(076) 700 27 75

Uw advocaat bij letselschade na een aanrijding Kosteloze hulp bij letselschade

Terug naar overzicht

Aanrijding op een voorrangsweg

21 december 2017
discussie tussen man en vrouw na aanrijding

In het aansprakelijkheidsrecht moet de partij die een fout maakt ook de schade vergoeden. Wanneer er sprake is van een aanrijding op een voorrangsweg waarbij u voorrang had, zal de andere partij altijd (gedeeltelijk) aansprakelijk zijn. Gedeeltelijk, want mogelijks beging u ook zelf een fout door bijvoorbeeld overmatig snel te rijden. Hoe dan ook kan de andere partij voor een groot deel van de opgelopen schade aangesproken kunnen worden.

Wie is aansprakelijk bij een aanrijding op een voorrangsweg?

In de eerste plaats zal de andere partij altijd aansprakelijk zijn voor de opgelopen materiële- en letselschade. Het feit dat u werd aangereden terwijl u voorrang had, impliceert immers een inbreuk op de verkeerswetgeving. Toch hoeft de andere partij niet altijd de volledige schade te vergoeden, aangezien u mogelijk ook een fout beging. Gedeelde aansprakelijkheid noemen we dat dan.

Een voorbeeld van gedeelde aansprakelijkheid vinden we bij een te hoge snelheid of onzorgvuldigheid. Denk bijvoorbeeld aan de situatie waarbij u uw auto niet tijdig liet keuren, u geen gordel droeg of waarbij u door het oranje licht reed. Dat betekent niet dat de andere partij vrijuit gaat, maar wel dat u niet de volledige schadevergoeding kan vorderen.

Er zijn natuurlijk altijd uitzonderingen. Wanneer de andere partij een fietser is die tegen uw wagen aanrijdt, terwijl u voorrang had, is de situatie anders. De aansprakelijkheid van de fietser zal immers maximaal 50% bedragen en ook de leeftijd van de fietser zal een rol spelen. De wetgever voorziet dan ook beschermende maatregelen voor een zwakkere weggebruiker. Weet wel dat eventuele verzekeringen voor het overige deel gemoedsrust kunnen bieden. Bij deze situaties is er veelal sprake van ingewikkelde dossiers.

Het artikel gaat verder onder de optie om u terug te laten bellen
voor gratis juridisch advies bij letselschade:

Laat u bellen voor gratis advies

Vul het formulier in en wij bellen u op, u krijgt gratis advies van onze letselschade expert.

Telefoonnummer *
Bel mij terug
Loading...

Verzamel bewijsmateriaal

Aangezien de andere partij een fout beging en we het maximale willen halen uit de schadeclaim, is het vergaren van bewijsmateriaal onvermijdelijk. Het fotograferen van de wegsituatie, de schade aan de vervoersmiddelen, de omgeving en de eventuele letselschade, is hierbij van belang. Zorg ook voor een goede documentering van alle bijkomstige gegevens, zoals bijvoorbeeld de identiteit van de andere partij, diens verzekeraar en de contactgegevens van toevallige getuigen. Het Europees aanrijdingsformulier is hiervoor een handig hulpmiddel.

Ga direct langs bij uw arts voor een check-up, zelfs wanneer u na het ongeval nog geen medische klachten hebt. Vaak treden klachten pas na verloop van tijd op en kan de (huis)arts toch het een en ander noteren. Dat maakt het eenvoudiger om de latere letselschade alsnog te bewijzen. Een gewaarschuwd mens telt voor twee.

Welke schade kan u verhalen?

Indien gedeelde aansprakelijkheid niet het geval is, kunt u alle schade verhalen op de verantwoordelijke van de aanrijding. Dit omvat de materiële schade, de letselschade, de emotionele schade en alle andere kosten die u anders niet had gemaakt. Deze laatste is natuurlijk heel breed en bevat bijvoorbeeld parkeerbonnen, een huishoudhulp, het eigen risico, het mislopen van inkomsten, etc. De begroting van zo’n schadeclaim is niet eenvoudig, zeker wanneer we ook een vergoeding claimen.

Een letselschadeadvocaat helpt u verder

Om ervoor te zorgen dat uw schadeclaim adequaat wordt afgehandeld, brengt Aanrijdinggehad.nl u kosteloos in contact met een letselschadespecialist. Indien de andere partij volledig aansprakelijk is, is het deze partij die de kosten van een specialist moet betalen. U kunt die kosten dan opnemen in de schadeclaim. Logisch: deze kosten zijn het gevolg van de aanrijding en had u anders niet gemaakt. U kunt zich dan ook snel, eenvoudig en gratis laten ontzorgen en de maximale schadevergoeding claimen, want dat is nu eenmaal uw recht. Als u de hulp van aanrijdinggehad.nl inschakelt, wordt er binnen 48 uur contact met u opgenomen door een letselschade specialist. Deze zorgt er volledig kosteloos voor dat u uw rechtmatige vergoeding ontvangt.

Wij hebben ruim 1500 slachtoffers naar tevredenheid bijgestaan

Het advocatenkantoor waar Aanrijding Gehad mee samenwerkt is Arcus Letselschade. Arcus Letselschade werkt landelijk, en behartigt de belangen van slachtoffers van aanrijdingen. Arcus staat voor deskundigheid en een transparante, voortvarende behandeling van de schade. Uit de Google reviews blijkt dat de werkwijze van de specialisten van Arcus Letselschade zeer goed gewaardeerd wordt:

UITSTEKEND
54 recensies op
simone kafoe
simone kafoe
29/12/2021
Geverifieerde
Na mijn ongeluk begin 2020 heeft de heer Van de Watering mijn belangen behartigd. Dit werd in duidelijke taal en met goede afspraken gedaan. Het gehele dossier ben ik over alle correspondentie op de hoogte gebracht en werd er naar mijn verhaal geluisterd. De heer Van de Watering is een kundige man. Hij is bekwaam, eerlijk en duidelijk in zijn communicatie. Ik ben hem dan ook erg dankbaar voor de fijne afhandeling van mijn dossier.
Lees verder
Wendy Hilkhuijsen
Wendy Hilkhuijsen
23/12/2021
Geverifieerde
Afgelopen jaar zijn wij slachtoffer geworden van een aanrijding. Hierbij is Arcus Letselschade ingezet. Zij hebben de zaak super professioneel behandeld, waarbij wij altijd goed geinformeerd zijn over de voortgang van de zaak. Bij vragen konden wij altijd contact opnemen. Aanrader!
Lees verder
Adwin Huijbrechts
Adwin Huijbrechts
02/12/2021
Geverifieerde
Zeer professioneel en met uitleg in duidelijke taal.
Lees verder
Piotr Chojnacki
Piotr Chojnacki
11/11/2021
Geverifieerde
Zeer goede letselschade kantoor. Erg professioneel en to the point mentaliteit. Houdt cliënt hoog in de vaandel. Respect hiervoor. Mvg Dhr. Chojnacki
Lees verder
Paul Simons
Paul Simons
10/11/2021
Geverifieerde
In 2019 slachtoffer geworden van een ongeval op het werk waarbij ik blijvende beperkingen heb opgelopen. Al snel kwam ik in contact met Arcus die mij vanaf het begin echt top begeleid hebben. Mijn schadezaak is nu netjes afgehandeld en ben erg blij met het resultaat. Dank voor uw hulp!
Lees verder
kawieta
kawieta
17/08/2021
Geverifieerde
Na een jaar ellende, niet compleet dossier en een depressie ben ik terecht gekomen bij Arcus letselschade. Er ging een wereld voor me open! Mijn mails werden beantwoord, ik werd van alles op de hoogte gehouden en al op al er werd naar mij geluisterd. J van de Watering heeft mij de afgelopen 2,5 jaar bijgestaan tegen het gevecht met NN. Hij heeft alles eruit gehaald wat eruit te halen viel. Een goed persoon met de hart op de juiste plek. Je bent een topper! Bedankt voor alles.
Lees verder
Rafal Kujawa
Rafal Kujawa
28/07/2021
Geverifieerde
Een heel goed advocatenkantoor. Woorden van waardering voor J. van de Watering. Mijn zaak was ingewikkeld en moeilijk. J. van de Watering heeft mij geholpen om mijn zaak positief af te ronden. Een zeer professionele advocaat. Zeer betrokken en effectief. Een woord van dank aan het hele team. Het advocatenkantoor en J. van de Watering aanbevelenswaardig. Nogmaals bedankt en ik raad het aan.
Lees verder
Emre Ekkurt
Emre Ekkurt
20/07/2021
Geverifieerde
Super tevreden kan niet anders zeggen. Beste letseladvocaten Nederland!!
Lees verder
Richard Meulendijk
Richard Meulendijk
15/07/2021
Geverifieerde
Mijn dossier liep eerst bij een ander kantoor. Arcus heeft de behandeling overgenomen. Vanaf dat moment ging het snel. Ik zag ook duidelijk verschil in kwaliteit. Mijn behandelaar heeft er voor mijn idee alles uitgehaald wat er in zat. Ik kon me in die periode daarom gelukkig ook beter richten op me herstel. Ik zal Arcus Letselschade zeker bij vrienden en familie aanraden. Super bedankt voor jullie hulp!!
Lees verder

Laat u bellen voor gratis advies

Vul het formulier in en wij bellen u op, u krijgt gratis advies van onze letselschade expert.

Telefoonnummer *
Bel mij terug
Loading...
Beoordeeld met: Op basis van 752 ervaringen
Gratis en vrijblijvend Snel en eenvoudig Ervaren letselschade advocaten Landelijke dekking
blank

Laat u bellen voor gratis advies

Vul het formulier in en wij bellen u op, u krijgt gratis advies van onze letselschade expert.

Telefoonnummer *
Bel mij terug
Loading...
Beoordeeld met: Op basis van 752 ervaringen