(076) 700 27 75

Uw advocaat bij letselschade na een aanrijding Kosteloze hulp bij letselschade

Terug naar overzicht

Aanrijding met een kind onder de 14 jaar

15 december 2017
aanrijding kind onder 14 jaar

Kinderen zijn kwetsbaar, zeker in het verkeer. Vooral jonge kinderen kunnen onvoorspelbaar zijn in openbare situaties. Dit komt doordat kinderen onder de 14 jaar nog niet het vermogen hebben verkeerssituatie goed in te schatten. Ook is het inschatten van gevaren nog erg lastig op deze leeftijd.

Hierdoor lopen ze een groter risico om betrokken te raken bij een ongeval in het verkeer, met een vergrote kans op letselschade tot gevolg. In het geval een kind onder de 14 letselschade oploopt in het verkeer, is de tegenpartij voor 100 procent aansprakelijk te stellen.

Soorten letselschade

Het letsel als gevolg van het ongeluk kan aanzienlijk groot zijn bij een kind. Hun lichaam is immers klein en kwetsbaar. Het kind kan botbreuken oplopen, of een hersenschudding, maar ook inwendige schade of wervelletsel. Afhankelijk van de verwondingen kan het herstel veel tijd in beslag nemen. Botbreuken bij kinderen kunnen sneller genezen dan bij volwassenen, maar dit is afhankelijk van het soort breuk. Wellicht zijn er operaties nodig en/of revalidatie.

Dit heeft impact op uw kind en u. Anders dan bij een volwassene kunnen de gevolgen ook op latere leeftijd nog merkbaar zijn. De beoogde toekomst van uw kind kan volledig veranderen na een verkeersongeluk en dat voorkomen wij net als u liever.

Het artikel gaat verder onder onderstaande beoordeling:
9.3

Betrokken, professioneel en goed advies. Na het oplopen van een gebroken arm door een aanrijding met een scooter, ben ik uitstekend geholpen. Ook heb ik alle ziekenhuis kosten vergoed gekregen.

- Petra
Letselschade melden

De mogelijke gevolgen

Uw kind kan mogelijk niet meer naar dezelfde school of heeft bijles nodig om een beetje bij te kunnen blijven. Sporten kan (tijdelijk) niet meer en leuke dingen doen met vrienden wordt heel lastig. Leeftijdsgenoten ontwikkelen zich verder maar voor uw kind gaat dat niet meer op. Ook voor het gezin zijn er gevolgen, want als ouders zult u meer zorg hebben voor uw kind.

Het kan zijn dat het huis aangepast moet worden, of dat u een andere auto moet aanschaffen omdat uw kind in een rolstoel zit vanwege het ongeluk. De impact is niet alleen in praktisch opzicht merkbaar maar ook financieel.

De financiële gevolgen

Wanneer u vaak naar het ziekenhuis moet rijden, brengt dit kosten met zich mee, net als aanpassingen in en om het huis, bijles voor uw kind, of de vervanging van beschadigde kleding of fietsen. Afhankelijk van de ernst van het ongeluk kunnen die kosten hoog oplopen. En dan is er nog emotioneel leed voor uw kind vanwege het ongeluk en de (toekomstige) gevolgen. Hiervoor kan smartengeld worden geclaimd.

De 100 procent regel

Voor een kind onder de 14 jaar gelden aparte regels in het verkeer. De Wegenverkeerswet redeneert dat kinderen onder de 14 extra beschermd moeten worden vanwege hun kwetsbaarheid. Dit omdat de gevolgen van een verkeersongeval zwaar letsel met zich mee kunnen brengen. Daarom zal een weggebruiker die een kind aanrijdt, in welke situatie dan ook, altijd volledig aansprakelijk zijn. Deze regel is niet bedoeld om weggebruikers te straffen maar juist om ze alerter te maken op de onberekenbaarheid van kinderen.

Denk aan een kind die achter een bal aanrent of met zijn fiets de straat onverwacht opschiet. Maar ook jonge tieners tot 14 jaar, die niet altijd geconcentreerd letten op het verkeer en de gevaren, vragen om extra aandacht van automobilisten, vrachtwagen- en buschauffeurs of pakketbezorgers. De gevolgen zijn niet alleen enorm voor het slachtoffer maar ook voor de weggebruiker. Ook al keek het kind niet uit bij het oversteken, werd een rood stoplicht genegeerd of reed een gemotoriseerd voertuig langzaam, dan nog is er altijd 100 procent aansprakelijkheid die de ouders kunnen claimen.

Het artikel gaat verder onder de optie om u terug te laten bellen
voor gratis juridisch advies bij letselschade:

Laat u bellen voor gratis advies

Vul het formulier in en wij bellen u op, u krijgt gratis advies van onze letselschade expert.

Telefoonnummer *
Bel mij terug
Loading...

Aansprakelijkheid vanaf 14 jaar

Bij kinderen boven de 14 jaar en bij volwassenen, ligt de aansprakelijkheid anders. Scooters, vuilniswagens, vrachtwagens, auto’s of (bestel)bussen die een zogenoemde zwakke verkeersdeelnemer aanrijden, dus een voetganger of fietser, zijn altijd minimaal voor de helft aansprakelijk te stellen.

Ook wanneer een vijftienjarige door een rood stoplicht liep, of een zestienjarige afgeleid werd door een vriend of vriendin. De bestuurder van het gemotoriseerde voertuig is hoe dan ook voor 50 procent aansprakelijk voor de letselschade.

Bij de rechter kan dit worden aangevochten wanneer kan worden aangetoond dat er sprake is van overmacht, maar in de praktijk zijn er weinig rechters die hierin meegaan.

Hulp van een letselschade advocaat

Het verhalen van een schade vergoeding is zeer gecompliceerd werk. Er is veel kennis en ervaring nodig op juridisch gebied om succesvol uw schadevergoeding te verhalen en te krijgen. Wanneer u een schadeclaim wilt indienen omdat uw kind letselschade heeft opgelopen? Schakel dan een letselschade advocaat in. Die kan u tijdens het gehele traject begeleiden; zelfs tot aan de rechter wanneer dit noodzakelijk is.

Wilt u snel ik contact komen met een expert op het gebied van letselschade? Het enige wat u hoeft te doen is het invullen van het contact formulier. Een letselschade advocaat zal dan binnen 48 uur contact met u opnemen.

 

Wij hebben ruim 1500 slachtoffers naar tevredenheid bijgestaan

Het advocatenkantoor waar Aanrijding Gehad mee samenwerkt is Arcus Letselschade. Arcus Letselschade werkt landelijk, en behartigt de belangen van slachtoffers van aanrijdingen. Arcus staat voor deskundigheid en een transparante, voortvarende behandeling van de schade. Uit de Google reviews blijkt dat de werkwijze van de specialisten van Arcus Letselschade zeer goed gewaardeerd wordt:

UITSTEKEND
54 recensies op
simone kafoe
simone kafoe
29/12/2021
Geverifieerde
Na mijn ongeluk begin 2020 heeft de heer Van de Watering mijn belangen behartigd. Dit werd in duidelijke taal en met goede afspraken gedaan. Het gehele dossier ben ik over alle correspondentie op de hoogte gebracht en werd er naar mijn verhaal geluisterd. De heer Van de Watering is een kundige man. Hij is bekwaam, eerlijk en duidelijk in zijn communicatie. Ik ben hem dan ook erg dankbaar voor de fijne afhandeling van mijn dossier.
Lees verder
Wendy Hilkhuijsen
Wendy Hilkhuijsen
23/12/2021
Geverifieerde
Afgelopen jaar zijn wij slachtoffer geworden van een aanrijding. Hierbij is Arcus Letselschade ingezet. Zij hebben de zaak super professioneel behandeld, waarbij wij altijd goed geinformeerd zijn over de voortgang van de zaak. Bij vragen konden wij altijd contact opnemen. Aanrader!
Lees verder
Adwin Huijbrechts
Adwin Huijbrechts
02/12/2021
Geverifieerde
Zeer professioneel en met uitleg in duidelijke taal.
Lees verder
Piotr Chojnacki
Piotr Chojnacki
11/11/2021
Geverifieerde
Zeer goede letselschade kantoor. Erg professioneel en to the point mentaliteit. Houdt cliënt hoog in de vaandel. Respect hiervoor. Mvg Dhr. Chojnacki
Lees verder
Paul Simons
Paul Simons
10/11/2021
Geverifieerde
In 2019 slachtoffer geworden van een ongeval op het werk waarbij ik blijvende beperkingen heb opgelopen. Al snel kwam ik in contact met Arcus die mij vanaf het begin echt top begeleid hebben. Mijn schadezaak is nu netjes afgehandeld en ben erg blij met het resultaat. Dank voor uw hulp!
Lees verder
kawieta
kawieta
17/08/2021
Geverifieerde
Na een jaar ellende, niet compleet dossier en een depressie ben ik terecht gekomen bij Arcus letselschade. Er ging een wereld voor me open! Mijn mails werden beantwoord, ik werd van alles op de hoogte gehouden en al op al er werd naar mij geluisterd. J van de Watering heeft mij de afgelopen 2,5 jaar bijgestaan tegen het gevecht met NN. Hij heeft alles eruit gehaald wat eruit te halen viel. Een goed persoon met de hart op de juiste plek. Je bent een topper! Bedankt voor alles.
Lees verder
Rafal Kujawa
Rafal Kujawa
28/07/2021
Geverifieerde
Een heel goed advocatenkantoor. Woorden van waardering voor J. van de Watering. Mijn zaak was ingewikkeld en moeilijk. J. van de Watering heeft mij geholpen om mijn zaak positief af te ronden. Een zeer professionele advocaat. Zeer betrokken en effectief. Een woord van dank aan het hele team. Het advocatenkantoor en J. van de Watering aanbevelenswaardig. Nogmaals bedankt en ik raad het aan.
Lees verder
Emre Ekkurt
Emre Ekkurt
20/07/2021
Geverifieerde
Super tevreden kan niet anders zeggen. Beste letseladvocaten Nederland!!
Lees verder
Richard Meulendijk
Richard Meulendijk
15/07/2021
Geverifieerde
Mijn dossier liep eerst bij een ander kantoor. Arcus heeft de behandeling overgenomen. Vanaf dat moment ging het snel. Ik zag ook duidelijk verschil in kwaliteit. Mijn behandelaar heeft er voor mijn idee alles uitgehaald wat er in zat. Ik kon me in die periode daarom gelukkig ook beter richten op me herstel. Ik zal Arcus Letselschade zeker bij vrienden en familie aanraden. Super bedankt voor jullie hulp!!
Lees verder

Laat u bellen voor gratis advies

Vul het formulier in en wij bellen u op, u krijgt gratis advies van onze letselschade expert.

Telefoonnummer *
Bel mij terug
Loading...
Beoordeeld met: Op basis van 752 ervaringen
Gratis en vrijblijvend Snel en eenvoudig Ervaren letselschade advocaten Landelijke dekking
blank

Laat u bellen voor gratis advies

Vul het formulier in en wij bellen u op, u krijgt gratis advies van onze letselschade expert.

Telefoonnummer *
Bel mij terug
Loading...
Beoordeeld met: Op basis van 752 ervaringen