niet direct wilt bezighouden met de juridische kanten van een dergelijk ongeval. De lichamelijke en/of psychische pijn die erdoor worden veroorzaakt zijn vaak van grote impact op de kwaliteit van leven. Terwijl het belangrijkste is, dat u goede medische ondersteuning krijgt zodat u spoedig kunt herstellen van de opgelopen letselschade.

Een letselschade advocaat kan alle juridische zorgen op zich nemen. Deze zorgt er volledig vrijblijvend voor dat u precies de vergoeding krijgt waar u recht op heeft. Wilt u ook juridische ondersteuning krijgen bij het claimen van een schadevergoeding? Dat kan, het enige wat u hoeft te doen is het invullen van het contact formulier. vervolgens zal een letselschade specialist u binnen 48 uur terug bellen om u te ontzorgen.

 

Wij hebben ruim 1500 slachtoffers naar tevredenheid bijgestaan

Het advocatenkantoor waar Aanrijding Gehad mee samenwerkt is Arcus Letselschade. Arcus Letselschade werkt landelijk, en behartigt de belangen van slachtoffers van aanrijdingen. Arcus staat voor deskundigheid en een transparante, voortvarende behandeling van de schade. Uit de Google reviews blijkt dat de werkwijze van de specialisten van Arcus Letselschade zeer goed gewaardeerd wordt:

UITSTEKEND
107 recensies op
Nicole Patatje
Nicole Patatje
04/01/2023
Ontzettend goed geholpen en altijd goed op de hoogte gebracht...de inzet is geweldig en ik ben heel erg dankbaar voor alles wat voor mij bereikt is...zorgvuldig en aandachtig werk geleverd...heel erg bedankt voor al uw goede zorgen en aandachtig werk..
Edward Verschoor
Edward Verschoor
21/12/2022
Prima geregeld m.b.t. afhandeling lestelschade van mijn ouders en snelle afwikkeling
Elf H
Elf H
20/12/2022
Ik ben voldoende geïnformeerd en ze spraken begrijpelijke taal. Ik ben tevreden over mijn zaak.
najima charif
najima charif
07/12/2022
Bent u nog opzoek naar iemand die uw letselschadezaak moet behandelen, dan zou ik zeker Arvid Letselschade benaderen. De communicatie en resultaten zijn top!
Naomi Pijl
Naomi Pijl
21/11/2022
Ik ben enorm geholpen! Kon geen betere advocaat wensen.
N Boz
N Boz
21/11/2022
Ik heb een hele goede ervaring met Arcus letselschade. Mr. J. (Jorg) van de Watering Heeft me geholpen.
Rolf en Natasja
Rolf en Natasja
18/11/2022
Arcus letselschade heeft zich volledig ingezet voor onze zaak. Zij hebben ons bijgestaan met hun uitstekende kennis en het voortouw genomen bij het bewandelde pad. We zijn alle tijd volledig op de hoogte gehouden. Bedankt.
Rob
Rob
13/11/2022
Ik ben goed geholpen. Alle informatie die voor mij van toepassing was duidelijk gedeeld. Heb zelf eigenlijk niets hoeven doen,zij hebben alles geregeld. Ik beveel deze maatschappij aan om je bij te staan.
Cees Ippel
Cees Ippel
11/11/2022
Met respect, kennis en kunde hebben wij bij een letselschade een zeer positieve ervaring met Arcus Letsschade. Met de aandacht voor persoon en rechtsgang is er op een bijzonder invulling gegeven aan onze zaak.
Michel De Bruijn
Michel De Bruijn
11/11/2022
Na 2 auto ongevallen, in 1 week tijd, letsel opgelopen. 1 mijn schuld, bij andere aanrijding, niet mijn schuld. Direct Arcus Letselschade gebeld, omdat wij bij mijn eerdere werkgever (Meeus Assurantiën) onze verzekerden altijd doorverwezen, naar Arcus! Ik was dus al bekend, met de zéér goede service, van Arcus. Óók onze verzekerden, waren altijd vol lof, over Arcus Letselschade!! Net als véle anderen, heb ik de behandeling van mijn zaak, als prettig en kundig ervaren. Zeer klantgericht en ook zéér professioneel/vakkundig! Ze nemen ook de tijd voor je. 👍👍 Ik ben zó blij, dat ik mijn zaak NIET heb aangemeld, bij mijn rechtsbijstandverzekering DAS, maar direct bij Arcus!!! (dat is gewoon mogelijk, ook al heb je een rechtsbijstandverzekering!) Bij je rechtsbijstandverzekering ben je slechts een 'nummertje', ze zijn niet te bereiken telefonisch én leven niet echt met je mee. Die willen het liefst het dossier zo snel mogelijk sluiten. Dus je bent dan véél beter af, met Arcus. De kosten van Arcus, worden door de aansprakelijke verzekeraar, ook gewoon vergoed. Dus het kostte mij niets. Dus ik zou Arcus Letselschade, aan iedereen aanbevelen! Óók vanuit mijn jarenlange beroep, als Schadebehandelaar voor verschillende verzekeraars/tussenpersonen, kan ik Arcus zeker aanbevelen! Zulke goede letselschadebureaus zijn er maar weinig.... 👍👍

Laat u bellen voor gratis advies

Vul het formulier in en wij bellen u op, u krijgt gratis advies van onze letselschade expert.

Telefoonnummer *
Bel mij terug
Loading...
Beoordeeld met: Op basis van 752 ervaringen
Gratis en vrijblijvend Snel en eenvoudig Ervaren letselschade advocaten Landelijke dekking

Laat u bellen voor gratis advies

Vul het formulier in en wij bellen u op, u krijgt gratis advies van onze letselschade expert.

Telefoonnummer *
Bel mij terug
Loading...
Beoordeeld met: Op basis van 752 ervaringen