(076) 700 27 75

Uw advocaat bij letselschade na een aanrijding Kosteloze hulp bij letselschade

Terug naar overzicht

Aanrijding gehad met uw hond in de auto

20 september 2017
Een verkeersongeluk met de hond in de auto

U heeft een auto-ongeluk gehad terwijl uw hond in de auto aanwezig was. U heeft mogelijk letselschade opgelopen en de hond heeft zich ernstig verwond, of erger zelfs, uw hond heeft het ongeluk niet overleefd. Bovendien was het ongeluk niet uw schuld. Zeker bij een auto-ongeluk kunnen zowel de emotionele, fysieke als de juridische gevolgen zwaar doorwegen en u moet er toch niet aan denken, dat u na een ongeval alles zelf moet regelen om een schadevergoeding te verhalen bij de veroorzaker? De bij ons aangesloten letselschade specialisten zorgen ervoor dat u de schadevergoeding krijgt waar u recht op heeft.

Wat zijn eigenlijk de risico’s en regels bij het vervoeren van een hond?  Hoe kunt u uw hond veilig vervoeren? Wij zetten het een en ander voor u op een rijtje met daarbij nuttige tips voor een veiligere situatie op de weg.

Risico’s bij het vervoeren van uw hond

Er zijn wel degelijk risico’s verbonden aan het vervoeren van uw hond. U kunt namelijk ook de veroorzaker worden van het verkeersongeluk. Uw hond kan voor de nodige afleiding zorgen wanneer hij of zij vraagt om uw aandacht. Ook kunt u schrikken wanneer uw hond blaffend reageert op een situatie die zich buiten afspeelt. Bijvoorbeeld bij het zien van een andere hond.

Voorbeeld: U bent met de auto onderweg naar het bos met uw trouwe viervoeter op de achterbank. Een leuk idee, ook hij geniet van een uitstapje. U heeft het raam voor hem opengezet en hij besluit even zijn hoofd eruit te steken. Plots ziet uw hond een andere hond lopen en is helemaal door het dolle heen. De hond houdt maar niet op met blaffen en u probeert de hond rustig te krijgen. Door alle hysterie let u niet meer op de weg. Een kop-staartbotsing is dan zo veroorzaakt.

U snapt ook wel dat u bij hoge snelheden afgeleid kan raken, wat kan leiden tot ernstige ongelukken. Bovendien kan de hond bij een ongeluk de letselschade bij u behoorlijk vergroten. Dat laatste werd aangetoond bij een crashtest van het Duitse bedrijf ADAC. Hieruit bleek dat een hond die bij een botsing aan 50 km/u gelanceerd wordt, een impact van 25 maal zijn eigen gewicht moet verwerken.

Over het algemeen overleeft een hond zo’n impact niet, maar het kan nog erger. Heeft u bijvoorbeeld een Deense Dog met een gewicht tot 50 kg, dan kan zo’n impact oplopen tot 1.250 kg. Het verliezen van uw trouwe viervoeter is natuurlijk rampzalig, maar bedenkt u ook eens wat voor schade een hond met zo’n impact kan hebben op u.

Zeker wanneer hij met hoge snelheid tegen u aan komt, die impact kan enorme gevolgen hebben op het menselijk lichaam. Dit geldt voor zowel als u het ongeluk veroorzaakt als dat u slachtoffer wordt van een verkeersongeval. Dat brengt ook de nodige juridische risico’s met zich mee.

Wanneer u zelf het ongeluk veroorzaakt heeft, wordt de opgelopen letselschade niet vergoed en draait u op voor alle kosten. Tenzij u een schadeverzekering inzittenden (SVI) heeft dan kunt u de verzekering aansprakelijk stellen voor de geleden schade.

Het artikel gaat verder onder onderstaande beoordeling:
9.5

Ik heb maanden niet mogen voetballen omdat ik een whiplash had. Dit kwam door een aan aanrijding van achteren toen ik stil stond bij een stoplicht. Het herstellen duurde lang maar gelukkig kreeg wel snel een schadevergoeding

- Furkan
Letselschade melden

Juridische risico’s

In Nederland zijn er geen wetten die zeggen dat het verboden is om huisdieren te vervoeren in de auto. Misschien denkt u wel “gelukkig maar”, maar let wel op. Artikel 5 Wegenverkeerswet 1994 heeft hele grijze zone gecreëerd. Dit artikel stelt immers dat u geen “verkeershinder of gevaar op de weg mag veroorzaken”. Niet alleen kan u op grond van dat artikel een boete krijgen, maar bovendien kan u ook aansprakelijk gesteld worden bij een aanrijding.

Wanneer veroorzaakt u met uw viervoeter een “gevaar op de weg”? Het antwoord is altijd discutabel, maar de volgende aandachtspunten moeten zeker in acht worden genomen:

 

 • Het huisdier mag het zicht van de bestuurder niet hinderen;
 • Het huisdier mag geen gevaar vormen voor de bestuurder;
 • Het huisdier mag geen gevaar vormen voor de andere vervoerde personen of de andere weggebruikers
 • Honden mogen geen invloed hebben op het correct uitoefenen van alle rijbewegingen.

Wij vertellen u graag hoe u uw hond wel veilig kunt vervoeren tijdens een auto rit. Dit doen we aan de hand van een aantal tips.

Het artikel gaat verder onder de optie om u terug te laten bellen
voor gratis juridisch advies bij letselschade:

Laat u bellen voor gratis advies

Vul het formulier in en wij bellen u op, u krijgt gratis advies van onze letselschade expert.

Telefoonnummer *
Bel mij terug
Loading...

Hoe kan ik de hond veilig vervoeren?

Er is met andere woorden geen enkel juridisch probleem bij het vervoeren van uw hond, zolang bovenstaande aandachtspunten maar ten acht worden genomen. Om uw viervoeter ook veilig te kunnen vervoeren en te beschermen bij een aanrijding, zullen de volgende tips moeten zorgen voor meer veiligheid voor u en uw hond:

 • Plaats uw viervoeter in een hondenrek of klik hem vast met de gordel;
 • Voor grotere afstanden kunt u beter kiezen voor een reiskennel die u in de kofferbak plaatst;
 • Vervoer geen honden die last hebben van stress of veelvuldig blaffen;
 • Heeft u een lange reis voor de boeg, bijvoorbeeld wanneer u op vakantie gaat. Kunt u het beste eerst langs bij de dierenarts voor een grondige check-up van de hond.

Bent u toch beland in een verkeersongeval dan is hulp niet ver weg. Heeft u letselschade opgelopen en u was niet de veroorzaker van het ongeluk dan heeft u mogelijk recht op een schadevergoeding. Maar hoe claimt u deze schadevergoeding?

Wat te doen bij een auto-ongeluk?

Heeft u een ongeval gehad en daarbij letselschade opgelopen of bent u uw hond verloren tijdens een verkeersongeluk? Na een ongeval moet u denken aan een schadevergoeding voor de opgelopen emotionele en fysieke letselschade.

Wij begrijpen dat in zo’n situatie uw hoofd niet staat naar uitzoekwerk. Mogelijk heeft u recht op een schadevergoeding. Dankzij Aanrijdinggehad.nl komt u binnen 48 uur in contact met een letselschadespecialist die u volledig kosteloos kan ontzorgen.

Laat de letselschadespecialist uitzoeken voor wat voor schadevergoeding u in aanmerking komt. Bespaar tijd en moeite om alles zelf uit te zoeken. Het verhalen en het berekenen van een schadevergoeding is zeer gecompliceerd werk.  De letselschade specialisten die aangesloten zijn bij Aanrijdinggehad.nl hebben alle kennis in huis om u goed te kunnen helpen. Wacht niet langer dan nodig is en neem contact op met een van onze specialisten!

Bekijk de ervaringen over Aanrijdinggehad.nl

9

Kaylee

 • Auto aanrijding

“De eerste uren na het ongeluk was ik in een lichte shock en niet instaat om helder na te denken. Met behulp van Aanrijdinggehad.nl werd er binnen een dag contact met me opgenomen. Naast vakkennis had men ook een luisterend oor”

9.5

Furkan

 • Whiplash

Ik heb maanden niet mogen voetballen omdat ik een whiplash had. Dit kwam door een aan aanrijding van achteren toen ik stil stond bij een stoplicht. Het herstellen duurde lang maar gelukkig kreeg wel snel een schadevergoeding

8

Mark

 • Motor aanrijding

“Door de nieuwsberichten welke Aanrijdinggehad.nl heeft geplaatst kwam ik erachter dat ik recht had op een schadevergoeding. Ondanks dat het verkeersongeluk dateerde van 3 maanden daarvoor. De schadevergoeding die ik heb gekregen was een lichte deken op de wond”

10

Carmen

 • Zeer fijn geholpen

Ik ben heel tevreden over de hulp van de specialist! Ik kan het iedereen aanraden die letsel heeft opgelopen. Er komt op juridisch gebied zoveel op je af, dat verwacht je gewoon niet. De advocaat heeft alle zorgen bij mij weggenomen.

8.6

Henk

 • Auto aanrijding

Terwijl ik op mijn fiets reed opende een auto zijn portier zonder te kijken, daar lag ik. Ik ben ZZP-er, 6 maanden later kan ik nog steeds niet volledig werken, door verschillende klachten. Met de hulp van Aanrijdinggehad.nl heb ik mijn misgelopen inkomsten netjes vergoed gekregen

 

9.3

Petra

 • Aanrijding met een scooter

Betrokken, professioneel en goed advies. Na het oplopen van een gebroken arm door een aanrijding met een scooter, ben ik uitstekend geholpen. Ook heb ik alle ziekenhuis kosten vergoed gekregen.

8.7

Remco

 • Aangereden op de fiets

Aangereden worden was heftig. Ik heb hiervoor bij een psycholoog gelopen voordat ik weer op de fiets durfde te stappen. Door Aanrijdinggehad kwam ik in contact met een letselschadeadvocaat die mij hielp een schadevergoeding te claimen en met succes!

Laat u bellen voor gratis advies

Vul het formulier in en wij bellen u op, u krijgt gratis advies van onze letselschade expert.

Telefoonnummer *
Bel mij terug
Loading...
Beoordeeld met: Op basis van 752 ervaringen
Gratis en vrijblijvend Snel en eenvoudig Letselschade advocaat neemt contact op met u Ontzorging

Laat u bellen voor gratis advies

Vul het formulier in en wij bellen u op, u krijgt gratis advies van onze letselschade expert.

Telefoonnummer *
Bel mij terug
Loading...
Beoordeeld met: Op basis van 752 ervaringen