(076) 700 27 75

Uw advocaat bij letselschade na een aanrijding Kosteloze hulp bij letselschade

Terug naar overzicht

Aangereden tijdens het oversteken op een zebrapad

20 december 2017
voetganger met fiets die oversteekt

Het is voor vrijwel iedereen bekend dat voetgangers voorrang hebben wanneer zij oversteken op een zebrapad. Helaas houdt niet iedere verkeersdeelnemer zich aan deze regel. Moet u zich indenken: u steekt over op een voetgangersoversteekplaats en u wordt geschept door een auto.

U had voorrang moeten krijgen, maar kreeg dit niet. Deze situatie heeft in de meeste gevallen letselschade als gevolg. Als voetganger en slachtoffer bij een verkeersongeluk heeft u bijna altijd recht op schadevergoeding. Maar wanneer heeft u recht op deze vergoeding en hoe zit het met de aansprakelijkheid? U leest het hieronder.

Voorrang op een zebrapad

Allereerst is het belangrijk te weten hoe de voorrang is geregeld op een zebrapad, dus welke verkeersregels van toepassing zijn in deze verkeerssituatie. Wanneer u te voet daadwerkelijk het zebrapad opstapt, moet u voorrang krijgen van een auto, bus, scooter en ieder ander voertuig. Wat ook belangrijk is om te weten, is het willen oversteken van een voetganger. Wanneer de voetganger nog geen stap heeft gezet op het zebrapad, maar wel het zebrapad nadert, heeft de voetganger al voorrang.

Het artikel gaat verder onder onderstaande beoordeling:
8

“Door de nieuwsberichten welke Aanrijdinggehad.nl heeft geplaatst kwam ik erachter dat ik recht had op een schadevergoeding. Ondanks dat het verkeersongeluk dateerde van 3 maanden daarvoor. De schadevergoeding die ik heb gekregen was een lichte deken op de wond”

- Mark
Letselschade melden

Aangereden als voetganger

Is het helaas toch voorgekomen, dat u geen voorrang hebt gekregen vooraf aan of tijdens het oversteken op een voetgangers oversteekplaats? Dan is er sprake van een duidelijke overtreding. Omdat de voetganger juridisch gezien wordt als een zwakke verkeersdeelnemer is, zijn de andere verkeersdeelnemers bij een aanrijding al direct voor de helft aansprakelijk. Tevens is er op een zebrapad sprake van duidelijke voorrangssituatie voor de voetganger die oversteekt.

Daarom is de veroorzaker van het ongeluk volledig aansprakelijk en heeft u recht op een schadevergoeding. Bezoek wel direct een arts om recht te krijgen op een schadevergoeding. Het medisch dossier moet namelijk kloppend zijn en zo snel mogelijk na het ongeval zijn aangemaakt.

Het artikel gaat verder onder de optie om u terug te laten bellen
voor gratis juridisch advies bij letselschade:

Laat u bellen voor gratis advies

Vul het formulier in en wij bellen u op, u krijgt gratis advies van onze letselschade expert.

Telefoonnummer *
Bel mij terug
Loading...

Schade verhalen na aanrijding op een zebrapad

De weggebruiker die het ongeval op een zebrapad heeft veroorzaakt, is hoe dan ook aansprakelijk. Nu is het aan het slachtoffer om de juiste stappen te volgen om succesvol een schadevergoeding verhalen. De stappen zijn als volgt:

 • Stel de veroorzaker van de aanrijding aansprakelijk. Deze aansprakelijkheidsstelling vind plaats per brief, waarin staat vermeld wat er is gebeurd, dat de bestuurder aansprakelijk is gesteld, wat de schade voor u is en welke schade u in de toekomst nog meer verwacht.
 • Vraag op de schadevergoeding een voorschot, om zo de onkosten die direct op u afkomen te betalen.
 • Noteer alle schadeposten en maak een schadestaat. Noteer al uw extra kosten die u hebt verkregen nu u bent aangereden. Probeer hierbij zoveel mogelijk bonnetjes en facturen te bewaren, zodat u uzelf kunt verantwoorden indien nodig.
 • Claim als laatst de verkregen schade bij de wederpartij op het moment dat de aansprakelijkheid is erkend door de bestuurder. Omdat bestuurders verplicht zijn een WA-verzekering af te sluiten, krijgt u te maken met verzekeringsmaatschappij bij het claimen van de schade. Deze maatschappij zal de geleden schade snel uitbetalen, wanneer u alle schadeposten duidelijk heeft vermeld en deze kunt verantwoorden.

Wat te doen als de bestuurder is doorgereden?

U bent op een zebrapad aangereden door een bestuurder, maar deze rijdt door. Een reden voor zijn doorrijden kan zijn dat hij weet dat hij volledig fout zit en daarom volledig aansprakelijk kan worden gesteld. Wanneer u en de getuigen niet op tijd een kenteken hebben genoteerd, blijft de aansprakelijke wederpartij vaak onbekend. Op dat moment is er niemand waarbij u schade kunt claimen.

Gelukkig bestaat hiervoor het Waarborgfonds Motorverkeer, waarbij u terecht kunt wanneer de bestuurder is doorgereden na een aanrijding. U kunt dan de schade claimen bij het fonds alsof deze de aansprakelijke partij is. Wilt u een vergoeding krijgen bij dit fonds, dan moet u wel kunnen onderbouwen dat u er alles aan hebt gedaan om de dader te vinden. Denk hierbij aan een rapport laten opmaken bij de politie en/of het inschakelen van lokale media.

Hulp van een specialist

Kampt u met letselschade na een aanrijding? Het enige wat u hoeft te doen is het invullen van het contactformulier. Vervolgens zal een letselschade advocaat binnen 48 uur contact met u opnemen. Uit dit gesprek zal blijken of u in aanmerking komt voor een schadevergoeding. Wacht niet langer en neem contact op!

Bekijk de ervaringen over Aanrijdinggehad.nl

8

Mark

 • Motor aanrijding

“Door de nieuwsberichten welke Aanrijdinggehad.nl heeft geplaatst kwam ik erachter dat ik recht had op een schadevergoeding. Ondanks dat het verkeersongeluk dateerde van 3 maanden daarvoor. De schadevergoeding die ik heb gekregen was een lichte deken op de wond”

9

Kaylee

 • Auto aanrijding

“De eerste uren na het ongeluk was ik in een lichte shock en niet instaat om helder na te denken. Met behulp van Aanrijdinggehad.nl werd er binnen een dag contact met me opgenomen. Naast vakkennis had men ook een luisterend oor”

9.5

Furkan

 • Whiplash

Ik heb maanden niet mogen voetballen omdat ik een whiplash had. Dit kwam door een aan aanrijding van achteren toen ik stil stond bij een stoplicht. Het herstellen duurde lang maar gelukkig kreeg wel snel een schadevergoeding

8.6

Henk

 • Auto aanrijding

Terwijl ik op mijn fiets reed opende een auto zijn portier zonder te kijken, daar lag ik. Ik ben ZZP-er, 6 maanden later kan ik nog steeds niet volledig werken, door verschillende klachten. Met de hulp van Aanrijdinggehad.nl heb ik mijn misgelopen inkomsten netjes vergoed gekregen

 

10

Carmen

 • Zeer fijn geholpen

Ik ben heel tevreden over de hulp van de specialist! Ik kan het iedereen aanraden die letsel heeft opgelopen. Er komt op juridisch gebied zoveel op je af, dat verwacht je gewoon niet. De advocaat heeft alle zorgen bij mij weggenomen.

8.7

Remco

 • Aangereden op de fiets

Aangereden worden was heftig. Ik heb hiervoor bij een psycholoog gelopen voordat ik weer op de fiets durfde te stappen. Door Aanrijdinggehad kwam ik in contact met een letselschadeadvocaat die mij hielp een schadevergoeding te claimen en met succes!

9.3

Petra

 • Aanrijding met een scooter

Betrokken, professioneel en goed advies. Na het oplopen van een gebroken arm door een aanrijding met een scooter, ben ik uitstekend geholpen. Ook heb ik alle ziekenhuis kosten vergoed gekregen.

Laat u bellen voor gratis advies

Vul het formulier in en wij bellen u op, u krijgt gratis advies van onze letselschade expert.

Telefoonnummer *
Bel mij terug
Loading...
Beoordeeld met: Op basis van 752 ervaringen
Gratis en vrijblijvend Snel en eenvoudig Letselschade advocaat neemt contact op met u Ontzorging

Laat u bellen voor gratis advies

Vul het formulier in en wij bellen u op, u krijgt gratis advies van onze letselschade expert.

Telefoonnummer *
Bel mij terug
Loading...
Beoordeeld met: Op basis van 752 ervaringen