(076) 700 27 75

Uw advocaat bij letselschade na een aanrijding Kosteloze hulp bij letselschade

Terug naar overzicht

Aangereden tijdens het oversteken op een zebrapad

20 december 2017
voetganger met fiets die oversteekt

Het is voor vrijwel iedereen bekend dat voetgangers voorrang hebben wanneer zij oversteken op een zebrapad. Helaas houdt niet iedere verkeersdeelnemer zich aan deze regel. Moet u zich indenken: u steekt over op een voetgangersoversteekplaats en u wordt geschept door een auto.

U had voorrang moeten krijgen, maar kreeg dit niet. Deze situatie heeft in de meeste gevallen letselschade als gevolg. Als voetganger en slachtoffer bij een verkeersongeluk heeft u bijna altijd recht op schadevergoeding. Maar wanneer heeft u recht op deze vergoeding en hoe zit het met de aansprakelijkheid? U leest het hieronder.

Voorrang op een zebrapad

Allereerst is het belangrijk te weten hoe de voorrang is geregeld op een zebrapad, dus welke verkeersregels van toepassing zijn in deze verkeerssituatie. Wanneer u te voet daadwerkelijk het zebrapad opstapt, moet u voorrang krijgen van een auto, bus, scooter en ieder ander voertuig. Wat ook belangrijk is om te weten, is het willen oversteken van een voetganger. Wanneer de voetganger nog geen stap heeft gezet op het zebrapad, maar wel het zebrapad nadert, heeft de voetganger al voorrang.

Het artikel gaat verder onder onderstaande beoordeling:
9.3

Betrokken, professioneel en goed advies. Na het oplopen van een gebroken arm door een aanrijding met een scooter, ben ik uitstekend geholpen. Ook heb ik alle ziekenhuis kosten vergoed gekregen.

- Petra
Letselschade melden

Aangereden als voetganger

Is het helaas toch voorgekomen, dat u geen voorrang hebt gekregen vooraf aan of tijdens het oversteken op een voetgangers oversteekplaats? Dan is er sprake van een duidelijke overtreding. Omdat de voetganger juridisch gezien wordt als een zwakke verkeersdeelnemer is, zijn de andere verkeersdeelnemers bij een aanrijding al direct voor de helft aansprakelijk. Tevens is er op een zebrapad sprake van duidelijke voorrangssituatie voor de voetganger die oversteekt.

Daarom is de veroorzaker van het ongeluk volledig aansprakelijk en heeft u recht op een schadevergoeding. Bezoek wel direct een arts om recht te krijgen op een schadevergoeding. Het medisch dossier moet namelijk kloppend zijn en zo snel mogelijk na het ongeval zijn aangemaakt.

Het artikel gaat verder onder de optie om u terug te laten bellen
voor gratis juridisch advies bij letselschade:

Laat u bellen voor gratis advies

Vul het formulier in en wij bellen u op, u krijgt gratis advies van onze letselschade expert.

Telefoonnummer *
Bel mij terug
Loading...

Schade verhalen na aanrijding op een zebrapad

De weggebruiker die het ongeval op een zebrapad heeft veroorzaakt, is hoe dan ook aansprakelijk. Nu is het aan het slachtoffer om de juiste stappen te volgen om succesvol een schadevergoeding verhalen. De stappen zijn als volgt:

  • Stel de veroorzaker van de aanrijding aansprakelijk. Deze aansprakelijkheidsstelling vind plaats per brief, waarin staat vermeld wat er is gebeurd, dat de bestuurder aansprakelijk is gesteld, wat de schade voor u is en welke schade u in de toekomst nog meer verwacht.
  • Vraag op de schadevergoeding een voorschot, om zo de onkosten die direct op u afkomen te betalen.
  • Noteer alle schadeposten en maak een schadestaat. Noteer al uw extra kosten die u hebt verkregen nu u bent aangereden. Probeer hierbij zoveel mogelijk bonnetjes en facturen te bewaren, zodat u uzelf kunt verantwoorden indien nodig.
  • Claim als laatst de verkregen schade bij de wederpartij op het moment dat de aansprakelijkheid is erkend door de bestuurder. Omdat bestuurders verplicht zijn een WA-verzekering af te sluiten, krijgt u te maken met verzekeringsmaatschappij bij het claimen van de schade. Deze maatschappij zal de geleden schade snel uitbetalen, wanneer u alle schadeposten duidelijk heeft vermeld en deze kunt verantwoorden.

Wat te doen als de bestuurder is doorgereden?

U bent op een zebrapad aangereden door een bestuurder, maar deze rijdt door. Een reden voor zijn doorrijden kan zijn dat hij weet dat hij volledig fout zit en daarom volledig aansprakelijk kan worden gesteld. Wanneer u en de getuigen niet op tijd een kenteken hebben genoteerd, blijft de aansprakelijke wederpartij vaak onbekend. Op dat moment is er niemand waarbij u schade kunt claimen.

Gelukkig bestaat hiervoor het Waarborgfonds Motorverkeer, waarbij u terecht kunt wanneer de bestuurder is doorgereden na een aanrijding. U kunt dan de schade claimen bij het fonds alsof deze de aansprakelijke partij is. Wilt u een vergoeding krijgen bij dit fonds, dan moet u wel kunnen onderbouwen dat u er alles aan hebt gedaan om de dader te vinden. Denk hierbij aan een rapport laten opmaken bij de politie en/of het inschakelen van lokale media.

Hulp van een specialist

Kampt u met letselschade na een aanrijding? Het enige wat u hoeft te doen is het invullen van het contactformulier. Vervolgens zal een letselschade advocaat binnen 48 uur contact met u opnemen. Uit dit gesprek zal blijken of u in aanmerking komt voor een schadevergoeding. Wacht niet langer en neem contact op!

Wij hebben ruim 1500 slachtoffers naar tevredenheid bijgestaan

Het advocatenkantoor waar Aanrijding Gehad mee samenwerkt is Arcus Letselschade. Arcus Letselschade werkt landelijk, en behartigt de belangen van slachtoffers van aanrijdingen. Arcus staat voor deskundigheid en een transparante, voortvarende behandeling van de schade. Uit de Google reviews blijkt dat de werkwijze van de specialisten van Arcus Letselschade zeer goed gewaardeerd wordt:

UITSTEKEND
54 recensies op
simone kafoe
simone kafoe
29/12/2021
Geverifieerde
Na mijn ongeluk begin 2020 heeft de heer Van de Watering mijn belangen behartigd. Dit werd in duidelijke taal en met goede afspraken gedaan. Het gehele dossier ben ik over alle correspondentie op de hoogte gebracht en werd er naar mijn verhaal geluisterd. De heer Van de Watering is een kundige man. Hij is bekwaam, eerlijk en duidelijk in zijn communicatie. Ik ben hem dan ook erg dankbaar voor de fijne afhandeling van mijn dossier.
Lees verder
Wendy Hilkhuijsen
Wendy Hilkhuijsen
23/12/2021
Geverifieerde
Afgelopen jaar zijn wij slachtoffer geworden van een aanrijding. Hierbij is Arcus Letselschade ingezet. Zij hebben de zaak super professioneel behandeld, waarbij wij altijd goed geinformeerd zijn over de voortgang van de zaak. Bij vragen konden wij altijd contact opnemen. Aanrader!
Lees verder
Adwin Huijbrechts
Adwin Huijbrechts
02/12/2021
Geverifieerde
Zeer professioneel en met uitleg in duidelijke taal.
Lees verder
Piotr Chojnacki
Piotr Chojnacki
11/11/2021
Geverifieerde
Zeer goede letselschade kantoor. Erg professioneel en to the point mentaliteit. Houdt cliënt hoog in de vaandel. Respect hiervoor. Mvg Dhr. Chojnacki
Lees verder
Paul Simons
Paul Simons
10/11/2021
Geverifieerde
In 2019 slachtoffer geworden van een ongeval op het werk waarbij ik blijvende beperkingen heb opgelopen. Al snel kwam ik in contact met Arcus die mij vanaf het begin echt top begeleid hebben. Mijn schadezaak is nu netjes afgehandeld en ben erg blij met het resultaat. Dank voor uw hulp!
Lees verder
kawieta
kawieta
17/08/2021
Geverifieerde
Na een jaar ellende, niet compleet dossier en een depressie ben ik terecht gekomen bij Arcus letselschade. Er ging een wereld voor me open! Mijn mails werden beantwoord, ik werd van alles op de hoogte gehouden en al op al er werd naar mij geluisterd. J van de Watering heeft mij de afgelopen 2,5 jaar bijgestaan tegen het gevecht met NN. Hij heeft alles eruit gehaald wat eruit te halen viel. Een goed persoon met de hart op de juiste plek. Je bent een topper! Bedankt voor alles.
Lees verder
Rafal Kujawa
Rafal Kujawa
28/07/2021
Geverifieerde
Een heel goed advocatenkantoor. Woorden van waardering voor J. van de Watering. Mijn zaak was ingewikkeld en moeilijk. J. van de Watering heeft mij geholpen om mijn zaak positief af te ronden. Een zeer professionele advocaat. Zeer betrokken en effectief. Een woord van dank aan het hele team. Het advocatenkantoor en J. van de Watering aanbevelenswaardig. Nogmaals bedankt en ik raad het aan.
Lees verder
Emre Ekkurt
Emre Ekkurt
20/07/2021
Geverifieerde
Super tevreden kan niet anders zeggen. Beste letseladvocaten Nederland!!
Lees verder
Richard Meulendijk
Richard Meulendijk
15/07/2021
Geverifieerde
Mijn dossier liep eerst bij een ander kantoor. Arcus heeft de behandeling overgenomen. Vanaf dat moment ging het snel. Ik zag ook duidelijk verschil in kwaliteit. Mijn behandelaar heeft er voor mijn idee alles uitgehaald wat er in zat. Ik kon me in die periode daarom gelukkig ook beter richten op me herstel. Ik zal Arcus Letselschade zeker bij vrienden en familie aanraden. Super bedankt voor jullie hulp!!
Lees verder

Laat u bellen voor gratis advies

Vul het formulier in en wij bellen u op, u krijgt gratis advies van onze letselschade expert.

Telefoonnummer *
Bel mij terug
Loading...
Beoordeeld met: Op basis van 752 ervaringen
Gratis en vrijblijvend Snel en eenvoudig Ervaren letselschade advocaten Landelijke dekking
blank

Laat u bellen voor gratis advies

Vul het formulier in en wij bellen u op, u krijgt gratis advies van onze letselschade expert.

Telefoonnummer *
Bel mij terug
Loading...
Beoordeeld met: Op basis van 752 ervaringen