(076) 700 27 75

Uw advocaat bij letselschade na een aanrijding Kosteloze hulp bij letselschade

Terug naar overzicht

Aangereden tijdens het oversteken op een zebrapad

20 december 2017
voetganger met fiets die oversteekt

Het is voor vrijwel iedereen bekend dat voetgangers voorrang hebben wanneer zij oversteken op een zebrapad. Helaas houdt niet iedere verkeersdeelnemer zich aan deze regel. Moet u zich indenken: u steekt over op een voetgangersoversteekplaats en u wordt geschept door een auto.

U had voorrang moeten krijgen, maar kreeg dit niet. Deze situatie heeft in de meeste gevallen letselschade als gevolg. Als voetganger en slachtoffer bij een verkeersongeluk heeft u bijna altijd recht op schadevergoeding. Maar wanneer heeft u recht op deze vergoeding en hoe zit het met de aansprakelijkheid? U leest het hieronder.

Voorrang op een zebrapad

Allereerst is het belangrijk te weten hoe de voorrang is geregeld op een zebrapad, dus welke verkeersregels van toepassing zijn in deze verkeerssituatie. Wanneer u te voet daadwerkelijk het zebrapad opstapt, moet u voorrang krijgen van een auto, bus, scooter en ieder ander voertuig. Wat ook belangrijk is om te weten, is het willen oversteken van een voetganger. Wanneer de voetganger nog geen stap heeft gezet op het zebrapad, maar wel het zebrapad nadert, heeft de voetganger al voorrang.

Het artikel gaat verder onder onderstaande beoordeling:
10

Ik ben heel tevreden over de hulp van de specialist! Ik kan het iedereen aanraden die letsel heeft opgelopen. Er komt op juridisch gebied zoveel op je af, dat verwacht je gewoon niet. De advocaat heeft alle zorgen bij mij weggenomen.

- Carmen
Letselschade melden

Aangereden als voetganger

Is het helaas toch voorgekomen, dat u geen voorrang hebt gekregen vooraf aan of tijdens het oversteken op een voetgangers oversteekplaats? Dan is er sprake van een duidelijke overtreding. Omdat de voetganger juridisch gezien wordt als een zwakke verkeersdeelnemer is, zijn de andere verkeersdeelnemers bij een aanrijding al direct voor de helft aansprakelijk. Tevens is er op een zebrapad sprake van duidelijke voorrangssituatie voor de voetganger die oversteekt.

Daarom is de veroorzaker van het ongeluk volledig aansprakelijk en heeft u recht op een schadevergoeding. Bezoek wel direct een arts om recht te krijgen op een schadevergoeding. Het medisch dossier moet namelijk kloppend zijn en zo snel mogelijk na het ongeval zijn aangemaakt.

Het artikel gaat verder onder de optie om u terug te laten bellen
voor gratis juridisch advies bij letselschade:

Laat u bellen voor gratis advies

Vul het formulier in en wij bellen u op, u krijgt gratis advies van onze letselschade expert.

Telefoonnummer *
Bel mij terug
Loading...

Schade verhalen na aanrijding op een zebrapad

De weggebruiker die het ongeval op een zebrapad heeft veroorzaakt, is hoe dan ook aansprakelijk. Nu is het aan het slachtoffer om de juiste stappen te volgen om succesvol een schadevergoeding verhalen. De stappen zijn als volgt:

  • Stel de veroorzaker van de aanrijding aansprakelijk. Deze aansprakelijkheidsstelling vind plaats per brief, waarin staat vermeld wat er is gebeurd, dat de bestuurder aansprakelijk is gesteld, wat de schade voor u is en welke schade u in de toekomst nog meer verwacht.
  • Vraag op de schadevergoeding een voorschot, om zo de onkosten die direct op u afkomen te betalen.
  • Noteer alle schadeposten en maak een schadestaat. Noteer al uw extra kosten die u hebt verkregen nu u bent aangereden. Probeer hierbij zoveel mogelijk bonnetjes en facturen te bewaren, zodat u uzelf kunt verantwoorden indien nodig.
  • Claim als laatst de verkregen schade bij de wederpartij op het moment dat de aansprakelijkheid is erkend door de bestuurder. Omdat bestuurders verplicht zijn een WA-verzekering af te sluiten, krijgt u te maken met verzekeringsmaatschappij bij het claimen van de schade. Deze maatschappij zal de geleden schade snel uitbetalen, wanneer u alle schadeposten duidelijk heeft vermeld en deze kunt verantwoorden.

Wat te doen als de bestuurder is doorgereden?

U bent op een zebrapad aangereden door een bestuurder, maar deze rijdt door. Een reden voor zijn doorrijden kan zijn dat hij weet dat hij volledig fout zit en daarom volledig aansprakelijk kan worden gesteld. Wanneer u en de getuigen niet op tijd een kenteken hebben genoteerd, blijft de aansprakelijke wederpartij vaak onbekend. Op dat moment is er niemand waarbij u schade kunt claimen.

Gelukkig bestaat hiervoor het Waarborgfonds Motorverkeer, waarbij u terecht kunt wanneer de bestuurder is doorgereden na een aanrijding. U kunt dan de schade claimen bij het fonds alsof deze de aansprakelijke partij is. Wilt u een vergoeding krijgen bij dit fonds, dan moet u wel kunnen onderbouwen dat u er alles aan hebt gedaan om de dader te vinden. Denk hierbij aan een rapport laten opmaken bij de politie en/of het inschakelen van lokale media.

Hulp van een specialist

Kampt u met letselschade na een aanrijding? Het enige wat u hoeft te doen is het invullen van het contactformulier. Vervolgens zal een letselschade advocaat binnen 48 uur contact met u opnemen. Uit dit gesprek zal blijken of u in aanmerking komt voor een schadevergoeding. Wacht niet langer en neem contact op!

Wij hebben ruim 1500 slachtoffers naar tevredenheid bijgestaan

Het advocatenkantoor waar Aanrijding Gehad mee samenwerkt is Arcus Letselschade. Arcus Letselschade werkt landelijk, en behartigt de belangen van slachtoffers van aanrijdingen. Arcus staat voor deskundigheid en een transparante, voortvarende behandeling van de schade. Uit de Google reviews blijkt dat de werkwijze van de specialisten van Arcus Letselschade zeer goed gewaardeerd wordt:

UITSTEKEND
161 recensies op
Rachid Elaita
Rachid Elaita
27/12/2023
Ben heel tevreden met de samenwerking die ik heb mogen ervaren met dhr Watering. Vlotte communicatie en een prima resultaat
Patrick Van den haselkamp
Patrick Van den haselkamp
14/12/2023
Ik heb hele goede ervaringen beleefd,met mr.T.van der ven. Ze heeft ontzettend goed haar best gedaan voor mij.ondanks dat het mijn eigen schuld was (aanrijding). Heeft MR Tessa van der ven mij toch kunnen helpen via inzittende verzekering. Waardoor ik voor 90 procent ben hersteld. Ik zal arcus bij iedereen aanraden
Arek Serafin
Arek Serafin
14/12/2023
Bardzo pomocny Adwokat dostępny z polskim tłumaczem. Polecam :)
Joyce Leijen
Joyce Leijen
07/12/2023
Zeer tevreden. Ze hanteren echt een betrokken en persoonlijke benadering. Communicatie is echt prettig, duidelijk en conform afspraak.
Marjan Polman
Marjan Polman
01/12/2023
Na kontakt gezocht te hebben met Arcus Letsel schade werd ik empatisch en deskundig geholpen door Mevrouw Parinussa. Dat was een hele opluchting in een lastige situatie. Mevrouw Parinussa handelde de kwestie voor me af,waardoor ik me ontzorgd voelde ,en er een redelijke afronding kwam. Heel hartelijk bedankt !
El
El
01/12/2023
Op aanraden ben ik bij advocaat Mark Huigen terecht gekomen. Ik ben super tevreden met zijn professionele manier van werken en ik raad hem zelf ook aan. Meelevend en duidelijke, transparante communicatie. Ik werd voortdurend van alle ontwikkelingen op de hoogte gehouden en als ik met vragen zat dan was hij makkelijk bereikbaar. Dit gaf mij het gevoel dat ik werd vertegenwoordigd door iemand die zich volledig voor mij inzet. Het eindresultaat van mijn claim is daar het bewijs van. Heel erg bedankt voor alle hulp, motivatie en inzet meneer Huigen!
Wirin Jiawan
Wirin Jiawan
18/11/2023
Oeps, eindelijk is het gelukt dank zij advocaat Jorg van de Watering. Het was een complexe zaak, hij heeft het tot het laatste eind getrokken. Hij kent de kneepjes van het vak. Een zaak uit het jaar 2021 zelfs de tegenpartij was doorgereden en wilde niet meewerken. Dat hij zelf de zaak bij de Rechter heeft gebracht en dat wij de zaak hebben gewonnen. Ik werd voortdurend op de hoogte gehouden. Het is een aanrader om bij Jorg van de Watering aan te melden voor professionele hulp en begeleiding van schades. Kennis kunde en professionele begeleiding staan heel hoog in het vaandel bij Arcus Letselschade. Zeker een aanrader om bij hem te melden . Jorg nog bedankt voor alles!
Denise De Voos
Denise De Voos
15/11/2023
Super fijn geholpen door Arcus letselschade. Het is een fijn bedrijf die zeer vriendelijk en behulpzaam is. Ze nemen de tijd voor je verhaal, kijken samen naar de beste oplossing en handelen snel.
Sylvia Buitendijk
Sylvia Buitendijk
05/11/2023
Wij zijn zeer goed in onze zaak geholpen. Alles is uitgelegd in de taal die wij ook begrijpen. Ik voelde me begrepen, en ze werken hard voor je zaak.

Laat u bellen voor gratis advies

Vul het formulier in en wij bellen u op, u krijgt gratis advies van onze letselschade expert.

Telefoonnummer *
Bel mij terug
Loading...
Beoordeeld met: Op basis van 752 ervaringen
Gratis en vrijblijvend Snel en eenvoudig Ervaren letselschade advocaten Landelijke dekking

Laat u bellen voor gratis advies

Vul het formulier in en wij bellen u op, u krijgt gratis advies van onze letselschade expert.

Telefoonnummer *
Bel mij terug
Loading...
Beoordeeld met: Op basis van 752 ervaringen