(076) 700 27 75

Uw advocaat bij letselschade na een aanrijding Kosteloze hulp bij letselschade

Terug naar overzicht

Aangereden tijdens het oversteken op een zebrapad

20 december 2017
voetganger met fiets die oversteekt

Het is voor vrijwel iedereen bekend dat voetgangers voorrang hebben wanneer zij oversteken op een zebrapad. Helaas houdt niet iedere verkeersdeelnemer zich aan deze regel. Moet u zich indenken: u steekt over op een voetgangersoversteekplaats en u wordt geschept door een auto.

U had voorrang moeten krijgen, maar kreeg dit niet. Deze situatie heeft in de meeste gevallen letselschade als gevolg. Als voetganger en slachtoffer bij een verkeersongeluk heeft u bijna altijd recht op schadevergoeding. Maar wanneer heeft u recht op deze vergoeding en hoe zit het met de aansprakelijkheid? U leest het hieronder.

Voorrang op een zebrapad

Allereerst is het belangrijk te weten hoe de voorrang is geregeld op een zebrapad, dus welke verkeersregels van toepassing zijn in deze verkeerssituatie. Wanneer u te voet daadwerkelijk het zebrapad opstapt, moet u voorrang krijgen van een auto, bus, scooter en ieder ander voertuig. Wat ook belangrijk is om te weten, is het willen oversteken van een voetganger. Wanneer de voetganger nog geen stap heeft gezet op het zebrapad, maar wel het zebrapad nadert, heeft de voetganger al voorrang.

Het artikel gaat verder onder onderstaande beoordeling:
9.3

Betrokken, professioneel en goed advies. Na het oplopen van een gebroken arm door een aanrijding met een scooter, ben ik uitstekend geholpen. Ook heb ik alle ziekenhuis kosten vergoed gekregen.

- Petra
Letselschade melden

Aangereden als voetganger

Is het helaas toch voorgekomen, dat u geen voorrang hebt gekregen vooraf aan of tijdens het oversteken op een voetgangers oversteekplaats? Dan is er sprake van een duidelijke overtreding. Omdat de voetganger juridisch gezien wordt als een zwakke verkeersdeelnemer is, zijn de andere verkeersdeelnemers bij een aanrijding al direct voor de helft aansprakelijk. Tevens is er op een zebrapad sprake van duidelijke voorrangssituatie voor de voetganger die oversteekt.

Daarom is de veroorzaker van het ongeluk volledig aansprakelijk en heeft u recht op een schadevergoeding. Bezoek wel direct een arts om recht te krijgen op een schadevergoeding. Het medisch dossier moet namelijk kloppend zijn en zo snel mogelijk na het ongeval zijn aangemaakt.

Het artikel gaat verder onder de optie om u terug te laten bellen
voor gratis juridisch advies bij letselschade:

Laat u bellen voor gratis advies

Vul het formulier in en wij bellen u op, u krijgt gratis advies van onze letselschade expert.

Telefoonnummer *
Bel mij terug
Loading...

Schade verhalen na aanrijding op een zebrapad

De weggebruiker die het ongeval op een zebrapad heeft veroorzaakt, is hoe dan ook aansprakelijk. Nu is het aan het slachtoffer om de juiste stappen te volgen om succesvol een schadevergoeding verhalen. De stappen zijn als volgt:

  • Stel de veroorzaker van de aanrijding aansprakelijk. Deze aansprakelijkheidsstelling vind plaats per brief, waarin staat vermeld wat er is gebeurd, dat de bestuurder aansprakelijk is gesteld, wat de schade voor u is en welke schade u in de toekomst nog meer verwacht.
  • Vraag op de schadevergoeding een voorschot, om zo de onkosten die direct op u afkomen te betalen.
  • Noteer alle schadeposten en maak een schadestaat. Noteer al uw extra kosten die u hebt verkregen nu u bent aangereden. Probeer hierbij zoveel mogelijk bonnetjes en facturen te bewaren, zodat u uzelf kunt verantwoorden indien nodig.
  • Claim als laatst de verkregen schade bij de wederpartij op het moment dat de aansprakelijkheid is erkend door de bestuurder. Omdat bestuurders verplicht zijn een WA-verzekering af te sluiten, krijgt u te maken met verzekeringsmaatschappij bij het claimen van de schade. Deze maatschappij zal de geleden schade snel uitbetalen, wanneer u alle schadeposten duidelijk heeft vermeld en deze kunt verantwoorden.

Wat te doen als de bestuurder is doorgereden?

U bent op een zebrapad aangereden door een bestuurder, maar deze rijdt door. Een reden voor zijn doorrijden kan zijn dat hij weet dat hij volledig fout zit en daarom volledig aansprakelijk kan worden gesteld. Wanneer u en de getuigen niet op tijd een kenteken hebben genoteerd, blijft de aansprakelijke wederpartij vaak onbekend. Op dat moment is er niemand waarbij u schade kunt claimen.

Gelukkig bestaat hiervoor het Waarborgfonds Motorverkeer, waarbij u terecht kunt wanneer de bestuurder is doorgereden na een aanrijding. U kunt dan de schade claimen bij het fonds alsof deze de aansprakelijke partij is. Wilt u een vergoeding krijgen bij dit fonds, dan moet u wel kunnen onderbouwen dat u er alles aan hebt gedaan om de dader te vinden. Denk hierbij aan een rapport laten opmaken bij de politie en/of het inschakelen van lokale media.

Hulp van een specialist

Kampt u met letselschade na een aanrijding? Het enige wat u hoeft te doen is het invullen van het contactformulier. Vervolgens zal een letselschade advocaat binnen 48 uur contact met u opnemen. Uit dit gesprek zal blijken of u in aanmerking komt voor een schadevergoeding. Wacht niet langer en neem contact op!

Wij hebben ruim 1500 slachtoffers naar tevredenheid bijgestaan

Het advocatenkantoor waar Aanrijding Gehad mee samenwerkt is Arcus Letselschade. Arcus Letselschade werkt landelijk, en behartigt de belangen van slachtoffers van aanrijdingen. Arcus staat voor deskundigheid en een transparante, voortvarende behandeling van de schade. Uit de Google reviews blijkt dat de werkwijze van de specialisten van Arcus Letselschade zeer goed gewaardeerd wordt:

UITSTEKEND
89 recensies op
Marieke Jansen
Marieke Jansen
28/06/2022
Geverifieerd
Deskundige en betrokken begeleiding.
Lees verder
Wini Palo
Wini Palo
22/06/2022
Geverifieerd
Na me ongeluk op 31 oktober een goede vriend van me gaaf me nummer van Arcus want een andere vriend van me was goed geholpen door arcus na auto ongelukt en doordat kwam ik in contact met Joanne Parinussa van letselschade en ik kan je één ding zeggen goed geholpen vanaf dag zii is echt een toppertje ik zal zwz vrienden en kennissen en familie arcus garanderen!!!!!!!
Lees verder
Jolanda Peltzer
Jolanda Peltzer
22/06/2022
Geverifieerd
Arcus Letselschade heeft mij bijgestaan met de vervelende gevolgen van een ongeval. Het was prettig dat Arcus zaken als letselschade geheel voor je oppakken en hier richting in geven. Goed contact, heldere communicatie, kortom het proces werd goed opgepakt en afgesloten. Wel werd mij in dit traject meer dan duidelijk dat wanneer een zaak ook menselijk letsel betreft, dit automatisch een langere termijn in beslag neemt om tot uiteindelijke afhandeling te kunnen komen, hetgeen ook iets zegt over de stroeve houding van de tegenpartij. Hopelijk gaat u het niet nodig hebben, maar mocht dit wel het geval zijn kan u erop rekenen dat Arcus Letselschade u prettig en kundig bij zal staan!
Lees verder
Judith Blom
Judith Blom
21/06/2022
Geverifieerd
Het was voor mij voor het eerst dat ik met een letselschade advocaat te maken had Ik werd zeer goed begeleid en geïnformeerd wat de te nemen stappen waren. Zeker Mr. J. van de Watering heeft mij zeer vakkundig geholpen. Ik raad Arcuatus Letselschade dan ook aan, aan een ieder die hiermee op welke manier dan ook mee te maken krijgt
Lees verder
dennis kemner
dennis kemner
17/06/2022
Geverifieerd
Ik heb zeer goede ervaring met Arcus Letselschade. Na mijn ongeluk en meerdere andere advocaten te hebben gehad ben ik bij Arcus letselschade terecht gekomen. Nadat ik jaren verwikkeld was in mijn zaak en geen uitweg meer zag ben ik uiteindelijk in contact gekomen met Dhr J. van de Wetering. Vanaf het moment dat ik mijn situatie had voorgelegd, werd alles in werking gezet. Na enkele jaren verder te zijn heb ik gerechtigheid mogen ontvangen door het goede werk van Dhr van de Watering. Ik zal dan ook iedereen aanraden met letselschade contact op te nemen met dhr van de Watering. ( Arcus Letselschade ) Ik ben zeer en zeer tevreden! Afz: Dennis.
Lees verder
Sabina
Sabina
24/05/2022
Geverifieerd
Ik heb zeer goede ervaring met Arcus Letselschade. Na mijn auto ongeluk heb ik mij aangemeld bij mijn voormalige rechtsbijstand verzekering. Deze wilde mij echter laten uitkopen voor een slordig bedrag. Nadat ik al jaren bij hen aangesloten was. Dit heb ik echter niet laten gebeuren. En ben vervolgens opzoek gegaan naar een andere advocaat. Uiteindelijk ben ik terecht gekomen bij Dhr J. van de Wetering. Vanaf het moment dat mijn situatie was voorgelegd. Is alles in werking gesteld. Ik ben verwezen naar een kliniek voor nek-en rugklachten. Mijn financiële situatie werd ook direct onder de loep genomen. Ik kan niet anders stellen dat Dhr J. van de Wetering uitstekend werk voor mij heeft verricht. Ik zal iedereen aanraden die een letselschade advocaat nodig heeft dit bedrijf te benaderen. Ik ben zeeeer tevreden! W.G. Shakison
Lees verder
Ronald Brugts
Ronald Brugts
19/05/2022
Geverifieerd
Jessica heeft de zaak goed behandeld en voor mij positief ten einde gebracht al was de tegenpartij lastig. Een echte aanrader.
Lees verder
giovanni de vries
giovanni de vries
18/05/2022
Geverifieerd
Zeer fijne ervaring gehad met dit advocaten kantoor. Pakte alles snel en deskundig op. Fijn contact en neemt de tijd voor jouw verhaal en doet er vervolgens alles aan om het goed af te ronden.
Lees verder
autorijschool maaswijk
autorijschool maaswijk
15/05/2022
Geverifieerd
Van dag 1 een goed gevoel gehad bij Arcus Letselschade. Was voor het eerst dat ik met letselschade te maken had. Dit bedrijf is gewoon heel professioneel bezig en probeert je z.s.m. je normale leven te laten oppakken. Met de juiste advies en de juiste behandelingen. De communicatie met de contact persoon en mensen op kantoor was zeer goed. Ik hoop niet dat ik Arcus in de toekomst nodig zal hebben, maar indien nodig zal ik iedereen adviseren om dit bedrijf in te schakelen bij letselschade.
Lees verder

Laat u bellen voor gratis advies

Vul het formulier in en wij bellen u op, u krijgt gratis advies van onze letselschade expert.

Telefoonnummer *
Bel mij terug
Loading...
Beoordeeld met: Op basis van 752 ervaringen
Gratis en vrijblijvend Snel en eenvoudig Ervaren letselschade advocaten Landelijke dekking
blank

Laat u bellen voor gratis advies

Vul het formulier in en wij bellen u op, u krijgt gratis advies van onze letselschade expert.

Telefoonnummer *
Bel mij terug
Loading...
Beoordeeld met: Op basis van 752 ervaringen