(076) 700 27 75

Uw advocaat bij letselschade na een aanrijding Kosteloze hulp bij letselschade

Terug naar overzicht

Aanrijding op een voorrangsweg

21 december 2017
discussie tussen man en vrouw na aanrijding

In het aansprakelijkheidsrecht moet de partij die een fout maakt ook de schade vergoeden. Wanneer er sprake is van een aanrijding op een voorrangsweg waarbij u voorrang had, zal de andere partij altijd (gedeeltelijk) aansprakelijk zijn. Gedeeltelijk, want mogelijks beging u ook zelf een fout door bijvoorbeeld overmatig snel te rijden. Hoe dan ook kan de andere partij voor een groot deel van de opgelopen schade aangesproken kunnen worden.

Wie is aansprakelijk bij een aanrijding op een voorrangsweg?

In de eerste plaats zal de andere partij altijd aansprakelijk zijn voor de opgelopen materiële- en letselschade. Het feit dat u werd aangereden terwijl u voorrang had, impliceert immers een inbreuk op de verkeerswetgeving. Toch hoeft de andere partij niet altijd de volledige schade te vergoeden, aangezien u mogelijk ook een fout beging. Gedeelde aansprakelijkheid noemen we dat dan.

Een voorbeeld van gedeelde aansprakelijkheid vinden we bij een te hoge snelheid of onzorgvuldigheid. Denk bijvoorbeeld aan de situatie waarbij u uw auto niet tijdig liet keuren, u geen gordel droeg of waarbij u door het oranje licht reed. Dat betekent niet dat de andere partij vrijuit gaat, maar wel dat u niet de volledige schadevergoeding kan vorderen.

Er zijn natuurlijk altijd uitzonderingen. Wanneer de andere partij een fietser is die tegen uw wagen aanrijdt, terwijl u voorrang had, is de situatie anders. De aansprakelijkheid van de fietser zal immers maximaal 50% bedragen en ook de leeftijd van de fietser zal een rol spelen. De wetgever voorziet dan ook beschermende maatregelen voor een zwakkere weggebruiker. Weet wel dat eventuele verzekeringen voor het overige deel gemoedsrust kunnen bieden. Bij deze situaties is er veelal sprake van ingewikkelde dossiers.

Het artikel gaat verder onder de optie om u terug te laten bellen
voor gratis juridisch advies bij letselschade:

Laat u bellen voor gratis advies

Vul het formulier in en wij bellen u op, u krijgt gratis advies van onze letselschade expert.

Telefoonnummer *
Bel mij terug
Loading...

Verzamel bewijsmateriaal

Aangezien de andere partij een fout beging en we het maximale willen halen uit de schadeclaim, is het vergaren van bewijsmateriaal onvermijdelijk. Het fotograferen van de wegsituatie, de schade aan de vervoersmiddelen, de omgeving en de eventuele letselschade, is hierbij van belang. Zorg ook voor een goede documentering van alle bijkomstige gegevens, zoals bijvoorbeeld de identiteit van de andere partij, diens verzekeraar en de contactgegevens van toevallige getuigen. Het Europees aanrijdingsformulier is hiervoor een handig hulpmiddel.

Ga direct langs bij uw arts voor een check-up, zelfs wanneer u na het ongeval nog geen medische klachten hebt. Vaak treden klachten pas na verloop van tijd op en kan de (huis)arts toch het een en ander noteren. Dat maakt het eenvoudiger om de latere letselschade alsnog te bewijzen. Een gewaarschuwd mens telt voor twee.

Welke schade kan u verhalen?

Indien gedeelde aansprakelijkheid niet het geval is, kunt u alle schade verhalen op de verantwoordelijke van de aanrijding. Dit omvat de materiële schade, de letselschade, de emotionele schade en alle andere kosten die u anders niet had gemaakt. Deze laatste is natuurlijk heel breed en bevat bijvoorbeeld parkeerbonnen, een huishoudhulp, het eigen risico, het mislopen van inkomsten, etc. De begroting van zo’n schadeclaim is niet eenvoudig, zeker wanneer we ook een vergoeding claimen.

Een letselschadeadvocaat helpt u verder

Om ervoor te zorgen dat uw schadeclaim adequaat wordt afgehandeld, brengt Aanrijdinggehad.nl u kosteloos in contact met een letselschadespecialist. Indien de andere partij volledig aansprakelijk is, is het deze partij die de kosten van een specialist moet betalen. U kunt die kosten dan opnemen in de schadeclaim. Logisch: deze kosten zijn het gevolg van de aanrijding en had u anders niet gemaakt. U kunt zich dan ook snel, eenvoudig en gratis laten ontzorgen en de maximale schadevergoeding claimen, want dat is nu eenmaal uw recht. Als u de hulp van aanrijdinggehad.nl inschakelt, wordt er binnen 48 uur contact met u opgenomen door een letselschade specialist. Deze zorgt er volledig kosteloos voor dat u uw rechtmatige vergoeding ontvangt.

Bekijk de ervaringen over Aanrijdinggehad.nl

8.7

Remco

  • Aangereden op de fiets

Aangereden worden was heftig. Ik heb hiervoor bij een psycholoog gelopen voordat ik weer op de fiets durfde te stappen. Door Aanrijdinggehad kwam ik in contact met een letselschadeadvocaat die mij hielp een schadevergoeding te claimen en met succes!

9.5

Furkan

  • Whiplash

Ik heb maanden niet mogen voetballen omdat ik een whiplash had. Dit kwam door een aan aanrijding van achteren toen ik stil stond bij een stoplicht. Het herstellen duurde lang maar gelukkig kreeg wel snel een schadevergoeding

9.3

Petra

  • Aanrijding met een scooter

Betrokken, professioneel en goed advies. Na het oplopen van een gebroken arm door een aanrijding met een scooter, ben ik uitstekend geholpen. Ook heb ik alle ziekenhuis kosten vergoed gekregen.

8.6

Henk

  • Auto aanrijding

Terwijl ik op mijn fiets reed opende een auto zijn portier zonder te kijken, daar lag ik. Ik ben ZZP-er, 6 maanden later kan ik nog steeds niet volledig werken, door verschillende klachten. Met de hulp van Aanrijdinggehad.nl heb ik mijn misgelopen inkomsten netjes vergoed gekregen

 

10

Carmen

  • Zeer fijn geholpen

Ik ben heel tevreden over de hulp van de specialist! Ik kan het iedereen aanraden die letsel heeft opgelopen. Er komt op juridisch gebied zoveel op je af, dat verwacht je gewoon niet. De advocaat heeft alle zorgen bij mij weggenomen.

8

Mark

  • Motor aanrijding

“Door de nieuwsberichten welke Aanrijdinggehad.nl heeft geplaatst kwam ik erachter dat ik recht had op een schadevergoeding. Ondanks dat het verkeersongeluk dateerde van 3 maanden daarvoor. De schadevergoeding die ik heb gekregen was een lichte deken op de wond”

9

Kaylee

  • Auto aanrijding

“De eerste uren na het ongeluk was ik in een lichte shock en niet instaat om helder na te denken. Met behulp van Aanrijdinggehad.nl werd er binnen een dag contact met me opgenomen. Naast vakkennis had men ook een luisterend oor”

Laat u bellen voor gratis advies

Vul het formulier in en wij bellen u op, u krijgt gratis advies van onze letselschade expert.

Telefoonnummer *
Bel mij terug
Loading...
Beoordeeld met: Op basis van 752 ervaringen
Gratis en vrijblijvend Snel en eenvoudig Letselschade advocaat neemt contact op met u Ontzorging

Laat u bellen voor gratis advies

Vul het formulier in en wij bellen u op, u krijgt gratis advies van onze letselschade expert.

Telefoonnummer *
Bel mij terug
Loading...
Beoordeeld met: Op basis van 752 ervaringen