(076) 700 27 75

Uw advocaat bij letselschade na een aanrijding Kosteloze hulp bij letselschade

Terug naar overzicht

Aanrijding met een kind onder de 14 jaar

15 december 2017
aanrijding kind onder 14 jaar

Kinderen zijn kwetsbaar, zeker in het verkeer. Vooral jonge kinderen kunnen onvoorspelbaar zijn in openbare situaties. Dit komt doordat kinderen onder de 14 jaar nog niet het vermogen hebben verkeerssituatie goed in te schatten. Ook is het inschatten van gevaren nog erg lastig op deze leeftijd.

Hierdoor lopen ze een groter risico om betrokken te raken bij een ongeval in het verkeer, met een vergrote kans op letselschade tot gevolg. In het geval een kind onder de 14 letselschade oploopt in het verkeer, is de tegenpartij voor 100 procent aansprakelijk te stellen.

Soorten letselschade

Het letsel als gevolg van het ongeluk kan aanzienlijk groot zijn bij een kind. Hun lichaam is immers klein en kwetsbaar. Het kind kan botbreuken oplopen, of een hersenschudding, maar ook inwendige schade of wervelletsel. Afhankelijk van de verwondingen kan het herstel veel tijd in beslag nemen. Botbreuken bij kinderen kunnen sneller genezen dan bij volwassenen, maar dit is afhankelijk van het soort breuk. Wellicht zijn er operaties nodig en/of revalidatie.

Dit heeft impact op uw kind en u. Anders dan bij een volwassene kunnen de gevolgen ook op latere leeftijd nog merkbaar zijn. De beoogde toekomst van uw kind kan volledig veranderen na een verkeersongeluk en dat voorkomen wij net als u liever.

Het artikel gaat verder onder onderstaande beoordeling:
8.7

Aangereden worden was heftig. Ik heb hiervoor bij een psycholoog gelopen voordat ik weer op de fiets durfde te stappen. Door Aanrijdinggehad kwam ik in contact met een letselschadeadvocaat die mij hielp een schadevergoeding te claimen en met succes!

- Remco
Letselschade melden

De mogelijke gevolgen

Uw kind kan mogelijk niet meer naar dezelfde school of heeft bijles nodig om een beetje bij te kunnen blijven. Sporten kan (tijdelijk) niet meer en leuke dingen doen met vrienden wordt heel lastig. Leeftijdsgenoten ontwikkelen zich verder maar voor uw kind gaat dat niet meer op. Ook voor het gezin zijn er gevolgen, want als ouders zult u meer zorg hebben voor uw kind.

Het kan zijn dat het huis aangepast moet worden, of dat u een andere auto moet aanschaffen omdat uw kind in een rolstoel zit vanwege het ongeluk. De impact is niet alleen in praktisch opzicht merkbaar maar ook financieel.

De financiële gevolgen

Wanneer u vaak naar het ziekenhuis moet rijden, brengt dit kosten met zich mee, net als aanpassingen in en om het huis, bijles voor uw kind, of de vervanging van beschadigde kleding of fietsen. Afhankelijk van de ernst van het ongeluk kunnen die kosten hoog oplopen. En dan is er nog emotioneel leed voor uw kind vanwege het ongeluk en de (toekomstige) gevolgen. Hiervoor kan smartengeld worden geclaimd.

De 100 procent regel

Voor een kind onder de 14 jaar gelden aparte regels in het verkeer. De Wegenverkeerswet redeneert dat kinderen onder de 14 extra beschermd moeten worden vanwege hun kwetsbaarheid. Dit omdat de gevolgen van een verkeersongeval zwaar letsel met zich mee kunnen brengen. Daarom zal een weggebruiker die een kind aanrijdt, in welke situatie dan ook, altijd volledig aansprakelijk zijn. Deze regel is niet bedoeld om weggebruikers te straffen maar juist om ze alerter te maken op de onberekenbaarheid van kinderen.

Denk aan een kind die achter een bal aanrent of met zijn fiets de straat onverwacht opschiet. Maar ook jonge tieners tot 14 jaar, die niet altijd geconcentreerd letten op het verkeer en de gevaren, vragen om extra aandacht van automobilisten, vrachtwagen- en buschauffeurs of pakketbezorgers. De gevolgen zijn niet alleen enorm voor het slachtoffer maar ook voor de weggebruiker. Ook al keek het kind niet uit bij het oversteken, werd een rood stoplicht genegeerd of reed een gemotoriseerd voertuig langzaam, dan nog is er altijd 100 procent aansprakelijkheid die de ouders kunnen claimen.

Het artikel gaat verder onder de optie om u terug te laten bellen
voor gratis juridisch advies bij letselschade:

Laat u bellen voor gratis advies

Vul het formulier in en wij bellen u op, u krijgt gratis advies van onze letselschade expert.

Telefoonnummer *
Bel mij terug
Loading...

Aansprakelijkheid vanaf 14 jaar

Bij kinderen boven de 14 jaar en bij volwassenen, ligt de aansprakelijkheid anders. Scooters, vuilniswagens, vrachtwagens, auto’s of (bestel)bussen die een zogenoemde zwakke verkeersdeelnemer aanrijden, dus een voetganger of fietser, zijn altijd minimaal voor de helft aansprakelijk te stellen.

Ook wanneer een vijftienjarige door een rood stoplicht liep, of een zestienjarige afgeleid werd door een vriend of vriendin. De bestuurder van het gemotoriseerde voertuig is hoe dan ook voor 50 procent aansprakelijk voor de letselschade.

Bij de rechter kan dit worden aangevochten wanneer kan worden aangetoond dat er sprake is van overmacht, maar in de praktijk zijn er weinig rechters die hierin meegaan.

Hulp van een letselschade advocaat

Het verhalen van een schade vergoeding is zeer gecompliceerd werk. Er is veel kennis en ervaring nodig op juridisch gebied om succesvol uw schadevergoeding te verhalen en te krijgen. Wanneer u een schadeclaim wilt indienen omdat uw kind letselschade heeft opgelopen? Schakel dan een letselschade advocaat in. Die kan u tijdens het gehele traject begeleiden; zelfs tot aan de rechter wanneer dit noodzakelijk is.

Wilt u snel ik contact komen met een expert op het gebied van letselschade? Het enige wat u hoeft te doen is het invullen van het contact formulier. Een letselschade advocaat zal dan binnen 48 uur contact met u opnemen.

 

Wij hebben ruim 1500 slachtoffers naar tevredenheid bijgestaan

Het advocatenkantoor waar Aanrijding Gehad mee samenwerkt is Arcus Letselschade. Arcus Letselschade werkt landelijk, en behartigt de belangen van slachtoffers van aanrijdingen. Arcus staat voor deskundigheid en een transparante, voortvarende behandeling van de schade. Uit de Google reviews blijkt dat de werkwijze van de specialisten van Arcus Letselschade zeer goed gewaardeerd wordt:

UITSTEKEND
89 recensies op
Marieke Jansen
Marieke Jansen
28/06/2022
Geverifieerd
Deskundige en betrokken begeleiding.
Lees verder
Wini Palo
Wini Palo
22/06/2022
Geverifieerd
Na me ongeluk op 31 oktober een goede vriend van me gaaf me nummer van Arcus want een andere vriend van me was goed geholpen door arcus na auto ongelukt en doordat kwam ik in contact met Joanne Parinussa van letselschade en ik kan je één ding zeggen goed geholpen vanaf dag zii is echt een toppertje ik zal zwz vrienden en kennissen en familie arcus garanderen!!!!!!!
Lees verder
Jolanda Peltzer
Jolanda Peltzer
22/06/2022
Geverifieerd
Arcus Letselschade heeft mij bijgestaan met de vervelende gevolgen van een ongeval. Het was prettig dat Arcus zaken als letselschade geheel voor je oppakken en hier richting in geven. Goed contact, heldere communicatie, kortom het proces werd goed opgepakt en afgesloten. Wel werd mij in dit traject meer dan duidelijk dat wanneer een zaak ook menselijk letsel betreft, dit automatisch een langere termijn in beslag neemt om tot uiteindelijke afhandeling te kunnen komen, hetgeen ook iets zegt over de stroeve houding van de tegenpartij. Hopelijk gaat u het niet nodig hebben, maar mocht dit wel het geval zijn kan u erop rekenen dat Arcus Letselschade u prettig en kundig bij zal staan!
Lees verder
Judith Blom
Judith Blom
21/06/2022
Geverifieerd
Het was voor mij voor het eerst dat ik met een letselschade advocaat te maken had Ik werd zeer goed begeleid en geïnformeerd wat de te nemen stappen waren. Zeker Mr. J. van de Watering heeft mij zeer vakkundig geholpen. Ik raad Arcuatus Letselschade dan ook aan, aan een ieder die hiermee op welke manier dan ook mee te maken krijgt
Lees verder
dennis kemner
dennis kemner
17/06/2022
Geverifieerd
Ik heb zeer goede ervaring met Arcus Letselschade. Na mijn ongeluk en meerdere andere advocaten te hebben gehad ben ik bij Arcus letselschade terecht gekomen. Nadat ik jaren verwikkeld was in mijn zaak en geen uitweg meer zag ben ik uiteindelijk in contact gekomen met Dhr J. van de Wetering. Vanaf het moment dat ik mijn situatie had voorgelegd, werd alles in werking gezet. Na enkele jaren verder te zijn heb ik gerechtigheid mogen ontvangen door het goede werk van Dhr van de Watering. Ik zal dan ook iedereen aanraden met letselschade contact op te nemen met dhr van de Watering. ( Arcus Letselschade ) Ik ben zeer en zeer tevreden! Afz: Dennis.
Lees verder
Sabina
Sabina
24/05/2022
Geverifieerd
Ik heb zeer goede ervaring met Arcus Letselschade. Na mijn auto ongeluk heb ik mij aangemeld bij mijn voormalige rechtsbijstand verzekering. Deze wilde mij echter laten uitkopen voor een slordig bedrag. Nadat ik al jaren bij hen aangesloten was. Dit heb ik echter niet laten gebeuren. En ben vervolgens opzoek gegaan naar een andere advocaat. Uiteindelijk ben ik terecht gekomen bij Dhr J. van de Wetering. Vanaf het moment dat mijn situatie was voorgelegd. Is alles in werking gesteld. Ik ben verwezen naar een kliniek voor nek-en rugklachten. Mijn financiële situatie werd ook direct onder de loep genomen. Ik kan niet anders stellen dat Dhr J. van de Wetering uitstekend werk voor mij heeft verricht. Ik zal iedereen aanraden die een letselschade advocaat nodig heeft dit bedrijf te benaderen. Ik ben zeeeer tevreden! W.G. Shakison
Lees verder
Ronald Brugts
Ronald Brugts
19/05/2022
Geverifieerd
Jessica heeft de zaak goed behandeld en voor mij positief ten einde gebracht al was de tegenpartij lastig. Een echte aanrader.
Lees verder
giovanni de vries
giovanni de vries
18/05/2022
Geverifieerd
Zeer fijne ervaring gehad met dit advocaten kantoor. Pakte alles snel en deskundig op. Fijn contact en neemt de tijd voor jouw verhaal en doet er vervolgens alles aan om het goed af te ronden.
Lees verder
autorijschool maaswijk
autorijschool maaswijk
15/05/2022
Geverifieerd
Van dag 1 een goed gevoel gehad bij Arcus Letselschade. Was voor het eerst dat ik met letselschade te maken had. Dit bedrijf is gewoon heel professioneel bezig en probeert je z.s.m. je normale leven te laten oppakken. Met de juiste advies en de juiste behandelingen. De communicatie met de contact persoon en mensen op kantoor was zeer goed. Ik hoop niet dat ik Arcus in de toekomst nodig zal hebben, maar indien nodig zal ik iedereen adviseren om dit bedrijf in te schakelen bij letselschade.
Lees verder

Laat u bellen voor gratis advies

Vul het formulier in en wij bellen u op, u krijgt gratis advies van onze letselschade expert.

Telefoonnummer *
Bel mij terug
Loading...
Beoordeeld met: Op basis van 752 ervaringen
Gratis en vrijblijvend Snel en eenvoudig Ervaren letselschade advocaten Landelijke dekking
blank

Laat u bellen voor gratis advies

Vul het formulier in en wij bellen u op, u krijgt gratis advies van onze letselschade expert.

Telefoonnummer *
Bel mij terug
Loading...
Beoordeeld met: Op basis van 752 ervaringen