(076) 700 27 75

Uw advocaat bij letselschade na een aanrijding Kosteloze hulp bij letselschade

Terug naar overzicht

Aanrijding gehad met uw hond in de auto

20 september 2017
Een verkeersongeluk met de hond in de auto

U heeft een auto-ongeluk gehad terwijl uw hond in de auto aanwezig was. U heeft mogelijk letselschade opgelopen en de hond heeft zich ernstig verwond, of erger zelfs, uw hond heeft het ongeluk niet overleefd. Bovendien was het ongeluk niet uw schuld. Zeker bij een auto-ongeluk kunnen zowel de emotionele, fysieke als de juridische gevolgen zwaar doorwegen en u moet er toch niet aan denken, dat u na een ongeval alles zelf moet regelen om een schadevergoeding te verhalen bij de veroorzaker? De bij ons aangesloten letselschade specialisten zorgen ervoor dat u de schadevergoeding krijgt waar u recht op heeft.

Wat zijn eigenlijk de risico’s en regels bij het vervoeren van een hond?  Hoe kunt u uw hond veilig vervoeren? Wij zetten het een en ander voor u op een rijtje met daarbij nuttige tips voor een veiligere situatie op de weg.

Risico’s bij het vervoeren van uw hond

Er zijn wel degelijk risico’s verbonden aan het vervoeren van uw hond. U kunt namelijk ook de veroorzaker worden van het verkeersongeluk. Uw hond kan voor de nodige afleiding zorgen wanneer hij of zij vraagt om uw aandacht. Ook kunt u schrikken wanneer uw hond blaffend reageert op een situatie die zich buiten afspeelt. Bijvoorbeeld bij het zien van een andere hond.

Voorbeeld: U bent met de auto onderweg naar het bos met uw trouwe viervoeter op de achterbank. Een leuk idee, ook hij geniet van een uitstapje. U heeft het raam voor hem opengezet en hij besluit even zijn hoofd eruit te steken. Plots ziet uw hond een andere hond lopen en is helemaal door het dolle heen. De hond houdt maar niet op met blaffen en u probeert de hond rustig te krijgen. Door alle hysterie let u niet meer op de weg. Een kop-staartbotsing is dan zo veroorzaakt.

U snapt ook wel dat u bij hoge snelheden afgeleid kan raken, wat kan leiden tot ernstige ongelukken. Bovendien kan de hond bij een ongeluk de letselschade bij u behoorlijk vergroten. Dat laatste werd aangetoond bij een crashtest van het Duitse bedrijf ADAC. Hieruit bleek dat een hond die bij een botsing aan 50 km/u gelanceerd wordt, een impact van 25 maal zijn eigen gewicht moet verwerken.

Over het algemeen overleeft een hond zo’n impact niet, maar het kan nog erger. Heeft u bijvoorbeeld een Deense Dog met een gewicht tot 50 kg, dan kan zo’n impact oplopen tot 1.250 kg. Het verliezen van uw trouwe viervoeter is natuurlijk rampzalig, maar bedenkt u ook eens wat voor schade een hond met zo’n impact kan hebben op u.

Zeker wanneer hij met hoge snelheid tegen u aan komt, die impact kan enorme gevolgen hebben op het menselijk lichaam. Dit geldt voor zowel als u het ongeluk veroorzaakt als dat u slachtoffer wordt van een verkeersongeval. Dat brengt ook de nodige juridische risico’s met zich mee.

Wanneer u zelf het ongeluk veroorzaakt heeft, wordt de opgelopen letselschade niet vergoed en draait u op voor alle kosten. Tenzij u een schadeverzekering inzittenden (SVI) heeft dan kunt u de verzekering aansprakelijk stellen voor de geleden schade.

Het artikel gaat verder onder onderstaande beoordeling:
8.6

Terwijl ik op mijn fiets reed opende een auto zijn portier zonder te kijken, daar lag ik. Ik ben ZZP-er, 6 maanden later kan ik nog steeds niet volledig werken, door verschillende klachten. Met de hulp van Aanrijdinggehad.nl heb ik mijn misgelopen inkomsten netjes vergoed gekregen

 

- Henk
Letselschade melden

Juridische risico’s

In Nederland zijn er geen wetten die zeggen dat het verboden is om huisdieren te vervoeren in de auto. Misschien denkt u wel “gelukkig maar”, maar let wel op. Artikel 5 Wegenverkeerswet 1994 heeft hele grijze zone gecreëerd. Dit artikel stelt immers dat u geen “verkeershinder of gevaar op de weg mag veroorzaken”. Niet alleen kan u op grond van dat artikel een boete krijgen, maar bovendien kan u ook aansprakelijk gesteld worden bij een aanrijding.

Wanneer veroorzaakt u met uw viervoeter een “gevaar op de weg”? Het antwoord is altijd discutabel, maar de volgende aandachtspunten moeten zeker in acht worden genomen:

 

  • Het huisdier mag het zicht van de bestuurder niet hinderen;
  • Het huisdier mag geen gevaar vormen voor de bestuurder;
  • Het huisdier mag geen gevaar vormen voor de andere vervoerde personen of de andere weggebruikers
  • Honden mogen geen invloed hebben op het correct uitoefenen van alle rijbewegingen.

Wij vertellen u graag hoe u uw hond wel veilig kunt vervoeren tijdens een auto rit. Dit doen we aan de hand van een aantal tips.

Het artikel gaat verder onder de optie om u terug te laten bellen
voor gratis juridisch advies bij letselschade:

Laat u bellen voor gratis advies

Vul het formulier in en wij bellen u op, u krijgt gratis advies van onze letselschade expert.

Telefoonnummer *
Bel mij terug
Loading...

Hoe kan ik de hond veilig vervoeren?

Er is met andere woorden geen enkel juridisch probleem bij het vervoeren van uw hond, zolang bovenstaande aandachtspunten maar ten acht worden genomen. Om uw viervoeter ook veilig te kunnen vervoeren en te beschermen bij een aanrijding, zullen de volgende tips moeten zorgen voor meer veiligheid voor u en uw hond:

  • Plaats uw viervoeter in een hondenrek of klik hem vast met de gordel;
  • Voor grotere afstanden kunt u beter kiezen voor een reiskennel die u in de kofferbak plaatst;
  • Vervoer geen honden die last hebben van stress of veelvuldig blaffen;
  • Heeft u een lange reis voor de boeg, bijvoorbeeld wanneer u op vakantie gaat. Kunt u het beste eerst langs bij de dierenarts voor een grondige check-up van de hond.

Bent u toch beland in een verkeersongeval dan is hulp niet ver weg. Heeft u letselschade opgelopen en u was niet de veroorzaker van het ongeluk dan heeft u mogelijk recht op een schadevergoeding. Maar hoe claimt u deze schadevergoeding?

Wat te doen bij een auto-ongeluk?

Heeft u een ongeval gehad en daarbij letselschade opgelopen of bent u uw hond verloren tijdens een verkeersongeluk? Na een ongeval moet u denken aan een schadevergoeding voor de opgelopen emotionele en fysieke letselschade.

Wij begrijpen dat in zo’n situatie uw hoofd niet staat naar uitzoekwerk. Mogelijk heeft u recht op een schadevergoeding. Dankzij Aanrijdinggehad.nl komt u binnen 48 uur in contact met een letselschadespecialist die u volledig kosteloos kan ontzorgen.

Laat de letselschadespecialist uitzoeken voor wat voor schadevergoeding u in aanmerking komt. Bespaar tijd en moeite om alles zelf uit te zoeken. Het verhalen en het berekenen van een schadevergoeding is zeer gecompliceerd werk.  De letselschade specialisten die aangesloten zijn bij Aanrijdinggehad.nl hebben alle kennis in huis om u goed te kunnen helpen. Wacht niet langer dan nodig is en neem contact op met een van onze specialisten!

Wij hebben ruim 1500 slachtoffers naar tevredenheid bijgestaan

Het advocatenkantoor waar Aanrijding Gehad mee samenwerkt is Arcus Letselschade. Arcus Letselschade werkt landelijk, en behartigt de belangen van slachtoffers van aanrijdingen. Arcus staat voor deskundigheid en een transparante, voortvarende behandeling van de schade. Uit de Google reviews blijkt dat de werkwijze van de specialisten van Arcus Letselschade zeer goed gewaardeerd wordt:

UITSTEKEND
89 recensies op
Marieke Jansen
Marieke Jansen
28/06/2022
Geverifieerd
Deskundige en betrokken begeleiding.
Lees verder
Wini Palo
Wini Palo
22/06/2022
Geverifieerd
Na me ongeluk op 31 oktober een goede vriend van me gaaf me nummer van Arcus want een andere vriend van me was goed geholpen door arcus na auto ongelukt en doordat kwam ik in contact met Joanne Parinussa van letselschade en ik kan je één ding zeggen goed geholpen vanaf dag zii is echt een toppertje ik zal zwz vrienden en kennissen en familie arcus garanderen!!!!!!!
Lees verder
Jolanda Peltzer
Jolanda Peltzer
22/06/2022
Geverifieerd
Arcus Letselschade heeft mij bijgestaan met de vervelende gevolgen van een ongeval. Het was prettig dat Arcus zaken als letselschade geheel voor je oppakken en hier richting in geven. Goed contact, heldere communicatie, kortom het proces werd goed opgepakt en afgesloten. Wel werd mij in dit traject meer dan duidelijk dat wanneer een zaak ook menselijk letsel betreft, dit automatisch een langere termijn in beslag neemt om tot uiteindelijke afhandeling te kunnen komen, hetgeen ook iets zegt over de stroeve houding van de tegenpartij. Hopelijk gaat u het niet nodig hebben, maar mocht dit wel het geval zijn kan u erop rekenen dat Arcus Letselschade u prettig en kundig bij zal staan!
Lees verder
Judith Blom
Judith Blom
21/06/2022
Geverifieerd
Het was voor mij voor het eerst dat ik met een letselschade advocaat te maken had Ik werd zeer goed begeleid en geïnformeerd wat de te nemen stappen waren. Zeker Mr. J. van de Watering heeft mij zeer vakkundig geholpen. Ik raad Arcuatus Letselschade dan ook aan, aan een ieder die hiermee op welke manier dan ook mee te maken krijgt
Lees verder
dennis kemner
dennis kemner
17/06/2022
Geverifieerd
Ik heb zeer goede ervaring met Arcus Letselschade. Na mijn ongeluk en meerdere andere advocaten te hebben gehad ben ik bij Arcus letselschade terecht gekomen. Nadat ik jaren verwikkeld was in mijn zaak en geen uitweg meer zag ben ik uiteindelijk in contact gekomen met Dhr J. van de Wetering. Vanaf het moment dat ik mijn situatie had voorgelegd, werd alles in werking gezet. Na enkele jaren verder te zijn heb ik gerechtigheid mogen ontvangen door het goede werk van Dhr van de Watering. Ik zal dan ook iedereen aanraden met letselschade contact op te nemen met dhr van de Watering. ( Arcus Letselschade ) Ik ben zeer en zeer tevreden! Afz: Dennis.
Lees verder
Sabina
Sabina
24/05/2022
Geverifieerd
Ik heb zeer goede ervaring met Arcus Letselschade. Na mijn auto ongeluk heb ik mij aangemeld bij mijn voormalige rechtsbijstand verzekering. Deze wilde mij echter laten uitkopen voor een slordig bedrag. Nadat ik al jaren bij hen aangesloten was. Dit heb ik echter niet laten gebeuren. En ben vervolgens opzoek gegaan naar een andere advocaat. Uiteindelijk ben ik terecht gekomen bij Dhr J. van de Wetering. Vanaf het moment dat mijn situatie was voorgelegd. Is alles in werking gesteld. Ik ben verwezen naar een kliniek voor nek-en rugklachten. Mijn financiële situatie werd ook direct onder de loep genomen. Ik kan niet anders stellen dat Dhr J. van de Wetering uitstekend werk voor mij heeft verricht. Ik zal iedereen aanraden die een letselschade advocaat nodig heeft dit bedrijf te benaderen. Ik ben zeeeer tevreden! W.G. Shakison
Lees verder
Ronald Brugts
Ronald Brugts
19/05/2022
Geverifieerd
Jessica heeft de zaak goed behandeld en voor mij positief ten einde gebracht al was de tegenpartij lastig. Een echte aanrader.
Lees verder
giovanni de vries
giovanni de vries
18/05/2022
Geverifieerd
Zeer fijne ervaring gehad met dit advocaten kantoor. Pakte alles snel en deskundig op. Fijn contact en neemt de tijd voor jouw verhaal en doet er vervolgens alles aan om het goed af te ronden.
Lees verder
autorijschool maaswijk
autorijschool maaswijk
15/05/2022
Geverifieerd
Van dag 1 een goed gevoel gehad bij Arcus Letselschade. Was voor het eerst dat ik met letselschade te maken had. Dit bedrijf is gewoon heel professioneel bezig en probeert je z.s.m. je normale leven te laten oppakken. Met de juiste advies en de juiste behandelingen. De communicatie met de contact persoon en mensen op kantoor was zeer goed. Ik hoop niet dat ik Arcus in de toekomst nodig zal hebben, maar indien nodig zal ik iedereen adviseren om dit bedrijf in te schakelen bij letselschade.
Lees verder

Laat u bellen voor gratis advies

Vul het formulier in en wij bellen u op, u krijgt gratis advies van onze letselschade expert.

Telefoonnummer *
Bel mij terug
Loading...
Beoordeeld met: Op basis van 752 ervaringen
Gratis en vrijblijvend Snel en eenvoudig Ervaren letselschade advocaten Landelijke dekking
blank

Laat u bellen voor gratis advies

Vul het formulier in en wij bellen u op, u krijgt gratis advies van onze letselschade expert.

Telefoonnummer *
Bel mij terug
Loading...
Beoordeeld met: Op basis van 752 ervaringen