(076) 700 27 75

Uw advocaat bij letselschade na een aanrijding Kosteloze hulp bij letselschade

Gratis telefonisch advies

Laat u bellen voor gratis advies

Vul het formulier in en wij bellen u op, u krijgt gratis advies van onze letselschade expert.

Telefoonnummer *
Bel mij terug
Loading...
Hoogte van smartengeld bij letselschade

 

Bij een verkeersongeluk zijn er, in grote lijnen, twee soorten schade die kunnen voorkomen. Er is materiële schade en er is immateriële schade. Bij een ongeluk is er, naast de lichamelijke letselschade, tevens een psychische en emotionele letselschade waar het slachtoffer mee te maken krijgt. De schrik van het ervaren van een verkeersongeluk is niet gering.

Elk persoon die ooit bij een verkeersongeluk betrokken is heeft deze ervaring wel. De impact op de emoties en de herbelevingen die daarop volgen, zijn symptomen die elk slachtoffer meemaakt. Deze psychische gevolgen van het ongeluk en de letselschadevergoeding die daarmee gepaard gaat, wordt smartengeld genoemd.

Smartengeld is dus een letselschadevergoeding van immateriële, en niet zichtbare schade. Deze schade is niet in financiële waarde uit te drukken. Het is een schade aan de ziel, de emotionele kant van de mens. Omdat deze vorm van schade niet in geld is uit te drukken, kan het soms lastig zijn om het juiste bedrag en de hoogte smartengeld bij letselschade vast te stellen.

Enkele veel voorkomende vormen van psychische letselschade

Psychische letselschade als gevolg van een ongeluk kan behandeld worden. Een proces van diagnose stellen is van belang, om zo tot een keuze te komen welke behandeling het best passend is voor het slachtoffer.

Na een ongeluk zal een slachtoffer vaak last hebben van herbelevingen, ook zal angst voor opnieuw deel te nemen aan het verkeer een rol spelen. Nieuwe deelname aan het verkeer kan een gevoel van herhaling teweeg brengen bij het slachtoffer. Deze angst kan worden behandeld door een specialist op dat gebied. De kosten voor deze specialist zullen uiteindelijk worden betaald van het smartengeld.

Een aantal veel voorkomende psychische letselschades zijn: machteloosheid, isoleren van samenleving, shockschade, contactstoornissen, depressies, pijn en verdriet, en PTSS.

Hoe wordt het bedrag van de hoogte smartengeld berekent?

De hoogte smartengeld bij letselschade kan per geval verschillen en wordt bepaald door een aantal factoren. Het proces om de uiteindelijke hoogte van het smartengeld te bepalen, kan vrij veel tijd in beslag nemen. Dit komt ook doordat men eigenlijk dat bedrag pas exact weet, na afloop van de medische behandeling. Dan pas ziet men of het beoogde resultaat is bereikt en of deze behandelingen kunnen worden afgesloten. Men spreekt van een medische eindsituatie als het slachtoffer is genezen of men tot de conclusie komt dat er geen herstel van de letselschade mogelijk is.

Factoren die van invloed zijn op de berekening van het smartengeld

De bepaling van hoogte smartengeld bij letselschade kan op twee manieren gebeuren: als er al kosten gemaakt zijn dan neemt men deze facturen mee in de berekening. Als er kosten gaan komen in de toekomst, de te verwachten kosten, dan maakt men een schatting en worden de risico’s afgewogen.

Wij noemen de meest voorkomende factoren die de hoogte smartengeld bij letselschade bepalen:

 • Hoe ernstig is het letsel
 • Wat is de aard van het letsel
 • Hoelang zal het herstel innemen
 • Hoe bewust is het slachtoffer van het letsel
 • Zijn er blijvende littekens
 • Zijn er lichamelijke beperkingen
 • De leeftijd en het geslacht
 • Mate van aansprakelijkheid veroorzaker ongeluk

Bij het vaststellen van het bedrag aan smartengeld, wordt er ook gekeken naar het niveau van ernst. Dit kan zijn van gering letsel tot aan uitzonderlijk zwaar letsel.

Voorwaarden voor smartengeld

Om uiteindelijk een claim te kunnen indienen voor het aanspraak maken op smartengeld, zijn er een aantal voorwaarden die gelden:

 • De veroorzaker moet aansprakelijk zijn
 • Er moet een bewijs zijn van deze aansprakelijkheid
 • Aantoonbare bewijzen dat u letsel heeft opgelopen veroorzaakt door het ongeluk
 • De veroorzaker moet verhaal kunnen geven
 • Er is een medische eindsituatie

Stel de hulp en expertise in van een deskundig smartengeld specialist

Bent u van mening bent dat uw zaak in aanmerking komt voor smartengeld. Wacht dan niet langer om contact met ons op te nemen voor een gedetailleerd en deskundig advies op dit gebied. U hoeft uzelf niet verder te belasten met het uitzoeken van de complexe wet- en regelgeving op dit gebied. Laat u dat gerust aan ons over. Het is in uw belang en verstandig om hiervoor een deskundige in te schakelen. Wij zijn zeer ervaren in claims voor hoogte smartengeld bij letselschade en bezitten de expertise om al uw belangen te behartigen in afwikkeling hiervan.

Neemt u vandaag contact met ons op, door het contactformulier in te vullen of een e-mail te sturen, graag vernemen wij uw reactie.

Bekijk de ervaringen over Aanrijdinggehad.nl

9

Kaylee

 • Auto aanrijding

“De eerste uren na het ongeluk was ik in een lichte shock en niet instaat om helder na te denken. Met behulp van Aanrijdinggehad.nl werd er binnen een dag contact met me opgenomen. Naast vakkennis had men ook een luisterend oor”

8

Mark

 • Motor aanrijding

“Door de nieuwsberichten welke Aanrijdinggehad.nl heeft geplaatst kwam ik erachter dat ik recht had op een schadevergoeding. Ondanks dat het verkeersongeluk dateerde van 3 maanden daarvoor. De schadevergoeding die ik heb gekregen was een lichte deken op de wond”

9.5

Furkan

 • Whiplash

Ik heb maanden niet mogen voetballen omdat ik een whiplash had. Dit kwam door een aan aanrijding van achteren toen ik stil stond bij een stoplicht. Het herstellen duurde lang maar gelukkig kreeg wel snel een schadevergoeding

9.3

Petra

 • Aanrijding met een scooter

Betrokken, professioneel en goed advies. Na het oplopen van een gebroken arm door een aanrijding met een scooter, ben ik uitstekend geholpen. Ook heb ik alle ziekenhuis kosten vergoed gekregen.

10

Carmen

 • Zeer fijn geholpen

Ik ben heel tevreden over de hulp van de specialist! Ik kan het iedereen aanraden die letsel heeft opgelopen. Er komt op juridisch gebied zoveel op je af, dat verwacht je gewoon niet. De advocaat heeft alle zorgen bij mij weggenomen.

8.7

Remco

 • Aangereden op de fiets

Aangereden worden was heftig. Ik heb hiervoor bij een psycholoog gelopen voordat ik weer op de fiets durfde te stappen. Door Aanrijdinggehad kwam ik in contact met een letselschadeadvocaat die mij hielp een schadevergoeding te claimen en met succes!

8.6

Henk

 • Auto aanrijding

Terwijl ik op mijn fiets reed opende een auto zijn portier zonder te kijken, daar lag ik. Ik ben ZZP-er, 6 maanden later kan ik nog steeds niet volledig werken, door verschillende klachten. Met de hulp van Aanrijdinggehad.nl heb ik mijn misgelopen inkomsten netjes vergoed gekregen

 

Waarom een aanrijding melden via Aanrijdinggehad.nl?

Ontzorging

Na een ongeluk staat je hoofd niet naar administratieve rompslomp op juridisch gebied. Emotioneel niet maar het ontbreekt u geheel logisch ook aan kennis en expertise.

Recht

In geval van een aanrijding/verkeersongeval heeft u veelal recht op een schadevergoeding.

Schadevergoeding

Onze aangesloten specialistische letselschade advocaten weten exact of en hoe snel u in aanmerking komt voor een schadevergoeding

Gratis en vrijblijvend

Het melden van een aanrijding is geheel gratis en vrijblijvend. Kunnen wij u niet verder helpen, hoeft u niks te betalen.

Laat u bellen voor gratis advies

Vul het formulier in en wij bellen u op, u krijgt gratis advies van onze letselschade expert.

Telefoonnummer *
Bel mij terug
Loading...
Beoordeeld met: Op basis van 752 ervaringen
Gratis en vrijblijvend Snel en eenvoudig Letselschade advocaat neemt contact op met u Ontzorging

Laat u bellen voor gratis advies

Vul het formulier in en wij bellen u op, u krijgt gratis advies van onze letselschade expert.

Telefoonnummer *
Bel mij terug
Loading...
Beoordeeld met: Op basis van 752 ervaringen