(076) 700 27 75

Uw advocaat bij letselschade na een aanrijding Kosteloze hulp bij letselschade

 • Ervaren letselschade advocaten
 • Binnen 24 uur kosteloos advies
 • Succespercentage van 94,3%
 • Ruim 5000 slachtoffers bijgestaan
 • Alle benodigde expertise in huis
 • Laat gratis berekenen waar u recht op heeft
 • Landelijke dekking en snelle afwikkeling
 • Ervaren letselschade advocaten
 • Binnen 24 uur kosteloos advies
 • Succespercentage van 94,3%
 • Ruim 5000 slachtoffers bijgestaan
 • Alle benodigde expertise in huis
 • Laat gratis berekenen waar u recht op heeft
 • Landelijke dekking en snelle afwikkeling
Beoordeeld met: Op basis van 752 ervaringen

Laat ons gratis uw
schadeclaim verhalen.

Onze schade-expert neemt binnen 24 uur vrijblijvend telefonisch contact met u op.

Naam *
Telefoonnummer *
E-mailadres *
Is de ander schuldig aan het ongeval? *
Heeft u een schadeverzekering inzittenden (SVI)? *
Gratis advies
Loading...

Schadevergoeding na ongeluk

Een ongeluk zit in een klein hoekje, zeggen wij vaak. Met de toenemende drukte op de wegen van auto’s, scooters en fietsers is deze uitspraak maar al te waar. Dagelijks flitsen allerlei voertuigen rondom ons heen. Een aanrijding of verkeersongeval is daarom realistischer dan ooit. Dan hebben we het hier nog niet over de oorzaak van het toenemende aantal ongelukken, maar de mobiele telefoon is er een van.

Wellicht heeft u ooit deze ingrijpende ervaring gehad, dat u slachtoffer bent geworden van een aanrijding en letselschade heeft opgelopen. Dit heeft naast de lichamelijke impact, ook nog een grote psychische impact. Het ongeval kan soms jaren in uw emoties en gedachten blijven zitten. U zal nu meer ‘op uw hoede zijn’ in het verkeer. De angst voor herhaling van een aanrijding is nu meer aanwezig.

De schuldvraag is altijd verschillend per ongeval. Allerlei partijen gaan uw zaak onderzoeken, u hoopt uiteraard op een rechtvaardige beslissing en een schadevergoeding na ongeluk. Vele zaken veranderen voor u persoonlijk na een aanrijding. Uw leven komt tot een ommekeer, dit was niet uw keus, maar is u wel overkomen. U heeft een aanrijding gehad en kon daar niets aan doen.

Wat zijn mijn mogelijkheden op schadevergoeding na ongeluk?

De hoogte van uw schadevergoeding na ongeluk wordt hoofdzakelijk bepaald door wie er aansprakelijk gesteld wordt. Deze beslissing wordt genomen na een onderzoek van wie het ongeluk heeft veroorzaakt en hoe waren beide partijen verzekerd.

In feite zijn er vier scenario’s die zich kunnen voor doen:

1. U bent zelf aansprakelijk
2. De tegenpartij is aansprakelijk
3. U gaat zelf de schade verhalen
4. De dader is niet bekend

Wij zullen kijken naar de tweede optie. In het geval dat de veroorzaker van het ongeluk de tegenpartij is, zal de schade worden vergoed door zijn verzekeraar. Als er een onderlinge overeenkomst is tussen uw verzekeraar en die van de tegenpartij, dan zal de schadevergoeding aan u uitgekeerd worden. Dit is meestal een tijdrovende procedure. Tijdens deze wachtperiode gaan uw kosten wel door. Denkt u daarbij aan medische kosten. Al met al wilt u zo spoedig mogelijk weten welke vergoedingen u recht op heeft.

U heeft een aanrijding gehad, de schuldvraag ligt vaak niet makkelijk. Daarom gaat er een geruime tijd over heen voordat u de vergoeding dan ook uitgekeerd krijgt. In sommige gevallen kunt u al snel een voorschot op uw schadevergoeding krijgen.

Welke schadeposten kunnen optreden?

Medische en psychische kostenposten zijn niet de enige kosten die op uw pad komen na een ongeval. U komt na een ongeluk namelijk in een onvoorziene situatie terecht. Uw dagelijkse ritme en gang van zaken wordt plotseling onderbroken, oftewel stil gelegd. Wellicht ging u dagelijks op de fiets naar het werk, door het ongeval is bijvoorbeeld uw enkel gekneusd en wordt fietsen voorlopig even niet meer mogelijk.

Wat loopt u daardoor mis? Uw dagelijkse inkomsten uit loon. Uw bewegingsvrijheid om bijvoorbeeld boodschappen te doen. U bent nu meer afhankelijk geworden van de hulp van anderen. De impact van een ongeluk is merkbaar op vele gebieden in ons leven.

Uiteraard komt de vraag: wat gaat er allemaal vergoed worden van al die extra kosten die ik maak? Wat mag ik gaan claimen? Het antwoord daarop is dat, bij schuld van de tegenpartij, u al deze extra kosten kan claimen voor vergoeding.

U bent tenslotte slachtoffer van de fout van een ander. Van de ene dag op de andere wordt u opgezadeld met vele extra kosten. Degene die verantwoordelijk is voor dit letsel en de kosten die daarop volgen, is wettelijk verplicht om al deze schade te vergoeden.

Wat wordt er wel en niet vergoed?

De hoogte van een vergoeding hangt wel af van de aansprakelijkheid. Zoals besproken worden alle kosten vergoed als er sprake is van volledige aansprakelijkheid. Mocht een tegenpartij gedeeltelijk aansprakelijkheid zijn, dan moet hij vergoeding geven voor dat gedeelte.

Medische kosten

Wat u spendeert aan medische kosten kunt u dus allemaal claimen bij volledige aansprakelijkheid van de veroorzaker van het ongeluk. Dat geldt voor uw eigen risico, wat in één keer op is door dit ongeval, eigen bijdrages aan medicijnen bij de apotheek, en alle voorkomende kosten. Elke dag die u spendeert in een ziekenhuis kan geclaimd worden, dit is wettelijk vastgesteld.

Reiskosten

Bezoekjes aan uw huisarts, therapeut, specialist, ziekenhuis, of revalidatiearts, worden allemaal vergoed. De reiskosten voor dit soort bezoekjes kunnen aanzienlijk oplopen. Daarnaast, mocht u met de auto gaan naar deze afspraken, worden ook al uw parkeerkosten vergoed.

Kosten die u maakt door niet meer alles zelf te kunnen

Uw leven komt door dit ongeluk tot een plotseling stop. Niet alles wat u daarvoor kon doen is nu nog mogelijk. U komt daardoor in een afhankelijkheidspositie aan anderen, die gaan nu de zaken regelen die u niet meer kan regelen door uw letsel.

Wat voor schadevergoeding is hiervoor mogelijk, als u mensen moet gaan inschakelen om deze werkzaamheden voor u te doen? Denkt u daarbij aan boodschappen doen, lichte reparaties in het huis, allemaal zaken die u niet meer optimaal kunt uitvoeren, maar die wel gewoon doorgaan. Voor al deze extra onvoorziene kosten kunt u ook een schadevergoeding claimen.

Inkomstenverlies

Afhankelijk van de zwaarte van het opgelopen letsel, kunt u geheel of gedeeltelijk arbeidsongeschikt worden. Deze gemiste inkomsten kunnen aanzienlijk oplopen na verloop van tijd. Deze gemiste inkomsten moeten wel worden vergoed, het is immers niet uw schuld dat u het slachtoffer bent geworden van een ongeluk. Uw salaris, gemiste promoties en bonussen en pensioen, al deze inkomsten mogen worden geclaimd op de veroorzaker van het ongeluk bij volledige aansprakelijkheid.

Overige kosten

Niet allen kosten hebben wij hier besproken. Wij noemen nog een aantal praktische kosten die spelen en te vergoeden zijn:

Kosten voor rechtsbijstand
Telefoonkosten
Vertraging van studie
Kosten voor huishoudelijke hulp
Maandelijkse uitgaven die doorgaan zoals sportabonnementen
Rentekosten over het schadebedrag
Verhuiskosten

Psychische en emotionele schade en smartengeld

Er is nog een schadepost die niet in geld is uit te drukken. Dat is de emotionele schade die u heeft opgelopen tijdens en na het ongeluk. Het voorval kan zich gedurende maanden of soms jaren blijven herhalen in uw gedachten. Het kan uw angst en paniekaanvallen geven, nachtrust kosten, en een angst om nog deel te nemen aan het verkeer.

Dit zijn allemaal zaken die niet in geld kunnen worden uitgedrukt, maar waar u wel zeker veel letsel aan over heeft gehouden. Dit psychische leed, als gevolg van het ongeluk, noemt men smartengeld.

Smartengeld is een schadevergoeding voor niet-materiële schade. Dit is in feite onzichtbare schade, oftewel schade die niet aan de buitenkant zichtbaar is, zoals schade aan een auto. Dat maakt de schade echter niet minder ernstig, het innerlijke leed is iets waar een slachtoffer nog jaren lang last van kan hebben. Dit leed is soms lastig te vertalen naar bedragen in geld. De hoogte van deze vergoeding kan pas worden vastgesteld na een medische diagnose.

Wij helpen u graag verder

Herkent u zichzelf in de beschrijving die wij zojuist hebben gegeven over letselschade? Bent u betrokken geweest bij een verkeersongeval maar weet u juridisch gezien niet waar u recht op heeft? Aarzel niet langer laat een letselschade jurist van aanrijdinggehad.nl contact met u opnemen. Het advies wat u van onze ervaren juristen krijgt is geheel kosteloos. Wij behandelen dit soort zaken al jaren, en hebben de expertise om u verder te helpen in een succesvolle afhandeling. Vaak is er veel meer mogelijk dan u wellicht weet.

Laat u deskundig, en kosteloos, adviseren over de schadevergoedingen die u rechtelijk toekomen. Laat u gegevens achter of vul het contactformulier hier in. En binnen 48 uur weet u waar u recht op heeft.

Wij hebben ruim 1500 slachtoffers naar tevredenheid bijgestaan

Het advocatenkantoor waar Aanrijding Gehad mee samenwerkt is Arcus Letselschade. Arcus Letselschade werkt landelijk, en behartigt de belangen van slachtoffers van aanrijdingen. Arcus staat voor deskundigheid en een transparante, voortvarende behandeling van de schade. Uit de Google reviews blijkt dat de werkwijze van de specialisten van Arcus Letselschade zeer goed gewaardeerd wordt:

UITSTEKEND
107 recensies op
Nicole Patatje
Nicole Patatje
04/01/2023
Ontzettend goed geholpen en altijd goed op de hoogte gebracht...de inzet is geweldig en ik ben heel erg dankbaar voor alles wat voor mij bereikt is...zorgvuldig en aandachtig werk geleverd...heel erg bedankt voor al uw goede zorgen en aandachtig werk..
Edward Verschoor
Edward Verschoor
21/12/2022
Prima geregeld m.b.t. afhandeling lestelschade van mijn ouders en snelle afwikkeling
Elf H
Elf H
20/12/2022
Ik ben voldoende geïnformeerd en ze spraken begrijpelijke taal. Ik ben tevreden over mijn zaak.
najima charif
najima charif
07/12/2022
Bent u nog opzoek naar iemand die uw letselschadezaak moet behandelen, dan zou ik zeker Arvid Letselschade benaderen. De communicatie en resultaten zijn top!
Naomi Pijl
Naomi Pijl
21/11/2022
Ik ben enorm geholpen! Kon geen betere advocaat wensen.
N Boz
N Boz
21/11/2022
Ik heb een hele goede ervaring met Arcus letselschade. Mr. J. (Jorg) van de Watering Heeft me geholpen.
Rolf en Natasja
Rolf en Natasja
18/11/2022
Arcus letselschade heeft zich volledig ingezet voor onze zaak. Zij hebben ons bijgestaan met hun uitstekende kennis en het voortouw genomen bij het bewandelde pad. We zijn alle tijd volledig op de hoogte gehouden. Bedankt.
Rob
Rob
13/11/2022
Ik ben goed geholpen. Alle informatie die voor mij van toepassing was duidelijk gedeeld. Heb zelf eigenlijk niets hoeven doen,zij hebben alles geregeld. Ik beveel deze maatschappij aan om je bij te staan.
Cees Ippel
Cees Ippel
11/11/2022
Met respect, kennis en kunde hebben wij bij een letselschade een zeer positieve ervaring met Arcus Letsschade. Met de aandacht voor persoon en rechtsgang is er op een bijzonder invulling gegeven aan onze zaak.
Michel De Bruijn
Michel De Bruijn
11/11/2022
Na 2 auto ongevallen, in 1 week tijd, letsel opgelopen. 1 mijn schuld, bij andere aanrijding, niet mijn schuld. Direct Arcus Letselschade gebeld, omdat wij bij mijn eerdere werkgever (Meeus Assurantiën) onze verzekerden altijd doorverwezen, naar Arcus! Ik was dus al bekend, met de zéér goede service, van Arcus. Óók onze verzekerden, waren altijd vol lof, over Arcus Letselschade!! Net als véle anderen, heb ik de behandeling van mijn zaak, als prettig en kundig ervaren. Zeer klantgericht en ook zéér professioneel/vakkundig! Ze nemen ook de tijd voor je. 👍👍 Ik ben zó blij, dat ik mijn zaak NIET heb aangemeld, bij mijn rechtsbijstandverzekering DAS, maar direct bij Arcus!!! (dat is gewoon mogelijk, ook al heb je een rechtsbijstandverzekering!) Bij je rechtsbijstandverzekering ben je slechts een 'nummertje', ze zijn niet te bereiken telefonisch én leven niet echt met je mee. Die willen het liefst het dossier zo snel mogelijk sluiten. Dus je bent dan véél beter af, met Arcus. De kosten van Arcus, worden door de aansprakelijke verzekeraar, ook gewoon vergoed. Dus het kostte mij niets. Dus ik zou Arcus Letselschade, aan iedereen aanbevelen! Óók vanuit mijn jarenlange beroep, als Schadebehandelaar voor verschillende verzekeraars/tussenpersonen, kan ik Arcus zeker aanbevelen! Zulke goede letselschadebureaus zijn er maar weinig.... 👍👍

Waarom een aanrijding melden via Aanrijdinggehad.nl?

aanrijding gehad juridisch advies letselschade

Ontzorging

Na een ongeluk staat je hoofd niet naar administratieve rompslomp op juridisch gebied. Emotioneel niet maar het ontbreekt u geheel logisch ook aan kennis en expertise.

juridisch advies letselschade letselschade advies

Recht

In geval van een aanrijding/verkeersongeval heeft u veelal recht op een schadevergoeding.

advocaat letselschade juridisch advies letselschade

Schadevergoeding

Onze aangesloten specialistische letselschade advocaten weten exact of en hoe snel u in aanmerking komt voor een schadevergoeding

letselschade

Gratis en vrijblijvend

Het melden van een aanrijding is geheel gratis en vrijblijvend. Kunnen wij u niet verder helpen, hoeft u niks te betalen.

Laat u bellen voor gratis advies

Vul het formulier in en wij bellen u op, u krijgt gratis advies van onze letselschade expert.

Telefoonnummer *
Bel mij terug
Loading...
Beoordeeld met: Op basis van 752 ervaringen
Gratis en vrijblijvend Snel en eenvoudig Ervaren letselschade advocaten Landelijke dekking

Laat u bellen voor gratis advies

Vul het formulier in en wij bellen u op, u krijgt gratis advies van onze letselschade expert.

Telefoonnummer *
Bel mij terug
Loading...
Beoordeeld met: Op basis van 752 ervaringen