(076) 700 27 75

Uw advocaat bij letselschade na een aanrijding Kosteloze hulp bij letselschade

Terug naar overzicht

Aanrijding op een voorrangsweg

21 december 2017
discussie tussen man en vrouw na aanrijding

In het aansprakelijkheidsrecht moet de partij die een fout maakt ook de schade vergoeden. Wanneer er sprake is van een aanrijding op een voorrangsweg waarbij u voorrang had, zal de andere partij altijd (gedeeltelijk) aansprakelijk zijn. Gedeeltelijk, want mogelijks beging u ook zelf een fout door bijvoorbeeld overmatig snel te rijden. Hoe dan ook kan de andere partij voor een groot deel van de opgelopen schade aangesproken kunnen worden.

Wie is aansprakelijk bij een aanrijding op een voorrangsweg?

In de eerste plaats zal de andere partij altijd aansprakelijk zijn voor de opgelopen materiële- en letselschade. Het feit dat u werd aangereden terwijl u voorrang had, impliceert immers een inbreuk op de verkeerswetgeving. Toch hoeft de andere partij niet altijd de volledige schade te vergoeden, aangezien u mogelijk ook een fout beging. Gedeelde aansprakelijkheid noemen we dat dan.

Een voorbeeld van gedeelde aansprakelijkheid vinden we bij een te hoge snelheid of onzorgvuldigheid. Denk bijvoorbeeld aan de situatie waarbij u uw auto niet tijdig liet keuren, u geen gordel droeg of waarbij u door het oranje licht reed. Dat betekent niet dat de andere partij vrijuit gaat, maar wel dat u niet de volledige schadevergoeding kan vorderen.

Er zijn natuurlijk altijd uitzonderingen. Wanneer de andere partij een fietser is die tegen uw wagen aanrijdt, terwijl u voorrang had, is de situatie anders. De aansprakelijkheid van de fietser zal immers maximaal 50% bedragen en ook de leeftijd van de fietser zal een rol spelen. De wetgever voorziet dan ook beschermende maatregelen voor een zwakkere weggebruiker. Weet wel dat eventuele verzekeringen voor het overige deel gemoedsrust kunnen bieden. Bij deze situaties is er veelal sprake van ingewikkelde dossiers.

Het artikel gaat verder onder de optie om u terug te laten bellen
voor gratis juridisch advies bij letselschade:

Laat u bellen voor gratis advies

Vul het formulier in en wij bellen u op, u krijgt gratis advies van onze letselschade expert.

Telefoonnummer *
Bel mij terug
Loading...

Verzamel bewijsmateriaal

Aangezien de andere partij een fout beging en we het maximale willen halen uit de schadeclaim, is het vergaren van bewijsmateriaal onvermijdelijk. Het fotograferen van de wegsituatie, de schade aan de vervoersmiddelen, de omgeving en de eventuele letselschade, is hierbij van belang. Zorg ook voor een goede documentering van alle bijkomstige gegevens, zoals bijvoorbeeld de identiteit van de andere partij, diens verzekeraar en de contactgegevens van toevallige getuigen. Het Europees aanrijdingsformulier is hiervoor een handig hulpmiddel.

Ga direct langs bij uw arts voor een check-up, zelfs wanneer u na het ongeval nog geen medische klachten hebt. Vaak treden klachten pas na verloop van tijd op en kan de (huis)arts toch het een en ander noteren. Dat maakt het eenvoudiger om de latere letselschade alsnog te bewijzen. Een gewaarschuwd mens telt voor twee.

Welke schade kan u verhalen?

Indien gedeelde aansprakelijkheid niet het geval is, kunt u alle schade verhalen op de verantwoordelijke van de aanrijding. Dit omvat de materiële schade, de letselschade, de emotionele schade en alle andere kosten die u anders niet had gemaakt. Deze laatste is natuurlijk heel breed en bevat bijvoorbeeld parkeerbonnen, een huishoudhulp, het eigen risico, het mislopen van inkomsten, etc. De begroting van zo’n schadeclaim is niet eenvoudig, zeker wanneer we ook een vergoeding claimen.

Een letselschadeadvocaat helpt u verder

Om ervoor te zorgen dat uw schadeclaim adequaat wordt afgehandeld, brengt Aanrijdinggehad.nl u kosteloos in contact met een letselschadespecialist. Indien de andere partij volledig aansprakelijk is, is het deze partij die de kosten van een specialist moet betalen. U kunt die kosten dan opnemen in de schadeclaim. Logisch: deze kosten zijn het gevolg van de aanrijding en had u anders niet gemaakt. U kunt zich dan ook snel, eenvoudig en gratis laten ontzorgen en de maximale schadevergoeding claimen, want dat is nu eenmaal uw recht. Als u de hulp van aanrijdinggehad.nl inschakelt, wordt er binnen 48 uur contact met u opgenomen door een letselschade specialist. Deze zorgt er volledig kosteloos voor dat u uw rechtmatige vergoeding ontvangt.

Wij hebben ruim 1500 slachtoffers naar tevredenheid bijgestaan

Het advocatenkantoor waar Aanrijding Gehad mee samenwerkt is Arcus Letselschade. Arcus Letselschade werkt landelijk, en behartigt de belangen van slachtoffers van aanrijdingen. Arcus staat voor deskundigheid en een transparante, voortvarende behandeling van de schade. Uit de Google reviews blijkt dat de werkwijze van de specialisten van Arcus Letselschade zeer goed gewaardeerd wordt:

UITSTEKEND
107 recensies op
Nicole Patatje
Nicole Patatje
04/01/2023
Ontzettend goed geholpen en altijd goed op de hoogte gebracht...de inzet is geweldig en ik ben heel erg dankbaar voor alles wat voor mij bereikt is...zorgvuldig en aandachtig werk geleverd...heel erg bedankt voor al uw goede zorgen en aandachtig werk..
Edward Verschoor
Edward Verschoor
21/12/2022
Prima geregeld m.b.t. afhandeling lestelschade van mijn ouders en snelle afwikkeling
Elf H
Elf H
20/12/2022
Ik ben voldoende geïnformeerd en ze spraken begrijpelijke taal. Ik ben tevreden over mijn zaak.
najima charif
najima charif
07/12/2022
Bent u nog opzoek naar iemand die uw letselschadezaak moet behandelen, dan zou ik zeker Arvid Letselschade benaderen. De communicatie en resultaten zijn top!
Naomi Pijl
Naomi Pijl
21/11/2022
Ik ben enorm geholpen! Kon geen betere advocaat wensen.
N Boz
N Boz
21/11/2022
Ik heb een hele goede ervaring met Arcus letselschade. Mr. J. (Jorg) van de Watering Heeft me geholpen.
Rolf en Natasja
Rolf en Natasja
18/11/2022
Arcus letselschade heeft zich volledig ingezet voor onze zaak. Zij hebben ons bijgestaan met hun uitstekende kennis en het voortouw genomen bij het bewandelde pad. We zijn alle tijd volledig op de hoogte gehouden. Bedankt.
Rob
Rob
13/11/2022
Ik ben goed geholpen. Alle informatie die voor mij van toepassing was duidelijk gedeeld. Heb zelf eigenlijk niets hoeven doen,zij hebben alles geregeld. Ik beveel deze maatschappij aan om je bij te staan.
Cees Ippel
Cees Ippel
11/11/2022
Met respect, kennis en kunde hebben wij bij een letselschade een zeer positieve ervaring met Arcus Letsschade. Met de aandacht voor persoon en rechtsgang is er op een bijzonder invulling gegeven aan onze zaak.
Michel De Bruijn
Michel De Bruijn
11/11/2022
Na 2 auto ongevallen, in 1 week tijd, letsel opgelopen. 1 mijn schuld, bij andere aanrijding, niet mijn schuld. Direct Arcus Letselschade gebeld, omdat wij bij mijn eerdere werkgever (Meeus Assurantiën) onze verzekerden altijd doorverwezen, naar Arcus! Ik was dus al bekend, met de zéér goede service, van Arcus. Óók onze verzekerden, waren altijd vol lof, over Arcus Letselschade!! Net als véle anderen, heb ik de behandeling van mijn zaak, als prettig en kundig ervaren. Zeer klantgericht en ook zéér professioneel/vakkundig! Ze nemen ook de tijd voor je. 👍👍 Ik ben zó blij, dat ik mijn zaak NIET heb aangemeld, bij mijn rechtsbijstandverzekering DAS, maar direct bij Arcus!!! (dat is gewoon mogelijk, ook al heb je een rechtsbijstandverzekering!) Bij je rechtsbijstandverzekering ben je slechts een 'nummertje', ze zijn niet te bereiken telefonisch én leven niet echt met je mee. Die willen het liefst het dossier zo snel mogelijk sluiten. Dus je bent dan véél beter af, met Arcus. De kosten van Arcus, worden door de aansprakelijke verzekeraar, ook gewoon vergoed. Dus het kostte mij niets. Dus ik zou Arcus Letselschade, aan iedereen aanbevelen! Óók vanuit mijn jarenlange beroep, als Schadebehandelaar voor verschillende verzekeraars/tussenpersonen, kan ik Arcus zeker aanbevelen! Zulke goede letselschadebureaus zijn er maar weinig.... 👍👍

Laat u bellen voor gratis advies

Vul het formulier in en wij bellen u op, u krijgt gratis advies van onze letselschade expert.

Telefoonnummer *
Bel mij terug
Loading...
Beoordeeld met: Op basis van 752 ervaringen
Gratis en vrijblijvend Snel en eenvoudig Ervaren letselschade advocaten Landelijke dekking

Laat u bellen voor gratis advies

Vul het formulier in en wij bellen u op, u krijgt gratis advies van onze letselschade expert.

Telefoonnummer *
Bel mij terug
Loading...
Beoordeeld met: Op basis van 752 ervaringen