(076) 700 27 75

Uw advocaat bij letselschade na een aanrijding Kosteloze hulp bij letselschade

 • Ervaren letselschade advocaten
 • Binnen 24 uur kosteloos advies
 • Succespercentage van 94,3%
 • Ruim 5000 slachtoffers bijgestaan
 • Alle benodigde expertise in huis
 • Laat gratis berekenen waar u recht op heeft
 • Landelijke dekking en snelle afwikkeling
 • Ervaren letselschade advocaten
 • Binnen 24 uur kosteloos advies
 • Succespercentage van 94,3%
 • Ruim 5000 slachtoffers bijgestaan
 • Alle benodigde expertise in huis
 • Laat gratis berekenen waar u recht op heeft
 • Landelijke dekking en snelle afwikkeling
Beoordeeld met: Op basis van 752 ervaringen

Laat ons gratis uw
schadeclaim verhalen.

Onze schade-expert neemt binnen 24 uur vrijblijvend telefonisch contact met u op.

Naam *
Telefoonnummer *
E-mailadres *
Is de ander schuldig aan het ongeval? *
Heeft u een schadeverzekering inzittenden (SVI)? *
Gratis advies
Loading...
Hoogte van smartengeld bij letselschade

 

Bij een verkeersongeluk zijn er, in grote lijnen, twee soorten schade die kunnen voorkomen. Er is materiële schade en er is immateriële schade. Bij een ongeluk is er, naast de lichamelijke letselschade, tevens een psychische en emotionele letselschade waar het slachtoffer mee te maken krijgt. De schrik van het ervaren van een verkeersongeluk is niet gering.

Elk persoon die ooit bij een verkeersongeluk betrokken is heeft deze ervaring wel. De impact op de emoties en de herbelevingen die daarop volgen, zijn symptomen die elk slachtoffer meemaakt. Deze psychische gevolgen van het ongeluk en de letselschadevergoeding die daarmee gepaard gaat, wordt smartengeld genoemd.

Smartengeld is dus een letselschadevergoeding van immateriële, en niet zichtbare schade. Deze schade is niet in financiële waarde uit te drukken. Het is een schade aan de ziel, de emotionele kant van de mens. Omdat deze vorm van schade niet in geld is uit te drukken, kan het soms lastig zijn om het juiste bedrag en de hoogte smartengeld bij letselschade vast te stellen.

Enkele veel voorkomende vormen van psychische letselschade

Psychische letselschade als gevolg van een ongeluk kan behandeld worden. Een proces van diagnose stellen is van belang, om zo tot een keuze te komen welke behandeling het best passend is voor het slachtoffer.

Na een ongeluk zal een slachtoffer vaak last hebben van herbelevingen, ook zal angst voor opnieuw deel te nemen aan het verkeer een rol spelen. Nieuwe deelname aan het verkeer kan een gevoel van herhaling teweeg brengen bij het slachtoffer. Deze angst kan worden behandeld door een specialist op dat gebied. De kosten voor deze specialist zullen uiteindelijk worden betaald van het smartengeld.

Een aantal veel voorkomende psychische letselschades zijn: machteloosheid, isoleren van samenleving, shockschade, contactstoornissen, depressies, pijn en verdriet, en PTSS.

Hoe wordt het bedrag van de hoogte smartengeld berekent?

De hoogte smartengeld bij letselschade kan per geval verschillen en wordt bepaald door een aantal factoren. Het proces om de uiteindelijke hoogte van het smartengeld te bepalen, kan vrij veel tijd in beslag nemen. Dit komt ook doordat men eigenlijk dat bedrag pas exact weet, na afloop van de medische behandeling. Dan pas ziet men of het beoogde resultaat is bereikt en of deze behandelingen kunnen worden afgesloten. Men spreekt van een medische eindsituatie als het slachtoffer is genezen of men tot de conclusie komt dat er geen herstel van de letselschade mogelijk is.

Factoren die van invloed zijn op de berekening van het smartengeld

De bepaling van hoogte smartengeld bij letselschade kan op twee manieren gebeuren: als er al kosten gemaakt zijn dan neemt men deze facturen mee in de berekening. Als er kosten gaan komen in de toekomst, de te verwachten kosten, dan maakt men een schatting en worden de risico’s afgewogen.

Wij noemen de meest voorkomende factoren die de hoogte smartengeld bij letselschade bepalen:

 • Hoe ernstig is het letsel
 • Wat is de aard van het letsel
 • Hoelang zal het herstel innemen
 • Hoe bewust is het slachtoffer van het letsel
 • Zijn er blijvende littekens
 • Zijn er lichamelijke beperkingen
 • De leeftijd en het geslacht
 • Mate van aansprakelijkheid veroorzaker ongeluk

Bij het vaststellen van het bedrag aan smartengeld, wordt er ook gekeken naar het niveau van ernst. Dit kan zijn van gering letsel tot aan uitzonderlijk zwaar letsel.

Voorwaarden voor smartengeld

Om uiteindelijk een claim te kunnen indienen voor het aanspraak maken op smartengeld, zijn er een aantal voorwaarden die gelden:

 • De veroorzaker moet aansprakelijk zijn
 • Er moet een bewijs zijn van deze aansprakelijkheid
 • Aantoonbare bewijzen dat u letsel heeft opgelopen veroorzaakt door het ongeluk
 • De veroorzaker moet verhaal kunnen geven
 • Er is een medische eindsituatie

Stel de hulp en expertise in van een deskundig smartengeld specialist

Bent u van mening bent dat uw zaak in aanmerking komt voor smartengeld. Wacht dan niet langer om contact met ons op te nemen voor een gedetailleerd en deskundig advies op dit gebied. U hoeft uzelf niet verder te belasten met het uitzoeken van de complexe wet- en regelgeving op dit gebied. Laat u dat gerust aan ons over. Het is in uw belang en verstandig om hiervoor een deskundige in te schakelen. Wij zijn zeer ervaren in claims voor hoogte smartengeld bij letselschade en bezitten de expertise om al uw belangen te behartigen in afwikkeling hiervan.

Neemt u vandaag contact met ons op, door het contactformulier in te vullen of een e-mail te sturen, graag vernemen wij uw reactie.

Wij hebben ruim 1500 slachtoffers naar tevredenheid bijgestaan

Het advocatenkantoor waar Aanrijding Gehad mee samenwerkt is Arcus Letselschade. Arcus Letselschade werkt landelijk, en behartigt de belangen van slachtoffers van aanrijdingen. Arcus staat voor deskundigheid en een transparante, voortvarende behandeling van de schade. Uit de Google reviews blijkt dat de werkwijze van de specialisten van Arcus Letselschade zeer goed gewaardeerd wordt:

UITSTEKEND
107 recensies op
Nicole Patatje
Nicole Patatje
04/01/2023
Ontzettend goed geholpen en altijd goed op de hoogte gebracht...de inzet is geweldig en ik ben heel erg dankbaar voor alles wat voor mij bereikt is...zorgvuldig en aandachtig werk geleverd...heel erg bedankt voor al uw goede zorgen en aandachtig werk..
Edward Verschoor
Edward Verschoor
21/12/2022
Prima geregeld m.b.t. afhandeling lestelschade van mijn ouders en snelle afwikkeling
Elf H
Elf H
20/12/2022
Ik ben voldoende geïnformeerd en ze spraken begrijpelijke taal. Ik ben tevreden over mijn zaak.
najima charif
najima charif
07/12/2022
Bent u nog opzoek naar iemand die uw letselschadezaak moet behandelen, dan zou ik zeker Arvid Letselschade benaderen. De communicatie en resultaten zijn top!
Naomi Pijl
Naomi Pijl
21/11/2022
Ik ben enorm geholpen! Kon geen betere advocaat wensen.
N Boz
N Boz
21/11/2022
Ik heb een hele goede ervaring met Arcus letselschade. Mr. J. (Jorg) van de Watering Heeft me geholpen.
Rolf en Natasja
Rolf en Natasja
18/11/2022
Arcus letselschade heeft zich volledig ingezet voor onze zaak. Zij hebben ons bijgestaan met hun uitstekende kennis en het voortouw genomen bij het bewandelde pad. We zijn alle tijd volledig op de hoogte gehouden. Bedankt.
Rob
Rob
13/11/2022
Ik ben goed geholpen. Alle informatie die voor mij van toepassing was duidelijk gedeeld. Heb zelf eigenlijk niets hoeven doen,zij hebben alles geregeld. Ik beveel deze maatschappij aan om je bij te staan.
Cees Ippel
Cees Ippel
11/11/2022
Met respect, kennis en kunde hebben wij bij een letselschade een zeer positieve ervaring met Arcus Letsschade. Met de aandacht voor persoon en rechtsgang is er op een bijzonder invulling gegeven aan onze zaak.

Waarom een aanrijding melden via Aanrijdinggehad.nl?

aanrijding gehad juridisch advies letselschade

Ontzorging

Na een ongeluk staat je hoofd niet naar administratieve rompslomp op juridisch gebied. Emotioneel niet maar het ontbreekt u geheel logisch ook aan kennis en expertise.

juridisch advies letselschade letselschade advies

Recht

In geval van een aanrijding/verkeersongeval heeft u veelal recht op een schadevergoeding.

advocaat letselschade juridisch advies letselschade

Schadevergoeding

Onze aangesloten specialistische letselschade advocaten weten exact of en hoe snel u in aanmerking komt voor een schadevergoeding

letselschade

Gratis en vrijblijvend

Het melden van een aanrijding is geheel gratis en vrijblijvend. Kunnen wij u niet verder helpen, hoeft u niks te betalen.

Laat u bellen voor gratis advies

Vul het formulier in en wij bellen u op, u krijgt gratis advies van onze letselschade expert.

Telefoonnummer *
Bel mij terug
Loading...
Beoordeeld met: Op basis van 752 ervaringen
Gratis en vrijblijvend Snel en eenvoudig Ervaren letselschade advocaten Landelijke dekking

Laat u bellen voor gratis advies

Vul het formulier in en wij bellen u op, u krijgt gratis advies van onze letselschade expert.

Telefoonnummer *
Bel mij terug
Loading...
Beoordeeld met: Op basis van 752 ervaringen