(076) 700 27 75

Uw advocaat bij letselschade na een aanrijding Kosteloze hulp bij letselschade

Terug naar overzicht

Aangereden tijdens het oversteken op een zebrapad

20 december 2017
voetganger met fiets die oversteekt

Het is voor vrijwel iedereen bekend dat voetgangers voorrang hebben wanneer zij oversteken op een zebrapad. Helaas houdt niet iedere verkeersdeelnemer zich aan deze regel. Moet u zich indenken: u steekt over op een voetgangersoversteekplaats en u wordt geschept door een auto.

U had voorrang moeten krijgen, maar kreeg dit niet. Deze situatie heeft in de meeste gevallen letselschade als gevolg. Als voetganger en slachtoffer bij een verkeersongeluk heeft u bijna altijd recht op schadevergoeding. Maar wanneer heeft u recht op deze vergoeding en hoe zit het met de aansprakelijkheid? U leest het hieronder.

Voorrang op een zebrapad

Allereerst is het belangrijk te weten hoe de voorrang is geregeld op een zebrapad, dus welke verkeersregels van toepassing zijn in deze verkeerssituatie. Wanneer u te voet daadwerkelijk het zebrapad opstapt, moet u voorrang krijgen van een auto, bus, scooter en ieder ander voertuig. Wat ook belangrijk is om te weten, is het willen oversteken van een voetganger. Wanneer de voetganger nog geen stap heeft gezet op het zebrapad, maar wel het zebrapad nadert, heeft de voetganger al voorrang.

Het artikel gaat verder onder onderstaande beoordeling:
8.6

Terwijl ik op mijn fiets reed opende een auto zijn portier zonder te kijken, daar lag ik. Ik ben ZZP-er, 6 maanden later kan ik nog steeds niet volledig werken, door verschillende klachten. Met de hulp van Aanrijdinggehad.nl heb ik mijn misgelopen inkomsten netjes vergoed gekregen

 

- Henk
Letselschade melden

Aangereden als voetganger

Is het helaas toch voorgekomen, dat u geen voorrang hebt gekregen vooraf aan of tijdens het oversteken op een voetgangers oversteekplaats? Dan is er sprake van een duidelijke overtreding. Omdat de voetganger juridisch gezien wordt als een zwakke verkeersdeelnemer is, zijn de andere verkeersdeelnemers bij een aanrijding al direct voor de helft aansprakelijk. Tevens is er op een zebrapad sprake van duidelijke voorrangssituatie voor de voetganger die oversteekt.

Daarom is de veroorzaker van het ongeluk volledig aansprakelijk en heeft u recht op een schadevergoeding. Bezoek wel direct een arts om recht te krijgen op een schadevergoeding. Het medisch dossier moet namelijk kloppend zijn en zo snel mogelijk na het ongeval zijn aangemaakt.

Het artikel gaat verder onder de optie om u terug te laten bellen
voor gratis juridisch advies bij letselschade:

Laat u bellen voor gratis advies

Vul het formulier in en wij bellen u op, u krijgt gratis advies van onze letselschade expert.

Telefoonnummer *
Bel mij terug
Loading...

Schade verhalen na aanrijding op een zebrapad

De weggebruiker die het ongeval op een zebrapad heeft veroorzaakt, is hoe dan ook aansprakelijk. Nu is het aan het slachtoffer om de juiste stappen te volgen om succesvol een schadevergoeding verhalen. De stappen zijn als volgt:

  • Stel de veroorzaker van de aanrijding aansprakelijk. Deze aansprakelijkheidsstelling vind plaats per brief, waarin staat vermeld wat er is gebeurd, dat de bestuurder aansprakelijk is gesteld, wat de schade voor u is en welke schade u in de toekomst nog meer verwacht.
  • Vraag op de schadevergoeding een voorschot, om zo de onkosten die direct op u afkomen te betalen.
  • Noteer alle schadeposten en maak een schadestaat. Noteer al uw extra kosten die u hebt verkregen nu u bent aangereden. Probeer hierbij zoveel mogelijk bonnetjes en facturen te bewaren, zodat u uzelf kunt verantwoorden indien nodig.
  • Claim als laatst de verkregen schade bij de wederpartij op het moment dat de aansprakelijkheid is erkend door de bestuurder. Omdat bestuurders verplicht zijn een WA-verzekering af te sluiten, krijgt u te maken met verzekeringsmaatschappij bij het claimen van de schade. Deze maatschappij zal de geleden schade snel uitbetalen, wanneer u alle schadeposten duidelijk heeft vermeld en deze kunt verantwoorden.

Wat te doen als de bestuurder is doorgereden?

U bent op een zebrapad aangereden door een bestuurder, maar deze rijdt door. Een reden voor zijn doorrijden kan zijn dat hij weet dat hij volledig fout zit en daarom volledig aansprakelijk kan worden gesteld. Wanneer u en de getuigen niet op tijd een kenteken hebben genoteerd, blijft de aansprakelijke wederpartij vaak onbekend. Op dat moment is er niemand waarbij u schade kunt claimen.

Gelukkig bestaat hiervoor het Waarborgfonds Motorverkeer, waarbij u terecht kunt wanneer de bestuurder is doorgereden na een aanrijding. U kunt dan de schade claimen bij het fonds alsof deze de aansprakelijke partij is. Wilt u een vergoeding krijgen bij dit fonds, dan moet u wel kunnen onderbouwen dat u er alles aan hebt gedaan om de dader te vinden. Denk hierbij aan een rapport laten opmaken bij de politie en/of het inschakelen van lokale media.

Hulp van een specialist

Kampt u met letselschade na een aanrijding? Het enige wat u hoeft te doen is het invullen van het contactformulier. Vervolgens zal een letselschade advocaat binnen 48 uur contact met u opnemen. Uit dit gesprek zal blijken of u in aanmerking komt voor een schadevergoeding. Wacht niet langer en neem contact op!

Wij hebben ruim 1500 slachtoffers naar tevredenheid bijgestaan

Het advocatenkantoor waar Aanrijding Gehad mee samenwerkt is Arcus Letselschade. Arcus Letselschade werkt landelijk, en behartigt de belangen van slachtoffers van aanrijdingen. Arcus staat voor deskundigheid en een transparante, voortvarende behandeling van de schade. Uit de Google reviews blijkt dat de werkwijze van de specialisten van Arcus Letselschade zeer goed gewaardeerd wordt:

UITSTEKEND
107 recensies op
Nicole Patatje
Nicole Patatje
04/01/2023
Geverifieerd
Ontzettend goed geholpen en altijd goed op de hoogte gebracht...de inzet is geweldig en ik ben heel erg dankbaar voor alles wat voor mij bereikt is...zorgvuldig en aandachtig werk geleverd...heel erg bedankt voor al uw goede zorgen en aandachtig werk..
Lees verder
Edward Verschoor
Edward Verschoor
21/12/2022
Geverifieerd
Prima geregeld m.b.t. afhandeling lestelschade van mijn ouders en snelle afwikkeling
Lees verder
Elf H
Elf H
20/12/2022
Geverifieerd
Ik ben voldoende geïnformeerd en ze spraken begrijpelijke taal. Ik ben tevreden over mijn zaak.
Lees verder
najima charif
najima charif
07/12/2022
Geverifieerd
Bent u nog opzoek naar iemand die uw letselschadezaak moet behandelen, dan zou ik zeker Arvid Letselschade benaderen. De communicatie en resultaten zijn top!
Lees verder
Naomi Pijl
Naomi Pijl
21/11/2022
Geverifieerd
Ik ben enorm geholpen! Kon geen betere advocaat wensen.
Lees verder
N Boz
N Boz
21/11/2022
Geverifieerd
Ik heb een hele goede ervaring met Arcus letselschade. Mr. J. (Jorg) van de Watering Heeft me geholpen.
Lees verder
Rolf en Natasja
Rolf en Natasja
18/11/2022
Geverifieerd
Arcus letselschade heeft zich volledig ingezet voor onze zaak. Zij hebben ons bijgestaan met hun uitstekende kennis en het voortouw genomen bij het bewandelde pad. We zijn alle tijd volledig op de hoogte gehouden. Bedankt.
Lees verder
Rob
Rob
13/11/2022
Geverifieerd
Ik ben goed geholpen. Alle informatie die voor mij van toepassing was duidelijk gedeeld. Heb zelf eigenlijk niets hoeven doen,zij hebben alles geregeld. Ik beveel deze maatschappij aan om je bij te staan.
Lees verder
Cees Ippel
Cees Ippel
11/11/2022
Geverifieerd
Met respect, kennis en kunde hebben wij bij een letselschade een zeer positieve ervaring met Arcus Letsschade. Met de aandacht voor persoon en rechtsgang is er op een bijzonder invulling gegeven aan onze zaak.
Lees verder

Laat u bellen voor gratis advies

Vul het formulier in en wij bellen u op, u krijgt gratis advies van onze letselschade expert.

Telefoonnummer *
Bel mij terug
Loading...
Beoordeeld met: Op basis van 752 ervaringen
Gratis en vrijblijvend Snel en eenvoudig Ervaren letselschade advocaten Landelijke dekking

Laat u bellen voor gratis advies

Vul het formulier in en wij bellen u op, u krijgt gratis advies van onze letselschade expert.

Telefoonnummer *
Bel mij terug
Loading...
Beoordeeld met: Op basis van 752 ervaringen