(076) 700 27 75

Uw advocaat bij letselschade na een aanrijding Kosteloze hulp bij letselschade

Terug naar overzicht

Aanrijding met een kind onder de 14 jaar

15 december 2017
aanrijding kind onder 14 jaar

Kinderen zijn kwetsbaar, zeker in het verkeer. Vooral jonge kinderen kunnen onvoorspelbaar zijn in openbare situaties. Dit komt doordat kinderen onder de 14 jaar nog niet het vermogen hebben verkeerssituatie goed in te schatten. Ook is het inschatten van gevaren nog erg lastig op deze leeftijd.

Hierdoor lopen ze een groter risico om betrokken te raken bij een ongeval in het verkeer, met een vergrote kans op letselschade tot gevolg. In het geval een kind onder de 14 letselschade oploopt in het verkeer, is de tegenpartij voor 100 procent aansprakelijk te stellen.

Soorten letselschade

Het letsel als gevolg van het ongeluk kan aanzienlijk groot zijn bij een kind. Hun lichaam is immers klein en kwetsbaar. Het kind kan botbreuken oplopen, of een hersenschudding, maar ook inwendige schade of wervelletsel. Afhankelijk van de verwondingen kan het herstel veel tijd in beslag nemen. Botbreuken bij kinderen kunnen sneller genezen dan bij volwassenen, maar dit is afhankelijk van het soort breuk. Wellicht zijn er operaties nodig en/of revalidatie.

Dit heeft impact op uw kind en u. Anders dan bij een volwassene kunnen de gevolgen ook op latere leeftijd nog merkbaar zijn. De beoogde toekomst van uw kind kan volledig veranderen na een verkeersongeluk en dat voorkomen wij net als u liever.

Het artikel gaat verder onder onderstaande beoordeling:
9

“De eerste uren na het ongeluk was ik in een lichte shock en niet instaat om helder na te denken. Met behulp van Aanrijdinggehad.nl werd er binnen een dag contact met me opgenomen. Naast vakkennis had men ook een luisterend oor”

- Kaylee
Letselschade melden

De mogelijke gevolgen

Uw kind kan mogelijk niet meer naar dezelfde school of heeft bijles nodig om een beetje bij te kunnen blijven. Sporten kan (tijdelijk) niet meer en leuke dingen doen met vrienden wordt heel lastig. Leeftijdsgenoten ontwikkelen zich verder maar voor uw kind gaat dat niet meer op. Ook voor het gezin zijn er gevolgen, want als ouders zult u meer zorg hebben voor uw kind.

Het kan zijn dat het huis aangepast moet worden, of dat u een andere auto moet aanschaffen omdat uw kind in een rolstoel zit vanwege het ongeluk. De impact is niet alleen in praktisch opzicht merkbaar maar ook financieel.

De financiële gevolgen

Wanneer u vaak naar het ziekenhuis moet rijden, brengt dit kosten met zich mee, net als aanpassingen in en om het huis, bijles voor uw kind, of de vervanging van beschadigde kleding of fietsen. Afhankelijk van de ernst van het ongeluk kunnen die kosten hoog oplopen. En dan is er nog emotioneel leed voor uw kind vanwege het ongeluk en de (toekomstige) gevolgen. Hiervoor kan smartengeld worden geclaimd.

De 100 procent regel

Voor een kind onder de 14 jaar gelden aparte regels in het verkeer. De Wegenverkeerswet redeneert dat kinderen onder de 14 extra beschermd moeten worden vanwege hun kwetsbaarheid. Dit omdat de gevolgen van een verkeersongeval zwaar letsel met zich mee kunnen brengen. Daarom zal een weggebruiker die een kind aanrijdt, in welke situatie dan ook, altijd volledig aansprakelijk zijn. Deze regel is niet bedoeld om weggebruikers te straffen maar juist om ze alerter te maken op de onberekenbaarheid van kinderen.

Denk aan een kind die achter een bal aanrent of met zijn fiets de straat onverwacht opschiet. Maar ook jonge tieners tot 14 jaar, die niet altijd geconcentreerd letten op het verkeer en de gevaren, vragen om extra aandacht van automobilisten, vrachtwagen- en buschauffeurs of pakketbezorgers. De gevolgen zijn niet alleen enorm voor het slachtoffer maar ook voor de weggebruiker. Ook al keek het kind niet uit bij het oversteken, werd een rood stoplicht genegeerd of reed een gemotoriseerd voertuig langzaam, dan nog is er altijd 100 procent aansprakelijkheid die de ouders kunnen claimen.

Het artikel gaat verder onder de optie om u terug te laten bellen
voor gratis juridisch advies bij letselschade:

Laat u bellen voor gratis advies

Vul het formulier in en wij bellen u op, u krijgt gratis advies van onze letselschade expert.

Telefoonnummer *
Bel mij terug
Loading...

Aansprakelijkheid vanaf 14 jaar

Bij kinderen boven de 14 jaar en bij volwassenen, ligt de aansprakelijkheid anders. Scooters, vuilniswagens, vrachtwagens, auto’s of (bestel)bussen die een zogenoemde zwakke verkeersdeelnemer aanrijden, dus een voetganger of fietser, zijn altijd minimaal voor de helft aansprakelijk te stellen.

Ook wanneer een vijftienjarige door een rood stoplicht liep, of een zestienjarige afgeleid werd door een vriend of vriendin. De bestuurder van het gemotoriseerde voertuig is hoe dan ook voor 50 procent aansprakelijk voor de letselschade.

Bij de rechter kan dit worden aangevochten wanneer kan worden aangetoond dat er sprake is van overmacht, maar in de praktijk zijn er weinig rechters die hierin meegaan.

Hulp van een letselschade advocaat

Het verhalen van een schade vergoeding is zeer gecompliceerd werk. Er is veel kennis en ervaring nodig op juridisch gebied om succesvol uw schadevergoeding te verhalen en te krijgen. Wanneer u een schadeclaim wilt indienen omdat uw kind letselschade heeft opgelopen? Schakel dan een letselschade advocaat in. Die kan u tijdens het gehele traject begeleiden; zelfs tot aan de rechter wanneer dit noodzakelijk is.

Wilt u snel ik contact komen met een expert op het gebied van letselschade? Het enige wat u hoeft te doen is het invullen van het contact formulier. Een letselschade advocaat zal dan binnen 48 uur contact met u opnemen.

 

Bekijk de ervaringen over Aanrijdinggehad.nl

8

Mark

  • Motor aanrijding

“Door de nieuwsberichten welke Aanrijdinggehad.nl heeft geplaatst kwam ik erachter dat ik recht had op een schadevergoeding. Ondanks dat het verkeersongeluk dateerde van 3 maanden daarvoor. De schadevergoeding die ik heb gekregen was een lichte deken op de wond”

9.3

Petra

  • Aanrijding met een scooter

Betrokken, professioneel en goed advies. Na het oplopen van een gebroken arm door een aanrijding met een scooter, ben ik uitstekend geholpen. Ook heb ik alle ziekenhuis kosten vergoed gekregen.

8.7

Remco

  • Aangereden op de fiets

Aangereden worden was heftig. Ik heb hiervoor bij een psycholoog gelopen voordat ik weer op de fiets durfde te stappen. Door Aanrijdinggehad kwam ik in contact met een letselschadeadvocaat die mij hielp een schadevergoeding te claimen en met succes!

9.5

Furkan

  • Whiplash

Ik heb maanden niet mogen voetballen omdat ik een whiplash had. Dit kwam door een aan aanrijding van achteren toen ik stil stond bij een stoplicht. Het herstellen duurde lang maar gelukkig kreeg wel snel een schadevergoeding

10

Carmen

  • Zeer fijn geholpen

Ik ben heel tevreden over de hulp van de specialist! Ik kan het iedereen aanraden die letsel heeft opgelopen. Er komt op juridisch gebied zoveel op je af, dat verwacht je gewoon niet. De advocaat heeft alle zorgen bij mij weggenomen.

8.6

Henk

  • Auto aanrijding

Terwijl ik op mijn fiets reed opende een auto zijn portier zonder te kijken, daar lag ik. Ik ben ZZP-er, 6 maanden later kan ik nog steeds niet volledig werken, door verschillende klachten. Met de hulp van Aanrijdinggehad.nl heb ik mijn misgelopen inkomsten netjes vergoed gekregen

 

9

Kaylee

  • Auto aanrijding

“De eerste uren na het ongeluk was ik in een lichte shock en niet instaat om helder na te denken. Met behulp van Aanrijdinggehad.nl werd er binnen een dag contact met me opgenomen. Naast vakkennis had men ook een luisterend oor”

Laat u bellen voor gratis advies

Vul het formulier in en wij bellen u op, u krijgt gratis advies van onze letselschade expert.

Telefoonnummer *
Bel mij terug
Loading...
Beoordeeld met: Op basis van 752 ervaringen
Gratis en vrijblijvend Snel en eenvoudig Letselschade advocaat neemt contact op met u Ontzorging

Laat u bellen voor gratis advies

Vul het formulier in en wij bellen u op, u krijgt gratis advies van onze letselschade expert.

Telefoonnummer *
Bel mij terug
Loading...
Beoordeeld met: Op basis van 752 ervaringen