(076) 700 27 75

Uw advocaat bij letselschade na een aanrijding Kosteloze hulp bij letselschade

Terug naar overzicht

Aanrijding op een voorrangsweg

21 december 2017
discussie tussen man en vrouw na aanrijding

In het aansprakelijkheidsrecht moet de partij die een fout maakt ook de schade vergoeden. Wanneer er sprake is van een aanrijding op een voorrangsweg waarbij u voorrang had, zal de andere partij altijd (gedeeltelijk) aansprakelijk zijn. Gedeeltelijk, want mogelijks beging u ook zelf een fout door bijvoorbeeld overmatig snel te rijden. Hoe dan ook kan de andere partij voor een groot deel van de opgelopen schade aangesproken kunnen worden.

Wie is aansprakelijk bij een aanrijding op een voorrangsweg?

In de eerste plaats zal de andere partij altijd aansprakelijk zijn voor de opgelopen materiële- en letselschade. Het feit dat u werd aangereden terwijl u voorrang had, impliceert immers een inbreuk op de verkeerswetgeving. Toch hoeft de andere partij niet altijd de volledige schade te vergoeden, aangezien u mogelijk ook een fout beging. Gedeelde aansprakelijkheid noemen we dat dan.

Een voorbeeld van gedeelde aansprakelijkheid vinden we bij een te hoge snelheid of onzorgvuldigheid. Denk bijvoorbeeld aan de situatie waarbij u uw auto niet tijdig liet keuren, u geen gordel droeg of waarbij u door het oranje licht reed. Dat betekent niet dat de andere partij vrijuit gaat, maar wel dat u niet de volledige schadevergoeding kan vorderen.

Er zijn natuurlijk altijd uitzonderingen. Wanneer de andere partij een fietser is die tegen uw wagen aanrijdt, terwijl u voorrang had, is de situatie anders. De aansprakelijkheid van de fietser zal immers maximaal 50% bedragen en ook de leeftijd van de fietser zal een rol spelen. De wetgever voorziet dan ook beschermende maatregelen voor een zwakkere weggebruiker. Weet wel dat eventuele verzekeringen voor het overige deel gemoedsrust kunnen bieden. Bij deze situaties is er veelal sprake van ingewikkelde dossiers.

Het artikel gaat verder onder de optie om u terug te laten bellen
voor gratis juridisch advies bij letselschade:

Laat u bellen voor gratis advies

Vul het formulier in en wij bellen u op, u krijgt gratis advies van onze letselschade expert.

Telefoonnummer *
Bel mij terug
Loading...

Verzamel bewijsmateriaal

Aangezien de andere partij een fout beging en we het maximale willen halen uit de schadeclaim, is het vergaren van bewijsmateriaal onvermijdelijk. Het fotograferen van de wegsituatie, de schade aan de vervoersmiddelen, de omgeving en de eventuele letselschade, is hierbij van belang. Zorg ook voor een goede documentering van alle bijkomstige gegevens, zoals bijvoorbeeld de identiteit van de andere partij, diens verzekeraar en de contactgegevens van toevallige getuigen. Het Europees aanrijdingsformulier is hiervoor een handig hulpmiddel.

Ga direct langs bij uw arts voor een check-up, zelfs wanneer u na het ongeval nog geen medische klachten hebt. Vaak treden klachten pas na verloop van tijd op en kan de (huis)arts toch het een en ander noteren. Dat maakt het eenvoudiger om de latere letselschade alsnog te bewijzen. Een gewaarschuwd mens telt voor twee.

Welke schade kan u verhalen?

Indien gedeelde aansprakelijkheid niet het geval is, kunt u alle schade verhalen op de verantwoordelijke van de aanrijding. Dit omvat de materiële schade, de letselschade, de emotionele schade en alle andere kosten die u anders niet had gemaakt. Deze laatste is natuurlijk heel breed en bevat bijvoorbeeld parkeerbonnen, een huishoudhulp, het eigen risico, het mislopen van inkomsten, etc. De begroting van zo’n schadeclaim is niet eenvoudig, zeker wanneer we ook een vergoeding claimen.

Een letselschadeadvocaat helpt u verder

Om ervoor te zorgen dat uw schadeclaim adequaat wordt afgehandeld, brengt Aanrijdinggehad.nl u kosteloos in contact met een letselschadespecialist. Indien de andere partij volledig aansprakelijk is, is het deze partij die de kosten van een specialist moet betalen. U kunt die kosten dan opnemen in de schadeclaim. Logisch: deze kosten zijn het gevolg van de aanrijding en had u anders niet gemaakt. U kunt zich dan ook snel, eenvoudig en gratis laten ontzorgen en de maximale schadevergoeding claimen, want dat is nu eenmaal uw recht. Als u de hulp van aanrijdinggehad.nl inschakelt, wordt er binnen 48 uur contact met u opgenomen door een letselschade specialist. Deze zorgt er volledig kosteloos voor dat u uw rechtmatige vergoeding ontvangt.

Wij hebben ruim 1500 slachtoffers naar tevredenheid bijgestaan

Het advocatenkantoor waar Aanrijding Gehad mee samenwerkt is Arcus Letselschade. Arcus Letselschade werkt landelijk, en behartigt de belangen van slachtoffers van aanrijdingen. Arcus staat voor deskundigheid en een transparante, voortvarende behandeling van de schade. Uit de Google reviews blijkt dat de werkwijze van de specialisten van Arcus Letselschade zeer goed gewaardeerd wordt:

UITSTEKEND
89 recensies op
Marieke Jansen
Marieke Jansen
28/06/2022
Geverifieerd
Deskundige en betrokken begeleiding.
Lees verder
Wini Palo
Wini Palo
22/06/2022
Geverifieerd
Na me ongeluk op 31 oktober een goede vriend van me gaaf me nummer van Arcus want een andere vriend van me was goed geholpen door arcus na auto ongelukt en doordat kwam ik in contact met Joanne Parinussa van letselschade en ik kan je één ding zeggen goed geholpen vanaf dag zii is echt een toppertje ik zal zwz vrienden en kennissen en familie arcus garanderen!!!!!!!
Lees verder
Jolanda Peltzer
Jolanda Peltzer
22/06/2022
Geverifieerd
Arcus Letselschade heeft mij bijgestaan met de vervelende gevolgen van een ongeval. Het was prettig dat Arcus zaken als letselschade geheel voor je oppakken en hier richting in geven. Goed contact, heldere communicatie, kortom het proces werd goed opgepakt en afgesloten. Wel werd mij in dit traject meer dan duidelijk dat wanneer een zaak ook menselijk letsel betreft, dit automatisch een langere termijn in beslag neemt om tot uiteindelijke afhandeling te kunnen komen, hetgeen ook iets zegt over de stroeve houding van de tegenpartij. Hopelijk gaat u het niet nodig hebben, maar mocht dit wel het geval zijn kan u erop rekenen dat Arcus Letselschade u prettig en kundig bij zal staan!
Lees verder
Judith Blom
Judith Blom
21/06/2022
Geverifieerd
Het was voor mij voor het eerst dat ik met een letselschade advocaat te maken had Ik werd zeer goed begeleid en geïnformeerd wat de te nemen stappen waren. Zeker Mr. J. van de Watering heeft mij zeer vakkundig geholpen. Ik raad Arcuatus Letselschade dan ook aan, aan een ieder die hiermee op welke manier dan ook mee te maken krijgt
Lees verder
dennis kemner
dennis kemner
17/06/2022
Geverifieerd
Ik heb zeer goede ervaring met Arcus Letselschade. Na mijn ongeluk en meerdere andere advocaten te hebben gehad ben ik bij Arcus letselschade terecht gekomen. Nadat ik jaren verwikkeld was in mijn zaak en geen uitweg meer zag ben ik uiteindelijk in contact gekomen met Dhr J. van de Wetering. Vanaf het moment dat ik mijn situatie had voorgelegd, werd alles in werking gezet. Na enkele jaren verder te zijn heb ik gerechtigheid mogen ontvangen door het goede werk van Dhr van de Watering. Ik zal dan ook iedereen aanraden met letselschade contact op te nemen met dhr van de Watering. ( Arcus Letselschade ) Ik ben zeer en zeer tevreden! Afz: Dennis.
Lees verder
Sabina
Sabina
24/05/2022
Geverifieerd
Ik heb zeer goede ervaring met Arcus Letselschade. Na mijn auto ongeluk heb ik mij aangemeld bij mijn voormalige rechtsbijstand verzekering. Deze wilde mij echter laten uitkopen voor een slordig bedrag. Nadat ik al jaren bij hen aangesloten was. Dit heb ik echter niet laten gebeuren. En ben vervolgens opzoek gegaan naar een andere advocaat. Uiteindelijk ben ik terecht gekomen bij Dhr J. van de Wetering. Vanaf het moment dat mijn situatie was voorgelegd. Is alles in werking gesteld. Ik ben verwezen naar een kliniek voor nek-en rugklachten. Mijn financiële situatie werd ook direct onder de loep genomen. Ik kan niet anders stellen dat Dhr J. van de Wetering uitstekend werk voor mij heeft verricht. Ik zal iedereen aanraden die een letselschade advocaat nodig heeft dit bedrijf te benaderen. Ik ben zeeeer tevreden! W.G. Shakison
Lees verder
Ronald Brugts
Ronald Brugts
19/05/2022
Geverifieerd
Jessica heeft de zaak goed behandeld en voor mij positief ten einde gebracht al was de tegenpartij lastig. Een echte aanrader.
Lees verder
giovanni de vries
giovanni de vries
18/05/2022
Geverifieerd
Zeer fijne ervaring gehad met dit advocaten kantoor. Pakte alles snel en deskundig op. Fijn contact en neemt de tijd voor jouw verhaal en doet er vervolgens alles aan om het goed af te ronden.
Lees verder
autorijschool maaswijk
autorijschool maaswijk
15/05/2022
Geverifieerd
Van dag 1 een goed gevoel gehad bij Arcus Letselschade. Was voor het eerst dat ik met letselschade te maken had. Dit bedrijf is gewoon heel professioneel bezig en probeert je z.s.m. je normale leven te laten oppakken. Met de juiste advies en de juiste behandelingen. De communicatie met de contact persoon en mensen op kantoor was zeer goed. Ik hoop niet dat ik Arcus in de toekomst nodig zal hebben, maar indien nodig zal ik iedereen adviseren om dit bedrijf in te schakelen bij letselschade.
Lees verder

Laat u bellen voor gratis advies

Vul het formulier in en wij bellen u op, u krijgt gratis advies van onze letselschade expert.

Telefoonnummer *
Bel mij terug
Loading...
Beoordeeld met: Op basis van 752 ervaringen
Gratis en vrijblijvend Snel en eenvoudig Ervaren letselschade advocaten Landelijke dekking
blank

Laat u bellen voor gratis advies

Vul het formulier in en wij bellen u op, u krijgt gratis advies van onze letselschade expert.

Telefoonnummer *
Bel mij terug
Loading...
Beoordeeld met: Op basis van 752 ervaringen